"paras" halpisjärkkäri hintaan ja laatuun verraten

entiä

tuskin on sellaista mut varmaan löytyy sellainen. mut ehotella voi max 500-700e

olen selailut täält noit vanhoja keskusteluita mut en oikein saa niistä mitään ostoideaa irti

31

111

  Vastaukset

  • Vaihtuu viikoittain, sillä se on yleensä joku keskihintatason malli, jota ollaan myymässä pois uuden tieltä.

   Muutama viikko sitten se oli Fujin X E1 paketoituna f/2.8 27 mm pannarilla. Nyt niitä ei taida enää olla kenelläkään. Samoin sitä ennen Olyn OM-D E-M5:ttä sai paketissa f/1.8 45 mm telen kanssa todella kilpailukykyiseen hintaan. Stockan poistomyynnissä oli Canonin 100D:tä niin, että paketissa oli myös f/2.8 24 mm STM!

   Eli ei auta muuta kuin seurata tilannetta ja etsiä paketteja, joissa suttuzoomin sijasta on joku kunnollinen prime. Siinä säästää yleensä eniten ja saa kerralla kuvauskelpoisen kameran.

   • Rajalan verkkokaupassa tuo Fujitarjous on vielä mustana ja hopeisena hintaan 640 €, mutta merkinnällä tarkasta saatavuus. Tarkoittaa Rajalassa yleensä, ettei tuotetta ole saatavissa. Välillä oli edullisempiakin tarjouksia. Parhaimmillaan alta 600 €.

    http://www.rajalacamera.fi/fuji-x-e1-xf-27-2-8-silver-kit.html


   • Näyttäisi olevan myös Verkkiksessä.


  • "olen selailut täält noit vanhoja keskusteluita mut en oikein saa niistä mitään ostoideaa irti"

   Ja uskot, että tähän ketjuun tulisi järkevämpää juttua? Noilla antamillasi olemattomilla vaatimuksilla?? Osta vaikka http://www.rajalacamera.fi/nikon-d3200-18-55vr-kit.html niin jää lisävarusteisiinkin rahaa.

   • Katso vähän testituloksia tuosta "objektiivista". Rajala ala-arvio ostajia tarjoamalla tuollaista roskaa runkojen mukana. Maailmalla Nikonin halpiksia on myyty f/1.8 35 mm objektiivin kanssa, jolloin kitti olisi järkevä.


   • Canonisti_minäkin kirjoitti:

    Katso vähän testituloksia tuosta "objektiivista". Rajala ala-arvio ostajia tarjoamalla tuollaista roskaa runkojen mukana. Maailmalla Nikonin halpiksia on myyty f/1.8 35 mm objektiivin kanssa, jolloin kitti olisi järkevä.

    Ok, vaikka photozone: a typical kit lens in the sense that it delivers a lot of value for rather little money. It's probably not the lens of anyone's dreams, especially regarding its rather poor build quality. However, there's nothing to complain about its performance regarding sharpness, CAs and also vignetting.

    Ei paha..


   • eipahaollenkaan kirjoitti:

    Ok, vaikka photozone: a typical kit lens in the sense that it delivers a lot of value for rather little money. It's probably not the lens of anyone's dreams, especially regarding its rather poor build quality. However, there's nothing to complain about its performance regarding sharpness, CAs and also vignetting.

    Ei paha..

    Eli suomeksi sanottuna, kun katsoo testiä vähän pidemmälle, se on optiseti huono ja mekaanisesti kelvoton. Lopun pistetitä on jopa yläkanttiin, kun niitä vertaa kokonaisuuteen.


  • Vielä paljonkin aiemmin mainittua Nikonia parempi vaihtoehto aloittelijalle http://www.gigantti.fi/product/kamerat/jarjestelmakamerat/EOS1200DDCKIT/canon-eos-1200d-jarjestelmakamera-18-55mm

   Siis huomenna ti 30.6 Canon 1200D vain 222 euroa!! Satuin huomaamaan mainoksen telkussa. Vinkki muillekin kuin tiedottomalle.

   • Huomaa, että tuossa ostat vain rungon. Edes paatunein suttuzoomien puolestapuhuja ei voi väittää, että tuolla olisi muuta käyttöä kuin toimintojen kokeilu kaupassa.


   • Rajalassa on tarjouksessa f/2.8 24 STM hintaan 189 €. Jolloin kokonaishinnaksi tämän päivän Gigantin runkotarjouksella tulee 411 €. Toki on vaivaa kiertää kahdessa eri liikkeessä.

    Itse ottaisin silti noista kahdesta vaihtoehdosta Fujin X E1:n, jollei ole tarkoitus kuvata paljon videoita. Fujin kennon X-Trans toteutus, joka on tällä hetkellä ylivoimainen valokuvauksessa, ei ole vahvimmillaan videokuvauksessa.

    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/15946/ftdnm/Fujifilm-X-E1-musta-XF27mm-F2-8-objektiivi

    Videokuvaukseen taas Canoniltakaan ei 1200D toimi, koska siitä puuttuu mikkiliitin. Eli täytyy löytää 100D tarjous mielellään 24 STM:llä.


  • Osta Gigantin tarjous-Canon 222€. Se on muovia, mutta ihan oikean kameran näköinen.
   Monet muut muovikamerat on paljon kalliimpia, mutta ei parempia.
   Älä pidä mustaa muovikameraa hellepäivinä auringossa, se kuumenee piloille.

   • "Monet muut muovikamerat ..."

    Sen vuoksi tuo alussa mainittu Fujin X E1 on ihan harkinnan arvoinen vaihtoehto.

    http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=canon_eos1200d&products=fujifilm_xe1

    "...The Fujifilm X-E1 is quite close in design to the X-Pro1, with the omission of the optical finder and its associated mode switch being the most obvious differences. The top and front plates are made from magnesium alloy, and the top dials machined from metal, but a slight step-down in construction sees the back plate made from plastic..."

    X Pro1:stä on satunnaisesti saanut noi 800 €:n hintaan tuolla optisesti ihan kelvollisella 27 mm objektiivilla, mutta se menee siis aloittajan hintahaarukan yli.

    Jos päätyy tuohon Canoniin, ei se tuohon hintaan ole huono vaihtoehto. Rajalasta f/2.8 24 mm STM alta kahden sadan tarjouksessa, niin ollaan vielä ihan kohtuu hinnoissa.


  • Kyllähän Olympuksen OM-D E-M5 on tällä hetkellä aivan sairaan edullinen verrattuna laatuunsa ja käyttöominaisuuksiin. Ja onhan niillä saatavilla myös maailman parhaat linssit (joskaan ei halpoja), ymmärrettävääkin kun tekevät järjettömän vaativaa lääketieteellistä etc. optiikkaa. Toisin kuin jotkut merkit jotka tekevät taskulaskimia ja kopiokoneita.


   • ...onkin parhaimmillaan peräsuolen tähystyksessä.


   • Tarkoitat varmaan II versiota, josta on ollut joitakin tarjouksia. Tarjouksissa on ollut ainakin Suomessa mukana vain huonoja objektiiveja. Olylla on kohtuuhintaisia, hyviä primeja ja jos runkoa paketoitaisiin sellaisten kanssa, se olisi ihan varteenotettava vaihtoehto.


  • Jepjep, osta ihmeessä muovinen Canon ja siihen muovinen canonin linssi. Siinä sitä on sitten halpismuovia mitä ihmetellä parin vuoden päästä.

   • Mitähän ihmeteltävää siinä sitten olisi?


   • nokerropa kirjoitti:

    Mitähän ihmeteltävää siinä sitten olisi?

    Ainakin voi ihmetellä ihan uusia muotoja, jos unohtaa kameransa autoon kesähelteellä.

    Kun rahaa on käytössä paljon, on helpo ostaa hyvä kamera ja siihen erinomaiset objektiivit. Ei muuta kuin kauppaa ja ostaa 5D mark III:n tai jopa 5DS R:n ja siihen pari Zeissin objektiivia. Kun haetaan halpaa kamerakokonaisuutta, jolla pärjää, on se paljon vaikeampaa.

    Tuo alussa mainitsemani Fuji X E1 f/2.8 27 mm primella on sellainen. Kamera on nyt poistohinnoiteltuna tuolla pannarilla erittäin hyvä valinta. Menee kokonsa puolesta jopa taskuun, joten se kulkee mukana helposti. Kuvien laadussa ei ole moitteen sijaa.

    Videokäytössä se ei ole parhaimmillaan. Sen mitä X-Trans voittaa valokuvissa, se häviää Bayerille videoissa. Videoita voi toki kuvata ja kameraan jopa saa ulkopuolisen mikin, mutta liitäntä on epästandardi 2,5 mm.

    http://www.imaging-resource.com/PRODS/fuji-x-e1/fuji-x-e1VIDEO.HTM


   • Muut viisaat näyttävät olevan enemmänkin huolissaan rasvojen ja liimojen pehmenemisestä, elektroniikastakin, ei niinkään muovisista kuorista.

    Eikä kyllä ainakaan nämä pohjoisen pahimmillaan 30 astetta lähentelevät helteet ole tehneet muovicanonille mitään, vaikka autossa on ollutkin. Laukussa tietenkin ja penkkien välissä tai tavaratilassa näkymättömissä, eikä missään kojelaudalla tms. suorassa auringon paisteessa, ihan jo varkaidenkin varalta.


   • ettäköihansulaa kirjoitti:

    Muut viisaat näyttävät olevan enemmänkin huolissaan rasvojen ja liimojen pehmenemisestä, elektroniikastakin, ei niinkään muovisista kuorista.

    Eikä kyllä ainakaan nämä pohjoisen pahimmillaan 30 astetta lähentelevät helteet ole tehneet muovicanonille mitään, vaikka autossa on ollutkin. Laukussa tietenkin ja penkkien välissä tai tavaratilassa näkymättömissä, eikä missään kojelaudalla tms. suorassa auringon paisteessa, ihan jo varkaidenkin varalta.

    ”Laukussa tietenkin ja penkkien välissä … näkymättömissä”
    Voiko muovi-Canonilla noinkin kuvata, ihan jo varkaidenkin varalta?


   • Meinaatko että jos muovicanoni on jätetty autoon, sillä ollaan silloin kuvaamassa? Niitä varkaitako sinä kuvaat autoon jätetyllä kameralla, että saavat itselleen muistoksi kuvia keikkahommista? Ja tarttet siihen sitten jotain peltikameraa, ettei se sulaisi autoon? Minä en. Minulla ei edes auton sisusta ole pelkkää peltiä ja kangasta. Muovia sielläkin on, eikä ole sekään vielä sulanut.


  • ""paras" halpisjärkkäri hintaan ja laatuun verraten

   tuskin on sellaista mut varmaan löytyy sellainen. mut ehotella voi max 500-700e

   olen selailut täält noit vanhoja keskusteluita mut en oikein saa niistä mitään ostoideaa irti".

   Tuohon vielä että valokuvauksen lisäksi vielä mahdollisimman hyvä videokuvaus.

   • Kuvaukseen paras on juuri nyt tarjouksesta Fujin X E1 f/2.8 27 mm objektiivilla, kuten ketjussa on tullut esille. Fujillakin voi kuvata videota ja siihen saa myös ulkoisen mikin (epästandardi liitäntä), mutta videokuvaukseen voisi olla Canonin 100D f/2.8 24 STM objektiivilla.


   • Onko hyvää tarjousta primella? Teknisesti omassa luokassaan mielenkiintoinen kamera, mutta Suomessa tarjoukset ovat yleensä suttuzoomin kanssa. M4/3 saa monta huonoa objektiivia, joita ei kannata ottaa vaikka saisi ilmaiseksi. Tilanne on parantunut ja siihen saa myös muitakin hyviä objektiiveja kuin Panan Leica yhteistyönä tehdyt. Kun haetaan halpaa, on hyvä orime kitti yleensä lyömätön.   • Nikon_kuvaaja kirjoitti:

    http://www.cyberphoto.fi/foto-video/objektiivit?MF=777
    Kyllä tötteröitä löytyy. Tuo zoomi oli pykälää parempi kun ylleensä mukana myytävä runkotulppa. Tietysti prime on yleensä laadukas, niissäkin on valinnan varaa - http://www.cyberphoto.fi/info.php?article=oly25silver

    Olyn OM-D E-M10:äkin sai vähän aikaa sitten kittinä hyvällä 45 mm objektiivilla, jolloi tarvitsit vain normaalin lisäksi. Nyt en ole nähnyt tarjouksissa kuin noita halpoja zoomeja, joiden kuvanlaatu ei ole kehuttava.


   • Canonisti_minäkin kirjoitti:

    Olyn OM-D E-M10:äkin sai vähän aikaa sitten kittinä hyvällä 45 mm objektiivilla, jolloi tarvitsit vain normaalin lisäksi. Nyt en ole nähnyt tarjouksissa kuin noita halpoja zoomeja, joiden kuvanlaatu ei ole kehuttava.

    Canon Ixus.


  • Fujin X E1:stä saattaa vielä saada f/2.8 27 mm pannarilla jostain, mutta nyt kannattaa halpista etsivän katsella Olyn OM-D E-M10:n hintoja primeilla, koska uusi kakkos versio on jo esitelty ja ennakkotilattavissa. Kannattaa vältää yleisesti myynnissä olevat tarjoukset huonoilla zoomeilla ja ostaa esimerkiksi f/1.8 25 mm kitti.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   294
   11915
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   227
   7480