Pakolaisia Albaniasta ???

Onneonkijoita

Tänään oli HäSassa kuva kolmesta albanialaisesta turvapaikanhakijasta vastaanottokeskuksessa. Olivat nuoria miehiä, kovasti hyväkuntoisia, hyvinsyöneitä, terveitä ja työkykyiseltä näyttäviä.

Ihmettelen, mikä kriisi Albaniassa nyt mahtaa olla, kun sieltäkin alkaa virrata turvapaikanhakijoita. En ole kuullut, että siellä olisi lähelläkään sotaa tai nälänhätää, luonnonkatastrofia tai poliittista kriisiä. Kyllä tuollaisten elinvoimaisten nuorukaisten pitäisi olla omassa maassaan rakentamassa sen hyvinvointia eikä lusmuilla täällä toisten elätettävinä. Ehdotan, että pojille mahdollisimman pian postimerkki persuksiin ja takaisin koteihinsa!

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alpiino

      Eipä Albaaneja kukaan kotonaan vainoa. Kunhan kiertelevät koittamassa onneaan.
      Toimittajan lienee helpompi heistä raapia joku juttu. Söötit pojathan kuvassa

      • kyllästyttäähyysääminen

        Ei tänne kaikkia "sööttejä" tarvita elätettäviksi. Omissakin laiskoissa sööteissä on ihan tarpeeks.


    • dfwsfsdfsdf

      Miesten tummuminen aiheuttanut sosiaalisen, kulttuurisen, taloudellisen ja ekologisen romahduksen.

    • Kauheeta

      Miten vuolas virta on kyseessä?

    • Perushämäläinen

      Tänä aamuna mietin samaa. Missä on naiset, lapset ja vanhukset ? Onko asia niin, että nuorilla miehillä on vikkelämmät jalat, joilla kipittää pakoon, vaiko kovemmat nyrkit, joilla saadaan tilaa pakolaisleirien jonoissa ?

      • annelitempakka

        Naisille, lapsille ja vanhuksille on oma salainen VOK.......;)


    • Eräs_tuttavani

      kävi polkupyöräretkellä Albaniassa pari vuotta sitten ja se on kuulemma ainoa paikka jossa hän naisena oli pelännyt. Suomi tuskin tarvitsee siitä suunnasta minkäänlaista rikastustaomaan maahamme.

    • Hsrutgg

      Keskustelu kertoo jotta hyvä olisi sivistyksen tasoa nostaa albaneillakin.

    • AnneliJäätteenmäki.net

      Euroopan unionin alueella oleskelee tällä hetkellä miljoonia laittomia siirtolaisia. Hengenvaarallinen matka Välimeren halki Eurooppaan maksaa tuhansia euroja.

      Ihmissalakuljetus on sitä harjoittaville tahoille kannattava bisnes. Huumekaupan ohella ihmissalakuljetus ja ihmiskauppa ovat kasvavia järjestäytyneen rikollisuuden aloja.

      Suurin osa Eurooppaan tulijoista on nuoria miehiä. Heistä suurin osa on pohjoisafrikkalaisia. Siirtolaiset eivät yleensä ole lapsia, naisia tai vanhuksia – tai pakene sodan jaloista.


      Matkalaiset eivät siis ole niitä kaikista heikoimmassa asemassa olevia. Heillä on vain harvoin edellytyksiä kalliiseen ja vaaralliseen matkaan.

      Osa Eurooppaan päätyvistä on ihmiskaupan uhreja. EU:ssa heitä on arviolta 140 000. Luku voi olla todellisuudessa suurempi. Ihmiskaupan uhrit ovat tavallisesti naisia ja lapsia. Heitä päätyy esimerkiksi prostituoiduiksi, kotiapulaisiksi ja maatiloille.

      EU:n komissio haluaa perustaa pakolliset turvapaikkakiintiöt. Komission suunnitelman mukaan jokaisen jäsenmaan pitäisi ottaa vastaan tietty määrä turvapaikanhakijoita. Yhteensä heitä sijoitettaisiin jäsenmaihin 40 000. Rikollisille viesti on selvä: kuljettakaa laittomia siirtolaisia Eurooppaan myös jatkossa! Tuotto on taattu!

      EU:n huippukokous torppasi komission suunnitelmat pakollisista kiintiöistä. Suurin osa jäsenmaista haluaa vapaaehtoisuutta. Toisille ei sovi sekään – Unkari ja Bulgaria eivät aio osallistua ohjelmaan millään tavalla.

      Eikä 40 000 ihmisen sijoittaminen ratkaise perusongelmaa. Maailmassa on miljoonia pakolaisia. EU:sta turvapaikkaa hakee vuosittain 600 000 ihmistä. Miten autamme heitä?

      Ymmärrän yksittäisen ihmisen halun muuttaa toimeentulon ja paremman tulevaisuuden toivossa. Suomestakin on lähdetty ulkomaille elintason ja työn perässä, erityisesti Pohjois-Amerikkaan ja Ruotsiin.

      Myös pakolaisia olemme olleet. Suomalaisia sotalapsia lähetettiin turvaan muihin Pohjoismaihin viime sotien aikana lähes 80 000. Myös Suomen rajojen sisällä lähdettiin evakkoon. Suomen pitää tarjota turvapaikka heille, jotka pakenevat sodan ja konfliktin jaloista.

      Mutta suurin osa sekä laillisista että laittomista maahanmuuttajista tulee EU:n alueelle paremman elintason perässä. Todellisuus ei kuitenkaan aina vastaa toiveita.

      Belgian tilanne on kuvaava. Yli puolet Belgiaan Euroopan ulkopuolelta saapuneista maahanmuuttajista ei ole työelämässä.

      Suomalainen elinkeinoelämä toivoo Suomeen lisää maahanmuuttajia, mutta käytännössä useat työnantajat eivät palkkaa maahanmuuttajia. Ristiriita puheiden ja tekojen välillä on räikeä.

      Suomen hallituksen ja EU:n tehtävä on varmistaa, että turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikka ei kannusta edes välillisesti rikollisuuteen eikä edesauta ihmissalakuljetusta ja -kauppaa.

      Samanaikaisesti meidän on pidettävä huolta heistä, jotka saapuvat Suomeen. Tämä edellyttää tarpeeksi resursseja kotouttamiseen, mutta myös kantasuomalaisten kykyä hyväksyä maahanmuuttajat osaksi moniarvoista suomalaista yhteiskuntaa.

    • Tietäjä123321123

      Albanian taloudellinen tilanne ei ole mikään kovin hyvä, mutta ei kovin huonokaan. Todennäköinen syy tähän "pakolaisuuteen" on se, että he haluavat nähdä muutakin maailmaa ja asua siellä. Toinen syy voi myös olla mafia..

    • jokamuutaväittääVALHETTA

      Kesän olleet Kreikassa "töissä" ja lähteneet karkuun, nyt kokeillaan miten kikat puree täällää. Rantapummeiksi ja rinnedokuiksi noita ennen kutsuttiin. Nyt on ammattinimike eri ja maa vaihtuu,ilman tarvetta lähteä...kotimaastaan.

    • 1tätönen

      Niin jopa Suomessa on jo tajuttu valtaosin hylätä albanialaisten turvapaikkahakemukset. Hakemuksen käsittelykuukausien ajan kuitenkin ovat suomalaisten ylläpidettävinä.

      • IlmainenKesäloma

        Albanian pojilla oli kiva kesäloma täällä täysihoidossa, ja vielä Suomen valtio kustantaa paluulennot ja antaa taskurahat kaupanpäälle. Hyi hitto!


      • Tuttujen.firmoillekin

        Tarpeellista bisnestä byrokraateille.


    • nakemiin

      Ma lahen Albanian aurinkoon nut syksy kun taala on nii sade ja kulma. Palautan toppatakki. Kitos matkalippu, heippa. Oli kiva olla suomi kieli kurssi kun oli kaunis oppetaja. Ruoka ei olut kovin huvaa ei mitaa mausteita (tama kritiki).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3075
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      106
      2431
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      367
      2227
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2005
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1827
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1267
    7. 166
      1255
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe