Aihe

Paikan luovuttavat

Snandn

Täällä ilmottautuu yksi LUTin paikan pois antava. En vain millään halua niellä sitä että 0,25p eli yhden vastauksen takia vietän vähintään 5 vuotta koulussa, jonne alunperin en edes halunnut. Töitä syksy, ja avoimen puolella muutama kurssi ja maaliskuun alussa täysi huuru päälle taas. Muita kohtalontovereita?

Tiedän myös, että jos menen katsomaan meininkiä syksyksi lutiin niin motivaatio ei keväällä tule riittämään lukemiseen samalla kun pitäisi viettää Suomen pisintä vappua.

29

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • lcjccoj

   Älä vielä luovuta, jos Aalto on sekoillut ja hyväksynyt liian vähän, kuten turussa

  • ookkotyhmä

   Onneksi olkoon, tuhlaa vain vuosi aivan turhaan johonkin pääsykokeisiin lukemiseen. Lutissa ihan samanlainen koulu kuin se aaltokin. Ketään ei kiinnosta missä kaupungissa sen koulusi olet käynyt kun valmistut. Sinuna menisin.

   Noh onneksi aina löytyy joku idiootti perumaan niin pääsevät fiksummat kaverit varalta sisään.

   • Icioclfk

    Ikää 20v ja ensimmäinen hakukerta. Miksi ei yrittää kerran uudelleen jos ensimmäisellä kerralla jää näin pienestä kiinni? Nuoria tässä vielä ollaan.

    T. Aloittaja


   • Ressuapr
    Icioclfk kirjoitti:

    Ikää 20v ja ensimmäinen hakukerta. Miksi ei yrittää kerran uudelleen jos ensimmäisellä kerralla jää näin pienestä kiinni? Nuoria tässä vielä ollaan.

    T. Aloittaja

    36 v ja ekaa kertaa hakemassa. Aina tulee uusi mahdollisuus. Ei kannata jäädä roikkumaan mahdollisuuteen, jota et edes halunnut. Nuoriahan tässä vielä ollaan, itse kukin.


   • LUTtiin

    Mutta kannattaa antaa mahdollisuus muillekin vaihtoehdoille, ja aina voi hakea uusiksi, vaikka sitten maisteriohjelmaan. Sitä paitsi jos tätä vauhtia nousee pisterajat, et todennäköisesti pääse aaltoon ensikään vuonna.


  • blaabjlaa

   Mikäli motivaatiota uusintayritykseen löytyy niin mikä jottei. Suunnitelmasi kuulostaa ihan hyvältä. Kannattaa silti vielä harkita, sillä vuosi on kuitenkin pitkähkö aika ja välttämättä se paikka ei aukea ensi vuonnakaan. En ole mitenkään kohtalontoveri, mutta vastasimpa kuitenkin.

   • Akfkx

    Ehkä sitä mennään "one more time" taktiikalla. Kyllä paikka aina jonnekkin aukeaa, kunhan jaksaa lukea. Lisämotivaatiotahan se tuo lukemiseeen jos ei ole LUTin listoilla roikkumassa.

    Ap


   • pliiskuuntele

    LUT on parempi paikka kun uskotkaan, kannattaa antaa sille mahis :) Sitä paitsi ens vuonna saattaa olla pisterajat vieläki korkeemmat, sit voi kaduttaa!


  • dfgdfd

   Mee nyt vaan, ihan oikeasti. Et ehkä "alun perin" halunnut sinne, mut muutaman viikon jälkeen et ees muista koko Aaltoa. Se ei ole niin mahtava paikka, että sun pitäis jättää toinen tilaisuus käyttämättä sen takia, ja luulen et tuut katumaan jos nyt jätät paikkas ottamatta tollasen takia.

   • 125215125

    On se. Tottakai yrität sinne Aaltoon uudestaan. Toinen hakukerta on AINA helpompi!


   • gajiorjtgoa

    Ei ole. Pisterajat nousee eikä todella ole helpompaa toisella hakukerralla. Ei oo mitään takuita et sinne pääsis enskään vuonna. Tyhmää olla ottamatta kauppispaikka vastaan.


  • smcmcmclll

   Älkäähän nyt kaikki lytätkö! Täällä yksi joka jätti vuosi sitten paikan väliin, koska halusin Aaltoon. Ja nyt on hyvä olo, onneksi en mennyt! Jos vain motivaatiota löytyy, niin totta hitossa hae vain uudelleen sinne minne haluat. Toisella lukukerralla kirjat vielä sisäistetty niin hyvin jo kertaalleen, niin säästää aikaa kymmeniä tunteja kun tietää jo että mikä näissä on pointti ja mihin kannattaa panostaa. Toki kirjat voivat muuttua, mutta taloustieteen ja laskennan kohdalla en odota mitään radikaaleja muutoksia. Vuosi menee nopeasti opiskelurahastoa kerryttäessä ja lokakuusta lähtien avoimen yliopiston opinnoissa. Ensi keväällä sitten uusi yritys!

   Mielipiteeseeni todella vaikuttaa se, että haet vasta ensimmäistä kertaa. Jos tämä olisi toinen/kolmas yritys niin sanoisin että mene sinne minne pääset, mutta ainesta selvästi löytyy sinne minne haluaa jos nyt jo niin hyvät pisteet saanut!

   Mitä vielä kokeeesta voin sanoa? Suurimmalla osalla asia on niinkin pienestä kuin 0.25p päässä tänä vuonna ja se ei ole huonoutta kenenkään kohdalla, vaan huonoa tuuria.

  • kyösti991

   LOL teitä Hesan pellejä. PAkko päästää stadii jee. Täynnä mutakuonoi, toki hyvii kisui mutta silti vitty :) D:D:D:D:D:D

  • VoittoPPP

   Ei ihme, että Suomessa on maailman vanhimmat maisterit. Jokainen uusi hakukerta on vaikeampi kuin edellinen ja mitä pitempi aika lukiosta on, sitä vaikeampi on pitää yllä tehokasta opiskelutahtia. LUTissa kannattaa käydä kuuntelemassa, mitä esim. Anssi Vanjoella on sanottavaa.

   • turuuuspaikka

    En jaksa uskoa näiden aaltorunkkareiden edes tietävän kuka on Anssi Vanjoki.


   • VoittoPPP
    turuuuspaikka kirjoitti:

    En jaksa uskoa näiden aaltorunkkareiden edes tietävän kuka on Anssi Vanjoki.

    Kaikki Espoon suunnalta kotoisin olevat nokialaisten lapset nyt ainakin tietää :D


  • kolmannellavaltsikkaan

   Ota se paikka ja aloita opiskelu. Ei tarvi kiristää hermoja enää ja valmistuu tähän hommaan joskus. Ei mee niin että ensi vuonna tulos kasvais välttämättä. Moni tekis mitä vaan paikasta missä jaan näistä kouluista.

  • nillitysnalle

   Just joo. Mikähän saa ajattelemaan, että se valinta olisi ensi vuonna helpompaa tai pääsisit ensi vuonna sisään ? Ensinnäkin sinne hakee ensi vuonna vielä enemmän hakijoita, ja joka vuosi lukiosta ja työmarkkinoilta tulee lisää hakijoita sekä kilpailu kiristyy koko ajan.

   Ihmettelen tätä aalto-hypetystä. Kukaan ei koskaan kysy todistuksesi kirjoittajaa tai kukaan ei anna sinulle mitalia aallon käymisestä. Jos alalle haluaa, voi koulutuksen saada toisissakin ja lapsellista ajatella olevansa parempi aaltolaisena kuin jonain muuna. Ehkä se on se syy... asennevamma.

   Kasvun paikka on iso ja kova sekä pettymys jos ei ensivuonnakaan paikka aukea. Ota riski... aikuisempi asenne auttaa myös. Ensi vuonna pisteet voi vielä nousta, eikä mikään pänttääminen ja uurastaminen välttämättä avaa sitä ovea halustasi huolimatta. Katso hakijatilastoja, mieti ja kysy äidiltä neuvoja

  • Eerotur

   Jäin aallosta 0,5 p, en aio mennä LUTiin, koska ensi vuoden ensikertalaiskiintiöt.

   • Stadinpelletkortistoon

    Pidä hauskaa päösykoekirjojen kanssa! Menetät vuoden palkan koska valmistut myöhemmin ja puolivuotta joudut hikoilemaan jonkun turhanpäiväsen nippiletiedon kanssa mut se on ok jos susta tulee aaltolainen ni oot miljonääri ok!

    Toki sun aivoilla ihan hyvä päästää joku motivoitunut varasija sisään kun itse lottosit lutiin.


   • Eerotur
    Stadinpelletkortistoon kirjoitti:

    Pidä hauskaa päösykoekirjojen kanssa! Menetät vuoden palkan koska valmistut myöhemmin ja puolivuotta joudut hikoilemaan jonkun turhanpäiväsen nippiletiedon kanssa mut se on ok jos susta tulee aaltolainen ni oot miljonääri ok!

    Toki sun aivoilla ihan hyvä päästää joku motivoitunut varasija sisään kun itse lottosit lutiin.

    Miks helvetissä lähtisin Lappeenrantaan, kun koko elämä on Stadissa? Kyllä mulla on aikaa lukea ensi kevätkin pääsykokeeseen, ei oo mikään kiire töihin.


   • Juuhelikk

    Voi Jeesus teitä stadilaisia. Asunut 6 siellä jonka jälkeen lukioon Lappeenrantaan josta yliopistoon Vaasaan. Muualla asuminen sivistää ja ihmiset oikeasti mukavempia muualla. Elämän voi rakentaa muuallekkin kuin missä äiskä asuu ;)


   • kskskmm
    Stadinpelletkortistoon kirjoitti:

    Pidä hauskaa päösykoekirjojen kanssa! Menetät vuoden palkan koska valmistut myöhemmin ja puolivuotta joudut hikoilemaan jonkun turhanpäiväsen nippiletiedon kanssa mut se on ok jos susta tulee aaltolainen ni oot miljonääri ok!

    Toki sun aivoilla ihan hyvä päästää joku motivoitunut varasija sisään kun itse lottosit lutiin.

    Haha, samaa paskaa mulle huudeltiin aikoinaan kavereiden toimesta kun en heti mennyt minne pääsin. No miten kävikään? Pojat valmistu samaan aikaan kuin minä (7v).


  • tulevakylteri

   Jep, sama täällä. Vieläkun tietää näitten pikkupaikkakuntien koulutuksen tasosta ja vaihtoehtojen niukkuuden, niin mielellään odottaa stadiin paikkaa. Plus ensivuonna tulevien kiintiöiden kanssa ei edes kannata aloittaa ellei halua jäädä jonnekkin kauas viideksi-kuudeksi vuodeksi. Kiitos ja anteeksi, Joensuu.

   • mielenkiinnostavaan

    Pääsitkö nyt Joensuuhun? Paljon jäi pisteitä ykkösvaihtoehdosta? Tsemppiä urakkaan!


   • teensamat

    Järkevä päätös


  • pelleilypois

   Jopas te luotatte ensi vuoteen. Meillä on sen verran tuulinen opetusministeri, että tulee muutoksia ja kas... ei paikkaa ensi vuonna minnekään. Nyt kannattaa tarttua kiinni, jos oikeasti on paikan saanut ja hakea vaikka siirtoa jossakin vaiheessa jos äitiä on ikävä.
   TUlette näkemään, että yliopistoa vielä kuritetaan rahoituksen supistamisen lisäksi ja mistäs enää ottaa kuin aloituspaikoista.
   Nyt paikat kannattaa ottaa, jos uraa halua jossain vaiheessa tehdä.

   • Mbhhh

    Kyllä nää kiristykset paikoista menee ihan muualle kun kaupalliselle.


  • Koitaees

   Käy ees kokeilee, voisin veikata että LUT ylittää sun odotukset etkä ens vuonna mietikkään Otaniemen lähiötä! :) Tai jos sit haluut vielä Aaltoon, niin sitten hae uusiks tai mee sit maisteriohjelmaan sinne! T. Iloinen tuleva LUT:n opiskelija :--)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   113
   5459
  2. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   2288
  3. Sofia muutti hotelliin ilmaiseksi

   "Seiskan saamien tietojen mukaan kohukaunotar Sofia Belorf, 30, olisi muuttanut helsinkiläiseen luksushotelliin äskettäin. Seiskan saamien tietojen mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   371
   1987