Merkinantopistooli

Lupahakuun

Ovatko merkinantopistoolit nykyään luvallisia kun joskus niihin ei tarvinnut lupia lainkaan mutta miksi ne ovat taas luvanvaraisia,eiväthän ne ole aseita.

5

719

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • eiääliö

   Kysytkö jotain vai vastaatko itsellesi ja ihmettelet aselain kiemuroita?

  • pyöräkö

   Ellei niillä voi ampua kovia ovat lupavapaita eihän polkupyöräkään tarvi aselupaa kun sillä ei pysty ampumaan kovia.

   • ökäröyp

    Kyllä polkupyörä tarvitsee aseluvan eli aseen osan luvan. Satulaputkeen menee haulikonpatruuna sisään, joten se voidaan hatsoa aseen piipuksi. Koska piippu on kätketty satulan alle osin runkoputken sisään, niin se on erittäin vaarallinen aseen osa, ja siihen luvan saaminen on vaikeaa.
    Polkupuorän ketju on myös vaarallinen esine, joten sen kanniskeleminen yleisellä paikalla on kiellettyä ilman hyväksyttävää syytä.


   • ebbes

    Järki mukaan ja saivartelu pois, Monet merkinantoaseet ovat kohtalaisen kestävää terästä ja suurimmaksi osaksi aitojen ruuti-aseiden mukaisesti tehty ja ne on kohtuullisen helppo muokata ruutiaseiksi varsinkin sellaiselta henkilöltä joka taitaa metallityön ja käytössään jonkinlaiset metallintyöstökoneet ja ihan vaan muiden "kokeilijoiden" turvallisuuden vuoksi ne on luvanvaraisia.

    Kaikilla kun ei ole sitä riittävää itsesuojeluvaistoa eikä riittävää varovaisuutta ja siksi on järkevää että ne on luvanvaraisia ja näin säästetään yhteiskunnan rahojakin kun ei tarvitse paikkailla kenenkään nahkaa lasareteissa sillä sekin maksaa.

    Jos on riittävän kova halua päästä käsiksi aseisiin ja kova halu päästä ampumaan niin järkevä ja fiksu harrastaja hankkiutuu ampumakerhoihin ja sitä kautta oman aseen haltijaksi mutta toisilla tahtoo olla halu vaan omistaa jokin mutka ja en kyllä ymmärrä miksi, vakavammin rikoksien poluilla tallustavien aseiden hallussapidon nyt tietää miksi ja nyt kesälomien aikaan kannattaa pitää erityisesti huolta aseistaan ja asekaapistaan, kameravalvonta ei nykyään paljoa maksa ja sitä voi olla hyvällä tuurilla hyötyä että varkaat saadaan kiinni.

    Kannattaa ostaa järeä kaappi vaikka olisi yksi ase ja kaappi kiinni talon rakenteisiin eikä jätetä niitä aseista mökeille kesäloman jälkeen ei edes mökki-pienoiskivääriä eikä myöskään tehokkaita ilmakivääreitä ja patruunoistakin syytä pitää tarkka huoli etteivät joudu vääriin käsiin.


  • nauranmakeasti

   Kohtalaisen kestävää terästä, anna mun nauraa sun juttujas. Ei kai koirankouluttaja ala magnum 44 revolverilla ammuskeleen, mieti vähän mitä kirjoitat.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   188
   9481
  2. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   167
   2738
  3. 579
   2349
  4. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   150
   2230
  5. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   129
   1578
  6. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   16
   1092
  7. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   105
   1085
  8. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   85
   1054
  9. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   63
   1042
  10. Hoosiannaa samban tahdissa

   Tallensin tänä aamuna klo 10 Helsingin Paavalin kirkosta (Hermannissa) tulleen Adventti-jumalanpalveluksen. Aloitus, eli kirkkoherra Kari Kanalan ja
   Luterilaisuus
   84
   987
  Aihe