Kissan värikäs (kilpikonna) turkki!

Kultsi

Olen yrittänyt löytää kuvia tai juttuja kissoista, joilla on kilpikonna-värinen turkki (siis kirjava: ruskea, musta, valkoinen), mutta en ole löytänyt yhtään. Tietääkö kukaan jotakin Internet-sivua, mistä niitä voisi löytyä? Ovatko tämän väriset kissat harvinaisempia, koska niistä on vaikea löytää kuvaa tai tietoa? Itselläni on sen värinen tyttökissa.

26

9636

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kilppari

      ei ne sen harvinaisempia ole kuin muutkaan värit. katsoppa kissakirjoista kuvia ja sieltä löytyy tietoa myös sen värin erikoisuuksista. itsellänikin on kilpikonnakuvioinen narttu kissa

    • mamma39

      ei ole harvinainen kuin ainoastaan uroksilla. Pitkäänhän oli käsitys, ettei kilppari uroksia synny lainkaan, sitten todettiin, että kyllähän niitä syntyy mutta ne ovat steriilejä. No viimeisin tieto osoittaa nuo kaikki väitteet virheellisiksi, sillä on tosiaankin olemassa myös siitoskykyisiä kilppari uroksia jotka ovat geneettisestikin (eivät vain ulkoasultaan) kilpikonnia. Itselläni on tällaisen uroksen jälkeläinen, uros siis tosiaankin on myös geneettinen kilpikonna ja tuo onkin jo lähes jackpot, sen laskennallinen mahdollisuus kun on varmaan prosentin tuhannesosia.

      Kilpikonna värejähän on useita; ns. mustakilpikonna=puna-musta väritys, sinikilpikonna=sini-creme, suklaa-,lila- ja ruskeakilpikonnat, nuo edellämainitut lisättynä valkoisella ja kaikki nuo edellä mainitut vielä kuvioina. Ilman valkoista, kilppariväritystä löytyy myös naamio-kissoilta (colourpoint persialaiset, pyhät birmat mm.)sekä hopeakissoilta (kilpikonnahopeatabby mm.) sekä valkoisen kanssa savukissoilta (kilpikonnasavu-valkoinen mm.). Joillain roduilla hyväksytään kaikki hopeakissat valkolaikkumuunnoksina esim. norskit, maine coonit, siperiankissat.

      Kuvia löytyy varmasti kissakirjoista sekä netistä ainakin eri rotuesittelyistä ja kasvattajien kotisivuilta. liikkeelle voit lähteä vaikka SRK:n sivuilta (kissaliitto).

    • a.donis

      käyhän katsomassa Maincoon kissoja.
      os. www.kolumbus.fi/mainecoon
      ja löydät kiwoja, söpöjä kissoja ;)
      ja kilppari on aika yleinen siellä.

    • Pai

      Minun kotisivuillani on omasta kissastani kuvia ja siellä on myös linkkejä kissasivuille, josta voit etsiä lisää tietoa kilpikonnaväristä! Ne ovat jossain määrin harvinaisia, että ei ainakaan kissanäyttelyissä norskeja ole kilppareina paljoa. Toki kilppareita valkolaikuin on, mutta virallisia kilppareita ei ole tullut vielä vastaan kuin muutama!

      • mamma39

        tarkoittaa "virallisella" kilpparilla? kaikki kilpikonnavärit ovat aivan yhtä virallisia, ovat ne sitten valkolaikkuja, kuvioita tai ilman ja kelpaavat näyttelyihin aivan samalla tavalla. perskipuolella on joka näyttelyssä mukana kilpikonna värisiä kissoja niin laikkuina kuin ilman;-)


      • Pai
        mamma39 kirjoitti:

        tarkoittaa "virallisella" kilpparilla? kaikki kilpikonnavärit ovat aivan yhtä virallisia, ovat ne sitten valkolaikkuja, kuvioita tai ilman ja kelpaavat näyttelyihin aivan samalla tavalla. perskipuolella on joka näyttelyssä mukana kilpikonna värisiä kissoja niin laikkuina kuin ilman;-)

        Se virallinen olisi pitänyt laittaa lainausmerkeihin. Anteeksi virheeni! Tiedän että kaikki ovat virallisia, mutta en ole törmännyt vielä kovinkaan moneen kilppariin joka ei ole valkolaikullinen ja kisaisi oman norskini kanssa samassa sarjassa eli ryhmässä V eli 5. Pahoittelen vielä virhettäni!


    • LINDA 74

      HEI,KILPIKONNA KUVIOINEN (VÄRITYS.MUSTA ORANSSIN RUSKEA VALKOINEN) KISSA ON AINA NAARAS. TAI EI AINAKAAN IKINÄ NORMAALI UROS.ELI ON LISÄÄNTYMISKYVYTÖN.GEENI JUTTUJA.EI SE NYT NIIN HARVIANAINEN OLE MUTTA USEAMPI KISSA ON KYLLÄ JONKUN MUUN VÄRINEN-

      • ilpi-onna

        Kyllä meillä ainakin on ihan todistetusti lisääntymiskykyinen kilpparikuvioinen (juurikin musta-oranssinruskea-valkoinen) uros... Lieneekö sitten joku luonnonoikku, mutta pentuja on narttumme saanut eikä ole viimeisen kolmen vuoden aikana edes nähnyt muita kissoja.


    • hennauu9696

      Meillä on kanssa kilpikonna kissa Viivi.
      Tyttö myös. :)
      Siinä on siamilaista ja sitten joku oranssi iskä. :P

    • poumnhjk

      Minulla itselläni on "kilpikonna kissa". En tiedä harvinaisuudesta mutta oman kissani olen ostanut naiselta joka myi hylättyjä kissoja. Netistä ainakin löytyy kuvia hakusanalla kilpikonna kissa.

    • dunno

      ärsyttää kun en löydä että' mikä kilppari mun tyttökisu on, kun siinä on tummanharmaata ja vaaleanruskeaa ja valkosta :s ei mustaa laisinkaa :>

      • 5+5

        dunno..

        tarkista että lääkityksesi on kohdillaan!


      • euehe
        5+5 kirjoitti:

        dunno..

        tarkista että lääkityksesi on kohdillaan!

        Mites helvetissä toi nyt liittyy tohon dunnon tekstiin? Tarkista lääkityksesi? o.o


      • parempi myöhään

        Kissalla on diluurio eli värit on vähän kun haalistuneet. :)


      • diluutio :)
        parempi myöhään kirjoitti:

        Kissalla on diluurio eli värit on vähän kun haalistuneet. :)

        Se on diluutio eli vaalennos ja on kaikilla väreillä ja eläimillä ei vain kissoilla. Todellakin silloin värit näyttää haalistuneilta. Myös koirilla on olemassa sininen väri ja lienee vastaavasti diluutiogeenin vaikutusta. On olemassa kissarotuja joiden kaikki yksilöt ovat tuon diluutiogeenin omaavia, eli pennut on myös aina sinisiä (korat, venäjänsininen, kartusiaani).

        Diluutio vaikuttaa myös punaiseen laimentavasti, jolloin värinimitys on creme. Suklaasta tulee lila ja kanelista beige.


    • tyttökisulit

      Meillä on kaksi tyttökissaa puolikilppareina. :) Eli valkoinen pohja, jossa on ruskean, harmaan ja mustan eri laikkusävyjä.

      • puolikilpparia ei ol

        Ei ole mitään puolikilpparia, jos kissalla ei ole oranssia tai punaista väriä on se mahdollisesti ruskeatabbyvalkoinen. Ruskeakilpikonnavalkoisellakin on turkissaan punaista väriä. Kilpikonna on siis väritys jossa on AINA punaisen värin geeni joko täysvärisenä tai diluutiona.


    • Jensperi

      Meillä on kaksi sen väristä kissaa! :) Niissä siis on ruskeaa mustas ja valkoista

      • hohhoijaa,,

        niiiin, mitäs sitten? tuhansilla muillakin on sen värisiä kissoja. Ei mikään harvinaisuus..Paitsi jos on uros.


    • KissatRules!

      ihan hyvin ite ainaki löytää ku laittaa googleen kilpikonnakuvioinen kissaja kuva hakuun... mut ei varmaa sillo 12vuot sitte olli nii paljoo kuviikaa siel xD

    • Heipsankukkuu

      Mulla kilppari kissa, jonka väritys harmaa, creme ja valkoista tassuissa ja rinnassa. Tämän sävyinen kilppari on nimitykseltään sinikilpikonna :) ja oikeastaan jos tuota valkoistakin on, tarkempi nimitys on valkokirjosinikilpikonna. Että kyllä tosiaankin voi olla muun värisiä kilppareita, kuin sellaisia, joissa mustaa ja punertavaa väritystä :)

    • Kysymys0

      Minkä värisiä pentuja tulisi sinikilppari naaraalle (sini-creme-valkoinen) ja ruskeatabby urokselle?

    • Soolo

      mINÄKIN HALUAISIN KILPPARIKISSAN, MUTTA OLEN melko pävarma ottamaan toista kissaa, kun tämä nykyinen 7 vuotias, on niin kiltti, entäs jos uusi kissa ei olisikaan niin hurmaava..

    • Anonyymi

      Meillä on uroskissa, jonka väritys on harmaa-valkoinen-creme. Väritys on sitten ilmeisesti valkokirjosinikilpikonna :))

    • Anonyymi

      Kilppari= musta/oranssi musta/punainen tai musta/creme..harvinaisempia on musta/harmaa ja esm briteillä yleinen suklaakilppari. Valkoinen ei kuulu kilpikonna väritykseen ja jos kilpparissa on valkoista niin väri on kilpikonna/valkea. Myös tabby voi olla kilppari :) Sit on sinikilppareita sininen/creme :) Kilpparit on 90% aina naaraita.

    • Anonyymi

      Instagram
      klonkku_kissa

      Manta-kissani kilppari -värinen
      ja puolinaamainen (mitä olen pohtinut, mistä tuo ominaisuus johtuu)

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7000
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2731
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2303
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      86
      1987
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1695
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      8
      1502
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1387
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1361
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1278
    Aihe