Lääkis vs. kauppis

päävisionääri

Täällä on monessa viestiketjussa nyt tämmöistä vähän turhaa kuittailua suuntaan jos toiseen, mutta pistetään nyt vähän lisää vetää myllyyn vielä, eli tämä joidenkin esittämä väittämä että lääkisläiset olisivat jotenkin "laadukkaampaa" väkeä (poislukien ehkä Aallon kauppakorkea ja erityisesti Aallon rahoitusopiskelijat) niin muistuttaisiin seuraavaa:

Viimeisen 3v aikana on ilmennyt Valviran toimesta LÄJÄPÄIN valelääkäreitä jotka ovat ostaneet lääkäripaperit jostain Venäjältä tms ja sitten toimineet lääkäreinä vuosikausia. Eikö nyt tämä jo kerro siitä että lääkärin ammatti on vähä helv yliarvostettua touhua kun kadun Jamppakin voi siitä suoriutua. Pistäppä joku Arska tai Reiska pankkiin pääanalyytikoksi niin se heivataan takaisin kadulle alta aikayksikön.

19

1368

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ettänäin_

      Tuleeko kaikista kauppisopiskelijoista pääanalyytikoita? Entäpä kuinka monesta lääkisopiskelijasta tulee yleislääkäri? No niin: Sitten voitkin miettiä vastausta... Jos kerta tällaista vertailua täytyy lähteä harjoittamaan, niin eikö olisi parempi verrata sitä pääanalyytikkoa sitten vaikkapa neurokirurgiin? ;)

    • Xddddd

      Eikö oo parempaa tekemistä?

    • Veton

      1990- luvulla sanottiin huonoimman talousasiantuntemuksen olevan pankeissa.

      Tänään tv1:n Päivän kasvo- ohjelmassa Suomen Pankin edustaja kertoi talouden piristyneen velanmaksujen lykkäysmahdollisuuden vuoksi.

      Matti Meikäläisen pitäessä rahat itsellään (velanmaksun sijaan) talous piristyy. Jos maksaa velkaansa ja rahat ovat sitten pankin ohjauksessa, ei talous piristy. Pankeista paljonkin haittaa?

      • ikkillyk111

        " ja rahat ovat sitten pankin ohjauksessa"
        Ongelma tässä on nyt siinä että ne takaisinmaksetut rahat eivät ole pankin ohjauksessa. Jännä juttu, jota kukaan tuskin jaksaa selittää enempää täällä.

        Mitä tulee lääkisläisten ja kauppislaisten vertailuun. Eiköhän meitä molemmissa porukoissa ole aika laajalla skaalalla. En usko, että tästä keskustelusta kovin hedelmällistä saa.


    • studepakeri

      Aallon rahiksen proffa Puttonen sanoi jokunen vuosi sitten sitten a-studiossa että maailman parhaimmat aivot suuntaavat edelleen kauppaopintoihin. En nyt heti löytänyt linkkiä kyseiseen a-studioon mutta aihe oli silloin amerikkalaiset luottoluokittajat ja niiden valta/toiminta

      • tosiasiat.esiin

        Miten nämä maailman parhaimmat aivot ja Aallon rahoitushuiput eivät saa edes Suomen taloutta kuntoon. Jo kohta 30 vuotta on menty aina vain huonompaan suuntaan.

        Säästäminen jatkuu, mutta mihin se raha katoaa? Talous kiristyy, pahoinvointi lisääntyy. Siinä Aallon rahoituksen osaaminen. Aalto on pelkkä kupla.


      • studepakeri
        tosiasiat.esiin kirjoitti:

        Miten nämä maailman parhaimmat aivot ja Aallon rahoitushuiput eivät saa edes Suomen taloutta kuntoon. Jo kohta 30 vuotta on menty aina vain huonompaan suuntaan.

        Säästäminen jatkuu, mutta mihin se raha katoaa? Talous kiristyy, pahoinvointi lisääntyy. Siinä Aallon rahoituksen osaaminen. Aalto on pelkkä kupla.

        johtuu siitä että meidän idioottipoliitikot eivät kuuntele asiantuntijoita, on paljon helpompaa luvata äänestäjille kaksi kaunista ja monta hyvää ja voittaa seuraavat vaalit


      • se.siitä
        studepakeri kirjoitti:

        johtuu siitä että meidän idioottipoliitikot eivät kuuntele asiantuntijoita, on paljon helpompaa luvata äänestäjille kaksi kaunista ja monta hyvää ja voittaa seuraavat vaalit

        Huono "asiantuntija" on, kun ei osaa esittää asiaansa niin, että sitä kuunnellaan ja toimitaan sen mukaan.


    • w4341345

      Tässä pitää huomioida, että lääkäriliiton hienon lobbaamisen vuoksi lääkärimarkkinat eivät ole tasapainossa joka näkyy sekä palkoissa että arvostuksessa. Melko monessa Euroopan maassa tilanne on toinen, ja ylitarjonnasta johtuen lääkäreitä kadunkulmissa mittaamassa verenpainetta ja palkkataso tavallisen konttorihenkilön tasolla. Fiksuimmat aivot hakeutuvat yleensä palkan odotusarvon mukaan ja tästä syystä esim. USAssa se tarkoittaa kaupallisia / lakiopintoja (meillä taas DI/lääkäri).

    • resolu

      Itse arvostan lääkäreitä.

    • sdfhgb

      Kyllä lääkäreitä arvostetaan paljon enemmän kuin kyltereitä, ainakin Hesessä.

      T. Aallon god-tier rahis

    • Merimieskarhu

      Olen itse ratkaissut visaisen pulman käymällä sekä lääkiksen että kauppiksen.

    • sisäisestilihava

      Minun mielestä lääkärin ammatti on enemmänkin kutsumusammatti. En tiedä kuinka moni hakeutuu lääkikseen vain rahan ja maineen perässä. Itse en jaksaisi niin raskasta työtä tehdä, oli sitten kuinka kovapalkkainen tahansa. Kauppis tuntuu helpommalta ja antaa enemmän vaihtoehtoja, siksi sinne.

    • Hienojaihmisiä

      Kyllä mäki arvostan ihmistä joka vapaaehtosesti tutkii fossiilie säkkejä

    • Eihelv

      Voi luoja näitä keskusteluja. Kumpaakohan on vaikeampi päästä sisään, kauppikseen vai lääkikseen? Jokaisesta on kyllä tuohon kauppikseen sisäänpääsemiseen, lääkikseen tarvitaan sitten jo vähän osaamista. Opintojen rankkuus on ihan eri luokkaa. Kauppiksen pääsee läpi lukemattakin, luennoilla ei tosiaan tarvitse käydä ja riittää että lukee viimeisenä iltana luentokalvot läpi. Eniten ärsyttää tämä ylimielisyys mikä kauppislaisilla tuntuu olevan. Ihan kun teistä kaikista tulisi jotain miljonäärejä, todennäköisesti rämpytätte exceliä toimistossa päivät pitkät ja tienaatte sen max 7000e miinus verot. Lääkärit on kyllä paljon fiksumpaa väkeä kuin kylterit.

      • kulterikylteri

        7000e on todella hyvin. siihen on lääkäreilläkin tekemistä


      • LL_

        Niin on, mutta läheskään kaikki kylterit eivät tulevaisuudessa tule tienaamaan niinkään paljon... "Tienaatte sen max 7000e miinus verot..." Mikä vikana, etkö osaa ymmärtää lukemaasi? :D


      • Hitostirahaavaan
        kulterikylteri kirjoitti:

        7000e on todella hyvin. siihen on lääkäreilläkin tekemistä

        Niin siitä jää käteen alle 4000e... En vielä leijuisi noilla tienisteilla. Kyllähän se on paljon rahaa, mutta ei sillä vielä mitään luksuselämää elellä ja menee aika monta vuotta työelämässä että noille tienisteille pääsee. Lääkäreillä on rajattomat mahdollisuudet tienata, voi tehdä yksityisellä puolella keikkaa vaikka olisi sairaalassa töissä ja ottaa päivystysvuoroja jne. Sitä exceliä voi toki kotonakin hakata, siitä vaan ei makseta yhtään ylimääräistä vaikka viikkotyötunnit lähentelevätkin 50h.


    • Kauppikseenhakeva

      Ainakin kun vertaa Suomi24 lääkispalstaa kauppispalstaan niin kauppatieteet vie typeryyspisteet 6-0 ;D Mutta enhän mä tiedä ketä tänne kirjottelee...

      Lääkikseen vaikeempi päästä, eli tavallaan "korkeammalla". Enemmän kuitenkin kutsumusammatti kuin kauppis.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe