Aihe

Lääkis vs. kauppis

päävisionääri

Täällä on monessa viestiketjussa nyt tämmöistä vähän turhaa kuittailua suuntaan jos toiseen, mutta pistetään nyt vähän lisää vetää myllyyn vielä, eli tämä joidenkin esittämä väittämä että lääkisläiset olisivat jotenkin "laadukkaampaa" väkeä (poislukien ehkä Aallon kauppakorkea ja erityisesti Aallon rahoitusopiskelijat) niin muistuttaisiin seuraavaa:

Viimeisen 3v aikana on ilmennyt Valviran toimesta LÄJÄPÄIN valelääkäreitä jotka ovat ostaneet lääkäripaperit jostain Venäjältä tms ja sitten toimineet lääkäreinä vuosikausia. Eikö nyt tämä jo kerro siitä että lääkärin ammatti on vähä helv yliarvostettua touhua kun kadun Jamppakin voi siitä suoriutua. Pistäppä joku Arska tai Reiska pankkiin pääanalyytikoksi niin se heivataan takaisin kadulle alta aikayksikön.

19

286

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ettänäin_

   Tuleeko kaikista kauppisopiskelijoista pääanalyytikoita? Entäpä kuinka monesta lääkisopiskelijasta tulee yleislääkäri? No niin: Sitten voitkin miettiä vastausta... Jos kerta tällaista vertailua täytyy lähteä harjoittamaan, niin eikö olisi parempi verrata sitä pääanalyytikkoa sitten vaikkapa neurokirurgiin? ;)

  • Xddddd

   Eikö oo parempaa tekemistä?

  • Veton

   1990- luvulla sanottiin huonoimman talousasiantuntemuksen olevan pankeissa.

   Tänään tv1:n Päivän kasvo- ohjelmassa Suomen Pankin edustaja kertoi talouden piristyneen velanmaksujen lykkäysmahdollisuuden vuoksi.

   Matti Meikäläisen pitäessä rahat itsellään (velanmaksun sijaan) talous piristyy. Jos maksaa velkaansa ja rahat ovat sitten pankin ohjauksessa, ei talous piristy. Pankeista paljonkin haittaa?

   • ikkillyk111

    " ja rahat ovat sitten pankin ohjauksessa"
    Ongelma tässä on nyt siinä että ne takaisinmaksetut rahat eivät ole pankin ohjauksessa. Jännä juttu, jota kukaan tuskin jaksaa selittää enempää täällä.

    Mitä tulee lääkisläisten ja kauppislaisten vertailuun. Eiköhän meitä molemmissa porukoissa ole aika laajalla skaalalla. En usko, että tästä keskustelusta kovin hedelmällistä saa.


  • studepakeri

   Aallon rahiksen proffa Puttonen sanoi jokunen vuosi sitten sitten a-studiossa että maailman parhaimmat aivot suuntaavat edelleen kauppaopintoihin. En nyt heti löytänyt linkkiä kyseiseen a-studioon mutta aihe oli silloin amerikkalaiset luottoluokittajat ja niiden valta/toiminta

   • tosiasiat.esiin

    Miten nämä maailman parhaimmat aivot ja Aallon rahoitushuiput eivät saa edes Suomen taloutta kuntoon. Jo kohta 30 vuotta on menty aina vain huonompaan suuntaan.

    Säästäminen jatkuu, mutta mihin se raha katoaa? Talous kiristyy, pahoinvointi lisääntyy. Siinä Aallon rahoituksen osaaminen. Aalto on pelkkä kupla.


   • studepakeri
    tosiasiat.esiin kirjoitti:

    Miten nämä maailman parhaimmat aivot ja Aallon rahoitushuiput eivät saa edes Suomen taloutta kuntoon. Jo kohta 30 vuotta on menty aina vain huonompaan suuntaan.

    Säästäminen jatkuu, mutta mihin se raha katoaa? Talous kiristyy, pahoinvointi lisääntyy. Siinä Aallon rahoituksen osaaminen. Aalto on pelkkä kupla.

    johtuu siitä että meidän idioottipoliitikot eivät kuuntele asiantuntijoita, on paljon helpompaa luvata äänestäjille kaksi kaunista ja monta hyvää ja voittaa seuraavat vaalit


   • se.siitä
    studepakeri kirjoitti:

    johtuu siitä että meidän idioottipoliitikot eivät kuuntele asiantuntijoita, on paljon helpompaa luvata äänestäjille kaksi kaunista ja monta hyvää ja voittaa seuraavat vaalit

    Huono "asiantuntija" on, kun ei osaa esittää asiaansa niin, että sitä kuunnellaan ja toimitaan sen mukaan.


