Tampereella opiskelu

Tampere05

Voisiko joku tampereella opiskeleva kertoa vähä enemmän koulusta, paikasta yms.
Erityisesti myös kiinnostaisi kuulla kansainvälisestä vakuutustoiminnasta ja riskien hallinnasta.
Kiitos! :)

12

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • smurffi09

      Tuut varmaan tampereelle kaupungin takia, etkä odota koululta hirveästi? Koulu on erittäin "punainen" ja asenne ekonomeja vastaan kylmä. Opetuksen taso on varmasti laadukkaampaan muualla, ainakin toivon niin.

      T: pettynyt smurffi -09

      • Helsinki2Tampere

        Tarkoitatko siis, että muiden alojen opiskelijat suhtautuvat nihkeästi kauppatieteilijöihin? Itse Helsinkiläisenä hain 1. vaihtoehtona Tampereelle, jonne tulinkin valituksi. Onneksi, koska pisteet eivät aivan olisi riittäneet Aaltoon. Minua ainakin kiinnostaa taloustiede, sillä rahoitustahan tuolla ei edes voi lukea. Toivottavasti opetuksen taso olisi edes menettelevää.

        Kai tuo nyt ihan ok paikka on, onhan kaupunki kuitenkin maamme suurin pk-seudun ulkopuolella..?


    • jejeejjeje

      Hmm, aika mielenkiintoinen väite.
      No, kaupungista itse en voi ainakaan huonoa sanoa! Vaikea kuvailla, kun itse asunut tässä rinnakkaiskunnassa jo niin pitkään, etten tiedä miltä kaupunki ''ulkopaikkakuntalaisen'' silmissä näyttää, mutta itse rakastan Tamperetta!

      • Smurffi09

        Ilmaisin ehkä hieman epäselvästi, mutta Tampereeseen en siis pettynyt vaan opetuksen tasoon ja koulun asenteeseen ekonomeja kohtaan. Millään mittakaavalla tampereen opetuksentaso ei ole hyvä. Jos saisin uudestaan valita menisin ehdottomasti Turkuun, Vaasaan tai Lappeenrantaan mielummin. Kuulopuheiden perusteella asiat paljon paremmin. Enkä ole yksin tämän mielipiteeni kanssa.

        Summarum: Tampereen kauppiksen vetovoima perustuu itse kaupunkiin, eikä koulun opetuksentasoon mikä iskee päinkasvoja jokaisella smurffilla jossainvaihetta opintoja.


    • Tulevaopislelija1

      Onko Tampere muka oikeasti niin huono paikka? Jos se on kuitenkin Suomen 3. suurin yliopisto? Olisin itse päässyt aaltoonki mutta päätinpä hakea Tampereelle

      • AaltoTSEjaVaasaLUT

        Tampere ei ole, Tampereen kauppis on. Kuten edellä oli, vetovoima perustuu kaupunkiin itsessään, ei opetuksen tasoon tai tutkimuksen tasoon. Sama Jyväskylän kannalta.


    • hmmhmmikävää

      Kuinkas marginaalinen tämä ero sitten on? Harmi kuulla tietysti, kun syksyllä itsekin sielä aloitan opinnot. Toisaalta miten tuon huonon opetuksen sitten huomaa, kun ei ole mitään mihin verrata. Tuskin se nyt ihan järkyttävääkään on.

      • jebs

        Tätä "eroa" on hyvin vaikea arvioida, todella harvalla on omakohtaista kokemusta useammassa kauppatieteellisessä opiskelusta, joten uskon, että nämä heitot heikosta opetuksesta perustuvat mutuun tai sitten kirjoittajilla on muita intressejä.

        Totta kai aina on mahdollisuus, että opiskelija oikeasti pettyy opetukseen tai opiskelupaikkaan. Jos jotain mieltäräjäyttävää matskua odottaa luennoilla, niin varmasti tulee pettymään.


    • Joo09

      Väitän että yli puolet hakijoista hakee tiettyyn yliopistoon kaupungin (sijainnin) perusteella. Tämän takia itse pääaineet ja opetuksen taso tulevat yllätyksinä opintojen edetessä.

    • Hmeu

      Varmaan aika paljon myös opiskelijan itsensä suhtautumisesta kiinni :)

    • Sinnevaan

      Eihän Tampereen "kauppis" edes kauppis ole. Lähempänä AMK:n tasoa

      • 12345abcfff

        Ois kiva saada tällekkin perusteluja.

        Nyt on ollu kiva kun tulosten jälkeen täällä on vihdoin ollut järkevää keskustelua, kuten yllä. Mut sitten tällänen ihme tyhjänpäivänen irvailu perusteitta.

        Toki yksikkö on pienempi, kun on osa johtamiskorkeakoulua, mutta ainakin käsittääkseeni JKK kautta saa myös muita kiinnostavia kursseja suoritettua eli etunsa silläkin. Kuitenkin pelkkä käyntini AMK tradenomin pääsykokeessa antoi itselle AMK:sta melko alkeellisen tason, etenkin kun on käynyt myös kauppiksen pääsykokeissa. Tarkempaa asiasta tietämättä epäilen kuitenkin, että treen kauppis niin olennaisesti ''heikompi'' olisi, että olisi verrattavissa lähinnä AMK:n tasoon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1027
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      920
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      10
      784
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      700
    Aihe