Isompi kissa "saalistaa" pienempää pentua

pelkuriemo

Osaako joku kertoa mitä kissani käytös tarkoittaa ja onko vaaraksi. Minulla on 14 kuukautinen leikattu kolli, jolle otettiin kaveriksi luovutusikäinen kolli. Pienempi on hyvin urhea ja mielellään aluksi meni tutustumaan vanhempaan. Vanhempi on jo lopettanut murinan, mutta nyt käytös on vaihtunut armottomaiksi jahtaamiseksi. Isompi ei päästä pentua silmistään. Se ahdistaa sen nurkkaan rajulla kädellä mätkien. Se pitää samaa ääntä jota pitää jahdatessaan/katsellessaan lintuja ja nuolee huulian aina pennun läheisyydessä. Tänään se puri pennun niskaa. Tutustuminen on tehty oikein pitkän kaavan kautta ja kaikki ohjekirjat luettu tapahtumaa varten.
Pelkään isomman olevan vaaraksi jos jäävät kaksin ja pienemmän traumatisoituvan.

8

543

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • karoliina312

      Kuinka kauan kissat ovat olleet yhdessä? Minun mielipiteeni on että isompi kissa puolustaa reviiriään. Ottaa jonkin verran aikaa ennenkuin se tottuu pienemmän olemassaoloon. Sitten se huomaa ettei siitä ole vaaraa.
      Itse kyllä pitäisin kissoja silmällä jonkin aikaa ettei mitään pääse tapahtumaan.

      • pelkuriemo

        Tänään tulee 4 päivää vasta, mutta kissojen vahtiminen on rankkaa koska niitä pitää pitää jatkuvasti silmällä.


      • karoliina213

        Joo, tutustuvat vielä, isompi määrää kaapin paikkaa, pienempi sopeutuu tilanteeseen. Ei mene pitkää aikaa kun tilanne selkeytyy. Nähdäkseni ei tarvitse enää niin kiinteästi vahtia.


    • KissanKanssaYössä

      Murina ja sähinä ovat pelkkiä varoituksia, jatkuva vahtaaminen ja agressiivisuus viestittävät siitä että se kokee itsensä todella uhatuksi ja puolustaa itseään ja reviiriään. Puremisella esimerkiksi joko yrittää saada sen lähtemään reviiriltään taikka näyttämään kuka on laumassa pomo. En itsekkään tiedä että yrittäkö se kumminkin saalistaa pennun. Ehkä toisenkin kollin kastrointi auttaa, muttei sekään varmaa ole.

      Molemmat ovat tosi nuoria vasta ja eivät ole olleetkaan sinulla kuin vasta vähän aikaa? Tutustumista pitää vain jatkaa ja antaa kissoille myös mahdollisuus selvittää omat paikkansa laumassa.

      Ainahan silmät ja korvat ovat vaarassa kun kissat riehuu, mutta molemmat ovat niin nuoria etteivät varmastikkaan pysty tekemään mitään isoa vahinkoa vielä leukavoimillaan? On mahdollista että pienempi kissa traumatisoituu pahemmin, jos asiat eivät lähde luistamaan yrityksistä huolimatta ajan kanssa, mutta silloinhan se on vain merkki siitä etteivät ne ole luotuja laumaelämään.

      Alistuuko pentu kun isompi satuttaa sitä? esim menee maahan makaamaan ja voi maukuakkin pelokkaasti. Ja jos menee niin jatkaako isompi silti sen satuttamista vai lopettaako?


      En tiedä mitä neuvoja on olemassa kissojen tutustuttamiseen, mutta kissat viestittävät luottamusta ja hyväksyntää ainakin niin että ne menevät maahan makaamaan siten että antavat vatsansa näkyä, usein kierivät ja kiehnäävät samalla maata vasten. Jos mahdollista niin yrittäisin saada molemmat kissat keskittymään täysin siihen samassa tilassa että niitä hellitään tai niille annetaan kissanminttua..

      • pelkuriemo

        Miuku on ollut minulla vuoden, sekin tuli kotiin luovutusikäisenä. Mouru ollut vasta 4 päivää. Pienempi alistuu kyllä ja paljastaa vatsansa, mutta ei inise. Kyllä miuku silloin yleensä lopettaa.

        Isompi ahdistaa sen nurkkaan ja lyö tai vaihtoehtoisesti toinen vaikka vaan nukkuu sylissäni ja miuku tulee vierellä rauhallisesti katsomaan, mutta kun silmä välttää, se hyökkää. Eikä nukkuva pentu voi sitä kyllä provosoida. Ajattelin että jos kissan antaa läpätä pentua, pikkuhiljaa se tottuisi ja läppäily vaihtuisi leikkeihin, mutta edistystä ei ole vielä tapahtunut. Tilanne vaan tuntuu niin raastavalta kun normaalisti luotan kisuun niin 100%


    • ennakoitavaongelmat

      Jos haluaa kaksi kissaa, on parasta ottaa ne heti pentuina samaan aikaan.sopivat niin parmmin.on vaara että isompi ei hyväksykkään pientä.kannattaa siis miettiä jo valmiiksi, että mitäs sitten tekee.kaikki kissat ei halua kaverikissaa, omistaja vaan haluaa, kun yksi ei muk riitä.toisaalta yhdessä kissassa on lemmikkiä ja hoitamista tarpeeki, miksi siis ahnehtia niitä enemmän,ja surra sitten kun kissat eivät nautikkaan tilanteesta.vaan stressaavat ja kärsivät.

    • telkkaritöllö

      kannattaa katsoa frii- kanavalta (kanavapaikka 16) ohjelma kissakuiskaaja. siinä käsitellää juuri tappeleviea kissoja ja muitakin ongelmakatteja hyvin järkeväti ja jopa omaan kotiin sovellettavissa olevin ohjein.

      • Minäkin seuraan tuota ohjelmaa.
        Jackson sanoi juuri hiljattain tulleessa jaksossa, että ruoka on kissan tärkein asia. Siinä totutettiin kissoja toisiinsa verkkoaidan molemmin puolin. Siirrettiin ruokakuppeja aina vähän lähemmäksi.
        Myös leikki on tärkeä väline. Kissoja voi vaikka leikittää yhtä aikaa, eri välineillä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      469
      11005
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      316
      7629
    3. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      28
      4615
    4. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      340
      2407
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      1817
    6. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1663
    7. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      192
      1410
    8. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      188
      1313
    9. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      6
      1194
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      54
      1028
    Aihe