KAHVIPIRTTI 107/ 2015

Sunnuntaiaamun rauhaisaa oloa tässä uuden pirtin myötä aloittelen, on tullutkin melkein tavaksi tämä sunnuntai pirtin uusimisen kohdalle, no hiljaista on, omat ajatukset hyvin kuulee;)
Ne ajatukset ne lentelee ja aina on jotain eteenpäin suuntautuvaa, nytkin kyläreissua mielessä, jos huomenna ystävien luona piipahtaisi.
Ystävätär juuri soitti ja sovittiin ne viemiset, vaikea ratkaisu jälleen, kyläpaikka on kaiken suhteen niin viimeisen päälle laitettu koti, että kukkiin ja viinipulloon päädyttiin.
No pirttiin en myös mitään suuria ajatellut, pölyt pyyhin ja kukat tuolta luonnosta keräsin, seuraten Laten mallia ja kauniita kukkia löysinkin.
Nyt luonto on vehreimmillään ja väriloisto upea, kaupungissa vaan saa hakea paikkaa, että luonnonkukkia löytää, mutta on meillä tuo Ämmänkosken seutu lähellä ja siellä polut luonnossa mutkittelee.
Taipaleen kanavan seutu on rakennettu kesäteatterin maisemaksi, Tuntematon sotilas siellä esitetään harrastelija porukan voimalla, hyväksi on kehuttu.
Kesäteatterit on nyt ajankohtaisia, teemme ryhmänä matkan myös Äänekosken kesäteatteriin kesän aikana.
Kristiina harmitteli kasvun epäonnistumista, onhan tämä kesä kyllä kummallinen ollut, varmaan samoja harmeja monella on.
Minun kasvini suojassa ovat tuulelta ja kylmältä, mutta ei nyt voi kehua kasvua, kukkia kyllä on tomaateissa, satoa sitten ei vielä tiedä, pitää vaan toivoa, että edes maistamaan pääsen.
Noista aamuvirutuksista vielä, minä olen sen kymmenisen minuuttia pakottanut itseni toteuttamaan jo vuosia ja aina tyytyväinen olen, kun sen olen suorittanut, uskon että kuntoni on siltä osin hyvänä pitänyt.
Voisihan olla, että ilman tätä touhua, jalkani ei enää liikkuisi ollenkaan, usko asiaankin siirtää vuoria;)
Muuten noista kirjainten puuttumisista on kokemusta, mutta minulla tuo punakynä muistuttaa, onkin melko tarkka väärien sanojen suhteen, murretta ei hyväksy olenkaan, itsepäisenä niitä vaan väliin jätän;)
Laitan uhkean raparperi piirakan kahvin kyytipojaksi, tulkaa maistamaan, minusta se on herkullinen, vähän suuri töisenpi, mutta kannattaa laittaa.
Kolme aine osaa erillisenä tehtävä ja sitten järjestyksessä pellille, unohdin sokerin pois erään kerran, mutta hyvää oli silti.
Maisemakahvilan raparperipiirakan nimellä löytyy koneelta, Kotilieden resepti. jos joku haluaa kokeilla.
Nyt toivotan kaiken väen käyvän pirtissä, puhdas päiväkirja odottaa viestejä, kuulumisia, iloja ja suruja, kaikki sopii.
Tervetuloa pirtin suojiin!

207

244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pahuksen pahus;((

      En saanut näköjään viestiäni lähtemään,tai se lensi bittitaivaaseen.;(

      EN minä enää muista mitä kirjoitin;)
      Oli olevinaan asiantynkää.

      Olokoon ..
      kiitos Skillanille kun jaksat pirttiä vetää.

      näkyillään...

    • j.hurskainen-

      Annoin raparperini pois kuten aikaisempinakin kesinä. Pyysin ottamaan pienetkin että maa kasvaisi vielä toisen pienen sadon.
      Kuulemma presidentti Halonen aikanaan tarjosi raparperimehua ulkolaisille vieraillekin.

      Nyt marjapensaat kukkivat aivan villeinä. Kuusamon korkeudella saatiin epävirallinen maailmanennätys mustikan kukinnon runsaudessa.
      Muistaakseni 2000 kukkaa neliömetriä kohden.

      Karviaisissa oli jo isot raakileet ja niitä oli paljon. Nyt täytyy pyytää apua ystäviltä ja tutuilta että saan sekä herukoista että mahdollisesta omenasadosta saa talveksi talteen edes mehua.

      • Tänään on täällä pysytellyt kevollinen kesäpäivä, nyt 20. Hyvä oli ulkonakin saapastella - tosin lenkkareissa.

        Eilen kävin kesäteatterissa. Sisällähän siellä on näyttämö ja katsomo. Se sijaitsee vanhassa ökynavetassa. Ei siellä lämmityksiä ole, mutta sateensuoja kuitenkin.
        Laulu- ja musiikkinäytelmä oli "Viulunsoittaja katolla." Varmaan monellekin tuttu, onhan sitä paljon esitetty monessa paikassa. Minä en ollut sitä katsonut, vaikka olisi ollut mahdollista. Hyvinhän tarina kulki, hyvillä amatoorinäyttelijöillä. Eipä se hassumpi kokemus ollut. Katsomo oli täysi ja istumapaikka aika ahdas. Selkää ja jalkojani se koetteli kolmen tunnin istunto. Jaloille ei ollut liikkumatilaa juuri ollenkaan. Selvisihän tuosta ja varttitunnin verryttely palautti jalkojeni toiminnan. Niin...ja varmuudeksi vielä kotona parit konjakkinapsut.

        Tässäpä tärkeimmät, jos nyt lie kovin tärkeitäkään. Katsellaan, kuunnellaan ja palaillaan!


      • YNNÄMUILLE
        ihmettelen tätä sisäänlämpiävää kahvipirttiä. Tuo edellä lukemani vahvistaa käsitystäni eikä vähiten siksi, että tuo Viulunsoittaja katolla kuuluu ehdottomiin suosikkeihini.
        Olin itse Roinilan talon Vanha isäntä jo v. 1959 ja esitimme Minna Cantin näytelmää täysille katsomoille. En muista koskaan kokeneeni tarvetta rohkaisuun...
        Kansallisteatterin johtaja Arvi Kivimaa tuli tutuksi kun erä opettajani retkellä vei tutustumaan kun oli perhetuttu. Taitaa olla Kansallisessa edelleen pisimpään esitetty.
        Tamara Lund tuli sittemmin Turussa tutuksi ja hän sai minut katsomoon usein - hän tuli pian tunnetuksi laulullaan:
        - Sinun omasi, jota nuori naiskolleegani laittoi soimaan välitunneilla saaden minut punastelemaan....hmm
        Ruumiinkulttuurin harrastus on ongelmien myötä laantunut, mutta
        parina viime vuonna sentään vielä uin kesäksi kuntoon ja vesijuoksussa lienen tilastoissa Suomen ykkösiä tuhansien eri ikäisten osallistujien listalla...


    • puistokävelijä

      Uusia perunoita ja mansikoita on marketeista on saanut vähän tyyriiseen hintaan ostaa jo viikkokaupalla. Ei ole vielä tullut kumpaakaan lajia maistetuksi nyt alkuvuonna.
      Torikauppa on meilläpäin tyrehtynyt muutamaan yrittäjään. Toki vielä sadon valmistuessa hiukan piristyy. Marketit myyvät halvemmalla.
      Laiturilta onkijoita näin kauniissa säässä. Varmaan ihan virkistysmielessä kun hyvännäköisellä bemarilla tulivat parkkipaikalle.
      Tuskimpa nurmikko niin kuivaa oli ettei siinä persaus olisi kostunut, mutta oli sielä nurtsilla istujia, nuorisoa.

      • Huomenta uuden, koskemattoman viikon alkuun ja siirrytäänpä heinäkuullekin tämän viikon aikana.
        Heinäkuu tuo tullessaan makoisat mustikat ja vatut, sato onkin luvattu ennätysmäiseksi, siitä sitten loppukuusta jo kaikenlaista säilöntää alkaa tapahtua.
        Mansikat jo varmaan kohta alkaa kypsyä, miten runsasta lienee tänä vuonna mansikka sato, ainakin metsämansikan kukkia oli paljon.
        Kaikkea ihanaa, kun vaan jaksaisi itse poimia, no ehkä torillakin nyt sadon paljouden vuoksi hinnat kohtuullisia.
        Kalliilta tuntuu marjoja ostaa, mutta työn takana se myyntiin kerääminen on, joten maksettava vaan mukisematta;)
        Totta tuo, että kaupan tiskiltä halvemmalla saa kuin torilta, mutta tuote on parempi torilla.
        Siikli peruna on hinnoissaan, en ole vielä sitä lajiketta ostanut, odotan hinnan laskua.
        Kyllä ne torit ovat kivoja ihmisten kerääntymispaikkoja, harmi jos sellaista ei ole, täällä kaksi kahviota torilla ja siellä väki viihtyy.
        Viulunsoittajan kävin katsomassa vuosia sitten Kuopion teatterissa, oli hyvä ja telkkarista Uljas Kandolinin suoritus myös mahtava.
        Onhan kesäteatterissa oma fiilinkinsä.
        Voi kun tietäisin missä asustat hurskainen ja olisit vielä lähellä, tulisin karviaismarja varkaisiin, ne on niin hyviä suoraan pensaasta syötynä.
        Mökilläni niitäkin herkkuja oli.
        Kyllä se hillonakin hyvää on ja raparperia ihan vaan pilkottuna pakkaseen, niistä sitten talvella piirakan tekoon.
        Omatoimisesti vaan mehumaijaan keräilet, niin marjat kuin omenat, mehua tulee ihan helposti, kun vaan tulta alla pidät ja vettä muistat kattilaan lisätä hurskainen.
        Kerääminen suurin urakka.
        Kiitos muori kiitoksista, kiva että sinäkin muistat kirjoittaa, vieläkö sinulla vaan viestit karkailee, täällä toimii nyt moitteettomasti kone/ylläpito.
        Tänään sitten ystävien luo kyläilemään, mukava kun on tälläinen pieni piiri joiden luokse aina väliin kutsutaan ja kesällä niitä mökki reissuja ihan mukavasti väliin.
        Talvella tavataan harrastusten parissa, kesällä muuten vaan.
        Tuota onkimista kaipaan, toivon kovasti, että sekin onnistuu.
        Poikani asuu järven rannalla, mutta soutuveneen oli myynyt, kun heillä ei muka käyttöä, laiva kuitenkin on, sama tyttären mökillä, ei soutuvenettä, moottoreja kyllä.
        Olin jopa ärtynyt moisesta puutteesta, itse eivät ongella kalasta, mutta olisihan nyt vene jokaisella järven rannalla eläjällä oltava, voi niiden touhuja.
        Ei se kummoinen jolla tarvitsisi olla, millä mummo ongelle pääsisi.
        No katsotaan onnistuuko missään, toivossa on, että eräällä mökillä on yhtä innokas emäntä joka ongelle tahtoo ja venekin on;)
        Nyt sitten kylään, mieltä virkistämään ja puhua pulputtamaan, tiedän jo entuudesta, että tarjottavaa on suuhun ja silmille, ihanaa.
        Kaunis päivä varmaan koko maassa, nautitaan.


      • j.hurskainen-
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta uuden, koskemattoman viikon alkuun ja siirrytäänpä heinäkuullekin tämän viikon aikana.
        Heinäkuu tuo tullessaan makoisat mustikat ja vatut, sato onkin luvattu ennätysmäiseksi, siitä sitten loppukuusta jo kaikenlaista säilöntää alkaa tapahtua.
        Mansikat jo varmaan kohta alkaa kypsyä, miten runsasta lienee tänä vuonna mansikka sato, ainakin metsämansikan kukkia oli paljon.
        Kaikkea ihanaa, kun vaan jaksaisi itse poimia, no ehkä torillakin nyt sadon paljouden vuoksi hinnat kohtuullisia.
        Kalliilta tuntuu marjoja ostaa, mutta työn takana se myyntiin kerääminen on, joten maksettava vaan mukisematta;)
        Totta tuo, että kaupan tiskiltä halvemmalla saa kuin torilta, mutta tuote on parempi torilla.
        Siikli peruna on hinnoissaan, en ole vielä sitä lajiketta ostanut, odotan hinnan laskua.
        Kyllä ne torit ovat kivoja ihmisten kerääntymispaikkoja, harmi jos sellaista ei ole, täällä kaksi kahviota torilla ja siellä väki viihtyy.
        Viulunsoittajan kävin katsomassa vuosia sitten Kuopion teatterissa, oli hyvä ja telkkarista Uljas Kandolinin suoritus myös mahtava.
        Onhan kesäteatterissa oma fiilinkinsä.
        Voi kun tietäisin missä asustat hurskainen ja olisit vielä lähellä, tulisin karviaismarja varkaisiin, ne on niin hyviä suoraan pensaasta syötynä.
        Mökilläni niitäkin herkkuja oli.
        Kyllä se hillonakin hyvää on ja raparperia ihan vaan pilkottuna pakkaseen, niistä sitten talvella piirakan tekoon.
        Omatoimisesti vaan mehumaijaan keräilet, niin marjat kuin omenat, mehua tulee ihan helposti, kun vaan tulta alla pidät ja vettä muistat kattilaan lisätä hurskainen.
        Kerääminen suurin urakka.
        Kiitos muori kiitoksista, kiva että sinäkin muistat kirjoittaa, vieläkö sinulla vaan viestit karkailee, täällä toimii nyt moitteettomasti kone/ylläpito.
        Tänään sitten ystävien luo kyläilemään, mukava kun on tälläinen pieni piiri joiden luokse aina väliin kutsutaan ja kesällä niitä mökki reissuja ihan mukavasti väliin.
        Talvella tavataan harrastusten parissa, kesällä muuten vaan.
        Tuota onkimista kaipaan, toivon kovasti, että sekin onnistuu.
        Poikani asuu järven rannalla, mutta soutuveneen oli myynyt, kun heillä ei muka käyttöä, laiva kuitenkin on, sama tyttären mökillä, ei soutuvenettä, moottoreja kyllä.
        Olin jopa ärtynyt moisesta puutteesta, itse eivät ongella kalasta, mutta olisihan nyt vene jokaisella järven rannalla eläjällä oltava, voi niiden touhuja.
        Ei se kummoinen jolla tarvitsisi olla, millä mummo ongelle pääsisi.
        No katsotaan onnistuuko missään, toivossa on, että eräällä mökillä on yhtä innokas emäntä joka ongelle tahtoo ja venekin on;)
        Nyt sitten kylään, mieltä virkistämään ja puhua pulputtamaan, tiedän jo entuudesta, että tarjottavaa on suuhun ja silmille, ihanaa.
        Kaunis päivä varmaan koko maassa, nautitaan.

        Yks vuosi punaherukkaa tuli niin paljon etta palkkasin pari apulaista. Keräsimme marjat. Marjalaatikot autoon ja lähdin viemään niitä 80 km päähän siskolleni kerrostaloon.
        Voi mitä tuhlausta. Nytpä teenkin niin että kerään marjoja maijallisen, sen teräksisen ja teen mehua omaan käyttöön.
        Netistä on hyötyä. Sinäkin SkillaN kehoitit käyttämään oman pihan mehut jos vaihtoehto on kauppojen mehutiivisteistä tehtävä janojuoma.
        Nyt kaikki mehut tulevat käytetyiksi ennen uuden sadon kypsymistä.

        Lämpötilan sanottiin nousevan tänään 19-23 asteeseen näillä kulmilla. Kuulin juuri että huomenna taas lämpötila "normalisoituu". En harmittele.

        Kukat hautausmaalle vielä viemättä kun kesä on jo puolessa. Tietää muuten 200 km ajoa. Ja hyvä poutapäivä pilalla.


    • Terveiset meidän kulmiltamme.
      Päivä on kesäinen. Tuuli taitaa olla aika leppeä.

      Olin mielestäni kirjoittanut eilen kahvipirttiin. Nettitaiteilijoihin kirjoitin kahdestikin.
      Lisäsin SkillaNin (toivottavasti) perustettavaan Nettimaalareitten ryhmään. Teitähän on monta, jotka pidätte kynttiläänne vakan alla.
      Siinä olisi ET-lehdellekin ainutlaatuinen aihe.
      Onnellisia liittojakin siinä on tapana julkistaa, mutta muuan Suvivalssipari olisi ihan omaa luokkaansa. Jos uskaltaisin, antaisin ET:lle vinkin...

      Meillä on Reijo Kallion levy, jossa on tusina Reijon iskelmiä -- joukossa Suvivalssikin.
      Valitettavasti levysoittimemme on jo pitkään ollut rikki, joten kuuntelemme musiikkia läppärin kautta.
      On meillä paljonkin levyjä, mutta tämä Viikonloppuisä -nimikkeellä julkaistu on lääkintäkorpraalini sydäntä lähinnä, sillä sen kannessa on alikersantti Kallion omistuskirjoitus ruotukaverilleen.

      Jassoo. Tuone kulmaan on ilmestynyt outo merkki. MItähän meriteeraa?
      Yritän nyt kuitenkin, jos sensuuri päästäisi tämän läpi.

      Voikaa paksusti!

    • SkillaN mainitsi "Viulunsoittaja katolla"-musikaalin, sinullakin musikki on rakasta.
      Helsingin kaupungin Teatterissa silloin kun maitomies Tevjeä esitti Uljas Kandolin
      mekin se katsottiin koko perheen voimin pariinkin kertaan, pidettiin niin paljon
      niistä kauniista sävelistä.

      https://www.youtube.com/watch?v=H-8bkYUU4xs

      Tyttäreni perheessä oli puheena senioreiden uusi nimitys: 'superaikuiset',
      varmaan kohteliaisuutta meille super-hyper-aikuisille tosiaankin, aika hauska.

      Syntymäpäivät juhlittiin eilen lähiperheen kanssa samppanja-maljain kera ja ulkona voitiin istua, auringonvarjokin oli auki pöytäseuruettamme suojaamassa, sillä vihdoinkin on kesä!

      Kylmää on ollut Euroopassa muuallakin nyt kesäkuussa. Sain tuliaisina kolme erilaista teerasiaa, yksi oli punainen puhelinkoppi, toinen oli Big Ben-kellotorni ja kolmas punainen kaksikerroksinen bussi, kaikki kolme yhteisessä nätissä lahjapakkauksessa.

      Hyvää kesää kahvipirttiin! Aurinkoisin terveisin Merilii.

      • Kyllä tämä päivä täällä kelpasi, ei valittamista. Hyvin pärjäsin lyhythihaisessa kevyessä paidassani maleksia lähiympäristössä.

        Vielä on aikomukseni keräillä marjoja metsistä ja ehkä lakkojakin. Hyvää ennakkotiedot sadosta kertovat. Sen saa sitten kuukauden kuluessa nähdä. Jos marjoja on hyvin, keräilee niitä vähän vajaakuntoisenakin. Tapanani on ollut itse poimia, vaikka helpomminhan se marjastus torilta kävisi. Minä-ite tässäkin voiton vie. Samaa se on taiteilu maalauksessakin. Ite- taiteilijoita on varmaan hyvinkin paljon. siinä joukossa minäkin ja mieluiten "vakan alle" kyyristyneenä. Enpä tästä enää sen enempää.

        Katsellaan kuinka kesä kehittyy. Ehkä pääsemme vielä tuskailemaan helteen kourissakin.


    • marja-liiisa

      Hei pitkästä aikaa!

      Nyt se sitten saatiin se ensimmäinen kesäpäivä. Ja sinne meni Varkauteen lämpöennätys. Varo vaan Skillan, että et saa siellä auringon pistosta. Oli täällä meilläkin päivällä 25 astetta. Käytettiin tilaisuutta hyväksi, ja pestiin kaikki likaiset matot. Ja muutenkin puuhasteltiin tuolla ulkona koko päivä. Siellä sitä siivoamista ja kitkemistä riittää. Kastelemista ei kuitenkaan niin paljon. Skillan mainitsi, että kohta kypsyy mansikat, Meillä ei vielä tietoakaan, kukkii vasta kovasti, En muista, että koskaan olisi näin myöhässä ollut. Olen kyllä päivittäin vähän saanut amppelimansikoista , kun jo maaliskuussa laitoin 20 amppelia kasvihuoneen kattoon, niin ne on nyt vähän tehneet. Mutta niitä siikliperunoita ollaan jo kolmisen viikkoa kaivettu omasta maasta, kun nekin taimetin kasvihuoneessa, ja sitten istutin peltoon. On tämä myöhäinen kesä. Nyt vasta dhaaliatkin työntää nuppua, ennen ovat jo juhannuksena alkaneet kukkia. Metsämarjoja näyttäisi tulevan hyvin, jos nyt ei sitten jo lumisateet tule väliin. Ja myös omenapuut on jo raakileen alkuja ihan täynnä, niin toiveissa on jotain säilöttävää saada.
      Kukat on myös kärsineet kylmyydestä. Karjalanneidot tiputtaa nuppujaan, ja kesäkukatkin on myöhässä. Mutta lumipalloheidet ja alppiruusut kukki komeasti, ja köynnösruusutkin aloittelee.
      Ja kohta kaikki perennat aloittavat kukintansa, että on kuitenkin jotain onnistunutkin, mutta ihme kesä silti.

      Että mikäs tässä on elellessä, kun ei olla Kreikassa. Siellä on muutakin kurjuutta kuin kylmä. Joten ollaan onnellisia.

    • Ruiskukko

      Mukava kuulla Sinusta, Marja-Liisa!Minäpä kerron Sinulle meidän pihan ennätyksestä. Tuossa ikkunan alla on kaksikin puskaa oikein voimakkaan oransseja unikkoja, oli laitettu maahan jo ennen minun tänne tuloani. Ainakin minun mielestäni ne kukat ovat aivan "jättiläisiä", läpimitta isoimmissa 25 senttiä!!!!!!! Ja kuinka kauniina ne hohtavat auringonpaisteessa. Ja tuossa lipputangon vierellä on tänään auennut kukat juhannusruusuun, niitä on tällä hetkellä viisi. Sain sen 2 vuotta sitten Paulan päiväksi, siinä on yksi pitkä oksa ja pari-kolme pienempää, nuppuja on aivan valtavasti.

      Ja sitten tuolta puutarhasta toinen, mainitsemisen arvoinen uutinen: vanhassa luumupuussa on kirjosiepolla toiset poikaset, toissa päivänä kiinnitin huomioni linnunpoikasten ääniin. Ja vaikka kuinka lähellä seisoo, uros vaan kantaa evästä nälkäiselle pesueelleen. Ja vadelmia näyttää tulevan aivan mahdottomasti, muutama taimi tuolla liiterin nurkalla, samoin pensasmarjoja. Kun saisi nuo kirsikat säilymään linnuilta, aika paljon on niitäkin tulossa.

      Tänä iltana on jaksettava valvoa, tulee yhdeksältä Myrskyluodon Maija. Vaikka sen on nähnyt monet kerrat, tekee mieli vaan uudelleen katsoa, ja kun siinä on Lasse Mårtensonin musiikki. Huomenaamulla on taas meno verikokeisiin, Marevan-lääkkeen vuoksi. Kun se tuo vanahuus ei tuu itekseen , sillä on nuita lieveimiöitä matkassaan. Mulla on ikkuna auki ja pienten kirjosieppojen viserryksen myötä toivottelen lukijoille lämpöistä ehtoota! paulamaria

      • Myöhäistä kohta sanoa huomenia, meni aamu ihan tilauksia tehdessä, olen lehtivaate kaupan lumoissa ja sieltä olen tilaillut, inhoan sovittamista kaupoissa.
        Taas löytyi mielestäni kivaa, pussille sopivaa ja kirje on valmis postiin.
        En missään käy, joten vaatetta kertyy sen mahdollisen menon varalle, sitten niitä milloin kellekin annan.
        Yksi tapa tuhota säästämisen mahdollisuus;)
        Hellettä oli eilen, mutta nyt pilvipoutainen päivä, lämpötila minulle sopiva.
        En minä mansikoiden tulosta mitään tiedä, ajattelin, että kohta se aika kumminkin on ja tapani mukaan alan asiasta puhua, vaikka kesä myöhässä on.
        Ennakoin tilannetta, sillä mansikkaa ainakin pakkaseen haluan.
        Eilen kylä paikassa saimme tietoon, että omenaa tulee ja sitä sekä mustaviinimarjaa minullekin luvassa.
        Oli mahtavan kaunis omakoti talo ja kaikki prima kunnossa, ikävää vaan, että talon isäntä sairastaa dementiaa ja hänen muistinsa vaan huononee, ei tunne ihmisiä.
        Vaimolla työmaa kodin kunnossa pidossa ja miehessään, lapset kyllä auttavat paljon.
        Maallista omaisuutta on kertynyt, mökkejäkin monta ja kun kaikkea yrittää hoitaa on siinä työmaata, mutta iloinen mieli on voimavara.
        Tämä vaimo on Marja-Liisan verrattava emäntä, osaa ja jaksaa paljon, piha palkintojakin on saaneet.
        Jos ajelette Marja - Liisa täällä päin pistäytykää.
        Merili mainitsin musiikin, kyllä olen melkein kaikki ruokainen sen suhteen, sinfoniat jää kyllä suosiolla ja nyt harmittaa, kun unohdin tuon Myrskyluodon Maijan, siitä pidän kovasti, pitää katsoa tuleeko Areenasta.
        Niin sitä pitää hurskainen, eihän se mehun teko niin hankalaa ole ja pakkasessa säilyy, varmaan yhden käden sormiin mahtuu minun kaupan mehujen ja hillojen osto, uskon vahvasti oma tekemiseen.
        Huomenna hakevat minut taas maalle, siellä on sitä maanviljelijän hommaa odotettavissa, kaiketi kuitenkin suurilta osin yhdessä oloon painottuu.
        Sieltä ne kurkut ja muut juurekset sitten syksyn myötä löytyy.
        Taidenäyttelykin on palstalla meneillään, mutta sen sivuutan hymähtäen, ei minun työni taiteeseen yltä, mutta harrastuksena aikanaan tyydytti.
        Ramoona arveli kukkasten olleen aiheeni, niinpä juuri, muutama yritys maisema aiheista, ei oikein omaa silmääkään miellyttäneet, saati muiden.
        Tosin ihan kurssitöinä näytteillä oli, arvosteluja ei tullut suuntaan ei toiseen.
        Nyt en tohdi moista edes yrittää, kritiikki on kohdallani noussut.
        Nyt on kaiketi hyvä lakkasato tulossa, en kyllä raaski ostaa, ei ne niin halvaksi tule, ynnämuu varmaan kohta korpisoita kiertelee.
        Ei ole sellaisia tuttujakaan joiden matka Lapin suuntaan veisi ja vähän tuomisia toisivat, voisin ostaakin jos halvalla saisi, ihan kuin Vilen aikoinaan ohjelmassa Tankki täyteen;)
        Pitkä on matka hautausmaalle kukkia viedä hurskaisella, eikö jo seurakunnan hoitoon kannata antaa?
        Minä kesähoidon annan seurakunnan tehtäväksi ja kukat istuttavat, on se asia hoidossa.
        Kyllä se olisi nyt tämä päivän kuluttaminen alettava jotenkin tähdellisellä asialla, menee ihan hukalle muuten.
        Pitää katsoa vähän vesiastioita tomaattien ja muiden kasvien alle, että saa runsaasti kasteltua, kun en tiedä miten kauan pois taas olen.
        Eletään nyt tämä toukokuu tarkkaan ja huomenissa heinäkuulle tervetulo toivotukset annetaan, hyvää päivää.


    • tulisjo

      Niin, eihän se kesä tulutkaan, joten hypätään suosiolla kesäkuun ohi, heh hee!

      • Hehee, huomasitpa, tahallani minä noin tein, totta kun puhutaan, niin nopsaan elämä menee, että en rekisteröinyt koko kesäkuuta.
        Jäiköhän juhannuskin näin nopsaan mielestä, ei varmaan kummonen ollut.
        Kiitos kun olit tarkkana, pirtin vaki väki olisi varmaan minun hölmöilyn piikkiin laskeneet, ovat varmaan tottuneet tähän ajan juoksuun, johan minä kohta joulukuuta elän.
        Ole vaan tarkkana vastakin;)


      • j.hurskainen-
        SkillaN kirjoitti:

        Hehee, huomasitpa, tahallani minä noin tein, totta kun puhutaan, niin nopsaan elämä menee, että en rekisteröinyt koko kesäkuuta.
        Jäiköhän juhannuskin näin nopsaan mielestä, ei varmaan kummonen ollut.
        Kiitos kun olit tarkkana, pirtin vaki väki olisi varmaan minun hölmöilyn piikkiin laskeneet, ovat varmaan tottuneet tähän ajan juoksuun, johan minä kohta joulukuuta elän.
        Ole vaan tarkkana vastakin;)

        Aikanaan tilattiin postimyynnistä sellainen maakellaripaketti. Toivat pihaan. Myöhemmin kylmähuoltoyhtiö laittoi siihen jäähdytyskoneen.
        Mehuille ja hilloille ihanteellinen. Ensin ojitus kuntoon, sitten maata paljon ympärille.
        Routa alkoi maata tietenkin sorruttaa joten lecaharkkomuurit ympärille. En ole enää nähnyt niitä joidenkin lehtien mainoksissa.
        Pieni etuhuone ja kellari siellä perällä. Sähköistettynä valotkin.

        Hautausmaa-ajo tuli tehtyä, 191 km. Neljälle haudalle kukkia. En jaksa niitä jatkossa hoitaa. Seurakunnat ennen ottivat maksusta hoitoonsa.

        Mukavan vilpoinen sää meillä. Nyt pilvipoutainen.


    • Kat-leija

      Ainoa hillo on mustaviinimarjahillo, jota teen sen verran että kanaruoan lisäkkeeksi pöytään saan. Kaikki marjat pakastan, näin säästyn siltä sokerin lotraamiselta.

      Yhdelle hengen talous ei myöskään tarvitse monta pakastinta. Taloyhtiössämme on kyllä kylmäkellarit, joiden pito käy yhtiölle aika kalliiks, mutta sen verran on noita vanhoja asukkaita, jotka ehottomasti haluavat niistä kiinni pitää ja talviperunat sinne varastoida. Vanhat myös hilloja tekevät, jotka toki nuorillekin maistuvat tietenkin, jos vain joku niitä viitsii tehdä.

      Minä se olen tänäänkin varsinainen toisinajattelija, mutta 'happamia eivät kuitenkaan pihlajanmarjat' mielestäni ole.
      Vaikka noista ilmoistakin olen ihka samaa mieltä kuin meteorologi Seija Paasonen, joka tänään Iltalehdessä sanoi "sää on täysin subjektiivinen juttu. Ei ole olemassa hyvää tai huonoa säätä".

      Ei kun kauppaan tästä polkemaan ja kypärän sijasta laitankin päähän pinkin lippiksen, jossa on kukkakoriste toisella korvalla. Otan siis riskin aivoni vaarantaen. :)))

      • aina-jälkikirj

        lauseen korjauksessa pitäisi olla tarkempi
        Yhdelle po. yhden


      • Minusta karpalomehu on parasta. Kun ei turhaan paljoa sokeria käytä, tämä mehu on ihan suun raikastin. Ja mikä vielä, vodkan lantrinkina aivan erinomainen. Se läträäminen on kyllä jäänyt vähiin. Kaikki marjathan mehuksi käy. raparperimehu ei ole minulle tuttu.

        Kun aikuisiälläni opettelin "rehuja" syömään, tuli kastikkeena mukaan puolukka. Puolukan kanssa menee kivuttomasti hakattu kaali ja myös muut kasvikset. Kun joskus aikaa sitten ryhdyin hoitamaan linjojani, oli pääasiallinen täyteruoka kaali puolukka. Kyllä se toimi, eikä pahempaa näläntunnetta ollutkaan. Muutoin ei ruokavalioni ole kovin "kukasteltu" erikoisuuksilla. Kyllä ruokahaluni on aina ollut kunnossa vähemmilläkin tempuilla. Enpä usko, että se silti olisi kovin yksipuolinen. Vähänhän tiedän yleensäkin ruuista, mitä nyt ruokaterapeutit ovat neuvoneet. En pidä itseäni kovinkaan ronkelina. Syön mitä sattuu olemaan, tarkoitushan on elintoimintojen ylläpidosta jollain vaihtelulla ja sopivalla määrällä.

        Eihän tuo ihme ole, jos kesäkuu unohtuu kun sitä ei ole ollutkaan. Kaikki sääthän ne on kuitenkin kuljettava, ei ole luotettavaa valitustietäkään tai muutoksen hakua. Tietysti voisi vaihtaa reilusti paikkakuntaa.

        En nyt muutamaan viikkoon ole lähdössä lakkasoita hamuilemaan. Heinäkuun loppupuolelle sesonki menee, jos sitä nyt tuleekaan. Tänään toi terveisiä eräs kaveri mökkini seutuvilta. Hänelle oli pöllähtänyt paljon vieraita ja vieläpä ronskeja, jotka eivät lupaa kyselleet. Hän oli pakannut kamppeensa ja lähtenyt aiottua aikaisemmin, koska ei mikään pidätellyt ja marjastuksen alkuun on vielä aikaa. Itikkaparvet olivat jääneet hakemaan sijaisuhria veriaterialleen. Näin hän suunnilleen kertoi juttumiehen tyylillään.

        Katsellaan, kyllä ilmoja riittää ja vaihtelua on mukana!


    • Ramoona_

      Puolukka onkin monipuolisin marjamme, olisivatko kaalikääryleet tai poronkäristys mitään ilman sitä, makaroonilaatikon kyytipoikana se hakkaa ketsupin kirkkaasti. Virtolaiseen sukuun naituna opin pitämään puolukkasurvoksen kera tarjottavista veriohukaisista ja mustasta makkarasta. Ja miten mukavaa on puolaimia poimia syyskuulaassa metsässä. ! Äiti teki viinihapolla Vaasan Jaakon puolukkajuomaa juhliin, ja olen minäkin sitä joskus laittanut. Suomarjoja en täältä seuduin löydä enkä varmaan jaksaisi suolla rämpiäkään, torilta maistiaisia ostan, joskus vaihtokaupalla saan.

      Suurimman osan marjoista minäkin pakastan, keitän joskus hillo-marmeladisokerilla tuorehilloa , kuningatarhillo on lettukestien kruunaus. Lahjoiksi keittelen hienoja hilloja, maustelen likööritilkkasilla. Mehumaijakin pöhisee loppukesästä , kun on viinimarjapensaita ja puutarhavadelmia, lapsenlasten janojuomiksi ne lähinnä katoavat. Varmaan saisi halvemmalla kaupasta, jos laskisi sähkön ja tuntipalkan, mutta sadonkorjaajan onnea ei voi rahalla mitata.

      Aijai Katleija, naisellinen turhamaisuutesi voitti kolkon kypärän...mutta miksi ne pyöräilykypärät ovatkin niin typerän näköisiä. Meillä poikapuoliset lapsenlapset käyttävätkin skeittikypärää. Säästä olen samaa mieltä, asnnekysymyshän sekin on. Ja miten vehreää ja kukkeaa onkaan tässä viileähkössä kesässä. Viikon lopulle on luvassa helteitä, ja parin päivän annoksina ne parhaalta maistuvatkin. Mansikka-aikakin on vielä edessäpäin !

    • Kaikenlaisia marjoja, ja hedelmiä näyttäisi nyt tulevan runsaasti, saa nähdä miten niitä sitten kukin talteen saa. Meille ei suuria määriä mitään tule hankittua poimimisesta en vielä puhu mitään. Ne marjat mitä tulee, laitetaan pakastimeen. Sieltä ne on helppo laatikoista ottaa. Raparperejä jo pakastettiin.
      Tuo syömisasia on meillä sellainen, minä kun kaupassa käyn valitsen kyllä erilaisia raakaaineita, paljon kanaa, kalaa, sikanauta jauhelihaa joskus karjalan paistia Muutakin lihaa, paljon vihanneksia, ja hedelmiä päivittäin. Olen oppinut hyväksi ruuanlaittajaksi, minusta on mukava kokata, sitä olen tehnyt jo nuoruudesta lähtien.
      Puurot, ja vellit eivät ole jokapäiväisiä.
      Kesähelteet ovat jääneet vähiin, mutta olihan eilen siellä Skillanin kotiseudulla lämpöä yli hellerajan. Myös meillä eilinen päivä oli kaunis, ja kesäinen. Mahtuu siihen kesäkuuhun pari muutakin kesäistä päivää. Huomenna ollaan jo heinäkuussa täytyy vain toivoa sen kesän kestävän vähän kauemmin kuin muutaman päivän. Tänään taas satanut useaan kertaan, joten voihan sitä koko kesäaika mennä samoissa merkeissä, syksyllä sitten nähdään oliko sitä kunnon kesää ollenkaan.

      • Huomenta, hellettä ei enää, kuusitoista astetta tähän aikaan, kyllä se varmaan kahdenkymmenen paremmalle puolelle nousee, minulle riittää.
        Vettä satoi eilen illalla kaatamalla ja pilvessä on nytkin.
        Saisi kyllä olla satamatta, kun sinne maalle menen, voisi kasvinmaalla jotakin aikaan saada, harvennusta, sitä olisi tehtävä.
        Ruokaa on mukava tehdä, kun sitä ei tarvitse ajan kanssa kilpaa touhuta ja mukava on kaikenlaista kokeilla, yllättäviä maku nautintoja voi kokea.
        Kokeilin tehdä hilloja raparperistä useamman lisämaun kanssa ja oikein hyvin onnistui, muuten pakkaseen laitan kaiken mahdollisen.
        Omenat ja raparperit pilkkoen myös laitan pakkaseen, sieltä valmiina annoksina piirakan päälle laitan.
        Kiva omena lohkoja siltäänkin on kohmeisina syödä.
        Vaasan Jaakkoakos se puolukkatuoremehu onkin, sitä olen minäkin tehnyt, hyvää kuin mikä;)
        Halvemmalla voisi kaupan hyllyltä löytyä kaikkea, mutta itse tehtynä ainakin kaikenlaiset lisäaineet puuttuu ja onhan se tälläisen vanhan ajan ihmisen mieli hyvä, kun itse saa laittaa;)
        Sota-ajan muistot puutteineen mielessä.
        Kaikki edellä kerrotut ruuat ovat puolukan kyytipoikana ollen tosi makoisia, käytän paljon puolukkaa siltään, tomaatti ketsupit unohtaen.
        On jännä miten eri happoiset marjat maistuvat, minulle punaviinimarja ja karpalot siltään liian hapokkaita, jälkiruokina ja mehuna hyviä.
        Tietenkin "lantrinkina" sopivia, mutta niin harvoin noita vahvoja juomia tuleen sekoiteltua.
        Itikan puremat on vielä jäänyt vähiin, mutta varmasti osani saan, kun vaan kohdalle sattuu ja sattuuhan se varmasti.
        Talossani ei ole kylmäkellaria, kellari kylläkin, ei siellä perunat säily, sen paremmin kuin muutkaan säilöntä jutut, pelakuut kyllä kevääseen säilyy ja siitä kasvuun alkavat.
        Juurrutankin nyt uusia pelakuita, laitan roskiin täysin palvelleet, eivät jaksa enää oikein kukkia.
        Ison urakan teitkin hurskainen, kun sellaisen matkan ajelit, kyllähän seurakunnille raha kelpaa, hoitavat kyllä.
        Minulla maksoi kesähoito 80 euroa, olen ajatellut, että pitäisi se viiden vuoden sopimus tehdä, ei kylläkään sen halvemmaksi tule, ainoastaan kukkien hinnat voi heittää.
        Nyt kassin pakkaamiseen, muutaman päivän tykötarpeet, eipä tuota paljoa tarvitse, kun talon puolesta kaikki palvelut, henkilökohtaiset tavarat vain kassiin.
        Mennäänkin yhdessä kaupoille, suunnittelemme sitten ruokapuolen.
        Voikaa hyvin, eiköhän viikonlopulla taas tavata, heippa!


    • Kesäterveist pirtin väelle. Ei nyt niin helteisetkään, mutta kesäiset kuitenkin !
      Nyt olen Savonlinnassa, tuulta ja viileyttä on, luvatut helteet vasta tulossa.
      Huomenna on suunitteilla mennä kesäteatteriin. Onnen maata esittävät. Onhan se monesti ollut tv:ssä, mutta ainahan ne kesäteatterissa saavat uutta näkökulmaa. Ja on "uudet esittäjät".
      Kukista olette puhuneet-- kyllä unikot kukkivat kauniisti, suuria ovat ja näyttävän näköisiä. Ainoa vika kun alkukesästä kukkivat ja sitten se on ohi....Siniset sarviorvokit ovat kukkineet vimmatusti jo monet viikot. Sen helpompi hoitoisia kukkia ei ole olemassakaan. Keväästä myöhäis-syksyyn kukkivat, ensilumien seasta yrittävät vielä päätään nostaa. Sain taimet vuonna 1976 veljeni vaimolta. Siitä saakka ovat joka kesä kukkineet .
      Punavalkoinen särkynyt sydän on kukkinut jo kauan suurena pensaana, samoin monet muut perennat. Sormustin kukka on aukeamassa juuri. Samoin monet liljat.....
      Ihmettelenkin etteivät ne ole kylmästä alkukesästä juurikaan kärsineet.
      Vai onko hoito ja lannoitteet olleet niin hyvät....???
      Nyt sitten jäämme odottelemaan niitä luvattuja helteitä.
      Aamulla kuitenkin käymme Savonlinnan torilla nauttimassa lörtsykahvit ja katsomassa ihmisvilinää. Kasinon kalliot ja kävelysillat pitää myös testata, onko muutosta viime kesästä tullut. Onhan nämä rantamaisemat muuttuneet muutenkin tuon uuden ohitustien ansiosta.
      Mukavaa hellejaksoa kaikille siitä nauttiville.

    • Harvoin sitä 80:nen hellejaksoista tykkää, mutta mukavista kesäpäivistä kylläkin.
      Taisi se helleraja rikkoutua täällä A Kiven maisemissakin. Yritimme iltapäivällä juoda kahvit tuolla avoparvekkeella, minulla ainakin tuli liian kuuma, ja tulin sisälle.
      Olin aiemmin päivällä hakenut kellarista sellaisen tuulettimen, laitoin hurisemaan mukavasti se pistää ilman kiertämään, saa nähdä paljonko sillä on käyttöä.
      Aamupäivällä kävin apteekissa, piti kummallekkin hakea täydennystä.
      Mutta kaverini sähköinen resepti ei ollut saapunut apteekkiin. Soittivat terveyskeskukseen, ei se apteekissa selvinnyt, minä ajoin terveyskeskukseen kysyin luukulta, lääkäri oli kuulema kirjoittanut eilen, mutta oli kai lähettäessän hukannut sen. Avulias terveydenhoitaja meni lääkärin luo, niin se kirjoitti uudestaan, ja minä kun menin apteekkiin siellä oli resepti saapunut, niin sain kaikki rohdot.
      Paljon on muuttunut käytäntö pirtissä käydessä, ennen aina juotiin kahvit hyvien leivonnaisten kanssa, otettiin neuvoaantavat nurkkakaapista.
      Nyt useimmin vain ilmoittaudutaan.
      On tämä niin harvinainen paikka tämä kahvipirtti yli kymmenen vuotta Skillan aloittanut pirttiin kirjoittamisen. Varmaan mailmanennätys tällaisille palstoille kirjoittaminen. Ei kai kukaan ole laskenut kuinkamonta kävijää, tai kirjoittajaa näitä kirjeitä on kirjoittanut, mutta vielä enemmän näitä kurkkaajia kymmeniätuhansia kumpiakin.
      Minä nyt aion tehdä poikkeuksen, otan nurkkakaapista hyvää olutta tölkillisen, istun tuohon nojatuoliin ja nautin hienosta kesäpäivästä.
      En sittenkään ole varma, otinko sittenkin omasta jääkaapista.
      Oikein mukavaa kesäiltaa täältä A Kiven maisemista, (toinen yritys)

      • Päiväni päätteeksi tulin kurkkaamaan Pirttiin. Taitaapa tämä käyntini ilmoittautumiseksi jäädä. Aamupäivällä tein metsälenkin, tosin polulla pysyen. Mukavammalta kuitenkin tuntuu kuin kovalla asfaltilla askeltaminen.

        Iltapäivällä alkaa aurinko parvekkeelleni hehkuttaa kuten tänään. Tuntikausia kuitenkin istuin lämmössä ja näpertelin pieniä puuhiani, väliin mitään yrittämättä vain lekottelin, ei edes ajatukseni kierrelleet. Nyt olen rättiväsynyt, vaikka ei varmasti työt rasittaneet. Eiköhän se sentään terveydeksi liene kun en antanut auringon pintaani täysillä polttaa. Suojaahan sitä täytyi järjestellä, olenhan sen verran "herkkähipiäinen."

        Taidanpa jättää nurkkakaapin rauhaan. Ei tunnu olevan vetoa, kaljat olen jättänyt. Se kihdin perhana vahtii, poissa on kyllä pysynyt kun en vain anna sille mieleistä mutusteltavaa. Tässäpä tämä - ilmoittautumiseni!


    • Neeasa

      Tervehdys! Helteistä on ollut tänään, melkein nahkani jo paloi, vaikka levitin voidetta,
      nytkin vielä 23 astetta varjossa.

      Puutarhakierrokselta palailtiin, mieheni huomasi muutamassa omenapuussa kuin valkoista ohutta harsoa.
      Tutkittiin edelleen ja pieni ötökkä siellä oli, jonka sitten kippasimme pussiin ja vietiin uuniin palamaan. Kamalaa, mutta joskus täytyy olla ankara!

      Ei ole tullut mitään myrkkyjä käytettyä, siksi kait ne tuholaiset viihtyy niin hyvin.
      Vedellä suihkutin niitä aika lujaa, että taisivat häipyä, ainakin saivat kunnon suihkun!
      Kyllä nyt saamme sitä D-vitamiinia, taitaa saada purkin kansi olla kiinni!
      Moi!

    • Tänään on sitten taas kesä hehkeimmillään - ainakin tällä hetkellä.
      Tuppaavat menemään säätiedotuksiksi nämä minun raporttini.
      Mistäpä sitä kotona nyhjäävälle mitään kerrottavaa ilmentyisi. Ainoat kuulumiset ovat itse asiassa näkymisiä autoista, pyöräilijöistä ja käsi kädessä marssivista päiväkotilapsista. lllemmalla näkymää rikastuttavat koirat kävelyttäjineen. Kyllä koirat ovat viisaita elukoita. K-kaupan pihassa on postilaatikko, ja muutama koira on oivaltanut sen tarkoituksen: käy jättämässä kavereilleen viestin postilaatikon jalustaan!

      Eipä sitten muuta!
      Testataan taas keraalleen, onko onni suopea ja päästää naputteluni tuloksen julki.

      Moikka!

    • j.hurskainen-

      Kieltäydyn ulkotöistä muka kuumuuden rasittavan vaikutuksen takia. Tai nyt se päsähti päähän. Ulkovarastossa on varakahvinkeitin entisen sökähdettyä.
      Siellä on kivilattia viilentämässä ilmaa. Jossakin se on omassa laatikossaan, se keitin.

      Olen pari kertaa käynyt kaupassa. Fiksut ihmiset laittavat muistilistan tarvittavista tuotteista mitä pitää muistaa ostaa.
      Apulehden edellisenkin numeron ristikot vielä ratkaisematta, niin että kyllä tässä hommaa hyvinkin on perjantai-iltapäivälle.

    • säätiedoitukset jatkuu... mittari näytti 31. Kesän kuumin päivä. Varjossa ollen kesä näyttää nyt parhaat puolensa. Juuri ajettu heinä tuoksuu voimakkaasti,kukat tuoksuvat, kaikki on kaunista.

      Olen myös ajatellut miten paljon pirtin meininki on muuttanut muotoaan vuosin varrella. Aikoinaan muori 36 johti kuntosali toimintaa tarmokkaasti. opasti kädestä pitäen miten narua hypättiin, jumppakeppiä heiluteltiin ja tranboliinilla hypittiin. kiireisimpinä aamuina jopa yöpaidassa..........
      nurkkakaapin antimet hupeni- Late sai lisuketta kuskata alvariinsa kaappiin. Ja pidettiin juhlia ja puol naamiaisia..huh hei ihan naurattaa vieläkin. Pirttiäkin taidettiin porukalla siirtää. Hintriikka taisi olla sen porukan johtotähti. Silloin !
      Olimme tosin liki 10 v. nuorempia silloin. Mutta ajat ja tavat muuttuvat. Niinhän se on ja pitää ollakin.
      Kaikki taisi olla hyvin innostuneita silloin.
      Jos joku epäilee, että olen saanut auringon pistoksen, voin vakuuttaa että en ole. Muuten oli hyvä ja vauhdikas tuo Markku Pölösen elokuvan pohjalta tehty Onnen maa. Hyvät esiintyjät, hyvää vanhaa musiikkia ja erinomaisia lapsinnäyttelijöitä. Kaikki oli onnistunutta.
      Aamulla pitää suunnata vene kohti kotikaupunkia. Säätkin huononee joten joutaa senkin puoleen pois ja viettämään mökkielämää.
      Hauskaa viikonloppua kaikille yhdessä ja erikseen !

    • kat-leija

      Ajan virta on kuljettanut meitä. Kun jää usein vain ilmoittautumiseksi ja sanomisetkin muutamaan lauseiseen, niin olen tullut siihen tulokseen että kaikki olisin on kai jo sanottu eikä samaa kehtaa enää toistella.
      Eipä päivittäin aina mitään ihmeellistäkään tapahdu. Tänään olemme istuskelleet naapureiden kanssa takapihalla keinussa ja jutelleet ja jutelleet, yksineläjiä kun suurimmaksi osaksi olemme.
      Meidän "puutarhuripariskuntamme" on laittanut pihamme kukkimaan. Lajikkeita on valtava määrä ei ne sataan jää. Upeat sormustinkukat alkavat aueta ja pian saman tekevät puutarhakurjenkellot, niitä on valtavan paljon. Kellojen sininen väri on ihastuttava. Taustalla on syreenit, villi omenapuu, kirsikka, pähkinäpuu ym, ym, varjoliljat ja kaiken kukkuraksi iso jasmiinipensas siinä keinun takana tuoksuu.
      ihanasti.
      ps. joskushan kirjoittelin meri-kukan kanssa profiileittemme välityksellä vai liekö se ollut marja-liisa. Ihan mukavaahan on suurimman osan ajasta täällä ollut, terveisiä vaan kaikille jotka muistavat ja tuntevat.

    • Herttijee millaiset juhannusjuhlat meillä oli!
      Entäs sen pikku syntisen elämäntarinan kaikki kiemurat, jotka alkoivat siitä, että LateVaan peräänkuulutti apua kappaleen löytäjästä. Löytyihän se löytäjä ihan nopeastikin. Terveisiä vain asianomaiselle!

      Pääsiäislennot Kyöpelinvuorelle olivat seikkailurikkaita, ja niistä tuli ihan perinne.
      Vielä tänäkin vuonna oli melkoinen joukko pääsosäislennolla. Tosin Rapakontakainen turboluudalla lentänyt kaveri loisti poissaolollaan, sillä hän oli löytänyt ihan ikioman pikkunoidan.

      Olihan näitä villityksiä. Nyt on jo rauhallisempaa, ettemme vain olöisi tulossa vanhahkoiksi?

      Onhan edes muistoja hurjista nuoremmasta elämästämme.

      • Pianovihreepaholainen on tuohon nostalgiaani tökkinyt näkkinsä.
        Saisi hävetä mokoma!

        Ja sen rapakontakaisen pölynimurista turboluudan kehittäneen kaverin nimi oli LokariX


      • Huome...ai niin, iltapäivähän nyt on jo pitkällä. Tuppaa , unohtumaan kuin myös Pirtissä käyntikin. Kiireet sen tekee kun laiskottelukin pitää ehtiä hoitamaan. Säätieto: kesä on.

        Muisteluksia on Pirtin toiminnasta. Mikäpä siinä, kyllä ne villitykset ovat olleet ihan paikallaan. Olenhan vähän hurahtanut minäkin mukaan. Vanhoja asioita en Pirtistä tunne, minkä nyt vähän olen historiaa selannut. Nurkkakaapillakin olen harvoin käynyt. Siinä tulee mieleen, että turhaa yhteisiä juomia kuluttaa. Tietysti halvallahan Late on kertomansa mukaan varaston täydennyksen saanut, mutta onhan siinäkin omat puuhansa.

        Onko ikä alkanut tekemään tepposensa myös Pirtin puuhissa, kyllähän aika raastaa, mutta voi kai sitäkin väliin uhmata. Hain äskettäin kaapistani yhtä paprua, niin käsiini tarttui vanhoja kirjoituksiani. En ole niistä mappia tai kansiota tehnyt. Vanhoja muistelin niissä jo 40v. sitten. Oli se kirjoittamiseni silloin vauhdikkaampaa, kantaa ottavaa ja puskemista päin seinääkin. Aivan terveellistä luettavaa, vaikka omista tuherruksistani olikin kysymys. En nyt kuitenkaan ala niitä matkimaan. Vaikka omiksi tunnekin, 40 - 60 vuotta jo muuttaa ainakin minua monissa kohdin toiseksi eläjäksi. Kieltämättä myös taantumista tähän päivään mennessä on tapahtunut. Lieneeköhän elämä suorittanut "koulutustehtävänsä." Vaan eipä mitään, näillä eväillä sitä on mentävä kun poppakonsteja ei löydy.

        Tämä näistä muisteluista - vanhojen "taudista." Jatketaan silloin täällä kun aikaa liikenee. Hyvää kesän jatkoa - hyvää toistaiseksi!


    • Neeasa

      Terveiset Pirttiin pyörälenkiltäni! Koetan saada tännekin ne kaikkien aistien hienoudet, ihania tuoksuja syreeneistä ja kaikista kukkasista matkani varrelta.

      Värit olivat hunajaisia, vaaleita, syvän punaisia, keltaisia, sinisiäkin.
      Värien ja tuoksujen sinfoniaa! Aah!

      Tätäpä ei koe autoillessa, päätinkin, että nyt, kun on vielä lämmintä, katson aina aittan suuntaan, jossa pyöräni on!

      Hyvää illan jatkoa kaikille!

    • Hyvää iltaa!

      Lämmön helliessä on ulkoiltu lähes koko päivä. Iltapäivällä tosin oli käytävä kaupassa, poikani perhe tulee huomenna kasaamaan tv-tason, joten tein mätihyytelön ja savukalatahnaa tarjottavaksi. Pientä suolaista kaipaa näin helleaikaan vaikka ruisleipäviipaleella. Mansikka wiinerit makean ystäville kahvin kera.

      Olenkin ottanut joka päivä tavaksi lenkkeillä tunnin verran, ja sitten istua puiden varjossa pihalla. Pidän kyllä hieman viileämmästä säästä, mutta sisällä on toki ihan sopiva lämpötila. Olisikohan tuo pari kertaa tunnissa tapahtuva ilmastointi syynä siihen?

      Illalla saa taas nauttia Myrskyluodon Maijasta hieman pidemmän jakson:D
      Mukaa illan viileyttä!

      • heta77v

        Tunsin tarvetta piipahtaa entisellä reitillä,kun muutin kirjoittelemaan Facebuukin puolelle. Olen hyvin viihtynyt,kun me toimimme nimellä. Teimme oman naisten ryhmän,seurustelemme kaveri pohjalla. Kaikki olemme eri-ikäisiä,mutta hyvin sovitaan mukavasti .. Teidän Laten ja Skillan sekä Merikukka jäitte mieleeni
        Ruotsista oliko Anna-Liisa Kaikille hyvää kaunista kesää,Voimia ja Iloa elämäänne.
        Helvi Vatanen....Kiitos ajasta,jota kuljin kansanne,.


      • yökukkuja.m
        heta77v kirjoitti:

        Tunsin tarvetta piipahtaa entisellä reitillä,kun muutin kirjoittelemaan Facebuukin puolelle. Olen hyvin viihtynyt,kun me toimimme nimellä. Teimme oman naisten ryhmän,seurustelemme kaveri pohjalla. Kaikki olemme eri-ikäisiä,mutta hyvin sovitaan mukavasti .. Teidän Laten ja Skillan sekä Merikukka jäitte mieleeni
        Ruotsista oliko Anna-Liisa Kaikille hyvää kaunista kesää,Voimia ja Iloa elämäänne.
        Helvi Vatanen....Kiitos ajasta,jota kuljin kansanne,.

        Kaikkea hyvää Helvin elämään! Hyvä on olet kondiksessa!


      • heta77v kirjoitti:

        Tunsin tarvetta piipahtaa entisellä reitillä,kun muutin kirjoittelemaan Facebuukin puolelle. Olen hyvin viihtynyt,kun me toimimme nimellä. Teimme oman naisten ryhmän,seurustelemme kaveri pohjalla. Kaikki olemme eri-ikäisiä,mutta hyvin sovitaan mukavasti .. Teidän Laten ja Skillan sekä Merikukka jäitte mieleeni
        Ruotsista oliko Anna-Liisa Kaikille hyvää kaunista kesää,Voimia ja Iloa elämäänne.
        Helvi Vatanen....Kiitos ajasta,jota kuljin kansanne,.

        Kiitos itsellesi. Voisithan piipahdella edelleen pirtissäkin,, täällähän me olemme kuin kiinni kasvaneet. Tosin itselläkin on pitkiäkin käyntivälejä, tuo live-elämä kun välillä imaisee ajan, varmaan tarkoittaa ettei saa aikaiseksi... voi tulkita miten kukakin tahtoo.
        Mutta mukavaa Heta, kun käväisit.
        Joskus olin Facebuukissa- en oikein innostunut. yksi syy: on näitä kavereita/ystäviä ihan silmäkkäin nähdä ja kuulumisia vaihtaa. Facebuukissa jokunen kaverikin oli. Sitten vaihdoin postia ja nekin jäi. Vaikeuksia tuottaa parilla sanalla kuvata.... jutut venyy aina kuin , no olettehan nähneet pirtissä, venyy ja venyy ja venyy.

        Minusta oli virhe, kun poistettiin nuo omat profiilisivut. Ainahan siellä jotain juteltiin monenkin kanssa, Katleijankin .
        Niitä olen kaivannut monessakin mielessä. Miksiköhän ne poistettiin, kenen pyynnöstä ?
        Nyt vietetään viileää sunnuntaipäivää.
        Huomenna ajattelimme mennä katsomaan esitystä: Rakkaat Hölmöläiset. Siinä näyttelee mm. Tangokuningas (Joltain vuodelta) Erkki Räsänen. Vierailuesityksiä ympäri pohjois- karjalaa. Nyt tässä meidän lähellä.
        Kivaa sunnuntain jatkoa kaikille, kai se pirtin emäntäkin ilmestyy jossain välissä huushollia hoitamaan. Moi !


      • Hyvää sunnuntai päivää, aamu on jo sivuutettu.
        Miten lie aamu hujahtanut, mitään kummaa en ole aikaan saanut, kai kotiin tulo oli niin mieluisa, että istun ja katselen.
        Mukavaa oli maallakin, siellä harvensin kasvin maan ja vähän isompaa siivousta kaverina tein talon emännän kanssa, ehdinpä isännänkin avuksi, pinosin ison kassan puita, kaikki hommat ihan kivalta tuntui.
        Illan tullen istahdimme ja opetin nätin pannulapun teon kälylleni ja paistoimme myös ruusupullia, ne olivat outoja myös hänelle.
        Mukavalta tuntui, kun jotakin uutta tälle kaiken osaavalle osasin opettaa;)
        Mukavaa kuulla Heta, että elämäsi sujuu hyvin, harmi kun et pirtissä useammin piipahda, ehdittiin jo tutuksi tulla.
        Tämän vaivan voi korjata, etkö vaan;)
        On ollut kerrassa lämpimät, jopa hikiset päivät, on kelvannut varjossa istua ja pyöräily antaa mahdollisuuden luontoa seurata, siirtyä helposti paikasta toiseen, se on kohdallani mennyttä elämää.
        Suolaista särvintä keho vaatii ja sitä vettä kun muistaisi juoda tarpeeksi, no nyt on helteet tältä osin ohi menneet, luvassa jopa viileähköä säätä.
        Olette menneitä muistelleet, huomattavasti vilkkaampaa se oli ja hauskaa, nyt olemme kai vanhoja ja viisaita, ei jaksa hullutelle, niin hyvää kuin se tekisikin.
        Ei jaksa edes tuolta arkistojen kätköistä (onko sellaista olemassakaan) tapahtumia etsiä.
        Paljon oli väkeä noihin aikoihin pirtissä, ellumaria usein muistan, olimme kirjeen vaihdossakin joskus, niin katoaa ihmiset ja asiat, mutta eletään nyt tälläistä elämää.
        Mukavaa aina nähdä ja lukea viestejä entisistä ajoista ja kirjoittajista.
        Tomaattini on virunut minun mittaisiksi ja kukkivat ihan kivasti, näyttää kurkkukin yrittävän kukkia tehdä, hyvin on parveke puutarhani kokeilut onnistuneet.
        Saapa nähdä miten suuret säilömiset sieltä tuleekaan;)
        Kälyni luota on juurekset, kurkut, sipulit ja perunat luvassa, perunoita jo toinkin, on ne ihan toista kuin kaupasta ostetut.
        Seuraavalla kerralla yrittävät järjestää onki reissun, kaikessa minun toiveita yrittävät toteuttaa, kerrassa ihania ihmisiä, lupailin vintin siivoukseen siellä osaa ottaa, jotakin vastapalvelusta minulta ja yhdessä tekeminen on kivaa.
        Nyt pitää taas vähän aikaa kotona olla, ensi keskiviikoksi on koko päivän meno tiedossa, muuten suunnitelmia ei tälle alkavalle viikolle ole.
        Katsotaanpa mitä tämä päivä tullessaan tuo, tuonne tien toiselle puolen sain kutsun päiväkahville, sitä ennen on koti puuhia tehtävä.
        Toivotaan ettei ne vesisateet mitkä luvassa on masenna tätä kesäistä mieltä, mikä ihan selvästi on virinnyt, torilla eilen huomasi.
        Oikein mukavaa sunnuntaipäivää kaikille ja Unto nimisille nimppari onnittelut:)


      • j.hurskainen-

        Aamyhdeksältä oli vielä niin aurinkoista. Nyt on jo pilvistä. Sadetta ei meille ole luvattu täksi päiväksi.
        Matonpesun jätän tältä päivältä kun on muuta tekemistä.
        Hiukan haikealta tuntuu jättää kesän valoisin aika. Eilen illallakin jo näki aikaisemmin tulleen hämäryyden.
        Se on se pakollinen hinta siitä, että valoisan ajan päivänpituus on taas jatkumassa vajaan puolen vuoden päästä.

        Minusta mukavaa vaan että helle hellitti. Kouvolan seutu oli niitä maan lämpimpiä seutuja. Sisälle se ehti vasta eilen illalla meidän mökissä.
        Mieli pisti vastaan kuumassa työskentelyyn. Niinpä otin parin päivän loman. Hyvä päätös mm. sydämen toiminnalle.
        Vyötäröllä on hiukan läskiä. Varmaan sitä vaaleata, ei sitä parempaa ruskeata ja terveellisempää.
        Huomenna alkaa viikko 28 eli vuosi on jo pitkällä toisella puoliskollaan. Kyllä se tästä sujuu entisin rutiinein.


      • Niinpä emäntä ilmestyikin kuten M-K ennusteli. Hyvähän onkin vähän paussia pitää, kun Pirtin vetäjänä on pitkä "ura." Ja vieläpä hyvällä menestyksellä. Työ- ja virkistysreissu kertoman mukaan hyvää tekee. Vaihtelua se aina elämänmenoon onkin.

        Kävin tänään tunnin kävelyn metsässä. Kesästä täytyy ottaa irti heti tarjolla oleva näissä vaihtelevissa keleissä. Sainpa ihan melko kypsiä mustikoitakin suuhuni. Ei niistä vielä poimittavaa ole, mutta hyvin valikoiden aurinkoiselta rinteeltä sen verran löytyi että makuun pääsin.

        Oli tänään sen verran lämpöäkin että veltoksi tuppasi vetämään. Tietysti sekin on merkki vajavaisesta kunnostani. Eihän ennen.....jne. Hurskaisen tapaan, mieli pistää vastaan. Ei tämä valitusta ole, hyvä että kesällä on lämmintäkin. Säädöthän voipi itse järjestellä minkä verran nahkaansa ottaa.

        Olisi vielä päivän ohjelmassani pieniä puuhia. Niinpä käyn niihin käsiksi. Jatkoja!


      • j.hurskainen_

        Maastossa kävely tekee kyllä hyvää. Metsiä löytyy jo fillarimatkan päässä. Suolle tarpomiseen pitää ottaa jo auto.
        Ennen vanhaan heinäaikana saatiin jo ensimmäiset hillat napsittua pieniltä suopyörästeiltä.
        Mustikkaa tuli usein niin paljon, että sitä väheksyttiin. Pakasteesta sulatettuna, hiukan sokeria päälle, niin olen alkanut siitä pitämään.

        Jaa. Pian taas iltauutisten aika...ja eikun kuuntelemaan, vaikkei sieltä mitään uutta ole odotettavana.


      • Huomenta, kauniiseen auringon paisteeseen saatiin herätä tänä Eino Leinon päivänä, liput saloissa juhlistaa tätä runon kuningasta.
        Paljon on maailma muuttunut sitten Leinon ajoista, parempaan suuntaan kai pitäisi olla ja onkin suurilta osin, mutta tuskaa ja hätää edelleen eletään, ihminen vaan ei muutu parempaan.
        Vallan halu ja ahneus vielä tänäkin päivänä enenemissä määrin vaan kukoistaa.
        Nuo uutiset mitä melkein joka tunti tulee, on täynnä tätä sodan ja sen pelon lietsomista.
        Tuo suuri naapurimme on pelottava ja sen ärsyttäminen ei hyvää lupaa.
        Minusta oli suuri virhe ettei heitä mukaan tähän Etyk neuvotteluun kutsuttu, tämä kokoushan on juuri se elin, missä rauhaa yritetään.
        Aika näyttää mihin nämä asiat johtavat, sodan kokeneena pelkään pahaa.
        Mustikasta puheenollen tein eilen mustikka kukon, ensimmäisen sellaisen ja herkkua siitä tuli, tosin liian makeaa tein, minä kun vaan pussin suusta sokerin sekaan heitin.
        Vanhoja mustikoita on aika paljon ja yksi tapa kuluttaa varastoja on tämäkin, uusiin marjoihin pitää päästä, entisiä pois syötävä.
        Näkyikö tatteja ynnämuu metsäreissullasi?
        Kertovat niiden jo kasvussa olevan, löytyisikin jostakin läheltä herkkutatti apaja.
        Kyllä nyt kaikkea luonnon kasvattamaan on luvassa ja puutarhoissa myös, omenaakin suuria määriä ennustellaan.
        Se tietää kovaa säilömistä, on mukava antaa aina kylässä kävijöille joku purnukka mukaan.
        Hurskainen lyhyen loman töistään piti, no nythän sää viilenee, voi tehdä täydellä teholla vaikka rästi hommia.
        Vielähän meillä valoisaa muutama viikko on, vaikka kyllä pilvisellä säällä alkaa kummasti hämärtää.
        Elokuun kuutamot, nekin mieltä nostattaa, vaikka ei kuun sillalle enää kuljetakaan, lujasti maan kamaralla on pysyttävä, ne ajat on ohi, mutta haaveilla voi aina;)
        Nyt haaveilen ihan tätä arkea, kaupalle lähden, postiinkin on tullut joku kirje lähetys, en mietittyäänikään muista mikä se mahdollisesti on, toivottavasti ei mitään ikävää.
        Oikein mukavaa alkavaa vähän viileämpää kesän jatkoa, vielä niitä helteitäkin tulossa varmaan.


    • Neeasa

      SkillaN kertoi Eino Leinon päivää tänään vietettävän, sen kunniaksi hänen runonsa tässä:

      Mä lykkään purteni laineillen
      ja järven poikki sen ohjaan
      ja lasken salmia saarien
      tuon pienen poukaman pohjaan.

      Ja rannalla lahden tyynen sen
      on tuoksuva tuomilehto,
      koti peippojen, kerttujen keväisten
      ja laulujen, tuoksujen kehto.

      Luonnon kauneutta Leino ylistää monissa runoissaan.

      Nyt uimaporukan kokoontuminen, nopsaan matkaan!

      Hyvää päivän jatkoa!

    • naukuja

      Päivää .
      Pitkästä aikaa.
      Minulla meni kone tilttiin viimeviikolla ja tänään vasta sain takasin.
      Nyt sitten ei meinaa kelvatamsalasana ääärrrrr

      Hellettä on riittänyt.;)
      eipähän se lämmin luita riko,sanoii mummi aikoinaan.
      Yritä nyt saada tämän viestin lähtemään.
      Näkyillään..
      muori tässä äheltää.

      • j.hurskainen_

        Mutta mukavalta tuntui tänään raikas tuulikin. Jaksoi ulkohommiakin tehdä parempa happisessa ilmanalassa.


      • Mukava ilmahan tänään oli. Työhommani jäi vähäisiksi, mutta tarpeellinen tuli hoidettua. SkillaniN kysymykseen, eipä tatteja näkynyt ja hyvin vähän edes roskasieniäkään. Aika ei ole vielä.

        Jutustelua kävimme muutaman tunnin. Hyvä sekin, ihan vapaasti ja vakavistakin asioista huumorin sävyttämänä. Nyt onkin aikani hakeutua pehkuihin ja huomista pohjaamaan. Hyvää yötä!


    • j.hurskainen_

      Eräs hyvin myrkyllinen sieni on yleistynyt isolla alueelle pohjoista pallonpuoliskoa, nimeltään pulkkosieni.
      Niin rumannäköinen, ettei tuota luulisi kenenkään sienikoriin poimittavan. Kuulemma siihen kuolee joka vuosi ihmisiä. Ei kuitenkaan Suomessa.

      Meillä sodan jälkeen koulukeittolassa kokki teki lehmäntateistakin kastiketta perunoiden kanssa.
      Oli tinasta tehdyt lautaset. Ruispuuro niin tönkköä, että se pysyi taltrikissa vaikka käänsi sen kuinka kumolleen.

      Niin se vaan oli että kun Iso Aatu päätyi henkilökohtaiseen ratkaisuunsa keväällä -45, niin syksyllä aloitin kansakoulun, täydet 7v. täyttäneenä.

      • Huomenta, nyt vähän viileämpään aamuun, kolmetoista astetta mittarissa.
        Yöllä herättyäni totesin yö ajan pidentyneen, hämärämpää oli kuin muutama viikko sitten, hurskainen tästä mainitsikin.
        Siitä sitä syksyä kohti mennään, mutta eipä vielä syksystä puhuta, ehtii vaikka mitä vielä kesäajan puuhista toteuttaa.
        En ole kerännyt koskaan lehmän tatteja, herkkutatteja ja punikkitattia kylläkin, punikkitatti on kova vaatii keittämistä pehmentyäkseen, hyvää muuten sipulin ja kerman kanssa.
        Ukonhattu kuin myös akanhattu kelpaa suoraan pannulle, niin myös haperot, tietenkin suppilot ja kantarellit.
        Sienisalaatti onnistuu sekasienistä hyvin.
        En ota mitään tuntematonta sientä koriin, lampaankääpä on myös suoraan pannulle laitettava, jos löytyy puhtaana ja niistäkin se oransinväriä sisältävä, kellertävä on kitkerä, tässäpä minun sieni tietämykseni;)
        Minun alkamisvuoteni koulussa oli -44, olin jouluna seitsemän vuotias, ei se ruoka siihen aikaan koulussa kummoista ollut, hernekeitto jäänyt mieleen ja omat voileivät oli itse tuotava.
        Naukujaksi on muorin nikin laittaneet, no kissoistahan tykkäät, joten naukuile vaan;)
        Telkkarissa noita sieniä kehuivat jo näkyneen, siksi kyselin ynnämuulta, kun niin paljon lenkkeilet.
        Ehkä jossakin päin suomea niitä voi ollakin.
        No nyt sitten ensimmäinen tuho käynyt koskien lakkoja, osin kai palentunut pohjoisessa.
        Vaihtelevaa on suomen suven säätilat.
        Pitäisi nyt lämmintä, että hyväksi muodostunut mansikka sato kypsyisi ja toivoisi, että omenat madoilta säästyisi, näitä harmeja kun on monenlaisia.
        Viimekesänä ampiaiset tai joku muu eläin mustanviinimarjan sisään meni ja tyhjensivät marjat, mikä sekin ilmiö oli?
        Olihan Leino runon suoltaja, niitä syntyi kuin turkin sisältä ja koskettavia luonnon kuvauksia olivat, ihmiseloa hipovia, puhuttelevia.
        Sain kälyltäni kassillisen lankoja ja nyt niitä olen katsellut ja vähän suunnitellut mitä niistä aikaan saisin.
        Niska vaan tuntuu jumittavan, kai merkki siitä, että ei juurikaan uutta suunnitelmaa olisi tehtävä, tauko olisi puikkojen kanssa paikallaan, kun malttaisi.
        Nyt lähden pakettia postiin viemään, ystävälle, jolla on tarvetta minunkin vähäiselle vaatevarastolle, kelpaa minulle sopimattomat vaatteet, jostakin syystä käyttämättä jääneet.
        Postimaksut vaan on niin korkeat, että ei paljon kannata paketteja lähettää, voisi useaminkin varastoja tyhjentää.
        Olen sellainen ostelija, joka ei suuremmin harkitse ostaessaan ja niin tulee niitä "ylimääräisiä", kiva jos voi käyttöön tavarat saada.
        Oikein mukavaa viileämpää päivää, tänään taas jaksetaan touhuta;)


    • Ei tuo lähetys onnistunut, terveisiä vain pirttiin Late vaan.

    • Meillä molemmilla on ollut ongelmia läppäreittemme kanssa. Saa nähdä kuinka muijan käy.
      Terveisiä joka tapauksessa koko poppoolle!

    • On se ikävää kun usein reistailee tää aparaatti. ihan kuin pikkukakara oikuttelee.... vaan minkäs mahdat.
      Nyt nostan kuitenkin pirttiä vähän näkyvämmälle paikalle, ettei ihan puskikkoon häviä.
      Hauska oli eilen hölmöläistarina- nauraa kyllä sai. vaikka monelle meistä tuttua tarinaa ja ihan omakohtaista kokemusta kaikenlaisesta hölmöilystä.
      Siksiköhän se niin naurattikin. Pitää kyllä myöntää että vielä paljon paremmaksi laittoivat näyttelijät ne tekemiset ja hölmöilyt.

      Noin lehdet kertovat että tatteja jo on paljonkin. Yhden olen itsekkin saanut-kasvoi keskellä pihamaata. piti katsoa kahdesti,näenkö oikein. Ihan puhdas toukaton yksilö ja eikun pannulle , että pitikin olla hyvää ruisleivän päällä, rapeaksi paistunut, sopivasti yrttisuolaa päällä. voittaa kaikenlaiset leikkeleet monikerroin. Se oli kesäkuun loppua, mikähän luonnon oikku lienee ollut ?
      Tämän päivän ekapisarat tipahtelevat parhaillaan. Jatkosta tietää vasta myöhemmin !
      Jokohan näillä eväillä pirtti nousisi ylemmäs.
      15:sta uutisissa sanoivat että vanhin ihminen kuollut 112 vuotiaana. Niin että vielä on meillä päiviä jäljellä !
      Kesäterkut kaikelle kansalle tasapuolisesti !

      • Tateista vielä, eihän se kävelyni varsinaiseen tattimetsään johtanut, joten ei ollut mikään kattava havainto. Hyvänä vuotena jonkun tatin sieltäkin voi löytää, muita sieniä voi olla hyvin. Nyt vain ei vielä ollut aika.

        Runsaan sadan vuoden tavoitekin voi olla. Se on vähän samaa kuin kilpaurheilussakin. Lahjakkaat pääsee pitkälle, mutta heillä on lisäksi rankka treeni mukana. En kyllä luota tässä ikäkilpailussa itseeni. Eikä ne reenauksetkaan
        ole olleet parhaasta päästä. Eipä mitään, pitkällehän olen päässyt kun yhdeksättäkymmentä jo mennä huitelen. Kyllä tämä "ikäuheiluni" on kuitenkin veronsa vaatinut. Niinhän sanotaan, että urheilija ei paljon tervettä päivää näe.

        Niskavaivoja on minullakin. Ne ovat tulleet "luontaisetuna" työhommani mukana. Kohtuullisena tämä vaivani on pysynyt kunhan muistan verrytellä ahkerasti. Pyörittelen päätäni kuin pöllö konsanaan, tietysti rauhallisessa tahdissa. Ei se ajasta ole kiinni, ei edes telkkarin töllöttämistä pahemmin häiritse. Neuvot kyllä sain kuntoutuslaitoksessa. Mistäs nyt olisin sitäkään itse keksinyt.

        Läppärini on nyt toiminut, ainahan joskus pientä hämminkiä tulee, mutta on nuo jotenkin selvinneet. Eiköhän Late kumppanikin saane peliään tottelemaan.

        Kyllä lehmäntatitkin ovat syömäkelpoista kamaa, kuten Hurskainen kertoi. Mummoni vähän huonokuntoisen niitä kahmi kun helpolla löysi. Syötiin niitä vaikka väliin marmatettiin. Omassa taloudenpidossani en kyllä ole niitä tatteja mukaani ottanut. Aina on löytynyt mieluisampia sieniä. Tiedäppä sitten miten jatkossa menee.

        Johan tässä on ilmoittautumisen verran. Katsellaan jatkoa!


    • Minä tässä ilmoittaudun oma koneeni ollut pois käytöstä kolme päivää, saa nähdä milloin saan uuden kovalevyn, ehkä kuitenkin tälläviikolla. Eilen yrittelin jotain tällä lainakoneella kirjoittaa mutta en kuulema ollut kirjautunut, kuitenki n senverran sinne sain, että jälki jäi. Ei tässä mitään kummempaa kuitenkaan ole tapahtunutkaan, joten ei sillä niin nuukaa olekkaan.
      Eilen tosin ilmoitin mielipiteeni onko Suomi itsenäinen vai ei, tulokseksi tuli että ei ole.
      Vähän minä kommentoinkin, mutta nyt en viitsi.

      • Kas vaan, siltähän Late ilmestyikin. Minulla kirjottamiseni välissä keskeytyi kun puhelin pärisi ja menihän siinä aikaakin.
        Onhan se itsenäisyys siirtynyt toisten vietäväksi. Kyllä se komento näkyy päivän uutisissakin ja selittelyissä. Enpä minäkään tässä pitemmälle jatkele.


      • Pilviseen päivään huomenet ja viileääkin on, surullista, että eteenpäinkin on viileää luvassa.
        Heinäkuu on isolle joukolle loma kuukausi, toivoisi että aurinko paistaisi.
        Ikävä ilma myös meidän rantakala tapahtumalle, mutta näillä nyt vaan mennään, onhan siellä katto pään päälle.
        Ikävää tuo koneiden temppuilu, en tiedä uskallanko edes sanoa ääneen, että koneeni nyt toimiin, tulostin sitten ei.
        On se hankalaa, kun ei itse osaa mitään korjata vaikka kuinka yritän oppia selailla.
        Olen minäkin jo vanhempieni iän ohittanut, he lähtivät aika nuorina, nykyiseen elämään verraten, isä ei seitsemää kymmentä, äiti sitten vähän vanhempi, sataa vuotta tuskin tavoitan, puhumattakaan sen ylityksestä.
        Niska vaivaiseksi minäkin itseni tein ja vielä peukalokin kipeytyi, kun paksusta nyöristä mattoa virkkasin, pakko sen suhteen pitää taukoa.
        Jos vaan kyytiin ehdin menen tyttärentytön keskimmäisenpojan synttäreille heidän mökilleen.( minun entiselle)
        Vähän haikeaksi vetää mielen, kun niitä maisemia katselee, tulihan yli kaksikymmentä vuotta siellä majailtua.
        Rohmuan herkkusienet talon takaa, jos eivät ole itse hoksanneet, jos ovat jo nousseet.
        Sinne meno riippuu siitä ehdinkö kotiin sieltä rantakala jutusta, kyyti ei odota.
        Äänekoskelle olisi mieli mennä teatteriin, mutta katumapäälle olen tullut, jos vaan lähtijöitä on, perun lähtöni, haluttomaksi tunnen nyt itseni, kai tässä oikein kotikissaksi alkaa muuttua.
        Hauska kappale kai on siellä, mutta näitä hauskoja on tullut niin paljon jo katsottua, että en enää osaa hauskasta virkistyä.
        Jos ei tilalleni ole tulossa ketään, menen tietysti mukaan, koska olen ilmoittautunut ja parempaa syytä kuin oma halu ei ole kysymyksessä.
        Pyrin aina lupaukseni pitämään.
        Tuo maailman tilanne Kreikkoineen ei jaksa enää edes puhuttaa, tulee niin paljon mediasta, toivoisi unohduksen asiaa korjaamaan, ei vaan mitään mahda.
        Todella meidän itsenäinen päättäminen on mennyt, mitäpä ne siellä muissa maissa suomesta välittävät, kunhan vaan maksumiehenä mukana pitävät.
        Saisi päämiehestä lukien jokainen päättäjä tomerammin ajattelevan meille tulevia vaikeuksia.
        Pelon sekaisella mielellä näitä tilanteita seurailee, mihin kaikki uhittelu vielä johtaakaan.
        Nyt on ruvettava lähtöä tekemään, kohta on auto ikkunan alla, päivän jatkoja kaikille, voi se vaikka aurinkokin jossakin kurkistaa.


      • j.hurskainen_
        SkillaN kirjoitti:

        Pilviseen päivään huomenet ja viileääkin on, surullista, että eteenpäinkin on viileää luvassa.
        Heinäkuu on isolle joukolle loma kuukausi, toivoisi että aurinko paistaisi.
        Ikävä ilma myös meidän rantakala tapahtumalle, mutta näillä nyt vaan mennään, onhan siellä katto pään päälle.
        Ikävää tuo koneiden temppuilu, en tiedä uskallanko edes sanoa ääneen, että koneeni nyt toimiin, tulostin sitten ei.
        On se hankalaa, kun ei itse osaa mitään korjata vaikka kuinka yritän oppia selailla.
        Olen minäkin jo vanhempieni iän ohittanut, he lähtivät aika nuorina, nykyiseen elämään verraten, isä ei seitsemää kymmentä, äiti sitten vähän vanhempi, sataa vuotta tuskin tavoitan, puhumattakaan sen ylityksestä.
        Niska vaivaiseksi minäkin itseni tein ja vielä peukalokin kipeytyi, kun paksusta nyöristä mattoa virkkasin, pakko sen suhteen pitää taukoa.
        Jos vaan kyytiin ehdin menen tyttärentytön keskimmäisenpojan synttäreille heidän mökilleen.( minun entiselle)
        Vähän haikeaksi vetää mielen, kun niitä maisemia katselee, tulihan yli kaksikymmentä vuotta siellä majailtua.
        Rohmuan herkkusienet talon takaa, jos eivät ole itse hoksanneet, jos ovat jo nousseet.
        Sinne meno riippuu siitä ehdinkö kotiin sieltä rantakala jutusta, kyyti ei odota.
        Äänekoskelle olisi mieli mennä teatteriin, mutta katumapäälle olen tullut, jos vaan lähtijöitä on, perun lähtöni, haluttomaksi tunnen nyt itseni, kai tässä oikein kotikissaksi alkaa muuttua.
        Hauska kappale kai on siellä, mutta näitä hauskoja on tullut niin paljon jo katsottua, että en enää osaa hauskasta virkistyä.
        Jos ei tilalleni ole tulossa ketään, menen tietysti mukaan, koska olen ilmoittautunut ja parempaa syytä kuin oma halu ei ole kysymyksessä.
        Pyrin aina lupaukseni pitämään.
        Tuo maailman tilanne Kreikkoineen ei jaksa enää edes puhuttaa, tulee niin paljon mediasta, toivoisi unohduksen asiaa korjaamaan, ei vaan mitään mahda.
        Todella meidän itsenäinen päättäminen on mennyt, mitäpä ne siellä muissa maissa suomesta välittävät, kunhan vaan maksumiehenä mukana pitävät.
        Saisi päämiehestä lukien jokainen päättäjä tomerammin ajattelevan meille tulevia vaikeuksia.
        Pelon sekaisella mielellä näitä tilanteita seurailee, mihin kaikki uhittelu vielä johtaakaan.
        Nyt on ruvettava lähtöä tekemään, kohta on auto ikkunan alla, päivän jatkoja kaikille, voi se vaikka aurinkokin jossakin kurkistaa.

        Kattomaalarille ikävä viikko. Tai. Turhahan sitä katonmaalausta on aloittaakaan jos luvataan jo lähdössä epävakaista viikkoa.
        Täytyykin mitata meitin katon jyrkkyyskulma, mutta mahdoton kirkonkattohan tuo on.
        Viime kesänä jäi maalaamatta. Aina se pihalta katsottuna muistuttaa, että ei hyvältä näytä.
        Täytyy tehdä ensin kattotikkaat kevyistä laudoista että jaksaa niit liikutella. Näissä saumakatoissa on omat lokosensa, johon kattotikkaat asettuvat.
        Ei se ole meikäläisen hommaa enää, mutta ammattilaisten tilaamiseen ei ole mahiksia; useamman tonnin raapaisevat.
        Komressori ja ruisku kyllä olisi, mutta leveällä pensselilläkin tuosta selviää. Huono pohjatyö kai - ja maali ei taho pysyä.

        Herukoita ja karviaisia näyttää tulevan. Omenapuissakin jo pikku raakileita. Kaikki hiukan myöhässä tänä kesänä.

        Seuraillaan kotimaan ja maailmantilanteita.


      • J.Hurskaiselle

        Ai että sä kirjoittelet kivaan tyyliin! Voisit julkaista jotain.


    • Kyllä se aurinko tosiaan kurkistelee, aamulla ihan pilvessä.
      Nyt tällä lainakoneella kirjoittelen oma odottaa varaosia, posti tuo lähipäivinä.
      Mitään erikoista ei tällepäivälle ole suunnitteilla kunhan saan joetnkin päivän kulumaan. Kotityötkin hyvin vähissä, eilen tein oikein hyvän lasangen, siitä jäi vielä täksikin päiväksi.
      Torilla täytyy ehkä käydä, on ostettava jonkinverran mansikoita lähinnä nyt syötäväksi, ei vielä pakastimeen. On luvassa kakkukahvit viikonlopuksi. Lähellä taas yksi virsta lisää tuohon ikäkalenteriin. No eipä tossa kunnossa paljon kehumista ole, mutta ei mitään uuttakaan ole ilmennyt, juuri hiljan kävin kontrollissa. Sitä samaa kolotusta kuitenkin. Näillä eväillä mennään päivä kerrallaan.

    • Terve taas!
      Minun koneeni pelaa jälleen. Säätiedotusta en viitsi antaa, sillä osaattehan kuitenkin päätellä, että täällä vallitsee todennäköinen säätila.
      Naputtelen muutenkin vain muutaman rivin, kun kämppäkaverini on jonotuslistalla.
      OIkein hyvää kesän jatkoa!

      • Säätila on sitä mitä on, lunta tai räntää ei ole räpsinyt.

        Tuli kuitenkin räntäsateen vastinetta, taas jytky. Nokian ja Elopin myymä firma irtisanoo nyt Suomesta 2400 työntekijää. Alkaa olla jo perin tuttu meno, näinhän suuret saneeraukset hoidetaan, myydään firmat ja pieni henkäystauko ja sitten työntekijät ulos. Mitäpä tuosta enempää, uutisista ne ovat tulleet. Niin on tullut paljon muutakin, myllerrykset jatkuvat ja päättäjät ovat väliin eksyksissä.

        Eipä tässä muuta, uutisia olen vahtinut ja välillä turannut omia puuhiani. Siinähän on ilta koittanut. Kunhan vähän "lonkkaa vedän " ja siitä jatkot seuraavaa päivää varten. Jospa pitäisi opetella ottamaan vakavat asiat enempi viihteen kannalta. Katsellaan ja kuunnellaan...


      • Huomenta, sateisesta Savosta, ukkonenkin jyrähteli.
        Lohduttoman tuntuinen tämä meidän kesä ja luvassa vaan samankaltaista jatkossa myös.
        Eilinen päivä oli kuin tilattu meidän rantakalalle, aurinko väliin pilkisteli ja ruoka maistui.
        Kolmekymmentä kiloa muikkua ja kuusi kiloa voita ja maistui porukalle, 130 henkeä ruokittiin ja kotiin viemisiäkin jäi.
        Leipä oli niin hyvää, että meinasi ei oota lopulla näyttää, mutta jokainen melko tyytyväisenä munkki kahvien ja ohjelman jälkeen väki kotiin taivalsi.
        Sauna lämpisi ja kyllä sielläkin väkeä kävi, onnistunut yhteinen tapahtuma.
        Ehdin kotiin ja synttäreillekin mukaan, olipa mökin ilme muuttunut, arvaahan se, kun viisi ihmistä asustaa, aitta on pitänyt rakentaa nukkuma tiloiksi.
        Pihastakin oli kukkapenkkejä lasten leikkitilaksi vähennetty, no eipä harmita, heille varmaan omaksi tullut paikka ja oman näköinenkin.
        Pistäydyin naapurissa ja siellä elämä kulki samaa rataa, hissukseen puuhastelivat, kunto huonontunut, niin kuin tämä meidän ikäpolvella yleensä, yö kylään sain kutsun.
        Olisikin kiva mennä ja ongelle varmaan yrittäisimme, jos veneeseen pääsisimme, se voisi olla sangen vaikeaa, kaikki huono jalkaisia.
        Isoja ahvenia olivat saaneet, se houkuttaa;)
        Eka vierailu mökillä sitten luopumisen jälkeen.
        Milloinka tulenee loppu noille irtisanomisille, aivan kauhealta alkaa tuntua, kohta koko Suomi työtöminä ja eläkeläisinä, taitaa vaan velka kasvaa, eihän loputtomiin voi verojakaan nostaa, kohta ei ostovoimaa kellään.
        Ei paljon hymyilytä tuo Kreikankaan tilanne, sinne uppoaa euroja, katsoin Facebookista juuri irkun laittaman sketsin, aika totuuden mukaista taitaa olla sen anti.
        Siinä kansalainen pilaillen kertoi, miten kuusivuotta on vaan velkaa tehty ja EU :ta narrattu rahan pyynnillä ja maksamisista tai omillaan toimeen tulemista ei ole yritettykään, no hupi juttuhan se oli, mutta totuutta lähellä.
        Meinaakos hurskainen sitten itse kuitenkin tuon maalauksen suorittaa, varovainen on kyllä oltava, kuinka moni sieltä katolta onkaan lennossa alas tullut, ikävin surauksin.
        Kaikkihan nykyään maksaa, yksin pakastimen laatikkokin muovi sellainen 50 euroa, minä sellaisen menin särkemään.
        Muutaman kun särkee, tulee halvemmaksi koko pakastin uusia.
        Naapuri talossa oli eilen tulipalo, yhden kodin keittiö vaurioitui, kotona ei ketään, oli ilmeisesti hella jäänyt päälle, maksamaan sekin vahinko tulee, onneksi ei sitten levinnyt laajemmin.
        Ainainen pelko se on, milloin itselle tämän tapainen vahinko sattuu.
        Nyt sitten taas jokunen ei mitään erikoista päivä, ihan vaan ihastelen tuota parvekkeen puutarhaa ja hoidan sitä ihan liian kanssa, mutta siinä aika kuluu käsitöiden ohessa.
        Toivotaan, että säätieteilijät ovat väärässä ennustustensa kanssa ja yllättäen tulisikin kaunista ja lämmintä, jopa kelpaisi;)


    • Ruiskukko

      Paistaa ja sattaa, vuorotellen. Ihmeen märkiä nuo pilvet nykyään, ei tarvii olla kummainenkaan riekale, kun jo sieltä vettä losottaa. Pyykkiäkin pitäisi pestä, vaan eipä viitsi, kun aina on jossain pilviä tulossa.

      Koskahan olisi päivä, jolloin uutisissa kuulisi jotain mukavaa asiaa, kun nykyään ei oikein huvita edes telkkaria avata. Ja muutenkin siellä on niin paljon uusintoja, että........ Olen hakenut kirjoja lainaan ja niitten parissa kyllä aika menee. Joskus voi kaupungista tullessaan pysähtyä kirjastoon, lehtisaliin lueskelemaan ja selailemaan sekä päivä-että viikkolehtiä.

      Tämän viikon arkipäiviä olen käyttänyt vaatehuoneen järjestelyyn, sieltä on jopa löytynyt "aarteita", unohtuneita tavaroita tai vaatteita. No nyt ainakin suurin piirtein muistan, mitä siellä on. Nyt on oikein aurinkoinen hetki, pieninkin pölyhiukkanen näkyy turhan hyvin. Pakko on nuo matot tuuletella tuolla ulkona, kun on suurin piirtein kaikki vaatteet, sukat ym otettu pois ja laitettu sen jälkeen paikoilleen, kenties uusille sellaisille. Yläkerrasta siirrettiin laatikosto vaatehuoneeseen, alimman hyllyn alle, sinne mahtuu paljon tavaraa, siististi "piiloon". No tuotakaan hommaa ei tarvitse pitkään aikaan uusia, toivon mukaan.

      Tämmöistä meillä. Mukavoo päevän jatkoo kaekille! Päevä ee ennee paesta, mutta sinistä taevasta kyllä tuolla kaavempana näkkyy ja ihan mustia piliviäki on tulossa.
      Tiällä paulamaria

    • sinisirkkuevk

      Terveiset kesäreissulta!

      Kävin sukuloimassa pari päivää serkkuni luona, jonka kesämökki on mummolan maisemissa Pihlajakoskella. Tyttärenpoikansa koukkasi minut mukaansa, ja siellä oli serkkuni kokannut ja leiponut tuloamme varten.

      Muistui mieleen monet lapsuuden asiat, tuo kesämökki oli aikanaan kylän sentraali, jossa pistäydyimme Osuuskauppakäynnillämme iltapäiväkahvilla, äidin siskon hoidellessa puhelinkeskusta.

      Tädin vadelmamehu oli parasta mitä tiesin silloin, paljon muistelimme serkkuni kanssa niitä aikoja. Nyt sain juuri maasta nostettuja uusia perunoitakin, niitähän ei voita mikään ja olihan minullakin lohituomisia mukanani.

      Käväisimme myös katsastamassa mummolan paikkaa, jossa enää ranta on entisensä. Rakennukset on purettu ajat sitten ja uudet asukkaat ei ole tuttuja. Olisi ollut mukavaa lähteä Päijänteen laivalla Lahteen ja tulla sieltä omin neuvoin, mutta nuorimies tarjosi autokyydin kotiovelle asti tuliaiskasseilleni. Ilmakaan ei oikein houkuttanut saderopinallaan Päijänteen matkaan.

      Tässä odottelen uutta TV-tuolia, kun ilmoittivat tuovansa iltapäivällä. Kivalta tuntuu, kun ei mitkään puutarhatyöt sido enää, ja kotiintulo on aina juhlaa,..heippa taas!

    • Ukkosta lupasivat aamuTV:ssä joillekin seuduille, ei niinkään tänne etelärannikolle, ja opettivat ukkoskyykkyä. Sitä vain SkillaNkin harjoittelemaan, kun kerroit teillä päin ukkosta olevan. Ison puun lähelle ei saa mennä.
      Se kiva nuori sääprofeetta Koskela näytti, miten ukkoskyykky pitää tehdä.

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288720582598.html

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1435046319584.html

      Tavaroita on liian paljon, vaikka minulla on vuosikymmeniä ollut ehdoton kielto lahjojen suhteen. Lahjoja ei voi heittää pois, vaikka olisi aivan tarpeettomia, kun niiden antajaan on hyvä suhde, niin lahjaa en vain saa heitettyä pois. Varsinkin lasten antamat kaikki olen pitänyt.

      Suursiivouksen olen itse tehnyt, tarkoitan sellaista siivoojan käyntiä edeltävää kaappien putsausta ja tarpeettomaan tavaran pois vientiä sekä lehtien kuljettamista jätehuoneeseen. Olen huomannut aikakauslehtien painavan niin paljon, että vain isolla pyöräkassilla hissiäkin käyttäen (muuten en sitä käytäkään) saan ne sinne saakka ja jätepaperiin.
      Myöskin petivaatteet ovat parvekkeella, sängytkin voi imuroida välillä, parvekkeelta lakanat ja tyynynliinat pesukoneeseen ja muut petivaatteet takaisin makuuhuoneeseen. Olen aivan puhki. Turha tavara aiheuttaa ihmisille paljon turhaa työtä.

      Nyt ne siivoojat lähtivät juuri, toinen hyvin vaalea, toinen yönmusta. Mukavia molemmat, suomen kieli oli heillä hyvin hallussa. Iloisilta ja hyvinvoivilta he vaikuttivat.

      Nyt kyllä lepäilen lopun päivää. Hyvää oloa kaikille!

      PS. Noista linkeistä ei koskaan tiedä kumpi toimii, siksi laitoin molemmat.
      Toivottavasti ainakin toinen toimii.

      .

      • PS. Tuossa näkyi myöskin tuo linkki, että "tietokoneesi saattaa olla vaarassa ennen kuin teet tämän päivityksen", - klikkasin sitä, mutta mitään ei tapahtunut.
        Kun kysyin siitä pojaltani, niin hän sanoi että sinulla on jo se päivitys.
        En tiedä sitten, vaikea on joskus ymmärtää konetta!


      • Merilii

        Kuulitteko siitä, että Nokian puhelinten Microsoftille myynti olikin hyvä juttu!


      • j.hurskainen_
        Merilii kirjoitti:

        Kuulitteko siitä, että Nokian puhelinten Microsoftille myynti olikin hyvä juttu!

        Salossa kuitenkin musta viikko. Nokian mahtivuosina Salo oli meidän piilaaksojamme. Nyt sitten enää pelkkä laakso savitasangolla.

        Enemmän ite kyllä huolta kannan pohjoisten kuntatalouksien tilasta. Salo paremmin taas työllistyy ajan kanssa uudelleen.

        Aina sitä kahvipirttiinkin mediasta uutisia pukkaa.

        En näe niin pahana auringon pientä siirtymistä kauriin kääntöpiirille päin, kas kun muuten emme pääsisi päivän valon jatkumapuolelle.

        Hyvää keskikesää kaikille!!


      • J.H.lle

        Suomalaiset ovat älypäitä ja yrittäjiä, eivät ne ominaisuudet minnekään katoa Salossakaan! Varmaan nousee uusi menestyvä yritys näiden keksimänä ja kehittämänä.
        Nokian uutta nousua ennustetaan nyt, ja matkapuhelinten myynti Microsoftille 5,5 miiljardilla olikin nerokas teko Nokian hallitukselta.


    • Uneton-uneksija-

      Tympii tympii tympii niin
      elämän murheet nuo
      --
      on elämä menny
      taakse jääny
      on vanhuus vain vaivanain
      --
      tympii tympii tympii niin
      te onnelista näyttelette
      ---
      mun totuus on
      vanhuus ja menneisyys
      tulevaisuutta ei näy
      -----
      tympii tympii tympii niin
      kaipaan rakkaitain
      siellä kaikki jo on
      sinne tahtoisin tulla
      täällä suru murhe ikävä mulla
      ---
      tympii tympii tympii niin
      te tuomitsette
      te soimaatte
      ette murhetta hyväksy
      -----
      tympii tympii tympii niin
      teeskentely tympii niin

    • mummi77

      Huomenta.

      Äsken heräsin ihmeääneen. jollakin varmaan palohälytin piippasi,tai sitten kokeilivat huolto porukka.
      On menossa semmonen remontti touhu tässä talossa.

      Jokohan helteet loppui,on semmoista sopivan lämmintä.

      En välitä tuosta ukkosesta,se kun tuppa viemään minulta tajun kankaalle.;)

      Ei onnistu vieläkään kirjautumiseni,on se nyt kumma;(((((

      näkyillään...
      muoritässä purnaa.

      • Huomenta, muorikos oven niin tiukkaan vetäisi, en millään meinannut sisään päästä, no nyt täällä ja kaikki melko hyvin.
        Toissa yönä todella ollut ihan kova jyristeinen ukkonen, mutta en joutanut kuuntelemaan, minä nukuin;)
        En osaa pelätä ukkosta, koskaan en ole kokenut mitään poikkeuksellista, mielelläni sitä mahtia katselen.
        On se asia sellainen, että sen edessä et mitään mahda, katselet vaan, tuo puun alle meno ja onkivavan pystyyn nosto on vaarallista, näin on kerrottu.
        Uneton-uneksjai, älä vaivu murheen laaksoon, huominen voi olla vaikka kuinka yllätyksiä täynnä.
        Kyllähän välillä meinaa tympiä, mutta sille tunteelle on vastakaikua haettava, tehtävä jotakin poikkeavaa, vaikka ulos, tiedä vaikka joku pirteä ihminen vastaan astelisi ja tyrkkäisi tympeän ilmeen kasvoilta.
        Oikein jäin miettimään tuota onnellisuutta, kyllä minä melko onnellisten tähtien alla olen saanut kulkea, onko se ehkä sitä, että melko vähään tyytyväinen olen.
        Onnea on, kun on oma koti, jälkeläiset jotenkuten pärjäävät, joskus muistavat kysellä kuulumisiakin ja tuo kuntokin vielä niin hyvä, että omatoiminen olen, ei sen kummempaa tarvita onneen.
        Hakeudun silloin tällöin ystävien pariin, mökeille ja vaikka vaan kahville, sitten on mukava tulla kotiin, se onnikin on sitä, mihin sitä verrataan.
        Teeskenteleväni en tunnusta, tälläinen olen, en tosin kaikkea minun mielessä olevaa kielteistä katso tarpeen olla kirjoittelussa esiin tuoda, jos näin voi pahaa mieltä välttää, mitäpä siitä hyötyisin, jos jonkun toisen taakkaa lisäisin.
        Suruakaan en tuomitse, sen läpikäynyt melko raskaana olen, mutta nyt voin muistoja esiin kaivaa ja niillä mieltä tyydyttää.
        Surun aika on, mutta elämä on kuitenkin jokaiselle oma, omanlainen, ei voi sanoa, tee näin, itse on tunteensa kestettävä.
        Voimia sinulle, kuin kaikille toisillekin, joilla murheen taakka painolastina.
        Onpa kiva sini-sirkku, kun et ikävöi entiseen kotiin, osaat nauttia huolettomuudestasi, näin minäkin, ihana ajatella, että ei kiirettä ja ei suuria suunnitelmia, voi vaan olla.
        Aamulla voi ajatella päivää ilman suunnitelmia, mutta kohta alkaa taas ne velvotteet, nyt vaan teen mitä lystää.
        Parvekkeella tomaatit raakileina, ihanaa maistaa omia tomaatteja.
        Nuo Salon tapahtumat masentavat, mutta oli myös kiva kuulla erään naisen suusta, että kyllä tästä selvitään, näinhän sitä pitäisi vastukset voittaa, uskoa ja luottamusta elämän järjestymiseen, synkkinäkin päivinä.
        Tiukan paikan tullen olen minäkin tämän kokenut, asiat tuppaa selkeytymään.
        Kovasti jaksatte siivoilla, minä vähän huonoa omaa tuntoa tunnen noiden komeroiden kunnossa olosta, mutta omapa syy, laiskuus.
        Nyt taitaa taas virua tämä viesti, mutta sehän on tuttua minun suunnalta, en osaa lyhentäen kertoa, asia pitäisi perille saada ymmärrettävästi;)
        Joku sanoo, että mikä asia, no tämähän se on tämä tärkeä viestini sisältö, heh,heh.
        Tämmöinen on sää täälläkin, sataa ja paistaa, mutta hyvä ettei jatkuvaa veden tulos, voi väliin tehdä kauppareissun.
        Koetetaan nähdä jotakin valoisaa tässä tämän kesän säässäkin, ainakin mansikat eivät rytinällä kypsy, kestää marjojen tuloa pitkään ja sieniä on odotettavasti, hinnat varmaan kohtuullisiksi muodostuu, jos ostamaan joutuu.
        Nyt päivän touhuihin;)


    • Kotisiivoamisesta

      maksetaan (eri siivousfirmoissa työssä oleville) 2 tunnista 65 €.

      Ja tunti on 45 min. , sillä matkaan otetaan se 15 min.

      Toisin sanoen 32,50 € / tunti.

      Kun opiskelija, joka asuu tässä talossa, kyseli sitä, niin kerroin.
      Hän sanoi saavansa Vakuutusyhtiöissä kesätyössä
      nyt ollessaan 10 € /tunti.

      Ja kun opiskelijan pitäisi saada pian lapsiakin ja koti, ettei se aika mene ohitse!

      Ei vissiinkään ole ihme, että moni mies antaa nykyisin steriloida itsensä.

      Tulee tunne, että onko Suomella tulevaisuutta?

      Onko nuorisolla Suomessa tulevaisuutta?

      Me maksamme Kreikkaan niille ortodokseille vapaan kulutuksen ja elämän,
      kuuntelemme ja noudatamme tarkkaan EU:n määräyksiä.

      En voi kuitenkaan opiskelijoita kutsua siivoamaan, kun heillä ei ole sitä firman tunnusnumeroa, jolla verot maksetaan.

      Mieluummin suomalaisia nuoria auttaisin.

      • Melko hyvä kesäpäivä vielä tänään. En kovin paljon ulkoillut, vain asiareissun ja roskien viennin yhteydessä ehkä kilometri tuliverryteltyä.

        Monta tuntia on parin päivän aikana mennyt lukuharjoitteluun. Sain luettavakseni Heikki Turusen viimeksi ilmestyneen kirjan "Karjalan kuningas." Sehän ajoittuu sisällöltään lähelle lapsuus - ja nuoruusvuosieni aikoja ja sen aikaista elämänmenoa ja myös kohteetkin ovat lähistöllä - ei kuitenkaan entisten elämispaikkojeni kylissä. Tietysti kirja on suurelta osin fiktiota, mutta "maamerkkejäkin" runsaasti löytyy. Muutoinkin olen melkein kaikki Turusen kirjat lukenut. Kesken tämä lukuhommani on, vähän yli puolet n. 330 sivusta.

        Hyvä runohan mielestäni on "Onnettomalla-uneksijalla" . Tulkinta on sitten lukijan käsissä, selviää siitä sisällöstä sanomakin.

        Tuntuu että jotakin olen jäänyt vaille. Silpasenpa suikan päähäni ja painun ulos. Eiköhän se siellä selkene. Hyvää kesän jatkoa meille ja toisille!


    • 10,7 tuttu päivä. viimevuonna samana päivänä täytin 80, nyt pykälän enemmän. Ei se kesä taida tulla. kuitenkin aurinko tänäänkin paistanut. ainakin pilvenraosta.
      Kyllähän tuo elämä voi olla monellakin tapaa raskasta. mutta jokainen elämä on erilainen. vaikea verrata toisiinsa, vaikka omat sisaret, tai veljet ovat läheisiä, kuitenkin helläkin jokaisella oma erilainen elämä.
      Uneton uneksija teki ihan kohtuullisen runon, mutta minäkin aika huonosti nukun, niin ei se elämä ihan tympimisen asteelle ole mennyt. Kaikki päiväthän ovat kuitenkin erilaisia täytyyhän siihen elämään ilonkin hetkiä sattua, ainakin minullekin useinkin.
      Minulla huolia tuon läppärini kanssa, ehkä saan sen tänään kuntoon, osat kuitenkin tulivat postista. No ei tässä sittenkään niin isoja murheita ole kun kuitenkin voin ilmoittautua tuon Venlastiinan laitteella.
      Toisaalta jos niitä murheita olisi, ja joutuisin kirjoittamaan 5000 kirjaimen pituisen jutun, olen varma etten ole kirjautunut. Juttuni ei koskaan tulisi perille.

    • muori77

      Kyllä alan kyllästyä tähän suomi24.

      No päivä on ollut vähä vetinen:)
      Muutama tippa tuli äsken.

      Saunaterveiset piti tulla kertomaan.
      On taas perjantai.
      Päivät menee vauhdillla ei meinaa perässä pysyä;)

      Ei ole niin lämmintä kuin oli vuosi sitten heinäkuussa.
      Näkyillään...
      saas nähdä lähteekö tämä.

      • Lauantai aamua, viikonloppukin edessämme, aurinko paistaa, mutta eilen illalla ukkonen mellakoi.
        Mukava, että selkeni harmittelin jo, että en pääse siivousta suorittamaan.
        Nyt matot ja muut tekstiilit saavat haistella tuulen tuoksuja parvekkeella.
        Istuin eilen illalla parvekkeella minäkin ja katselin ukkosen suomaa uhkeaa taivas näkymää, on se vaan sellainen ilmiö, että eipä joka poika saakaan sellaista näkyä aikaan.
        Lehdessä oli ihmeellinen tulipalon aiheuttanut juttu, lasiastiassa oli vettä varaston seinustalla ja veden, lasin auringon säteen voimasta syttyi
        heijastuksesta tulipalo.
        Minulla sauna lauantaina ja siksi tämä siivous päiväni muutin perjantaista tähän lauantai päivään, onhan niin mukava mennä saunan jälkeen raikkaaseen vuoteeseen;)
        Pyykkipäiväkin aina lauantaina, tapojensa orja sitä ihminen on.
        Onnea Latelle vuosijuhlan johdosta, niin ne vuodet vierii, mutta mikäpä siinä, joka päivä on armo uus, näin lauletaan jossakin virressä.
        Noista virsistä on jäänyt paljon mieleen, kun äitini niitä aina lauleli, ei uskovainen sanan täydessä tarkoituksessa ollut, mutta sen ajan mukainen vakava ja asiallinen ihminen.
        Noista kirjosta tuli mieleen, että ei niitä enää saa edes kaupaksi, samoin äänilevyjä, molempia on minullekin kertynyt aika määrä.
        Vähän harmittaa, kun tuli vähistä rahoista niitäkin hankittua, mutta tehty sekin hölmöys, nyt pölyä keräävät, vaikka lasitettuja kirjahyllyt onkin.
        Kyllä tätä tavaraa on, varmaan kalustaisi pienen kodin ylimääräisillä huonekaluillani.
        Ystävätär nauroikin, että pienemmästä asunnosta haaveilet, mihin tavarasi saisit sopimaan, millään ei raaskisi mistään luopua, tai ainakaan ihan kaatopaikalle viedä.
        Sinne ne varmaan joutuvat, kun minun aika on maailma jättää.
        Kallista on siivouttaa ulkopuolisella, mutta eipä se kuitenkaan palkkana mikään iso ole tuo summa mistä kerroit" kotisiivoamisesta".
        Nuoria käytetään hyväksi kesätöissä, kun vaan jotakin hommia saavat, tyytyvät siihen, no kokemusta tulee ainakin ja valintoja tehtäessä voivat olla hyödyksi.
        En enää jaksa Kreikasta puhua, minua ärsyttää se mahtava joukko siellä soutaa ja huopaa, asiat viruvat, päätöksiä ei tehdä, tärkeän näköisinä nämä meidänkin lähettiläät siellä suutaan aukovat.
        Miksi kaikki päätösten teko, samoin kuin nuo oikeus käsittelyt venyvät, rahaa palaa koko ajan. milloinka noustaan barrikaadeille?
        No ei milloinkaan, tähän tyydymme ja kansa köyhtyy, varmasti joku osa osaa puolensa pitää.
        Tämä kansalainen yrittää tätä siivous hommaa alkuun saada ja säästän jonkun euron, kun onnekseni jaksan vielä touhuta, vauhti ei kyllä päätä huimaa, mutta iltaan mennessä on valmista;)
        Kaikille toivotan kaunista ja mukavaa päivää.


      • Ramoona_

        Luin vielä uudelleenkin Skillanin hienoja kuvauksia uhkeasta ukkostaivaasta ja mattojen tuulen tuoksujen haistelusta. Suomalaiset ovat tuulettajakansaa, muualla matot yleensä vain imuroidaan. Minunkin mielestäni viikkosiivoukseen kuuluu vuodevaatteiden tuuletus ja puhtaat lakanat, mieluiten tuulessa kuivatetut, ulkoilman tuoksuiset ja sileiksi mankeloidut. Jonkun mielestä silitys ja mankelointi on turhaa työtä, mutta nautin siitä työnäkin. Tuoreita kukkia vielä maljakoihin ja hyvät pullakahvit siivouksen päätteeksi, ja illalla saunaan.

        Paljon tavaraa mahtuu meidänkin kaksikerroksiseen taloon, joka on jonkin mittapuun mukaan ihan liian suuri kahdelle, mutta usein talo on täynnäkin, kun on paljon lähellä asuvia lastenlapsia. Talomme on melko uusi ja energiapihi, kylmällä ilmalla lämmitetään oman metsän puulla varaavaa takkaa joka päivä ja saunaakin kolmisen kertaa viikossa. Itsesuunnitellussa talossa on paljon säilytystiloja ja pinnat helppohoitoiset, kyllä tässä siivouskin sujuu rattoisasti.

        Kesäsää on ....vaihtelevaa. Aurinko vilahtaa silloin tällöin, saattaa jäädä tuntikausiksikin mollottamaan, sitten taas sadepilvet vyöryvät . Eipä ole tarvinnut kallista vesijohtovettä kasteluun käyttää. Kovin kylmää ei ole, tähän vajaan kahdenkympin lämpötilaan on jo tottunut kesämekkosillaankin. Veneily on ollut haasteellista, lähinnä päiväretkiä on tehty . Saarissa on mukava poimia mustikoita, kun tuuli vilvoittaa ja ajelee pikkusiivekkäitä loitommas - hyttysiähän meren hengessä ei olekaan. Mustikoita on jo maisteltu aurinkoisemmilta paikoilta, pari kanttarellikastikettakin olen saanut ensimmäisten oman kasvimaan siiklien särpimeksi. Paras mansikkasesonki on vasta alkamassa, ehkä niitä riittää nyt pitempään, kun on viileää. Käymme poimimassa aina mansikanviljelijän pellolta, saa varmasti tuoreet hyvät marjat ja maistiaiset samalla. Huomasin, että Skillan olit kokeillut sitä maisemakahvilan raparperipiirakkaa. Mustikoista leivon mieluiten pullapohjaisia piirakoita, liian nesteen sitomiseen käytän hiukan perunajauhoja hillosokeriin sekoitettuna.

        Kreikka-sotku potuttaa, Putin ottaa pannuun, Suomen taloustilanne riepoo ja nuoria sekä työikäisiä käy sääliksi, massairtisanomisilla taas sivallettiin tuhansia perheitä. Mutta kesä on meillä kaikilla, metsä kasvattaa marjoja, luonto tarjoaa kauneutta kaikille aisteille eikä niistä iloista ainakaan toistaiseksi veroteta.

        Hehkeää heinäkuista viikonloppua !


    • Tuo tavaran paljous on tuoreessa muistissani minullakin, muuton yhteydessä. Ratkaisin sen antamalla nuorille kaikki antiikkikalusteet, paitsi yhtä venäläistä mieheni lempituolia :D

      Yllättävän hyvin se sopii selkeään modernimpaan sisustukseeni, josta nautin. Poikani ihaili keittiön Boschmerkkisiä koneita, tyytyväinen olen itsekin, opittuani käyttämään tuota Induktiohellaa.

      Ensimmäisenä muuttopäivänä jouduin keittämään 2 kananmunaa itselleni vedenkeittimessa, kun hölmistyneenä seisoin hellan vieressä, joka ei edes lämmennyt teräskattilalleni. No, tulihan sitten uusittua kattilat ja pannutkin. Eilen sain tv-tuolin kotiin, mutta kasaamista odottaa tv-taso ja taulujen ripustus, kattovalaisimet ym. Uusi olohuoneen matto on jo matkalla, mutta vara-aviomiehen saan vasta elokuun 5 päivä hoitamaan loppuhommat:D

      Kaikki omani lomailevat nyt saaristossa, olen jo oppinut malttamaan, kun koti toimii jo tällaisenaankin, ja mielelläni olen omatoiminen.
      Ihanan sininen taivas ilahduttaa,...
      hyvää viikonloppua kaikille!

      • piristi-päivää-

        Kiitos,,,,

        Kaunista kuuneltavaa,

        kuuntelen paljonki joytubesta kaunista musiikkia,
        sieltä löytyy ihanaa nostalgiaa,
        loistavia harvinaisuuksia,
        kuten Laila kinnunen, Olavi Virta ja paljon paljon paljon muita joapa vanhempaa tuotantoa,
        tietenki myös nykyisyyksiä lahjakkuuksia
        mutta se vanha aina kiehtoo, kiitos,,,,


    • mummi777

      Ehtoota.

      Onhan musta taivas.
      Vaan lännestä paistaa aurinko.

      Kävin päivällä tuolla yhdessä isossa kaupassa ja taas kerran eksyin siellä,piti kysellä mistä pääsee ulos;)

      Kävin myös sairaalan vuodeosastolla tuttuja tapaamassa.
      Mielissään ovat kun joku käy tervehtimässä.

      Tuo ukkonen veti minut taas kantturiksi,mutta nyt alkaa helpottamaan.

      Kyllä niin sormet syyhyisi marjametsään,vaan tuon selkäni takia on turha edes haaveilla;(

      Eipä tässä kummempia.
      näkyillään...

    • j.hurskainen_

      Yleinen väsyneisyyden lisääntyminen on omalla kohdalla tosiasia. Työskentelyn aloittaminen jää vähitellen vaan myöhemmäksi.
      Ei auta itteään niskasta ottaminenkaan. Nyt lisäravinteiden nauttiminen on kokeiltavana. Rautakapseleita ja Gerimaxia otan jokaisena päivänä vuodesta.
      Tietysti ravinnolla on merkitystä. Ei sitä piimävellillä ojia syvennetä, ei väkioksaisia tammipölkkyjä klapeiksi tehä.

      Ai että minuu riepoo kun vahingossa kaasin sen liemineen jäähtymässä olleen suolatus porsaanpaistikipon.
      Se oli ulkona kivilaatalla jäähtymässä, että vois sen jääkaappiin illalla laittaa. Tuttu kassarouva suorastaan käski tekemään Knorr-jauheesta kastikkeen. Ei paljoa vaan ruokalusikallisen verran, maitoon.

      Uutisten takia laitan koneen puhuksiin. Jaksamisiin.

      • Herrahenkilöiden lauluilta tänään!

        Siellä se nuori vaalea symppis laulaa East Virginian.

        Jotain tunnelmaa siinä Dannyn aikoinaan laulamassa kappaleessa on,

        jokin sellainen tunnelma, jonka sisään menen ja nautin,

        vaikka ulkopuolelta kuunneltuna

        se ehkä on hiukan laahaava ja raskassoutuinen,

        muistuttaa hiukan virttä.

        Silti en voi olla pitämättä siitä.

        Laulaja kertoo siinä kaipuustaan kotiseudulleen, jossa on pienenä rakastanut asua.
        Useilla meillä varmaan on omat 'Virginiamme ', jonne on koti-ikävä.
        ...

        Tässä se Dannyn laulamana, (kuuntelin siellä myöskin La Lailan herkän ja kauniin tulkinnan samasta sävelmästä.)

        ...

        https://www.youtube.com/watch?v=CHv55-5hZoU



        Ehkä se 'sisälläolo ' johtuukin siitä eikä sävelestä?


      • Tuossa Virginian tangosovituksessa oli aivan upouudet sanat, ei enää Virginiaa ollenkaan.


      • Sunnuntai aamuun on herätty, viileä ja pilvinen tuo sää vaan on, harmittaa lomalaisten puolesta.
        Koko vuoden odotetaan lomaa, sitten saa villavaatteet päällä kulkea, yritin tyttärellekin sanoa, että nyt sitten sitä unta voi varastoida, tai ainakin työuupumusta purkaa.
        Laiha lohtu, aurinkoa, sitä ihminen kaipaa.
        Tangomarkkinat on eletty, voittajat valittu, no ei ihan minun mieleisiä tullut, minusta tangossa on oltava voimaa ja mahtiponteisuutta, Jussila sitä tavoitti, mutta toisin päättivät, kuningatarkin olisi voinut olla vaikka toiseksi tullut, no makuasioista ei voi väitellä, tyydyn tulokseen;)
        Minusta parin yhteisesitys oli mahtava, siis Jussilan ja Heikin.
        Uudet sovitukset Dannyn lauluista ei olleet mieleisiä.
        No olenpa nyt kireällä tuulella, laitetaan ilman syyksi;)
        Teeppäs läskisoosia ja keitä perunat, eiköhän voimaa riitä vaikka puuntekoon hurskainen.
        Kyllä se heikoksi vetää jos laihalla ruualla yrittää, vanheneva ihminen tarvitsee monipuolista, kaikenlaista sisältävää ruokaa, ei enää näillä kymmenillä tarvitse kiloja ajatella, näin sanoi tohtori täti.
        Mielelläni antaisin minäkin noita kalusteita lapsille, mutta eihän heille kelpaa, liian vanhanaikaisia ovat, eivät edes anna arvoa perinteisille ennen hyväksi ja laadukkaiksi luokitelluillekaan.
        Ehkä mikään ruusattu ei istu tähän päivään, mutta heidän ne jonnekin on saatava, kun minä en ole niitä säilyttämässä.
        Toivomuksen olen heittänyt, että ei kaatopaikalle, pilven reunalta vahdin, uskon että löytyy vielä ihmisiä, joille minunkin kalusteeni kelpaa.
        Mukava lukea Ramoona sinun kirjoituksia, niin paljon samaa niistä löydän itseni kanssa, tiedä vaikka sielun siskoja olemme;)
        Nuo vanhat pinttyneet tavat joita kumpikin yllä pitää ja ne silmää kaunistavat jutut, joita molemmat koemme, nautimme, vaikkakin ihan eri maailmoissa elämmekin.
        Pienistä asioista se ilo elämään syntyy, katselin juuri maljakkoa, johon miljoona kellon kukkia leikkasin, kun rönsyää rumaksi, maljakossa niin kauniita ja kestävät yllättävän kauan.
        Samoin sarviorvokki ruukkuni karsin, kun kukkiminen heikentyi ja keittiön ikkunalaudalla on nyt orvokki maljakko, sekin kaunis, sininen.
        Nyt toivon, että uudelleen kukkimaan alkaa, ainakin maahan istutetut sen tekevät.
        Miljoonakello leikkuusta innostui.
        Mansikka pellolle minäkin haaveilen meneväni, saa nähdä miten mummon käy ja mustikkaankin, jos joku helppoon maastoon vie.
        Ei meinaa millään uskoa, ettäkö muka ei jaksaisi;)
        Lakanat aina silitän, kun en viitsi mankeliin mennä, alusvaatteetkin silitän, olen saanut siitä ihmettelyä, että viitsitkö tuonkin tehdä, kun aivan sileitä ovat, itsepäinen ja tapojen orja tunnustan olevani.
        Mankeli talossa on ja maksutonkin, mutta mielestäni aina niin vähän sitä manklattavaa, tulisi kyllä parempi jälki.
        En vielä ole eksynyt kauppaan, ehkä siksikin, kun en yleensä isoissa kaupoissa jaksa käydä, jo ajatus niistä pitkistä matkoista siellä hyllyjen välissä, löytämättä mitään, väsyttää.
        Kyllä noita vanhoja iskelmiä kuuntelee mielellään, on niissä joku rytmi ja sävel, näihin nykyaikaisiin huutamiskappaleihin verrattuna, no taas ilmaisin tämän kykyni uudistuksiin, ei vanha koira uusia temppuja opi, totuus se on.
        Hyvänen aika, vajaa kaksituhatta merkkiä enää jäljellä, mitähän taas olen höpötellyt;)
        Voikaa hyvin ja jaksetaan toivoa sitä aurinkoa, sillä toivossa on hyvä elää.


    • Lähes koko päivän satanut, nyt sinitaivasta hiukan näkyvissä, en oikein usko tuohon valoilmiöön, kovin on ollut väliaikaisia tähän mennessä.
      Eipä tuonne uloskaan ole paljon asiaa, kaikkea on evästäkin mitä tarvitsee.
      Syöminen on sellainen asia, kun syöt paljon vihanneksi, ja hedelmiä niin tuo muu ruokapuoli menee vähemmällä, toki kerran päivässä kunnon ateria niiden vihannesten kanssa on paikallaan. Läskisoosia sitä nuorempana tuli usein syötyä, nyt tuo kunnon läski puuttuu usein kaupoista.
      Noista vitamiineista syön D, ja B 12 vitamiineja päivittäin.
      Onneksi en asu omakotitalossa tai sellaisessa rivitalossa jossa noita piha ynnä muita ulkotöitä olisi, kun niistä nyt on päässyt eroon ei niitä kaipaakkaan.
      Mökillä jos sinne nyt menemme ei myöskään olisi noita ulkoilutöitä, Saunapuita tietysti tarvitsee, siellä on omasta takaa metsää kaksi hehtaaria, niitäkin nuoremmat kaataa, ja pilkkoo valmiiksi.
      Noista vanhoista huonnekaluista meillä on annettu arvoa niille, meillä on muutamamia perinnöksi tulleita yli satakin vuotta vanhoja, mm, vanha keinutuoli, neljä Wieniläis tuolia yksi liinavaatekaappi, jossa ovessa hieno peili viistoine reunoineen, eikä tuo viitriini kaappikaan ole yhtään hullumpi. Kaiki olen kunnostanut, ja entisöinyt alkuperäiseksi.
      Onneksi meidän veljekset antavat niille arvoa, ja ovat sopineet mitä kullekkin on. Täytyy taas lopettaa alkaa tuntua ettei menekkään läpi.
      Jos ei mene ette sitten tiedä mitä kirjoitin. Moikka.

    • Neeasa

      Hei, pirttiläiset! Eilinen ilta nautittiin tangoista, kaunista oli musiikki ja hyviä laulajia kaikki! Minullakin vähän samat tunnelmat kuin SkillaNilla, että naisten kilpailussa Eerika olisi ollut eka.
      Myös duetto, kuningatar ja toiseksi tullut Kalle Jussila lauloivat ihanasti!
      Aki Samulilla oli tumma basso-ääni, joka kiehtoi!

      Komea orkesteri siellä soitti upeasti, kiitos heille!

      Tänään on ollut aurinkoista, tosin tuuli viilensi kyllä. Eräs pyöräilijä, mieheni ikäkaveria, poikkesi ja kertoi, että olisi melkein käsineet tarvinnut, mutta eipä arvannut näin heinkuussa päivän aikaan. Keitin kahvit ja juteltiin, niin jopa siinä kädetkin lämpeni.
      Uusi viikko alkamassa huomenna, ehkä sitten jo lämmin aalto saavuttaa Suomen, ettei sujahda ohi!

      • Sateiseksi päivä pyörähti, mutta eipä erikoisemmin haitannut. On ollut muutaman aivan rojetkia, jonka kimpussa on hurahtanut rutkasti aikaani. Tietysti on muitakin puuhia sinä sivussa. No nyt on hommani jotenkin järjestyksessä.

        Tangokisoja olen kovin vähän seurannut. Huomioni kiintyi siihen, että miesten "kunkulla" oli taiteilijanimi, Aki Hakonen on lähempänä. Lieneekö "Samuli" katsottu nimenä vetävämmäksi. Tällä en tarkoita hänen suoritustaan, laulujen arvosteluun eivät kykyni riitä.

        Kun arvokaista huonekaluista on kyse, perintöni oli kunnon kirves, sekin kyllä jo omassa käytössä ollut. Eipä niitä kulahtaneita penkkejä kilpasin kukaan raahannut vaikka olisi tarjolla ollut. Melkein samalla samaa tasoa on myös taloudessani olevat kalusteet, alennusmyynneistä hankitut välttämättömät. On tosin katajakakkaroista tekemäni pöytä. Siisti kyllä, vaikka itse sanon. Tuskinpa sekään suuremmin ketään kiinnostaa. Modernimpaahan se nykykatsannossa täytyy ollakin. Joten aika helpolla ja penillä huolilla näistä asioistani selviän.

        Paljon on nyt politiikassa ja neuvotteluissa menossa. Enpä minulla ole paljon muuta tietoa kuin mitä uutista pukkaa. Jos onkin arveluitani, en niitä nyt tähän tunge. Tulee mieleni eräs kaverini joka oli hurahtanut jehvalaisten puhekouluun. Pikku hiprakassa hän aloitti: "Me olemme, elämme ja liikumme ylevässä yhteiskunnassa ja ajassa muuttelevaisessa...." Hyvää illan jatkoa!


      • Huomenet viikon alkuun ja minkälaiseen, sateeseen ja koleaan, alkaahan tähän jo tottua.
        Katselin taivaalle, ei pääskyset lennelleet, luin lehdestä, että ovat muuttomatkalle lähteneet, en jaksa moista uskoa, eiväthän poikasetkaan vielä ole lentokykyisiä. ei kai ne poikasiaan pesiin jätä?
        Tuuli näyttää heränneen ja aika virkeä onkin, jospa pilvet pois ajaisi.
        Tuohon kattavaan arvosteluun en minäkään noiden laulujen suhteen pysty mistä kilpailtiin Seinäjoella (en muuallakaan) oman tykkäämiseni perusteella vaan mielipiteeni ilmaisin.
        Olavi Virta on yksi kesto suosikkini ja hänen veroistaan on vaikea löytää, tämä Akin ääni oli niin matala, että sanat katosivat, tai siis minä en selvää saanut.
        Varmaan katajapöytäsi on ainut laatuinen ja kaunis ynnämuu, uskon että halua se sinulta ostaa on monella.
        Neeasa mainitsit lämpöaallosta, vaikea uskoa, kun ulos katsoo, mutta oikukas sää on ollut, jospa taas vuorossa päivän parin lämpimämpää.
        Late pystyt itse huonekaluja kunnostamaan, se on jotakin, minulla yksi anopiltani saatu pikku pöytä ( ei arvokas ) siitä lohkesi jalka, ystävällinen naapuri tapitti jalan ja nyt paikkansa täyttää.
        Muut huonekaluni tassujalkaisina vahvatekoisia.
        Kyllä minäkin tykkään vanhoista tavaroista, olkoonpa vaikka ynnämuun vanha kirves, ajan patina se kiehtoo, kun katselee noita sisustus ohjelmia, kyllä siellä näkee maitotonkasta lähtien kaikkea vanhaa tavaraa.
        Nuo hiotut lasit on minunkin kirjahyllyssä, ovat muuten hankalat pitää puhtaana, siis ne lasit.
        Pojallani on jonkun verran silmää "vanhalle", mutta tytär ei liioin arvosta, ehkä sitten tyttären tytär taas osaa arvon antaa.
        Hyvähän se olisi niitä perinteitä mukana kuljettaa kaikessa muodossa, juuriaan pitäisi kunnioittaa.
        Minulle eilen soitti yksi emäntä ryhmämme jäsen ja kertoi sairastuneen syöpään, leikattukin jo oli, viimeisessä kerhossa vielä ihan kunnossa.
        Tuli melkoisena pommina tämä tieto, virkeä ja tarmokas ihminen, mustikkaan aikoi kylläkin mennä, sanoi leikkauksen hyvin onnistuneen.
        Hän pyysi minua virkkaamaan myssyn mitä voi pitää, kun hiukset lähtee. Ihailen suuresti ihmisiä joilla taito suhtautua kaikkeen myönteisesti, minusta ei varmaan siihen olisi, jos jotakin tuon tapaista tapahtuisi.
        Tiedän kyllä, että myönteinen ajattelu voittaa vakavankin vaivan ja eihän siitä mihinkään pääse, kestettävä on.
        Ikkuna peltiin sade ropisee, kaupalle pitäisi lähteä, no enhän sokerista ole, kesä kuivaa minkä kastelee, ulos vaan ja sateenvarjo auki.
        Paistaakohan jossakin aurinko, varmaan, nauttikaa jos kohdalle sattuu;)


      • j.hurskainen_
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenet viikon alkuun ja minkälaiseen, sateeseen ja koleaan, alkaahan tähän jo tottua.
        Katselin taivaalle, ei pääskyset lennelleet, luin lehdestä, että ovat muuttomatkalle lähteneet, en jaksa moista uskoa, eiväthän poikasetkaan vielä ole lentokykyisiä. ei kai ne poikasiaan pesiin jätä?
        Tuuli näyttää heränneen ja aika virkeä onkin, jospa pilvet pois ajaisi.
        Tuohon kattavaan arvosteluun en minäkään noiden laulujen suhteen pysty mistä kilpailtiin Seinäjoella (en muuallakaan) oman tykkäämiseni perusteella vaan mielipiteeni ilmaisin.
        Olavi Virta on yksi kesto suosikkini ja hänen veroistaan on vaikea löytää, tämä Akin ääni oli niin matala, että sanat katosivat, tai siis minä en selvää saanut.
        Varmaan katajapöytäsi on ainut laatuinen ja kaunis ynnämuu, uskon että halua se sinulta ostaa on monella.
        Neeasa mainitsit lämpöaallosta, vaikea uskoa, kun ulos katsoo, mutta oikukas sää on ollut, jospa taas vuorossa päivän parin lämpimämpää.
        Late pystyt itse huonekaluja kunnostamaan, se on jotakin, minulla yksi anopiltani saatu pikku pöytä ( ei arvokas ) siitä lohkesi jalka, ystävällinen naapuri tapitti jalan ja nyt paikkansa täyttää.
        Muut huonekaluni tassujalkaisina vahvatekoisia.
        Kyllä minäkin tykkään vanhoista tavaroista, olkoonpa vaikka ynnämuun vanha kirves, ajan patina se kiehtoo, kun katselee noita sisustus ohjelmia, kyllä siellä näkee maitotonkasta lähtien kaikkea vanhaa tavaraa.
        Nuo hiotut lasit on minunkin kirjahyllyssä, ovat muuten hankalat pitää puhtaana, siis ne lasit.
        Pojallani on jonkun verran silmää "vanhalle", mutta tytär ei liioin arvosta, ehkä sitten tyttären tytär taas osaa arvon antaa.
        Hyvähän se olisi niitä perinteitä mukana kuljettaa kaikessa muodossa, juuriaan pitäisi kunnioittaa.
        Minulle eilen soitti yksi emäntä ryhmämme jäsen ja kertoi sairastuneen syöpään, leikattukin jo oli, viimeisessä kerhossa vielä ihan kunnossa.
        Tuli melkoisena pommina tämä tieto, virkeä ja tarmokas ihminen, mustikkaan aikoi kylläkin mennä, sanoi leikkauksen hyvin onnistuneen.
        Hän pyysi minua virkkaamaan myssyn mitä voi pitää, kun hiukset lähtee. Ihailen suuresti ihmisiä joilla taito suhtautua kaikkeen myönteisesti, minusta ei varmaan siihen olisi, jos jotakin tuon tapaista tapahtuisi.
        Tiedän kyllä, että myönteinen ajattelu voittaa vakavankin vaivan ja eihän siitä mihinkään pääse, kestettävä on.
        Ikkuna peltiin sade ropisee, kaupalle pitäisi lähteä, no enhän sokerista ole, kesä kuivaa minkä kastelee, ulos vaan ja sateenvarjo auki.
        Paistaakohan jossakin aurinko, varmaan, nauttikaa jos kohdalle sattuu;)

        Viikonvaihteen Hearissa oli joensuulaisen herkullinen parodiointi kesästä 2015 jota ei tullut.
        Ei meillä sentään olut jäätynyt terasseilla laseihin, eikä muuttolinnut tippuneet jäätyneinä oksilta.

        Tänään sade ripsi kulturellisesti, niin että oli vaan satavinaan. Juuri äsken pellikatto kuitenkin ropisi oikein kunnolla.
        Sääliksi käy kaikenlaisten hyötykasvien viljelijöitä. Räkätit ja sadekuurot siellä täällä uhkinaan. Onneksi kuivaheinää ei enää tehdä entiseen malliin.
        Oma kesäni on jossakin asiassa edellistä vähemmän tressikäs - toisaalta joudun hakemaan kriisiapua vaimoraukan elinpäivien loppumisen vuoksi.
        Enää ei puheyhteyttä, vain kädestä pitämisen tunnistaa. Heräsin kello 05 tunteeseen, että hän halusi pitää minua lähellään.
        Se valvotti ja kammoksutti toisaalta; minulla on vielä hoitamattomia asioita.
        Monet palstalaiset ovat jo läpikäyneet tämän elämän raskaan vaiheen.
        Toispuolinen halvaus - äänetön voittaja.


    • eimuista

      Ihme ja kumma- aurinko paistaa mitä kauneimmin. varsinaista sadetta ei luvattu mutta päivän tihkui vettä kuitenkin.
      Juu, kyllä tangokisat piti katsoa. Minusta kyllä
      oikea kuningatar voitti. kakkoseksi jäänyt oli jotenkin lapsellisen oloinen, puistelehti ja elehti vähän liikaakin laulaessaan. tosin ääni oli kaunis hänelläkin. Varmaan vielä joskus on hän ykkönenkin . Kunhan varttuu "kypsäksi" naiseksi.
      Miehissä oli monta hyvää laulajaa. Kivan esityksen tosiaan piti Kalle Jussila Susanna Heikin kanssa. Hyvin sopi äänet yhteen. Kalle aatteli että nyt pannaan kaikki peliin....

      Itseäni ei häiritse vaikkei aurinko niin helotakkaan. Kun muuten olisi kohtuullista säätä. kaikenlaista näpertelyä löytyy kyllä joka säälle. Ja pukeutumiskysymyskin on.
      Siis meille ,joilla on aina vapaata. Kun tytär työtä tekevänä 3 viikkoa lomaili, silloin kyllä tuli mieleen että olisi nyt oikeat kunnon lomasäät- lämmintä, poutaa, tuuletonta.
      Kaikkihan ne pitää ottaa vastaan mitä ylhäältä annetaan.
      Se on niin yksinkertaista.
      Lutuisaa illan jatketta itsekullekin !
      Nyt kokeilen vieläkö muistan laskennosta mitään.

      • samaten

        Kalle Jussilaa myöskin minä toivoin tangokuninkaaksi!


    • yö.hukilainen

      Nyt joutuu ottamaan kahvia automaatista kun on jo tiistakin puolta. Tai maitokaakaotahan minä nautiskelen. Parempi vattallekin.
      Kansa on kuohuksissaan uudesta Kreikkatukipaketista. Ei ole epäilystäkään etteikö raharikkaat kreikut söisi minunkin alumiini pakistani.
      Köyhäthän sielä kärsivätten. Onhan heillä hieno ilmasto meihin verrattuna.

      Kuten SkillaN sanoi riutuvan valon määrän illalla jo näkee selvästi. Kuukauden päästä koulutkin taas alottavat syyslukukauttaan.Onpi se mentävä pötköllensä. Hyvää tiistakia.

      • Huomenta aurinkoiseen tiistai aamuun, kolakkaa vaan on.
        Maanantai hujahti ihan huomaamatta, kävi ystäviä kylässä ja ilta oli edessä, huomaten, että mitään järkevää töiden suhteen käteen jäänyt, mutta mieli oli valoisa, piristi rupattelu kummasti.
        Suunniteltiin ensi maanantaina menoa toisten ystävien mökille ja tätä rataa se kesä vaan menee, torstaina sinne teatteri reissulle Äänekoskelle.
        Kun on monta mökin omistavaa ystävää, pääsee siinä siivellä mökki elämästä nauttimaan.
        Miten oletkaan joutunut "yö hukilaiseksi", minä sikeimillään unessa noihin aikoihin, tänä aamuna en meinannut ylös selvitäkään, kello oli jo yli seitsemän, kun liikkeelle nousin, harvinaista.
        Minusta tuo koko Kreikan touhusta ei mitään valmista tule, puhetta paljon, tuloksista ei tietoakaan.
        Kalliiksi se tulee tuokin, kun päätöksiä virutetaan, kokouksia istutaan, ei ne ilman suuria palkkoja nämä kokousedustajatkaan ole, kaikkine etuineen.
        Olisi varmaan meidänkin etujen mukaista poistua koko EU:sta, mutta miten sitten kaupankäynnin kävisi ja kai niitä olisi muitakin hankaluuksia, enhän minä ymmärrä, kenkuttaa kovasti tuo maksajana olo.
        Meillä olisi omia ongelmia niitäkin pitäisi ratkoa, mutta vielä mitä, siellä vaan Brysselissä ravataan ja omat asiat jää hoitamatta.
        Voihan olla, että tämä ihan taktiikkaa, kansa unohtaa nämä omat edessä olevat vaikeudet ja sitten rauhoittuneena tyytyy osaansa.
        Niin, koulutkin alkavat kuukauden perästä, vähälle auringolle ja uimiselle lapset jäävät.
        Noista tangomarkkinoista selvennän tarkoituksiani, en Erikaa toivonut voittajaksi, vaan oliko neljänneksi tullut nuori laulaja hänkin, nimeä en muista, hänellä oli tango ääni parempi, matala ja tunteikas.
        Erikalla on vielä monta mahdollisuutta, kun ääni madaltuu ja kokemuksen tuoma paatos kasvaa.
        Raskasta aikaa elät hurskainen, oman läheisen pitkä kärsiminen sattuu itseenkin, sanotaan, että äkkilähteminen on läheisille raskas kokemus ja onkin, mutta näin vuosien päästä ajattelee sitä lähtijän osaa, se on helppo ja nopea.
        Vuodet vierii ja aika parantaa, näinhän sanotaan ja totta sekin.
        Ei meilläkään täällä ihan pakkaselle ole menty, mutta kyllä vähän sitä lämpöä kaipaa.
        Piipahdan tänä aamuna torille, niitä mansikan hintoja utelen ja kakkos luokan lavakurkkua haikailen, sitä saa halvalla ja siitä tulee hyvää kurkkusalaattia.
        Pikkuhiljaa mustikoitakin rupeaa ilmestymään, niidenkin hinnat kiinnostavat, eikun oikein rattoisaa päivää kaikille.


      • Ei.moni.EMUun.liittynyt

        Ruotsi ei ole EMU-un mennytkään, viisaasti väisti vaikeudet,
        otti vain hyvät puolet EU-sta.
        Ja Ruotsin talous voi hyvin!

        Suomihan EMU-un joutui Lipposen viemänä, kun Paavo Lipposelle luvattiin Euroopan presidentin virkaa, ja naurettiin takanapäin.

        Kyllä ainakin kansanäänestys olisi pitänyt järjestää, kun perustuslaissa sanotaan, että Suomi on itsenäinen valtio, jonka valuutta on markka.


    • Kat-leija

      Tosi on Skillan että ainakin Mediassa Kreikka hallitsee. Kärkiuutiseksi mahtuu
      näköjään vain yksi uutisaihe kerrallaan. Ukrainasta ja isiksetä ei nyt paljoa mainita.
      Media luo sitten mielikuvan, ettei hallituksessa nyt muuta tehdäkään. Minä uskon hallituksemme tekevän töitä lujasti, ainakin pää- ja ulkoministereidemme unet ovat jääneet vähiin. Rasittaahan tuollainen reissaaminenkin.
      En allekirjoittaisi tuota että hallituksemme taktiikkaa olisi pitää Kreikan asia esillä, jotta "kansa unohtaa nämä omat edessä olevat vaikeudet ja sitten rauhoittuneena tyytyy osaansa". Pakkohan siellä on mukana olla kun EU:hun kuulumme.
      Ei ehtinyt Sipilä pitkään nukkua, kun jo Saloon kiiruhti työtään tekemään.
      -----------------------
      Turussa on ihan mukava ilma, aurinkokin mahtuu paistelemaan aina välillä pilvien joukosta ja kahtakymmentä astetta lupailtiin Forecalta.
      Pääsemmekin ystävän kanssa kahville oleskelupihallemme keinuun. Siellä ihanat perennat ja pensaat ovat kukkeimmillaan. Juuri keinun takana valtava Jasmiini kukkii ja tuoksuu ihanasti.

    • muori777

      Päivää pirttiin.

      Aurinko yrittelee paistella tuolta pilvien välistä.

      Meni viime yön unet pipariksi.
      En tiedä mikä nyt minun unia vaivaa.
      Illalla nukuttaa siinä 9maissa,sitten parn tunnun kuluttua herään ja sitten ei meinaa saada uudelleen unenpäästä kiinni.
      Kait täytyy turvautua tuohon Melatoniiniin.

      Eipä tässä ole minnekään kiire.
      näkyillään...

    • Neeasa

      Huomenta, vaikka puolipäivähän se jo kohta on. Aamupäivä on kulunut ihmeen nopeasti, kun puutarhassa vähän rikkaruohoja kitkin ja tuntuu, että kun sinne menee aika saa siivet selkäänsä!
      Puolipilvistä, aurinkokin aina vilkaisee puutarhaa, onko nurmikko leikattu, onko rikkakasvit kitketty, onkos kiikusta lintujen jätökset jo siivottu!
      No, on,on, äläppähuoli!
      Uimahalli kutsuu, ihana uida ja harrastan myös vesijuoksua, toinen paikka jossa aika kiitää!
      Katleija sanoi, että Turussa lämmintä, että voi kahvit ulkona juoda, pian kait se lämpö on jo täälläkin.
      Kivaa päivän jatkoa!

    • Tottahan se on, ei nyt juri muusta kirjoiteta eikä puhuta kuin Kreikan velkakriisistä. Aikoinaan kun liityimme EU:hun äänestimme, mutta Emuun liityimme Lipposen johdolla.
      Emusta jäi pois Ruotsi, ja Tanska, hyvin ovat pärjänneet ilman Emuakin, Norja samoin, vaikka ei ole edes EU:n jäsenkään, jonkinlainen ulkojäsen kuitenkin.
      Pakkohan se on kaveria auttaa, kun mukana ollaan, samanlainentilanne kuin toisessa mailmansodassa, Suomi, ja Neuvostoliitto, sanottiin kaveria ei jätetä.
      Suomen omat vaikeudet tuntuvat nyt pienemmiltä kuin Kreikan tulevat velat, kaikkiaan varmaan yli 100 miljaardia, mikähän niistä on Suomen osuus.
      Kyllä mekin "kusessa" ollaan.

      • Kat-leija

        Eikös se Suomen osuus ole EU maiden kärkiluokkaa eli n. 920€ / joka ikinen iikka.
        (kohta lopetan, kahelta tulloo vieras)


      • Olisi kai pitänyt sanoa, äänestin minäkin EU:ta vastaan, mutta Kepukin petti Ahon jodolla. Suomessa ollut melkein aina porvarienemmistö, nyt kaikein porvallisin.


    • selitäLate

      Kyllä Kreikassa rahaa rutosti on, kun vaan kaivetaan vaan se esiin. Siellä on rikkaita kroisoksia enemmän kuin missään, ei ole verojaan maksaneet ja korruptio rehottaa. Sitäkö köyhän Suomenkin pitää pönkittää ?? Mikä kaveri tuollainen maa on, joka köyhemmiltä mailta rahaa kieroilla konsteilla huijaa. Kyllä meidän lapsenlapset kiroaa meidän sukupolven, kun on menty tuollaiseen retkuun. Hyvähän se on eläkepappparaisen puhua, kun eläke juoksee, on oma asunto ja ei ole joutunut työttömyydestä kärsimään. Suomi ottaa velkaa rahoittamaan paljon rikkaampaa maata, onko se muka reilua ??? Vasemmisto tätä Kreikalle rahan antamista haluaa, selitä nyt Late minkä ihmeen takia !!!

    • liikaa-myönnetty

      Olen vaan ihmetellyt tuota avokätistä lainan antoa. Toki onhan niillä Kreikan lainoilla saatu hyvät korkotuotot. Luulisi lainojen antajillakin jotkut paragrafit olevan lainaa myöntäessään. Vai liekö näille ollut toiveena että tässä EU ympäristössä loppujen lopuksi alueen kansalaisilta ne Kreikankin velat irti saadaan nyhdettyä. Sitten velat ristitäänkin uusin nimin, kuten pelastuspaketti, siltarahoitus, apupaketti ym.
      Mielestäni osasyyllisiä ovat myös lainanantajat. Kummalliset ovat tiet rahamaailmassa, ei vanha mummo ymmärrä.
      Onhan lainanantajilla maiden luottoluokitukset tiedossa.
      http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/talta nayttavat euroalueen luottoluokitukset/a660704?service=mobile

    • j.hurskainen_

      Onpa kuitenkin kesä ja kärpäsiä. Yksikään itikka ei muuten tänään puraissut, kun en paljon ulkona ehtinyt olla.
      Parikymppiä maksaisi mansikkalaatikko suoraan mansikkatilalta. Taidan jättää tällä kertaa ne marjat ja laitan omista pensaista pakkaseenkin.
      Puhelinmyyjä ehdotti maan halvimman sähkötarjouksen tekemistä. Jäin vielä harkitsemaan.

      • Huomenta, aamu on jo venynyt pitkälle, taitaa tämä aikatauluni muuttua pysyvästi, herään kyllä samoihin aikoihin, mutta nukahdan uudelleen.
        Onko unen tarpeeni lisääntynyt, hyvin usein päivällä tuoliin torkahdan, vanhuuttako, vai jotakin tulevaa vaivaa ennustaa.
        Tuo syöpä on nyt niin yleinen asia, että aina mieleen tulee, kun elämä jotenkin poikkeaa uomastaan, no tämän kaltaiset aatokset on pois työnnettävä, eihän kukaan tiedä huomisesta, turhaa huolta kantaa.
        Halpaahan tuo jo mansikka hurskaisen maisemissa on, meillä 35-40 euroa pyytävät.
        Myyjä sanoi että kalliina pysyy, kun ei lämmintä tule, toinen myyjä taas lupaili, että ensi viikolla halpenee.
        Vähäiseksi jää ostaminen, jos noilla hinnoilla mennään.
        Paljon ihmiset vaihtavat sähköfirmoja, varmaan kannattaakin, lasku vaan saattaa muuttua kahdesta kohteesta tulevaan, haitanneeko tuokaan.
        Tuo Kreikan tilanne ei minulla ole hallinnassa, ihan vaan maalaisjärjellä ajatellen, tuo hitaus päätösten teossa kiukuttaa ja koko ajan kurjuus kansan keskuudessa kasvaa.
        Apua on annettava sellaisille, jotka omasta syystään eivät vaikeuksia ole lisänneet, tässäkin tapauksessa kansa kärsii, osaamattomien tai muuten ahneiden päättäjien saamattomuudesta.
        Myös tämä Brysselin väki saisi ruveta tekemään päätöksiä, kuinka kauan vetkutellaan Kreikan lupauksilla.
        Edelleen ajattelen, että nämä omat huolet siirtyvät, eivät nämä meidän kellokkaat ihmeitä voi tehdä, olematta paikalla omassa maassa, täälläkin on huolia joita ei yritetä maksattaa muilla mailla.
        Media on riemuissaan, saa lietsoa ilmapiiriä, tällä kertaa noilla Kreikan kyllästymiseen asti tulevilla uutisilla.
        Ei sanoin minäkin EU:hun menolle, mutta eipä tepsinyt.
        Nyt suu kiinni, tyhmiä voi ajatukseni olla, mutta näin yksinkertaisena ajattelen.
        Jatkan vielä, kyllä minunkin mielestä nämä rikkaat siellä voisi nyöriänsä eurojen suhteen höllätä, verotus kaiketi olematon heillä.
        Uskon Katleijan tapaan, että väsymystä tulee näille meidän edustajille, matkatessaan edes takaisin näitä jatkuvia päätös yrityksiä tekemään, mutta paikkansa ovat valinneet ja paljon luvanneet, nyt on vaan pystyttävä lupauksia täyttämään.
        Näin julmasti ajattelen.
        Ei taida pirtin pohdinnalla Kreikkan ei kotimaan vaikeudet selvitä, mutta saahan sitä mielipiteitään esittää, olkoonpa vaikka vääriä, tiedon ja osaamattomuuden tiliin menköön.
        Lupaavathan päättäjätkin vaikka mitä ja toteutukset jää näkemättä.
        Kiva että sait näyttää auringolle pitkän nenän Neeassa, ainahan sitä touhutessa jotain aikaakin saa ja aika hyvin kulkee.
        Virkkasin minäkin kaksi pipoa tälle ystävättärelle, joka syöpähoitojen vuoksi hiuksensa väliin menettää.
        Minulle on tullut pakkomieli, että kaikki langat on saatava tuotteeksi, sukkiin, lapasiin tai vaikka pannulappuihin, mutta ei taida koskaan loppua näkyä, kun uutta lankaa aina joku on tuomassa.
        No sehän on sitä jatkuvuutta, pitäisi vaan keksiä uusia tapoja niitä lankoja tuhota, kovasti yritän muuttaa malleja.
        Eilen kävin torilta niitä kurkkuja ja nyt kurkkusalaatti odottaa purkitusta.
        Tillinippu maksoi yhtä paljon kuin kurkut, eli 1,50 euroa.
        Omat tomaatit kohta parvekkeen kattoon ylttävät, raakileita ja kukkia paljon, kurkussakin pienen pienet alut, ei taida niiden sato säilöön riittää.
        Kai tästä on selvittävä päivän touhuihin, aina vaan tekemistä löytyy ja torille voisi taas mennä, kun aurinkokin paistaa, näkeehän siellä aina joitakin tuttuja, voi kuulumiset vaihtaa.
        Heinäkuu puolissa, kuten kesäkin, nyt vaan odotetaan loppukesän lämpimiä ja kauniita ilmoja.


    • marja-liiisa

      Hei kaikki!

      Tervehdys täältä meiltäkin! Kesä on mennyt ihan huomaamatta, vai eikö se edes vielä tullutkaan. Kovin on ollut kotjeata täällä meilläkin. Silloin tällöin on täytynyt pistää tulta uuniin että ei sisällä tule kylmä. Käytiin juuri äsken tuolla kankailla katsomassa marja tilannetta. Johan siellä oli kypsiä mustikoita. Jos käsin keräisi, niin voisi jo piirakkamustikat kerätä, mutta jätettiin vielä rauhaan. Mutta tullessa satuttiin kanttarellipaikkaan, oli muutaman metrin alueella ihan keltaisenaan.Mutta pieniä vielä olivat, muutaman litran isompia keräsin ja loput jätin kasvamaan. Jos en minä, niin joku toinen saa niistä hyvän satsin.
      Olen odotellut Skillania, että tulet sinne Sirkkamäelle käymään, mutta olet laitellutkin niitä kasvejasi sinne parvekkeellesi.

      Sirkkamäeltä oli viime paikallislehdessä hyvä kuva. Kun hirvimiehet oli laittaneet nuolukiviä metsään puuhun, ja vielä riistakameran kuvaamaan kävijöitä. Niin kolme karhunpentua oli tullut yhtäaikaa kuvaan. Yksi istui puussa, ja kaksi maassa, todella hyvä kuva. Että kyllä ne meidän karhut lisääntyy, kun yhdellä on kesässä kolme pentua. Yksi kaatolupa on kuitenkin kuntaan saatu.

      Eipä ne minunkaan kurkut vielä kummosia ole, mutta niistä meinaan kurkkusalaattia tehdä. Kylvin ne aika myöhään kasvihuoneeseen. Kun laitoin niitä niin vähän, kun entisiä on jäänyt paljon syömättä.
      Samoin tomaatit hidastelee, mutta kaikki muut kasvit kasvaa hyvin, ei ole tuholaisia missään. Ihan on puhtaita kaalin ja lantun lehdet, nehän ne ensiksi reijittää. Mansikka on ihan rapanaan raakiletta, mutta ei vielä ainotakaan kypsää. Amppelimansikoista olen vähän maistiaisia ja kakun ja jäätelön koristeita saanut.

      Niin ja tiedoksi että talviturkkikin on heittämättä, araksi olen tullut. Eilenkin oltiin mökillä, käsiteltiin pitkä laituri, ja uudet mökin portaat valttiöljyllä, mutta heti kun saatiin urakka tehtyä, niin kotiin vaan kiireesti. Saapas nähdä tuleeko tästä kesä että en uskalla uida ollenkaan. Johan se ensi viikolla Jaakko heittää sen kylmän kiven, mitenkähän kylmäksi se sitten muuttuu, eilen oli 18 astetta siellä meidän järvellä veden lämpö.
      No se on tämmöstä nyt, ja tähän täytyy tyytyä.
      Lähden tästä nyt päiväkahvin keittoon, hyvää kesän odotusta kaikille!

      • Tänään paistaa aurinko herttaisesti koko aamupäivän eteläisessä Suomessa. Yhdyn SkillaN'in näkemykseen Kreikkauutisiin tympääntymisestä, se tuntuu täyttävän uutisten ja ajankohtaiset aiheet kokonaan!

        Paljon en TV:tä ole katsonut, puuhaa ja menoa on riittänyt.Aikani on tänään kulunut nettikaupoissa jahtaamiseen, nuo verhokiskot kun vaativat toisenlaiset liukunipistimet kuin omani. Ihan naurattaa, kun kärsivällisyyttä saa venyttää. No Jysk'iltä vihdoin sain sopivat tilattua, toivon.

        Nyt painun kiireesti ulos, tuolla puistomaisella pihalla on vanhanajan puukeinu jossa istutaan vastakkain, sinne lukemaan:D heippa!


      • hiluhi

        Paavo Lipponenhan se oikein meinasi suuttua, kun Ruotsin silloinen pääministeri vähän toppuutteli rahaliitto euroon liittymistä,sanoen:"
        Kyllä me itse tiedämme!"!, nyt sitten tiedetäännn! Se kun on huonoja johtajia, siitä kärsii koko kansa!


    • Kat-leija

      Näin se on että omat touhunsa kullakin. Nim. Kat-leijalla on päivä kulunut uuden polkupyörän ostotouhuissa.
      Netistä valkkasin ensin pyörän jollaisen haluan ja se oli Tunturi Relax 2015, 479€. Eikun bussiin ja Nummen Pyöräliikkeeseen kaupungin pohjoislaidalle.
      Merkki oli tietysti loppuunmyyty eikä sitä enää tänä kesänä saa. Arvasin että näin käy, kun en tehnyt varmistussoittoa, sillä netissä se oli vielä liikkeen valikoimassa.
      Palasin keskustaan ja ajoin bussilla kaupungin vastakkaiselle puolelle vanhaan tuttuun Antin Pyörään ja sain kun sainkin kaipaamani matalarunkoisen Tunturi Relaxin.
      Sieltä poljin uuteen sykkeliini tutustuen kotiin. Aurajoen ylitin Förin kanssa. Ei tarvitse enää paloa jalkaa nostaa rungon yli, siihenkin pitää totutella.
      Näytti muuten olevan Kansainväliset markkinat Auransillan ja Tuomiokirkkosillan välillä. Kojuja oli paljon ja tietysti kansaa rantakatujen täydeltä.
      Ei kiinnostanut mennä eurooppalaisia herkkuja hamstraamaan, mitä minä niillä juustoilla ja suklailla ym:illa herkuilla, liika on aina liikaa.
      Välillä vettä ripsahteli, mutta kaunis on ilta ja aurinkokin paistelee.

      • katil

      • j.hurskainen_
        katil kirjoitti:

        markkinahumua
        https://www.google.fi/search?hl=fi&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1236&bih=669&q=kansainväliset markkinat turussa&oq=kansainväliset markkinat turussa&gs_l=img.3...1906.14288.0.15018.32.7.0.25.25.0.355.1461.0j2j2j2.6.0....0...1ac.1.64.img..8.24.1523.7euzy_GZH5M#imgrc=DRhG3oVM7z4gtM:

        Tänään meillä oli aurinkoinen kesäinen päivä. Tyynessä paikassa teepaitaa enempää ei voinut työskennellessä voinut päällä pitää.
        Yöksi ja huomiseksi ihan jotain muuta säätä. Sehän on kuiten vain pukeutumiskysymys.
        Huomenna on kuulemma ns. mustankuunpäivä. Pitääpä Allakasta tarkistaa.


      • P-Karjalaisii
        katil kirjoitti:

        markkinahumua
        https://www.google.fi/search?hl=fi&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1236&bih=669&q=kansainväliset markkinat turussa&oq=kansainväliset markkinat turussa&gs_l=img.3...1906.14288.0.15018.32.7.0.25.25.0.355.1461.0j2j2j2.6.0....0...1ac.1.64.img..8.24.1523.7euzy_GZH5M#imgrc=DRhG3oVM7z4gtM:

        Muistan kun -90 luvulla ajettiin Turun Messuille. Vuotta en muista. Sen sijaan messuilla esiintyi vanhaa jazzia soittava orkesteri.
        Ihan mielettömän mieleen iskevää.

        Pitäisi messujen järjestäjiltä vieläkin yrittää jäljittää, mistä nää soittajat olliit ja mikä jazzinlaji oli kysymyksessä.
        Aamusta iltaan oltiin reissunpäällä, mut yhä tuo jazzin rytmi mieltä viihtii.


      • Huomenta jälleen, sää näyttää hyvältä, lämpöä vaan ei ole kesä tuntuisesti.
        Hieno kuvasarja Turun markkinoilta, on vähän mittavammat kuin paikalliset markkinat, no siellä etelässähän kaikki on mahtavampaa;)
        Minulta tuo jazzin kuunteleminen on minimissä, en ole siihen musiikin lajiin (siihenkään) oikein saanut otetta.
        Onko niin, että en ole ollut oikeissa paikoissa oikeaan aikaan.
        Onko mustakuu täysikuu hurskainen, näin kuvittelen, minä en oikein luota noihin sää tiedotuksiin, kaunista on vaikka sateita luvataan.
        Pilviä rupesi heti keräämään, kun ehdin mainita kauniista säästä, saa nyt nähdä tuleeko vettäkin.
        Onnea uudelle pyörälle Katleija, sellaisella minäkin ehkä pystyisin ajamaan, mutta yritän jaksaa jalkaisin, kun kaikki on lähellä.
        Olisiko Lipponen yksin saanut tuollaista aikaan, kai siinä eduskunta mukana oli päättämässä.
        Puhuvat että pitäisi erota, mutta mitä se tekisikään sitten kaupanteolle, hyvä ei ole mikään.
        Aika hankalaksi on verhon kiinnitys tullut, ne nipsut aivan kamalia kiinnittää, koin sen kun ystävättäreni kanssa hänen uuteen asuntoon verhoja laitettiin.
        Ainahan se on hankalaa ollut, mutta nyt muuttuneet hankaliksi, eiköhän joku voisi keksiä helpompia verhojen kiinnityksiä?
        Uiminenko on Marja-Liisaltakin jäänyt, kyllähän Jaakko kylmän kiven reilun viikon päästä viskaa, mutta ei se mikään tae ole etteikö vesi voisi vaikka lämmitä, tuo aurinko voi kumota moiset ennustukset.
        Minä olen kuitenkin turkin jo heittänyt.
        Parvekeviljelijä tätä nykyä olen, helppoa ei rikkaruohot lattiasta kasva;)
        Sitä on kaikkea kokeiltava, ennen kuolemaa, tiedä vaikka mitä vielä edestä löytyy.
        Arvaamaton on tämä elämän taival, tänään tätä ja huomenna toisin, voihan olla että siirryn vielä maatakin tonkimaan.
        Kälyni luona sitä hommaa ja tilaisuutta kyllä on ja ystävätkin apua tarvitsevat, no minä joutava eukko joka paikkaan olen valmis.
        Marjaan menijöiden on syytä varoa etteivät joudu emon ja pentujen väliin, siinä voi tulla totiset paikat, kai miehesi nämä varotoimet tietää, kun aina niissä metsissä ravaa.
        Kateeksi käy nuo kanttarelli löytösi, ei niitä minun nurkilla ole;)
        Tälläisiä aatoksia tänään, torilla taas lähden käymään, siellä on kiva kukkameriä ja tuoreita maan antimia katsella, aina jotakin mukaankin lähtee, oikein hyvää päivää joka suunnalle;)


    • Sää täällä A Kiven maisemissa aika mukavan lämmintä, melkein 20 astetta. Saa nähdä tuleeko sadetta ukkosen mukana, tuolla lännempänä ovat luvanneet.
      Tuo Hurskaisen maininta mustasta kuusta tarkoittanee uudenkuun syntyä, eli pieni sirppi ehkä näkyy.
      Kyllä minäkin ihmettelin kat-leijan markkinakuvia, taisivat olla markkinoiden mainostajien laittamia.
      Minun polkupyörällä ajosta kulunut yli kymmenen vuotta, tuo autolla ajaminen mukavempaa. Minulla oli sellainen urheilumallinen pyörä jossa oli kippurasarvinen ohjaustanko, ostin sen poliisien huutokaupasta joskus 80 luvulla.
      Niin siitä Lipposen vaikutuksesta rahaliittoon liitymisestä, Lipponen oli pääministeri, toki hallitus päätti, mutta Lipponen etunenässä sitä halusi. Sanoivat Lipposen haluneen euroopan ytimeen, ja ehkä itselle pomon paikka EU:ssa. Tämä minun muistini mukaan.
      Korjatkoon joku jos muistan väärin.

      • j.hurskainen_

        Kävin tarkistamassa Almanakasta nuo kuunvaiheen tapahtumat. Tänään aamunkoitossa klo 4.24 uusi kuu on tehty.
        Katleija on laittanut kuulemma nettiin päivitetyt sivut kuun vaiheista. Vahinko, etten sitä enää löytänyt.

        Isäni s.1902 seurasi tarkkaan kuunvaiheita, pienviljelijä kun oli. Sieltä hän katsoi parempia kylvöaikoja tai kalanpyyntiin parempia mahiksia.

        Onhan tämä kesä erikoinen. Tänään kuitenkin lähes huippuhyvä. Vasta iltapäivällä tuli pieniä tihkusateita
        Toki tyynessä paikassa olisi voinut auringossa nahkansa tänään polttaa, ellei aikaisemmin olisi aloittanut ihon ruskettamista.
        Itse vaan possunlihaa. Liedellä ja pannulla.


      • kat-leija

    • jjoutava

      Kävinhän minnäi Dubrownik issa joskus kun Jugoslavia oli vielä voimissaan. Siellä vanhan kaupunnin portilla soitti vanhojen ukkojen bändi vanha jazzia ja swingiä. ja ne ukot soittivat mielestäni tosi hyvin. Muutenkin siellä oli joka kuppilassa ja terassilla elävää musiikkia ja moniäänisiä laulusolisti porukoita, jotta oikein ihmettelin miten musikaalista kansaa se oli.

      Että, ja mutta, nyt ei viitti suunnitella uutta matkaa sinne kun tuota ikää on siunaantunut Luojan siunauksella niin paljon, ettei tunnu enää järkevältä ajatukselta sellainen. Vaikka Mostarin sillan ovat entisöineet vissiin, kun senki pommittivat sortumaan asti ne sotijat, sitä suuresti ihmettelin kun niin vanha ja kaunis silta se oli.
      Jotakin luin matkustamisesta niin siitä aiheutu tämä tarina. Eiku mukavaa iltaa.)

      • jjoutava

        Niinja ne verhotangot on niin ahtaasti suuntellut ettei minun sormet sovi niitä nipsuja laittamaan jotta kyllä siinä on insinööri ollut asialla. Piirtää vaan eikä yhtään kokeile käytäntöä, viralta semmoset on laitettava.


      • Huomenta, pilvien raosta aurinko pilkistää, jostakin pilvestä vettä vähän tiputteli, ei oikein varmana nämä kauniit ilmat kulje.
        Ehkäpä tässä ulos mennessä kuivana säästyy, olen nyt tehnyt suunnitelman, että joka päivä torille edes kuljen, matkaa sinne reilut 1/2 kilometriä, edestakaisin jo kokonainen kilometri.
        On noita jalkoja edes vähän muistutettava siitä mitä varten ovat olemassa.
        Äläpä muuta sano jjoutava, ei nivelrikkoiset sormet kovin pieniin koloihin mene ja verhojen laitto on juuri sellainen homma.
        Kaksi kertaa vuodessa yritän siitä suoriutua.
        On tuo Katleija tietävä ja taitava kaikessa, nyt hurskainen laita tuo linkki suosikeihin tai kirjanmerkkikös se on.
        Possunliha kastike ja kukkakaali perunat, ne oli minunkin ruokani eilen ja hyvää oli.
        Paljon noita vanhojen aikojen sään havaintoja almanakasta katseltu ja pitivät vielä paikkansakin, niin olen kuullut kerotavan, itse en ole niitä merkannut.
        Vielä noiden arkkitehtien, insinöörien ja muiden suunnittelijoiden hommia olen seuraillut ja kyllä mokia tekevät.
        Pitäisi enemmän kysellä käyttäjiltä, mikä todellisuudessa pelaa.
        Tuon naapuritalon pihan suunnitelmatkin ihan meni mönkään, nyt niiden käyttöä on kokeiltu ja todettu sudeksi, olisivat kysyneet minulta.
        Tässä tarkkailijana olisin voinut hyvin selvittää mihin pyörä, kuivaus ja puistelutelineet olisi pitänyt järkevästi sijoittaa, nyt niitä sitten paikkaillaan huonolla menestyksellä.
        Olen minä suunnitellut yhden talon julkisivunkin, mitään palkkiota en saanut, liekö edes kiitosta tullut;), olipa vielä suojelukohteinen talo, A. Aalto alkuperäinen suunnittelija.
        Silläkään huonejärjestelyllä ei sitten mitään turva sääntöjä ollut huomioitu, kai niitä ei silloin vaadittu.
        Monta kertaa maalikko käytännön järki voittaa suunnittelun.
        Tulipas kehuttua;)
        Minun miehellä oli (silloin poikamies) ensimmäinen "kippurasarvinen" pyörä paikkakunnalla ja olihan se menevän näköinen, niin oli mieskin;) sainpahan aisoihin;)
        Onhan noita virheellisiä päätöksiä tehty paljonkin hallituksen taholla ja aina joku puuhamiehenä on ollut, kyllähän Lipponen on jäänyt mieleen, historiaan, myös eläkeläisiin kohdistuneesta toimen piteestä.
        Onkohan ynnämuu lähtenyt korpivaellukselle, kun ei muutamaan päivään ole näkynyt, harvakseltaan meri-kukkakin joutaa pirtissä käymään, sellaiseksi se elämä muodostuu, kiireitä, kiireitä, vaikka eläkkeellä ollaan.
        Kiirettä ei minulla, mutta joutua pitää, rattoisaa päivää kaikille.


      • tämäpätästä
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta, pilvien raosta aurinko pilkistää, jostakin pilvestä vettä vähän tiputteli, ei oikein varmana nämä kauniit ilmat kulje.
        Ehkäpä tässä ulos mennessä kuivana säästyy, olen nyt tehnyt suunnitelman, että joka päivä torille edes kuljen, matkaa sinne reilut 1/2 kilometriä, edestakaisin jo kokonainen kilometri.
        On noita jalkoja edes vähän muistutettava siitä mitä varten ovat olemassa.
        Äläpä muuta sano jjoutava, ei nivelrikkoiset sormet kovin pieniin koloihin mene ja verhojen laitto on juuri sellainen homma.
        Kaksi kertaa vuodessa yritän siitä suoriutua.
        On tuo Katleija tietävä ja taitava kaikessa, nyt hurskainen laita tuo linkki suosikeihin tai kirjanmerkkikös se on.
        Possunliha kastike ja kukkakaali perunat, ne oli minunkin ruokani eilen ja hyvää oli.
        Paljon noita vanhojen aikojen sään havaintoja almanakasta katseltu ja pitivät vielä paikkansakin, niin olen kuullut kerotavan, itse en ole niitä merkannut.
        Vielä noiden arkkitehtien, insinöörien ja muiden suunnittelijoiden hommia olen seuraillut ja kyllä mokia tekevät.
        Pitäisi enemmän kysellä käyttäjiltä, mikä todellisuudessa pelaa.
        Tuon naapuritalon pihan suunnitelmatkin ihan meni mönkään, nyt niiden käyttöä on kokeiltu ja todettu sudeksi, olisivat kysyneet minulta.
        Tässä tarkkailijana olisin voinut hyvin selvittää mihin pyörä, kuivaus ja puistelutelineet olisi pitänyt järkevästi sijoittaa, nyt niitä sitten paikkaillaan huonolla menestyksellä.
        Olen minä suunnitellut yhden talon julkisivunkin, mitään palkkiota en saanut, liekö edes kiitosta tullut;), olipa vielä suojelukohteinen talo, A. Aalto alkuperäinen suunnittelija.
        Silläkään huonejärjestelyllä ei sitten mitään turva sääntöjä ollut huomioitu, kai niitä ei silloin vaadittu.
        Monta kertaa maalikko käytännön järki voittaa suunnittelun.
        Tulipas kehuttua;)
        Minun miehellä oli (silloin poikamies) ensimmäinen "kippurasarvinen" pyörä paikkakunnalla ja olihan se menevän näköinen, niin oli mieskin;) sainpahan aisoihin;)
        Onhan noita virheellisiä päätöksiä tehty paljonkin hallituksen taholla ja aina joku puuhamiehenä on ollut, kyllähän Lipponen on jäänyt mieleen, historiaan, myös eläkeläisiin kohdistuneesta toimen piteestä.
        Onkohan ynnämuu lähtenyt korpivaellukselle, kun ei muutamaan päivään ole näkynyt, harvakseltaan meri-kukkakin joutaa pirtissä käymään, sellaiseksi se elämä muodostuu, kiireitä, kiireitä, vaikka eläkkeellä ollaan.
        Kiirettä ei minulla, mutta joutua pitää, rattoisaa päivää kaikille.

        Siitä,omasta kehumisesta,olen kuullut sanottavan,,,että se oma kehu ei haise.


      • kuullut.moisesta
        tämäpätästä kirjoitti:

        Siitä,omasta kehumisesta,olen kuullut sanottavan,,,että se oma kehu ei haise.

        Sanotaanhan sitä ettei ittensä eelle käynyttä ole olemassakaan.


      • näin-se-on-vanha-sananta

        Oma kehu haisee.


    • j.hurskainen_

      Niin oli päivä kuin entinen se sullakuukerin kukko. Kuulin pikkusanttuna sellaisen sanonnan.
      Aamulla ehkä puolipilvinen. Alueradio ennusteli ukkoskuuroja, rankkojakin. Puolipäivän maissa kuului länsilounaan puolelta ukkoisen jyrinätä. Ei kuitenkaan päälle tullut vaikka uhkaili.
      Vettä sentään syöksytorven täydeltä useaan otteeseen. Taivas siitä selkeni ja aurinkokin tuli näkyviin. Sellainen lyhyt kasvihuoneilmiö.
      Pilvisinä iltoina jo ohut syksyn enteily ilmassa. Valot joutuu napsasemaan päälle entistä aikasemmin.

    • tähdettähdetkin

      Maa on niin kaunis,
      kirkas Luojan taivas,
      ihana on sielujen toiviotie.
      Maailman kautta
      kuljemmelaulain,
      taivasta kohti matka vie.

      Kiitävi aika,
      vierähtävät vuodet,
      miespolvet vaipuvat unholaan.
      Kirkasna aina
      sielujen laulun
      taivainen sointu säilyy vaan.

      Enkelit ensin
      paimenille lauloi.
      sielusta sieluhun kaiku soi:
      Kunnia Herran, maassa nyt rauha,
      kun Jeesus meille armon toi.

      Tässä lähtölaulu rakkaalle pois muuttaneelle.

      • Kauniiseen aamun sain herätä ja kaikki toisetkin ainakin tällä suunnalla asuvat, taivas on aivan pilvetön.
        Ei paljon liikettä vielä tähän aikaan aamusta, mutta luulenpa, että torilla tänään väkeä.
        Mielelläni yhdyn laulun sanoihin, maa on niin kaunis, lohtua varmaan sinulle, tähdettähdetkin, voimia suruusi.
        Noista kehuista, enemmän minä olen kuullut sitä, että oma kehu haisee, olipa nyt miten tahansa, minä en haista mitään, hajuaisti melko onneton.
        Enhän minä oikeastaan kehunut, totta haastoin, mutta niinhän sanotaan kehujaksi, kun omia töitään luettelee.
        Toisaalta näin se menee, olen kuullut muidenkin ehkä isommassa mittakaavassa töitään kehuneen, onhan se yksi puheenaihe sekin;)
        Eikös taidenäyttelyt muun muassa ole omien töiden näyttämistä, tosin on myös ilon jakamista meille osaamattomille.
        Kaikki taiteilijat omalla tavallaan itseään esiin tuo ja se on aivan luonnollista.
        Muutama tälläinen päivä ja jopa alkaa mansikan hinta pudota, ensi viikkoa odotan, silloin ehkä jo halvempia.
        30 euroa oli vielä eilen viiden kilon laatikko.
        Sadetta näillekin alueille on monena päivänä ennustettu, mutta eipä ole satanut, ihan kauniina päivä on ollut.
        Komea on varmaan se hurskaisen mainitsema kukkokin ollut, en ole ennen tuollaista sanaa kuullutkaan, pitäisi opetella muistamaan ja sanoa jossakin sopivassa kohdassa komeudesta puhuttaessa;)
        Oikein kunnon ukkosta en ole täällä meillä kokenut, muutama jyräys, mutta kauempana sekin.
        Eilen puhuivat radiossa pallosalamasta, olen kuullut sen tekevän pahaa jälkeä ja niin kertoi radiossakin joku kokeneensa sellaista.
        Kivitaloon oli iskenyt kylpyhuoneeseen ja vesiputken halkaissut.
        Tulipa vielä tuo kehu asia mieleen, niin se varmaan on, ettei oman kehun hajua tunne, toiset sen huomaa ja kukapa se kissan hännän nostaa, ellei kissa itse;)
        Minun tekisi niin valtavasti mieli ottaa kissa, miten suloinen sellainen pieni peto olisikaan, telkkarissa tulee mainos, jossa pieni pentu hampaat ja kynnet koiralle näyttää, kerrassaan myyty olen.
        Muorin kanssa olen kissan tykkääjä, kyllä koirakin kävisi, siitä vaan enemmän työtä.
        Muori unohti sauna terveiset eilen.
        Aloitanpa suurempien pölyjen pyyhkimisillä, ei muuten uskoisi miten paljon nuo langat pölyä tuottaa, kun niiden kanssa aina ahertaa.
        Pyykkikin on koneeseen laitettava ja viikon ruuat tehtävä.
        Kaalisoppaa oli uudesta kaalista viikolla, nyt vanhasta kaalista laitan laatikon uuniin, ehkä makaronilaatikko siinä samalla kypsyy ja taas tulee moneksi päiväksi valmista ruokaa.
        Kaali ja muut juurekset herkkujani.
        Lopetan tämän tekemisieni luettelon ja toivotan kaunista päivää.


      • Poisnukkuneelle.vanhalle

      • j.hurskainen_
        SkillaN kirjoitti:

        Kauniiseen aamun sain herätä ja kaikki toisetkin ainakin tällä suunnalla asuvat, taivas on aivan pilvetön.
        Ei paljon liikettä vielä tähän aikaan aamusta, mutta luulenpa, että torilla tänään väkeä.
        Mielelläni yhdyn laulun sanoihin, maa on niin kaunis, lohtua varmaan sinulle, tähdettähdetkin, voimia suruusi.
        Noista kehuista, enemmän minä olen kuullut sitä, että oma kehu haisee, olipa nyt miten tahansa, minä en haista mitään, hajuaisti melko onneton.
        Enhän minä oikeastaan kehunut, totta haastoin, mutta niinhän sanotaan kehujaksi, kun omia töitään luettelee.
        Toisaalta näin se menee, olen kuullut muidenkin ehkä isommassa mittakaavassa töitään kehuneen, onhan se yksi puheenaihe sekin;)
        Eikös taidenäyttelyt muun muassa ole omien töiden näyttämistä, tosin on myös ilon jakamista meille osaamattomille.
        Kaikki taiteilijat omalla tavallaan itseään esiin tuo ja se on aivan luonnollista.
        Muutama tälläinen päivä ja jopa alkaa mansikan hinta pudota, ensi viikkoa odotan, silloin ehkä jo halvempia.
        30 euroa oli vielä eilen viiden kilon laatikko.
        Sadetta näillekin alueille on monena päivänä ennustettu, mutta eipä ole satanut, ihan kauniina päivä on ollut.
        Komea on varmaan se hurskaisen mainitsema kukkokin ollut, en ole ennen tuollaista sanaa kuullutkaan, pitäisi opetella muistamaan ja sanoa jossakin sopivassa kohdassa komeudesta puhuttaessa;)
        Oikein kunnon ukkosta en ole täällä meillä kokenut, muutama jyräys, mutta kauempana sekin.
        Eilen puhuivat radiossa pallosalamasta, olen kuullut sen tekevän pahaa jälkeä ja niin kertoi radiossakin joku kokeneensa sellaista.
        Kivitaloon oli iskenyt kylpyhuoneeseen ja vesiputken halkaissut.
        Tulipa vielä tuo kehu asia mieleen, niin se varmaan on, ettei oman kehun hajua tunne, toiset sen huomaa ja kukapa se kissan hännän nostaa, ellei kissa itse;)
        Minun tekisi niin valtavasti mieli ottaa kissa, miten suloinen sellainen pieni peto olisikaan, telkkarissa tulee mainos, jossa pieni pentu hampaat ja kynnet koiralle näyttää, kerrassaan myyty olen.
        Muorin kanssa olen kissan tykkääjä, kyllä koirakin kävisi, siitä vaan enemmän työtä.
        Muori unohti sauna terveiset eilen.
        Aloitanpa suurempien pölyjen pyyhkimisillä, ei muuten uskoisi miten paljon nuo langat pölyä tuottaa, kun niiden kanssa aina ahertaa.
        Pyykkikin on koneeseen laitettava ja viikon ruuat tehtävä.
        Kaalisoppaa oli uudesta kaalista viikolla, nyt vanhasta kaalista laitan laatikon uuniin, ehkä makaronilaatikko siinä samalla kypsyy ja taas tulee moneksi päiväksi valmista ruokaa.
        Kaali ja muut juurekset herkkujani.
        Lopetan tämän tekemisieni luettelon ja toivotan kaunista päivää.

        Tänäkin päivänä oli monta tuntia ihanteellista heinäkuun säätä. Näin nuoria ihmisiä laiturilla lauantaipäivää viettämässä.
        Kuin erillisestä sopimuksesta illansuussa taivas alkoi pilvistyä ja ilma tietysti samalla viiletä kun pilviverho vähentää yhteyttä isoon patteriin, aurinkoon.
        Lännestä päin lähestyvä säärintama ryystää kait koko Etelä-Suomen yli.
        Niin se on viikko 29 selällään, mutta uutta tietenkin pukkaa alkuun.

        Kuuntelin Radio Suomesta entisten nuorten toiveohjelmaa. Huimaa on ajankulku. V. 1990 syntynyt ihminen täyttää tänä vuonna 25v.


      • Sunnuntai aamua, vettä on satanut yöllä, en kyllä kuullut mitään, nukuin.
        Itään päin pilvet väistyy, voi tulla vielä kaunis päivä.
        Eilen oli kuuma päivä ja en halua valittaa, mutta olen hurskaisen kanssa samoilla linjoilla, vähän viileämpi vanhalle ihmiselle riittää, tukahduttavaa.
        Pieni orava kadun toisella puolen kiiruhti kuusen suojaan, onneksi jättivät pari kuusta tuolle naapuri tontille.
        Puhuin äskettäin pääskysten lähtemisistä, satua se lehden juttu oli, kyllä keittiön ikkunasta seurailen edelleen niiden upeaa liitelyä.
        Olisiko poikasia jo joukossa, pientä eroa lennossa on, räpistelevät enemmän kuin aikuiset linnut, kaunista katseltavaa kerrassaan.
        Uskomattoman nopeaan nämä vuodet kulkee, en minäkään meinaa uskoa, että näillä kymmenillä menen, vilkaisu peiliin ja pieni lenkki ulkona kyllä muistuttavat.
        Kuulin eilen, että se asunto jota ostattelin tulee taas myyntiin, en kyllä enää taida siihen revohkaan alkaa.
        Olisihan se meidän perheen ensimmäinen oma koti, suurilla koroilla maksettu.
        Ympyrä sulkeutuisi, jos sinne muuttaisin, en jaksa edes ajatella muuttoa.
        Hiljaiseksi käy pirtin oven käynti, no kesä vaatii osansa, katsellaan, kuulostellaan.
        Tälle päivälle ei suurempia juttuja olekaan, jos ei sitten käydä ostamassa tuliaisia huomiseen mökki kylään, vielä ei siitäkään varmennusta ole tullut, tai siis lähtö aikaa.
        Toivottavasti sää suosii, vaikka onhan siellä mökki missä varmaan puristaan vesi sateenkin tullen ja aika kuluu.
        Aina vaan tuosta ajan kulumisesta, sitten päiväillään miten nopeaan se kuluukaan;)
        Oikein leppoisaa sunnuntai päivää ja onnea kaikille Sareille.


      • Jatkan...vähän
        Poisnukkuneelle.vanhalle kirjoitti:

        https://www.youtube.com/watch?v=SlCR6QsvkWQ

        Kiitos ja siunaus hiljainen myötä
        matkalle, jossa ei kipua, ei yötä.

        Aurinko laskee,
        jo pitenee varjot.
        Aika on eron ja jäähyväisten.
        Poissa on ystävä kallehin.

        Niin kaunis on maa,
        niin korkea taivas.
        Soi lintujen laulusta kukkiva kunnas
        ja varjoisat veet,
        niin varjoisat veet.


    • Aurinkoista kesäpäivää!
      Yöllä oli taas satanut sen verran, ettei piha pölyä eikä asfalttikaan.

      Olen tässä pitkään miettinyt kirjoittamistani, mutta kun ei löydy aihetta, niin ei löydy!
      Taidan siirtyä parvekkeelle kuvaristikoita ratkomaan.

      Mukavaa kesäpäivää kaikille!

    • muori777

      Sitä suvisunnuntaita sitten vietetään.

      Tuo ukkonen peijakas tekee minulle temppujaan.;)
      se vie minulta ihan tajun kankaalle.
      Olen kyllä aika sähköinen olio,tiskipöydästä otan tärskyjä ja milloin mistäkin saan kynsilleni;(

      Kyllä on tutkineet kissan elämää,tuossa töllössä siitä tuli ohjelmaa.
      Kyllä se niin on kissa kouluttaa omistajansa omistaja koiransa;)

      Kissan ehdoilla minäkin elin.

      Onneksi on noita kivoja ystäviä joiden luona voin kissojan paapoa.
      Samoin myös tässä naapurustossa koiran ulkoiluttajia ja saa Heidän koiriaan silitellä ja taputella.

      nyt on mentävä aamukahveelle livenä,
      näkyillään...

    • muori7777

      Kiitos Merilii linkistä.
      Sieltä löytyikin vaikka mitä.
      Nyt NIIN nostalginen olo tila. ;)

    • Tuo Meriliin linkki sopii hyvin tälle kesälle. "Näin unta kesästä kerran". Aamulla täällä oli oikein kaunis ilma, ja näytti kuin tulisi kesäinen päivä, eilen ihan samanlaista iltapäivällä satoi, niin nytkin.
      Minäkin ihmettelen mihin tuo ynnämuu on kadonnut, täytyykö oikein panna tolppailmoitus, tavallisesti hän ilmoittaa jos sinne Karjalaan halajaa.
      Eihän tässä oikein paljon kotonakaan ole tapahtunut, kaikki hommat mitä teen ovat niin jokapäiväisiä, etei niistä erikseen kannata mainita.
      Kesken kaiken, vettä tuli äsken kuin saavista kaataen, mutta eihän sekään mitään uutta ole, varmaan ennätys sateet olleet tänäkesänä, jota ei nyt oikeastaan vielä ole tullukkaan. Kyllä kai näitä samansorttisi kesiä on ennenkin ollut, mutta huonot asiat unohtaa helpommin.
      Palataan taas, jos tuo aurinkokin sattuisi paistamaan.

      • Huomenta viikon alkuun ja epävakaiseen säähän.
        Kyllä monella sääilmiöllä nykyään taivalletaan, eilenkin oli kaunista ja sitten vettä tuli kuin saavista kaataen, pari tuntia aurinkoa ja sitten uusiksi.
        Vilja pelloille ei tämä tiedä hyvää, sato jo ennustettu huonoksi ja se sitten joskus kukkarossa koetaan.
        Asia mille ei mahdeta mitään, eteenpäin on näillä mentävä.
        Kauniita lauluja meriliin linkistä löytyi, ne lasten laulutkin hellyttivät ja S. Hovi osasi jännitystä lievittää.
        Tuo ei kyllä tavallisesti ole ynnämuun tapaista, ettei mainitsisi lähdöstään, mutta eipä taida muuta mahdollisuutta olla, kuin odotella.
        Miten nyt noita kissa ohjelmiakin aina eteen tulee, koettelevat minua ja heikkoa luonnettani, jospa nyt kissaan suostuisit.
        Toivottavasti ei nyt eteen pientä pentua ilmesty, jos niin tapahtuu, olen myyty.
        Miten Venlastiina ei asiaa löydä kirjoituksiin, minulla aina vaan tulee tekstiä, vaikeus on lyhyen viestin aikaan saaminen.
        Kaikki vaan moneen kertaan jo kerrottuakin, mutta ainahan päivien välissä yö on ja hieman tapahtumat vaihtuvat;)
        Eri tavalla edes vähän muuttuen ja yllätyksiä tuoden ja niistähän kirjottamista löytyy, kun on tälläinen "hölöttäjä".
        Lohtua antava on tuo Rydmanin laulu ja miten kauniisti sen esittivätkin luokkatoverin muistoksi.
        Joillakin on taitoa tehdä jopa runoja ja sävellyksiä, meille lohduksi ja iloksi.
        Tänään sitten mökki vierailulle ja huomenna yritetään mansikan poimintaan jos sää sallii, enhän minä varmaan pitkään jaksa kyykkiä, mutta apujoukko on matkassa mummoa jelppaamassa, no se sitten huomenna.
        Paljon ehtii tapahtua yhdessäkin päivässä, hyvä ettei tiedä etukäteen tulevaa.
        Nyt paistan piirakan viemisiksi ja kaupasta menemme ostamaan muuta kassin täytettä, mukavaa päivää kaikille.


      • Huomenta jälleen!

        Olen kyllä hengissä, enkä ole edes äkkiä sairastunutkaan. Olisinhan voinut pienen ilmoittautumiseni tehdäkin, mutta niin se vain jäi. En katsonut sitä niin tuiki tärkeäksi, sori.

        En ole korpivaelluksellani - vielä. Senkin aika on suunnitelmissani, vielä ei ole ollut aika. Muutamia päiviä meni, etten läppäriä edes avannut. Yhden pätkän seurasin asioita turhankin tiiviisti, kaikkea mahdollista. Uutisisia, propakandaa ja asiaa, lukuisia keskusteluja joka puolelta. Olen kyllä vähän "kajahtanutkin". Hittojako ne kaiken maailman asiat ja huolenpito minulle enää kuuluisi. Eikä sillä ole merkitystäkään, mutta kyllä taustalla on tietysti mielenkiintonikin.

        Kyllä kai se niin menee, että kun aikansa yrittää saada ymmärretyksi maailman menon, tulee piste että ei ole enää mitään sanomista. Varmat mielipiteet saattavat rapistua ja turhaan ei ole halua lähteä hölöttämään.

        Niin se jäi Pirttiin ilmoittautumisenikin. Asioilla on niin suuret ristiriidat, että kesän kelit ja lintujen liverrykset tuntuvat vain "pään pistämisestä pensaaseen." Tämä näkökulmani on kyllä hyvin ahdas. En kuitenkaan usko olevani menettämässä mielenterveyttäni. Suattaa hyvinnii kuuluu vain persoonaani yhden asian märehtijänä kerrallaan.

        Hyvää jatkoa Pirttiin ja yritän lähettää "ilmoittautumiseni!"


    • Löytyihän tuo ynnämuu, niin joskushan se tuntuu ettei ole mitään sanottavaa tuosta mailman menosta, ja niinhän se onkin, nyt puhaltelee erilaiset tuulet politiikassa, ja minustakin tuntuu etteí meidän ikäluokalla ole mitään niihin sanomista.
      Niinkuin eilen sanoin ne meidän kotipuuhamme ovat niin jokapäiväisiä ettei niissä ole juuri mitään kerrottavaa. No toki joskus tulee sanottua mielipiteensä kun tuntuu, että kaikki menee päin mäntyä.
      Nykyään sillä ei kyllä ole mitään merkitystä, toista se oli joskus kun itse oli jonkinlaisissa ympyröissä mukana. Onhan seki toki jotain kun sentään saa sanoa mielipiteensä.
      Minulla tuli mieleen tuo yhteinen ammattimme jossa jossain yhteydessä varmaan tapasimmekin, luultavasti ammattiosastomme kokouksissa. Luulen tietäväni myös sinun oikean nimesikin. Olet myös kertonut käyneesi siellä Vantaanrannalla rakennetussa rivitalossa, jossa minäkin olin yksi osakas, ja asuinkin siellä yli kolmekymmentä vuotta. Utelias kun olen kysyisin kenen asunnolla kävit. Epäilen sen olleen Antti Hintikka. Me senjälkeen olemme nyt jo toisessa asunnossa, tarvitsimme sellaisen hissitalon, no siinä nyt asumme, mutta hissiä emme tarvitse kun asumme ensimmäisessä kerroksessa, ulkoovelta suoraan ovellemme. Olisi oikeastaan mukava tavatkin, ei meille niin kovin pitkä matka ole. Terveisin Lauri.

    • Korjailen edellistä kirjoitustani, puhuessani Hintikasta, piti sanoa Heikki, kuitenkin tuo Antti oli hänen veljensä. Heikkihän siellä asui, mutta Anttikin joskus auttoi veljeään rakennuspuuhissa.

      • Tunsin kyllä molemmat Hintikan velloset. Heikin pitemmältä ajalta. Omanlainenhan hän, enpä siitä enempää. Se lyhyt käyntini oli Pentti S luona.( hänen poistumisestaan on jo aikaa). Siitä oli hänen kanssaan aiemmin puhetta ja niinpä pistäydyin. Hyvä paikkahan se on joen varressa. En kuitenkaan harmitellut että jäin siitä rakennusaikeesta pois, eikä harmita vieläkään. Hyvin tässä asunto-asiassani on mennyt. Tällä paikalla jo pitkälti neljättäkymmentä vuotta, eikä pankillakaan ole osuutta.

        Kyllähän se aukko on monissa asioissa ettei ole työelämässä mukana. Ja ennen kaikkea työelämään liittyvissä asioissa. Aina sitä silloin oli paremmin ja konkreettisemmin asioissa kiinni. Olin mukana ay-liikkeen toiminnassa, en nyt mitenkään merkittävissä toimissa ja työmaillakin tehtäviä tuli. Vaikka olin myös poliittisesti järjestäytynyt, kävin kokouksissa silloin kun ehdin ja vähäiseksi se toimintani jäikin. Sen verran suutani auvoin että "keskenkasvuisen" kirjoihin jäin. Eipä sekään hattuani haitannut. Oli siihen aikaan monenlaista menoa ja iltakurssejakin. Kyllä siinä työpäivän lisäsi ajankulua riitti liikaakin.

        Olen kyllä jo hyvän aikaa tiennyt kuka olet. Kyllä se toimintasi näkyi lehdissäkin, jos nyt ei "valtalehdissä" kovin usein. Tietysti tiedät myös minun nimeni, ai se on. Niin... tapaamisestamme. Saattaisipa olla mukava tavata ja rupatella. Jospa katsotaan syssymmällä sopiva hetki.


      • j.hurskainen_
        ynnämuu kirjoitti:

        Tunsin kyllä molemmat Hintikan velloset. Heikin pitemmältä ajalta. Omanlainenhan hän, enpä siitä enempää. Se lyhyt käyntini oli Pentti S luona.( hänen poistumisestaan on jo aikaa). Siitä oli hänen kanssaan aiemmin puhetta ja niinpä pistäydyin. Hyvä paikkahan se on joen varressa. En kuitenkaan harmitellut että jäin siitä rakennusaikeesta pois, eikä harmita vieläkään. Hyvin tässä asunto-asiassani on mennyt. Tällä paikalla jo pitkälti neljättäkymmentä vuotta, eikä pankillakaan ole osuutta.

        Kyllähän se aukko on monissa asioissa ettei ole työelämässä mukana. Ja ennen kaikkea työelämään liittyvissä asioissa. Aina sitä silloin oli paremmin ja konkreettisemmin asioissa kiinni. Olin mukana ay-liikkeen toiminnassa, en nyt mitenkään merkittävissä toimissa ja työmaillakin tehtäviä tuli. Vaikka olin myös poliittisesti järjestäytynyt, kävin kokouksissa silloin kun ehdin ja vähäiseksi se toimintani jäikin. Sen verran suutani auvoin että "keskenkasvuisen" kirjoihin jäin. Eipä sekään hattuani haitannut. Oli siihen aikaan monenlaista menoa ja iltakurssejakin. Kyllä siinä työpäivän lisäsi ajankulua riitti liikaakin.

        Olen kyllä jo hyvän aikaa tiennyt kuka olet. Kyllä se toimintasi näkyi lehdissäkin, jos nyt ei "valtalehdissä" kovin usein. Tietysti tiedät myös minun nimeni, ai se on. Niin... tapaamisestamme. Saattaisipa olla mukava tavata ja rupatella. Jospa katsotaan syssymmällä sopiva hetki.

        Aikanaan savonmaalla vaikutti erilaisia mielenkiintoisia tyyppejä. Yksi heistä Kuikka Koponen.
        Monenlaista tarinaa miehestä on kerrottu suullisessa perinteessä, myös painetussa sanassa.
        Olisi se ollut hienoa jututtaa kuulua ns.silmänkääntäjää. Sanoa, moron herra Kuikka; mistä teille noin erikoinen lempinimi on laitettu.

        Tietenkin kohteliaasti ilman viisatelua, ettei hän vaan tekisi kysyjälle kuikkakoposia.
        Eikös hän siellä SkillaniN seudulla päin vaikuttanutkin? Oli kuulemma viiden tyttölapsen isäkin


      • Huomenet, kauniina alkaa tämä tiistai päivä, hyvä niin, mansikan poimintaan lähden.
        Naistenviikkoa elämme, tänä kesänä voi melkein sanoa, että se sade mistä naisia tämän viikon aikana yleensä morkataan, on ollut koko kesän tähän asti, no povaavat elokuusta helteistä, uskoisiko moisiin ennustuksiin?
        Kyllä Kuikka Koponen asusti näillä seuduilla ja monilla ihmeellisillä silmänkääntö tempuilla sai kyseenalaista huomiota, voi tottakin ainakin nimeksi.
        Yllättävän usein tuttuja jopa sukulaisia ilmenee "viärän" koivun takaa, kun ruvetaan kaivelemaan, ihme ei ollenkaan jos vaikka samoilla työmailla on työskenelty.
        Juttua varmaan teidän tapaaminen saisi aikaan, Late ja ynnämuu.
        Tästä sen huomaa, miten tärkeäksi jokainen pirtin kävijä tulee, jokaista kaivataan ja ihmetellään, että missä on, kun ei aikoihin näy.
        Eilen oli mahtava mökki tapaaminen, kai meitä viitisen toista oli paikalla ja rosvopaisti lisukkeineen katosi vieraiden suihin, välillä kerkisi joku syönniltään kehumaan, että hyvää oli.
        Hyvää oli ja vanhan saunan löylyt vastoineen pehmitti kehon ja mielen.
        Laulettiin, naurettiin, hassuteltiin ja naposteltiin kotaan tuotuja maisteltavia.
        Menihän se puolille öin, kun vasta kotiin ehdittiin, nyt on taas muisteltavaa siihen asti, kun seuraava tapahtuma tulee, uskon vielä näitä mökki reissuja varastossa olevan.
        Kerrassa kiitollinen voi näistä ystävistä olla, paljon puuttuisi jos heitä ei olisi.
        Onkimatkastakin lupauksia sain, kun nyt vaan ilmoja piisaisi ja sopivia ajanjaksoja voidaan yhdistää.
        Saapa nähdä saanko edes viidenlitran astiaa kerättyä marjoja, yritän kuitenkin vielä mukana olla, pojan tytär näppärillä sormilla varmaan pian astiat täyteen saa.
        Hinnakkaita ovat, mutta varmaan hyviä, kun suoraan pellosta saa kerätä.
        Tässä nyt tärkeimmät kuulumiset täältä suunnalta, ehkä jotakin kerrottavaa löytyy muualtakin, heippa!


      • jonossa.olijamies

        Valoisana ja raikkaana tämä tiistai on käynnistynyt. Kauhistuin toppaliivissäni kun nuori äiti polkupyörällä ajoi esikoinen takanaan.
        Tuuli liehutti kaupan lippuja aika viileästi jostain luoteen suunnalta. Nuorilla ihmisillä on vielä hyvä verenkierto.

        Huomasin käytännön kautta, että mansikka on nautiskelumarja, mustikka ihan terveystuote. Ostan pakkaseen mustikkaa.
        Sitä varten olen pessyt 30 maitopurkkia. Täytän mustikoilla. Vievät vähän tilaa kylmälootassa.

        Naapurin innokas marjastaja rouva toimittaa minulle marjat suoraan metsästä, edulliseen hintaan.


      • j.hurskainen_
        jonossa.olijamies kirjoitti:

        Valoisana ja raikkaana tämä tiistai on käynnistynyt. Kauhistuin toppaliivissäni kun nuori äiti polkupyörällä ajoi esikoinen takanaan.
        Tuuli liehutti kaupan lippuja aika viileästi jostain luoteen suunnalta. Nuorilla ihmisillä on vielä hyvä verenkierto.

        Huomasin käytännön kautta, että mansikka on nautiskelumarja, mustikka ihan terveystuote. Ostan pakkaseen mustikkaa.
        Sitä varten olen pessyt 30 maitopurkkia. Täytän mustikoilla. Vievät vähän tilaa kylmälootassa.

        Naapurin innokas marjastaja rouva toimittaa minulle marjat suoraan metsästä, edulliseen hintaan.

        Saisin lakkoja ehkä kilon verran lähialueen suolta. On kuitenkin niin monta tekemätöntä hommaa kesken.
        Muistan suonkasvien ja suon aromirikkaan ilman kuumana heinäkuun päivänä monia vuosia sitten. Olisihan se elämys.

        Heinäkuuta itsekullekin säädylle!


      • Lakkasuota minäkin ajattelen. Olen saanut viestejä kesämökkeröni tienoilta että ei ainakaan hyvä lakkasato ole tulossa ja supulla ovat vielä. Mustikoita paremmin tulee. Kaikki luonnon marjat on nyt myöhässä, niin myös useimmat sienilajit.
        Täytyy katsella koska ryntään reissuun. Jos nyt ei muuta, niin vene täytyy kiskoa ylös penkalle talviteloilleen. Marjoja kyllä tarvittaessa löytyy lähempääkin, jos ei muualta niin torilta ainakin.

        Nyt onkin aika laskeutua yöteloilleen. Huomiseen!


      • Huomenta, keskiviikkoa aloitellaan ja onnittelut Leenoille.
        Pilviä seilaa taivaalla, uhkaavankin näköisiä, mutta vielä aurinko sieltä raoista kurkistelee.
        Eilinen oli aivan sateeton päivä, marjat saatiin pakkaseen, 15 kiloa on mansikoita ja puolet keräsin itse, jaksoin kuin jaksoinkin.
        Hyviä marjoja ja 30 euroa voitin sen työn tehtyäni, minusta hyvä säästö, aikaa meni reilut kaksi tuntia.
        Valmiiksi siivottuina kerättiin, sitten vaan rasioihin ja pakkaseen, kelpaa monena iltana talven aikana napsia rasiallinen.
        Lakkasadosta meidän lehdessä ennustivat hyvää, kai se paikkakunta kohtainen senkin sato.
        En koskaan ole lakassa ollut ja luulen, että en olisi jaksanutkaan, siellä upottaa ja kuvittelen, että itikoitakin runsaammin, nyt ainakin se kokemus on unohdettava.
        Hyvä jos mustikkaan kykenen ja vattuja kyllä kerään, jos vaan hyvä paikka löytyy.
        Miniän kanssa jo vähän suunniteltiin metsään menoa, ei mikään kiire vielä mustikkaankaan.
        Tästä se joka syksyinen säilöminen alkaa, kohta on pensasmarjat, sitten omenat ja juurekset, parvekkeen kurkuissa on paljon alkuja, jännittää nähdä jaksavatko minkä kokoiseksi.
        Tomaateista jo katkasin latvuksia, kun pituutta tulee niin reilusti ja satoa niistäkin luvassa.
        Torilta kyllä kaikkea löytyy, mutta mansikat ovat hyviä jos suoraan saa pellolta, kestävät paremmin käsitellä.
        Hyvällä alulla on pakastaminen, totesin vaan, että on se tuo kolmas pikkupakkanen myös käyttöön otettava, kuitenkin joskus "hamstraan" kaupankin tarjouksia ja leivottuakin tulee väliin reilummin, näin säilyvät.
        Yhden ihmisen tarpeisiin kyllä vähän reilunlaisesti tulee kerättyä, mutta onko se sodan jälkeinen aika alitajunnassa, varmuus varastoja oltava.
        Minullakin kaiketi veri hyvin kiertää, kun aina meinaa vaan kuuma tulla, yönkin nukun parveke ovi auki, hikipäässä kauppa reissuni kuljen.
        Jalat ainoastaan jäähtyvät, kun sisällä istuskelen, sukat jalassa kuljen, olisiko sitten vetoa ja se jalkoihin käy.
        Minulla on nuo pakasterasiat vuodesta toiseen, ehkä tilaa vievät enemmän kuin juuri tuo maito purkki ja tilaa myös tyhjinä säilytys.
        Mustikka on terveellinen marja, silmille ja vatsalle, näin olen lukenut, silti mansikasta enemmän tykkään.
        Lakkoja harvoin edes saankaan.
        Nyt lähden tuota parvekettani järjestämään, en ymmärrä miksi sekin aina sekaiselta näyttää, no kukat kyllä roskia tekee ja kai olen vähän huolimaton siellä muutenkin.
        Valtavasti muuten vettä nielevät nuo kasvit, on tuo aurinko niin polttava, kun puolilta päivin alkaa sinne osumaan, miljoonakellot amppelissa varsinkin saa monta kertaa päivässä juottaa.
        Vesilasku suurenee, no pientä sen silmän ruuan suhteen mitä kukat antavat;)
        Leikkelen miljoonakellon kukkia maljakkoonkin, kun niin valtavasti kasvavat, kestävät hyvin maljakoissakin.
        Tässäpä tämä osio taas näistä minun tekemisistä, tulkaa kertomaan omia puuhianne, kaikkihan jotakin tekevät;)


    • muori7777

      Huomenta.

      Vettä lotkottaa oikein reilusti taas.
      Eilinen oli nätti päivä.

      Kyllä minunkin mieli tekisi metsään,mutta mites tuon rollikan kanssa menet;)

      Muistan kummini mökin lähellä Kuopion Puijonsarvessa kasvoi Mesimarjoja ne oli tosi hyviä.

      Muistan mummini puhuneen siitä Kuikka Koposesta.

      No meillä sitten tänään saetta pitelöö,
      nii sehä on akkainviikko ihmekös os vettä lorottaa.
      "Tekköö hyvve minun pruna mualle ja nuapurin kuiville heinille";)

      näkyillään...

    • Ohoh! Onpa taivas tasaien pivdssä, ja vettä tulee kuin aisaa.
      Meilläpin on tuollainen sanonta, mutta kukaan ei tunnu tietävän, mitä se tarkoittaa...
      On tainnut sataa koko yön, kun suurimmissa lätäköissä melkein voisi uida käsipohjaa.

      Huomenna alkaa mätäkuu, joka tosin on poistettu kalenterista.
      Ovat vissiin ajatelleet, ettei vanhaa kansanperinteeseen nojautuvaa asiaa kannata muistaa, kun nyt on jääkaapit ja pakastimet.

      Olisiko tuo pahemmin haitannut, mutta joskus tulee ihan haikeahko olo, kun kaikki vanhat perinteet ja tarinat katoavat.
      Uudet sukupolvet kai muokkaavat omat tapansa ja muisteltavansa, eikä siihen ole mummoilla tai vaareilla mitään sanottavaa,

      • Meilläpäin oli sellanenkin sanaparsi Että --tulkoot vaikka ämmiä vesirekiperässä--- sitä kai käytettiin kun ei välitetyy mistään - Tiedä häntä-


    • j.hurskainen-

      Joku sinikukkainen kellokasvi on pesiytynyt tontillemme. Sanon sitä rauniokelloksi. Tekee muhkeat juuret. On hentovartinen.
      Kasvi ei kuulu luonnonvaraisiin vaan lie istutettuna jostain tuotu. Melkoinen riesa se on. Kukka muistuttaa poronkelloa.

      Näin että sataa. Laitoin sadevaatteet päälle. Kuin palkinnoksi ylubuukkaukseen, tulikin sitten reilumpi kuuro. Olisin kastunut.
      Ai juu. Naistenviikkoahan tässä mennään. Kuuluukinko sataa?

      Meillä sade on stopannut tykkänään. Ikkunasta kurkkaamalla näen vesirännin syöksytorven. Ei edes liritä.

      Pves kuin taljas, tähdes kuin naljas, pakkanen kuin piru, ennen naapurin isäntä sanaili.
      Tästäkin huolimatta hyvää puolen viikon pääivää.

    • Ramoona_

      Sielunsisaruus Skillanin kanssa on ilmeinen, mutta minulla on vain kaksi pakastinta, enkä saisi varmastikaan kurkkuja parvekkeella kasvamaan, en edes avomaalla. Kesäverhojakaan en vaihda, kukkia kasvatan, mutten osaa maalata niistä tauluja. Mutta monasti kuulostaa kumman tutuilta nuo askareet ja ajatuksetkin. Saa hyvän mielen ja unen, kun puuhailee , saa aikaan käsillään hyödyllistä ja kaunista. Kauneuden luominen se vasta hyödyllistä onkin !

      Eilen täällä paistoi, tänään on saatu sadetta kuuroina tuulenpuuskien saattelemana. Naisten viikon onnitteluja olen lähetellyt, kovin suosittuja ovat suvun piirissä nämä etunimet eri muunnoksina. Eilen päästiin Johannan marenginrapealle mansikkakakulle, tämä Brita-kakku on minunkin bravuurini, monet pellilliset vein sitä työkavereillekin , oli kätevä kuljettaa ja aina tuli kehut.

      Sadevertauksia mietin tässä, johtusiko tuo "sataa kuin aisaa" siitä, että kun sataa vuolaasti, ei pisaroita erota, vaan vesi tulee kuin pitkinä vesikeppeinä. Sanonnan "sataa kuin Esterin pers..." olen lukenut saaneen alkunsa Ester-merkkisestä paloruiskusta tai Ester-siipiratas-laivasta, joka pärskii vettä. Hurjin vertaus on "sataa äkäisiä ämmiä äkeet selässä".

      Nyt näkyy taas eilistä sinitaivastakin, ruoho kasvaa silmissä ja mustikat paisuvat kokoa. En osaa ratkaista, mustikka vai mansikka parempi, vai onko se metsävaapukka. Lakkasoita ei näillä main ole, enkä varmaan edes uskaltaisi mennä, mutta vaihtokaupoilla olen onnistunut niitä aina hiukan saamaan.

      • Luen mielelläni sekä SkillaN'in ja Ramoonan viestit puuhailuistanne, joskus niistä saa ideoita tehdä noita kotoisia puuhia. Yksi uusi pakastin odottaa täyttäjää minulla, laitoin sinne jo varoiksi riimihärän odottamaan kävijöitä, kun vaan ilmoittavat aamupäivällä tulostaan, että ehtii viipaloimiskuntoon.

        Tänään innostuin paistamaan lihapiirakkaa vanhalla Gotlantilaisella tavalla. Siinä lihatäyte on keitettyä lihaa, joka pienitään hienoksi, kuullotettujen sipulien ja mausteiden kanssa ja löpäytetään kermaa sekaan. En olekaan tehnyt sitä kuin mieheni eläessä, mutta on paljon mehevämpi kuin jauhelihasta tehty.

        Ruotsissa käyttivät keitinliemen lihaliemenä piirakan kanssa, mutta itse teen lihakeiton lopusta 1 kg lihapalasta.

        Aamulla ihmettelin miksi niin kodikkaalta tuntui keittiössä, kunnes tajusin sateen ropisevan peltisellä ikkunalaudalla. Aina olen rakastanut sateen ääntä,..Kesäheinän vintilläkin kääriydyin nautinnolla peitteeseeni siihen tuudittautuen.
        Suihkuverhon lyhennys odottaa tuossa nauhasilitystä ja kohta on sekin kohde valmiina!

        Mukavina pidän minäkin kodin puuhasteluja, heippa ja illan ihanuutta toivottelen.


      • Huomenta, aurinko pilkistää naapurikaton takaa, mutta pilviäkin seilailee, varmaan vettäkin tänään tulee.
        Huonompi homma se on, menemme Äänekoskelle teatteriin ja sadetta ei sinne kaivata, tosin katettu on kuulemma katsomo.
        En oikein innolla tätä matkaa ole odottanut, mutta jospa iloisesti yllätyn.
        Sateen ropina tuo hyvän olon jo siksi ettei tarvitse olla sateen armoilla, vaan lämpimässä kodissa.
        Joskus kyllä semmoinen sumuinen sade tuntuu iholla hyvältä, joten sadekin voi virkistää.
        Olen minäkin unohtanut muutaman kerran avaimen, yhtään kertaa en ole maksanut oven auki saamisesta, meillä on kiltti puheenjohtaja, joka on ollut kotona ja avannut oven kotiin.
        Tyttärellä on avain ja hänen työpaikkansa on lähellä, sieltä voin hädän tullen myös avaimen saada.
        On tullut tavaksi lähtiessä kurkistaa keittiön hella ja kahvinkeitin ja muut virtaa tarvitsevat, avain on sitten eteisen kaapin päällä ja helposti sen siitä huomaan.
        Voi vielä käydä niinkin, että vaan lupailee tuo kurkkuvarsikko, niin pieniltä näyttävät, mutta ihan jännä kokeilla, ei tästä korkealta putoa ja tuo verhojen vaihtokin voi pian jäädä minulta tekemättä myös, kiipeily vähän hutera homma.
        Ramoona varmasti samaan pystyt mihin minä noiden "maalausten" kanssa ja seinillä roikkuen niistä ne virheet huomaa, ei siis kummia tuotoksia, ei tunkua ostajista.
        Kauneuden tavoittelua kumminkin, nyt voisin sanoa ihan ylpeillen, että kukkani parvekkeella on kauniit.
        Tomaateista katkoin latvat, kasvavat sitä vauhtia, ettei tila riitä, nyt sitten sitä kypsymistä odottelen.
        Olen kyllä kaupasta ostettuja tomaatteja syönyt niin paljon, että maistuneenko mahdollisesti omat kypsyvät ollenkaan.
        Tyrni on vuoden marja ja minulla yksi pussi niitä pakkasessa, kerran olen kerännyt, hidasta ja hankalaa kerääminen.
        Meren rannikoillahan ne villinä kasvaa, on varmasti vitamiini marja, en ole ihmeemmin ihastunut siihen.
        Palssamikin on kaunis kukka, mutta talkoilla sitä täällä meillä revitään, lisääntyy niin valtavasti.
        Komia on varmaan kuka pihallasi hurskainen, koeta rajata kasvua.
        Usein on niin, että kukat joita ei juurikaan pihaan kaipaisi kovin paljon, tahtovat lisääntyä.
        Katselin taas kerran kauneinta piha ohjelmaa, (moneskohan uusinta) upeita pihoja oli kaikki kolme mitä eilen näyttivät, ehkä minun pihalle vähän harvempana sitä vihreyttä olisin halunnut.
        Alkaa jo tympiä nämä saman tyyppiset, kaunein piha, koti ja mökki ohjelmat, samoin lukuisat ruuanlaitto ja grillaus jutut
        Samoin on nuo remontti hommat kun myyntiin aikovat, kivoja pienissä määrin katsella, mutta kanavaa vaihtaen aina joku sellainen menneillään, minä olen itse paras kotini sisustaja;)
        Noita sanaparsia on hauska lueskella, minäkin väliin jotain muistan, aika osuviakin ovat.
        Meri-kukka taitaa seilata vesiä, kun ei aikoihin ole pirtissä käynyt, heillä sellainenkin harrastus, muiden lisäksi.
        Voi miten tätä höpinää taas siunaantuu, kohta merkit loppuun käytetty.
        Vielä noihin ainaisiin valituksiin mitä palstalla näkee, miten pitäisi kirjoitella ja mikä on hyvää, mikä huonoa.
        Asiaohjelmia tulee mediasta huru mykky, en kovin paljon niitä halua täällä kerrata ja luulen että minun mielipiteillä ei suurta merkitystä olisikaan, joten näitä omia vaan pulputan, lukee ken tykkää, kyllä yksi ketju höpötykselle on sallittava;)
        Puhukoot toiset viisaita, en sotkeudu.
        Mukavaa kesän vietto päivää tänäänkin teille kaikille.


    • Usvaista aamua!
      Taivas on tasaisen harmaa, ja sumu valuu alas.
      Kahdeksan varista etsii aamiaistaan nurmikolla.

      Olen kolmetosta päivää ollut miestäni kolme vuotta nuorempi, mutta tänään palautui ikäeromme entiselleen eli kahdeksi vuodeksi.
      Sen kunniaksi keittiömestarimme tarjoili kunnon kahvit ja mustikkapiirakkaa.
      Hyvältä maistuivat.

      Vaikuttaa siltä kuin sumu olisi hälvenemässä. Olisikohan liikaa toivottu, että tänäännäyttäytyisi aurinkokin. Kai sitä ainakin toivoa saa, kun torstaihan on toivoa täynnä.
      Minulla oli ihan pikkupenskasta lähtien sellainen tunne, että torstai on minun päiväni. Vähän isompana rupesin epäilemään, että olinKysyin syntymäni viikonpäivää äidiltä, mutta hän ei muistanut.

      Kun hankin ensimmäisen kotitietokoneen, utelin siltä ensimmäiseksi mikä viikonpäivä oli syntymävuotenani mätäkuun ensimmäinen.
      Tuntemuksenioliollut oikea; torstaihan se oli!!

      Toivottelen Teille kaikille toivoa ja kaikkea muutakin valoisaa!
      Täytyy ruveta koristamaan mansikkakakkua...

    • Voi mahoton, kun tässä läppärissä on pöhkö näppäimistö! Haikeudella muistelen entisen tietokoneeni kirjaimistoa, joka oli niin väljä, ettei siinä vahongossakaan napauttanut kahta kirjainta kerrallaan.
      Samanlainen paksusorminen olen ollut koko aikuisikän, joten vika on läppäsrin nänäppäimissä!
      Varikset hypähtivät katulampun päälle nauramaan piano vihtreilleni! BÖÖ!

      • Sama vika Rahikaisella, sanotaan. Usein hipaisen paria kirjainta. Vaikka en olekaan kummoinen taidoiltani suurin syy näyttää olevan että on kykyjäni suurempi kiire näpytellä. Tottahan se, muuten vähäinen ajatukseni pääsee karkuun ellen kiiruhda. Eipä se kuitenkaan este ole kirjoittamiselle, korjailee sen minkä huomaa ja loput jää arvattavaksi.

        Tänään tapasin neljänkymmennen vuoden takaa harvoin näkemiäni tuttuja. Pariskunta oli samalla työmaalla ja siellähän he tutustuivatkin toisiinsa. Pohjoisen eläjiä, jotka oli lähetty kortistosta, tänne Kartanonkylän parakkikylään. Siellä heitä asusti seitsemän sataa. Harvoin heistä olen ketään nähnyt, en tosin kaikkia tuntenutkaan ja pätkiihän se muistinikin. Niin hekin kertoivat etteivät ole juuri muita tavanneet. Johonkin he ovat kadonneet, eikä se alku helppoa ole ollutkaan, tiukassa se asunnot silloinkin olivat ja kun suurin työntekijöiden tarve tuli täytettyä koko parakkikylä hävitettiin.

        Tällä parilla oli käynyt tuuri, olivat saaneet vuokra -asunnon ja töitäkin oli riittänyt. Ahkeria puurtajiahan he olivat sekalaisissa töissään. Nyt äskettäin olivat tulleet eläkeläisiksi. Vähän saman tapainenhan on minunkin historiani. Työn ja ehkä parempien mahdollisuuksien toivossa Hesaan muutin, en tosin työkkärin lähettämänä. Ehkä se oli kuitenkin oli minullekin paras ratkaisu, muut vaihtoehdot eivät näyttäneet kovin lupaavilta. Näin sitä tuli vanhoja muisteltua.

        Tänään on malttanut olla satelematta, mutta eiköhän sitäkin sorttia tulle, näin ainakin ennustelevat. Välipä hällä, kunhan ilmoja riittää.


    • Keskikesän tuoksuvat terveiset.. sateen jälkeen luonto tuoksuu tosi hyvälle ja raikkaalle. Sitä nautintoa on tälle kesälle saatu, sateen raikkautta- tänäänkin pieni ripaus. Mökkielämää nyt vietetty. Vieraita käynyt paljon. Omat lapset eivät lukeudu vieraisiin, tänäänkin tytär kahden poikansa kanssa oleili iltapäivän. Pojat lämmittivät saunan keskellä päivää. kahviteltiin ulkona ja nuotiolla ritilän päällä paisteltiin makkaroita ja tehtiin rapeita juustoleipiä.
      Eipä sitä kesää voi paljoa paremmin viettää.

      Piti minunkin alkaa penkoa olenko maanantaipäivän tuote. Vanhemmilta ei enää voi kysyä, mutta yliopiston almanakkatoimiston arkistosta vakuuteltiin että niin asia on. Ilmankos välillä tuntuu kun kaikki menee "överiksi", voin hyvin vedota siihen että olen itsekkin tämmöinen maanantaipäivän tuote. tiedättehän ?

      Veneily on jäänyt vajaaseen pariin viikkoon. harvinaisia pitkämatkalaisvieraita useita käynyt kesän aikana mm. ruotsista saakka. Aika mennyt seurustelun piikkiin. Ja mikäpä tässä kiire onkaan, aikaa koko loppuelämä. Kesäteattereissa sentään käyty . viimeksi :Tahdotko naimisiin.
      Kevyttä hauskaa niin kuin kesäteatterin pitääkin olla.
      Jokaisen mielenkiinnon herättää nämä mökillä kasvavat pitkät monivärisen ja upeat sormustinkukat, hienoja ovatkin omassa ryhmässään.

      Hyvää kesän jatkoa toivottelen kaikille, niin nuorille kuin herroille, kuten laulussa sanotaan. Kohta alkaa mustikan keruu jos selkä sallii näin mummoikäisellä. Moi !

    • Kat-leija

      Ehtoota!
      Pistänpä kirjoittaen pirtin väelle miten on Katileijan tämä päivä sujunut. Nyt on olo väsynyt mutta onnellinen.
      Eilen löysin tästä läheltä mustikkapaikan ja päätin mennä sinne tänään ihan poimurin kanssa, kun marjojaä oli varsissa runsaanlaisesti. Itse ommeltuun olkalaukkuun OFFia, nenäliinoja ja silmälasit. Vasempaan käteen sininen viiden litran muoviämpäri johon poimuri. Oikeaan käteen kävelysauva, joka on aivan välttämätön kapistus metsässä liikkuessani.
      Jäi kännykkä ikkunalaudalle lataukseen ja huomasin sen kun olin jo sen verran kaukana etten viitsinyt enää palata. Ajattelin että nyt tytär kyllä voi huolestua kun en vastaa soittoihin.
      Pari tuntia ahersin ja palasin saaliineni (mustikat, kanttarellit ja yksi olutpullo). Tölkit ja pullot korjaan luonnosta ja luonto kiittää.
      Kodin lähellä tuli huoltomies vastaan känny korvalla, tuli minua kohti ja kuulin sanovan kännyynsä, että "täältähän hän tulee eikä mitään vikaa näytä olevan".
      Tytär oli soittanut huoltomiehelle huolensa ja tämä oli käynyt huhuilemassa minua postiluukustani.
      Tytär kertoi että oli jo tilaamassa taksia tullakseen tarkistamaan tilanteen. Ovat säikkyjä sen viimekesäisen tapauksen vuoksi.
      Laitoinpa kanttarellimuhennoksen ja perunat, hyviä olivat. Sitten vielä tämä saunareisu niin, avot kun on kiva olo.
      Turussa on ollut kaunis päivä ja lämpöäkin 21 astetta.

    • Neeasa

      Sateiset terveiset täältäkin! Koko päivän on vähän väliä kuurotellut, mutta nyt" illan tullen, yön pimeten" todellinen sade vasta alkoi!

      Siitä hyvä, että marjat kasvavat isoiksi ja mehukkaiksi, sekä juurekset, jollei nyt ihan huku.
      Kuulin ennustuksen , että elokuussa tulee oikein lämmintä, muinakin syksyinä on lämpöä riittänyt mielestäni myöhempään, kuin ennen.
      "Kaikki muuttuu entiselleen ei mikään jää", mistähän noita lauseitakin kumpuaa kun kirjoitan!

      Nyt on jo löytymässä uusi Maan kaltainen planeetta! Sitä on kauan odotettu ja tutkittu! Onkohan siellä elämää?

      Muuten, kyllä mansikat ovat nyt parhaimmillaan, yhden laatikon laitoin pakastepusseihin, kävi näppärästi, kun miehenikin sain perkaushommiin.
      Pikkulusikan kärki on hyvä apu perattaessa.

      Vastaleikattu ruoho osaa kyllä tuksua ihanalta, hyvä, että se hommeli tuli eilen tehdyksi!
      Huomenna paistaa aurinko. Hyvää yötä ja kauniita unia kaikille!

    • Huomenta jälleen!
      Aurino paistaa, eikä edes näytä siltä, että joskus olisi satanut.

      Tulin juuri suihkusta, ja tukkani on kuivausyrityksistä huolimatta likomärkä.
      Nyt pitäisi laittaa kahvipannu rähisemään, että silmätkin aukeaisivat.

      Omituinen pannu: ihan uudesta lähtien se on rähissyt, emmekä vielä ole keksineet poppakonstia vaientaa sitä.
      Toisaalta siinä on se etu, ettei meidän tarvitse keskenämme rähistä, kun pannu hoitaa homman.

      Jos ette tähän hätään muuta keksi, niin tulkaa aamukahville.
      Maniskkakakkuakin on vielä, kun tein yksin tein kaksi,

    • HIH HIH!
      Pianovihreekin on herännyt.
      En minä mitään mandoliinikakkua eilen tehnyt, mansikkakakkuja olivat kumpikin.

      • Huomenta ja oli oikein mukava kahvintuoksuiseen pirttiin astua, komea mansikkakakku tuoksuineen, veipä melkein kielen mennessään, kiitos Venlastiina hauskoista pianovirheistä ja kakusta/kahvista.
        Ei ole kahvipannuihin äänen estoa laitettu, sama räpätys minunkin pannussa.
        Oli superhauska teatteri Äänekoskella, Kolme musketti soturia ja kun ammattilaiset ovat asialla naurua riitti.
        Ruokailtiin ja kahvit vielä kotimatkalla Hirvaskankaalla, oli masu täynnä ja kulttuuri pläjäys saatu, onnistunut reissu, vaikka lähtiessä hieman olin epäuskoinen.
        Mustikka olisi minulla keruun puolesta vuorossa, katsotaan tuleeko mitään, yksin en metsään lähde, eksyn jo omalla tontilla saati sitten metsään.
        Uskon että jostakin marja kaveri löytyy, onhan noita innokkaita jotka metsiä kiertävät, kyytiin hyppään.
        Mansikoita syömämarjoiksi haen torilta, talven marjat jäissä.
        Onhan meri-kukkakin löytynyt, sellaista se on, kun ne vieraat tuppaavat kesäisin kierrellä, ihan mukavakin tavata sukulaisia ja ystäviä.
        On se hyvä se kännykkä kuljettaa mukanaan, eihän tiedä vaikka metsässä kaatuu, ainakin soitto niille hätääntyville lapsille missä päin sitä liikkuu.
        Minua eivät juurikaan hätäile, kerran viikkoon soittavat, jos ei asiaa ilmaannu, olen vakuutellut, että pärjään ja kun ei mitään hälyttävää ole vielä tapahtunut, uskovat sanani.
        Varoitus on annettu, että yksin et sitten minnekään mene.
        Punakynän saan minäkin hyvin kirjoittelussani toimimaan, ei nämä sormet meinaa oikeille nappuloille osua ja kun sitten vielä yritän konekirjoittajien nopeutta, saa palaamaan korjaus hommiin.
        Hyvä tuo alleviivaus, ei varmaan tarkistus lueskeluissa kaikkia virheitää huomaisi.
        Onnea vaan Venlastiinalle näin jälkikäteen, eikös teitä neitsyt horoskooppisia ollut muitakin, meri-kukkakin, onnea vaan kaikille ja Kallellekin Valkeakoskellekin, jos en väärin muista.
        Voi niitä aikoja, kun hulluttelun kukkaset kukki ja mielikuvitus lensi.
        Aurinko paistaa, mutta taivas on kovin kirjava, tummaa ja vielä tummempaa, tuulikin herännyt ja vauhtia lisää, kai sitten sunnuntai seuduksi myrskyksi repeää, toivottavasti ei tule Martta myrskyä.
        Olisi hyvä sää siivoukseen, mutta huomiseen jätän, rasituksesta eilisen suhteen tässä nyt vaan oleilen, käyn kaupasta vähän evästä ja se on siinä.
        Kaikin puolin mukavaa päivää teille toisillekin, heippa!


    • marja-liiisa

      Huomenta täältäkin!

      Joku tuossa aiemmin kirjoitti,että on sukulais-sielu Skillanin kanssa. Niin olen minäkin monta kertaa ajatellut. Tehdään samoja asioita, ja ajatellaan samalla tavalla. Ja se oli huippujen huippu, kun tässä leivottiin sitä maisemakahvilan marjapiirakkaa samana päivänä, ja parturissakin ollaan käyty useasti yhtä aikaa. Joten tukkan kasvukin on varmaan sama.
      No tänään olen tehnyt varmaan erilaista. Olen keittänyt kaksi isoa kattilallista lakkahilloa, ja eilenkin keitin. Ukko on kierrellyt ahkerasti lähisoita, ja saanut ihan hyvin joka reissulta, paitsi tänään tuli kotiin ämpäri tyhjänä. Sanoi että koko suo oli hävinnyt, ja kasvoi jo tukkimetsää. Niin sitä käy, kun ei oikeaan aikaan ole asialla. Mutta ei lannistunut, kuulemma on vielä yksi suo tiedossa.
      Mustikoita tulee kuulemma ihan hirvesästi tänne päin, mutta vielä on niin epätasasesti kypsyneitä, että on raakileita samassa varressa. Ei kannata vielä koneella lähteä keräämään. Sain tuliaiseksi pari varpua marjoineen näytteeksi, ja kyllä oli niin paljon marjaa varressa, että en minäkään ole ennen nähnyt Kesävieraita on liikkunut meilläkin, ja tänäänkin on serkkuni tulossa lasten lastensa kanssa. Leivoin jo piirakan ja kääretortun tarjottavaksi, ja nyt tässä vaan odottelen.

      Odottelen myös tietoa siitä tulevasta myrskystä. Se ihan pelottaa, menisi vaan ohitse . Kun minulla kukkii juuri parhaillaan kolmisen kymmentä karjalanneitoa tosi komeasti. Niitä on kolme aina suurissa koreissa tuolla kivipylväiden päällä, ja ne on niin hapraita, että kun kova tuuli tulee, niin ei sinne jää kuin tyngät jäljelle. Ja ne on kuitenkin jo niin isoja, että ei niitä voi mihinkään turvaankaan kuljetella. No sekin nähdään aikanaan. Ja täytyy lohdutella ei kuitenkaan mene ainoat.

      Muutama vuosi sitten meillä oli 9 vuotias sukulaistyttö kesälomalla Helsingistä. Niin se oli repinytminun kukkiani Dhaalioita, ja muitakin kauhean läjän, ja ripotellut ne kellumaan tuonne suurempaan suihkualtaaseen. No minähän heittäydyin hankalaksi ja intosin, että tuommosta ei saa tehdä iso tyttö. Niin tyttöpä kivahti, että hiljaa siinä, levitti kätensä ja sanoi, että katso, menikö sulta ainoat.
      Että semmosta. Lähden nyt tässä kaunistautunaan vieraita varten, tarkoittaa, että kampaan vähän päätäni, palaillaan!

    • On ollut ikävästi käyttäytyvä lapsi- eikö vanhemmat puuttuneet asiaan ? Nenäkäs vastaus .. eihän toisen puutarhaan saisi koskeakaan ilman lupaa . Kuitenkin jo niin iso tyttö.
      Mukava tuttu sana tuo "haprakka tai hapras". lapsuuskodissani varsin tuttu. Ihan paljon käytetty.
      Onneksi vielä on tuota mansikkakakkua, nam nam. Muutaman olen jo tehnyt ja syöty on, mutta aina vaan se maistuu yhtähyvältä. Tänäänkin jo ostettiin lisää pakastettavia mansikoita, ja nyt syötäviä .Lienevät nyt parhaimmillaan. Miten ne ovatkin niin makeita.
      Vaikka tuon ikuisen neitsyyden piikkiin otan oikein kunnon kasan.. oho nyt jäi vielä pikkiriikkisen seuraavalle. Eihän kukaan nähnyt- onneksi- miten paljon lautaselle sopiikin...mansikkakaukkua. kiitos tekijälle.
      Tytön poika pienenä sanoi: en minä halluu olla neitsut, suupielet alas roikkuen. Olikohan isot veljet kiusanneet ? Piti ottaa syliin ja selittää tarkoin että mitä se tarkoittaa- hänelle ei mitään. samanlainen herttainen pikkupoika, (silloin), nyt 189cm.
      Huomenna pitäisi testata tuo selän kestävyys mustikka metsässä. Skillan voisi tulla tänne ,marjakaveria lyötyy kyllä. Melko tasaista metsää jossa on hyvä kulkea. Yleensä auto näkyy koko ajan kun kahta sankollista kerätään. Minä höppänä haluan että auto on auki, ei lukossa. Jos tulisi karhu voisi rynnätä heti sisälle autoon. Jos taas rosvo menee varashälytin huutaa kyllä sen mallisesti että eiköhän vorot häippäise. Itsellä kun on avain mukana sillä voi sen lopettaa. Voisihan metsän elävätkin sitä ujellusta pelästyä.
      Tommonen "sotasuunitelma" meikäläisellä. Meitä kun on 2 eivät lapset niin vähästä säikähdä. Joskus kyllä on monta soittoa ja viestiä kännykässä vähällä aikaa. Hyvähän se on kun huolehtivat ja perään kyselevät.
      Nyt aurinko paistaa jo niin kauniisti että ulos on mentävä. Aurinkoa toisillekin.
      Virheitä en viitsi nyt alkaa tarkastaa-olkoon. Kysykää jos menee hyvin yli ymmäryksen nää jutut. Heippa.

      • Olen päättänyt lähteä aamuvarhain korpivaellukseni kohteeseeni. Aikataulua ei muuten ole, ehkä viikko, pari. Siitäpähän sen näen kuinka yksinkertainen elämänmenoni lutviutuu tällä kertaa. Tuttuahan se kyllä onkin. vai tuleeko ikävä mukavuuksia.
        Pitemmittä jaarittelujani, Teille hyvää jatkoa...niin ja itsellenikin!


      • ande2

        Hyvää reissua! Kyllä siellä pitää käydä juuri nyt niin ei sitten talvella harmita. Jakselkaahan siellä. :)


      • ande2

        Nyt se pitää mennä, ettei harmita talvella. Jakselkaahan!


    • Ei nyt sen kummempia, hyvää matkaa vain, toivottavasti kaikki sujuu mukavasti.

      • matkaralli

        Huomenta! Vielä vilkaisin säitä, hyvältä näyttää menomatkallani. Lopustahan ei tiedä. Kiitos matkatoivomuksista, Avaimet kourassani helisee. Heippa vaan!
        ynnämuu.


      • Huomenet, niinpä jäi matkatoivotukset vilkutusten varaan, varmaan arvaat ynnämuu, että perääsi vilkutan ja toivottelen sinulle mukavaa, kuntoa ja mieltä nostattavaa korpivaellusta.
        Soilla ja korvessa liikkuessasi muista pitää ääntä, että et metsän kuninkaan kanssa kasvokkain joudu.
        Viikonloppu hyvällä alulla, matot tuulta haistelevat ja kohta moppi ja pölyriepu heiluu, olen intoa täynnä, kuin Peppi Pitkätossu.
        Pyykkikoneen laitan huristamaan ja torillekin aion joutua, sää näyttää ihan kohtalaisen kauniilta ja jos sää tiedotuksiin uskoo, lupailivat kaunista koko päiväksi.
        Noista mustikoista, olisittepa lähellä meri-kukka niin varmaan marjaan mukaan lyöttäytyisin, keräisin sitten miten keräisin.
        Eilen yllätti ystävätär, kun tuli pipojaan hakemaan, niin pieni marja sankko täynnä mustikoita, isoja ihania.
        Makuun olen siis päässyt, lakkahilloa en ole edes nähnytkään, siitähän Marja-Liisa kertoi, kateuden nostatti meikäläiselle.
        No ei vaineskaan, tiedän että työn takana kaikki nämä metsän ja soiden herkut on.
        Luvassa on lisää mustikoita, pahoitteli vaan tämä minun marjan tuoja sitä, että kypsyvät niin epätasaisesti, että ensin kypsyneet jo pilalla, siivotessa teettää enemmän töitä, mutta paljon sanoi marjoja olevan.
        Vatuista kertoi, että niiden kasvu on tyrehtynyt, onko syynä kylmät yöt?
        Ollaankohan niitä perus vanhan ajan mummoja M-L, muistoissa puutteet ja töiden teko, ei muuten paha ollenkaan, sinä vaan minut voitat joka asiassa, ilolla sen tunnustan.
        Ahkera ja jaksava on miehesikin, toivottavasti vielä jaksatte pitkän ajan, terveyttä kummallekin toivotan.
        Olisi minulla keittänyt tuollaisen tytön tempun jälkeen, mutta nykyaikana ei edes läpsäyttää saa, kyllä vanhempia varmaan nolotti.
        Melko omavaraisi olette te siellä, kalaa järvestä ja kasvit omasta maasta, marjat ja sienet metsästä, sanonta sen suu napsaa jonka kenkä kopsaa, sopii teihin Marja-Liisa ja Yrjö.
        Toivotaan, että ei edellisten kaltaista myrskyä Martta kehitä, puut oli kuin tulitikkuja muutama vuosi sitten sillä suunnalla.
        Samaa mieltä kanssasi ande2, nyt se on maalle mentävä, talvella varmaan sinne korpien keskelle hankalaa mennä, lunta nyt joka vuosi kumminkin on satanut.
        Hyvin olet varautunut karhujen suhteen meri-kukka, vara ei venettä kaada.
        Nyt on alettava nämä minun pikku puuhat, että torille ehdin ihmisten aikaan.
        Mukavaa lauantai päivää kaikille.


    • Aurinko kauniisti paistaa, tänään luvassa kaunis kesäoäivä ilman hellettä. Onhan näitä kesäpäiviä ollut muutama kauniskin, hellepäiviä ehkä kaksi. Paljon noita sadepäiviä, niitä en nyt kovinpaljon kaipaa. Eilen ajelimme vähän kauempana, kun käytiin Lidissä, kauniilta näytti rypsi, tai rapsipellot hieno keltainen väriloisto. Viljapellot myös hyvässä kasvussa, ei kaipaa nyt muuta kuin kauniita kesäpäiviä. Saa sitten nähdä mitä tuo yläkerran Risto suvaitsee meille antaa. Toivotaan parasta.
      ynnämuun kaipaus kotiseudulleen kävi ylivoimaiseksi, aamulla suunnisti sinne korpimaisemiin. Kyllä se sieltä löytää taas sieniä, ja marjoja tänne etelän kotiinsa.
      Paljon ukoilleena hän jaksaa kaluta tuntemansa maisemat, varmaan tietää misstä mitäkin metsän antimia löytää.
      Minulla tuo ulkoilu hyvin vähäistä, ja siellä meidän Pohjois-Karjalan mökkime lähimaastot aika mäkisiä, tuottaisi isoja vaikeuksia liikkua siellä, useinhan siellä mustikoita on ollut runsaasti, samoin puolukoita, ja sieniä. Viimekesänä kävimme, mutta ei ollut marjoja lähitienoilla, Voi olla että sinne ensikuussa menemme, ainakin saunomaan on siellä niin hyvä sauna. Tiekin on kunnossa kun se parivuotta siitten poikamme Pasi kävi kunnostamassa paikallisten yrittäjien kanssa.
      Luulen, että marjat pakkaseen tulevat torilta tai lähikaupasta.

      • Sunnuntai aamun hiljaisuutta, myrskystä ei tietoakaan.
        On niin hiljaista ulkonakin, ettei lehti liikahda, odottavaa on luonto, tuleeko mitään, selkeneekö vai myrskyksikö muuttuu, odotellaan.
        Ei näy ihmisiäkään, ei autoja, miten liekin kaikki pitkäunisia, mutta hyvältä tuntuu tämä hiljaisuus, vain korvien sirinä säestää;)
        Kovasti huonoja on nuo sato toiveet, näin ovat toitottaneet, mutta eilen jo radiossa kertoivat keskenkertaista satoa tulevan.
        Mihin sitä oikein uskoo, säät ja kaikki muutkin tiedotteet tulevat vuorotellen, hyvää luvaten, kohta aivan toista, aivan kuin nuo Kreikankin lainan saannit, soudetaan, huovataan ja taas neuvotellaan.
        Ynnämuu nauttii varmaan myös korpikuusien huminasta ja varmaan uni siellä maistuu.
        Ei taitaisi minusta olla yksin sellaisiin maisemiin.
        Täällä päin valittavat parveke viljelijät, että ei sato meinaa onnistua.
        Hidasta on minunkin tomaattien synty, muutama raakele on, kypsyvätkö sitten, hyvä vaan tietää, ettei yksin minun puutarhani kasvu hidasta ole, uskaltaa ensi kesänä taas yrittää, sää on syyllinen.
        Pituutta kyllä kasvavat, mutta hedelmien tulo hidastuu.
        Eipä tässä tämän kummempia, hiljaista on pirtissä ollut, saa nähdä joko tänään vilkkaammin ovi aukenee.
        Kaikesta huolimatta iloista sunnuntai päivää, eikä uskota myöskään Jaakon kylmän kiven heittoon, eihän vesi vielä edes kesä lämpöiseksi ole tullut;)


    • marja-liiisa

      Huomenta!
      Sama täälläkin, ei vielä myrskyä, mutta sataa jo. Hiljaistakin jo on nyt, kun isäntä sai trimmeröinnin loppuun. Kun tuo meidän takapiha tuolta kauempaa otetaan aina trimmeröimällä, kun siellä ei oikein leikkurilla enää pääse. On kiviä ja epätasaisuutta. Mutta kun minä olen sinnekkin istuttanut puita, pensaita, ja on siellä pari isoa kukkapenkkiäkin, niin onhan se siistittävä, ei se tuo minun puisto-osuus muuten miltään näytä.

      Nyt tässä sitten täytyy kehitellä jotain sisä hommaa, kun tuo ulkona työskentely ei tunnu mukavalta. Minulla on kyllä siellä uusi projekti, Lisään kasveja pistokkaista. Kokeilen uusia ja uusia. Autotallin takana mukavasti piilossa on mulla oikein taimitarha. Jo satoja hyviä taimia valmiiksi juurtuneina. Kyllä sitä vielä vanhanakin viisastuu. Minäkin hullu olen ostanut kalliita leimukukantaimia, ja nyt siellä on minulla parikymmentä erikoisen värisiä leimukukkia, ja läksivät tosi hyvin, muuta kun multaan tökkäsin, ei edes pienintäkään lakastumista. Samoin olen laittanut värimintut, komeat maksaruohot, ym jopa karviaismarjapensaita on useampi jo juurtunut. Lumipalloheisiä olen kaikille tutuillekkin kasvattanut. Kaikki kärhöt on tosi helppoja, ainoa mikä ei ole onnistunut on suurikukkainen keltainen ruusu. Siinä on mulle vielä haastetta. Mutta ihan harmittaa, että miksi en ennen ole kokeillut. No mökillä on kyllä kolme kauhean korkeaa hopeapajua, ja kymmenkunta terijoen salavaa, jotka olen saanut oksana kyläreissultani.

