Googlen oma elämä.

googleomikuvani

Kävin reissussa ja otin uudella luurillani kuvia. Ne siirtyvät automaattisesti googlen tililleni ja kokemattomana älypöhelinten ja niissä olevien lukuisten sovllusten käyttäjänä tämänkin tajusin vasta hetki sitten. Säikähdin pahasti että siirtyvätkö yksitysiluontoiset kuvani automattisesti myös johonkin internettiin yleisesti nähtäville. google kun on yhteydessä esim. Youtubeen ja ties mihin muihin videoiden ja kuvien jako- ohjelmiin. Tätä en ollut tullut edes ajatelleeksi.

Nyt reissun jälkeen kävin googlen tililläni ja hupsista keikkaa joku Assistentti- ohjelma on IHAN ITSEKSEEN väkertänyt lomakuvistani taustamusiikilla varustetun videokollaasin. Näky oli tragikoominen sillä reissuni kohdistui toisen maailmansodan aikaiselle keskitysleirille ja videokollaasin musiikki oli iloisen kepeää. Mitä vittua. Jos kys. googlen luoma ihmevideo olisi siirtynyt mystisesti ilman lupaani johonkin nettiin mua voisi syyttää varmaan holokaustin uhrien häpäisemisestä tällaisella hilpeällä videolla.

Mikä helvetin oikeus jollain googlella on tehdä kuvilleni yhtään mitään omin päin? Aivan kuin en pystyisi itse hallitsemaan sitä mitä joku nettikone tekee yksityisluontoisille tiedoilleni. Kaikki ei halua omia kuviaa jaella pitkin maailmaa! Tällaisia ylläreitä tuntuu tulevan sännöllisin väliajoin ja joka kerta hyppää sydän kurkkuun että ei kai nämä vain ole automaattisesti siirtyneet johonkin hemmetin julkisesti nähtävälle internetin sivustolle. Ärsyttä varsinkin yli 70- vuotiaan äitini puolesta joka yrittää opetella käyttämään omaa älypuhelintaan ja tykkää mm kuvien napsimisesta. Sitä voi helposti kuvitella että puhelimen kameralla otetut kuvat tallentuvat luonnollisesti vain kameraan. Miten helvetissä jonkun vanhemman ihmisen pitäisi oppia hallinnoimaan turvallisesti omia yksityisluontoisia tietojaan ja suojaamaan niitä vuotamasta pitkin nettiä, kun nämä tilit tuntuu elävän ihan omaa elämäänsä? mielestäni myös googlen yksityisyyssuoja- asetusten säänteleminen on liian monimutkaista ja monitulkintaista. Aina jää pieni epäilys että painoinkohan nyt varmasti kaikki yksityisyyssuoja- asetuksen nii ettei niitä kuvia ja googlen itse näpräilemiä videoita vuoda jonnekin nettiin kaikkien pällisteltäväksi ilman lupaa.

Turvallisinta taitaa olla palata perinteisen kameran käyttöön.

5

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • blackberryyy

      pakkoko sitä android puhelinta on käyttää? Oma valinta, pulinat pois.

    • Kooditin_

      Googlen tuotteita käyttää jokainen ihan vapaaehtoisesti, eikä ne kuvat siellä itsekseen muutu julkiseksi.

    • Koodie

      Googlella on oikeus, koska olet hyväksynyt käyttöehdot.

    • Vanhanaikainen oma WWW-sivusto, sisällön salaaminen ja salausavaimen toimittaminen vain niille, joiden haluaa sisältöön pääsevän käsiksi auttaa joissakin tapauksissa.

    • yäks

      Google on yksi maailman suurimpia aivopesijöitä, btw. Kahta ensimmäistä googlen hakutulosta pidetään totuutena, ja ne vaikuttavat ihmisten käyttäytymiseen. Ja näitä hakutuloksia voi manipuloida.

      Kun kaksoistorneihin hyökättiin, seuraavana aamuna kun avasin googlen, hakuvalikossa oli valmiina hakusana 9/11. Eli USA:n globaalia propagandaa: tämä on tärkeää,me amerikkalaiset olemme tärkeitä. Vaikka hyökkäyksessä kuoli vain vähän toista tuhatta ihmistä!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3827
    2. 209
      3058
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2594
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2044
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1485
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      178
      1402
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1287
    Aihe