Parhaat bändit aloittaneet 60-luvulla

Vinyylimies

Mistähän johtuu, että parhaat bändit olivat lähes kaikki aloittaneet vuosien 1965-1970 välillä? Esim. Cream, The Who, Pink Floyd, Rollarit, Jethro Tull, Hendrix, Yes, Genesis, ELP, Fleetwood Mac jne.

MIkä tuossa ajassa tuotti näitä yhtyeitä? Näiden jälkeen ei ole tullut kuin muutamia varteenotettavia bändejä.

Oli pakko kirjoittaa tälle palstalle, kun repertuaarista (45 kpl!) puuttui kokonaan progressiivinen rock. On kyllä discoa, goottia, gospelia, konemusikkia, virsiä yms. Eikö nuoriso enää tunnista kunnon musiikia.

191

3366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rererereree

      näin se on. mac,jethro ja rollarit ei vaan mua kiinnosta. king crimson unohtui listastas. ja moni muu vaikkapa fuusio bändit .
      nuorisolla on eri maku niitä voi pakottaa kuunteleen "hippiajan" musaa, ne haluu konemusaa, hevii,, räppii ja nirvanaa etc...

    • kvarn

      Proggismusa on ihan sama asia, ku nää hiphopit ja rapit; tekijöillä itsekritiikki katoaa soittamisen pakon alle. Tull ja King C ei ollu ihan puhdasta progea, niin ku Yes ja moni muu, siksi niillä onkin hyviä kappaleita jokunen.
      p.s. jos haluat tietää jotain 60-luvun musiikista, soita The Beatlesia.

    • Ajat muuttuvat. Kyllä mä itse seurasin useita 70-luvulla aloittaneita yhtä paljon kuin niitä edeltäjiä. Jotenkin 80 luku oli heikompi. sitten koko musiikkibisnes muuttui. Oli suuri tarjonta huonoa laatua.

      • Vinyylimies

        Kyllä 70-luvullakin toki aloitti joku hyvä bändikin kuten vaikka Dire Straits. Huonompaan suuntaan oltiin yleisesti ottaen menossa ja nyt ollaan pohjalla.

        On vielä epäselvää miksi tuo maitsemani aika synnytti tai tuotti noita huippubändejä, joista suuri osa, kuolemantapauksia lukuun ottamatta, on vielä voimissaan. Myönnän, että joku Bachin h-mollimessu tai vastaava voi olla yhtä hyvää tai parempaakin musiikkia, mutta nykyinen nuorisomusiikki jää kyllä valovuosien päähän.

        Televisiossa on viime päivinä mainostettu One Direction -nimisen bändin tulevaa TV-esitystä. Yhtye on kuulemma eräs suositummista nykyään. En luonnollisestikaan ollut edes kuullut tällaisesta yhtyeestä, joten jouduin turvautumaan YouTuben palveluihin. Paitsi, että yhtyeen jäsenet olivat oudon näköisiä, näytti musiikki olevan lähinnä edestakaisin hyppivää jatkuvaa saman melodiapätkän toistoa ja välillä sen ruotsalaisen euroviisuvoittajanaisen tyylistä töksähtelevää "e-e-e-ee" -tyyppistä kakomista, joka on tunnusmerkkinä lähes kaikissa nykykappaleissa, joita olen vahingossa joutunut jossain kuulemaan. Eivätkö fanit huomaa, että kappaleet ovat heikkoja.

        Ei voi mitään.


      • LoveWalksIn

        "80-luku heikompi"... 70-luvulla aloittaneitä hienoja bändejä on useita mutta mitenkäs se musiikillinen puoli? Kasarilla hierottiin todellakin niin hienoja dopamiininnostattajia että nykypäivänä siihen eivät konkarit, eivätkä oikein muutkaan tunnu enää pystyvät. Esim. scorpions ja toto floppasivat tuoreimpansa ja "nykyiset uudet" itseäni kiinnostavat Within temptation ja Nighwish tekivät käytännössä saman. Pientä nostetta saavat aikaan Reckess love, Sturm und drang,Battle beast, Leverage ja muutama muu. Musiikki tosiaan jakaa mielipiteitä mutta parhaimmillaan se on terveellistä huumetta.


    • MrJuha82outolintu

      Wigwam aloitti 60-luvulla ja mm herra nimeltään M.A.Numminen ja sen ihmeellinen musatuotanto erikoista musaa erikoisella lauluäänellä.
      Ei sovi vähätellä popiskelmäkuningas Dannya(Ilkka Lipsanen).
      Pepe Willberg aloitti myös uransa 60-luvulla sekä Hector.
      Juice tuli 70-luvulla parrasvaloihin ja Dave sekä Tabula rasa(jossa toimi keulahahmona säveltäjä Heikki Silvennoinen).

    • ihanveretöntä

      Kuuntelen mieluummin amerikanbluesia kuin yhtäkään noista. Eilen tuli Teemalta todella teennäisen tylsä Zeppelinin paluukonsertti, mitä jaksoin pari minuuttia. SRV-vainaa ja Jimmie veljensä ovat engelsmanneihin nähden mestariluokkaa.

      • kvarn

        -jep, livenä Stevie Ray, ja Jimi Hendrix oli aivan ylivoimaisia...Jimi jo -69 esim. Woodstockin lavalla soitti niinkuin vain oikea virtuoosi osaa; uskomattomia ääniä, musiikkia ja helpon vaivattoman näköisesti...-nämä Led Zeppelin jätkät ei ikinä saanu konsertissa samaa hienoa aikaan mitä studiossa, tiedä sitten mistä johtui...


      • ihanveretöntä
        kvarn kirjoitti:

        -jep, livenä Stevie Ray, ja Jimi Hendrix oli aivan ylivoimaisia...Jimi jo -69 esim. Woodstockin lavalla soitti niinkuin vain oikea virtuoosi osaa; uskomattomia ääniä, musiikkia ja helpon vaivattoman näköisesti...-nämä Led Zeppelin jätkät ei ikinä saanu konsertissa samaa hienoa aikaan mitä studiossa, tiedä sitten mistä johtui...

        John Fogertyn sanoin - Jos rokissa ei ole rollia, siinä ei ole mitään. Brittirock on syntynyt kuuntelemalla amerikkalaisia rytmimusan mestareita, kun taas amerikkalaiset ovat kasvaneet rolliin. Ja sen aistii.


      • Mielenkiintoinen pointti tuon Zeppelinin suhteen on se, että, sehän oli brittibändi, mutta nousi tähtiin jenkeissä. (Hendrix taas jenkki Briteissä). Kun puhutaan 60 luvusta, niin kyllä se rockin "kapinallisuus" alkoi Britanniasta (radikaalit Beatles tukat jne, Kinksin särökitara, Rollareiden avoin seksuaalinen räävittömyys). Rockista toki kiitämme etelävaltoiden puuvillapeltoja, mutta jatkojalostuksessa Britin olivat ennakkoluulottomia (ja ehkä myös vähemmän hyvin toimeentulevina kapinaan alttiimpia).
        Toki sen jälkeen Amerikasta on hyviä bändejä tullut. Mainittu Steve Ray, ZZ, Aerosmith, Metallica, ...


    • ihanveretöntä
      • Pakko nyt todeta, että Duane Allman varmaan kääntyilee haudassan, kun kuulee, mitä paskaa kantrihumppaa Allman Brothers band nykyään soittaa.


    • ihanveretöntä
      • ihanveretöntä

        Ihan kelvolliset versiot Children of Bodomin, Hanoi Rocksin ja Tina Turnerinkin biiseistä.


      • ihanveretöntä

    • ihanveretöntä

      Kuuntelin, kun John Fogerty kehui tuossa New Orleans -pätkässään tätä coverbändiä.
      Bruce Springsteen - Full Concert Video (Brisbane, Australia) - February 26, 2014
      https://www.youtube.com/watch?v=DkEcQ_bdqxc
      Kehittymisen varaa on, sillä en tahtonut tunnistaa iki-ihanan aussiryhmän Bee Geesin Stayin' alivea.

    • Eira

      Kuulkaahan nyt, nuoriso, kyllä se on KIRKA ja J. HENDRIKS!!! ja tietysti paljon muita, esim. Pave Maijanen, Led Zeppelin, Hector, Juice, ja SITTEN RAULI BADDING ja sitten vielä URIAH HEEP ja Vielä REIJO TAIPALE!

      • HenryTiiliSingers

        Hei minnes unohdit Annikki Tähden, Olavi JoenVirta, Eino Krööni, Esko Rahkonen, Asko Uskonen, Elma Turakainen, Torma Hurikoinen...ai ai oli 50 ja 60 luvuilla kovia nimiä.


      • eimusiikintekijöitä

        No nuo eivät tehneet mitään musiikkia, ainoastaan lauloivat perusmusan päälle. Ei siis voi puhua musiikintekijöistä


    • Barbarotti

      Kummallista, vastasin vinyylimiehen viestiin Eira-nimimerkillä, ja sitä ei näy missään.

      • YLEN-PÄNÄ

        Eira
        24.7.2015 14:33
        Eira
        24.7.2015 14:33


    • Topi500

      Silloin oli tekemisen meininki ja hyviä muusikoita ja säveltäjiä ja aika oli otollinen nuorisomusiikille. Rolling Stones aloitti kyllä jo paljon ennen 1965:tä samoin Beatles 1960.

    • erpe

      Olen samaa mieltä,lisäisin siihen vielä URIAH HEEP,Deep Purple.Ehkä hyvä musiikki on jo tehty.Onhan niitä muutamia "tähden lentoja "

    • tertretre

      black sabbath, aerosmith 1969
      queen 1971
      van halen 1972
      ac/dc 1973
      rainbow, iron maiden 1975
      metallica 1981

      Parhaimmat bändit on 70 luvun taitteessa perustettu. Johtuisiko siitä että ennen näitä ei ole ollut samankaltaisia bändejä. Studiotekniikka kehittyi. Tuli kitarasärö ja kitaraefektejä, tuli syntetisaattoreita. Lisäksi oli lukuisia bändejä jotka on jo unohdettu. Isoimmat jäi...

      • Niin no, mielipidekysymys. Minusta kyllä alkuperäisessä viestissä luetellut bändit ovat/olivat vähintään samaa luokka kuin nuo luettelemasi. Vaikka eivät hassumpia nuokaan. Sen verran kommenttina vielä, että suomalainen iskelmä-pop ei ole verrannollinen em. musiikkiin. Se edustaa ihan eri genreä, kuin nim. viinyylimiehen listaamat yhtyeet.


      • Lysmyinen

        Deep Purple 1968.


    • etteitotuusunohdu

      No, tuohan ei ole edes totta. Kyllä 70-luvun musiikki on ylivoimaisesti parasta. Näin on ihan maailmanlaajuisesti. Samat hyvät saundit kaikkialla.

      • hghghghgh

        No 70-luvulla 60-luvun lopun bändit oli puhjenneet "kukkaan".


    • seolisitäaikaa

      60-luvun loppu ja seiskyt-luvun alku oli myös teknisen kehityksen kulta-aikaa eli soundit alkoivat olla kohdillaan.

      Listassasi kaikki yhtyeet ovat anglo-peräisiä eikä yhtään "mustaa" musiikkia soittavaa listallasi näy Jimiä lukuunottamatta vaikka myös hiukka himmeet teki loistavaa musiikkia silloin kuten Aretha, Bland, Brown, Temptations, Sly&the Family Rose, Funkadelic, Parliament, Ohio Players jne...

      60-luvun puolivälissä Briteissä oli hittinä "Tainted Love"-biisi https://www.youtube.com/watch?v=NSehtaY6k1U, joka oli Gloria Jonesin (motownin esittäjä, säveltäjä, sovittaja, tausta-laulaja jne..) tekemä, josta SoftCell 80-luvulla ja Manson 90-luvulla tekivät coverinsa.

      Tästä taas pääsee Marc Bolaniin, jonka "Get It On, Jeepster ja Telegram Sam-riffit ovat 70-luvun alun parasta kamaa ja esim. Bauhaus, Oasis, Guns'n'Roses ovat tehneet covereita kundin biiseistä.

      Silta täydentyy tietäen Glorian olleen Bolanin elämänkumppani - ei vaimo, sillä Bolan ei koskaan eronnut June Childista, mikä aiheutti perinnässä kiemuraisia kuvioita.

      Ja tietämättömille tiedoksi Bolan kuoli jo seiskyt-luvulla, joten mitään elähtänyttä eläkeläis-esiintymistä ei ole odotettavassa.

    • Nuo "Vinyylimiehen" luettelemat bändit (ja noiden lisäksi vielä n. 30-40 muuta saman ajan suuruutta) ovat omia ikisuosikkeja. Mikään radioasema ei kuitenkaan tuota musaa soita, vaan korkeintaan yksi kymmenestä biisistä on Jethro Tullia, Hedrixiä tms. Vaikka olisi millainen nostalgia-kanava. Ne soittavat vain lähinnä suomalaista iskelmää.

    • Mies30v

      Niin no, kyseiset bändit ovat olleet rockin ja hieman kapinallisenkin musiikin edellä kävijöitä.Siinä syy miksi ovat jääneet elämään.

      Ja pakko sanoa, että kai löydät tämänkin päivän musiikista jotain itsellesi jotain sopivaa... jollet, olet ikävä kyllä jämähtänyt menneisyyteen. ;)

    • Parhautta on niin vaikeata määritellä. Mutta mitä tulee 60-lukuun, on muistettava millaisessa kulttuurimurroksessa silloin varsinkin Isossa-Britanniassa elettiin. Parikymppisilläkin oli vielä hyvin muistissa sodanjälkeisen ajan ankeus, johon jokainen haki vaihtelua sieltä mistä sitä löysi. Yksi keino oli musiikki. Tämä sama asia tulee ilmi hyvin monen tuon ajan brittirokkarin muistelmissa, joita sivumennen sanoen on hyllyssä muutama kymmenen kappaletta. Tuskin milloinkaan on ihmiskunnan (tai no... sanotaanko ainakin populäärikulttuurin) historiassa ollut vastaavaa ajanjaksoa, ja tuskin tulee enää koskaan olemaankaan. Tuona aikana läpi lyöneillä artisteilla ja bändeillä oli osin siksi niin valtava merkitys, ettei muuta ollut. Vaihtoehtona oli se, mitä vanhemmatkin harrastivat. Ja se taas oli jotain, joka nuorisoa ei kiinnostanut. Kyse oli jonkinlaisesta kulttuurivallankumouksesta, niin typerältä kuin tuo sanana kuulostaakin. Ja sellaisia ei kovin usein tapahdu.

      Hyvää musiikkia tehdään yhä, sitä vain on koko ajan vaikeampaa löytää, jollet satu olemaan asianharrastaja. Radio ja muut korporaatiomediat syytävät ainoastaan laskelmoituja ja markkinatutkimusten pohjalta tehtyjä soittolistojaan. Radio Rock voisi ihan hyvin ottaa sanan "rock" pois nimestään. Formaatiltaan tuo ei poikkea Iskelmästä tai muista kaupallisista kanavista yhtään.

      Nyt muuten soi Fleetwood Mac ja Green Manalishi... Vinyyliltä tietty :)

      • niinhän.se.menee

        Hieno biisi tuo Green Manalishi!


    • club77

      Minusta taas tuntuu, että brittiyhtyeiden huippu oli 60-luvun puolivälissä, mutta pari vuotta sen jälkeen ne alkoivat olla vähän eksyksissä, kun taas amerikkalainen rock eli parhaita vuosiaan: The Doors, Hendrix jne.

    • ihanveretöntä

      En ole oikein ikinä innostunut brittirockista. Hyllystä löytyy kyllä koko joukko jo lueteltuja nimiä, mutta toiseksi ne jäävät amerikantavaran rinnalla, kun valitsen jotakin lautaselle sopivaa. Lätäkön tuonpuoleisissa on eniten elämää minun makuuni. Poikkeus vahvistaa säännön, Jim Pembroke & Wigwam.

    • onhannoita

      Onhan nuita 60 luvulla perustettuja vaikka kuinka paljon vaikka 70luvulla alkoi vasta tapahtua. Mainittakoon kovemman rokin nimenä judas priest, progesta RUSH... Välimallin bändinä the spectres joka tunnetaan myöhemmin nimellä status quo jne jne.

    • vanzandt

      tänään on se kaikkien teinipellejen kuuluttama päivä24/7,eli heinäkuun 24!yhtä bändiä ei hakkaa mikään....yli 50 vuotta kasassa ollut ROLLING STONES!!vanhat rokkarit jaksaa ikonisena bändinä....lynyrd skynyrd...kuolivat bändistä suurin osa lentoturmassa -77!

      • Unohtuiko.tosiasiat

        Haha.. vai kuoli siinä lento-onnettomuudessa suurin osa Lynyrd Skynyrd -yhtyeen jäsenistä. Siinä onnettomuudessa kuoli yhtyeen laulaja Ronnie Van Zant, kitaristi Steve Gaines ja hänen siskonsa Cassie Gaines sekä molemmat lentäjät ja yhtyeen kiertuemanageri Dean Kilpatrick.


    • No selviöhän tämä on. Tuolloin oikeaa kunnon musiikkia tuli vain Iso-Britannista. Rollarit, Kinks, Pink Floyd, Beatles, Hendrix (amerikkalainen, mutta nousi tahtiin Lontoossa), Clapton, Fleetwood Mac, Purple, jne jne. Elikkä homma hyytyi, kun Amerikka valtasi markkinat. (toki sielläkin on hollantilainen Van Halen, mutta sitten mennäänkin jo 70 luvulle). Eli saman sortin ilmiö, kuin Top Gear US:n kanssa. Vähän niinkuin sama, mutta lopulta paljon paskempi. Siksipä edelleenki ne kutkuttavammat jutut tulevat brittilaisesta impeurimista.

      • pahakuu

        -no, CCR aloitti 60-luvulla ja on edelleen ehdotonta eliittiä musiikissa sieltä amerikan mantereelta, klassikkopiisejä tuli ku turkin hihasta...


      • Nihkeästi 60 luvulla. Mutta mielettömiä biisejä Fogertylta. Ja olihan siellä Doors. Mutta se valtavirta Briteissä.


      • etsilleenjatolleen

        Kaikki unohtavat T.Rexin ja Van "The Man" Morrisonin - ensimmäinen on tunnettu kitara-riffeistään (Gibson teki muutaman sadan skitan sarjan Bolanin nimellä) esim. "Telegram Sam", josta jokainen voi olla kateellinen ja jälkimmäinen jazzin ja irkku-musiikin yhdistämisestä myöhemmin musiikin muututtua lähinnä kelttiläiseksi ambient-tyyliseksi musisoimiseksi kuten esim. albumi "Common One" todistaa.

        Jotenkin aina puristaa kun jengi luettelee ne saatanan samat bändit ja biisit ollakseen tietoisia ja kuuleja, mutta samalla osoittavat omaa naurettavuuttaan musikaalisessa tietoisuudessaan - rajoittunutta holopaisen ja haarman hyväksymää takuu-varmaa kamaa kuin suoraan 70-luvulta.

        Nykyään on mainio huomioida yleisön käytös pappa-bändien yleisönä - jotkut 20-kymppiset kusevat hunajaa 70-vuotiaiden rollaattorien konsertissa ja toimivat kuin jonkin kurssituksen mukaan yhtenäisenä massana heiluen ja aiphoneaan esitellen, jotta televitsiooniin saadaan "hyvää matskua" - no ei helevata, että tekee pahaa.

        Musa oli aidointa tekoaikanaan 70-luvun alussa ilman tikitaallista muunnosta ja sellaisena sen pitäisi antaa olla - hyvä on hyvää ilman manipulointia.


    • Köyhäajatusmaailma

      Kenties siksi, että silloin oltiin aidosti kiinnostuneita musasta. Nyt kaikki tekevät musaa, jotta tulisi kuuluisaksi ja rikkaaksi.

    • ettäs_tiiät

      Kyllä paras perustettiin kylläkin 1972.

      • jhehaa

        mites chicago


      • jhehaa

        mites chicago


      • jhehaa

        mites chicago


      • jhehaa

        mites chicago


      • jhehaa

        mites chicago


      • jhehaa

        mites chicago


    • manitou

      Ihme paskaa,tai parin hyvän biisin ihmeitä..
      Black Sabbath unohtui ja monta muutakin.
      Tosin totuus on se,että parhaat biisit on tehty 70-ja 80-luvulla,oli ne bandit sitten perustettu koska tahansa.

      • Oikeinkirjoittaja

        ..ei vaan 60-luvulla tehtiin parhaat, tämä selvä.


    • ihanveretöntä

      Engelsmanneista ei ole tähän rolliin.
      Los Lobos - Full Concert - 03/26/87 - Ritz (OFFICIAL)
      https://www.youtube.com/watch?v=pqVvVwLO0yo

    • Aikakultaa

      Hyvää 70-vuotispäivää, papparaiset.

      • 70v.papparainen

        Aika ei kultaa mitään. Onneksi on kaikki entiset, kuin nykyisetkin tallessa ja kuuneltavissa milloin vain joten niitä voi verrata ja kuunnella mielensä mukaan. Arvajappa huvikses, kuuntelenko VAPAAEHTOISESTI jotain autotunelaitteen läpi ynisevää "homoa" jolla soi tietokoneella tehty tausta. Tuo "homo" oli otettu nykynuorten kielenkäytöstä, eikä tarkoita oikeasti "homoa" mutta muuten hyvin kuvaava ilmaus. Nykynuorisoa ei kiinnosta musiikki lainkaan, vaan pitää olla "kivaa"


    • Syrplusmiinus

      suomessa ei ole oikeastaan kun 3 hyvää musiikintekijää. tuomari nurmio m a numminen ( joo, persoonallinen yksil) ja göstä sundquist.
      ulkomailla yes , king crimson, acdc, led zeppelin, doors, kate bush, beatles ja ehkäpä Al Stewart ja Manfredin Earth Band sekä ABBA sekä Dylan ja John mc Laughlin, siinäpä ne mitä immeinen tarvii joka on 60 luvun lapsi.
      nuorisolla on aina omat idolinsa.

      • flattop

        Älä unohda Hectoria, on ehkäpä kaikkein tärkein suomalainen säveltäjä, sanoittaja. Tuomari, Juice, J.Karjalainen myös omia äijiään...


      • peepingtommi

        No joo, en kotimaista musiikkia kuuntele ollenkaan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, koska täältä tulee minusta vaan tylsää musaa.


    • drummann

      Siksi, että maailma oli silloin vielä elämisen arvoinen ja kaikki oli todella hienoa, itsekin olin nuoruusiässä!

    • bonscottish

      Ihmiseen vaikuttaa eniten se musiikki jota kuuntelee n. 15-vuotiaana. Että tervemenoa vanhainkotiin... 70-luvulla ne parhaat oikeasti tuli ja esim. 90-luvulla yksi bändi (Nirvana).

      • Hutunkeittoa

        No eikä! Miten niiin? Osaan ihan itsekin helmetinmoisen määrän sitä musaa mitä kuulin noin 15-vuotiaana. Mutta vaikuttavinta musiikkia elämässäni se ei ole - eikä ole ollut koskaan.


    • hulabalooboppin

      Siksi, että silloin etusijalla oli rakkaus musiikkiin ja hauskanpitoon ... raha ja rikastuminen ei ollut ainoa tavoite.

    • urts

      Silloin ei ollu lamaa eikä älypuhelimia. Nykyesiintyjät keekit ja elastisen lärvit aina esillä ja tosi sairasta musaa heillä tulis joku tauti ja tappais tän populan!

      • Osaatkoarvellakenen

        Ei kandee toivoo toisille, toive nappaa pian omaan napaas. Jos räppärin musa ja ajatuksen lento eivät sinun aivoituksiisi osu, niin ei se räppärin vika ole.


      • peepingtommi

        Jos tolla asenteella mennään, niin sais Rollarit ainakin lopettaa sen rääkymisen, samaten Aerosmith muun muassa. Ja U2 on helvetistä. Aivotonta kamaa. Mutta jokainen kuunnelkoon mistä pitää. Jos urts et rapista pidä, ei ehken noin jyrkästi tarvi asiaa ilmaista.


    • NBTR

      Mistähän johtuu, että parhaat bändit olivat lähes kaikki aloittaneet vuosien 1965-1970 välillä?

      Silloin oli viel olemassa taiteellinenvapaus.

      • työntekijä

        -no, höpö höpö...paras bändi kautta aikojen syntyi 1957 kesällä Liverpoolissa, kun John Lennon ja Paul McCartney tapasivat ekan kerran...ja pari päivää myöhemmin alkoivat soittaan yhdessä...


      • ihanveretöntä

        Elvis ne portit kyllä avasi suurelle yleisölle. On korostettava myös muiden amerikarokkareiden, etenkin Chuck Berryn merkitystä. Clapton ja moni muu saavat kiittää menestyksestään jo ennen sotia heiluneita bluesukkoja kuten Robert Johnsonia.


    • dscvfasdf

      Viherfasemmiston ja femisnistien ajattelu tuhoaa kaiken luovan ajattelu maapallollta.
      Miksi on pörssiyhtiöiden hallituksissa femakkakiintiöt. Kaikki naiset eli femakot ulos, ja maailma nousuun.

    • sssfdhdh

      No, koska the Beatles avasi portit noille kaikille. Ja unohdat koko yhtyeen....

    • Todentotta

      Silloin bändit osasi soittaa ja tunsivat nuotit, nykyisin sitä ilmiötä ei ole. Nykyjumputusta voi verrata ainoastaan halon hakkaajiin, se ei ole minkään muotoista musiikkia. Siihen aikaan oli melodiaa ja paljon nuotteja, ne kaikki elementit puuttuvat nykyjumptuksesta joka ei tarjoa mitään. Siksi sen ajan musiikki on huomattavasti parempaa nykyroskaan verrattuna.

      • peepingtommi

        En nyt konemusaa vertaisin halon hakkaajiin sen enempää kuin kaikkia rock-bändejä kitaranvinguttajiin. Jos vähänkin tunnet konemusiikkia radiosoiton ulkopuolelta, löytyy sieltä hyvin melodista kamaa ja paljon. Siinä genressä tehdään todella paljon eri tyylisiä juttuja, toisin kuin rockissa, joka on paikalleen jämähtänyttä kitaranvingutusta ja ulinaa rakkaudesta. 60-luvulta en muista kyllä muita hyviä kuin Beatlesin ja satunnaisia hyviä biisejä. 70-luvulta taas muistaa jo enemmän, kun musiikki laajeni eri suuntiin.


    • metallituntematonta

      Tästä olen täysin eri mieltä. Nykysin tulee hyvää metallia josta taas tuon ajan ihmiset eivät tiedä yhtikäs mitään, koska se ei ole sitä valtavirtamusiikkia, joka ei soi radioissa eikä tule joka tuutista ulos niin siitä ei tiedetä mitään, mutta onneksi asia onkin näin ja hienoa olla erilainen musiikin suhteen nykyaikana ja voitte ihan rauhassa hehkuttaa 60-70 lukuanne... Räppi ja poppikakka musiikki soi joka paikassa, mutta ihmiset eivät tunne nykyajan metalli genreä ollenkaan ja hyvä näin!!!

      • 70vpapparainen

        Metalli on tuttua. Seurattu metallimusiikin kehitystä alusta asti ja käyty konserteissa ja kerätty levyjä yms. Siinä on vähän sama ilmiö kuin oli aikoinaan ns. rautalankamusiikissa. Aika jätti ja muusikot kehittyivät ja rupesivat soittamaan oikeata rokkia. Ns sukkahousuhevin aika on loppunut ja muusikot ovat kehittyneet siinäkin. Jotkut vielä sinnittelee, mutta ei auta, loppu mikä loppu. Nykyiset metalliyhtyeet ovat soittotaidoiltaan ihan huikeita, mutta kun niitä ei soiteta radioissa niin vain pieni harrastajajoukko niitä kuuntelee, vaikka ovat maailmankuuluja (esm. suomalaiset bändit)
        Me seitsenkymppiset olemme kehittäneet rokin ja seuraamme sitä kaiken aikaa, hautaan saakka.


    • ihanveretöntä
    • Mr.GoodStyle

      Tuolloin vaan ihmisillä oli vielä tyylitajua ja viitseliäisyyttä harjoitella/opetella hyväksi alallaan. Nykyisin näin ei ole, vaan kaikki pitää saada (pilalle hemmotellun pennun tavoin.) heti ja kaikki, vaikka rahkeet tuskin riittää edes itsensä päivittäiseen huoltamiseen.

      • peepingtommi

        Musa menee eteenpäin, kuten businesspuolikin. On siellä vieläkin taitavia tekijöitä, kuten aikoinaankin oli. Tulihan sitä jo vuosikymmeniä sittenkin kamalaa tuubaa ja genrejä oli paljon vähemmän. Nykyään onneksi on valinnanvaraa ja uusia mielenkiintoisia juttuja löytää, kun etsii.


    • peepingtommi

      En mukaasi kuuntele yhtään hyvää musiikkia, kun en noista kuuntele mitään :)

      Tuohon aikaan musabusineksessa pyrittiin luomaan pitkiä uria, eikä kertakäyttöhittejä kuten nykyään. Artisteihin oikeasti panostettiin ja sitä kautta he saavuttivat pitkät urat. Hyvä esimerkki on Kate Bush, jonka Emi otti suojiinsa, mutta pisti hänen hiomaan lahjojaan ensin pariksi vuodeksi, jonka jälkeen vasta julkaistiin eka sinkku. Mitä tulee 60-luvun musiikkiin, en juurikaan kuuntele yhtään.

      80-luvulta ponnisti myös hyviä bändejä, kuten R.E.M., josta itse pidän. Nykyään hyvää musiikkia löytää, kun katsoo valtavirran ulkopuolelle, tosin poikkeuksiakin on, kuten Lana Del Rey.

    • ihanveretöntä

      On teknistä muusikkojen musiikkia, mitä suurin osa meistä ei kuuntele. Muusikot unohtavat herkästi tunteen sommitellessaan kuvioitaan ja soundejaan.

    • Mihin-unohtui

      J. J. Cale

      • seiskariteini

        Tsetsei oli kyllä yksi parhaista - viime talvena teemalta tuli dokumentti kundista ja siinä se soitti Claptonin maanrakoon niin helpon näköisesti ja saundi oli kohdillaan.

        Claptonhan on kaikkien tunnustama kitaristi, mutta hänkin oli huuli pyöreenä J.J.Calen pikkaillessa skitan kieliä.

        70-luvulta tulee myös aina mieleen Jackson Browne ja kiertue-levy "Running on Empty" - siinä vain tulee hyvä fiilis esiin vinyyliltä - parasta countryrockia koskaan.


      • maljamarttyyreille
        seiskariteini kirjoitti:

        Tsetsei oli kyllä yksi parhaista - viime talvena teemalta tuli dokumentti kundista ja siinä se soitti Claptonin maanrakoon niin helpon näköisesti ja saundi oli kohdillaan.

        Claptonhan on kaikkien tunnustama kitaristi, mutta hänkin oli huuli pyöreenä J.J.Calen pikkaillessa skitan kieliä.

        70-luvulta tulee myös aina mieleen Jackson Browne ja kiertue-levy "Running on Empty" - siinä vain tulee hyvä fiilis esiin vinyyliltä - parasta countryrockia koskaan.

        -outo asenne tuo "soittaa maan rakoon"..musiikki on jotain muuta, kuin tuollainen asenne....


    • ihanveretöntä

      On pirun vaikeata keksiä varsinaista rockbändiä, mistä olisin suuremmin innostunut kasarin jälkeen. Kuunnellut olen kyllä kaikenlaista, mutta järjestään ne tuntuvat vain vanhan sliipatulta toistolta. Vanhat puolestaan ovat tehneet lässähtäneitä paluita tai rahastavat Dr. Feelgoodin tapaan nimellä.

      • vanhaanluottaen

        Pyörää on paha keksiä uudelleen ja toisto on kaiken tylsyyden äiti.

        60-luvun lopulla musiikkimaailma oli uutta, elettiin taloudellista nousukautta ja tekninen kehitys mahdollisti uudet saundit, tajunnan laajentavat huumeet tulivat yleisiksi jne...

        Sama juttu tällä fossiililla - kasarin alun jälkeen musiikista on tullut tylsää vanhan toistoa uudessa kiiltävässä paketissa. Yksi ihmetykseni aihe on jjäppi-musiikin käsittämätön suosio - idioottimaisesti elehtivät myöhäis-teinit suoltavat naiivia tekstiään muka niin "vihaisena" vaikka fatta maksaa laskut ja mami tekee safkan.

        Nykyinen musiikki on enemmän markkinointia kuin elämyksellistä uuden luomsta ja sen myös kuulee häviöllisesti pakatuista bitti-levitteistä. Yksi ihmetykseni on saundien köyhyys niin äänitteissä kuin live-konserteissa kaikesta tekniikasta huolimatta - kuin äänittäjillä ja miksereillä olisi unohtunut korvat narikkaan.


      • ihanveretöntä

        Tämän päivän nuori ei tiedä, mitä ennen on tehty. 60-luvun UKK-nuori luuli kuuntelevansa jotakin ennenkuulumatonta, kun ikivanhaa rytmibluesia ei soitettu radiossa ja vanhoja levyjä ei saanut mistään, jos sattui levarin omistamaan. Netti on valistanut minuakin melkoisesti tällä vuosituhannella, vaikka kuvittelin tietäväni kaikenlaista jo vuosikymmeniä sitten.
        Näin perinteitä kunnioitettiin ennen vanhaan:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Canned_Heat
        http://www.cannedheatmusic.com/bio.htm
        "Bob Hite was born into a musical family in Torrance, California. His mother was a singer and his father had played in a dance band in Pennsylvania. Hite remembered hearing his first blues record, “Cruel Hearted Woman” by Thunder Smith, when he was only eight. As a young man, he became obsessed with records and he purchased old jukebox records for nine cents each, regardless of who the artist was. By the time he reached the fifth grade, he had amassed more records than the rest of his classmates put together. He soon expanded his collection to include 78 r.p.m. blues records, which later influenced his vocal technique of “shouting the blues.” Spending his teenage years hanging around record stores, Hite would later manage a store that specialized in old records, making many useful contacts with fellow collectors and musicians as part of his job."
        https://en.wikipedia.org/wiki/Bob_Hite
        "Bob Hite informed Hugh Hefner that he had over 15,000 78s."
        The Bearilla oli ilmeisen kattava peruskoulutus bluesrokkariksi tai ainakin pölyttynyt opintomateriaali.
        Lava kesti Boogien massiivisista valotykeistä ja savupommeista (sätkä) huolimatta.
        Canned Heat Woodstock Boogie LIVE 1969
        https://www.youtube.com/watch?v=1v5RWCnmwPM


      • kuraonkuraa
        ihanveretöntä kirjoitti:

        Tämän päivän nuori ei tiedä, mitä ennen on tehty. 60-luvun UKK-nuori luuli kuuntelevansa jotakin ennenkuulumatonta, kun ikivanhaa rytmibluesia ei soitettu radiossa ja vanhoja levyjä ei saanut mistään, jos sattui levarin omistamaan. Netti on valistanut minuakin melkoisesti tällä vuosituhannella, vaikka kuvittelin tietäväni kaikenlaista jo vuosikymmeniä sitten.
        Näin perinteitä kunnioitettiin ennen vanhaan:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Canned_Heat
        http://www.cannedheatmusic.com/bio.htm
        "Bob Hite was born into a musical family in Torrance, California. His mother was a singer and his father had played in a dance band in Pennsylvania. Hite remembered hearing his first blues record, “Cruel Hearted Woman” by Thunder Smith, when he was only eight. As a young man, he became obsessed with records and he purchased old jukebox records for nine cents each, regardless of who the artist was. By the time he reached the fifth grade, he had amassed more records than the rest of his classmates put together. He soon expanded his collection to include 78 r.p.m. blues records, which later influenced his vocal technique of “shouting the blues.” Spending his teenage years hanging around record stores, Hite would later manage a store that specialized in old records, making many useful contacts with fellow collectors and musicians as part of his job."
        https://en.wikipedia.org/wiki/Bob_Hite
        "Bob Hite informed Hugh Hefner that he had over 15,000 78s."
        The Bearilla oli ilmeisen kattava peruskoulutus bluesrokkariksi tai ainakin pölyttynyt opintomateriaali.
        Lava kesti Boogien massiivisista valotykeistä ja savupommeista (sätkä) huolimatta.
        Canned Heat Woodstock Boogie LIVE 1969
        https://www.youtube.com/watch?v=1v5RWCnmwPM

        Purkitettu Kiima näemmä kiinnostaa edelleen vaikka itse en 70-luvun alun country/blues-rockista niinkään välitä - jotenkin vain sen ajan jenkki-musiikki oli tylsää Ovien sirkus-urkuineen ja Kiitollisesti Kuolleiden folk-harmonioiden kera - britit tekivät parempaa musiikkia siihen aikaan.

        "I've seen the white rabbit" on vieläkin yksi tylsimmistä biiseistä ja katkelma tulee lausua ylikorostuneen koomisen teennäisesti, jotta biisin idiotia tulee esille.

        Minun maailmassa Jeffersonit eivät lentele - korkeintaan Jetsonit.


    • kiitosei43v

      Ilmeisesti olen nuorisoa, mutta olen eri mieltä mielipiteestäsi. Kuuntelen itse enemmänkin Iron Maiden, Metallica jne. tyyppistä, uudemmistakin bändeistä menee moni, useat todella hyviä-

      • ihanveretöntä

        Tieto jää pakosta rajoittuneeksi, vaikka musiikkia kuuntelisi ja harrastaisi 100 vuotta. Ihmisikä ei yksinkertaisesti riitä.


      • kivalakki
        ihanveretöntä kirjoitti:

        Tieto jää pakosta rajoittuneeksi, vaikka musiikkia kuuntelisi ja harrastaisi 100 vuotta. Ihmisikä ei yksinkertaisesti riitä.

        -mitä se haittaa, jos tulee hyvä mieli diggaamastaan musiikista?..ei kai ole pakko olla tietoinen jonkun muun suosikista?..elää ja antaa elää..sinä se.


      • ihanveretöntä

        Samaa mieltä, mutta itse kullekin käy lopulta niin, että aikansa kutakin kyllästymiseen asti.


      • bnreio
        ihanveretöntä kirjoitti:

        Samaa mieltä, mutta itse kullekin käy lopulta niin, että aikansa kutakin kyllästymiseen asti.

        Kai sitä saa olla kyllästymättäkin?


      • ihanveretöntä

        Saa, mutta ikä tekee väistämättä myyräntyötään, vaikka viiskymppisenäkään sitä ei vielä tunnustaisi. Poikkeus vahvistaa säännön.


      • eripol
        ihanveretöntä kirjoitti:

        Saa, mutta ikä tekee väistämättä myyräntyötään, vaikka viiskymppisenäkään sitä ei vielä tunnustaisi. Poikkeus vahvistaa säännön.

        Höpö,höpö...puhu vain omasta puolestasi. Omaan, omiin suosikkeihin ei kyllästy, se on sääntö.


      • ihanveretöntä

    • ihanveretöntä
      • Rrrkstnmusaa

        Mitä tarkoittaa "ihanveretöntä"? Ei kuulosta hyvältä vaikka 'tavara' oli justiinsa sitä ihtiään, kitararokkia, ja teki tehtävänsä. Varsinkin siitä kohrasta lähtien kun saxofoni / -isti tuli kuvaan ja ääneen mukaan. En kehtaa sanoa missä hyrähti.


      • ihanveretöntä

        Ihanveretöntä oli passeli nimmari ketjun ekaan kommenttiini. Sen jälkeen se on käynyt lähinnä ironiasta. Yleradio Suomen roots-toivekonsertti muuten jatkuu toisella korvalla kuunneltuna.
        Annan Lennonin kuuluttaa taustabändinsä stagelle:
        elephant's memory -power boogie
        https://www.youtube.com/watch?v=yvuGam-5nCQ


      • Täynnäverta

        Wautsi, rock-a-Billyä (mitensekirjoitetaan?) ei voita melkein mikään.


    • Randomi3

      Silloin oli parempi huumetilanne

    • COF-90

      Sinä olet vain tullut vanhaksi ja pidät lapsuutesi musiikista. Vielä vanhemmat ihmiset diggaavat Harmony Sistersiä tai Kipparikvartettia tai jotain helvetin Konsta Jylhää.

      PS. Ei ole Cradle Of Filthin 90-luvun tuotannon voittanutta. 90 luvulla myös Type O Negative oli kivenkova.

      • saatapeeke

        Höh, pidäthän sinäkin lapsuutesi musiikista, vaikka et ole vanha ...vielä.


      • näinhänsemenee

        Näin se menee. Musiikkimaku jää monille siihen, mitä nuoruusmusiikki oli ja uudempaa ei osata ottaa vastaan. Sukupolvien vaihtuessa musiikkityylit vaihtuvat. Näin se on aina ollut. Musiikille avoimet ihmiset löytävät aina uudemmistakin tyyleistä jotain itselleen kuunneltavaa.


    • keddu

      Huumeet sai luovuuden lentämään

    • ihanveretöntä
    • nouwwei

      ihmisen musiikki maku tulee siitä
      mitä hän on kuullut ennen-
      kuin täyttää 17v.
      tämän olen huomannut ja myös
      joku tutkimus toteaa samaa.

      itse kuuntelen vain niitä
      bändejä , artisteja, joita kuuntelin jo 1985 ,
      en muita juurikaan.( no joku jazz-fuusio rock joskus kiinnostaa)

      ei vain ole pystynyt löytämään 30 vuoteen mitään
      kiinnostavaa, edes nyt netti kaudella. .!!!!

      syvää ahdistusta aiheuttaa se" nopeasti puhuttu""musa" jota räpiksi kutsutaan . sellaista nykivää höpötystä, kuin joku psykoosissa oleva
      riivattu vääntelehtisi tuskissain. anteeksi jos tämä on liian kovaa tekstiä mutta
      näin koen.

      ,

    • nouwwei

      ihmisen musiikki maku tulee siitä
      mitä hän on kuullut ennen-
      kuin täyttää 17v.
      tämän olen huomannut ja myös
      joku tutkimus toteaa samaa.

      itse kuuntelen vain niitä
      bändejä , artisteja, joita kuuntelin jo 1985 ,
      en muita juurikaan.( no joku jazz-fuusio rock joskus kiinnostaa)

      ei vain ole pystynyt löytämään 30 vuoteen mitään
      kiinnostavaa, edes nyt netti kaudella. .!!!!

      syvää ahdistusta aiheuttaa se" nopeasti puhuttu""musa" jota räpiksi kutsutaan . sellaista nykivää höpötystä, kuin joku psykoosissa oleva
      riivattu vääntelehtisi tuskissain. anteeksi jos tämä on liian kovaa tekstiä mutta
      näin koen.

    • vbbb69

      Kuitenkin Sorsakosken Topi oli numero yksi... piste.

    • 60luku

      tulkaa kuuntelemaan Porvooseen hyvää sixties musaa Swinging Blue Jeansin ja 5 muun bändin esittämänä 1.8 Ureiluhallille

    • palikotutti

      Niinpähän tuo rahna pilas urheilunkin kans.Jonkun pitäs sanoo EI! Miksi tyytyä vähempään? Massoja voidaan pitää "tyhmänä", KOSKA se ON sitä!
      Massoille suunnattu on eikellekään suunnattu,mutt siihen pitää tyytyä,kun toisenlaiset bändit ja artistit on jyrätty maan alle. -Voin kumminkin lohduttaa: Kyllä hyvää musaakin tehdään, se ei vaan pääse esille.

    • palikotutti

      Ps. Se joku,joka kehtasi pilkata KONSTA JYLHÄÄ, ei vissiin ole ymmärtänyt mistä oikein on kysymys?Ei jaksa selittää,koska se on turhaa,ilmeisesti.

    • toootuuuuss

      juu, Konsta Jylhä oli taitava ja mielenkiintoinen soittaja. Pilkkaaja
      on elämälle katkera lapsi.

      Olis edes konstan tilalle kirjoittanut vaikka
      Jaakko Teppo, Sandra, Dingo, Scorpions, Rasmus, Hanna pakarinen,
      ville valo jonka laulutaitoonniin syvältä kun vain voi olla ihme ähinää ,
      Duranduran, modern talking,
      vilkkumaan rääkyminen ja erikssonin annan huutamine myös saa sulkemaan toosan.

    • malttivalttia

      Ei sunkaa johdu luvulta, että itkee ja valuu ku ruusberi.

    • Jebujeps4000

      Se että omasta mielestäsi parhaat bändit ovat aloittaneet 60-luvulla johtuu iästäsi. Musiikkimaku jämähtää kaikilla oman nuoruuden bändeihin.
      Asia on loppuun käsitelty.

      • kvarn

        Ei muuten jämähdä. Kaikilla. Vasta nyt on asia loppuunkäsitelty. Loppu-Slut


      • Peepingtommi

        Ei muuten ole jämähtänyt vaan liikkunut sieltä pois.


      • vanhapierueisammaloidu

        Ei muuten jämähdä. Viimeeksi kun tuntui siltä (v. 1984) että ei nämä nykyajan rockkarit osaa mitään verrattuna 60/70-luvun bändeihin hyppäsin jazzin puolelle ja aloin kuuntelemaan uudelleen rockia vasta v. 1994 ja voi että kun Metallica, Red Hot Chili Peppers Nirvana Rage Against The Machine Faith No More koko grunge scene jne maistui hyvälle. Sama tilanne tuli uudelleen vastaan v. 1999 ja pidin viiden vuoden tauon musiikin harrastamisessa ja vuonna 2004 löytyi Nightwish Apocalyptica Amorphis jne ja siitä lähtien on ollut taas hauskaa.


    • ihanveretöntä
    • Lysmyinen

      60-70 luvun rock oli melodialtaan mieleenjäävää ja ne kitarariffit/soolot!

    • Koiture
    • rerererereeew

      Roryllä oli kovemmat huummeet siksi se soitti vähän aikaa, huom, vähän aikaa hyvin ja nopeesti . ei oils kannattanut .

    • eemeliisokiulu

      Franz ferdinand ja queens of stone age on just niitä paskoja surina bändejä missä ei ole mitään persoonallisuutta ja uuttta. vaan on samankuuloiset kuin ysäribändit joita on tuhansia.. siis just sitä sontaa mitä nuoriso pitää
      hyvänä musana.i

    • vanhapierueisammaloidu
    • vanhapierueisammaloidu

      No hitto että tämä on unohtunut. Teille Lordit ja Ghostit ja muille, ette olleet ensimmäisiä, Arthur Brown näyttää mallia vuodelta -68 miten juttu tehdään oikein.
      https://www.youtube.com/watch?v=en1uwIzI3SE

    • ihanveretöntä
    • ihanveretöntä
      • vanhapierueisammaloidu

        Jes, Cactus oli yksi bändeistä jota diggasin, Tim Bogert ja Carmine Appice olivat tuttuja tyyppejä jo Vanilla Fudgesta joka oli merkittävä bändi kun rockin soundia uudistettiin Lontoossa vuonna 67-68. Tietysti Jimi Hendrixin ja Creamin lisäksi
        https://www.youtube.com/watch?v=cDsrIPKeY-w


      • ihanveretöntä

        Vanilla Fudgen You keep me hangin' on oli listahitti jopa UKK-radiossa.


    • ihanveretöntä
      • vanhapierueisammaloidu

        Apua, tältä foorumilta tuntuu löytyvän kaltaisiani rockin diggareita, hienoa. Mountainin Dreams Of Milk And Honey sisältää yhden upeimmista riffeistä ikinä. Mountainiin tutustuin Flowers Of Evil albumin myötä... pelkkää juhlaa.


      • ihanveretöntä

        Kuulin Mountainia ekan kerran yhden kaverini kotibileissä. Jäi mieleen kaverini analyysi - mitä räkäisempi kitara, sitä kauniimpi laulu. Hänelle ei kelvannut muutenkaan mikä tahansa - Elton Johnin laulu ei ollut mitään Beach Boysin stemmojen rinnalla. Cactusin ja Mountainin sielukkuutta ei tahdo löytyä nykybändeistä.


      • vanhapierueisammaloidu

        On hirvittävä tappio rockille että britit kirjoittavat rockin historiaa ja nämä bändit eivät saa ansaitsemaansa arvostusta. Myöskin moni Southern bändi ansaitsisi saada huomiota. Etelä-valtioista tulleet bändit tekivät huippuhyvää jälkeä mutta eihän niitä enää kukaan muista, funkperusteinen rock on mennyttä aikaa mutta onneksi on YouTube. Tässä oma suosikkini Southern bändeistä eli Wet Willie:
        https://www.youtube.com/watch?v=vUeXW7LeAig
        https://www.youtube.com/watch?v=2IfU3ZPiuLc


      • ihanveretöntä
        vanhapierueisammaloidu kirjoitti:

        On hirvittävä tappio rockille että britit kirjoittavat rockin historiaa ja nämä bändit eivät saa ansaitsemaansa arvostusta. Myöskin moni Southern bändi ansaitsisi saada huomiota. Etelä-valtioista tulleet bändit tekivät huippuhyvää jälkeä mutta eihän niitä enää kukaan muista, funkperusteinen rock on mennyttä aikaa mutta onneksi on YouTube. Tässä oma suosikkini Southern bändeistä eli Wet Willie:
        https://www.youtube.com/watch?v=vUeXW7LeAig
        https://www.youtube.com/watch?v=2IfU3ZPiuLc

        Nälkäisen näköistä sakkia.


      • ihanveretöntä

        Solistin Oh Lord karjumista ihmettelevän tyypin (oikeassa alakulmassa noin kellonlyömällä 5.52) perussuomalainen ilme on näkemisen arvoinen. That's All Right:)


    • ihanveretöntä
    • DartsGolfia

      Jon Anderson on paras laulaja.
      Jonas Hellborg on paras basisti.
      Billy Cobham on paras rumpali.
      Robert Fripp on paras kitaristi.
      pianistia/kosketinsoittajaa on mahdoton nimetä.

    • ihanveretöntä
      • Lysmyinen

        Pirun kova groove!


    • RaleT

      Swinging Blue Jeans tänään Porvoon urheiluhallilla. Ei yhtään orginaaliukkoa mutta menen kuuntelemaan.

    • ihanveretöntä

      Pannaanpa vertailuun:
      Humble Pie - I Don't Need No Doctor (Live At The Fillmore East/1971)
      https://www.youtube.com/watch?v=zWA6SOzHeCQ
      Humble Pie (English rock band)
      https://en.wikipedia.org/wiki/Humble_Pie_(band)
      ja
      Ray Charles - I Don't Need No Doctor
      Ray Charles (& the Raylettes) Birthday 38th Celebrating
      Stockholm Koncerthus, Sweden, September 23, 1968
      https://www.youtube.com/watch?v=7zKSaY5ThXE

      • vanhapierueisammaloidu

      • ihanveretöntä

        Saako Eric Burdonin häivytettyä tuosta mitenkään? En ole Animals-hemmoja.


      • ihanveretöntä

      • vanhapierueisammaloidu

        Koko Warin tuotannon omistajana voin sanoa että tämä on se huippu, ketään ei tarvitse häivyttää... sorry;)


    • hyikauhea

      Nykyisin suosituinta nuoriso"musaa" on rap. Ei jaksa käsittää, mikä tuossa paskassa on pihvinä! Mitä hohtoa on oikeasti jossain Kiikin, Elastisen tai Palefacen jankutuksessa? Silkkaa paskaa!

      • peepingtommi1

        Samaa voin sanoa rockista, vaikken rappia kuuntele. Suurin osa siitä on pelkkää kitaran vingutusta ja rääkymistä mikkiin. Sitten se on niin hienoa tai poikkitaiteellista tyyliin Muse, jolla on liikaa yritystä ja kompastuu siihen. 60-luvulla suurin osa musiikista vaan oli tylsää, muutama poikkeus löytyy.

        Onneksi löytyy paljon hyvää rockin, heavyn, iskelmän ja rapin ulkopuolelta.


    • vanhapierueisammaloidu
    • OldFyryMan

      Fantastinen Moody Blues unohtumattomine biiseineen sekä The Boss eli Bruce Spiringsteen, siinä pari meikäläisen suosikeista. Aina kun cruisailen ikivanhalla siivekkäällä Plymouthillani niin aina soi Del Shannonin ja sekä muiden 50-luvun lopun sekä 60-luvun alkupuolen huippujen biisit. Kerran kyydissä ollut pojanpoika pyysi saada soittaa jotain nykyajan räppirunkkua Elastista vai oliko se Cheekiä, sanoin pojalle että se olisi tämän vanhan jenkkiauton sekä pappasi törkeää halventamista. Jos räppiä kaipaat niin seuraavalla kerralla kuulet sitä maamme ekan räppärin eli Simo Salmisen tai Pokelan porukan lausumana.

      • ihanveretöntä

      • kvarn
        ihanveretöntä kirjoitti:

        Vaihda jo sen pomosi versio tähän originaaliin, ainoaan oikeaan.
        Edwin Starr - War (Original Vinyl)
        https://www.youtube.com/watch?v=dpWmlRNfLck

        -samaa mieltä, Edwinin versio oli aikanaan niin kova, et ihmettelin kun kuulin Brucen version, jossa ei ole mitään uutta, tai omaa, pelkkää laimeaa matkimista..ei kai kukaan uskaltanu sanoa pomolle vastaan..