      No pajuthan lähtee tosi helposti. Muutama vuosi sitten tilasin 200 kpl kiinanpajuja, ja saman verran punapajuja. Laitettiin kasvamaan, kun meillä vähän kötöstellään noita pajutöitä. Ja kun saapumisilmoitus tuli, niin sanoin, että sinne on lähdettävä pakettiautolla, on niin suuret paketit, kun 400 pajua. No kun menin postiin, niin minulle nostettiin ihan pikkuriikkinen laatikko pöydälle. No avatessa sieltä löytyi kymmenen sentin pituisia pajun pätkiä. Kyllä siinä vähän ihmeteltiin, kun aika hintaviakin oli. Mutta sitten tehtiin tuonne isommalle pellolle muovipäällysteiset penkit, tökäistiin se tikku muovin lävitse, niin siitä ne lähti, jo heti ensimmäisenä kesänä kolme metrisiä suoria pajuja. No ne pajut on kudottu ja nyt on tässä kotipellossa vähän uutta kasvamassa.

      Mutta kaikesta ne saa ne oppirahat maksaa, sitä on niin tyhmä, kun ei ole kaikesta tietoa, saati sitten jotain koulutusta.
      Minäkin olen sitä ikäluokkaa, että ei sitä siihen aikaan kotoa paljon oppia saatu, kun ei itsekkään osattu. Mutta tässä sitä vaan on menty keinottelemalla, ja kohta on niinsanotusti nauriit kuopassa!
      Että semmoisia ajatuksia tällä kertaa!

    • muori7777

      Sunnuntai päivää täältä Hämmeestä.
      Sateista semmosta.

      Eilen oli tosi hieno päivä.
      Meilä oli yhden asukkaan siunaus tilaisuus tuolla Levolla ja sitten kahvitus meidän kerhohuoneella.
      Ikävä on sitä mammaa,oli kerhohuoneemme emäntä.
      Todella ihana ihminen.
      Niin se vain on lähdettävä kun päivät on täydet.
      Olisi täyttänyt vuoden lopussa 80v.

      Hänen miehensä sairastaa Alzhaimeria,ei tajunnut oikein kuka siellä arkussa oli.
      Hoitokoti on nyt asuntonaan.

      Ihan "katteelisena"luin noita mara-liisan kasvi juttuja.

      En kyllä pysty parvekkeellani kasvattamaan mitään.
      Aamuaurinko silloin kunsattuu paistamaan polttaa kaikki kasvit.

      Mutta haitanneeko tuo mittään;)
      näkyillään...

    • Aamupäivää ! Voin kertoa mustikkaterveiset metsästä. Siellä käytiin kuten kerroin. marjaa on runsaasti, ja suuria, mutta vielä paljon raakojakin. Yritimme haalia vain kypsiä, kunnes päätettiin siirtää keruuta ainakin viikolla. On työlästä alkaa metsässä valikoida poimuriin vain kypsiä. Ei oikein onnistu.
      Juotiin sentään kahvit ja uudistettiin kivat kasaan menevät jakkarat, jotka on marjareissuja varten joskus hankittu. Pari vuotta ainakin varastossa olleet, ja kas vaan, nyt hoksattiin että meillä on sellaisetkin. Kätevät ja pieneen tilaan menevät istuimet. Muuten ihana aamu oli metsässä kahvitella. Tasaista maastoa- olisi siellä huonompijalkainenkin pärjännyt.
      Luontoretken lisäksi tuli nelisen litraa mustikoitakin pakkaseen. Ja auto "karhuvaaralla" varustettu.

      On se ihmisen muisti tärkeä, niin kuin kaikki terveys tietenkin. vaikka vanhemmiksi elämme kuin esi-isämme, toivoisi hyvää elämää. Vaikka monenmoista remppaa yrittää tungeksia elämään. Pitää vaan yrittää elää mahdollisuuksien mukaan ns. täysillä. Mitä se kenellekin on.

      Sade ja tuuli tulee vitkastellen, ei niitä ikävä ole vaikkei tulisikaan-aurinko pilkahteli äsken.
      Nyt tää jaarittelu loppuu: Hyvää sunnuntaita kaikille.

      • Huomenet heinäkuun viimeisen viikon alkuun, en tahdo masentaa, mutta viimeistä varsinaista kesäkuukautta viikonlopulla aloitamme.
        Usko meinaa loppua tämän kesän suhteen, eilenkin oli niin harmaata ja sateista, onneksi ei kuitenkaan sitä myrskyä tullut.
        Olet sinä uuttera Marja-Liisa, kun metsän reunatkin kukilla peittelet ja kiltti on miehesi, kun jaksaa sinua auttaa.
        Tiedän, että teillä kummallakin kaiken kauniin ja hyvältä näyttävän eteen puuhastelu on mieleistä, lopputulos on kerrassaan upea.
        Mitenkähän saisi kärhön parvekkeella kasvamaan?
        Sillä pitää juuret saada syvälle maahan ja niin isoa astiaa ei taida löytyä, että sopisi talvehtimaan.
        Paju on helppo juurtumaan, sen olen kokenut minäkin, tein kehikon pajusta ja iskin maahan, hajuherneen siemenet kehikon sisään, kasvoi ne hajuherneet, mutta myös paju.
        Suru viestejä tämän ikäisten keskuudesta aina vaan enenemissä määrin kuule, vuorollaan jokainen tämän matkan teon päättää.
        Sitä niin toivoo, että voisi helposti jättää tämän maallisen taivalluksen, mieheni näin sai tehdä, puoli tuntia ja kaikki ohi.
        Ikävä osa tällä kertomasi vainajan miehellä, hoitaja poissa.
        Mitähän nämä ainaiset sateet tekee mustikka sadolle, isoja kyllä ovat, nekin mitä minulle tuotiin.
        Pitää kuulostella mihin päin sitä mustikkaan lähtevät ja sitten sopivan porukan mukaan pyrkiä.
        Kyllä minulle marjat tuodaankin, mutta kiva olisi itse vielä yrittää.
        Nyt tapahtuu kummaa, valoilmiö naapuri talon katon yli pyrkii, jospa se enteilee kaunista päivää, ihan tässä ryhti koheni, kun tuollaista näki.
        Muuten unikeon päivä tänään, kukapa se unikeon tittelin saakaan.
        Mukavaa aloittaa päivää, kun kirkastuu maisema joka puolen ja vanha sanonta, myrskyn jälkeen poutasää, taisipa Kari Tapio näin laulaakin, oikein iloista viikon alkua ja toivo taas heräsi, että vielä se kesä ehtii;)


      • Tulinpa takaisin, ilmoitus asiaa, kun hyvä tapa on ollut mainita useamman päivän poissa oloista.
        Kälyni soitti ja mustikka retki ja jotain muutakin tarjolla, muutaman päivän olen pirtistä poissa.
        Pitäkää pirtti pinnalla, tai nurkan takaa hakekaa, jos sinne eksyy.
        Aurinkoa on luvattu ja siitä lähden nauttimaan, heippa!


    • muori77777

      yritettää pittee pirtti pystyssä

      Voisit kyllä alöitta uuven pirtin ennen lähtöäs.
      Näkyillään...

    • Kesäinen päivä on tuloillaan, ihan mukavaa istua partsilla katselemassa vehmasta luontoa kahvitellessaan.
      Niin on ynnämuu kuin SkillaN'kin kesäreissussa, virkistystä vaan heille. Eilen soitti hyvä naapuri Kesäheinästä ja kaipaili kyläilemään sinne. Lupasin harkita elokuussa, millään en malta jättää tätä inspiroivaa kodinsisustus puuhaani nyt. Tuo verkko-ostosten tekokin vaatii aikaavievää selaamista ja valikoimista, tosin kotiin asti kuljetus helpottaa paljon.

      Nautittavaa kesäpäivää toivotan meille kaikille:D

    • Kat-leija

      Nyt on pakastimen täyttöaika marjoilla. Eihän tällaiseen jääkaappi-pakastimeen suuria määriä mahdukaan, mutta tarpeeksi yhden hengen talouteen ja riittää lapsenlapsenlapsillekin marjoja jäätelön päälle.
      Eilen kävin kauppatorilta ostamassa mansikat. Voi mikä valtava mansikkatarjonta siellä ja minä sain mahdottoman hyvät mansikat. Uskokaa tai älkää mutta ruotsalaiset mansikat ostin. Niitä oli myynnissä isot laatikkopinot. Laatumansikoita olivat sopuhinnalla, yhtään viallista mansikkaa ei joukossa ollut. Viiden kilon laatikko maksoi 19,90 €. Yleisin hinta marjoilla oli
      3 €/l.
      Mustikoitakin pakkasessa on jo muutama rasiallinen ja tänään menen tuohon lähelle lisää poimimaan, kun näin kaunis päiväkin tulossa.
      SkillaN, kyllä pirtti pystyssä pidetään talkoovoimin, juu.

    • mrja-liiisa

      Heipä vaan!

      Emäntä on lähtenyt täältä mustikkaan, ja meiltä isäntä. Eilen illalla haki jo sangollisen, ja minä juuri laittelin sen pakkaseen.

      Kun eilen päivällä palattiin kauppareissulta, niin Thaimaalaiset marjanpoimijat oli pysäköineet autonsa meidän pihatien varteen, ja kahdeksan poimijaa poukkoili ihan meidän autotallin takana. Ne on niin lyhytkasvuisia, että kun ne kulkee siellä pitkässä heinikossa, niin ne on kuin puutarhatonttuja. No eihän se koko maasto ole mustikkametsää, muutama varpu on siellä täällä kivien päällä, mutta ei mitään noin suurelle joukolle. Ei ne siinä kauan olleet, kun läksivät jatkamaan matkaansa.

      Jotkut on niistä niin vihaisia, kun ne täällä on. Mutta eivät kuitenkaan itse mene metsään, marjat jää sinne mätänemään. Marjoja ei poimi kun vanhat ihmiset, se ei kuulu ollenkaan nuorten kulttuuriin. Niin se on meilläkin. Ei lähde jälkikasvu marjaan, siellä on karhuja, käärmeitä itikoita ja hirvikärpäsiä. Ja meitä ihmetellään, kyllä olette kummia, miten te jaksatte ja viitsitte?
      Ja minusta kun on siellä niin hauskaa, että en marjareissua kesäteatteriin vaihtaisi. Olenkohan minä oikeesti pimee?

      Mutta ei se marjapoiminta suomalaisia kiinnosta ukrainasta ja virosta ne tulee mansikkapellollekkin työntekijät.
      Minusta se on kyllä päättäjiltä lepsua, työttömyyskortistosta ulos, jos ei mansikanpoiminta kelpaa. Siellä kyllä nuori terve ihminen hyvin elättää itsensä omalla työllään, eikä tarvitse olla muiden syötettävänä. Mutta eihän se työ kiinnosta kun valmista rahaa mätetään kouraan. Minä olisin sitä mieltä, että nostaa vaan leipäortta ylemmäs, niin eiköhän se kiinnostus pikkuhiljaa palaisi.

      No minäkin tulin laukomaan näitä mielipiteitäni, vaikka se on vaarallista, käy kohta kuin Immoselle. Mutta kun minulla on aika paljon sitä vikaa, että tahdon pamautella asiat päin naamaa, enkä paljon muista hyssyttelyistä välitä.

      Tänään täällä on ihan mukava sää, vaikka syksyn tuntua on varsinkin aamuisin jo ilmassa. Tänään katan iltaruuan tuonne kesäkeittiöön, ja krillaan kaikkea hyvää pöytään. Siellä ateriointi on jäänyt tänä kesänä vähälle, muutaman kerran olen lettuja paistanut, ja päiväkahvit keitellyt. Mutta tänään se sitten tapahtuu, täytyy nyt edes kerran kesässä, kun minulla on niin hieno paikkakin sitä varten.
      No onhan sille ollut muuta käyttöä. Sinne on ollut hyvä juosta sateensuojaan, siellä on saanut istua topatussa tuolissa ja katsella tätä kosteata kesää. Onnea sekin!
      Isäntä saapui mustikkasangon kanssa, lähden keittämään päiväkahvit marjamiehelle! Mukavaa päivän jatkoa teille kaikille!

    • Kirjoitin aamulla pitkän jutun pirtin pöngittämiseksi. Unohdin kirjautua ja ei niin mikään korvike kelvannut, kaikki nimim. tutui olevan jo käytössä tai laskut väärin.

      Tosiaan pakastusaika kiihkeimillään. Mansikat jo odottelevat talvea osa mustikoitakin hytisee pakkasessa. Kohta mustia viinimarjoja laitan. Ovat tosi hyviä vaikka mansikan kanssa kiisseleinä ja keittoina.

      Totta tuo ettei nuoriso marjametsään lähde. Käteen saavan rahan turvin voi viettää helppoa elämää. Olematta kenenkään puolella tai rasistinen, Niinhän sitä maahan tulleille nuorille miehillekin annetaan rahaa ja elätetään alusta loppuun. Perheiden ja lasten kohdalla se on oikein. Lähiseudulla Komeita kalskeita alle 30v miehiä somaleita. Varsinkin viikonloput työllistävät tappeluillaan ja nujakoimisillaan. Ambulanssi rahtaa heitä lääkäreihin ja terveyskeskuksiin ja arvatkaa kenen verorahoilla.
      Sossu takaa viimeistä muotia olevat vaatteet. Vävyni sanoi ettei hänellä ikinä olisi varaa ostaa niin kalliita villapaitoja ym vaatteita kuin heillä oli.
      Näistähän ei puhuta julkisesti, mutta kun tuo Immonen aloitti....
      Meinaan vaan ettei asia ole niin musta Valkoinen.. on monta näkökulmaa. Miksi ei heille kelpaa esim. kirpputori vaatteet- niinkuin omille nuorille kelpaa muutamalla eurolla ?? Ja ihan hyviä ovat.
      Marja-Liisan avaus tarttui. Asia on hyvä ja tärkeä mutta siinäkin tulisi käyttää järkeä. Apua on annettava mutta taloudellisesti. eihän sitä itsekkään aina kalleinta osta/saa.
      Pitäisi ekana oman maan nuoret saada sijoitettua elämään ja saada työhön..
      Nyt suu suppuun mutta toisaalta hyvä kun asia on otettu esille puhuahan siitä pitäisi.
      Päättäjät ,jotka olemme itse valinneet, päättävät. eipä siinä jonkun mummelin mielipidettä kysellä.
      Hyvä kun jotkut niitä marjoja keräävät vaikka tyhjäksi metsät,vielä niitä meillekin jää !

      • poiuyt

        hyi hyi rasismia


      • Vanhaan_aikaan_toisin_

        Marja-Liisa ja Merikukka kirjoittavat niin hyvin, että ihailla pitää!

        ...

        Ovatkohan päättäjät vieraantuneet elämästä heti alunalkaen?

        Kaikki pitäisi tulla valmiina eteen, rahaa pitää voida HAKEA jostain...

        Aivan tolkutonta, aivan hölmöläisten hommaa!

        Maahanmuuttajat hotelliin asumaan ja rahaa käteen joka kk lisää...

        EEi, ei mitään järkeä... me opimme toisille tavoille,

        leipävartaaseen opittiin ylettymään työtä tekemällä

        aivan pikkupennusta alkaen.


    • Minunkin täytyy kertoa pakastamisestani, kävin aamupäivällä torilla, olin aiemmin käynyt kahden marketin pihalla katsomassa mitä ne mansikat maksaa, sama hinta kuin torilla 30€ 5 kg laatikko. Torilta ostin, perkasin ne ja laitoin pakastimeen litran rasioissa, vähän sokeria ripostelin marjojen päälle. Eilen tein saman tempun parille litralle. Se pakastamisesta.
      Noista mansikan poimijoista sanoisin miksi täällä ne ovat Virolaisia Venäläisiä, tai jostain muusta maasta. Mansikanviljelijät tilaavat ne muualta kun saavat puolet halvemmalla kuin kotimaan ihmisille pitäisi maksaa.
      Mustikan poimijat palkkaa joku keräilyvirma Tulijoita on monesta maasta Thaimaasta ehkä eniten, eikä heille makseta juuri mitään kerätyistä marjoista. Joskus on käynyt niinkin, ettei rahat riitä edes kotimatkaan.

      Sama on muissakin töissä, Suomessa 300000 työtöntä, mutta kuitenkin työnantajat palkkaavat puoleen hintaan kymmeniätuhansia ulkolaisia, ja niin jää kotimaan työttömät ilman työtä.
      Minua harmittaa eniten se kun nuoret Suomalaiset eivät pääse työhön vaikka olisi kuinka hyvin koulutettuja. EU sallii tällaisen vapaan liikkuvuuden mutta ei päätä mitä pitäisi maksaa. Työnantajat tietysti ottavat ne ulkolaiset kun saavat pienellä rahalla.
      Sama juttu pakolaisista EU määrää kuinka paljon pakolaisia sijoitetaan kuhunkin maahan.

    • muori7777

      Huomenta Pirttiläiset.

      Yhdyn eilisiin kirjoittajiin
      Asiaa jokainen kirjoitti.

      Sanoin jo aikoinaan;nuorille ei sossusta rahaa jos eivät kesäaikana tuo ämpärillisiä marjoja.

      Kait tässä rasisti oun.

      Mutta kun sitä meikätytön piti lähteä nuorena todella töihin.

      Minä en paljoa pakasta.
      Tuo Takatasku on tehnyt minusta niin laiskan ruuan laittajan;)

      Olin minäkin kova marjastamaan ja sienestin myös,tykkäsin metsässä koluta vaikkei mitään olisi löytänyt.
      Vaan mites tuon "rollikan"kanssa sinne menee;)Olis se näky;))

      Eipä näytä tulevan ihan yhtä lämmintä päivää kuin eilen.

      näkyillään...

    • ahonlaitaa

      Sotkeudun tuohon teidän asiaan sen verran, että palkka mansikanpoimimisesta on ihan sama, maksetaan korikaupalla. On siis urakkapalkka. Ja nämä ulkolaiset poimijat saa koko ajan enemmän tiliä kun joku suomalainen kun ovat paljon ahkerimpia. Eilen näytettiin telkkariuutisissa tyttöä, joka oli tehnyt keräysennätyksen 151 koria päivässä . Se on hirveä urakka, mutta tyttö oli vain yhtä hymyä, sanoi ihan varmasti tulevansa ensi kesänä samalle tilalle. Oli venäjällä vakituisessa työssä, ja jo viidettä kesää käyttää kesälomansa näin. Palkka tulee tehdystä työstä, ja näin se pitäisi olla joka paikassa. Ei siitä istumisesta ja kessun vedosta tartte maksaa.

      • ei-ihan-noin

        Ei tuo ihan noinkaan ole. Omat lapsenlapseni oli mansikkatilalla poimimassa ja saivat kaikkein huonoimmat rivit kerättäviksi, aikuiset ukrainalaiset naiset parhaat paikat. Ei ne ulkomailta tule ilman tällaisia etuuksia. Kyllä ne meidän tytöt ahkeria oli, tässä yksi syy miksi mansikkatiloille ei suomalaisia nuoria saa.


    • Sade ropisee kattoon, joudan hyvin hämmentämään taas teidän kirjoituksia.
      Tyttären pojat olivat myös jonain kesänä mansikan poiminnassa. oli kuuma kesä ja kovin kokivat raskaana kyyristelyn ja huonosti palkattuna työnä. Varmaan korin hinta on kaikille sama. Jos etsimiseksi menee korin täyttö- meneehän siinä aikaakin enemmän ja hitaampaa on.
      Kai ne ulkomailta tulleet kerääjät ovat sinnikkäämpiä (ja ahkeria) pitäisi ainakin kotimatka olla taattu. taas se ;että suomen nuorisi on tottunut saamaan rahaa paljon helpommin, jopa tekemättä mitään.
      Hieman palaan eiliseen kirjoitukseen.
      Tokihan niitä maahan tulijoita pitää auttaa. lapsiperheitä ja sairaita ym. Mutta se joutava hyysääminen voisi loppua. Jos tosiaan nuoret miehet tulee oman maan sekasortoa pakoon, vaimot, lapset, omaiset jää kotimaahan. täällä syötetään, vaatetetaan, anettaan uudenkarheita asuntoja. jopa siivooja kävi aikoinaan.
      Jos joku vaivainen mummo pyytää siivous apua tai muuta apua , ei ole rahoja semmoiseen.
      Miksi ei niitä terveitä nuoria maahan muuttajia laiteta mansikan keruuseen? siinä ei kielitaito eikä ammattipätevyyden puute haittaisi.
      Tai puistosiivoukseen, nurmikoita leikkaamaan, jotain leipänsä eteen tekemään. He vaan odottavat valmista palvelua.
      Kai ne jotkut lakipykälät estävät, en niitä ymmärrä. Maalaisjärjellä vaan tuli mieleen semmoinenkin. Onhan se monen maan kulttuuri, että taitavat mieluummin antaa naisten tehdä työt, miehet vetelevät vesipiippua puun alla varjossa, ettei rasitu. No se oli Egyptissä..... Ja niin oli Afrikassakin, jossa lapsityövoima kukoisti ja naiset ahkeroi. Miehet seurustelivat varjossa puun alla suurina ryhminä.
      Turkissa taas 5 kertaa päivässä pyllöttivät miehet rukoushetkeä pitämässä. Ensin piti tietenkin pestä jalat....
      Suomalainen tekee senkin ajan töitä. Niin ,kenellä sattuu sellainen olemaan
      Mutta kaikella kunnioituksella ! Miten sitä voisikaan kaikkea ymmärtää.
      Mutta oman maan nuorille pitäisi olla työtä, oikeassa olet Late. Mutta kun tuhatmäärin lopetellaan entisiäkin työpaikkoja.
      Sade vaan jatkuu mutta tämä loppuu nyt. Aurinkoista päivää kaikille.

      • Tyttäreni myöskin oli parin tytön, luokkakaveriensa kanssa mansikanpoimijana Ruotsissa eräällä saarella, hän oli silloin lukiossa.
        JA myöhemmin
        oli puistosiivoojana yo-ksi kirjoitettuaan, ensin pääsykokeissa jatko-opintoihin, sitten viikon loma, sitten loppukesä puistosiivoojana, polkupyörällä matkat.
        Samoin pojan kesät sujuivat aina kesätöissä, en nyt luettele niitä,
        sillä tästä uutisesta pidän niin paljon, että tuon sen juttuni jatkoksi:
        ...
        http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/poliisilta-ylitysviesti-nuorille-sankaripojille/5242966
        MTV:n uutiset:
        Itä-Uudenmaan poliisilaitos
        Julkishallinnollinen organisaatio · 8 737 tykkäystä · 1 t ·
        Nuoret sankaripojat, Eelis 8v, Aatu 8 v ja Olli-Pekka 9 v, löysivät tänä aamuna Nurmijärvellä, Sorvankaaren lähellä olevasta metsästä makaamasta liikkumaan kykenemättömän iäkkään miehen. Neuvokkaat pojat lähtivät välittömästi ilmoittamaan asiasta aikuiselle, joka hälytti paikalle ensihoidon. Mies oli kadonnut eilisiltana Nurmijärven Puuradalta ja poliisi oli etsinyt miestä lähiseudulta koko viime yön. Kadoksissa ollut mies sairasti parkinsonin tautia ja hänet toimitettiin sairaalahoitoon kohtuullisen hyväkuntoisena.
        Itä-Uudenmaan poliisilaitos kiittää lämpimästi reippaita poikia hienosta ja esimerkillisestä toiminnasta!
        :)
        Hienosti teitte, pojat, teistä kasvaa kunnon miehiä! Tuo kuvakin kertoo siitä!


      • Hengenpelastusmitalit olisivat nyt paikallaan!


      • älkääskehukosiinä

        Turha siinä luetella mitä kesätöitä on itse ja omat lapset tehneet, silloin niitä sai helposti. Nyt ei palkata kesäsijaisia ja puistoja siivoaa ammattilaiset eikä se puiston siivous niin turvallistakaan nuorelle, on huumepikkejä ja huumesakkia. Turha turkkilaisia mollata, on noita laiskoja omastakin takaa. Moni menee peruskoulusta suoraan kortistoon, jos on edes peruskoulua viitsinyt loppuun käydä. Puhtaita ovat sentään nuo muslimit ja siistit vaatteet, kun eivät juo rahojaan.


      • Merilii kirjoitti:

        Hengenpelastusmitalit olisivat nyt paikallaan!

        Olisivat todellakin, Olli-Pekka. Eelis ja Aatu ovat reippaita kunnon poikia!
        ...
        Katsoitteko muuten eilen illalla "Naisen Tuoksu"-nimisen leffan? Al Pacino on saanut Oscarin suorituksestaan, mutta vielä enemmän ihastuin sen nuoren tienestiä tarvitsevan nuoren opiskelijan suoritukseen, kukaan muu ei olisi pystynyt sitä paremmin tekemään kuin nuori Chris O'Donnell.
        Kaiken kaikkiaan, se elokuva on jotain, loppua kohti nouseva hieno homma.


    • hienosti toimittu pikkupojilta. Onneksi vain yhden yön Hän joutui metsässä olemaan, ja on sentään kesä ja viimeyö oli aika lämmin.
      poliisitkin osasivat arvostaa poikien hyvää työtä.
      Naisen tuoksu jäi katsomatta. Olisi tarvinnut pienen vinkin, niin olisinhan minä sitten havahtunut katsomaan.

    • Täytyy oikein ilmoittautua, tuo kadonnut mies on tuosta ihan läheltä, en häntä tunne, mutta löytöpaikka ja katoamispaikka ovat tuttua seutua. Pojat tuntuivat tietävän mitä pitää tehdä. Varmaan ansaitsivat jonkin mitallin.
      Terveisin Late Vaan, täältä Nurmijärveltä.

    • mitalikotuosta

      Eikö tuo tavallista lasten käytöstä että hakevat aikuisia apuun. Koululaisia jo, olishan voineet kännykällä soittaa hätänumeroon, eikö se yhtä hyvä ja nopeampikin keino saada apua.

    • MIKSI_olet_alkanut_tääll

      Kyllä lapsia pitäisi kannustaa hyvän tekemiseen ja antaa kiitosta silloin
      kun on kiitokseen todella aihetta.
      Lapsikin vaistoaa kiitoksen aiheen
      ja aiheeton kiitos saattaa vain nolottaa lasta.
      Mutta ihmisen hengen pelastaminen on SUUREN KIITOKSEN arvoista.

    • muori777

      Huomenta.
      Tiältä Hämmeestä satteen keskeltä.

      Meinasin lähtee tuonne Takataskuun hakemaan pippuriporsasta,mutta eihä tuonne ou mänemistä ku vettä roiskii alvariisa;(
      Vaikeeta "rollikan kanssa "tippakeppiä"käyttää.

      Täytyy tyytyä omiin keitoksiin.
      voikeehan paksusti,vuan elekee lihhoo liikoo;)
      näkyillään...

    • merikukkaa

      Äsken kävelin keskustasta kotiin ja ihme ja kumma-pilvetön taivas. Nyt näkyy muutamia pilviä kuleksivat, ihan kuin etsisivät paikkaa missä alkaa vettä puottamaan. Mutta kyl myö kestetää se entisten lisäks.
      Ajattelin leipovani tänään mutta en nyt näin kaunista päivää sellaiseen haaskaa. Sitäpaitsi muorin varoitus käy toteen , voidaan pullistua liian kanssa mässäillessä....
      Kyllä lapsille pitää antaa palautetta,vaikka tietävätkin oikein tehneensä. Ennen vanhaan sitä palautetta tuli ainakin silloin kun oli jokin juttu mennyt väärin. Hyvästä työstä hymähdettiin myönteisesti. kiitetäänhän sitä aikuistakin jos jokin on pennyt oikein hyvin, miksi ei sitten lasta. Onhan se samalla kannustusta tulevaisuudessakin toimimaan siten.
      Taas jäi tuo kirjautuminen saas nähä miten käy... merikukka.

    • Puskasuleima

      Merikukkaa!
      Tääl meitin kulumilla on nyn neet pilivet, ku puuttu siältä.
      Niin om mustana taivas paitti reunoilta. Neet ov vaalevat.
      Koko päivänä ei kylläkä os satanu tippaaka, mut saattaa sitä viäl tulla.
      Terveisii vaa!

    • Aurinkoisia päiviä ja tunteja on oppinut arvostamaan , kun ne ovat kortilla olleet. Harvoin on kuitenkaan koko päivää satanut, mutta eilen melkein koko päivän paistoi, ja tänäänkin suurimman osan päivää on ollut satamatta, vaikka paiste on ollutkin ajoittaista. Ensi viikon Forecan sääkartat eivät paljoa aurinkoa pihtaa, jospahan saisivat koululaisetkin poutaviikot ennen koulutyön alkua. Nyt olisi poimittavaa metsästä ja puutarhasta, meilläkin herneenpalot vasta nyt pullistuneet syömäkuntoon.

      Merilii kertoo elokuvasta Naisen tuoksu, ja heti sen tango alkaa päässä soida, upeasti sokea eversti tanssilattian ja daaminsa hallitsikin, ja mikä tunne ! Suomalaiset nuoret miehet perustivat Elffe-seuralaispalvelun , joka yhdistää nuoret musiikinharrastajat ja ikäihmiset. Heti saivat kylmää vettä niskaan : entä jos pappa tai mummo kaatuu konsertissa ja murtaa luunsa, kuka vastaa ja korvaa. Joidenkin mielestä seuran hankkiminen rahalla on vähintäänkin arveluttavaa. Näin monet hyvät ideat ja tarkoitukset torpataan.

      Kesätöistä olette jutelleet ja tokihan ennen niitä sai helpommin , tai ainakaan ei oltu valikoivia. Parhaiten tienasin Tukholmassa sairaala-apulaisena, mutta kukkakaupan työ ja mansikkapellolla kykkiminen oli hyväntuoksuisempaa, joskin huonommin palkattua. Hautausmaan hoito, lasten vahtiminen , jäätelönmyynti , konttorin tsuppari , raksa-apulainen ja opiskeluun liittyvät harjoittelupaikat, siinä esimerkkejä omien lasten kesähankepaikoista.

      Katleijalle olisi kysmys, kun luin jostain hänen uudesta fillaristaan, oliko se Tunturi Relax ? Minun vanhaan rakkaaseen Puckiini ei saa enää varaosia ja katselin mainoksia tuosta Tunturi Relaxista, ja kyselen, millainen se on ajaa.

    • Kat-leija

      Ramoona,Tunturi Relaxista kyselet. Ihan hyvä pyörä on, mutta aika vähän noista kolmesta vaihteesta on hyötyä. Ei niistä nyt haittaakaan mutta vaihteettomalla Tunturi Daamilla 17 v. ajaneena ihan vaihteettomaan olisin tyytynyt, koska kaupunkipyörähän se nykyään käytössäni on.
      Kyllä Relax oikein hyvää vauhtia rullaa kolmosella.
      Joskus minulla on seitsenvaihteinen ollut, niin siinä vaihteiden hyöty jo tuntui.
      Käsijarrusta jalkajarrun lisäksi on hyöty pysähtyessä.
      Relaxin ostin matalan rungon takia, se lisää turvallisuutta ja mukavuutta. Se o n siinä parasta.

    • Harmittaa kun annoin pois hyvän pyöräni ja kypäräni nuorimmaiselle, nyt olisi hyvää käyttöä sille. Täällä tuo merenrannan pyörätie seuraa rantaviivaa 40 km matkaa, mutta nyt en raatsi ostaa uuttakaan kun kodin uushankinnat on tärkeimmät.

      Nauroin täällä kun tuo induktioliesi älähti heti kun laskin tilapäisesti leipäpussin sen sammutetulle pinnalle, vaikka en keittorinkulaa hipaissutkaan:D On se tarkka reviiristään.

      Innostuin keittämään kalapullia, kun pakkasesta otin graavilohen puolikkaan, enkä aina halua sellaisenaan syödä sitä. Niinpä sain tosi herkullisia kalapullia, kuohkeita ja vienon vaaleanpunaisia. Kerroinhan laihtuneeni muuttopuuhissani 7 kg, ja nyt on noussut 400 gr kun vähemmällä pääsen.
      Tarkkailtava on syömisiään tulevan talven aikana. Viileä on ilma nyt illalla, vasta tulin kotiin tuttujen luota. Kohdevalaisimen joutuu jo laittamaan näin illalla työpöydälle, kodikkaalta se tuntuukin!
      Hyvää mieltä ja illan rauhaa!

    • Juutun tuohon pyöräkeskusteluun. Oman monivuotisen pyörän rungossa lukee kaunotar. Hyvä ja kevyt ajaa, 7 vaihdetta ; paitsi, runko on aika korkean mallinen, toisin kuin ns. "mummopyörässä". Tämän ja viimekesän vitsaus on ollut se, että jalka ei tahdo nuosta sen rungon yli kun pysähdyn. Varsinkin pitkän lenkin jälkeen kun on väsyksissä. Pari kertaa olen kaatunut sen takia. Onneksi oman pihan nurmikolle ettei ole luita katkennut. Nyt on kiikarissa ostaa oikea "Mummopyörä".
      Sitäpaitsi ne ovat muotia. Pojan tytär 16v halusi ehdottomasti sellaisen peruspyörän. Tietenkin se on nykyaikainen vaihteilla ja koreilla oleva hyvä peruspyörä. Mutta kelpaa ajaa ja kestää. Netissähän niitä voi vertailla. Malleja ja hintoja.

      Puskasuleiman lohdutukseksi kerron että Eilen Savonlinnasta ajaessa vettä tuli taivaalta kuin joku olisi saavista kaatanut. Melkein piti ajaa tien sivuun ja antaa sateelle tilaa. Sitten ilmestyi kaunis monivärinen sateen kaari. Ja hupsis, paljon ennen kotia oli taas pilvetön taivas ja aurinko katsoa killotti häikäisyksi asti.
      Näin ne syksyiset.. eikun kesä säät muuttavat muotoaan yhtenään.
      Nyt sais emäntä saapua majan muuttoon mustikka saaliineen. Kohta pirtin seinät pullistuu, pullistuu..... Hyvää päivän jatkoa kaikille.

      • Meri-kukka, olin juuri uutta pirttiä tekemässä, ehdit ennen.
        Nyt on tilaa vaikka kuinka, seinät ei repeä, katto ei putoa ja kynnys vaan madaltuu, tervetuloa pirttiin 108 ;)


    • xynyt

      Tarkoittaako Skillanin kirjoitus, että on avattu uusi kahvipirtti?
      Usein luen mutta en juuri koskaan kirjoita,

      • Sitä se tarkoittaa, tule vaan sinäkin kirjoittelemaan, pirttiin numero 108;)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      316
      7118
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2174
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1601
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1419
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      111
      1133
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1127
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      1009
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      853
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      49
      837
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      787
    Aihe