Ensikertalaisen kysymyksiä

Jänskättää

Elikkäs juups.
Ensimmäinen lentoni on lähellä ja matka käy Lontooseen (Heathrown kentälle) Finnairilla.
Otan mukaan VAIN yhden tilavan repun joka menee käsimatkatavaroina. :)
Yövyn läheisen luona jonka kanssa tulen viettämään koko loma-aikani (viikon).

Mitä kannattaa ensikertalaisen huomioda tälläisessä tilanteessa?
Onko kellään antaa vaikka jotain muistilistaa mitä kannattaa pakata ja muistaa lentäessä?

Kiitos etukäteen jo avusta! ♥

19

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kjmnbvc

      Lentokoneen nousukiidossa pitää nieleskellä, että välikorvassa syntyvä paine-ero tasaantuu. Sama laskussa.
      Lennon aikana pitää keskittyneesti rukoilla, että lentopetrooli ei lopu tai siipi katkea.
      Siinäpä ne tärkeimmät.

      • Jänskättää

        Oi kiitos tämä pitää muistaa. ;D


    • Jänskättää

      Hei muuten! B)

      Finavian sivuilla lukee:
      "Nesteitä voit viedä matkustamoon korkeintaan sadan millilitran pakkauksissa. Yhteensä niitä saa olla vain sen verran, mitä mahtuu yhteen litran vetoiseen, läpinäkyvään ja uudelleen suljettavaan muovipussiin."

      - Eli SAAKO tuon litran vetoisen läpinäkyvän uudelleen suljettavan muovipussin lentoasemalta vai pitääkö/voiko sen hankkia itse?

      Sivuilla lukee myös:
      "Varaparistojen tai -akkujen kuljetus on sallittua vain käsimatkatavaroissa oikosuluilta suojattuna."

      - Miten suojaus tapahtuu? Otan mukaan power bankin (miksi kutsutaankaan) niin siksi mietityttää.

      Ja vielä: Mitä tavaroita voin jättää laukkuun turvatarkastuksen ajaksi ja mitkä pitää ottaa esille laatikkoon? Nesteet ainakin menee laatikkoon mutta voiko kännykän, kukkaron, avaimet ja muut sälät (ei vaatteet) jättää laukkuun. Entä akut? Akku varmaan menee laatikkoon?

      Anteeksi etukäteen jos kysymykset kuulostavat tyhmille. :D
      Haluan olla varma asioista ja luotan toisten apuun.

    • Lontoorae

      ööh yritän täs muistella viimevuoden turvatarkastusta.Laukku vaan laatikkoon ja ite kävelet läpivalaisusta ja ne voi kyl avata ja tarkistaa laukun sisällön ei aina.Sen jälkeen voi ostaa taxfreestä esim.juotavaa lennolle eikä niitä pakattu mitenkää,pillimehu hyvä ja pieni.Se mitä mun laukusta löytyy joka kerta on kosteuttavat savett pyyheet,käsihygieniaa kun olen pöpökammoinen:D.Passi,matkalippu,rahat ja känny siinä neljä tärkeintä asiaa mitä ehdottomasti pitää muistaa mukaan.Lentäessä ei muuta tuu mieleen kuin että puhelimen asentaa lentotilaan.Hyvää matkaa!

      • Jänskättää

        No jos laukkua purkamatta pääsee niin hyvä.
        Mutta jos pitää purkaa jotain sieltä niin hauan tehdä sen itse, en tykkää kun tuntemattomat räplää mun tavaroita. >:D
        Se että jos tarvitsee jotain ottaa esille erikseen niin se vaikuttaa miten repun pakkaan. Ja jos pitääkin ottaa jotain esille niin haluan tietää sen varmuudella koska minun hidastelu vaikuttaa kaikkiin muihinkin. Enkä halua tuntea murhaavia katseita selässäni. :'D

        Pöpöt ei pelota sinänsä, eikä sairastuminen. :P Mulle ennemminkin plussaa koska elän siinä toivossa että jos tulen kipeäksi niin vastustuskyky kasvaa.

        Passi, kukkaro (pankkikortti sekä pankista tilattua käteistä matkaa varten) ja liput tulee varmana otettua mukaan. :D

        Juotavaa ja syötävää en varmaankaan ota.
        Mua ahdistaa käydä vessassa tuntemattomissa paikoissa (nössö, I know!) joten liika juominen on ainakin iso nounou. Ehkä korkeintaan joku pillimehu ja energiapatukan voisin kitusiin huitasta just ennen lentoa jos nälättää. Tai sit ostan vaan glukoosipastilleja. :o

        Kiitos! Toivon että matka menee hyvin. x)


    • yxineuvo

      Sellainen neuvo tuli mieleen, että koska ehkä teet lähtöselvityksen kentän automaatilla, niin muista sen jälkeen pitää se automaatista tipahtava boarding pass tallessa ja käsillä. Sitä ne nimittäin pyytävät nähtäväksi ensin turvatarkastuksessa ja lopuksi vielä koneeseen mentäessä. Ettet siis laita sitä jonnekin laukun pohjalle ja joudu kaivelemaan sitä muiden odottaessa hermostuneina takanasi.

    • Hyväämatkaavaan

      Ota kotoa litran minigrippi, jos on, ja pakkaa kaikki nesteet, voiteet ja geelit siihen valmiiksi pienissä, korkeintaan 1 dl pakkauksissa. Muovipusseja saa yleensä Helsingissä kentältä ennen turvatarkastusta, mutta joskus ne on ollut loppu. Kun pussi on pakattu kotona valmiiksi, se on helppo nostaa turvatarkastuksessa repusta laatikkoon.

      Pillimehua ei voi ottaa koneeseen. Mitään muutakaan evästä, tai mitään, missä on nestettä ja joka on yli 1 dl, ei voi ottaa koneeseen. Energiapatukan ja glukoosipastilit voi ottaa mukaan. Jos glukoosipastillit näyttää lääkkeiltä, voit joutua ottamaan ne pois repusta ja näyttämään.

      Oikosululta suojattuna tarkoittaa, että navat ei saa päästä koskettamaan toisiaan. Kääri ne vaikka kelmuun. Powerpakki ja vara-akku pitää laittaa laatikkoon esille.

      Kaikki, mitä ei erityisesti pyydetä ottamaan pois repusta, voi olla repussa. Pääasia, että avaimet ja kännykät eivät ole mukanasi taskussa kun menet turvaportista. Kännykkä pitää joskus ottaa esille ja joskus se saa olla repussa. Riippuu, miten tarkkoja sillä kertaa ovat, ne kertoo sitten.

      Mikä sua jänskättää?

      • Voi-ottaa

        "Pillimehua ei voi ottaa koneeseen. Mitään muutakaan evästä, tai mitään, missä on nestettä ja joka on yli 1 dl, ei voi ottaa koneeseen."

        Tässä on kyllä käynyt ajatusvirhe. Totta kai pillimehua, vettä ja muuta juotavaa voi ottaa mukaan koneeseen. Ne pitää kuitenkin ostaa turvatarkastuksen JÄLKEEN.


      • Hyväämatkaavaan

        Totta, tarkoitin ettei voi ottaa kotaoa mukaan. Tässähän puhuttiin turvatarkastuksesta. Kiitos kun täsmensit. Tottakai voi ottaa juotavaa mukaan koneeseen, kun sen ostaa turvatarkastuksen jälkeen.


    • ProvoAloitus

      Aloittaja on provo...ettekö te nyt sitä osaa lukea rivien välistä?
      Tohelot vastailevat innokkaina . MUAAAHHHHHAAAAAAA

      • Asiaa_aina

        Paras vastaus provoihin on asiallinen vastaus. Sitähän provoilijat nimenomaan eivät halua. :D


      • samaamielta

        Juuri näin on. Jos kommentoijat alkaisivat antaa sellaisia vinkkejä, että turvatarkastuksessa irrotetaan varmuuden vuoksi hampaista paikat ja toisinaan ajetaan pää kaljuksi (se ei muuten olisi ihan ennenkuulumatonta, sillä Ceausescun aikana Romanian rajavartijat todella harrastivat sellaista), niin silloin provoilijat saisivat sitä mitä haluavat,


      • Asiallisuuskunniaan

        Ja asiallisista vastauksista saattaa olla hyötyä niillekin, joille jotkut asiat ovat oikeasti epäselviä.


      • Nmimerki

        Darude danstrom


    • provoataiei

      Turvatarkastus on se olennaisin, jossa ensikertalainen säätää:
      - nesteet ja tahnat on kaikki siinä litran minigrip-pussissa (saa myös kentältä)
      - ota rohkeasti 1-2 laatikkoa käyttöösi ja pakkaa ne ENNEN linjalle menoa, mieluummin väljästi kuin iso kasa roinaa
      - taskut tyhjäksi, takki pois päältä, kamat lootaan
      - kaikki ISO elektroniikka ja nestepussi laatikkoon läpivalaisuun myös
      Eli nesteet ja johdot tai isot kamerat/läppärit näkyy valaisussa riskitavarana ja niitä joudutaan penkomaan, jos ne on kassissa. Laita semmoset siksi suosiolla laatikkoon näkyviin, niin turvatarkastus vain vilkaisee. Itse taas kuljet metallinilmaisimen läpi eli jos on avaimet ja kolikot taskussa, hidastat.

      Käytännön vinkkejä:
      - ota mieluummin kaksi kassia (cabin bag personal bag), koska isot kassit pitää nostaa ylös lokeroihin ja ihmisiä vituttelee, jos alat kaivaa sieltä tavaraa kesken lennon. Eli kaikki lennon aikana tarvittava pienemmässä kassissa edessä istuvan penkin alla, niin selviät tyylikkäämmin.
      - Finnairin sapuskat on kallista pask.. eli jos sillä lennät, ota omat eväät mukaan. Leipää, salaattia yms voi tuoda myös turvatarkastuksen läpi, juomat vasta sen jälkeen.

    • Tärkeää

      Tärkein neuvo ehdottomasti. Muista painaa pysähtyy nappia että huomaavat päästää sinut pois oikealla lentokentällä.

    • tässälisäätärkeitä

      Jos sinulla on henkilökohtaisia lääkkeitä, niin muista ottaa ne mukaan. Esimerkiksi e-pillerit. Lääkkeet pitää olla pakkauksissaan ja pakkaukset laitetaan läpinäkyvään pussiin. Nykyään ei kyllä vaadita sen pussin ottamista erikseen laukusta. Varmuuden vuoksi pitää olla myös resepti. En ole kyllä tavallisista lääkkeistä pyytänyt englanninkielisiä versioita. Kanta.fi osoitteessa voi tulostaa e-reseptinsä. Lääkkeitä kannattaa ottaa hieman yli tarpeen, jos jonkun tuhkapilven takia joutuu viipymään maassa vaikka viikon ennakoitua pidempään.

      Iso-Britanniaan on hyvä matkustaa, koska sieltä voi ostaa ihan mitä vaan. Ainoastaan lääkkeiden kohdalla voisi tulla ongelma.

      Turvatarkastuksissa on sen verran vaihtelua kenttien ja lentoyhtiöiden välillä, että ikinä ei pysty kaikkea ennustamaan, mutta kannattaa lukea käyttämänsä lentoyhtiön ohjeet.

      Vettä kannattaa kyllä juoda, lentokoneen ilma on kuivaa. Vedenjuonti vähentää myös jalkojen turvotusta. Vähän ennen koneeseen menoa kannattaa käydä vessassa, niin Lontooseen pärjää ilman koneen ahtaassa vessassa käyntiä ja käytävällä jonotusta. Lontoossa taas kentällä on tilava vessa.

      Kaikki painavat tavarat laitetaan omaan jalkatilaan, etteivät putoile ihmisten niskaan, jos yläluukut avautuvat turbulenssissa. Ylähyllyille pistetään vain kevyitä asioita, kuten takkeja.

      Lentokoneessa villasukat ovat hyvät.

    • pronssiveistos

      Pakkaamisen lisäksi huomioi, että:

      Iso-Britanniaan suuntautuvissa matkoissa kerätään Suomesta tulevilta matkustajilta ns. API (Advanced Passenger Information) eli matkustajarekisteritietoja.

      matkustajan koko nimi
      syntymäaika
      sukupuoli
      passin numero, voimassaoloaika ja myöntämismaa
      kansalaisuus

      Matkustajia kehotetaan syöttämään APIS-tiedot sähköisesti etukäteen ennen lähtöselvitykseen saapumista. Tavallisesti tämä onnistuu lentoyhtiöiden Internet-lähtöselvityssivuilla.

      Ja sitten tietysti kannattaa huomioida, että koska Iso-Britannia on Schengen sopimuksen ulkopuolinen maa, niin Iso-Britanniassa on käytävä passintarkastuksen kautta mennen tullen. Sirupassilla automaattiset passintarkastusportit toimii ihan ok.

    • SeAP

      Hyvin meni molemmat matkat! :'D Kiitos kaikille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe