Täystypistetty dobberi

dobermannn

Meille on tulossa elokuussa ulkomailta täystypistetty dobberi uros, vähän yli vuoden ikäinen reipas ja touhukas tapaus =)
Nykyaikana on kovasti paheksuttu tuota häntien ja korvien typistämistä.. Muistan tuossa lapsuudessa 90-luvun alkupuoliskolla kun meillä oli typätty dobberi niin jopas tulikin kehuja komeasta Cicosta. Silloin ihmiset miettivät että miten tässä nyt käy kun vuonna -96 tulee voimaan kielto jossa ei saa Suomessa enää typätä häntiä, korvathan kiellettiin jo vuonna -71. Cico kuoli 2002 ja sen jälkeen koiria ei ole ollut.
Mielenkiinnolla jään odottelemaan elokuuta kun päästään uuden dobberin kanssa ulos lenkkeilemään niin taitaa katseet ja kehut kyllä saamatta nyky ajan asenteella.
Ihmiset tahtoo vain unohtaa sen että, Louis Dobermann Saksalainen veronkantaja joutui usein matkustamaan sellaisten seutujen läpi missä maantierosvot elelivät.
Louis päätti kehitellä vartio ja suojelukoiran joka pystyisi toimimaan kaikissa mahdollisissa eteentulevissa tilanteissa. Louisin mielestä Rottweiler oli liian raskasrakenteinen koira nopeaan ja äkilliseen mahdollisiin yllätyksiin.
Dobermannihan kehittyi kun risteytettiin Saksanpaimenkoiria Rottweilereita pinsereitä Beaucenpaimenkoiria.
Paljon myöhemmin rotuun risteytettiin vielä englanninvinttikoiraa ja manchesterinterrieriä jolloin saatiin äärimmäinen aggressiivisuus jalostettua pois.
Eräällä tutulla oli tuossa 2000-luvun alussa ensinmmäinen Rottweiler jossa oli pitkä häntä sitä ennen hänellä oli ollut 80 luvulla pari rottista joissa oli hännät typätty pois.
Niin hän sanoi tällä jolla oli pitkä häntä niin se koira jatkuvasti satutti häntänsä aina johonkin välillä tuli verta ja välillä piti juosta eläinlääkärissä. hän mainitsi että se Rottweilerin häntä on niinkuin sellainen taipuva ruoska joka on kiinni kehossa ja sen kun lyö nii se sattuu ja samaa se myös koskee dobbereita boksereita.
Oma kanta näissä iän-ikuisen typistys asiassa on se että näissä roduissa mitä tuossa mainitsin että loppujen lopuksi parempi se vain olisi että se häntä olisi vain yksinkertaisesti lyhyt! ja nämä korvien typistys se on täysin vain ulkonäköä varten että koira näyttäisi hurjemmalta näinhän se Louis suunniteli että se näyttäisi hurjalta ja pelottavalta. Korva asia on täysin ulkönäköön viittaava mutta siinä häntä asiassa on kyllä ihan perää.
huvittavaa se mitä lapsuudessa olen kuullut kun dobberi ja muut koiraharrastajat olivat ihmeissään että mitenköhän noille rottiksille ja dobbereille nyt oikein käy kun ei saa enää häntää typistää vuoden alusta 1996! monet uskolliset dobberi kasvattajat lähtivät sitten seuraavina vuosina typistämään pentuja ulkomaille.
mutta nyt on vuosi 2015 ja varmasti täystypätyn dobberin kanssa kun kulkee kadulla niin ainaskin saa turvallisesti kulkea katuja ilta myöhällä pelkäämättä tuleeko joku puukon tai muun aikeen mielessä päälle...
Monethan vetää tästä kirjoituksesta herneet nenään mutta en siihen yö unia menetä. Eu:haan täällä tulee vielä kieltämään vielä tulevaisuudessa vaikka mitä tämä häntäkielto on vain yksi kielto tuhansien muiden kieltojen joukossa.
Kaikesta huolimatta hyvää kesän jatkoa kaikille dobberi omistajille ja muillekkin koiran omistajille oikein hyvää kesän jatkoa!

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SilpomallaEhompi

      Amerikan-tutullani on koira, jonka äänihuulet on leikattu pois. Koira ei kykene enää haukkumaan. Tutun mielestä ratkaisu on kätevä. Naapurit ihailevat hänen "hiljaista" koiraansa. Sellainenhan hyvinkoulutetun koiran kuuluukin olla!

      Onneksi kirurgit osaavat korjailla viallisia koiria. Pallit pois, kohtu pois, häntä ja korvat pois, äänihuulet ja ylimääräinen iho pois. Omistajan ei tarvitse osata kouluttaa eikä jalostajan jalostaa. Kirurgin pöydällä syntyy Nykyajan Koira.

      Loppuun vielä videoklippi koirasta, jonka äänihuulet on silvottu. Sillä haukkuminenhan on yhtä turha kommunikaation väline kuin häntä tai korvatkin: https://www.youtube.com/watch?v=d6fgssaxJBQ

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      75
      2290
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1771
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      162
      1639
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1392
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1388
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1261
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1119
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1073
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1062
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      958
    Aihe