Elämänkumppani tai ystävä kirjallisuusmiehelle

Olen siis tällainen 2.4.1990 Oulussa syntynyt, Kiimingissä kasvanut, Oriveden Opiston sanataidelinjalla opiskellut ja nyt Turun Port Arthurissa eli ”Portsassa” asuva nuorimies. En haluaisi antaa etukäteen liikaa itsestäni, sillä tarvittaessa oikeaan henkilökohtaiseen tutusteluun ei jäisi paljoakaan varaa, enkä yleensäkään pidä tällaisista, että tutustumisen pilaa tietoisuus siitä, mitä toinen tai molemmat voivat toivoa toisiltaan.

Mutta… Opiskelin sanataidetta ks. opistossa, koska kirjoittaminen on intohimoni, ollut jo kahdeksan vuotta. Siihen on kuulunut alusta asti esikoisteokseksi haaveksimani romaanikäsikirjoitus, muutamakin runokokoelma (näytteitä runoistani http://www.rakkausrunot.fi/runoilija.php?runid=61761&lue=1), esseitä, toteuttamista vaille vietyjä pakinoita, novelleja...

Muita harrastuksia ja mielenkiinnonkohteita ovat tietty musiikki, joskus elokuvat, valokuvaus (kuviani Instagramissa nimellä Reivainamo), liikunta ja luonto. Musiikkipuolella olen väittänyt olevani kaikkiruokainen, mutta rajat on minullakin. Kuitenkin tykkään aika laajasta skaalasta, klassisesta heviin. Ne, jotka eivät koskaan ole päässeet sydämeeni, ovat iskelmä, jazz, suurin osa popista, ja hevipainotteisuudestani huolimatta äärimmäinen hard core, sekä rap, vaikka viimeisen sanomakeskeisyys onkin hyvä pointti yrittää tutustua. Nyttemmin poistettu Facebook-profiilini sisälsi parhaillaan yhteensä 65 kappaletta artisteja, bändejä ja genrejä. Suosikkeihini kuuluvat Nightwish, Deathstars, Within Temptation, Evanescence, Lordi, Fireal, Sirenia, Xandria… yleensä olen kuitenkin totutellut tiivistämään musamakuni: pääasiassa sinfonista metallia.

Persoonastani voisin kertoa paljon. Ensinnä sen, että se on vaihdellut vuosien saatossa todella paljon, mutta nyt olen löytänyt sen ainoan oikean identiteetin, johon palasin joidenkin poikkeusten ja muutosten jälkeen. Aina kuitenkin pohjana on ollut persoonallisuus, uniikkius, individualistisuus. Erikoisuus, monen mielestä suoranainen friikkiys. Siihen kuuluu alituinen pohdiskelu elämän eri piirteitä koskien, ja tietyillä hetkillä olenkin päästellyt vastauksina aforismeja. Kuljeskelen aika paljon ulkoilmassa, joskus tunnettua nopeatahtista marssiani sinnetänne pitkin katuja ja polkuja, kaupungissa, metsäpoluilla, milloin missäkin. Kaiken aikaa havainnoin ihmisten touhuja ja olemusta ja mietin sen kirjallisen ilmaisun muodossa. Silloin tällöin kaivan muistivihon manttelini taskusta ja raapustan jotain, mietteitä, proosaa, proosarunoa.

Ennen huonot sosiaaliset taitoni kalvoivat elämääni ja mieltäni, kun tunsin etten ole koskaan saavuttanut yhtä läheistä sielullista yhteyttä kenenkään kanssa. Tämä on muuttunut sittemmin, sillä nykyään on tapanani todeta minulta löytyvän kolme sellaista sydänystävää ja kolme läheisintä kaveria, jotka tekevät elämästäni aina elämisen arvoisen. En siis koe olevani enää niin yksinäinen kuin joskus, mutta tietty uudet tuttavuudet ovat aina paikallaan.

Minua onkin epäilty Aspergerin syndroomaiseksi, http://fi.wikipedia.org/wiki/Aspergerin_oireyhtymä, koska täytän monia sen tunnuspiirteistä. Huonot sosiaaliset taidot, intohimo johonkin asiaan, ties mitä, mikä on minulle arkielämässäni tuttua. Tietty olen ajan myötä oppinut edes jotain, ja en kaiketi vaikuttaisi niin autistisluontoiselta kuin voisi tämän artikkelinkin perusteella kuvitella, mutta ymmärrykseni eri jutustelutilanteissa on vaan niin rajallinen, etten ymmärrä oikeastaan mitään niistä jutuista joista muut keskenään puhuvat, enkä osaa muodostaa niitä. Tavallaan jutun täytyy olla ”yksinkertainen”: sillä täytyy olla selkeä aihe, tausta, juoni, jne. En myöskään osaa aina lukea rivien välistä sitä, mitä joku voi todellisuudessa esim. täällä tarkoittaa, tai tunnetiloja tai mielialoja viestien takana.

Ymmärrettävistä syistä minulla ei ole kokemusta seurustelusta tai mistään siihen liittyvästä.

1

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mutta toivoisin tämän voivan joku päivä muuttua. Lukemattomien epäonnistumisten kautta olen jo menettänyt toivoni löytää ketään, joka voisi pitää minusta yksinäni sellaisena kuin olen niin paljon, että voisi viettää aikaa kanssani, jakaa elämänsä, niinkin laajaan mittakaavaan kuin toivoisin – kerralla koko loppuelämäksi.

      Millainen toisen pitäisi olla? Nämä kokemukset ovat ajallaan kerrallaan hioneet käsitystäni ihannenaisestani, ja olen tullut seuraaviin tuloksiin, jotka eivät ole koskaan ehdottomia, eikä niitä mielestäni pitäisi edes esittää, mutta varmasti jokainen haluaisi että kerralla voisi löytyä sellainen, joka täyttää mahdollisimman monet toiveet, että yhteisymmärrys voi mahdollisesti syntyä.

      Toivoisin kuitenkin ikäisekseen mahdollisimman hyvää kypsyyttä henkisesti, että osaa ajatella avarakatseisesti ja empatialla, tunteella ja sympatialla. Herkkyys, tunne-elämän värikkyys on mielestäni kaunis asia. Taiteen toteutus, mieluiten kirjoittamisella olisi ehkä toinen keskeinen juttu. Olisi hyvä että hän viihtyisi kirjojen parissa, mutta etteivät ajatukset lähtisi pääasiassa vain kirjojen kautta, vaan omista elämänkokemuksen tuomista mietteistä, ja molemmat rikastuttaisivat toisiaan. Luonnonläheisyys on minun kanssani melkeinpä pakko olla, eikä ”ympäristösidonnaisuus” maalle tai kaupunkiin saisi olla rajoittava tekijä. Tyytyy mieluummin kuin vaatii. Ei tulkitse kliseiden mukaan, myöskään minua, ei neuroottinen siinä mielessä, ei pelkää liian häpeilemättömän tuntuista lähestymistäni ja tutustumistapaani tai huomiotani. Itse tarvittavan sosiaalinen, ettei puheenpito jäisi yksin minun vastuulleni, ja ettei syntyisi minulle erityisen ahdistavia hiljaisuuden hetkiä ja vaivaantuneisuutta.

      Sitten tullaan siihen ehkä pahimpaan, jonka luettelointia kyseenalaistetaan ehkä eniten. Mutta jokaisella kuitenkin on omat vaateensa siitä, mikä sytyttää ja mikä ei, se on tosiasia, minkä takia minäkään en ole useimmiten ollut tarpeeksi riittoisa siinäkään. Mutta ulkonäköön liittyvien tekijöiden valinnat, vaatetus, staili yms. antavat aina oman kuvansa sisäisestäkin maailmasta, ja minulla siitä kielivät mm. vanhahtavat pussihousut, yleensä tummat kauluspaidat ja liivit, mantteli (en ole armeijamyönteinen tai mitään, pidän vaan niiden ulkonäöstä), mahdollisimman naturena pidetty muu malli, kuten värjäämättömät hiukset, lävistämättömyys ja tatuoimattomuus, se etten kulje minkään muodin tai hiusmallin mukaan. Toivoisin Sinunkin olevan mahdollisimman persoonallinen.

      Olen huomannut viime aikoina, etten ole sopivaa seuraa yltiöpirteille ja elämäniloisille euforistikoille, vaikka oma elämänasenteeni onkin positiivinen, mutta sen tasavuuden ja melankolisuuden alta ei oikein voi erottaa sitä mitä em. tyypit ehkä ennemmin toivoisivat. Harmikseni olen huomannut, etten muista milloin olisin saanut toisen oikeasti kunnolla nauramaan, eli mikäli etsit ennemmin huumoria kuin asiallisuutta, en ole oikea siihen. Tietenkään en voi elää ilman huumoria, joka esiintyy omassa tapauksessani lähes jokaisessa kohtaamisessa jonkun palveluammattilaisen kanssa, mutta se voidaan nähdä vain pelkkänä sirpaleena ensisijaisen luonteeni ja hahmoni ohessa.

      Jalat maassa, mutta eskapismi kallistaa puoleensa ennemmin. Vaikka epäröisit jonkin edelleen vallitsevan vaikean elämäntilanteen takia, ei pidä epäröidä, sillä toivoisin kokevani sen tunteen, jos voin auttaa toista, ja toisinpäin.

      Olen – valitettavasti – kyllästynyt myös erääseen piirteeseen, joka on harmillisen usein tullut esille monien ihmisten kautta: patologisuus. Kaksinaamaisuus. Se että esittää jotain silmien edessä, mutta selän takana se osoittautuukin pelkäksi lumeeksi. Toivon luontaista hyväntahtoisuutta ja avoimuutta, että sanoo suoraan minulle tai kenelle tahansa asianomaiselle jos on jotain mitä sanoa, vaikkei se välttämättä olisikaan sopivaa, joko ajattelijan ja puhujan kasvoille tai luontaisille sosiaalisille etiketeille.

      Vielä yksi seikka niille, jotka minulle parhaassa tapauksessa saattavat miettiä vastausta: yksi hyvä pikkutarkka merkki olisi, että jos ette vastaisi sillä mielellä, että koette olevanne kenties tähän sopiva – vaan siten, että jos tunnistatte minussa jotain samaa kuin itsessänne, mielellään tietty mahdollisimman paljon.

      Kiitos jos luit tähän asti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1468
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1022
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      745
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe