Huomio! Te jotka olette päässeet kynsisienestä!

kengätkövaihtoon

Asiasta on varmaan kilometreittäin ketjuja, mutta en jaksa nyt taas alkaa selata niitä.

Jos joku on todella parantunut kynsisienestä, niin oletteko sitten heittäneet pois kaikki kengät, niin kuin lääkärinkin ohje on. Mutta jos olette desinfioineet kengät, niin onko se sieni pysynyt poissa, vai uusinut?

Itsellä olisi kohta se kenkien pois heitto edessä, enkä millään raaskisi, ainakaan kaikkia... Toisaalta olisi kyllä kamalaa, jos sieni uusisi.

Onkohan Neo-Amisept tarpeeksi vahva aine tappamaan sieni-itiöt, sitä olen nyt jo suihkutellut kenkiini. Onko kellään kokemusta?

10

7010

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • a.p

      Tämäpä on vilkas ketju, nostetaanpa vähän, ettei huku muiden alle..

    • Sienessä

      Joskus noin 10 vuotta sitten oli kynsisieni ja söin siihen puoli iäisyyttä jotain lääkettä. Ihme kyllä sieni lähti pois. Kenkiä en desinfioinut ohjeiden mukaan enkä heittänyt niillä vesilintua. Olis tullu liian kalliiks. Mutta siitä huolimatta sieni pysyi poissa. Nyt pari kuukautta sitten totesin, että taas on sieni. Samoja kenkiä tuskin on moniakaan käytössä eli ei liene omaa perintöä tuo sieni. Aattelin kokeilla muita konsteja häätöön tällä kertaa. Jotkut on käyttäny vetyperoksidia.

      • parantunut

        Kynsisieneen on hyviä konsteja.pikkuvarpaan kynnen juuressa ulkoreunalla kynnen alareunan jakynsivallin kohtauspaikassa pikkuvarpaan ulkorenalla on akupiste.sitä kun vähän aikaa painaa tai hieroo kevyesti kynän päällä.se katoaa muutamassa päivässä.sitä täytyy tehdä kipeän jalan pikkuvarpaaseen ja voi myös tehdä toisenkin jalan pikkuvarpaaseen.minulla oli myös kerran niin paha kynsisieni,ettei mikään lääke auttanut.tämä keino auttoi ihan heti.yritti se tulla uudestaan,niin uusin boidon ja se loppui ihan heti.


    • Aurinkovarvas

      Väittäisin, että itiöitä ei saa millään sumutteella täysin pois. Väittäisin myös, että on enemmän omasta vastustuskyvystä (ja ehkä tottumuksista) kiinni, saako sieni-infektion vai ei. Äidilläni oli vuosia sitten jokin todella harvinaisen maaperän sienen aiheuttama sitkeä infektio. Se saatiin vihdoin paranemaan useammalla lääkekuurilla. Muistelen, että hän ei heittänyt kenkiä pois. Hänellä on rahaa vähän ja vain muutama kenkäpari. Sen jälkeen olen itse ollut tarkka, että käytän aina yleisissä saunoissa ja vastaavissa läpökkäitä, en kävele paljain jaloin. Itseäni lienee suojelee myös se, että jalkani eivät hikoa ja heitän yleensä aina sisällä kengät pois ja vaihdan tossut tai vastaavat (kotona olen paljain jaloin). Olen myös rohkeasti käyttänyt kirpparikenkiä, tosin ostan aina siistinnäköiset, jotka eivät ole kärsineet kosteudesta.

      Muistelen hämärästi tarinan, jonka mukaan jalkasieni olisi tullut sotilaiden mukana jostain trooppisista oloista. Että sitä ei olisi pohjolassa ennen ollut. Että sotilaiden kengät kastuivat ja sienirihmat viihtyivät koko ajan lämpimän kosteissa jalkineissa ja hautuneissa jaloissa. En sitten tiedä todenperäisyyttä. Joka tapauksessa jalkasienen voi liene saada monesta paikasta. Urheilija saa sen helposti kosteista yleisistä pesutiloista.

      Jalkasienien vihollinen on aurinko. Eräs rekkakuski alkoi intohimoiseksi paljasjalkakävelijäksi jo kauan ennen paljasjalkamuotia jalkasienen vuoksi. Jostain luomuvinkeistä luin, että säilöntään käytetty aine (Atamon) myös tuhoaisi tietyn tyyppisiä jalkasieniä. Sitähän se on tarkoitettu säilönnässäkin tekemään, tappamaan sieniä. Käyttöohjeesta en osaa sanoa.

    • harvesterikuski

      Geeli tai kuorintasukista kynsisieni ja ihon kovettumat tykkäävät kyttyrää. Pidin geelisukkia 72 tuntia jallaassa.
      Kun otin ne sukat pois niin sivuleikkureilla saattoi leikellä ne kynnet hyvin pieniks. Kun kynsityngät kuivui, niin valelin niitä ,3% peroksidilla. Kuohuivat niitä sieni-itiöitä ja likaa pois.

    • Lääkintämies

      Menet terkkariin ja hoitaja ottaa purkkiin näytteet jotka viljellään.Kestää kolme viikoa kun tulee varmuus sienen lajityypistä.Saat sen jälkeen sille tyypillisen tabletin jota syödään noin 100 päivää.Mikäli et ole allerginen kaikki menee hienosti.Varmasti sieni lähtee.Tämän jälkeen pidät aina puhtaita sukkia ja peset ja hoidat jalkojasi.Näin meni minulla 2 v sitten.Ei oo kynsissä enää sieniä.Ja lisäksi lääkkeet ovat halpoja.Näillä ohjeilla onnistut.Eli soitto ensin tk erikoissairaanhoitajalle ja aikaa varaamaan.

    • mepson

      Helppio homma.Varaa aika työkkäriin tai tk hoitsulle joka ottaa näytteet lääkettä varten.

      • onpahelppo

        Näytteiden otto tarkoittaa koko kynnen poistoa.


      • Anonyymi
        onpahelppo kirjoitti:

        Näytteiden otto tarkoittaa koko kynnen poistoa.

        Ei koko kynttä tietenkään poisteta. Siitä raaputetaan vain hitusia.


    • edellinen

      Ei tarkota , elä pelottele.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5678
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3485
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1875
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1473
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1360
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe