Joko ostit italialaiselta aggregaatin?

taas.Kajaanissakin

http://yle.fi/uutiset/tyokaluja_kaupitellut_mies_valitsi_vaaran_kansallisuuden__ei_osannutkaan_italiaa/8097304

Tehokas tuote-esittelijä on pian 10 vuotta huijannut suomalaisia aggregaattimyynnillään.

Hyvä selostus Salo24:tä 2009:
Googlatkaas "italialainen huijari kiire kentälle". Kaava täysin sama, tällä kertaa kontista löytyi 2 aggregaattia ja 2 poravasaraa (1500W). Autona autoliikkeestä vuokrattu farmari-Opel.
Kaava siis seuraavanlainen: italialaisen oloinen tyyppi, jolla on kiire lentokentälle. Kaveri mukana istuu autossa, ei niin italialaisen näköinen - venäjää arvailtu. Ovat tulossa Lombardini-tehtaan edustusreissulta Porista. Mukana olevat aggregaatit painavat niin paljon, että niiden kuskaaminen lentokoneessa on kallista. Hyvällä diilillä saisi koneet itselleen, jos ei kerro muille. Olivat matkalla takaisin Milanoon ja kutsui minutkin kylään, jos joskus tulen siellä käymään.
Laite esitellään Suomen IKH:n kuvastosta 5kW aggregaattina, jossa on Lombardini 15LD440 moottori. Paneelista löytyy 3xschuko ja 1xvoimavirtaliitin. IKH-kuvaston laite ja kontista löytyvä laite näyttävät samoilta. Hintaa vehkeellä "tukkuhinta" ~4000e, joka näytetään hyvin vakuuttavasta esitteestä, joka on suunnattu IKH:lle. Nipussa myös sisäinen lasku IKH:n tukkuhinnasta. Esitteessä myös firman tietoja ja muita hintatietoja. Tämä ko. malli esitellään tulevana mallina, joka on tulossa myyntiin lähiaikoina. Käyntikorttia en kuitenkaan saanut, koska kuulemma heillä on vain firman tiedot, jotka annetaan (Lombardinin tiedot löytyivät pariltakin sivulta).
Autosta löytyvässä laitteessa ei ole merkki- tai mallitarroja tai muitakaan merkintöjä. Moottorin kohdalla lukee 6.5, olisikohan hevosvoimia. Yritin etsiä tyyppikilpiä tai sarjanumeroita, mutta en löytänyt mitään tietoja vehkeestä. Laite oli myös bensavehje, toisin kuin esitteen diesel-vehje. Kuulemma se on eco greenline ja siitä saadaan parempi hyötysuhde ja EU:n ympäristöihmiset ovat ajamassa taas bensakoneiden etuja. Myöskään laitteesta ei löydy sähköstarttia, joka siinä nopean googlauksen perusteella pitäisi olla. Suurin ero on laitteen paino. Oikea laite painaa 100-200kg. Tyyppi nosti aggregaatin helposti ulos autosta ja itsekin kääntelin sitä yhdellä kädellä ympäriinsä helposti.
Laitteet ovat uusia, joten niihin ei voi laittaa bensaa ja käydä kokeilemassa. Syynä se, että tämän jälkeen niitä ei voi viedä lentokoneeseen. Loppumetreillä olisivat kuitenkin vielä voineet käydä tankin kautta näyttämässä, että laite oikeasti käynnistyy ja toimii.
Tyyppi näytti myös passinsa ja vilautti lompakkoaan, niin että varmasti huomasi kaikki luottokortit ja muut. Passia en saanut käteen, enkä nähnyt toista kertaa, kun olisin halunnut kirjata nimen ylös.
Kaikki kysymykset joita ihmettelin saivat vastauksen hyvin pian. Osa huuhaata ja osassa käännettiin keskustelu todella taitavasti seuraavaan aiheeseen. Siis todellakaan en ihmettele, jos joku näihin haksahtaa. Hetken itsekin olin laitetta ehkä ostamassa, mutta onneksi puhelimen netti/google ja yleinen epäluottamus liian hyviin diileihin varoitti.
Yritin kysyä myös lennon numeroa, jotta näkisin lähteekö sellainen kone oikeasti, mutta eivät muistaneet lentoa ja matkadokumentit ovat kuulemma sähköisesti. No harmikseni Finnairin lähtevät lennot -palvelukin oli juuri sillä hetkellä epäkunnossa.
Yksi vehje olisi lähtenyt 500-600e, mutta kaksi ei lähtenyt. Kuulemma voisi maksaa osan nyt ja lopun voisi maksaa laskulla myöhemmin. Kokeilin tarjota vähän rahaa molemmista nyt ja loput laskulla myöhemmin, mutta tämä ei kuitenkaan käynyt.
Vieläkään en tiedä mikä merkki ja malli laite tarkalleen oli ja mikä sen oikea arvo olisi. Mutta jos se oli täysin toimiva laite, niin todella kevyt se ainakin oli.
Kaiken kaikkiaan homma oli todella hyvin valmisteltu ja meni huijarin kannalta niin kauan ok, kunnes tutkin netistä laitteiden tietoja ja aloin tutkimaan kontista löytyvää laitetta tarkemmin.
Tuli pitkä sepustus, mutta toivottavasti tästä on jollekin hyötyä.

207

32287

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huijausyritys

      Nämä huijarit ovat liikkuneet Kajaanissa jo useana vuonna. Olen soittanut poliisille, kun olen heidät tavannut, mutta taitavat saada liikkua edelleen vapaasti.

      • liimm

        Onko ne samaa porukkaa mitkä asuneet hyrynsalames useita vuosia kesällä myy marjoja jne.


      • tiiras

        Olisinpa lukenut tämän eilen ,tänään kusetus tapahtui juuri näin Turussa Halisten kirjaston parkkipaikalla . 400 € meni mutta laajenipahan tuttavapiiri .


      • Anonyymi

        Kyllä liikku vapaasti, ainakn yksi mies! Jouduin huijarin uhriksi,4.6.2019. Tornion Prisman, parkissa, tuli ulkomaalainen mies ja kertoi tulevansa, "Rovaniemeltä messuilta " Haluaisi "antaa" minulle agrigaatin,"kun maksan vain, arvonlisä veron". "Ei haluaisi rahdata, näyttely esinettä takaisin Italiaan"pyysi anovasti, useaan kertaan, "auta minua, auta minua" "Minulla on Suomalainen vaimo Milanossa" Oli iltakoneella menossa Italiaan. Harvoin sanon ei, kun joku, tarvitsee apua. Kun fiksusti pukeutunut "Pomo", pyysi "apua",hellyin ja maksoin, "arv. Lisäveron. Poikani sanoin, että "olen maksanut ylihintaa, ko laitteesta!!?Olen nyt samaa mieltä, kun olen tutkinut, netistä useta huijuksia ja samankaltaisilla vetomuksilla. Sain ainakin tapahtuneesta oppia, että ilman kunnon tutkimista, ei kannata ryhtyä, kaupantekoon. Taisi olla viimeinen, kaupanteko, parkkipaikalla


    • solikka

      Eihän se Poliisille kuulu niillehän kuuluu mopopoikien kiinni ottaminen?

      • Idiootteja_riittää

        Kärähttikö jätkä viritetystä moposta, kun noin vit***aa?


      • Anonyymi

        Ja niinsanotut vihapuheet.


    • Osku56vee

      Hyviä pelejä. Ostin mökille voimakoneeksi ja akkuja lataamaan. Appiukkokin innostui ostamaan oman.

      Hyvin hyrähti koneet käymään, appiukko kerkesi juuri sähkövalossa paskalla käymään ennenkun "Lombardi" leikkasi kiinni. Ukkohan siitä hieman hillostui ja nakkasi koko hökötyksen järveen.
      "Lisäsithän moottoriöljyn ennen käynnistystä", kysyin. Appi raapi korvallistaan ja myönsi sen unohtuneen. On nyt naaraillut konetta pari päivää tuolla selällä.

      Oma koneeni hyrisi mukavasti pari iltaa. Sitten sammui äänekkäästi pamahtaen. Purin laitteen tuhannen pillun päreiksi. Kiinalaista laatua; laakerinkoolit oli väännetty partakoneen teristä ja kiertokangessa oli vielä vasaran jäljet kylessä.

      Rahaa meni yhteensä 800 euroa, eipä se mittään.

    • rahat_tallessa

      Täällä Vihdin kirkolla oli nämä "Italiaanot" ja tekivät kokeilukierroksen tänään.
      2 kpl 7.5 kW Lombardini diesel-aggeregaateilla punaisesta pikkuautosta (Avis vuokraamon auto, tai ainakin avaimenperä), kiire lentokentälle, Italian passiakin esiteltiin ja jotain tekaistua kauppalaskua jne. tarinaa. Hintakin oli aika hurja aluksi: 3300 eur/kpl ja lopulta olisi saanut 2 kpl tuolla summalla ja "jopa" verottomasti 24% halvemmalla! Ryppyinen IKH luetelo takuukuittina! Helsinkiin päin lähtivät kovalla vauhdilla jakakäytävän kautta oikaisten. Vauhtia ja kiirettä tuntui olevan kavereilla.

    • akrekaattiko

      Paikalis poliisi vittuili mulle kun soitin. saa myyvä.

    • ähvätti

      Mulle italiaano möi 1999 kolmea nahkatakkia, kiire koneeseen. 2009 Tsekkoslovakia (hajosi 1993) koitti myydä pimeäkiikaria. Samoihin aikoihin romanit oli bensaan vaihtamassa 1 500 000€:n koruja. Säälitti mustalaiset, kun olivat niin tyhmiä, olisi vieneet kaniin.
      Pari vuotta sitten erittäin muodokas (geometriassa pallo lienee lähinnä) nainen englanniksi ruinasi rahaa ruokaan. Koetin kertoa myös enkuksi, mikä on sossu, jolloin akka ryhtyikin puhumaan aivan selvää suomea. It´s a miracle, hallelujah!
      Nyttemmin olen juonut itseni niin tyhmäksi, etten osaa kieliä, ellei ole joku thaikku-gimma kyseessä.

    • Osku56vee

      Appiukko löysi kuin löysikin järvestä sen aggregaatin. Pistettiin se venepoolan painoksi, jossa tarkoituksessa se palvelee hyvin. Omani sain käyntiin ja myin ylihintaan sukevalaisella matalaotsalle. Kaikki siis hyvin!

      • Erkimpi

        Nyt juuri oli Keravalla motonetin edessä... agregaatit oli jo kyydissä... luin tämän kun oli epäily. Vedin turpaan


    • Varokaahuijareita

      Vanha ketju, mutta tänään kuljeskellut samanlainen tapaus Porin Noormarkussa. Agregaatin olis kuulemma antanut kaupanpäälle jos olis ostanut jonku työkalusarjan. Skodalla, ilmeisesti vuokratulla. Lentolippuja ja passia oli tarjonnut nähtäväksi. Italiaa oli yrittänyt puhua ja suomi ilmeisesti kuiteski paremmin taittuu...

    • Jöllieinar

      Muhoksella nähty veijari tänään (31.5.2016). 2 agrea oli kaupan. sanoin sille, notta puhalla perseeseen...lähti liukkaasti.

    • Ceebird

      Olivat tänään 1.7.2016 etelässä, LOVIISA/ Kuninkaantien ABC:n ja TOKMANNIN pihoilla ajelemassa valkoisella Renu Cliolla etsien ilmaisen agrekaatin ottajaa. Tarina tasan sama kuin tämän ketjun alussa..... En huolinut, edes ilmaiseksi.

    • Osku56vee

      Hyviä pelejä. Ostin mökille voimakoneeksi ja akkuja lataamaan. Appiukkokin innostui ostamaan oman.

      Hyvin hyrähti koneet käymään, appiukko kerkesi juuri sähkövalossa paskalla käymään ennenkun "Lombardi" leikkasi kiinni. Ukkohan siitä hieman hillostui ja nakkasi koko hökötyksen järveen.
      "Lisäsithän moottoriöljyn ennen käynnistystä", kysyin. Appi raapi korvallistaan ja myönsi sen unohtuneen. On nyt naaraillut konetta pari päivää tuolla selällä.

      Oma koneeni hyrisi mukavasti pari iltaa. Sitten sammui äänekkäästi pamahtaen. Purin laitteen tuhannen pillun päreiksi. Kiinalaista laatua; laakerinkoolit oli väännetty partakoneen teristä ja kiertokangessa oli vielä vasaran jäljet kylessä.

      Rahaa meni yhteensä 800 euroa, eipä se mittään.

    • Eivieläkäänkauppoja

      Tänään 13.8 Pornaisten keskustassa harmaalla BMW llä. Nyt lähtis kaksi konetta kun maksaa yhden verot 800€.

    • lukoill

      Ostin ja 2 vuotta sitten mökille hyvä on pelaa loistavasti venäjän diesselillä,halpaa sähköä hitsatakin voi huoletta migillä.

    • Otamallia

      Ostin 400 eurolla möin 800 eurolla.

    • Tikapuu

      02.11.16 italiainen oli Kouvolassa maatalouskaupan pihassa. Samat selitykset, tarjosi 2. Agrigaattia ilmaiseksi. En ottanut.

    • HeräteostoViimeineKerta

      Ostin tänään 520€ Pikku 2t agregaatti 2000w plus isompi 4t agregaatti Lombardy Plus työkalumatkalaukku . Pori. Italiaano. Vähän kalju. Focus valkoinen farkku melko uusi. Paljonko mua huijattiin?

    • olistarvetta

      Ostaisin mielelläni jos joku tarjoisi.

      • HeräteostoViimeineKerta

      • Viimeinen_heräteostos

        Mistä päin olet? Laita yhteystieto, jos olet kiinnostunut. Isompi voidaan myydä eteenpäin, pienempi pidetään itse.


      • HeräteostoViimeineKerta

      • Italiako

        Tänään Ulvilassa valkoinen Hertzin Focus ja Italialaiseksi esittäytyvä mies myy 3kw bensiini käyttöiästä aggregaattia 5,5kw dieselinä.


    • Viimeinen_heräteostos

      Me mentiin myös halpaan eilen Lahdessa Holman Prisman ABC:llä. Aivan sama myyntikaava kuin edellisillä. Ostettiin kaksi agregaattia hintaan 400 €. Hinta ei paha, jos näillä laitteilla jotain tekee.

    • Enostanut

      4.3.2017 samat tyypit Eurajoella. Olivat olleet Vaasassa messuilla.
      Valkoinen Kia, takakontissa 2 kpl diesel agregaatteja, yksi bensa agregaatti ja poravasara parilla akulla. Kone lähti illalla Milanoon ja Turun kentälle kova kiire. Samat myyntikuviot kuin edellä kerrottu.

    • semmostahommaa

      Soitin poliisille kauppiaista, vittuililivat vain mulle hyvin kuului virven keskustelut läpi, anteeksi kun häiritsin kahvitaukoa.....

      • puavo_

        ei kai kaupustelu ole kiellettyä yksityishenkilöiden välillä, ymmärrän polliisia, etteivät juuri ota kantaa asiaan.


      • amarokkari

    • inverttiaggri

      Nyt oli Pyhäjoelkin tämä kuuluisa italiaano,sanoi olevan suomalainen vaimo ja kuusi lasta, rikasmies oma tehdas italiassa milanossa ja kiire lentokoneeseen.
      Ostin kolme hyvään hintaan.

    • jakoblov

      Taisi olla sama tyyppi, mutta en ostanna ku näytti ihan Mulkkuoilalalta naamaltaan.

    • Lombardi

      Varkaudessa tänään samanlaisia veijareita liikenteessä - aggregaatin olisi saanut ilmaiseksi. Liikkuivat Hertzin punaisella Golfilla.

    • Eetla75vee

      Eeti kävi paltamossa. Tuli sieltä iso laatikko kainalossa, jonka jysäytti eteisen lattialle. Minä että mikä se tuossa on. Eeti sanoi ostaneensa meille aggregaatin, oli kuulemma ollut jo isänsä unelma paljakassa aikoinaan. Eeti purki romunsa laatikosta ja jysäytti sen käymään; Savu vaan pöllysi, kun aggergaatti jyrisi eteisen lattialla. Kytki siihen sitten lampun ja sanoi, että eikö olekin kätevä. Minä sitten kysymään, että mitenkä tuo meitä auttaa, kun meillä jo täällä kaupungin kerrostalossa on sähköt valmiina. Eeti jäi sitä miettimään toviksi. Naapurin akka alkoi hakkaamaan kepillään patteria ja huuti, että mikä vittu se taas on siellä meneillään. Minä siihen karjuin vastaan, että ei ole tällä kertaa vitun kanssa mitään tekoa tässä asiassa. Eetille huusin, että sammuttaa tuon helevetinkoneen, tukehtuuhan tänne.

      Iäsnnöitsijä soitteli iltapäivällä ja sanoi että varoituskirje Eetlalle ja Eetille on postittamista vaille valmiina hänellä kourassa...

      • Eetinvelipuoli

        Vaihtakaa kiireesti isännöitsijää. Ei tuollaisia niuhottajia kukaan viitsi katella.


      • ramboje

        ostin tänään tänään kaks toivotaan et kestää kesän. valkoinen opel liikkuu poris ja kiire italiaan.


      • itairbus
        ramboje kirjoitti:

        ostin tänään tänään kaks toivotaan et kestää kesän. valkoinen opel liikkuu poris ja kiire italiaan.

        Niin poristahan on ne suorat lennotkin sinne italiaan.


    • IPE-71

      "ITALIAN" einarit koria abc 04.05.2017 ei tullu kauppoja. aggregaatti ja työkalulaatikko kaupan.ja kiire lentokentälle....BYÄÄÄÄÄ ;)

    • Rullamies

      Forssan ABC:n parkkipaikalla kauppasi pieni ruskettunut mies samaa tavaraa yksin ja ilmaiseksi tunti sitten. Porista oli tulossa, lennolle menossa. Puhui suomea, italiaa ja englantia sekaisin.

    • JiiLidl

      Raision Lidl, perjantai 14.7. Aggregaattia ja työkalusarjaa kaupan. Oli tulossa Jyväskylästä messuilta jossa ollut esittelemässä ko laitteita ja firma ei maksa esittelytarvikkeiden lentoa takaisin ja siksi pitää päästä eroon niistä,. Ensin tarjosi ilmaiseksi, mutta kun kiinnostus heräsi niin sitten halusikin rahaa niistä. "Giovanni Salco" (sukunimi ei täysin varma) nimi oli todella vanhan oloisessa kortissa jota pyysin nähtäväksi. (Valokuva oli kyllä samasta miehestä mielestäni). Näytti katalogia jossa kyseisen aggregaatin hinta oli monta tonnia. Samaisessa katalogissa oli hänen nimensä, jossa hänet mainittiin firman edustajaksi. Erehdyin sinisilmäisenä ostamaan nuo kamat häneltä, vaikka selkärangassa ja takaraivossa jokin huusikin että tässä on jotain mätää.. :( Maksoin 300. Kaveri kulki valkoisella pienehköllä vuokra-autolla (saako rakisterinumeroa laittaa tänne?)
      Mitä mieltä olette,
      1) Pitäisikö käydä imoittamassa poliisille? Onko siitä mitään hyötyä? (seuraaville "uhreille")
      2) Onko tuo aggregaatti oikeasti toimiva? Uskaltaako sitä käyttää?
      3) Ovatko nuo laitteet varastettuja vai jotain halpoja "kopioita"?
      Thx!

      • varastettuosto

        Sillähän sä selviit kun laitat sen käyntiin !! Vittu mikä nillittäjä!!!
        Sakot saat itsekkin jos menet niistä kertomaan poliisille ja jos et niin ainakin sun kertomus löytyy täältä suomi24 sivulta niin voin toki avustaa asian eteenpäin menemisessä niin saat mielihyvän täydednnettyä.
        Sanonta sitä saa mitä ostaa ei varmaan ole myöskään tuttua?


    • Petela

      Taitavia ovat nämä herrasmiehet.
      Olen myynyt työkaluja reilut 30 vuotta ja todella uskottavasti touhuaa nämä miehet.

      Toinen näistä miehistä oli "happiviiksissä" tosin happipulloa en huomannut KIA:n sisältä.
      Olivat tänään Joensuussa klo 9.00 paikkeilla.

      Generaattorit ovat Kiinasta ja toisessa oli jonkinlainen tarra (Mosatec) joka viittasi Italialaiseen MOSA generaattorin valmistajaan .
      Tuotteella vain ei ole mitään tekemistä ko. merkin kanssa.

    • Konfrenssi-Kajaanissa

      Tänään 22,08,2017 tuli "italiailainen Siilinjärven K-raudan oven edessä myymään ahregaattia, joka oli vaaleansinisen farmariauton sisällä. Auton rekisteri oli Suomalainen ja kuljettaja näytti ollevan samoin.
      .
      Tarina oli sama..kiire Vantaalle Italiaan menon vuoksi, tavaroista pitäisi päästä eroon.
      Kajaanissa oli ollut "konfrenssi", joka oli venähtänyt pitkäksi, joten kiire johtui siitä.
      .
      Sama tarina kohdalleni samalta "Italiaanolta" on jo tullut vuosia sitten Vuorelan teboililla Kuopion ja Siilinjärven välissä. Silloin kyseinen kauppias oli yksin liikkeellä punaisella puntolla takakontti täynnä jos jonkinlaista työkalua mukaan lukien myös agrekaatti.
      .
      Tänään hyökkäsin sanallisesti tunkeilevalle"konfrenssiedustajalle", että sinua pidettty seurannassa jo pitkään ympäri Suomea jatkuneiden huijauskauppojesi johdosta.
      .
      Työasuni näyttää varsin "vartiamaiselta", vaikken alalla olekaan, enkä sellaiseksi esittäytynytkään, liekö se ja sanallisesti hyökkäävä suorasanainen esiintyminen säikäyttänyt "edustajat", koska
      Kumpikaan ei sanonut vastaukseksi mitään. Auto käynnistyi välittömästi pikaisesti K-raudan edestä poistuen.
      .
      Tapaus sattui Klo 10-11:00 välillä.

      • gaattiunohtu

        " kauppias oli yksin liikkeellä punaisella puntolla takakontti täynnä"...

        " säikäyttänyt "edustajat", koska
        Kumpikaan ei sanonut vastaukseksi mitään."

        Taidat olla itse kyseinen kaksoiskauppias ja vieläpä täysin sekaisin aineista.
        Käypä apteekista rauhoittavia taas.


      • voiharmi

        Jäikö tänään agregaatti myymättä. Harmittaa vietävästi. ?


    • Petetty_ostaja

      Halpaan mentiin. Ostettiin Torilta, myyjä Porvoosta. Kertoi ostaneensa mutta ei olekaan tarvetta. Oliko 280€ hinta. Ei monta tuntia kerennä olla päällä kun paloi. Hyvä ettei koko halli palanut. Hyväksyntä leimat.
      Serkun mies, sähkömies, oli mennyt samaan halpaan.
      Varokaa, vahinko on pantu kiertämään. Kannattaa ostaa vaikka Motonetista on pikkasen takuuta.

    • VävysiOssi

      Appiukko osti teboilin pihalla ulkomaan elävältä laadukkaan italialaisen diesel-aggregaatiin. Tinkimisen jälkeen hinnaksi jäi vajaat 200 euroa. Ukko alkoi männä viikonloppuna mökillä esittelemään uutta laitettaan ja nykiäsi sen käymään. Ei muuta kun kierrokset täysille ja pilkkomakone perään. Muutaman klapin jälkeen italian ihme korahti, kilahti ja sammui savupilven keskelle. Appiukko kynsi korvallistaan ja ihmetteli mikä siihen nyt tuli. Ohjekirjasta tavailin, että ennen ensimmäistä käynnistystä gaattiin pitää lisätä moottoriöljy. Kysyin tästä appiukolta. Se siihen, että eikait hän ole siihen mitään laitellut.
      Sinne se jäi, rantteelle hyppimään tasakäpälässä niin, että lastukko pölysi. Kyllä minua nauratti, että pöljä ukko perkele...

      • VanhaEiTartuSyöttiin

        Järvenpäässä Tokmannin parkkipaikalla olivat tänään ilmaiseksi antamassa. Kiire Saksaan eikä halua maksaa lentorahtia. Punainen VW BUB-256 autovuokraamon auto. 6.5 kw diesel aggregaatti ja joku pienempi. En tarttunut tarjoukseen.


    • Mosatec

      Mosatec aggregaatteja näkynyt Utajärven maisemissa uuten vuojen jäläkheen.
      Mosahtavat jo viiten minnuutin jäläkhen.

    • VanhaMeniVipuun

      14.2.2018 Muurame: Retkuun menin ja samalla hujahti 800 e. Taitavaa meininkiä fiat puntoineen ja Vantaan lentokentälle menoineen. Mutta voi taivas, kuinka sitä kuitenkin sitten osaakaan ite olla noin pöljä ja ihmisiin luottavainen! Joo, vähän kaljuuntuvahan tuo itaalianon tyyppinen mies oli...

    • Aunus-67

      23.3.-18 ostin luigilta Lombardy 9000 agrekaatin...sama tarina näköjään jatkuu...maksoin 220€. En oo viäl koittanu mut laitan ekaks öljyt koneeseen...Jätkät ajeli vanhemman puoleisella harmaalla farkku mesellä...Harmikseni en ottanu rek.numeroo talteen...Mut näkyyhän se prisman kameroissa...Jos ja kun sattuu tuleen vastaan...leegot irtoo...

    • MattiLajusaari

      12.4.2018 Helsingin Suutarilassa erään työkalukaupan pihalla luokseni ajoi Scandic Rentin tarroilla varustetulla Fiestalla nelikymppinen siististi pukeutunut mies kysellen englanniksi tietä lentokentälle, jonne on noin viitisen kilometriä. Kerroin miten sinne ajetaan ja mies kysyi tiedänkö ketään joka tarvitsisi generaattoreita ja työkalusarjoja. Kehotin käymään sisällä liikkeessä kyselemässä onko kenelläkään tarvetta. Sanoi olleensa messuilla ja palaavansa parin tunnin kuluttua lähtevällä koneella Italiaan, mutta kaksi generaattoria ja työkaluja oli jäänyt myymättä, joille tulisi kova rahtihinta, ja haluaisi päästä laitteista eroon puoleen hintaan. Nousi autostaan ja kaivoi esille mapin, jossa oli siistejä laminoituja väriesitteitä. Takakontissa oli yksi 5,5 kW:n genu ja takapenkillä toinen sekä räikkätyökalusarjoja avaamattomassa pakkauksessa. Mies näytti Scandic Rentin vuokrasopimusta autosta, noin 820 euroa, ja sanoi myyvänsä nämä muutaman tonnin laitteet vuokraushinnalla niitä tarvitsevalle. Vuokrasopimuksen päivä oli oikein ja auton palautushetki merkitty parin tunnin päähän kuten mies kertoi, mutta jo parin sekunnin vilautuksella huomasin kyseisen sopimuksen olevan Nissan Micrasta, jolla mies siis ei ajanut, vaan Fiestalla. Aloin epäillä hänen tarinaansa.

      Mies oli selvästi italialainen ja puhui hyvää englantia. Hän kertoi edustavansa italialaista Lombardinin yhtiötä, joka on tunnettu ja arvostettu varavoimalaitevalmistaja. Hän näytti takakontissa olevaa uutta vielä pakkauksessa olevaa generaattoria ja kehui sen ominaisuuksia. Olen itse varavoimalaitealalla töissä sähköasentajana ja heti näin ettei kyseessä ole mikään tonnien ammattilaite vaan pieni ja kevyt markettivehje. Lisäksi laitteessa ei lukenut Lombardini vaan Lombardy Italy MH9000 5,5 HP, joka on joku piraattituote kiinankopio. Takapenkin laite oli jokin toinen samantasoinen vekotin ja käsityökalutkin halpamallia. Tajusin, että nyt minua yritetään huijata. Kysyin mitä mies pyytää siitä italialaisesta "Lombardinin" generaattorista, ja hän halusi 500 euroa koska kentälle oli jo kova kiire. Tarjosin 200, jolloin mies sanoi että hän ei voi myydä noin hienoa laitetta alle 350 eurolla. Kehotin moneen kertaan häntä käymään lähellä olleissa liikkeissä tarjoamassa laitteitaan, mutta näin heti ettei se häntä kiinnostanut ja syynkin kyllä ymmärsin. Liikkeet ovat täynnä kameroita, joita hän halusi vältellä, enkä miestä moiti kun huijaamalla pitää leipänsä ansaita. Naama poliisitv:ssä olisi huonoa mainosta bisneksille.

      Sanoin ostavani takakontin valkoisen genun 350 eurolla, mutta meidän pitäisi käydä pankkiautomaatilla, josta hänelle rahaa nostaisin. Matkaa oli kilometri ja komensin miehen ajamaan perässäni. Näin tehtiin ja köröttelin pakulla edellä vain kolmeakymppiä, koska heti liikkeelle lähtemisen jälkeen soitin hätäkeskukseen ja pyysin poliisipartiota paikalle läheiselle automaatille tarkistamaan mikä tämä heppu oikein on. Kerroin miehen tuntomerkit ja hänen autonsa rekisterinumeron ja omankin autoni tiedot. Vapaita partioita ei kuulemma juuri silloin ollut, joten minua pyydettiin hidastelemaan. Perillä sitten katselimme vielä generaattoria, olin etsivinäni pankkikorttiani minuuttitolkulla autosta ja lompakosta, jotta poliisit ehtisivät paikalle. Lopulta heitä ei kuulunut, ja pahoitellen kerroin etten löydäkään pankkikorttiani mistään enkä voikaan ostaa konetta, joka selvästi harmitti miestä. Kertoi voivansa myydä sen vaikka 300 eurolla. Lopulta hän tajusi, ettei kauppoja tulekaan, ja kovasti pahoitellen tilannetta lähti ajamaan pois. Juuri silloin poliisit tulivat paikalle pysähtyen autoni luokse ja selitin heille nopeasti tilanteen. Kertoivat alueella ennenkin tulleen ilmoituksia tästä kaupustelijasta, ja koska hänen autonsa vielä oli näkyvissä vähän matkan päässä ja kaikki tuntimerkit ja kauppapuheet tarkasti selitetty, lähtivät poliisit hänen peräänsä. Katosivat tien mutkan taakse enkä tiedä miten tarina päättyi, koska itse jatkoin toiseen suuntaan alkuperäisiin askareisiini.

      Samaa valkoista Lombardy merkkistä aggrekaattia näkyy nettipalstoilla muutamien satasten hinnoilla myynnissä. Myyjien nimen ovat ihan suomalaisia, joten tulkitsen heidän tajunneen tulleen huijatuksi ja pistävän tuotteen eteenpäin. En moiti heitä enkä muitakaan myyntitykin retkuun menneitä, koska hän oli hyvin vakuuttava, siisti, ammattimainen ja esitteet, vuokra-auto ja yleinen habitus uskottava. Jos ei tunne tämän alan tuotteita, on retkuun meno aika todennäköistä. Kun tajusin, ettei tässä nyt myydä sitä mitä annetaan ymmärtää, oli lopulta ihan kiva katsella miten kaveri ammattinsa osaa ja asiakasta kosiskelee. Oikein supliikki ja hurmaava auervaara tämä mies oli, vaikka ihan toiselle miehelle kauppaa teki. Oli kahteen kertaan jo nostamassa laitetta pakuuni, mutta sen kielsin, koska en tiennyt mihin se johtaisi ja olisiko lähistöllä hänen apurinsa "todistamassa" kaupan ja maksuvelvollisuuden syntyneen.

      Miehellä on varmasti ollut ja on jatkossakin paljon asiakkaita

      • Ärsyyntynyt

        Tällä viikolla on kaupitellut Lappeenrannassa Citymarketin parkkipaikalla!


    • jänkäaslak

      Ovat kuulemma maailman parhaimpia verkonpainoja.

      • HerrenbergTech

        27.4.2018 Raisio Gigantin pihalla sama tarina jatkuu.


    • PuQ

      Tänään 2.5.2018 mulla meni 1000€ Rauman Honkkarin pihalla. Elä opettaa 😤

      • alskär

        Tarina toistui tänään 3.5. Paraisilla.


      • Eepi

        Minulle kävi juuri noin tänään Kuusamossa ,ensin tarjottiin konetta ja työkalusalkkua ilmaiseksi sitten löytyi hintakin en haksahtanut moiseen .Passia ja kaikkea vilauteltiin mutta pitkän puhuttelun aikana epäilykset heräsi vanhalle tutkijalle. HEH HEH !


    • KPI

      Tänään Sallassa, ei ainakaan mulle eikä naapurille saanut myytyä. Ilmoitin poliisille, eivät kuulemma voi mitään jos joku ostaa tuotteen johon oli päässyt tutustumaan. että sillai.

      T. KP

      • K1212

        tänään Rovaniemellä :)


    • Taivalkoskella

      Tänään Taivalkoskella aggrekaatti ja työkaukaappi

    • LanciniDiesel

      Kuusamon torilta ostin juuri aggregaatiin ja sain työkalusalkun kaupan päälle. Hintapyyntö oli 1500 euroa. Lopuksi sovittiin 250 euroa koko paketista. Olen tosi tyytyväinen.

    • aggrekaatti

      Kovin on vikkelä kaveri liikkumaan tämä italiaano. Ottakaa nyt joku kännykällä kuva miehestä, hänen autostaan ja rekkaristaan.

    • Asiaa_selvittävä

      Tänään 25.6. Kajaanissa. Ilmeisesti vaalea/hopea Volkkari, muut tuntomerkit kuulostavat samankaltaisilta.

      Iäkkäämpi tuttava oli ostanut 2 aggregaattia (Lombardy?) ja työkalusalkun, hinta ilmeisesti tasan 500.

      Ostaja ei tahtonut uskoa jälkikäteenkään, etteikö myyjä olisi jo lentänyt Italiaan, koska lennolle oli ollut kiire.
      Italialaiseen tervehdykseen vastaaminen italiaksi oli parantanut suomen osaamista ja kertomuksen suomalaisesta vaimosta.

      Myyntipuheet olleet eri kuin tuote. Diesel puheissa, mutta laitteessa lukee gasoline. Myyjä luvannut maksaa ALVit Italiassa, kun ostaja ei hyväksynyt sovitusta 24% korotettua hinnan osuutta. Pyyntihinta ollut 1200 työkalusalkusta ja aggregaatit ilmaiseksi kalliin rahtimaksun takia.

      Ilmoitettu viranomaisille epäiltynä varkautena, koska kalliiksi esiteltyä uutta tavaraa myyty alihintaaan. Vaihtoehtoisesti myyty eri tavaraa kuin muuten esitelty eli mahdollinen lievän tai normipetoksen epäily. Pitäisihän "edustajan" sentään tuntea italialainen tuotteensa ja osata myydä oikein. Eihän kyseessä voi olla huijari...

    • PilluntuoksuinenKoti-Isä

      Lombardyn diesel aggregaatti tuli italian mieheltä hankittua. Tuli vielä kasa työkaluja mukaan. Pistettiin siiten appiukon kanssa dieseliä tankkiin ja kone tulille. Vähän aikaa se siinä hurrasi, kunnes pukkasi savut pihalle ja sammui. Alettiin ohjekirjaa tutkimaan. Se vähä mitä siitä ymmärrettiin oli 'gasolin' ja 'add oil before starting''. Valitettavsti öljy jäi lisäämättä, kun oli niin kiire kokeilla sitä vehettä. Pistettiin suosiolla koko paska liiterin taakse akoilta piiloon ja alettiin jallun juontiin.

    • Tiilimäentähystäjä

      Joo; tänään Lempäälän Puuilon pihalla. Kyseessä ko. "italiaano". Tarina lentokenttineen jne aivan edelläkuvatunlainen. Aluksi ilmainen, koska olin yst. kertonut ajoreitin T:re-Pirkkala lentokentälle. Ko. aggregaatin alv-osuus tulisi kuitenkin maksaa ( 800 e.), En suostunut moiseen hintaan ja siinä vaiheessa olinkin satavarma, että huijaristahan tässä on kyse. Sanoin , että kaikki mitä nyt on, on lompakossa (200 e), niin okei. Katselin ko. aggregaatin ja työkalut (joille kyllä käyttöä huom!) , että pelataan parillasataa ja katotaan kuinka käy. Äijä siinä kiemurteli ja kiemurteli, mutta ainakin olevinaan pahoillaan, suostui kauppaan. Meinasi "unohtaa"/jättää työkalusalkun antamisen. Aggregaattia en ole vielä rykäissyt käyntiin, ennenkuin laitan öljyt ja gasoliinit koneeseen

    • Älkääostako

      Tänään "italialaiset" kauppasivat Espoon keskuksen k-raudan pihalla. "Lombardinia" ja työkaluja. Turusta messuilla tulossa ja koneelle kiire. Kovin olivat kiitollisia kun neuvoin tien lentokentälle. Kiitokseksi olisivat antaneet agrekaatin. Sanoin kuitenkin että kiitos, mutta ei tarvetta kun meillä täällä Pohjolassa tuo carunan siirtämä sähkö niin halpaa ja sitä saa aina ja kaikkialta. Edelleen poijat meinasi että saat ilmaiseksi jos ostat nuo työkalut. Yritin siinä vielä selvittää että ei Täällä kukaan tarvitse noita työkalujakaan, kun sen verran hyvät nuo työttömyyskorvaukset. Aloin siinä samalla puhelinta kaivelemaan niin Lähtivät sitten melko kiireellä, oli vissiinkin jo tosi kiire sinne kentälle. 🤔

    • eok

      Ostin kyseisiltä tyypeiltä agrigaatin ja ison laukun erinlaisia työkaluja ja heillä oli kiire lentokoneeseen. Jättivät kyllä yhteystiedot, että voi maksaa pankkiin loppu summan, mutta pankki ei hyväksynyt kyseistä kyseistä tilinumeroa. Maksoin 300€ käteisellä, joka on ihan kohtuu summa näistä tarvikkeista.

    • kaatinakre

      Sama tyyppi taas liikkeellä Kokkolassa mustalla Skodalla. Naapurin iäkkäät vanhat pojat ostivat aika kalliilla. Saivat toki kaupan päälle vasaran ja porakoneen.

      • Juostenkiinni

        Tänään Lappeenrannassa samat heput aggrekaatteja ja työkaluja myymässä ihan samalla konseptilla. Liikkeellä Seatilla rek. MRI-468. Auto on vuokrattu Kalajoelta. Tajusin huijatuksi joutuneeni ajoissa kun tutkin konetta tarkemmin. Onnekseni vipeltäjät osuivat kotimatkalleni ihan keskustassa. Yrittivät juosten karkuun mutta olin nopeampi. Olipahan Lappeenrannan keskustassa vähän "Sorjosmaista" toimintaa keskellä päivää. Sain tiukan väännön jälkeen rahat takaisin ja koneen palautin huijareille. Katukaupassa pitää muistaa se, että siinä kunnossa ja... kun se tuote on kauppahetkellä. Kielimuuri, väärinymmärrys... onko rikos vai? Nyt oli myynnissä 5,5 KW kone, joka olikin 5,5 HP kone, siis tuotto vain 2 KW. On ne kyllä aika veijareita. Mistähän noita koneita oikein riittää. Voipi olla tullit ja ainakin verot maksamatta... mihin maahan ne nykyjään pitää kauppamiesten maksaakaan.


    • Ilmoittaja

      Agrikaatti kauppias Oulun lähellä mustalla autolla rekisteri xxx -717 Massimoksi esitteli itsensä poliisille meni ilmoitus

    • ccccc

      Agrikaatti kauppias oli kajaanissa purolan aluella tänään liikkui mustalla farmari opel astra sama tarina kuin muilla täällä saat 2kpl agrigaatteja kaupanpäälle maksat vain työkalupakista ..kiire kentälle huh huh muka italialainen tiedä häntä mistäpäin oikeesti..

    • onneksi

      3.10.18 Mikkelin Prisman pihalla sama tarina kentälle kiire... Aggrekaattia ja työkasarjaa myymässä. En ostanut olisi myynyt 300€:lla.

    • hölmö

      mulla meni eelettäin 500e kemissä.
      saman lainen tarina oli.

    • das

      Tampereella tänään valkosella Seatilla

      • Tyhmä

        Jalasjärven juustoportilla tänään klo12.30 shampanjan värisellä skoda fabialla


      • narautettu

        Seinäjoen Minimanin pihas olisin tullu kusetetuksi viime keväänä ellei toinen huijausyrityksen kohde olisi tullut väliin hokemaan että soittaa poliisit ellei äijä het lähde nykimään,Italialaista tempperamentti tuli siinä tovi todistettua.Kiitti van väliintulleelle jos luet-


      • Halukkuuttaon
        narautettu kirjoitti:

        Seinäjoen Minimanin pihas olisin tullu kusetetuksi viime keväänä ellei toinen huijausyrityksen kohde olisi tullut väliin hokemaan että soittaa poliisit ellei äijä het lähde nykimään,Italialaista tempperamentti tuli siinä tovi todistettua.Kiitti van väliintulleelle jos luet-

        Toinen oli tietysti kilpailija Acapulcosta.
        Ostaisin heti jos joku tulisi tarjoamaan.
        Kannattaisiko julkistaa kotiosoite sitä varten. En paljo tuolla kylillä liiku nääs.


    • kolavankotk

      Poliisi kirjoitti:
      Sysmä: Hätäiset ja väärät johtopäätökset johtivat pahoinpitelyyn.

      18.10.2018 klo 10.30
      Häme

      Hämeen poliisi on saanut esitutkinnan valmiiksi erikoisesta alkutilanteesta alkunsa saaneesta pahoinpitelystä. Menneenä kesänä Sysmän maaseudulla oli kierrellyt ulkomaalainen konekauppias. Hänellä oli autossaan aggregaatteja, joita hän kauppasi suoraan autostaan. Kauppias oli eräällä pikkutiellä kohdannut traktorillaan liikkeellä olleen paikallisen miehen ja he olivat ryhtyneet hieromaan aggregaattikauppoja. Myyjän ja ostajan välillä oli jonkinmoinen kielimuuri ja traktorimies oli pyytänyt kauppiasta ajamaan perässään traktorimiehen lähistöllä olevaan kotiin, jossa voitaisiin jatkaa kauppaneuvotteluja.

      Kauppias ajoi traktorimiehen perässä metsän keskellä olevaa pikkutietä, kunnes huomasi, että hänen peräänsä on tullut kaksi muuta autoa seuramaan häntä. Kauppias kertoi säikähtäneensä tilannetta, koska he olivat hänen näkemyksen mukaan keskellä metsää. Pelottavan tilanteen vuoksi kauppias oli pysäyttänyt autonsa ennen traktorimiehen kotia pikkutien laidassa olevalle kääntöpaikalle, jolloin toinen häntä seuranneista autoista ajoi kauppiaan auton eteen estämään kauppiaan auton liikkumisen. Traktorimies oli tuossa vaiheessa ajanut kotiinsa ja hän ei ollut huomannut tilanteen kehittymistä.

      Kauppiasta seuranneissa autoissa oli traktorimiehen kaksi tuttavaa samalta kylältä ja he eivät olleet tietoisia traktorimiehen ja kauppiaan välisistä kauppaneuvotteluista. Tuttavien kertoman mukaan he pitivät heille tuntematonta miestä arveluttavana, joka on kenties tullut alueelle varkaisiin ja sen vuoksi toinen tuttava meni kysymään autossaan istuvalta kauppiaalta, että millä asioilla vieras kulkija on, kun noin oudossa paikassa ajelee ja autossaan istuu? Tuttavan ja kauppiaan välillä ei ollut yhteistä kieltä ja samalla tuttava näki kauppiaan autossa aggregaatteja. Tuttava epäili, että kauppias on käynyt varastamassa autossa näkyvät aggregaatit. Yhteisen kielen puuttumisen vuoksi tilanne eteni kauppiaalle pelottavaksi ja siispä hän yritti autollaan väkisin karkuun. Karkuun yrittäminen kesken keskustelun oli taas merkki tuttavalle, että mieheen liittyy jotain hämärää ja laitonta, joten hän juoksi karkuun yrittäneen auton perään. Tien ollessa suljettuna toisella autolla, luiskahti kauppiaan auto tuossa tilanteessa ojaan. Tuttava juoksi paikalle ja löi autossaan istunutta kauppiasta avonaisesta oven ikkunasta kaksi kertaa kasvoihin. Kauppiaan kertoman mukaan hän nousi autostaan tarkoituksenaan jatkaa jalkaisin karkuun, koska pelkäsi paikalla olevan kahden miehen tulevan hänen päälleen keppien ja puukkojen kanssa. Kauppiaan noustessa autostaan oli siihen asti sivummalla ollut toinen traktorimiehen tuttava tullut paikalle. Hän oli nähnyt ystävänsä lyövän kauppiasta ja lisäksi oli kuullut jotain keskustelua varastetusta tavarasta, siispä hänkin ajatteli kauppiaan olevan tulossa varkaisiin ja meni auttamaan ystäväänsä varkaan kiinniottamisessa. Hän meni puolustamaan ystäväänsä ja löi kerran kauppiasta kasvoihin. Tuon jälkeen kauppias juoksi metsään karkuun ja soitti hätäkeskukseen. Kauppias ei kuitenkaan osannut kertoa sijaintiaan ja hän harhaili metsässä noin tunnin ajan, kunnes löysi isolle tielle ja sai paikalle apua.

      Kauppiaalle aiheutui pahoinpitelystä kasvoihin ruhjeita, jotka eivät kuitenkaan olleet vakavia eikä sairaalahoitoa vaativia. Poliisi on tutkinut asiaa pahoinpitelynä, josta on epäiltynä kaksi sysmäläistä noin 50 -vuotiasta miestä. Asia siirtyy seuraavaksi syyteharkintaan.

      • Tarinan_opetus

        Sysmä = Hölmölä


      • huijarit_ketoon

        Terence Hill, turpaan vaan ja onnea...rosvot, Sysmään vaan ja onnea :)


    • mökilletarpeen

      Ostaisin jos sattuis kohilleen. Vai pyydänkö kotikäyntiä?

    • Saastamoinen

      Monessakohan tapauksessa tekijänä on ollut kalju ukkeli joka seittäytyy nimellä Morone Carmine? Facebookista löyty kuva josta tunnistaa.

    • Jousil

      Isän osti italian kauppiaalta marketin pihalta 400€ agrigaatin. Antoi sen minulle, kun oli lueskellut tätä palstaa. Täällä kaikki oli saaneet paskaa, mutta nyt tulee poikkeus. Otin ja tutkiskelin jonkun aikaa nätin näköistä paskaksi mainittua agrigaattia. Laitoin siihen öljyt, kiristelin kaikki ruuvit ja pultit, vetelin käynnistysnarusta muutaman kerran ja laitoin bensat tankkiin. Avasin hanan ja jätin siihen. Annoin olla yön yli ihan vaan nähdäkseni vuotaako se vai pitääkö mehut sisällään ja se piti. Vein sen hallin pihaan niin pitkälle kaikesta, että vaikka räjähtäisi ei tule vahinkoa. Käymään lähti hyvin. Laitoin muutama troikkalampun kiinni, että saan kämpän ikkunasta seurailla kauanko toimii. Valot jäi palamaan, kun menin nukkumaan. Aamulla olivat sammuksissa. Syy oli selkeä polttoaine loppu. Tankkasin ja vedin käymään taas valot paloi kunnes bensa loppu. Enempää en sitä ole testaillut, mutaa herätti se pienen luottamuksen.

    • Samaa paskaa se tuo Kone-Glans myy myöskin tai jopa surkeampaa eikä varaosat edes ole sopivia eikä huolto pelaa myöskään.!

      • tyytyväinen

        Ostin v 2008 Kone-Glans:lta lumilingon jolla 1000 m2 alue pidetty puhtaana joka talvi sen jälkeen.Remontit 1 lingon hihna,1 ajohihna 1 kuminen ajorulla ja kulmavaihteen pronssiratas.Kaikki osat ovat tulleet oikein kerralla kun niillä on tiedostossa malli minkä olen tilannut.Liko maksoi silloin 389,00 € kotiin tuotuna rahtineen ja nuo varaosat 150,00 € rahtineen.Kyllä uskallan tilata edelleenkin tuosta liikkeestä.Kannattaa tilata soittamalla niin tulee oikeat tavarat ja osaavat neuvoa asennuksessa.


    • Kylmäkoski

      Oli tänään Kylmäkoskella, en ostanut kun googlatessa tuli ekaksi tämä teksti, kiitoksia.

      • onnenonkijaa

        Ostin kaksi agree tokmannilta kappale hintaan 175€ ja 3000w lähtö tehoja kaupan päälle !


    • Enostanut

      Tänään Tampereella, Turtolan cittarilla. Yksi italiaano, samat paskapuheet.

    • Potaskaa

      Kylmäkoskella kaupustelijat liikkuivat punaisella henkilöautolla. Samat jutut... Italiaan kiire kone lähtee kohti milanoa ja laitteet pitäisi myydä koska rahti maksaa paljon.

      • Anonyymi

        Ja kiire kun on niin hädässä autetaan...?


    • vernerivoo

      Suomussalmelta Alitalian lento kuulema juuri lähdösä ja vimonen gaatti piti rahtikulujen vuoksi kiiruusti myydä. Halvalla sain kun maksoi alle 300 euroa. Huomenna pittää kokkeilla kuinka ilma menee Datsunin renkhaaseen.

    • Harvoin

      Rovaniemellä sama huijaus, halpaan mentiin. Agregaatti ja työkalusarja 800 euroa..

    • Quasituttogratis

      Eilen Tuusulassa olisin saanut agregaatin ilmaiseksi, kun lentorahdit niin kovat, mutta työkalusarjasta olisi kuitenkin pitänyt jotain maksaa.

      https://imgflip.com/i/2wsj8w

      • Lombardy

        Tänään sama mies samalla tarinalla myi Halikon Lidlin pihalla työkalut ja aggregaatin sedälle. Isoin petos tietenkin oli se, että dieselaggregaatissa oli sytytystulppa, eikä luvattua sähköstarttiakaan löytynyt. Hintaa tais tulla kolme sataa.


    • Atlas2019

      Kaipa tuo sallittua, kun ei kauppiaan touhuille ole virkavaltakaan toppia laittanut. Just teki uudet kaupat.

    • Sähkömies

      Tänään kiireinen 'italiaano' oli ehtinyt jo Rovaniemelle, kauppasi 'konemessuilta' jäänyttä aggregaattiaan - ei kuulemma mahtunut Milanon koneeseen. No edulliset kaupat jäivät tällä kertaa tekemättä, mutta epäilemättä joku vielä koneen mökilleen raahaa...

    • Ansaanmeni

      Tänään Rovaniemellä Italiaan on sai minut vakuuttumaan kiireestään lentokoneeseen. Sain kuitin ja otin kaverista kuvan. Mutta kalliiksi tuli minulle.

    • Kuitistaviis

      Olet täysin eksyksissä. Me ollaan nyt Kajaanissa eikä Rovaniemellä!

    • Harmittaa

      Tänään yksi Tampereella Koivistonkylän Prisman parkkipaikalla.
      Hetken kuluttua toinen Pirkkalan S-Marketin parkkipaikalla.

      Molemmilla samat tarinat, ollaan tulossa Vaasasta messuilta ja pitäisi löytää Helsinki-Vantaalle. Sitten tarina, että painavia laitteita ei kannata rahdata takaisin Italiaan, kun maksaa niin paljon lennolle lisähintaa, vaimollekin pitäisi ostaa tuliaisia kentältä, passiakin esiteltiin ja käyntikorttia jaettiin, plää, plää, plää...

      Ekan kanssa menin halpaan ja maksoin työkalupakista ja aggregaatista yhteensä 200 €. Jälkimmäisen hyökättyä kaupoille kuuntelit lorut, näytin takakontista tavarat, kysyin onko tuttua tavaraa ja lupasin soittaa poliisille. Kauppiaalle tuli äkkilähtö. Rekkarit on tiedossa.

    • Anonyymi

      Aggregaattikauppias Kangasalan Prisma 2.5.2019 klo 12:30, punainen tai metallinpunainen renault clio FMJ-944.
      Ajoin auton parkkiin ja olin vielä hetken parkissa radiota kuunnellen, niin ajoi viereeni autonsa ja huuteli jotain ikkunan läpi. Avasin oven ja tumman eteläeurooppalaisen näköinen, ehkä kalju, balkanilaisen näköinen mies kysyi, puhuuko herra englantia. Vieressä istui kulmahousu, josta ei naama pakuni penkille näkynyt.

      Tarina: Tulossa Jyväskylän Paviljongilta maatalousmessuilta, Pirkkalasta kone lähtee muutaman tunnin kuluttua Italian Torinoon . Kallis rahti, ei kannattaisi kuljettaa takaisin.

      Totesin, etten tarvitse, jolloin lähtivät pikaisesti eteenpäin ja ajoivat pois parkkialueelta

    • Anonyymi

      Tässä vielä 2.5.19 liikkuneen aggregaattikaupustelijan auton tietoja:
      1. haltija:
      LACARA RAC KY , Kissankellontie 20 A, 00930, HELSINKI
      1. omistaja:
      Santander Consumer Finance Oy, 88 , Risto Rytin tie 33, 00570, HELSINKI

      Ajoneuvoluokka
      Henkilöauto
      Väri: Punainen
      Käyttöönotto : 29.12.2016

      Valmistenumero
      VF17RB20A56394740

      Ajoneuvon käyttö : Vuokraus ilman kuljettajaa

    • Anonyymi

      Tänään oulun motonetin pihassa sama juttu kiire lento koneeseen möi agregaatin ja työkalusarjan. Lompardinina oli esitteet ja käyntikortit kirjoitti kuitin. Oli hyvin vakuuttava asiassa. Kone vaan on lompardy ja työkalusarjakin mahtaa olla kiinan maalta. Yritti 1000€ sai 500€. Huomasin tämän keskustelun heti hepun lähdettyä niin että huijatuksi tulin. Ajoi sinisellä hundai i30 llä.

    • Anonyymi

      Suomalaisilla joilla on omakotitalo syrjässä pitäis olla aggregaatti jos sähköt menee.

    • Anonyymi

      Ostin 2 vuotta sitten samalta kauppurilta 2 kappaletta kun oli niin halpoja,hyvin on pelittänyt ei mitään vikaa.

    • Anonyymi

      Ostin Muhoksen Citymarketin pihasta aggregaatti 19.6. Super Silnced Professional line gasoline generator MH9000-5.5H. Minkä arvoinen? En itse tarvitse. Olisi myynnissä!