      • ihanveretöntä
        kvarn kirjoitti:

        -samaa mieltä, Edwinin versio oli aikanaan niin kova, et ihmettelin kun kuulin Brucen version, jossa ei ole mitään uutta, tai omaa, pelkkää laimeaa matkimista..ei kai kukaan uskaltanu sanoa pomolle vastaan..

        Jos tarkkoja ollaan, Temptations teki alkuperäisen version, mutta Norman Whitfield valitsi single-version esittäjäksi Edwin Starrin.
        https://en.wikipedia.org/wiki/War_(Edwin_Starr_song)
        Kuulostaahan tämä marssiversio aika koomiselta.
        The Temptations - War
        https://www.youtube.com/watch?v=mBWlU3DXfJk


      • kvarn
        ihanveretöntä kirjoitti:

        Jos tarkkoja ollaan, Temptations teki alkuperäisen version, mutta Norman Whitfield valitsi single-version esittäjäksi Edwin Starrin.
        https://en.wikipedia.org/wiki/War_(Edwin_Starr_song)
        Kuulostaahan tämä marssiversio aika koomiselta.
        The Temptations - War
        https://www.youtube.com/watch?v=mBWlU3DXfJk

        -en ookaan kuullu ennen tota Temppareitten vaaria...ei se oo pirumpi..jos olisin kuullu sen ennen Edwiniä, enpä tiiä...oon huomannu, et se on iso tekijä ja vaikuttaa paljon, se minkä kuulee ensin....poikkeuksiakin on, esim. Hendrixin versio All a Along The Watchtower, Harrisonin If Not For you, Bandin When I Paint My Masterpiece, I Shall Be Released mm. nää nousee alkuperäisten rinnalle...


    • ihanveretöntä
      • ihanveretöntä

      • ihanveretöntä

      • ihanveretöntä

      • Kutittivat

        Wautsi! Groovet hyviä.


      • Lysmyinen

      • Minämyös

        Yeah, noin täysi Porin Kirjurinluotokin oli kun Santana kapusi lauteille.


    • aöjsds

      Beatlesiin suhtaudun nykyisin kaksijakoisesti, arvostan Lennonia todella korkelle mutta McCartneya en niinkään... McCartneylla sellaista pikkunokkelaa melodiakikkailua, Lennon yhtyeen sielu. Lennon vahva myös soolona, toisin kuin McCartney. George Harrison teki yksin parempia biisejä kuin McCartney.

      Rollarit on mulle paras rock-bändi ikinä, ei teknisesti taitavin, mutta fiilis-mielessä paras, paras groove sekä levyllä että livenä. Mutta se on toki myös makuasia.

      Parhaat pop-bändit Beatlesin lisäksi The Beach Boys ja Abba, ehkä jopa Bee Gees, vaikka eihän tätä saisi sanoa tietenkään....

      50-luku oli musiikillisesti myös tosi hyvä, siis Amerikassa. 90-luvun Nirvana ehkä viimeinen merkittävä bändi. Joillekin voi olla Oasis, mutta siinäpä se sitten onkin.

      80-luvulla joku Dire Straits ihan ok, tai sanotaanko että Mark Knopfler oli ok, muuten ollut sen jälkeen mielestäni tylsää. 60-luvulla ja 70-luvulla tapahtui niin paljon, oli Hendrix, CCR, Dylan, The Doors, vaikka mitä todella luovaa. Vastaavaa raakaa ja luovaa energiaa ei ole ollut sen jälkeen. Metalli-skene toki erikseen, ei kiinnosta vain itseäni se puoli.

      Konemusiikki ja varsinkin joku dancepop on järkyttävää kuunnneltavaa. Räppi ja hiphop on kiinnostavaa ainoastaan sanoituksellisesti, musiikillisesti ei kiinnosta itseäni.

      • aösdjflsf

        Niin ja 80-luvulla ehkä myös AC/DC ja Springsteen ovat ihan mainitsemisen arvoisia.


      • viritys

        Jos joku sanoo Paulin musiikkia "pikkunäppäräksi melodiakikkailuksi", ei oikein ole sitten oivaltanut, tai kuunnellut tarpeeksi hyvin. Let it be, Long and winging road, Lady madonna, She"s a woman, Back in the ussr, Eleanor rigby, Yesterday, Blackbird, jne. jne...esimerkkejä riittäisi paljon lisää, melodiakikkailu on aika kaukana näistä kuolemattomista klassikoista. Ehkä tosi Rollarifani ei oikein pysty tajuamaan monipuolisempaa, vaan pitää enemmän hieman yksinkertaisemmasta menosta. John sopii yhtyeen sieluksi, ja Paul on sitten yhtyeen sydän..George ja Ringo täydensivät bändiä ihanteellisesti. Rollarit ei pystynyt tekemään yhtään kokonaista albumia, jonka voisi irvistelemättä kuunnella läpi..Sticky fingers pääsee lähimmäksi, se on hyvä kokonaisuus. Beatles taas teki jokaisen albumin jokaisen piisin vähintään hyvin, tähän ei kukaan toinen artisti tai yhtye ole pystynyt. Paul oli soolona aivan yhtä vahva, kuin John..myös George aivan upea All things must pass albumilla. Ringolta ei oikeastaan odotettukaan..pari hyvää piisiä, joissa Harrison oli suurena apuna; It don"t come easy, Photograph...Abba, Beegees oli kyl aika puhdasta poppia, Beatles selvästi monipuolisempi, eikä pelkästään pop, vaan rock...kuuntelepa uudestaa ja kunnolla.


      • ihanveretöntä

        Tähän päivään mennessä ei ole beatle- tai rollarimania iskenyt. Levyt olen kyllä kuullut, mutta pysyviä jälkiä ei ole jäänyt.


      • williemctell

        Ilman Beatlesia olisi tyhjää. Koska he mahdollistivat muidenkin tulon täysimittaisesti.


      • ihanveretöntä

        Muita tuli jo ennen sotia. Ennen Beatlesia briteissä löi läpi Cliff & Shadows. Briteille oli poliittisesti tärkeätä olla nuorisomusiikin mekka ja Beatles & knit sopivat hyvin keulakuviksi. Ihonväriltään musta ei sopinut idoliksi.


    • Ja nyt kun vanhoja kaivellaan niin pistetäämpä oikein kunnon female-fronted heviä kehiin. Eli bändi on Birtha ja vuosi on 1972. Juuri oli toivuttu Janis Joplinin kuolemasta ja maailma veti henkeään, vielä ei ollut aika kunnon naisvetoiselle heville (ollaanko vieläkään?). No joka tapauksessa tällaista löytyi Kaliforniasta vuonna 1972 ja kuka muistaa, kysyn vaan?
      https://www.youtube.com/watch?v=FP_RC9oSayA

    • Ted Nugent oli hauska mies jo silloin kun oma soolo-ura ja varsijousella metsästys olivat kaukaista tulevaisuutta. Psykedeelinen brittipop oli päivän sana ja Ted oli menossa mukana (silloin 60-luvun lopussa).
      https://www.youtube.com/watch?v=UN2VNFpiGWo

    • Vaikka nykyrock-sukupolvi ei arvostakaan funk-musiikkia on sillä ollut merkittävä osuus rockin monipuolisuudessa. James Brown mainitaan usein tämän tyyli-suunnan luojana mutta se on puhdasta höpö-höpöä, tekijöitä oli useita ja yksi parhaista oli Sly & The Family Stone
      https://www.youtube.com/watch?v=F7qTqi9qyDc

    • Osattiin sitä muuallakin kuin briteissä ja USA:ssa, hollantilainen Focus teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Onko tämä jo linkitetty tänne, ketju alkaa olla jo aika pitkä, pitäisikö aloittaa uusi?
      https://www.youtube.com/watch?v=qcgl9Sa6QB4

    • cdmies

      Mainitsemasi yhtyeet ovat kieltämättä loistavia, monet myös omia suosikkejani. Kanattaa kuitenkin muistaa, että jokainen sukupolvi tuottaa ns. nuorisomusiikkia aivan kuten edellä mainitut yhtyeet olivat aikanaan ja niilläkin oli tarkoittus kapinoida vallalla olevia arvoja ja normeja vastaan ja osallaan myös "kauhistuttaa" vanhempaa sukupolvea. Vai mitä mieltä olet nykyään rap musiikista tai esim. heavy/black metallista?

