Miksi ihminen pakenee elämäänsä

Minä-olen

satujen maailmaan?
Ei se todellisuus mihinkään katoa vaikka pään työntääkin pensaaseen.

15

115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Planeettaprinssi
    • Planeettaprinssi
    • exuskovainen

      Kaipa se tuo jotain onnea ja toivoa elämään, jos ei ole tyytyväinen elämäänsä. Minäkin ennen uskoin kaikenlaiseen höpönlöpöön, mutta kun elämäntilanne parani niin käännyin ateistiksi. Uskovainen uskoo mihin haluaa uskoa ja sulkee silmänsä totuudelta.

    • notta-kattellaan

      Olen mietiskellyt että selainen ihminen vaistomaisesti hakee turvaa JOSTAKIN.
      Jos nyt ajatellaan esim. "parannuksen" tehnyttä linnakundia, joka jättää rikokset ja rikolliset jengit. Hakeutuu uskovaisten pariin!
      Tai narkomaani joka jättää huumeet. Usein sama jutuu. Yksi riippuvuus korvataan toisella.
      Riippuvuus on turvattomuuden merkki. Sisäisesti turvaton ihminen TARVITSEE jonkun, esim just tuon satumaailman ja siihen uskovan YHTEISÖN turvaa!
      Elämähän on valtavan epävarma projekti. Mitään ei ole taattu, paitsi se jos synnyt, myös kuolet.
      Heikko ihminen joutuu pakokauhun valtaan ja hapuilee otetta JOSTAIN, joku pelastava oljenkorsi, perustuu se sitten vaikka valheelle ja vanhoille saduile.
      Siihen on sitten turvallista tuudittautua, ummistaa silmät ja lillua ihanassa valheellisessa näennäisessä "turvassa". Mutta, jos joku sitä jaksaakseen tarvitsee, suotakoon se heille. KUNHAN jättävät meidät toisin ajattelevat rauhaan.
      Kukin saa uskoa vaikka vanhaan kumiteräsaappaasen ja sen ihmeitä tekevään voimaan. Tulkoot uskollaan onnelliseksi.

      • ojastaallikkooon

        On surullista että heikko ihminen viimeisillään hakee lohdutuksen petoksen ja uskonnollisenhuiputuksen suosta. Uskonto on rappeuttavaa ooppiumia kansalle.


      • viimemetreillä
        ojastaallikkooon kirjoitti:

        On surullista että heikko ihminen viimeisillään hakee lohdutuksen petoksen ja uskonnollisenhuiputuksen suosta. Uskonto on rappeuttavaa ooppiumia kansalle.

        On se sikäli surullista, että vasta viime metreillä kaipaa Jumalan puuttumista elämän kulkuun ja sitä rauhaa ja onnea sisimpäänsä minkä vain Hän voi antaa. Uskontoja on todella paljon ja sen vuoksi ihmiset harhailevat huiputettuina.


      • Hipehi
        ojastaallikkooon kirjoitti:

        On surullista että heikko ihminen viimeisillään hakee lohdutuksen petoksen ja uskonnollisenhuiputuksen suosta. Uskonto on rappeuttavaa ooppiumia kansalle.

        Elämäntapahengettömyys / materialismi on sitä oopiumia kansalle; sorrettujen syvä huokaus. Ja Salatut Elämät alkaa!


    • tulevauskontotieteilijä

      Hyvä kysymys aloittajalta, tarkastelen asiaa mm. kognitiivisen uskontotieteen, historian ja psykologian näkökulmasta. Hyviä suomenkielisiä/suomennettuja kirjoja aiheesta on, esim:
      Pascal Boyer: Ja ihminen loi jumalat
      Uskonto ja ihmismieli: Johdatus kognitiiviseen uskontotieteeseen

      Jokainen idea tai ajatus käy eräänlaista olemassa olon kamppailua niin myös uskonnolliset ideat kuten ne aloituksessa mainitut satumaailmat. Jotta idea voisi levitä sen tarvitsee olla helposti muistettava ja tarttuva.

      Uskonnolliset ideat ovat erittäin helposti muistettavia, koska ne ovat arki-intuition vastaisia, ja sisältävät ontologisten kategorioiden loukkauksia; tämä jälkimmäinen tarkoittaa ihmismielen tapaa järjestellä kaikki asiat seuraaviin kategorioihin "persoonallinen toimija", "eläin", "kasvi", "eloton ilmiö" ja "esine".

      Jokainen ihminen lapsenakin tietää, että kaksi ihmistä eivät voi synnyttää koiraa, ja jotta uusi mursu syntyisi tarvitaan kaksi eri sukupuoliin kuuluvaa mursua. Uskonnolliset ideat taas rikkovat äskeisiä sisäsyntyisiä päättelyjärjestelmiä vaikkapa neitseellisen syntymän kautta joka on sekä intuition vastainen (kukaan ei oleta neitsyen synnyttävän ilman siittäjää) sekä ontologista kategoriaa loukkaava.

      Eräässä tutkimuksessa toiselle tutkittavista ryhmistä kerrottiin realistinen tarina, ja toiselle ryhmälle: "olipa kerran pöytä, joka oli surullinen, koska se oli jätetty yksin(...)" selvisi, että jälkimmäinen tarina muistettiin paremmin kuin ensimmäinen.

      Ylempänä mainittu "kultainen Jerusalem", ja muut paratiisit taas perustuvat ihmisen haluun saada suojaa. Jokaisella uskonnolla on paratiisinsa jotka ovat melko samankaltaisia. Jos niitä vertailee niissä kaikissa on melko samanlaiset olosuhteet: ei sairauksia, ruokaa yllinkyllin, ei tarvetta tehdä työtä...

      Nykyiset maailmanuskonnot ovat päässeet siihen asemaan, jossa ne ovat tällä hetkellä syrjäyttämällä paikalliset uskonnot joiden heikkokohta (leviämisen kannalta) oli tiettyyn paikkaan sitoutuminen kuten Australian aboriginaalien pyhä vuori, ja uniaika käsitys on niin sidottu paikkoihin ettei suomalainen voi tuntea itseään samaan ryhmään kuuluvaksi.

      Ihmisen tajunta jakautuu tietoiseen (conscious) ja alitajuiseen (subconscious) mieleen, joista ensimmäinen hoitaa päättelyt; sen avulla aloittaja mietiskelee "miksi ihminen pakenee satujen maailmaan?" ja jälkimmäinen hoitaa alitajuiset (tiedostamattomat) toiminnot kuten hengityksen, ja refleksit, esim. jos auto ajaa sinua kohti se pakottaa sinut hyppäämään sivuun toisin kuin tietoinen joka olisi alkanut miettimään parasta toimintatapaa.

      Alitajuinen mieli oppii toistamisen kautta, siihen perustuu mm. hypnoosi ja itsesuggestio. Monissa lahkoissa ja vaarallisissa kulteissa kulttijohtaja antaa jäsenille huumeita joiden jälkeen hän toistaa "totuuksiaan" huumatuille joiden TIETOINEN MIELI ON POISSA PELISTÄ eli kaikki tieto menee suoraan alitajuntaan.

      Oma kokemukseni ajoilta jolloin olin uskovainen on, että aloitin lukemalla Raamattua päivittäin ja päivittäin rukoilin vahvistusta uskolleni joten alitajuntani hyväksyi melko nopeasti Raamatun totuutena, jonka jälkeen aloin muokata kristillistä oppiani. Lopulta uskon seassa alkoi vaikuttamaan myös helvetinpelko, pelko jumalallisesta rangaistuksesta.

      Huomasin useiden uskovaisten joiden kirjoituksia luin joukossa samanlaisen juonen siitä kuinka heidän "uskonvaelluksensa" alkoi.

      • UskovaNoora

        Tulevauskontotieteilijä, ilmaisit viestissäsi, ettet ole uskossa Jumalaan, ja kuvasit kognitiivisia malleja sekä mielen teorioita, jotka selittävät ihmisen tarvetta uskoa Jumalaan sekä kognitiotieteellisiä teorioita mekanismeista, jotka ylläpitävät ihmisen uskoa Jumalaan.

        On ymmärrettävää, että vastasit aloittajan kysymykseen niin kuin vastasit. Aloittajahan kysyi: "_Miksi_ ihminen pakenee...".

        Viestisi lopussa kirjoitit kuitenkin:

        "Oma kokemukseni ajoilta jolloin olin uskovainen on, että aloitin lukemalla Raamattua päivittäin ja päivittäin rukoilin vahvistusta uskolleni joten alitajuntani hyväksyi melko nopeasti Raamatun totuutena, jonka jälkeen aloin muokata kristillistä oppiani. Lopulta uskon seassa alkoi vaikuttamaan myös helvetinpelko, pelko jumalallisesta rangaistuksesta.

        Huomasin useiden uskovaisten joiden kirjoituksia luin joukossa samanlaisen juonen siitä kuinka heidän "uskonvaelluksensa" alkoi."

        Implikoit tässä, että syy siihen, että et usko Jumalaan, perustuu näihin löytämiisi kognitiotieteellisiin malleihin jumalauskon synnystä ja mekanismista, joka ylläpitää jo syntynyttä uskoa. Vai ymmärsinkö tekstisi väärin?

        Jos ymmärsin sinua oikein, huomautan off-topicina ketjun aloittajan kysymykseen nähden, että päättelyketjusi sisältää ns. geneettisen virhepäätelmän: "asialle P oletetaan alkuperä, jonka katsotaan todistavan asian P paikkansapitävyys / -pitämättömyys". Toisin sanoen siitä, että kuvailet kognitiotieteellisiä malleja ihmisen tarpeesta uskoa Jumalaan sekä teorioita mielen mekanismeista, jotka soveltuvat ylläpitämään tätä uskoa, ei voi vielä päätellä, että Jumalaa ei olisi.

        Jatka etsimistä, tulevauskontotieteilijä!


    • löytäkääJumala

      Toivottavasti asianomainen ei loukkaannu, että kopioin tämän tänne masennuspalstalta. Mutta kun aloitus on niin hyvä ja totta puhuva.
      Muutama vuosi sitten tuntemani maailma hajosi pirstaleiksi ja menetin kaiken.

      "Ainoa asia, mikä silloin esti päättämästä kaikkea ja mennä narun jatkoksi oli Usko Jumalaan.

      Nyt vuosia siitä pohjasta olen lopultakin onnellinen ensimmäistä kertaa elämässäni.

      Olen vapaa ja en enää pelkää.

      En ole enää vuosiin pelännyt kuolemaa ja tuntuisi aika yhdentekevältä vaikka saisi tietää kuolevansa huomenna. (En siis enää halua kuolla, mutta ei minulla ole mitään Isän luokse lähtöä vastaankaan). Minulle on omaisuus ja raha nykyään yhdentekevää. Yritän omistaa vain sen verran, mitä jaksan kerralla kantaa mukanani. Maine ja kunnia ei minua kiinnosta.

      En pelkää kuolemaa, en pelkää vankilaa, en pelkää kipua, en pelkää että minulta vietäisiin jotain...

      Vasta silloin on vapaa kun ei tarvitse pelätä ja vasta silloin saa kokea aidon ja aidon onnen.

      Omaisuus orjuuttaa ihmisen, rakkaus ihmiseen sitoo huoliin, kuolemanpelko tekee hulluksi, pelko aseman ja maineen menettämisestä tukehduttaa.

      Kun ei ole enää mitään menetettävää, ainoastaan Rakkaus Jumalaan, mitä maailma silloin enää pystyy tekemään?

      Tänään olen saanut syödä, olen saanut käydä Messussa, olen saanut katsella upeita pilviä, mahtavia maisemia, tavata rakastettavia ihmisiä, saan nukkua lämpimässä paikassa. Taas kerran oli upea päivä."

    • Laputh-silmillah

      "Ei se todellisuus mihinkään katoa vaikka pään työntääkin pensaaseen."

      Totta. Kun pään työntää pensaaseen, ei näe mitä pensaan ulkopuolella on, mutta ei se todellisuus mihinkään katoa vaikka pään työntääkin pensaaseen."

    • oliskoserenkaankävelyä

      Kerrotko aloittaja mitä se maionostamasi "elämä" noin niinkun pitää sisällään?

      mitä se on ja mihin se on matkalla j amiksi?

    • Brina

      Jokaisen "todellisuus" on juuri sellainen, kuin sen sisimmässään uskookin olevan...tässä hetkessä...kunnes muuttaa uskomuksiaan, niin tämä hetki, ainoa todellisuuskin, muovautuu uusien uskomusten mukaiseksi ehkä paremmaksi, ehkä pahemmaksi, Näin ollen ei ole ollenkaan paha asia kuvitella mielessään hyviä ja kauniita asioita jotka ehkä juuri nyt eivät ole vielä ilmenneet aistiemme eteen, mutta jotka ovat vielä odottamassa vain lopullista "uskomusvoimaa" ilmentyäkseen uudenlaiseksi "todellisuudeksi".

      Ps. Einsteinkin oli kova kuvittelemaan, leikittelemään mielikuvillaan!

      • Mikehealerr

        Niinpä. On paljon hankalampaa uskoa että todellisuus muuttuu uskomisen myötä ja todellisuuksia on monia. Miksi edes elämme maailmassa jossa kaikilla on vain yksi totuus johon uskomme? Ja sitä samaa kaikille muillekkin yritämme paasata ja Suomi24:kin täyttyy riidoista ja toisten tyhmänä pitämisestä...


    • Duunaripelle

      No kun vituttaa olla köyhä tavis.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      526
      3855
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      467
      3454
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      143
      3050
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2352
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2210
    6. 225
      1662
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1407
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      94
      1301
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      99
      1300
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1100
    Aihe