  • w4341345

   Tässä pitää huomioida, että lääkäriliiton hienon lobbaamisen vuoksi lääkärimarkkinat eivät ole tasapainossa joka näkyy sekä palkoissa että arvostuksessa. Melko monessa Euroopan maassa tilanne on toinen, ja ylitarjonnasta johtuen lääkäreitä kadunkulmissa mittaamassa verenpainetta ja palkkataso tavallisen konttorihenkilön tasolla. Fiksuimmat aivot hakeutuvat yleensä palkan odotusarvon mukaan ja tästä syystä esim. USAssa se tarkoittaa kaupallisia / lakiopintoja (meillä taas DI/lääkäri).

  • resolu

   Itse arvostan lääkäreitä.

  • sdfhgb

   Kyllä lääkäreitä arvostetaan paljon enemmän kuin kyltereitä, ainakin Hesessä.

   T. Aallon god-tier rahis

  • Merimieskarhu

   Olen itse ratkaissut visaisen pulman käymällä sekä lääkiksen että kauppiksen.

  • sisäisestilihava

   Minun mielestä lääkärin ammatti on enemmänkin kutsumusammatti. En tiedä kuinka moni hakeutuu lääkikseen vain rahan ja maineen perässä. Itse en jaksaisi niin raskasta työtä tehdä, oli sitten kuinka kovapalkkainen tahansa. Kauppis tuntuu helpommalta ja antaa enemmän vaihtoehtoja, siksi sinne.

  • Hienojaihmisiä

   Kyllä mäki arvostan ihmistä joka vapaaehtosesti tutkii fossiilie säkkejä

  • Eihelv

   Voi luoja näitä keskusteluja. Kumpaakohan on vaikeampi päästä sisään, kauppikseen vai lääkikseen? Jokaisesta on kyllä tuohon kauppikseen sisäänpääsemiseen, lääkikseen tarvitaan sitten jo vähän osaamista. Opintojen rankkuus on ihan eri luokkaa. Kauppiksen pääsee läpi lukemattakin, luennoilla ei tosiaan tarvitse käydä ja riittää että lukee viimeisenä iltana luentokalvot läpi. Eniten ärsyttää tämä ylimielisyys mikä kauppislaisilla tuntuu olevan. Ihan kun teistä kaikista tulisi jotain miljonäärejä, todennäköisesti rämpytätte exceliä toimistossa päivät pitkät ja tienaatte sen max 7000e miinus verot. Lääkärit on kyllä paljon fiksumpaa väkeä kuin kylterit.

   • kulterikylteri

    7000e on todella hyvin. siihen on lääkäreilläkin tekemistä


   • LL_

    Niin on, mutta läheskään kaikki kylterit eivät tulevaisuudessa tule tienaamaan niinkään paljon... "Tienaatte sen max 7000e miinus verot..." Mikä vikana, etkö osaa ymmärtää lukemaasi? :D


   • Hitostirahaavaan
    kulterikylteri kirjoitti:

    7000e on todella hyvin. siihen on lääkäreilläkin tekemistä

    Niin siitä jää käteen alle 4000e... En vielä leijuisi noilla tienisteilla. Kyllähän se on paljon rahaa, mutta ei sillä vielä mitään luksuselämää elellä ja menee aika monta vuotta työelämässä että noille tienisteille pääsee. Lääkäreillä on rajattomat mahdollisuudet tienata, voi tehdä yksityisellä puolella keikkaa vaikka olisi sairaalassa töissä ja ottaa päivystysvuoroja jne. Sitä exceliä voi toki kotonakin hakata, siitä vaan ei makseta yhtään ylimääräistä vaikka viikkotyötunnit lähentelevätkin 50h.


  • Kauppikseenhakeva

   Ainakin kun vertaa Suomi24 lääkispalstaa kauppispalstaan niin kauppatieteet vie typeryyspisteet 6-0 ;D Mutta enhän mä tiedä ketä tänne kirjottelee...

   Lääkikseen vaikeempi päästä, eli tavallaan "korkeammalla". Enemmän kuitenkin kutsumusammatti kuin kauppis.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   250
   19356
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   376
   7137
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   130
   2259