      • Vastaus tulee LIEVÄSTI myöhässä mutta muistutat hyvin oleellisesta asiasta. 60-luvulla kaikki oli uutta ja niin rock-musiikin kuin nuorisokulttuurinkin "säännöt" olivat työn alla. Joka vuosi, ei, joka kuukausi tuli jotain uutta mitä kukaan muu ei ollut ennen tehnyt. Se oli rockin kulta-aikaa. Nykyään kaikki tehdään paremmin mutta yllätyksellisyys ja kapinallisuus ovat poissa. Mitä hip-hoppiin ja räppiin tulee niin eiköhän raja tullut jo Public Enemyn 80-luvun lopun albumeilla vastaan. Tämänpäivän kokoomusnuorten Cheek-ihannointi ei ole rockia vaan sitä mitä rock on vastaan. Toki en ole perehtynyt mitä räpillä on nykyään tarjottavana mutta yleisvaikutelma on se että misujen takaliston koko on suurin innoituksen lähde nykyajan räppäreille. Tosin terveellisempään suuntaan ollaan menossa, 60-luvun ihanne oli Twiggy. Siinä räp voittaa 60-luvun rockin.
        Mitä tulee black metalisteihin niin nehän käyttävät samaa alustaa kuin kunnon kristityt, eli kristillistä vastakkainasettelua. Nykyajan ihmiset heittävät moiset sadut romukoppaan ja suuntaavat ajatuksensa eteenpäin ilman kolmiyhteyttä tai sitä itse pirua, hyvänä esimerkkinä Nightwishin uusin albumi.
        Sa**ana sanoitusten pohjana oli vitsi joka toimi kun Rollareitten Keith Richards höyrypäissään vuonna 1967 kertoi toimittajille bändin veljeilleen kyseisen herran kanssa, tai kun John Lennon kertoi Beatlesin olevan suurempi kuin Jesus. Silloin se toimi ja herätti suurta närää. Rockilla on pitkät juuret jotka tulevat mustasta musiikista ja gospelpohjaisessa musiikissa tätä teemaa on käsitelty iät ja ajat. Nyt ollaan vuodessa 2015 ja black metal kuullostaa jälkeenjääneiden masturbaatiolta, ei kiinnosta. Keksikööt jotain uutta. Tämä tällä kertaa.


    • kkuakoulaa

      joo, kyllä rap ja hevi kauhistuttaa vanhempaa väkeä, että onko nuorisolla noin kamala musiikkimaku ?
      mitä pahaa me vanhemmat on niille tehty ?

    • paradoxi

      Se johtuu siitä, että tuohon aikaan muusikoilla oli vielä vähän enemmän liikkumavaraa tehdä omia oikeasti hienolta kuullostavia juttujaan, sekä huumeisuuden ja muun paheellisen nautinnon hakuisuuden kyllästämän ajanjakson alkuvaiheen luoma nostalginen hurmos teknisine edistysaskelineen osaltaan ylläpitävät ko. ajan bändien saamaa kultakuorrutusta.

    • DarrenMarsmallow

      ELP ei enää koskaan nouse lavalle.

      Emerson ampui itsensä. ikävä loppu.

    • iseenthewhiterrrabbit

      Sammaa mieltä - rjäp on tylsää samojen kliseiden, maneereiden ja musiikillisen osaamattomuuden toistoa - ihmettelen vieläkin sen suosiota.

      Ehkä kyse on pienestä markkinoinnin ihmeestä kuten Rjollaattoreiden kohdalla - teinit kerääntyvät mega-konsertteihin kuuntelemaan eläkeläisten soitantaa - sitä samaa biittiä jo 50 vuoden ajan. Ei voi kuin ihmetellä.

      Elastinen on lähinnä Felastinen vaikka koko kansan hymypoikaa siitä ollaankin tekemässä - kundihan ei osaa käytännössä mitään, mutta kun se on niin söde ja ihku.

      Enfieldin sketsit Beatlesista, U2:sta ja Oasisksesta pitäisi jonkun kääntää suomeksi koskemaan Raittisten veljeksiä, Popedaa ja Felastista ja olisi jotain ironiaa Suomen musiikkiinkin.

      Jotenkin vuosia musiikkia kuunnelleena ei voi kuin ihmetellä tiettyjen esiintyjien nostoa jalustalle ja siellähän pysyvät vuodesta toiseen vaikka jokainen näkee ja kuulee mitä schaissea "artisti" sitten esittääkään.

      Pahinta teki Posken (Cheek) "mega-konsertti" stadikalla, kun media hehkutti tämän rasistisen kakaran osaamattomuutta eri kanavilla - täyttä paskaa, mutta tädit tykkäsivät.

      60- ja 70-lukujen vaihde oli merkittävä niin teknisesti äänen laadun , huumeiden kuin myös musiikin takia vaikka suurin osa sitäkin kamasta näin jälkilähtöisesti voidaan luokitella mappi ööhön eli lähinnä noloihin tekeleisiin.

      Itse elin teini-vuoteni juuri silloin 70-luvun alussa ja keskenkasvuisten "aikuisten" höpinät lähinnä huvittivat silloin kuten myös hipihoppareiden esiintymiset nykyään - no teineille kelpaa mikä tahansa kunhan se on hyvin markkinoitu.

      Jos todella ilkeä haluaa olla niin suurimmalle osalle ihmisistä riittää soittolistat kuunteluun, sillä muuta he eivät haluakaan kuunnella - niin 70-luvulla kuin nykyäänkään. Tuskin kukaan vaivaantuu kuuntelemaan hittien taustoja vaikka juutuuba antaisi tähän mahdollisuuden - itse käytän juutuubaa hyvinkin usein vain antaen sen viedä entisesti tuntemattomille alueille ja samalla riisuen starojen tekemiset kuin myös tuoden esille todellisia helmiä artistien tekemisistä.

      Usein juutuubasta löytyy paremmat versiot biiseistä kuin julkisissa versioissa on tai ainakin jotain osaamiseen viittaavaa.

      • rock_forever

        Ehkä tää nykynuoriso kirjoittelee 20 vuoden päästä sama teksitiä...... "Ihan paskaa tää nykymusaa. Toista se oli silloin 2000 luvulla.

        Mutta kyllä nykyäänkin ostataan tehdä ajatonta ja kunnon rokkia. Cheek ja Elastinen kuuluu tähän nuorison "bilemusa" genreen, jota oli 60, 70 ja 80 luvullakin. Vähän aikaan se on muodissa, mutta suosio hiipuu jonkin ajan kuluttua.

        Hyvin tehty Rock, Pop, Suomi iskelmä yms. ei kuole koskaan.


      • Anonyymi
        rock_forever kirjoitti:

        Ehkä tää nykynuoriso kirjoittelee 20 vuoden päästä sama teksitiä...... "Ihan paskaa tää nykymusaa. Toista se oli silloin 2000 luvulla.

        Mutta kyllä nykyäänkin ostataan tehdä ajatonta ja kunnon rokkia. Cheek ja Elastinen kuuluu tähän nuorison "bilemusa" genreen, jota oli 60, 70 ja 80 luvullakin. Vähän aikaan se on muodissa, mutta suosio hiipuu jonkin ajan kuluttua.

        Hyvin tehty Rock, Pop, Suomi iskelmä yms. ei kuole koskaan.

        Näinän se on, että kautta aikain on tehty myös ns. roskaa. Parhaat ovat jääneet elämään ja niistä on tullut ns. ikivihreitä.


    • itte diggaan chicagoa terry kathin aikasta. holliessia ja led zeppeliniä. doorsseja. jne

    • Anonyymi

      Yksi syy löytyy siitä, että silloin suuret ikäluokat tulivat siihen ikään, että musiikin teko alkoi kiinnostaa. Väkeä oli ja bändejä syntyi, niin että kilpailu oli kovaa.

    • Anonyymi

      No luultavasti johtuu kuitenkin ensisijaisesti ihan omasta teini-iästänne nämä kummallisuudet.

      Ajaahan koirakin joskus takaa omaa häntäänsä.

      Tietysti on myös niitä vieroittumattomia, jotka diggailevat yksinomaan isin ja äidin vanhoja suosikkeja ainaisesti, mutta ovat kuitenkin vähän oma lukunsa nuo.

    • Anonyymi

      Kyl joka vuoskymmenellä on hyviä nimiä ettei se katso vuosikymmeneen. Vaikka esim queen eli minusta parasta aikaansa seitkytluvulla niin vuonna 86 teki loistavan studiokiakon. Ja 90-luvulla esim suomalaisista nimistä kingston wall taikoi herkullisen studiolevyn ja CMX;n aurinko vaikuttava ja omintakeinen levy. Tai vaikka don huonojen silmänkääntötemppu. 60-luvun lopulla muistaakseni uriah hiippi teki loistavan debyyttikiekon. Nykyään valtavirran rokkia ei ole oikein enää vaan pop on noussut sinne. Tietyt vanhat nimet pysyy mukana nykyäänkin jokseenkin laihemmalla menestyksellä mikä johtuu kahdesta seikasta ; 1.Nykyään eivät pärjää poikein kun ihmiset suurin osa kuuntelee jotain muuta kuin rokkia 2.Perusrokkia ei oikein ihmiset enää kuuntele nykyään 3.He vanhat rokkibändit on yleensä tehneet jo parhaat juttunsa ja kai aika harvoin enää myöhemmillä levyillä he pystyy "taikomaan hatustaan" huikeita kappaleita jotka räjäyttää ihmisten tajunnan kun yleensä kaikki tekee ne parhaat juttunsa uransa alussa mikä on aika loogista koska silloin helpommin mielikuvitus kukkii ja myöhemmin luonnollisesti on vaikeampi enää keksiä yhtä vaikuttavia teoksia.....................
      ............

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9766
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2857
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      172
      2647
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2059
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1816
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      15
      1647
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      15
      1505
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      12
      1468
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe