Dear Autocad

automad

Joudun käyttämään työkseni Autocadia päivittäin. Tämä on katkera avautuminen tuosta ohjelmasta.

Ensinnäkin. Mikä v*tun logiikka on hatcheissa? Se, että hatchin onnistuu piirtämään, vaatii erillisen reunaviivan. Hatchi on jollain maagisella tavalla yhteydessä tuohon reunaviivaan, mutta jos vahingossa liikutat jotakin väärää nurkkapistettä niin yhteys katkeaa, eikä sitä saa enää mitenkään takaisin? Ja tuollaiseen leijuvaan hatchiin on jälkikäteen mahdotonta piirtää reunaviivaa, koska eihän hatchin reunaan pysty tietenkään snappaamaan mitenkään, MIKSI?

PSLTSCALE, LTSCALE, MSLTSCALE... Onko sillä saavutettu mitään muuta kun haittaa, että tästä asiasta on tehty niin monimutkainen? Tietääkö KUKAAN, miten noita pitäisi edes oikeasti käyttää?

Kuinka usein tulee vastaan tilanne jossa esim. suorakulmiota haluaa venyttää johonkin muuhun suuntaan kuin sivujen suuntaisesti? Voisiko tälläinen vääristys olla joku muu komento kuin strechaus?

Tietääkö kukaan edes Autocadilla mitä Reconcile layer tarkoittaa? Minkä h*lvetin takia siitä pitää jatkuvasti varoittaa?

Kun ihminen haluaa sijoittaa arkille piirustuksen, hän todennäköisesti haluaa sen johonkin tiettyyn kohtaan? Autocadissa on tehty tuo niin vaikeaksi kuin ikinä mahdollista. Paperin reunoihin on mahdotonta snapata. Paperi leijuu välillä koordinaatistossa ties missä (ei missään suhteessa origoon). Paperille täytyy itse piirtää reunat, jotta paperille saa asemoitua mitään. WHAAT? Joka kerta. Jos paperin kokoa muuttaa, täytyy myös reunat muistaa päivittää. Ja näiden reunojen piirtäminen on oma taiteenlajinsa, jotta ne saa oikeasti paperin reunaan.

Defpoints. Minkä takia pitää olla tuollainen taso? Varsinkin kun virallisten ohjeiden mukaan sinne ei saisi sijoittaa mitään tavaraa. Miksei tuollaista tasoa voi pyörittää jossain taustalla, jos se on tarkoitettu ohjelman omaan käyttöön?

Jos haluan, että kursorini snappaa kulmapisteeseen tai mihin nyt haluankaan, en halua, että viiva tulee sen viereen muutaman tuhannesosamillin päähän. Tätä tapahtuu jatkuvasti. Snappien kanssa on yksinkertaisesti mahdotonta piirtää mittatarkasti. Muissa ohjelmissa se kyllä onnistuu.

Jos piirrän polylinen, jonka viimeinen piste on sama kuin aloituspiste, haluan mitä todennäköisimmin, että polyline on yhtenäinen, mutta ei, autocadin mielestä on loogisempaa, että haluan, että nuo pisteet ovat vain päällekkäin ja kun siirrän jotain muuta kulmapistettä, polyline hajoaa.

Uskomatonta, miten käytettävyydeltään näin keskeneräinen ohjelma voi olla vanhimpia ja kehittyneimpiä cad-ohjelmia.

3

172

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Vaihda_CAD-ohjelmaan

   Koita saada työnantajasi ymmärtämään että aika on ajanut tuollaisten alkeellisten piirtelyohjelmien ohi ja olisi korkea aika siirtyä johonkin oikeaan CAD-ohjelmaan.

   • automad

    Tämä onkin se suurin ongelma. Toimistolla olisi käytössä myös archicad, mutta kun kaikki ovat vanhoja autocad-jääriä ja vannovat sen nimeen. Vastustelevat siirtymistä jopa "järkiperustein", että autocadilla työskentely säästää aikaa. Niin varmasti. Itse olen menettänyt kokonaisia työpäiviä joissakin työvaiheissa, jotka olisi archicadilla hoituneet itsestään tai muutaman minuutin säädöllä. No, onneksi en maksa omaa palkkaani.

    PS. Already zoomed as far as possible. Tuo kun menee "jumiin", niin ei ole kyllä kenelläkään hauskaa.


  • AC21

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   213
   3889
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   32
   3491
  3. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   127
   1879
  4. Voiko Martinaa muuta kuin nauraa

   Baha oli "tiedän, että ollaan loppuelämä yhdessä."😂 Pikkarainen oli " tässä on nyt se oikea ihminen, en luovu susta koskaan."😂 Lippispojasta sanoo "
   Kotimaiset julkkisjuorut
   353
   1650
  5. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   102
   1227
  6. Onko kaivatullasi jokin taito

   millä saada sinut polvilleeen?
   Ikävä
   37
   848
  7. Sofia ilmestyi eilen illalla instaansa, on silmät surulliset ja koko kasvojen olemus .

   Ei ole koskaan helppoa eroa olemassa, vaikka kuinka sitä toisin jotkut väittävät.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   788
  8. Se mitä meidän välillämme oli

   Oli vasta lämmittelyä. Haluatko sukeltaa syvään päähän ✨
   Ikävä
   49
   718
  9. Ajattelin valvoa vielä tunnin

   hänestä haaveillen..
   Ikävä
   55
   685
  10. En halua nähdä sua enää

   jos et tunne mitään mua kohtaan. Mitä muuta kuvittelet? Olen roikkunut sinussa. SINUSSA!
   Ikävä
   66
   620
  Aihe