Meitin taidenäyttely

ruunemanni

Venlastiina, taiteen tulevana nobelistina, ehdotti yhteisen taidenäyttelyn avaamista.

Velastiina itse, Ynnämuu ja sini-sirkku, ovat itseoikeutettuja -velvollisia. Mistä syystä minut mainittiin, ei ole tiedossani.

Jossain hienossa taidenäyttelyssä kun kävin, en mitään ymmärtänyt. Annas olla kun helpotti! Kun olin poistumassa taidenäyttelystä näin oven pielessä pienen taulun, joka esitti ihan arkirealismia.

Pienellä pahvinpalalla palavan savukkeen kuva ja teksti, Tobaksrökning förbjudet.

Miettiessäni mahdollista omaa tauluani, tuli mieleen tuo maailman kuuluisin taulu, Mona Lisa, tekijänä itse Leonardo da Vinci. Haasteitahan pitää olla, eikö!

Kun en miksikään plagiaattoriksi halua ruveta, en voi suomalaista Mona Liisaa maalata, vaan jotain omaperäisempää on keksittävä.

Tuli sitten mieleeni tekijänimeksi Muna Liisa, jossa rehevä suomalainen nainen, vaikkapa Amalia Salakähmä, seisoisi Römpsänperän pihalla, munakori kädessään.

Tehkää nyt muutkin omat suunnitelmanne, että saadaan näyttely aikaan!

24

234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Makriina.ek

        Kiitos, hieno näyttely!
        En taaskaan päässyt kirjautumaan, eekoona vaan.


    • kiva-juttu-Sini-Sirkku

      En minä taiteesta mitää ymmärrä,
      mutta sun lähettämä galleria oli toooooooosssssssi mielenkiintoista katsottavaa,
      kiitos
      siitä sainki kimmokeen mennä noille taiteelisille sivustoille katteleen enemmänki loistavia taide-aarteita,
      picasso, zärpäkki sun muita kuuluisuuksia, anteeksi noi mun nimi hirviöt heh,

    • Peevelin Ruunemanni!
      Enhän minä maalaustaiteen nobelistiksi ruvennut alkamaan, enkä ikimaailmassa olisi saanut kirjallisuuden nobeliakaan, kun en viitsisi haukkua suomalaisia miehiä enkä Venäjää.
      Nettitaiteilijoitten näyttelyyn tulisin pää kolmantena jalkana kolisten. Voisin eläkeläisten lehteen kirjoittaa oikein kehuvan arvostelin ja yrittäisin tuttavankauppaa saada koko taiteilijaryhmän tauluineen päivineen televisioon.
      Eipä aikaakaan, kun olisitte maailmankuuluja!
      Itse pysyttelisin taustslla ja varmuudeksi vielä kyykkysilläni, etten vahingossa joutuisi kameran eteen. Itselleni ei en Teidän kauttanne kalastele kuuluisuutta, minkä täten vakuutan päättämällä kirjoitelmani tätähn.

      • ruuneman

        Älä nyt heti lopeta kun on vähän vasta alkuun päästy!


    • Ramoona_

      Myös Skillanin taulut pitää saada näytille ilman muuta, pikkulinnut lauloivat hänenkin olevan taidemaalari. Johan Kahvipirtin tekstiilien ja kukkien tyylikkäät väriyhdistelmät kertovat erehtymättömästä värisilmästä ja kauneudentajusta. Voisin kuvitella Skillanin maalaavan herkkiä kukkatauluja.

      Minäkin haluan luoda käsilläni kaunista ympäristööni, annan kasveille mahdollisuuden muodostaa luonnontaidetta. Koko luontohan on itsessään suurenmoinen taideteos ja jotkut armoitetut osaavat sitä kankaalle vangita. Nuo Ynnämuun männynrungot ja kangasmetsä ihan tuoksuvat kuvaa katsellessa. Sinisirkun maalaukset ovat elämänriemua ja värejä täynnään, ja miten paljon viehättäviä yksityiskohtia !

      Jos vaan galleristit sallivat ja näyttelytilan henkeen sopii, voisin sen pihamaalle tuoda kukka-asetelmia ja vaikkapa luonnonmateriaaleista koottuja sommitelmia. Minulla on kerättynä mielikuvituksellisen muotoisia aaltojen silottamia ajopuun kappaleita ja täydellisen kauniita sileitä rantakiviä, käkkyräisiä oksia voisi käyttää myös...ja lintujen sulkia. Kukkien värikirjo ja muotokieli on loputon, kaiken lisäksi saa tuoksun. Herkät heiluvat heinät ovat ihastuttavia, vaaleankirjavaa viiruhelpiä lisään usein kimppuihin. Ruostunut rautakin tuntuu olevan puutarhamuotia, mutta minusta on parempi antaa raudan olla rautana, en hetekan pystyyn nostettua pohjaa vasten laittaisi ruusuköynnöstäni kasvamaan. Se kyllä voisi olla jo niinkutsuttua ITE-taidetta.

      • Jaaha...vai oikein taidenäyttelyyn! Kiitän kuitenkin kannustavista arvioista, joita olette esittäneet "taiteilu-urani" muutamista töistä. En kuitenkaan ole niin innostunut että lähtisin lentoon.

        Tottahan se on, että lähes parikymmentä vuotta olen tuhrannyt maalaupohjana kankaita ja turannut siinä aika tuhottomasti värejäkin. Tätä on tapahtunut väliin kiivaassakin tahdissa. Johan sillä olisi pitänyt paljon pitemmällekin päästä taidoissani vähemmälläkin lahjakkuudella. Eipä silti, olen kyllä kohtalaisen tyytyväinen tuloksiini. Tämä johtuu pelkästään siitä. että en ole asettanut toiveitanikaan pilviin. Kun näytti selvältä, että en kupsahda ennen eläkkeelle pääsemistäni, tein hyvissä ajoin suunnitelmia kuinka voisin miellyttävästi tappaa aikaani. Näin ja kuulin työmaalla pistäytyneistä eläkeläisiä, jotka valittivat kuinka pitkiltä päivät tuntuvat kun ei ole mitään tekemistä eikä kaljapaarissakaan viitsi aina istua. Silloin päätin, että tämän sorttinen ikävyys ei tule minua vaivaamaan.

        Se suunnitelmani on toteutunut, yhtenä osana maalaamisen harrastus. Aika vilistää mukavasti, suunnitellessa, kokeillessa onnistumista ja useihan ne ovat menneet mönkään. Sehän ei ole huolettanut, ei ole ollut missään vaiheessa tuotantotavoitteita eikä rahan kiilto silmissä taulujan värkätessä. Suurin hyöty lienee juuri mielenterveystyön hoitamien omalla kohdalla. Onhan niitä tauluiksi nimittämiäni tullut tehtyä aikamoinen nivasta. Jaeltuakin on tullut ja on ollut muutamia "tilauksia" , joistakin olen veloittanut tarvikkeiden hinnan. Minulle on riittänyt jäljelle jäänyt "työnilo."

        Kyllähän Venlastiina on managerina jo hahmotellut harrastajataiteilijoille tulevaisuutta aika pitkälle, jopa maailman kuuluisuuteen. Niin...en ole oikein innostunut sittenkään. Siksi yritin yllä olevalla kertoa, että harrastuksestani olen saanut hyvinkin irti sen, mihin olen pyrkinyt. Sitä vielä jatkan, tosin nyt jo verkkaisempaan tahtiin, harkiten ja hartaasti silloin kun siltä tuntuu. En suurta kuuluisuutta pyri hakemaankaan. Sitä paitsi - luulen tietäväni suunnilleen paikkanikin. Kyllä leppoisa meno tuntuu hyvin tyyliini sopivan. miksipä sen rikkoisin? Niin...kirjoitan vain omista mietteistäni tässä tärkeässä asiassa.


      • kukkamummomiekii

        Minulla on Ite taiteena vanha potkukelkka kukkatelineenä. Sarvista roikkuu nätit amppelit.


      • puustakin-kaunista

        Meillä on mökin tien haarassa ruostunut maitotonkka ja siihen istutan kesäkukat. Isäntä ottaa talteen puiden vänkyrät metsästä, hioo ja lakkaa . Onkohan sekin taidetta. Ainakin hienon näköisiä saunan oven kahvana ja naulakkoina. Eikä muilla samanlaisia.


    • tämä-on-tosi-

      ruunemanni aiko maalata " muna liisan " siitäpä sinkosi toinen maaluksen aihe,
      mitä sanoisitte " p i l l u -k a l l e " maalauksen aiheesta,
      tommonen sankari oli kymmeniä vuosia sitten eräällä paikkakunnalla,
      se oli hänen kaikkien tuntema lempinimi,
      olisko hänen muistokseen maalaus aiheellinen,
      sori jos joku loukkaantuu, ei ollu tarkotus,,

      • meitinsalonki

      • Läskejä

        Kiitos tuosta linkistä! Saaneeko noita kopioida ????


    • PusKASULEIMA

      Kiitoksii linkistä vai vinkistä.
      Miä sain inspiration vai mikä krammari se ny on.

      Ku viäll lihoon parikymment kiloo, menen tyrkyttää itteäni taiteilijan mallks.
      (Ei kummiskaa meitin nettitaitejoitten,)

      • ruunemannievk

        Kyllä sinä kelpaat ihan tommosenaan, maalia säästyy ja taulu tulee hoikemmaksi. Voidaan pannaihan pystyasentoon.


    • Minunkin kuolemattoman upeat taideteokseni, jotka mieheni innoissaan kehystyttikin, alkoivat eläkkeelle siirryttyäni kuormittaa jo saunan lauteitakin,
      joten päätin että viedään ne mökille vintin sivukomeroon, ( jonne aikaisemmin olen jo saanut valtavan isot lasitölkit sijoitettua . Sellaisiin - ennen pakastinta - survottiin puolukkaa talveksi, äidin muistan kurpitsaakin samaan hilloon
      kätkeneen. )
      Meillä miesväki yllytti viemään taulut myyntiin, mutta minulla oli muita suunnitelmia. . Ja minä voitin taistelun: ne kuormattiin autoon ja raahailtiin sinne vinttikomeroon. "Loppusijoituspaikka!" oli taas poikani kommentti, kuten niiden lasitölkkienkin kohdalla.
      Voitte ne sieltä sitten kuoltuani hakea sinne "Nettitaitelijoiden taidemuseoon", joka kai Eteläsatamaan tai Aseman seutuun rakennetaan. Postuumisti sitten tulen kuolemattomaksi. :)

      • Edelliseen.lisäys

        P.S. Mökin vintillä on kuitenkin se aula, jonka tapetoiduille seinille on maalauksiani paljonkin ripustettu.
        Aulan keskilattialla on korona-peli, jota lapset pelaavat mielellään.
        Sivustoilla on pikkupöytiä, pelejä niilläkin ja vanha petattu sänky.


      • aulaton

        Vintillä aula, taitaakin olla oikein öky huvila


      • Voi-ei

        Voi ei, väärä luulo, se on vanha talo, mutta aula on se tila, mihin raput nousevat, ja mistä mennään pieniin makuuhuoneisiin ja komeroihin.


    • waudeee

      Näin monta taiteilijaa täällä . Wautsiwauuuuu!!!!

    • Vaatimattomuuteni perustuen en ole tohtinut kertoa omasta taiteellisuudestani. Minä piirsin aina ja maalasinkin lapsena ja hiukan aikuisenakin.
      Saataisin tuon Amalian munkoreineen piirtää tai maalata. Tiedän kuitenkin, että ynnämuu ja sini-sirkku ovat paljon lahjakkaampia.

      Kiitos mielenkiinnostanne!

    • Pääseekös mukaan maalarin haalareissa?
      Kuva- ja sanataiteilijana yritän itseäni elättää, mutta harrastuksenahan se on joka tapauksessa tämä lyijykynä, jota korvaa näppäimistö tässä sähköisessä mediassa.
      Kiireellinen elämänrytmi estää kyllä kokoaikaisen osallistumisen.
      Erämaassa ei aina netti toimi.
      Menestystä monen vuoden takaiseen suunnitelman toteuttamiseen. Kyllästyittekö?

    • Kukapa nyt kyllästynyt olisi, (no joo, Trumpin pieni suun malli ei miellytä ollenkaan korostuneisuudessaan), sitä kun 1/2 tunnin välein toistetaan tv ohi kulkeissani!

      Tässä juuri ihailin pensselivarastoani, tyhjentäessäni laukkua, jota tarvitsen matkaa varten.
      Eipä juuri vedä maalaaminen näissä puitteissa, työhuoneen vuokraaminenkaan ei kannata. Sen sijaan nautin kuin ennenkin katsellessani museoissa teosten monipuolisuutta, symboliikkaa ja kuvakieltä, milloin en vain antaudu värien lumoon!

      Näin kesällä päivittäiset luontokokemuset, toisinaan elämän kauneus, ne riittävät antamaan sisältöä elämääni.

    • Taiteita.taiteita

      Taiteilijat ovat lopettaneet yhteisönsä.

      Söikö hiiri maalit ja rotta järsi kynät ja pensselin varret?

      Tulkaahan nyt töittenne ääreen, maalauspohjille uusia kuvia ja hiilet käyttöön, nyt alkaa syyskausi kun saatiin ensilumi maahan, Joululta alkaa kevätkausi!

    • piirretään

      Kovin oli hiilipölyä piirustushiilten säilytysputkessa.
      Se pyörii tässä työpöydän ylimmässä laatikossa osin loppuunkirjoitettujen kuulakynien ja puisten värikynien joukossa.
      Nythän ihan innostuin. Ulkona maisema on osittain mustavalkoista hämärän aikaan, eikä noita värejä päivälläkään jää maalarin silmään harmaata ja valkoista enemmän.

      Öljyvärituubissa oli monessa korkki hiukan jumissa, nyt akryylit käyttöön, sanoo dear ja jatkaa vielä hetken hiilellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Savonlinnassa machete hyökkäys!

      Myös kirvestä käytetty lyömäaseena......näin se Savonlinnakin rikastui...
      Maailman menoa
      190
      3992
    2. Mikä siinä sun kaivatussasi on niin

      erityistä muihin verrattuna? 🙋‍♂️
      Ikävä
      194
      2851
    3. Suoraan Sinulle

      En usko välttämättä mihinkään sielunkumppanuuteen tai muuhun maagiseen voimaan, mutta sinussa olen silti nähnyt jotain,
      Ikävä
      58
      1726
    4. Kuvaile omaa ulkonäköäsi

      Niin kaivattusi voi bongata sinut täältä.
      Ikävä
      118
      1700
    5. Pakettiauton kuljettaja tappoi

      Kuljettajan nimi joka tappoi 2 ihmistä.
      Leppävirta
      13
      1488
    6. Apokryfikirjat: mitä "kielletyt kirjat" kätkevät sisäänsä?

      Itämaiset palstat eivät ole Raamatun tai kristinuskon asialla, mutta koska meitä häiritään täällä, meidän on puhuttava a
      Hindulaisuus
      423
      1347
    7. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      68
      1292
    8. Niin siinä kävi

      Mä ihastuin suhun. Kukapa ei? Olisi pitänyt kuunnella sisäistä naisen vaistoa, etten takuulla ollut ainut. Kuulin sattum
      Ikävä
      61
      1283
    9. Mikä on sinun ja rakkaasi ikäero?

      Kirjoita, jos rakkaasi on nuorempi/vanhempi 🥰
      Ikävä
      94
      1274
    10. Mies minkälaisista naisista yleensä

      Tykkäät? Ihan mielenkiinnosta kysyn.
      Ikävä
      75
      1216
    Aihe