Ei uskaltanut suomalainen luuseritalonpoika kisaan

... kun on kysymys ruuan laadusta Milanon maailmannäyttelyssä EXPO 2015. Ei tokikaan.

Objektiivinen tiedonvälittäjä, mediamestari MaaseudunTulevaisuus -niminen MTK:n järjestölehti kertoo tänään nettisivuillaan, että Milanossa on maailmannäyttely. "Näyttelyn teemana on ruoka. Se näkyy kaikkialla ja maat kilpailevat siitä, kenellä on puhtainta ja hienointa ruokaa.", kertoo MT.

Tässäpä se taas nähdään. Niin paljon kuin suomalaiset maataloustuottajat hehkuttavatkin suomalaisen ruuan olevan puhtainta, niin tosipaikan tullen ei kuitenkaan uskalleta edes lähteä asiasta konkreettista näyttöä antamaan. Luusereita ovat. Loisia. Parasiitteja.

Eivät pärjää kun ryhdytään tosimielellä katsomaan kuka todellakin p u h t a i n t a ja h i e n o i n t a ruokaa tuottaa.

21

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HAHHAHHAHHAA

      Leikkimielellähän jopa näitä juttuja kirjoittaa. Se tuli selväksi.

      "Joku tukiaistalibani taas asialla.

      Ei selvästikään tajunnut jutun leikkimielistä meinikiä.

      Lusikalla annettu..." "dorkatpuolustelee 4.7.2015 20:10"

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13679261#comment-79792506

      Nyt" tukiaistalibani" selvästikin tajusi jutun leikkimielistä meinikin.

    • 11-miljoonan-säästö

      "Suomi on ilmoittanut Italialle, että maamme ei osallistu vuonna 2015 Milanossa järjestettävään maailmannäyttelyyn. TEM perustelee päätöstään vallitsevalla taloustilanteella ja sillä, ettei yksikään muu Pohjoismaa ole ilmoittautunut mukaan."
      http://ek.fi/ajankohtaista/uutiset/2013/05/03/suomi-ei-lahde-milanon-maailmannayttelyyn/

      Niin paljon kuin Ruotsalaiset, Norjalaiset ja Tanskalaiset maataloustuottajat hehkuttavatkin oman maan ruuan olevan puhtainta, niin tosipaikan tullen ei kuitenkaan uskalleta edes lähteä asiasta konkreettista näyttöä antamaan. Luusereita ovat. Loisia. Parasiitteja.

      Muuten, kun jopa kritisoi että valtionvaroista kustannetaan viljelijöiten "juttuja" niin nyt hän onkin "kääntänyt kelkkansa."

      "Suomi ei aio osallistua seuraavaan maailmannäyttelyyn Milanossa. Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) vahvisti EK:n puheet ulos jäämisestä perjantai-iltapäivänä.

      Vapaavuoren mukaan osallistuminen maksaisi 15 miljoonaa euroa. Tästä yli 11 miljoonaa olisi valtion osuus.

      - Nykyisessä taloustilanteessa ja kehysriihen jälkeisessä valtion budjettitilanteessa ei kuitenkaan tunnu perustellulta tehdä päätöksiä yli 11 miljoonan euron lisämäärärahojen kohdentamisesta tähän tarkoitukseen, Vapaavuori perustelee tiedotteessa."
      http://yle.fi/uutiset/suomi_jattaa_maailmannayttelyn_valiin_-_olisi_maksanut_15_miljoonaa/6617930

    • ettäsilleen

      "Tuhoaako mafia Milanon maailmannäyttelyn?

      Juhlaan ilmaantui kuitenkin ikävä sävy, kun Expo-portin avajaisviikonloppuna seitsemän entistä kansanedustajaa pidätettiin epäiltynä korruptiosta, joka liittyy maailmannäyttelyn rakennusurakoihin.

      Mafialle Milanon Expo on mahdollisuus ja se haluaa maailmannäyttelyn toteutuvan. Korruptioskandaalin puhjettua Italian media pohti toista vaihtoehtoa: pitäisikö Expo peruuttaa suosiolla, sillä epäselvyyksien jälkeen urakoiden valmistuminen määräajassa on vähintäänkin haastavaa.

      Työ- ja elinkeinoministeriö toteaa, että budjetti olisi ollut 15 miljoonaa euroa, josta valtion osuus olisi ollut 11–12 miljoonaa euroa.

      "Shanghain maailmannäyttely vuonna 2010 oli kalliimpi ja siellä oltiin. Myös Milanoa pohdittiin tarkkaan elinkeinoelämän kanssa, ja päädyttiin siihen, että perusteita laittaa yli 10 miljoonaa euroa yhteen näyttelyyn ei tällä kertaa ollut. Muut Pohjoismaat päättivät samoin", teollisuusneuvos Severi Keinälä työ- ja elinkeinoministeriöstä muistuttaa."

      http://www.hs.fi/kulttuuri/a1402194910634

    • turhalähteä

      "Tässäpä se taas nähdään. Niin paljon kuin suomalaiset maataloustuottajat hehkuttavatkin suomalaisen ruuan olevan puhtainta, niin tosipaikan tullen ei kuitenkaan uskalleta edes lähteä asiasta konkreettista näyttöä antamaan"

      Mutta kotimaisten tuotteiden hypeys ja ulkomaalaisten haukkuminen on vain mainoskikka jolla yritetään saada ihmiset ostamaan omia tuotteitaan. Samaa tehdään joka ikisessä maassa, vai luuletko että jossain maassa sanotaan suoraan että naapurimaan tuotteet ovat parempia ja puhtaanpia kuin omamme. Kun illuusio on luotu niin ei sitä kannata tuonne kisoihin mennä romuttamaan. Ja mitenkä tutkittuja on sitten muiden tuotteet? Kyllä varmaan on valkattu vain parasta esille ja jopa tutkittu itse ettei mitään ylimääräistä löydy. Pohjoismaisella rehellisyydellä ei tuolla kuitenkaan olisi saatu kuin paskaa omaan niskaan, kun muut kuitenkin osaavat huijata.

    • jopahei

      Ei niistä tukipummeista enemmistö tiedä edes missä "Rysseli" on, rutsattujen aivojen kapasiteetti on varsin rajallinen. Älä nyt hyvä immeinen mene niille neuvomaan Euroopan kulttuurikaupunkien sijaintia.

    • aaahhhhrrr

      Oikein. kun taidot ja tiedot ei riitä kannattaa turvautua kaikkeen alkeellisempaan, eli primitiivireaktioon, siis siihen kun luolamiehet heittelivät omaa ulostettaan toisten päälle siinä vaiheessa kun oma alkeellinen väittelytaito ei enää riittänyt.
      Oman ulosteen heittely ei täällä onnistu mutta alatyyliset solvaukset kyllä.

      • tuutitee

        Miten on saanutkaan hävetä Rantasalmella ja muissa maataloustuilla ylläpidetyissä läävissä kasvaneiden ollessa ulkoministerinä.


    • voijepulis

      Hei haloo, talonpoikainko pitäisi lähteä Milanon EXPO näyttelyyn esittelemään jotain tuotteitaan? Eikös tuollaiset maailmannäyttelyt ole mainos- ja markkinointi ynnä muiden lobbariryhmien heiniä. Elintarviketeollisuuden markkinointiväki ja jotkut median julkkiskokit voisivat olla sellaista ryhmää kenen toimenkuvaan tuollainen edustus kuuluu. Kyllä on maan asiat heikosti jos viljelijöillä on paras ammattitaito tuohonkin hommaan.

    • Kyllä tämä sillä tavalla talonpoikain kontolle päätyy, että se laatu - jos sitä olisi - olisi heidän tuottamaa.

      Jos suomalainen maataloustuotanto tuottaisi sillä tavoin laadultaan ylivertaisia alkuhyödykkeitä, mitä he jatkuvalla syötöllä räävittömästi toitottavat tekevänsä, toki elintarviketeollisuus ja julkkiskokit olisivat haukkana siitä tehtyä ruokaa maailmalla markkinoimassa.

      Loppupeleissä suomalaisten elintarvikkeiden laatu ei kuitenkaan taida olla edes keskinkertaista. Valiokin joutuu 'jalostamaan' nyt suuren osan raaka-aineestaan maitojauheeksi, kun ei edes melamiininmaidon luvattuun maahan Kiinaan kelpaa juustoina tai muunakaan korkeampana jalosteena.

      Milanon maailmannäyttelyn tapaisen tapahtuman luulisi olevan niin tärkeä ja niin helppo uusien asiakkaiden hankintapaikka, että luulisi siellä Valion ja suomalaisten lihatalojen olevan ihan omaan piikkiinsä, ilman että tarvitsisi valtiota olla apuun huutamassa. Mutta kun heillä on tarkka tuntemus ja käsitys suomalaisen maataloustuotannon kykenemättömyydestä todelliseen laatuun, on tietysti ymmärrettävää ja viisasta, että he pysyttelevät hiljaa kotinurkissa soitelle sotaan lähtemisen asemesta.

      Valion on maitotilallisten täysin omistama yritys. Samoin niin Atrian kuin HKScanin osake-enemmistö ja määräysvalta ovat viljelijöiden hallussa.

      • MEESPUMMIJOPPEITRE

        :))))))))) SUOMALAASEHET LÄHRE MIHINKRÄÄHÄN JOS EIR NORJAALAASET, TANSKRAALAASET EIKR RUOTTALAASETKAHAAN,,:)))))))))))))


      • voijepulis

        Mitä ihmeen olkiukkoja tässä taas kyhäillään. Ei kai kukaan ole väittänyt, että suomalainen alkutuotanto tai teollisuuden jalosteet olisivat jotain ylivertaista maailmassa, kyllä hyvää laatua tehdään niin meillä kuin muuallakin, samaten huonoa ja kaikkea siltä väliltä. Jalostava teollisuus tekee juuri sen tasoista laatua mitä kuluttajat ostavat. Suomalainen laatu ja työnjälki ei maailmalla ole muutenkaan tunnettua eikä arvostettua, vaan se on brändinä tuntematonta ja mitäänsanomatonta suuressa maailmassa. Suomalaiset elintarvikeyritykset tekevät varmaan viisaasti kun eivät tuhlaa varojaan tukkoisille keski-euroopan markkinoille, siellä on ylitarjontaa aivan riittävästi.


      • vesipäähannula
        MEESPUMMIJOPPEITRE kirjoitti:

        :))))))))) SUOMALAASEHET LÄHRE MIHINKRÄÄHÄN JOS EIR NORJAALAASET, TANSKRAALAASET EIKR RUOTTALAASETKAHAAN,,:)))))))))))))

        Norjalla on öljyä jolla elättää kaltaisesi vähäjärkiset, Tanskalla on Euroopan VELKAISIMMAT KOTITALOUDET kaltaistesi riippakivien takia.


      • härskitörselson
        voijepulis kirjoitti:

        Mitä ihmeen olkiukkoja tässä taas kyhäillään. Ei kai kukaan ole väittänyt, että suomalainen alkutuotanto tai teollisuuden jalosteet olisivat jotain ylivertaista maailmassa, kyllä hyvää laatua tehdään niin meillä kuin muuallakin, samaten huonoa ja kaikkea siltä väliltä. Jalostava teollisuus tekee juuri sen tasoista laatua mitä kuluttajat ostavat. Suomalainen laatu ja työnjälki ei maailmalla ole muutenkaan tunnettua eikä arvostettua, vaan se on brändinä tuntematonta ja mitäänsanomatonta suuressa maailmassa. Suomalaiset elintarvikeyritykset tekevät varmaan viisaasti kun eivät tuhlaa varojaan tukkoisille keski-euroopan markkinoille, siellä on ylitarjontaa aivan riittävästi.

        On sitä ylitarjontaa täälläkin, usein syötetään sioille tai kaadetaan kusilaariin tukipummin toimesta.


      • BOTYLIIMYRKRYILL

        TANSKRALL O MRSA_KINKRUAHAN NIIR PÄÄSREEHEN JOPPEHEN KALTRAASEHET VELAALLISEHET TUSKRISTRAAHAN,,:))))))))))))


      • törsäpurkrughb
        BOTYLIIMYRKRYILL kirjoitti:

        TANSKRALL O MRSA_KINKRUAHAN NIIR PÄÄSREEHEN JOPPEHEN KALTRAASEHET VELAALLISEHET TUSKRISTRAAHAN,,:))))))))))))

        Kepulandia olisi Tanskan tavoin nesteessä ellei joku toinen maksaisi tukitilan ylläpitoa.


      • LUONROHONLAKEI

        SE MAKSRAAHAN JOKAAHAN EIR OSAAHAN KASVATRAAHAN RUOKRAAHANS,,:))))))))))


    • Jaajuuniin
      • genegenie

        Ja silti se kusi ei kelpaa enää edes ryssälle.


      • KOITRASPÄÄTRÄÄNY

        NOOR, JOKOOS SE TAKRIIHIN TAAS O NURIIHIN JOPPE,,,:))))))))))))

        VIIMEEREEKS ULIISIHIT KO VIETRIIHIN VENÄÄJÄLLL,,,,


      • salettia
        genegenie kirjoitti:

        Ja silti se kusi ei kelpaa enää edes ryssälle.

        Aivan varmasti venäläiset ottaisivat riemusta kiljuen Valion tuotteet vastaan jos Suomi irtautuisi EU:n talouspakoterintamasta, siitä ei ole pienintäkään epäilystä.


      • saklainen
        salettia kirjoitti:

        Aivan varmasti venäläiset ottaisivat riemusta kiljuen Valion tuotteet vastaan jos Suomi irtautuisi EU:n talouspakoterintamasta, siitä ei ole pienintäkään epäilystä.

        Nälkäiselle kelpaa jopa Suomessa tuotettu, meillä vaan tuetaan omavaraisuuten vedoten ei viennistä mainintaa, että näin!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      185
      4184
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      226
      2158
    3. 133
      1637
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1301
    5. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      63
      1018
    6. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      171
      1014
    7. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      77
      1007
    8. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      54
      942
    9. Mies, tunnistatko minut tästä

      🙋 Nainen, järkevä, mukava ja kiltti?
      Ikävä
      77
      915
    10. Tule mukaan

      Sanoisin sinulle jos uskaltaisin. Kertoisin miten kaipuu täyttää minut päivisin ja öisin huudollaan. Se huuto kaikuu sis
      Ikävä
      39
      904
    Aihe