Metsästäjät romahdutivat Kainuun metsäpeura kannan

Elämän--kevät

Metsästäjät ampuivat hirvet vähiin mikä vaikuttaa siihen että pedot joutuvat käyttämään metsäpeuroja sitten enemmän saalinaan metsästäjillä on tässä peiliin katsomisen paikka ja loppuu se kuorossa hoilaaminen että pevot ne hävitti se on sitä paitsi pedot!

20

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvä yritys. Paitsi että pedot ei hirveen päin edes katso jos alueella on peuroja, niiden metsästys on niin paljon helpompaa ja vaarattomampaa. Faktat haltuun siellä!

      • echinococcusgranulosus

        Metsästäjät keinoruokkivat kaikki Kainuun pedot tarjoilemalla niille runsaasti hirvessuolia ja sisälmyksiä, samalla pelastaen Kainuun metsäpeurakannan.


      • echinococcusgranulosus kirjoitti:

        Metsästäjät keinoruokkivat kaikki Kainuun pedot tarjoilemalla niille runsaasti hirvessuolia ja sisälmyksiä, samalla pelastaen Kainuun metsäpeurakannan.

        Tuota on harrastettu vuosikymmeniä eikä näytä kantaa pelastavan.


    • Elämän--kevät

      Taas näitä järjettömiä mielipiteisiin perustuvia kantoja asiaan vailla minkäänlaista faktaa tai todellisuudentajua kaikki tietävät että kun metsästäjät ahnehtivat liikaa hirviä laskien hirvi kannan jollekin 2.2 hirven tasolle 1000 hehtaarilla peuroja oli kuollut 2013-2014 talven aikana jolloin ei pystytty laskemaan niitä ajoittuu pahasti samoihin aikoihin hirvien vähenemiseen Kainuun alueella kun vielä 2013 oli jopa Pohjois-Karjalassa vasoja http://yle.fi/uutiset/harvinainen_naky_pohjois-karjalassa_metsapeura_ja_vasa/6859199
      ja metsäpeuran väheneminen oli saatu pysähtymään Kannat vakaita viime vuosina Kainuussa metsäpeuroja havaittiin lentolaskennassa yhteensä 793 yksilöä, kun viime vuonna tavattiin 840 yksilöä. Kannan kiivain taantuminen näyttää siis tasaantuneen, vaikka hienoista laskua edelliseen vuoteen

      ja tämän jälkeen romahti talvena 2013-2014 2014-2015 aikana kun jotkut kaksjalakaset pevot ne hirvet vei 'pedot'

      Peurat ovat vaarassa, koska hirviä on vähän, sanoo tutkija Antti Paasivaara Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksesta TÄSSÄ SYY JA SEURAUS VIELÄKÖ TEILTÄ PASKATURPEENNUONIJOILTA SAISI JOTAIN FAKTAA PÖYTÄÄN?

      • Edelleenkään pedot ei juuri hirviin päin katsokkaan jos peuroja on tarjolla. Liian vaarallisia metsästettäviä ja susilaumakaan ei aikuista hirveä saa kerralla nurin ku harvoin. Hirvellä onki sitte mukava kärvistellä tulehduksissaan pari päivää ennen ku sudet tulee viimeistelemään.


    • Huulipyöreänä

      Aika ihmeellistä asettaa luonnossa elävistä eläimistä sudet ja muut pedot "etuoikeuttuun" asemaan ja vain keskittyä mollaamaan metsästäjiä. Eikö peurojen menestyminen luonnossa ole yhtä tärkeää, kuin susien menestyminen. Tuntuu, että susien hyvinvoinnin kustannuksella ollaan valmiit uhraamaan hirvi- ja peurakannat, ihmisten elinkeinoista; poroista ja esim. lampaista puhumattakaan. Pääasia, että pedoilla menee hyvin, muista eläimistä viis.

      Sama tilanne on kun asetetaan vastakkain eteläisemmän suomen peltopyy- ja riekkokannat ja kanahaukan menestyminen. Riekkokantojen häviämisestä eteläisessä suomessa ei tunnuta olevan ollenkaan huolissaan. Pääasia on, että kanahaukkaa suojellaan ja sen menestymisen turvaaminen on maailman tärkein asia. Onhan se niiiin upea lintu.
      Mitähän tapahtuisi, jos petoja; susia, karhuja ja ilveksiä, ei lainkaan metsästettäisi. Veikkaan, että jonkin vuoden päästä metsissä ei sen jälkeen juuri muita eläimiä oliskaan.
      Ei sellaista villapaitavihreiden ihannoimaa luonnon harmoonista tasapainoa ole oikeasti olemassa kuin luontofilmeissä, ja niissäkin vain lavastettuna.

      • Elämän--kevät

        Taas jauhat täyttä paskaa vailla faktaa Ihmisissä kanahaukka on herättänyt monenlaisia ristiriitaisia ja tunteita vihaa tai ihailua on turha syyttää kanahaukkaa ihmisen itse aiheuttamasta metsäkanalintu kadosta kanalintujen vähemisen syynä ovat metsänhakkuut, ruokamaiden hävitykset, soiden ojitukset sekä vastuuton aseiden paukuttelu.


      • Hyiteitävastuuttomia

        Elämän--kevät unohti ne luontoon karkuuttamanne minkit ja supit. Jos ei parempaa tekemistä ole, niin voisitte keräillä niitä talteen paremman tekemisen puutteessa. Vaan ei taida olla hippiäiset kuitenkaan huolissaan itse luonnosta, jätätte ne luonnonsuojelutoimet metsästäjille. Hävetkää, jos osaatte, vaan ettehän te osaa!


    • Elämän--kevät

      Ei Etelä-Suomessa peltopyy tai riekko menesty suot on ojitettu tai laitettu turvetuotantoon ja peltopyy ei viihdy mura pellossa jossa ei ole suojaa oletko ihan idiootti kun teet itsestäsi naurunalaisen kirjoittamalla tuollaista paskaa ilmiselvistä asioista totuutta muuntelemalla?

    • Epailläsoppii

      Vaikka tämä menee alkuperäisen aiheen ohi, niin en malta olla kommentoimatta tuota kanahaukka-asiaa.
      Monesti jo ennen jahtikautta olen koiran kanssa metsässä kulkiessani löytänyt tai koira on tuonut nähtäville haukkojen tappamia kanalintujen jäänteitä. Niitä on pahimmillaan saattanut löytyä 5..8kpl/2 tunnin kävelymatka. Kuinka paljon niitä jääkään löytämättä, voi vain miettiä.
      Riekot menestyy muuallakin kuin ojittamattomilla soilla. Johonkin ne isotkin poikueet vain hupenevat syksyn ja talven aikana. Haukkojen tappamina niitä kuitenkin löytyy maastosta pilvin pimein.
      Yleinen ituhippien väittämä, että kanahaukka pyytää mieluummin varislintuja, on mielestäni täysin väärä, koska variksien jäännöksiä ei löydy maastosta juuri koskaan. Tai sitten kanahaukat on niin persoja variksille, että syövät ne kokonaan höyhenineen luineen.

      • Elämän--kevät

        Älä jaksa jankata samaa ja lopeta valehtelu.


      • Anonyymi
        Elämän--kevät kirjoitti:

        Älä jaksa jankata samaa ja lopeta valehtelu.

        Tällä kommentoijalla on mennyt tunteisiin...
        Hirvikantaa sätelee valtio /alueelliset riistaneuvostot tavoitetiheyksien kautta. Ruotsissa tavoitetiheydeksi määritellään 4-7 hirveä / 1000ha. Suomessa 1,8-3,5. Hirvikantaa eivät säätele metsästäjät, kun voimakasta päättävää elintä ei paikallistasolla enää ole.


    • Kyllä se on yleinen ja metsänomistajien mielipide Suomessa, mikä pitää hirvikannan nykyisellä tasolla eli kovin pienenä. Metsästäjä olisivat varmaankin valmiita kasvattamaan hirvikantaa, jolloin niitä riittäisi pedoillekin. Ruotsissa hirvitiheys on aina ollut moninkertainen suomeen verrattuna ja pystyvät elämään tilanteen kanssa.

      • Arvaa istutetaanko Ruotsissa mäntyä yhtään mihinkään? Ei edes kuiville kankaille koska ne tietää mitä on luvassa.


    • kantakasvuun

      Onko Suomessa koskaan metsästäjät pitäny välivuotta hirvienmetsästyksessä? Ei taida olla.

    • silverwolf

      kyllä on pidetty, viimeiset 3 vuotta. Susia niin paljon mehtuualueella jottei sinne kehtaa koiria viedä. Eikä ole hirviäkään kun on tullut seurattua aluetta joka vuosi.

      • Elämän--kevät

        Susia on vähän 200 Suomessa jos ei sitten taas salametsästyksellä rikolliset ole lahdanneet niitä taas vähiin.


      • kevätpäkevät
        Elämän--kevät kirjoitti:

        Susia on vähän 200 Suomessa jos ei sitten taas salametsästyksellä rikolliset ole lahdanneet niitä taas vähiin.

        rikolliset??liivijengit susijahdissa?? vai mitä tarkoitat rikollisilla?


      • Elämän--kevät

        Olet aika tyhmä jos et tuota itse tajua!


    • Elämän--kevät

      Jos et tajua tuon vertaa olet aika toivoton tapaus en ala selittämään selkeitä asioita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      2190
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      59
      1851
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1685
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1612
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1584
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1504
    7. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      135
      1483
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1347
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1311
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1208
    Aihe