Koira pissaa sisälle ja muutenkin usein

huolestunutomistaja

Hei.
Mulla on kohta 2-vuotias narttukoira, joka on alkanut pissailemaan sisälle sängyille ja matoille jne, oikeastaan vaikka mihin. Muutenkin ei jaksa pidättää yötä, vaan yölläkin täytyy lähteä ulos... Virtsatietulehdusta ei ole, se on tutkittu. Mikähän sillä voisi olla? Johtajuusongelmasta tuskin on kyse, tekee tarpeensa yleensä aina sillon kun muut ei näe ja oikeasti pidätyskyky tuntuu olevan lyhyt.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kasvain

      Koiralla ei ole mistään johtajuusongelmasta KOSKAAN kyse tuommoisessa, vaan jotain on vialla. Koirat eivät ala keskenäänkään pissailemaan kiusallaan, ja jos joku nyt edelleen vetoaa susitukimukseen jonka tehnyt tutkija on kumonnut itsekin, niin koirat sen enempää kuin sudetkaan eivät osoita johtajuuttaan kusemalla omaan pesäänsä... Mistä näitä johtajuus-juttuja edelleen oikein sataa? Jos koira yksinollessakin pissaa, se ei ole johtajuusongelma vaan ahdistusta, ja eroahdistus ei ole epäkunnioitusta vaan koiran "paniikkikohtaus". Tuhovimma on samaa jos ei ole tekemisen puutetta. Eikä se sitäkään tee epäkunnioittaakseen vaan koska sille samat asiat ei merkkaa. Ja ne pitää opettaa sille, mitkä on luvallisia mitkä ei, mutta ei ne sille sen enempää merkkaa silti. Ja jos ihminen ei edelleenkään tajua aktivoida koiraansa ja paneutua sen eroahdistukseen, ne ongelmat ei sitä johtajuutta hokemalla siitä lähde.

      Noin vaan kun taas tuli se johtajuus sieltä. Koiran pitäisi puhua monen mielestä suomeakin syntymästään lähtien ja kuin ihmeen kaupalla ymmärtää ihmisen ajatukset tai se "uhmaa" ja on "johtajuusongelma". Sitten selkeitä terveysongelmiakin aletaan tulkitsemaan jonkun ihmeen johtajuuden kautta: mitä vittua?! No, anteeksi, se ei nyt muuten liity tähän, mutta ihmeen paljon tätä nyt vaan näkee. En siis sano pahalla, vaan ihmettelen vaan.

      Mutta siis että kyse on nyt selkeästi fyysisestä viasta. Jos eläinlääkäri ei muuta keksinyt kun tuon, niin vaihda lääkäriä parempaan ja käy niin kauan että vika löytyy. Sokeritauti, jos juo paljon, hormonit, pidätyskyky, virtsarakon vika, kasvain viemässä tilaa virtsarakolta (ennen pystyi pidättämään, mutta jos kasvain kasvaa painamaan virtsarakkoa, se tietenkin pienenee ja pidätyskyky heikkenee) jne. etsi se vika, jossain se on. Ja virtsatietulehdus ei sitten aina näy siinä pissanäytteessä, vaan se näyte pitää ottaa virtsapunktiolla: otettiinhan se sillä?

      Tai jatkuva stressi, ja tietenkin itsestään selvimpänä olisi se, ettei se pääse riittävästi ulos, mutta käsitin ettei siitä ole kyse.
      Jos koira on jatkuvasti stressaantunut jostain, se voi aiheuttaa tuota, mutta sinuna sulkisin myös kaikki mahdolliset sairaudet pois. Etenkin sen kasvainvaaran takia.

      • takau

        Kasvain: Ihme vuodatus asialliseen kysymykseen. Ihmettelet, jos ihmisillä on erilaisia mielipiteitä asiasta. Itse kehotat ravaamaan eläinlääkärissä (turhissa) tutkimuksissa.
        Sisälle merkkailu ON johtajuusongelma. Mutta kaikki sisällä pissaaminen ei ole merkkailua.
        Olen tavannut tapauksen, jolla eroahdistustaipumus yhdistettynä muuttostressiin tuotti sisällepissaamista. Se loppui aikanaan.
        Yöajan koira pystyy pidättämään jo puolivuotiaana. Sinunkin koirasi on siis aloittanut tavan äskettäin, jo opitun sisäsiisteyden jälkeen? Onko koira levoton öisin? Missä se nukkuu? Oletko ihan varma, että sen ulospyytäessä sillä on todellinen tarve? Onko juoksukäyttäytymisestä kysymys? Saako koira lenkkeillessä riittävästi mahdollisuuksia merkkailuun? Nartutkin merkkailevat.
        Omassa pihassa merkkaileva koira voi siirtää sen merkkailun sisällekin, ellei lenkillä käydä riittävästi.
        Tässä vain muutamia ideoita mitä tuli mieleen.


    • dgrxdgr

      Juoko koira huomattavan paljon? Se viittaisi diabetekseen.

      Onko koira miellyttämisenhaluinen ja muuten moitteettomasti käyttäytyvä? Onko se pienikokoinen tai rotua, joka on altis sisäsiisteysongelmille? Jos ongelma ei ratkea ell käynneillä tai koulutuksella, niin kannattaa säästää itseä ja koiraa ja hankkia koiraa varten kissanhiekkalaatikko ja opettaa käymään siinä tarpeillaan. Ja seuraavalla kerralla hankkia jokin erirotuinen koira.

      • sokerikoira

        Viittaa vahvasti diabetekseen. Luovu kiireesti koirastasi ja hanki uusi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      246
      2399
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      173
      1529
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1376
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1095
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1089
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      980
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      218
      967
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      875
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      700
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      699
    Aihe