Hyytävä totuus julki

Korruptoitunutvirkamies

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/hyytava-raportti-suomesta-korruptio-saa-rehottaa-rauhassa/5198892#.VYvfO8yku4c.facebook

"Urakoitsijat tarjoavat päätöksentekijöille tai poliitikoille osan urakkasummasta saadakseen urakan itselleen.

Lahjusrikosepäilyissä lahjontaa kohdistuu sekä julkisen sektorin virkamiehiin, että yritysten väliseen tarjouskilpailuun."

Kunnallinen kaavoituspolitiikka on hyvä esimerkki korruptiosta, joka on ollut kansalaisten tiedossa jo vuosikymmeniä, mutta jonka virallinen Suomi on onnistunut peittelemään.

"Poliisin raportti nostaa esille esimerkkinä Helsingin Rakennusvirastoa koskevan juttuvyydin. Poliisin tutkinta paljasti lahjonnan kestäneen lähes vuosikymmenen. Projektinjohtajan asunnosta löytyi toistasataa tuhatta euroa käteistä piilotettuna.

Raportin mukaan suomalaisessa haastattelututkimuksessa hyvä veli -verkostot ovat vakava ongelma."

Mitäs se sanoikaan pari vuotta sitten tuo Kannuksen Kennedyksikin mainittu entinen pääministerimme Esko Aho?
"Hyvä veli-verkostot ovat pienen kansakunnan voimavara" totesi Harvardin kävijä Stubbimaisen röyhkeässä kommentissaan.

Poliisin raportin mukaan "vakava ongelma", entisen huippupoliitikon mukaan "voimavara".

Vakava ongelma tuo hyvä veli-verkosto on niiden oikeusturvalle, jotka eivät kuulu noihin verkostoihin, voimavara se on verkostoihin kuuluville.

"Tämä johtuu siitä, että Suomelle ominainen rakenteellinen korruptio jää piiloon barometrissä."

Rakenteellinen korruptio terminä ei avaudu tavallisille kansalaiselle.

Rakenteellinen korruptio tulee hyvin esille virkamieskunnassa pienillä paikkakunnilla, joissa esim. jokin oikeusistuin joutuu ratkomaan saman paikkakunnan virkamiesten väärinkäytöksiä.

Hallinto-oikeuden tuomareiden ei voida olettaakaan tekevän objektiivisia päätöksiä silloin kun ratkaistavana on samassa lounaspöydässä päivittäin ruokailevan käräjäoikeuden tuomarin tai muun virkamiehen epäilty virkarikos.

Rovaniemen maaoikeus ja Lapin maanmittaustoimisto ovat tyypillinen esimerkki hyvä veli- tai hyvä sisar-verkoston toiminnasta.
Maanmittausinsinööri voi maanmittaustoimituksia tehdessään syyllistyä virkarikoksiin seuraamuksia pelkäämättä, sillä mahdollinen toimituksesta tehtävä valitus tulee tutun tuomarin käsiteltäväksi.

"Kansainvälisesti verraten Suomessa on panostettu korruption torjuntaan poikkeuksellisen vähän."

Yksi tehokas tapa puuttua virkamiesten korruptioon on ohjata virkamiehistä tehdyt valitukset käsiteltäviksi jonkin muun paikkakunnan oikeusistuimien ratkaistaviksi ja mielellään toiselle puolelle Suomea.
Näin hyvä veli- ja hyvä sisar-järjestöt eivät pääse ainakaan nykyisessä vahvuudessaan jyräämään päätöksiään läpi virkakoneiston.

7

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yllp

      Ja mikään ei muutu.esko ahon jälkeenhän ..nyt sipilä..johtaa jatkaa ja turmelee eläkeläisten elin mahdollisuudet..vain koppa lakki puuttuu mutta sen puolenhan hoitaa kotimainen gestapo...

    • Ulosottaja

      Syylliset piti hoitaa.hannu löyty. Köyhät ei saa vahingossakaan rikastua

    • sexton

      Jospa se tuo Juha Sipilä kitkisi tämän rehottamaan päässeen virkamieskorruption pois.

    • SunttiAhonen

      Eräs kommentti:

      "Hannu Hyvönen Hannu Hyvönen • kolme päivää sitten
      Talvivaaran ympäristölupaa oli laatimassa konsulttuyhtiö Lapin Vesitutkimus. Siellä asiaa veti firman johtaja joka oli yksi suurimmista Talvivaaran yksityisistä osakkeenomistajista. Yva:n kaikki arviot menivät aivan pieleen. Kaivos ei ole toiminut koskaan kuin ympäristöluvassa vakuutettiin. Ja paljastavinta tietenkin se että Talvivaara hakiessaan ympäristölupaa salasi kokonaan sen että bioiiuotus irrottaa malmikivestä satojatuhansia kiloja uraania vuodessa ja se kertyy prosessinesteeseen ja sieltä pääosin kipsisakka-altaaseen. Yhtiö tiesi tämän, varmasti myös Olli Salo tiesi sillä hän oli tuohon aikaan Talvivaaran hallituksen jäsen. Mutta myös GTK, STUK ja Tukes tiesivät uraanista mutta eivåt puuttuneet omissa lausunnoissaan tähän uraaniasian sivuuttamiseen sanallakaan. Näin toimii hyvä veli verkosto. Tarkoitus oli avata kaivos ja saada se pörssiin ja siihen ei sopinut keskustelu uraanista ja siihen liittyvistä riskeistä. Kaikki viranomaiset ovat mukana tässä vyyhdessä. Näin toimii suomalainen rakenteellinen korruptio. Lait eivät tarpeen tullen menoa hidasta lainkaan."

      Mikäpä se on tuo Lapin Vesitutkimus?

      Tuolta https://www.fonecta.fi/profiili/Rovaniemi/152091/Ahma ympäristö Oy voi käydä lueskentelemassa mihin kaikkeen tuo yritys on sotkeentunut.

      Omista kokemuksista sen verran, että 1990-luvulla Lapin Vesitutkimus Oy:n johtaja kertoi yhtiön katsovan aina toimeksiantajan (siis maksajan) etua raportteja laatiessaan.

      Tämä on sitä suomalaista ja eritoten Rovaniemelle pesiytynyttä korruptiota makeimmillaan ja veronmaksaja maksaa, kuten tulemme näkemään vielä karvaasti tapaus Talvivaarassakin.

      • Anonyymi

        Maanmittaustoimitukseen mahdollisesti kutsutut uskotut miehet ovat maanmittarin kutsumia. Uskotut miehet edustavat poliittisia puolueita. Täten poliittinen "oikeus" on vahvempi kuin juridinen oikeus. Uskottujen miesten tulee olla paikkakunnan tavat tuntevia - sitä ne taatusti ovat. Ne ovat kunnanvaltuuston jäseniä.
        Uskotut miehet ovat vanhastaan tuttuja alueen maanmittareiden kanssa. Toimitus tapahtuu paikkakuntalaisen eduksi ja kauempaa tulleen mökkiläisen tappioksi. Mikäli esim. lohkomisessa on osapuolena vaikkapa paikkakuntalainen kunnallispoliitikko niin muut jäävät häviölle. Olen läheltä nähnyt. Kansainvälinen korruption tutkinta ei tätä näytä tunnistavan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maanmittaustoimitukseen mahdollisesti kutsutut uskotut miehet ovat maanmittarin kutsumia. Uskotut miehet edustavat poliittisia puolueita. Täten poliittinen "oikeus" on vahvempi kuin juridinen oikeus. Uskottujen miesten tulee olla paikkakunnan tavat tuntevia - sitä ne taatusti ovat. Ne ovat kunnanvaltuuston jäseniä.
        Uskotut miehet ovat vanhastaan tuttuja alueen maanmittareiden kanssa. Toimitus tapahtuu paikkakuntalaisen eduksi ja kauempaa tulleen mökkiläisen tappioksi. Mikäli esim. lohkomisessa on osapuolena vaikkapa paikkakuntalainen kunnallispoliitikko niin muut jäävät häviölle. Olen läheltä nähnyt. Kansainvälinen korruption tutkinta ei tätä näytä tunnistavan.

        Tämmöiset asiat ei EU:ta kiinnosta. Pohjoisessa syrjintä ja rasismi saavat toimia rauhassa.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1858
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1798
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      1761
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1567
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1118
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1102
    Aihe