Astutukseen suomenpystykorva/collie uros

Ares7

9kk ikäinen Ares olisi morsianta vailla Oulun seudulla :) Kyseessä terve ja hyvätapainen nuori herra.
Ares on keskikokoinen koira, säkä n. 50cm ja painoa n. 16kg.

Jos kiinnostuit, yhteydenotot s-postilla [email protected]

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kissi

      9kk ikäistä urosta ei ehkä kannattaisi vielä isäehdokkaaksi haaveilla tyrkkäävänsä.

      Saako tiedustella, miksi sinä edes haluat juuri tämän oman koirasi lisääntyvän? Mikä idea pentueella olisi? Ole ystävällinen, äläkä vetoa terveyteen (koirahan on vasta todella nuori) tai hienoon luonteeseenkaan, joka on varmasti ainakin 10 .

      • Ares7

        Uroskoiraa saa käyttää astutukseen jo 6kk vanhana.. Ja pentuehhan ei olisi tulossa itselle, joten jos joku pentueen tästä koirasta haluaa en minä ole se ,jonka tarvitsee sitä sinulle perustella.. Ja kyllä, koira on terve ja hyväluontoinen.. jos onasi ei ole, ei se tarkoita etteikö minun koirani voisi olla. Selvästikkään et ole kiinnostunut ilmoituksesta tarkoitetulla tavalla, joten säästä omaasi ja minun aikaani äläkä tuhlaa sitä tähän.
        Kiitos.


      • ettäs.kehtaat
        Ares7 kirjoitti:

        Uroskoiraa saa käyttää astutukseen jo 6kk vanhana.. Ja pentuehhan ei olisi tulossa itselle, joten jos joku pentueen tästä koirasta haluaa en minä ole se ,jonka tarvitsee sitä sinulle perustella.. Ja kyllä, koira on terve ja hyväluontoinen.. jos onasi ei ole, ei se tarkoita etteikö minun koirani voisi olla. Selvästikkään et ole kiinnostunut ilmoituksesta tarkoitetulla tavalla, joten säästä omaasi ja minun aikaani äläkä tuhlaa sitä tähän.
        Kiitos.

        Nyt järki käteen! Se, että uros voi astua naaraan jo 6 kk ikäisenä ei todellakaan tarkoita sitä, että sitä kukaan suosittelee! Ihan yleisesti edes pienillä koirilla ei SUOSITELLA alle vuoden ikäistä urosta noihin hommiin!

        On sullakin uroksen omistajana joku vastuu ja täytyy voida perustella miksi sitä astutukseen tarjoat. Siihen ei riitä se, että se on ton ikäisenä terve ja hyväkäytöksinen, niitä on maailma täynnä! Jos aihe on noin herkkä, että heti olet puolustusasenteella, niin jätä tommoiset koiramäärän lisäämiset ihan omaan tietoosi.

        KIITOS!


      • Ares7

        Jos minun välttämättä on teidän mielenrauhan säilyttämiseksi perusteltava, miksi haluan että nuori koirani pääsee nartun astumaan nii olkoon: tahdon sen pääsevän "tuskistaan" ja astumaan narttukoiran ennen kun pallit leikkuutetaan pois..

        Otin tietoisen riskin kun ilmoituksen tänne jätin enkä odota perusteluni teille kelpaavan..

        Noh.. mukavaa päivänjatkoa kuitenkin...


    • koirakiittänee

      Nimenomaan leikatavaksi menossa olevaa urosta ei pidä antaa astua. Nähnyt tarpeeksi vierestä astuneita joiden vehkeet on viety sittemmin. Huutavat ja nylkytävät kastroitunakin. Joko astutat ja säilytät vehkeet tai leikkaat nyt jos et halua huutoa jatkossa. Kyllä koira muistaa lopunikänsä jos kerran pääsee pukille. Typerin syy mitä kuullut astututtaa uroksen pääsevän tuskistaan. Himo uroja ei tule käyttää jalostukseen vaan täyspäisiä ainoastaan. Seropi kasvatusta vastaan ei ole minulla mitään vika on teettäjissä jotka menee aidan matalalta puolen. Jokaisella pentueen teettäjällä on vastuu varmistaa terveys ja luonne molemmilta vanhemmilta. Tosiaan kuten edellä mainitsi kivoja koiria on kierrossa jo tarpeeksi!

    • enjaksaollakohtelias

      Jos tarkoituksenani olisi ollut kysyä mielipiteitä astutuksesta olisin asian niin ilmaissut.. Vai olenko ymmärtänyt ilmoitukseni väärin...?

      Kommenttien sävystä päätellen olette naisia, olen pahoillani että teiltä on pillut ommeltu umpeen.....

    • kokeiluversio

      Samaa mieltä edellisten vastaajien kanssa. Pentuikäinen koira ei ole varteenotettava isäehdokas. Esim. useat perinnölliset sairaudet puhkeavat vasta myöhemin. Onko lonkat kuvattu? Terveys ei selviä päältäpäin katsomalla. Jos koira aiotaan kastroida, on astuminen typerä idea. Menetetään kastroinnin hyödyt ja koira pyrkii jatkuvasti astumaan narttuja kuitenkin. Asenteesi osoittaa tietämättömyyttä ja aika rankkaa koiran inhimillistämistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      171
      30865
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      247
      19855
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      412
      10294
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6485
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      26
      4468
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      195
      3922
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      63
      3622
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1557
    9. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      84
      1397
    10. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      50
      1349
    Aihe