      • Anonyymi

        Kiinasta tilattuna tuo agregaatti maksaa n. 100€ 20€ alv. Eli 120€/per pömpeli on ton koijarin ostohinta.


    • Anonyymi

      Joku torvelo vissiin ostanut kun nyt koittaa facessa kaupata 400€ hintaan-huutista :)

    • Anonyymi

      Juuh tänään kaveri myö aggregaatin jakoavaimien kera. Liikkuu Vantaan alueella. Älkää menkö halpaan.

      • Anonyymi

        Tänään Jalasjärvellä


    • Anonyymi

      Vanha ketju on luettu vastattu myös paljon.

    • Anonyymi

      Heinolassa tänään. Luulin ensin että aikoo kysyä tietä kulunut kartta kädessä. Tarjosi kaupan parkkipaikalla ensin ilmaiseksi aggregaattia ja työkalusalkkua. Esitteessä hinta 2999 999 €, Olikin 500 kun sanoin, että nosta pakettiauton kyytiin. Jäi kaupat tekemättä. Kaikin puolin epäilyttävän oloinen heti kun parkkeerasi viereen.

    • Anonyymi

      Varastettujahan noi on. Soitto poliisille. Loppuu tuo touhu!
      Käyttöohjeet? Ostokuitti?

    • Anonyymi

      26.10.19 noin klo 15.00 vantaan puuilon pihalla samat tarinat agrigaatti mosatec9000 5.5 50hz ilmaiseksi työkalu laukku aluksi 800e putos 330e menin halpaan täytyy kokeilla ensin öljyt sisään ja kiristettävä kaikki osat tämä taas aijemmista kommenteista opittua pidetään peukkua vai menikö kankkulan kaivoon

    • Anonyymi

      Sama tarina Joensuun Ylämyllyn Shellillä 4.11.
      400 olisi saanut aggregaatin ja työkalusarjan. Sanoin että en tarvitse.
      Kyseli mikä olisi maksimihinta, jonka maksaisin. En tarvitse.
      Kävin syömällä Shellillä ja ajellessani sieltä pois näin ukon viereisellä kylmäasemalla edelleen myynti / huijaustyössään- että silleen

    • Eilen oli Joensuun tokmannin parkkipaikalla ja aivan sama käsikirjoitus tarjosi ilmaiseksi agrikaattia ja sen jälkeen sanoi että jos ostat salkullisen työkaluja 600e saat sillä molemmat pirkule lankaan menin

      • Anonyymi

        Oliskohan ollut sama Italiaano Kiteellä 18.11./eilen Kupiaisen parkkipaikalla kun tarjosi aggregaattia ilmaiseksi, mutta myöhemmin lisäsi työkalulaukun pakettiin, hinta yhteensä ensin 400, pian 350; olisin ottanut aggregaatin ilmaiseksi, mutta en suostunut maksamaan mitään ja ajoin pois. Sama homma sattui minulle muutama vuosi sitten kesäkuun lopussa täsmälleen samassa paikassa. Homma jatkuu; poliisit kuulemma tietävät, mutta eivät puutu hänen bisnekseensä.


    • Anonyymi

      Vitun mokka kikkelit kusettaa kaikkia mut onneks en oo männy siihen lankaan

    • Anonyymi

      Tänään Rovaniemellä agrikaatti ja työkalu salkku 320 €

      • Anonyymi

        7.8.2020
        hHankasalmelta 300€ .Ensin oli ilmainen , sitten vanhan miehen sääli maksoi. En ole vielä kokeillut käykö edes. Oli muuten Italian värejä, kuin Rooman pelissä. CE kylttejä, ja UE lippuja.
        Esitteli tuontipapereita 2700€. En sanoisi, etta aikamoisia veijareita.


    • Anonyymi

      Niin kauan kun tässä maassa ”Sulo Vileenejä” riittää, näitten pakkojen kauppa käy!
      Kun halvalla sain...

      • Anonyymi

        Kyllä perikunnissa tullee kuumia taistoja kuka sen papparaisen käyttämättömän Mosatec akregaatin saa periä.
        Naapurin Maire sen lopulta sai, oli kuulemma notteerattu 999 Euroon.
        Iso pussukka mukana tullut kiiltäviä rautasia avvaimia jos sattus joskus rikkoontumaan.


    • Anonyymi

      Mulle tarjottiin Teboilin pihalla aggregaattia halvalla. Kysyin ukolta mitä vitttua minä sillä teen, kun on talossa sähköt ollu 1940-luvulta alkaen. Meni hiljaiseksi...

      • Anonyymi

        saattaa 40-luvun piuhat olla hiukan haprastuneet, ainakin liitokset


    • Anonyymi

      Tänään iltapäivällä ( 17.9.2020 )Keuruun Haapamäellä! Italialaismies oli tulossa messuilta Seinäjoelta ja piti ehtiä Vantaalle ja Italian koneeseen. Painavan 5500watin Mosatecaggregaatin ja työkalusalkun olisi saanut kaupanpäälle kun olisi ostanut pikkugeneraattorin 1100e:lla. Ei kuulemma tehdas viitsisi maksaa rahtia Tarjosin 250 koko roskasta, ehdin, hetken ehdin jo pelätä, että kaupat tuli
      Selvästikään ei mitään laatuvehkeitä - halpoja kiinan vimpaimia, samoin työkalut. Turha näitä on millään messuilla esitellä
      Hiukan kaljuuntuva,n 45v mies, liikkeellä Skoda farmarilla

      • Anonyymi

        Tänään seinäjoe ideaparkin parkkialueella kauppas mosatec 7500 ja tyäkalupakki ja samat lorut et lentokone lähtöö ja rahti kallis... 400 lopuksi maksoin yhteensä ja kyllä tuntuu toimiva mitä pari tuntia kokeilin.. öljyt pitää laittaa ensin.. olikaha liian kalliit? Tyäkalusarja näyttää oleva satase koneglanssis


      • Anonyymi

        Alavudella käynyt myös. Samat tarinat.


    • Anonyymi

      Tänään Kaustisella viininpunainen farmari Skoda ja n.45v. "Italiaano" romppeet jäi mulle 200 euron hintaan. Toimiva peli. Masiina painoi n.80kg.

      • Anonyymi

        Ja tänään on nähty Kristiinankaupungissa, uudehko Mazda jossa vanha suomikilpi. Viimeistään juhannuksena kokeillaan italian ihmettä...


    • Anonyymi

      Kappas. Löysin tämän pitkän viestiketjun. Minulle kaupiteltiin jotain syyskuussa Pirkkalassa Tampereen naapurissa. Ajeli mies jollain Kialla.

    • Anonyymi

      Ylöjärvellä liikkuu pipopäinen italiaano sinisellä pikku farkulla, taisi olla kia.
      5.5hp hondakopiolla genu ja työkalusatsi 150€. Voimaa invertteripäässä näin ollen max 2.5kw ja voimavirtatöpsöli on koriste.

    • Anonyymi

      Tutustuin yhteen italialaiseen opiskelijaan. Pääsin sen mäntää sorvaamaan. Aggregaatista ei vielä ollu puhetta.

    • Anonyymi

      Tänään Saarijärvellä Lombardinin (Lombardy) Voimavirta Agrikaatin olisin saanut kaupantekiäisiä jos olisin ostant lentolaukullisen käsityökaluja.Agrikaatin hinta 2700€
      Työkalusarjan jotain yli 800€ Kerroin omistavani agrikaatin ja käsityökaluja ihan riittävästi. Pyysivät tekemään tarjouksen , tarjosin satasen ei tullut kauppoja. Sama tarina lentokoneeseen kiire ja rahti kuulemma kallis. Kerroin olevani väärä henkilö heidän kaupoilleen. Auto oli suomen rekisterissä pikkuinen Nissan Note.

      • Anonyymi

        Ymmärtävät ilmeisesti suomea vaikka halusivat puhua englantia, esittäytyivät Italialaisiksi.
        Meni kätevän näköiseksi kun tokaisin vanhan sanonnan,että parempi sun soomes ku hoono so roottis. Tivasi multa mitä sanoin vastasin it was a tsoke. Oli kaksi tummaa miestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärtävät ilmeisesti suomea vaikka halusivat puhua englantia, esittäytyivät Italialaisiksi.
        Meni kätevän näköiseksi kun tokaisin vanhan sanonnan,että parempi sun soomes ku hoono so roottis. Tivasi multa mitä sanoin vastasin it was a tsoke. Oli kaksi tummaa miestä.

        Ja tänään 26.5.21 n.klo 11.45 Joensuun Tokmannilla samainen "italialainen mies",tulossa kuulemma Kajaanista työkalumessuilta,menossa Italiaan jossa Suomalainen vaimo. Kaupittelee n.5 hv:n aggrekaattia ja työkakusalkkua puoli-ilmaiseksi,koska "lentorahtia liikaa",oli menossa helsinki-vantaalle. Närkästyi kun en ostanut ja kun kysyin mistä tiedän jos vaikka on varastettua tavaraa.


    • Anonyymi

      Taas on Enrico Rapelli(?) Kajaanissa aggregaatti vuokra-Polon takaistuimella. Mut olisi lähtenyt 300:lla, mutta ei ollut loistaviltakaan ihan kolmea tonnia...

    • Anonyymi

      En ostanu

    • Anonyymi

      Tänään 9.6.2021 n 14.30 italialainen oli Sotkamon Tokmannin parkkipaikalla sanojensa mukaan tulossa Oulusta konfressista ja menossa Helsinki Vantaan lentokentälle. Olisi takakontissa liikaa tavaraa lentokoneeseen. Lopetin englannin kielisen keskustelun tähän. Kiitos näiden edellisten postausten tiesin, että kyseessä on huijaus.

    • Anonyymi

      Kiitos loistavasta kuvauksesta. Vaikka aikaa on kulunut täysin sama kuvio jatkui tänään Joensuun Puuilon parkkipaikalla. Passikin oli sama kuin jossakin tuolla viestiketjussa mainittu Roberto jotakin... Onko niin, että tuota (noita?) ei yritetäkään saada kiinni?! Tämän päivän rekkari oli kuitenkin suomen SMA-920 sininen Ford Mondeo.

      • Anonyymi

        Tuskinpa tuommoinen tavarakauppa laitonta on. Onhan samaa tavaraa myynnissä nettikin täynnä.


      • Anonyymi

        Sama sininen Mondeo kurvaili Joensuun Puuilon parkkipaikalla pe 18.2.2022. Kuski heilutteli auton ikkunasta karttaa saadakseen huomion. Kun selvisi että kauppaa jotakin, lähdin kauppaan ja auto kurvasi pois.


    • Anonyymi

      Tänään sama kaava. Kangasalan Prisman parkkipaikalla. Ei tullu kauppoja.

    • Anonyymi

      Tänään sama "italiaano" Savonlinnan ABC parkkis. Oikein herrasmieheltä vaikutti, mutta kauppoja ei tullu.

    • Anonyymi

      Tänään Italiaano oli Kuopion Citymarketilla Kolmisopessa. Sama kasetti, messuilla Kajaanissa, vaimo suomalainen, kiire lentokoneelle, rahti kallis jne.
      Enpä ostanut.

    • Anonyymi

      Tänään 8.10-21 sama homma Savonlinnassa , ei tullut kauppoja !

      • Anonyymi

        Milloin kainuuseen tulee myymään kannattaa ostaa jos hän jää vaikka eläkkeelle


    • Anonyymi

      Huijasi minut Kempeleen Zeppelin pihalla tarinallaan paluulennostaan ; 400 euroa agrikaatista. Oli matkalla Torniosta Oulunsalon kautta Milanoon

      • Anonyymi

        jatkan Kempeleestä; tämä italialaiseksi esittäytynyt, aidon näköisen passin omalla kuvallaan näyttänyt henkilö oli todella vakuuttavan oloinen; kartta kädessään tuli parkkipaikalla viereeni ja kertoi kuinka oli tulossa Torniosta ja matkalla lentokentälle Oulunsaloon ja sieltä Italiaan. Kansiot / esitteet / hinnastot olivat aidon näköisiä Tavaroita ei olisi ollut nyt mahdollista / eikä syytäkään kuljettaa Italiaan. Mieleenkään ei tullut tälläinen huijaus . Tämä 400 tuntui edulliselta työkalupakista ja agrikaatista. Aikamoinen opetus minulle tältä ''työkalukauppiaalta'. Ihmettelen ja mietin miten ja mistäkautta tämä/ nämä veijarit näitä kuljettaa tänne myytäväksi kun tämä sama näyttää tapahtuneen niin monelle ja eikö tätä voi pysäyttää ? Kuitinkin hän tarvikkeista kirjoitti ja antoi vielä italialaisen liikkeen ''käyntikortin'


    • Anonyymi

      Kemissä Prisman parkkiksella tänään 13.10.2021 klo 15:40

    • Anonyymi

      Minulle tarjosi sitä aggregaattia kyllä ilmaiseksi muutama viikko sitten Pirkanmaalla. Pyörittelin silmiäni jolloin tyyppi häipyi matkoihinsa.

      • Anonyymi

        Sama tyyppi Hämeenlinnassa Tiiriön Citymarketin parkkipaikalla 16.10.2021 ja samat tarinat messuista (tällä kerralla Pirkkahallissa). Kiire nytkin Milanoon. Halvalla olisi saanut, jotain jopa ilmaiseksi. Karautti pois raihnaisen näköisellä mustalla mersufarkulla, rekisteri muistaakseni YHL-301.


    • Anonyymi

      tällä viikolla naapuri osti levähdyspaikalle tulleelta italialaiselta 200 eur bensa aggrin. tutkittiin konetta tänään ja ekaks lisäsin öljyt koneeseen ja bensaa lisätessä huomasin bensaletkun olevan irti kaasarin päästä ja valutti pari l maahan bensaa kunnes ehdin vaihtaan uuden letkun ja tarpeeksi pitkän sellaisen ku vanha oli liian lyhyt ;) onhan toi koottu miten sattuu ja tarrat laitettu itse kun niin vinossa ovat..

      no lähti heti käymään ja pari tuntia ok..voimavirta ei pelittänyt oikein mutta valovirta ok...kahtellaan kauan pelaa

    • Anonyymi

      Tänään iisalmessa tokmannin parkkipaikalla 10.11.2021
      Ihan samalla kaavalla meni, kyseli lentokentälle ajo ohjeita ja kaikki tokumentit niin aidon oloisia.
      400 sai kiinan akrikaatista ja työkalusalkusta.
      No pittää kokkeilla ku laittaa öljyt ja pensat koneeseen että miten kauan pyörii.
      Olisinpa nähnyt tämän ketjun vähän aikasemmin 😅

    • Anonyymi

      Eiköhän tämäkin keissi ala olla jo vanha juttu!==`??

      • Anonyymi

        On, mutta jatkuu. Laitontahan tuo kaupankäynti ei ole.


    • Anonyymi

      Ilmeisesti sama kaveri kaupitellut "Lombardinin" aggregaattia Mynämäen S-Marketin pihalla tänään. Ollut kiire Milanon lennolle jne. Ilmaiseksi olisi tarjottu, mutta eiköhän hintakin olisi löytynyt jos kiinnostusta olisi löytynyt.

    • Anonyymi

      Kyllä oli hyvä selvitys mutta kohdallani valitettavasti 500€ liian myöhään. Tallissa nyt työkalusarja, jonka laatu lähinnä tinaa ja agrekaatti joka jopa käy ja tuottaa virtaa 230 pistokkeeseen. Kolmivaihevirta on jaettu jollakin tekniikalla yhdestä vaiheesta eikä siis kestä kuin yhden vaiheen kuormituksen verran. Tein ilmoituksen huijarista Joensuun poliisille rekisterinumeroineen mutta eihän se mihinkään johtanut. Törmäsin samaan huijariin Ilomantsissa muutamaa kuukautta myöhemmin ja vaikka uhkasin poliisilla (mistähän sellaisenkin löytäisi täällä) jäi pyörimään keskustaan uhreja etsien. Olisi mielenkiintoista tietää missä on näiden "keskusvarasto" kun kyydissä on kuitenkin aina vain yksi setti. Tori.fi on kuitenkin täynnä näitä "Italialaisia" agregaatteja.

    • Anonyymi

      Meillä höynäytetyillä ei taida olla aseita noita huijareita vastaan, muita kuin tuo väärennetyllä passilla esiintyminen, mutta luulisi IKH:n kiinnostuvan heidän nimensä väärinkäytöstä.?!

    • Anonyymi

      juuri hauholla same juttu

    • Anonyymi

      Porissa liikkuu

    • Anonyymi

      Tänään (7.3-22)Noormarkussa kovasti kauppasi kahta agrikaattia ja työkalusarjaa. 500€ olisi lähtenyt vaikka kuvasto hinta 7500€.
      Samat puheet kuin aiemmin. Kovasti esitteli rahojaan ja kertoi olevan rikas yms. Jäi ostamatta. Valkoisella autolla liikkeellä Rekkari alkoi ERZ

      • Anonyymi

        Kaikenlaista junttia jossain Normarkussa. Tämä palsta on Kajaanilaisille, etkö osaa lukia?
        Mikä on agrikaatti?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikenlaista junttia jossain Normarkussa. Tämä palsta on Kajaanilaisille, etkö osaa lukia?
        Mikä on agrikaatti?

        Tämä palsta ei tietenkään ole kajaanilaisille.
        Sen sijaan aiheen pitäisi olla jotenkin Kajaania koskettava.

        Kun palstaa lukee, niin kaikki maailman asiat taitavat kuulua otsikon "Kajaani" alle.

        Suomi24 keskustelu on jaoteltu aihealueittain. Miksi sitä ei käytetä niin?
        Jos kaipaa keskustelua, niin kannattaisi tosiaan mennä sinne OIKEALLE aihealueelle. Siellä saa kinata kylläkseen saman- ja erimielisten kanssa.

        Toki Tanelin aukiolo on kajaanilainen aihe, mutta olisikohan se jonnekin historiaosastolle kuuluva, eikä tänne.

        Haluan vain sanoa, että olisi kiva, jos tämä palsta pysyisi jotenkin järkevänä.
        No joo.... tämä tästä. Ei ole maailman menokaan järkevää. Että siihen nähden peanuts...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikenlaista junttia jossain Normarkussa. Tämä palsta on Kajaanilaisille, etkö osaa lukia?
        Mikä on agrikaatti?

        Kah, kielpolliisihan se tuas ilimesty


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikenlaista junttia jossain Normarkussa. Tämä palsta on Kajaanilaisille, etkö osaa lukia?
        Mikä on agrikaatti?

        Syö paskas. Nii bonjasitko? Syöppä paskas.


    • Anonyymi

      Suomi kaluste myy kans samalaiseen tyyliin alennukset jatkuneet 25 vuotta venäläisii soffii myy 50 eur maks hinta

    • Anonyymi

      Ettei vaan nämä Italiaanot olisi pesunkestäviä kotimaisia kulmahousuja.Kerrankin yksi yritti esittää Espanjalaista.

    • Anonyymi

      Toiminta jatkuu edelleen. Kävi kimppuun Kuopiossa - oli tulossa kertomansa kukaan Kajaanista tuote-esittelystä ja nyt kiire lentokentälle. Kaupitteli Mosatec HH2800 aggregaattia koska lentorahti niin kallis ettei kannata viedä takaisin Italiaan. Hinta epäilyttävän edullinen todennäköisesti vanhentunutta tai varastettua tavaraa. Ei tullut kauppoja vaikka raha käytettäisiin suomalaiselle vaimolla ostettaviin tuliaisiin.
      Liikkeellä yksin tummanharmaalla Opel -farmarilla.

    • Anonyymi

      Tänään 30.03.2022 iltapäivällä Vantaan Tammistossa parivaljakko mustalla, Suomalaisilla kilvillä varustetulla (mahd.) Peugeot -farmarilla. Kuski silmälasipäinen, luottamusta herättävän habituksen omaava ja voimakkaalla italian aksentilla puhuva. Apumiehenä oikein kunnon lieron oloinen partajuippi. (Ainakin) Bauhausin parkkiksella yrittivät tätä klassista kusetusta ainakin parille-kolmelle tyypille:

      Olivat muka tulossa Pirkkalasta messuilta ja kone lähtee 4 tunnin päästä. Aggregaatti liian painava matkatavaroihin ja pomonsa kieltänyt tuomasta kamoja takaisin Italiaan joten saisin nyt aggregaatin ja suuren työkalusarjan itselleni jos niin haluaisin. Aggregaatin saisin ilmaiseksi mutta työkaluista pitäisi maksaa "nimellinen summa". Mikä tuo nimellinen summa olisi ollut jäi minulle epäselväksi.

      No, päättivät sitten tulla kauppaamaan härpäkkeitään minulle joka olin juuri tulossa töistä lentokentältä...:) Ihmettelin aluksi että kuinka ihmeessä aggregaatti ei ollut liian painava jo tulomatkalla jonka jälkeen kysyin lennon numeroa (tietäen vallan mainiosti ettei väittämäänsä aikaan mene yhtään lentoa Venetsiaan jonne olivat muka matkalla).

      Kaveri yritti vakuuttaa minua näyttämällä (silminnähden suurella työllä väännettyjä) italiankielisiä asiakirjoja ja auton perällä olevaa muovitettua laitetta mutta kun kysyin että mikä autovuokraamo vuokraa noin rähjäkuntoista autoa ja pyysin näyttämään Italian passia päättivät nämä tosielämän Älli ja Tälli liueta paikalta.

      Luonnollisestikin ilmoitin asiasta hätäkeskukseen. Toivotaan että tiensä osuisivat jonkin partion kanssa yksiin. Jotain Itä-Euroopan (kukaties vaikka ihan Suomessa asuvia) lierojahan nämä olivat ainakin apumiehen aksentin perusteella. Ratissa ollut puhemies oli sen sijaan hyvinkin vakuuttavan ja joviaalin oloinen tapaus joten en ihmettele mikäli joku saattaisi tuohon ansaan langetakin.

      • Anonyymi

        Turha soitella mihinkään, on ihan laillista kaupata tavaroitaan.


    • Anonyymi

      Pääsi k***ettamaan myyden agrekaatin ja al.työkalusalkun oli kiire lentokentälle ja ei voinut ottaa messuilla olleita työkaluja mukaansa painon takia. Oli muka suomalainen vaimo ja halusi ostaa jotakin viemistä saamillaan rahoilla.
      Katsoin vain passia, näytti italiaiselta ja puhui huonosti Suomea.
      Kuinkahan kauan agrekaatti käy ? Oma moka.

    • Anonyymi

      Hyrynsalamel oli ukko hautausmaalla pärryytti aggregaattii kaasu pohjasa

    • Anonyymi

      Sama huijari (tällä kertaa yksi mies) oli liikkeellä Joensuun Lidlin ja Motonetin parkkipaikoilla. Kertoi olevansa tulossa vuokra-autolla konferenssista Vuokatista ja matkalla Seutulaan, sieltä illalla Italian koneeseen. Suomalainen vaimo hänellä Milanossa. Myytävänä oli 6,5 kW:n agregaatti ja "ammattilaiskäyttöön" tarkoitettu työkalusarja alumiinisalkussa. Työkalupakin hinnalla (n. 1100 €) olisin saanut mukaan molemmat tuotteet. Lopulta niiden hinnaksi jäi 600 €. Kirjoitti kuitin ja antoi nimikortin, jossa oli avin firma,n nimi mutta äijän nimeä siinä ei ollut. Taisinpa tulla kusetetuksi !!!?

      • Anonyymi

        Halpahan tuo oli, jos toimii


    • Anonyymi

      Agregaattihuijari liikenteessä Hervannan suunnalla !!!!!

    • Anonyymi

      Juuri ostin kirkolta aggregaatiin ensi talven sähkökatkojen varalle. Ulkomaalaisittain puhunut ukko pyysi ensi 400 euroa Lancinistaan, lopulta kaupat tuli 150 euron hintaan.

    • Anonyymi

      tuo oli kyllä varmasti hyvä kaoppa

    • Anonyymi

      Eilen Karkkilassa K-Marketin pihassa tämä tintoliino olisi halunnut antaa ilmaiseksi aggregaatin. Työkalusarjasta olisi pitänyt saada 500euroa. Esitteli passin kannen ja kaikenlaista paperia. Voimakoneen hinta jotain kolme tonnia ja työkalujen tonni. Ja kaiken tämän olisin saanut viidellä sadalla. Kiire oli Milanoon eikä alkuun tiennyt miten pääsee lentokentälle, kartta kuitenkin löytyi josta näytti missä Pori sijaitsee. Oli sieltä tulossa.
      Kaupasta tullessani tämä myyntitykki oli ajanut vuokrapösönsä niin etten olisi päässyt lähtemään. Pösö kuitenkin siirtyi aika rivakasti , koska olen hivenen isompi kuin tämä myyntihenkilö.

    • Anonyymi

      Kaverilla menee hyvin, tanaan Virroilla aggregaattia lahjoittamassa ja tyokaluja myymassa, alla tuoreehko Skodiaq. Kova kiire lennolle taas, Jyvaskylan sahkomessuilta menossa kotiin Italiaan...

      • Anonyymi

        Et kysynyt, että olisiko ollut myydä ä:n ja ö:n pisteitä?
        Voin antaa yhden - kahden klikkauksen ohjeen skandien kuntoonsaattamiseksi


    • Anonyymi

      Ostin kaksi kpl. Toinen on erinomaisessa kunnossa. Maksoin puoli hintaa kahdesta. ei valittamista.

    • Anonyymi

      Tänään Tokmannin parkkipaikalla en ostanut

      • Anonyymi

        Siis kajaanissa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis kajaanissa

        Tämä Luigi eilen autoilemassa valtatiellä Paltamo-Puolanka. Samat kujeet mielessä ja ei tullu kauppoja.


    • Anonyymi

      Rafaelo just nyt Haapavedellä S-Marketin parkkipaikalla. Alv hinnalla saisi ostaa aggregaatin 😁

    • Vanha perkele meni retkuun tänään. 27.10.22 Haminassa. Uskoin makaroonien juttuja ja maksoin kahdesta 8500 W koneesta 440 €. En ollut kuulutkaan tämmösestä huijauksesta. Poliisia ei näköjään asia kiinnosta. Nyt kysynkin, että kestääkö nämä koneet käyttöä vai ovatko vaan verkonpainoina parhaita. Laitan kyl öljyt ja kokeilen, mut onko kellään kokemusta ko. koneista?

      • Anonyymi

        Tuon tappion kuittaat nopeasti, kun saat kirjeen tai sähköpostin Nigeriasta ja toimit tarkasti sen ohjeiden mukaisesti. Muutama miljoona euroa on äkkiä tililläsi, ja voit tilalata italialaiselta lisääkin verkonpainoja.


    • Anonyymi

      Hahhaa, tänään Kotkassa, kiire Milanoon, aivan täysin sama tarina kun aloittajalla. Oli tummalla farkkuhybrid tojotalla liikkeellä. Työkalusalkku ja 5kw ”Lombardini” genu.
      Pyysi 700€ ja olis myyny 300€ mutten maksanu.
      Sataviiskymppiä oisin maksanu, olisin kertonu hinnan piillä ja myyny venäläisille 😂

      • Anonyymi

        03•11.2022 tyyppi jo Salossa😁


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        03•11.2022 tyyppi jo Salossa😁

        21.11.2022 Pirkkalan Prisman parkkipaikalla yritti jotain kaupata. En ymmärtänyt ihan kaikkea, mutta samalla vanhalla kaavalla homma meni. Kiire lentokentälle jne.


    • Anonyymi

      Isäpappa osti toissakesänä Sotkamosta Tokmannin parkkipaikalta aggregaatin ja siihen työkalusarjan sai kaupanpäällisiksi. hintaa oli joitain satoja euroja. tänään siihen sitten vihdoin öljyt sisään ja tankkiin pari litraa bensaa. Viidennellä nykäisyllä käyntiin,. Käy tasaisesti ja suht hiljainenkin on. Koekäyttö noin 15 min, joka aikana ei mitään ongelmia. Hyvin jaksoi mm,. kuviosahaa pyörittää. Kiinalaista paskaa, mutta niinhän moni muukin tänä päivänä. Jos sillä saa edes kännykän ladattua sähkökatkon aikana, niin eihän se silloin turha ole.

      • Anonyymi

        Pierulle haissut aggregaatti


    • Anonyymi

      Näyttää Torissa olevan myynnissä näitä aggregaatteja parhaillaan.

    • Anonyymi

      Mä ostin hyvät rukkaset. Tosin ei ollut italialainen myyjä vaan puhu suomea. Perskeles kun lämmittää käsiä

    • Anonyymi

      Tämä oppelikuski kauppasi isoa agregaattia ja käsityökaluja bilteman pihalla samalla taktiikalla(kiire kentälle ja käteis kaupalla) en ostanut vuosi oli sama

    • Anonyymi

      Hyviä pelejä. Ostin mökille voimakoneeksi ja akkuja lataamaan. Appiukkokin innostui ostamaan oman.

      Hyvin hyrähti koneet käymään, appiukko kerkesi juuri sähkövalossa paskalla käymään ennenkun "Lombardi" leikkasi kiinni. Ukkohan siitä hieman hillostui ja nakkasi koko hökötyksen järveen.
      "Lisäsithän moottoriöljyn ennen käynnistystä", kysyin. Appi raapi korvallistaan ja myönsi sen unohtuneen. On nyt naaraillut konetta pari päivää tuolla selällä.

      Oma koneeni hyrisi mukavasti pari iltaa. Sitten sammui äänekkäästi pamahtaen. Purin laitteen tuhannen pillun päreiksi. Kiinalaista laatua; laakerinkoolit oli väännetty partakoneen teristä ja kiertokangessa oli vielä vasaran jäljet kylessä.

      Rahaa meni yhteensä 800 euroa, eipä se mittään.

    • Anonyymi

      Tänään Raumalla Puuilon pihassa - vastaavat jutut kuin edeltävissä tapauksissa.
      Pyynti oli 750 aggregaatista ja työkalusarjasta.
      Sain kuitit joissa verottomat hinnat aggregaatille 195 eur ja työkaluille 80 eur.
      Työkalujen kuitti keväältä ja määränä 10 sarjaa.
      Aggregaatin kuitti vuoden -22 helmikuulta ja määrä myös 10.
      Aggregaatin tyypissä numerot 6500 ja tietenkin väitti sitä tehoksi,
      mutta sen verran kevyt kone että hyvä jos edes puolet löytyy.
      Niinpä maksoin 600 euroa aggregaatista ja työkaluista.
      Saa nähdä millaiset savut antaa....

    • Anonyymi

      6.11.2023 tämä kaupustelija kiertää Euran Honkilahdella. Aivan sama myyntikaava lentokiireineen ym. ÄLKÄÄ OSTAKO!

    • Anonyymi

      Moi!
      Joo tapasin vataavan miehen 3-4 vuotta sitten. Hän esitti samat arkumentit ja tavarat.
      Yritin tarhita jotakin 150 €, mutta se i kelvannut.
      Haistoin huijauksen ja lopetin keskustelun.
      HÄn yritti nostella tavaraa autooni, mutta en antanut.
      Se loppui siihen.
      Hannu Rohde

    • Anonyymi

      Hyvä selostus. Tutustuin siihen "hieman myöhässä". Nolottaa oma huijattavuus.
      Elantonsa kaverukset saavat myymällä väärillä tuotetiedoilla kaukoidän (todennäköisesti kiinalaista ) tekniikkaa. Rikosnimikkeeksi sopisi narraus, josta ei kyllä paljon saskkoja saisi. Mitenkähän saisi verottajan kaverien kimppuun? Nuoremman passista minulla olisi kännykkäkuva.

    • Anonyymi

      Joo tuli juuri ostettua akrikaatti ja työkalusalkku 500€ tallaiselta mieheltä Kouvolan Hintakaaren parkkipaikalla n 2t sitten ei olisi kannattanut.netistä olisi saanut melkein samalla rahalla.olisi pitänyt tarkistaa ennen ostoa.

    • Anonyymi

      Mikkelissä menin minäkin halpaan viime lauantaina 23.3.24 Jysk:n parkkipaikalla. Aggregaatti ja työkalusarja ja italiaanot Kuopiosta muka messuilta tulossa ja lennolle menossa. Sama lentorahti tarina. Ahkeria tuntuvat olevan pojat kauppaamaan, vähän vitutti kun sitten googlasin tämän keskusteluketjun, nyt jo vähän huvittaa. Lähti se aparaatti kuitenkin käyntiin, kun lisäsin öljyt ja bensaa. Pölynimuri 1800 w sillä pyöri, mutta eipä tuo muuten oikein vakuuta. Valkoinen vuokra Focus NKA-427 oli pojilla ajossa.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2197
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1728
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      37
      1548
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1459
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1430
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1361
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe