Kysy jotain

9lasta

Täällä käy nykyään lähinnä vain lapsettomia ja pienperheellisiä.
Haluaako joku sellainen kysyä jotain 9 lapsne äidiltä?
Joku suurperheellinenkin toki saa... jos vain aihe löytyy.

24

670

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • pukkapukkadet

   Mitä sulta pitäis kysyä. Voivottelua vai kehumista, miten jaksat tehdä sitä ja tätä. Ittehän oot lapsesi pukannut. Pidä hyvänäsi.

  • 9lasta

   Kumpikin on ok. Tosin en ymmärrä miksi koet voivottelun tarvetta.

   • Bnx

    Moi Satu :D


  • siiskyllävaiei

   Kun toi yläkerran ukko sanoi: "Täyttäkää maa", niin ei kai sinun yksinäsi sitä pitänyt tehdä, vai ?

   • 9lasya

    Ei vaan "koska tahdoin suuren perheen ja elää sellaisessa. Minkäänsortin uskova en ole.


   • Vitsinvitsi
    9lasya kirjoitti:

    Ei vaan "koska tahdoin suuren perheen ja elää sellaisessa. Minkäänsortin uskova en ole.

    Et sitten vitsiä ymmärtänyt.


   • Vitsinvitsi
    9lasya kirjoitti:

    Ei vaan "koska tahdoin suuren perheen ja elää sellaisessa. Minkäänsortin uskova en ole.

    Ainiin. Mitä on 9lasya?


   • KaksiLastaRiittää

    Millä perusteella vanhalestojen kymmenlapsisuus on pyhempää ja kehuttavampaa kuin suomensomalialaisen kymmenlapsisuus ?


   • 9lasta
    KaksiLastaRiittää kirjoitti:

    Millä perusteella vanhalestojen kymmenlapsisuus on pyhempää ja kehuttavampaa kuin suomensomalialaisen kymmenlapsisuus ?

    Ei millään. Kuka sinulle on sellaista väittänyt?


  • 9lasta

   9 lasta. Anteeksi kirjoitusvirhe.

  • jfggngnfmhm

   Miten kasvattaa lapset yksilöinä isossa perheessä.. Miten esim. otat huomioon esim. sen että nelivuotias haluaisi hirveesti alkaa lukemaan, vauva tarvitsee jatkuvaa huomiota ja jos kaksi isompaa olisi vaikka erityistarpeisia.. Miten tämän nelivuotiaan saa opetettua lukemaan omaan yksilöllisen kehityksensä mukaan, vai onko hänelle vai sanottava että odota koulua? Miten onnistuu lasten kasvattaminen niin ettei isompien tartte työllistyä liikaa ja jos he osallistuvat lastenkasvatukseen mistä tiedät että he kasvattaa oikeudenmukaisesti ja pienempää kuunnellen?.. tuleeko joka lapsi kuulluksi? Nämä on kysymyksiä joita en ole uskaltanut kaveriperheen 11henkisen perheen äidiltä kysyä..

  • 9lasta

   Kaikki lapset meillä ovat osanneet lukea nelivuotiaana. Ensimmäisiä opetettiin ja muut ovat oppineet isompia matkimalla.
   Lasten työllistymistä tai osallistumista lastenkasvatukseen en tajua. Jokainen perheenjäsen (niin kuin toimivassa pienperheessäkin) toki osallistuu kodin ylläpitoon ikätasonsa mukaisesti, mutta "yönä" sitä en pidä.
   Kyllä. Jokainen lapsi on tullut kuulluksi. Sitä mieltä ovat nyt jo aikuistuneetkin lapset - ja ovat onnellisia ja kiitollisia sisaruksistaan.

  • Mymiina

   Oot melko sikiävää sorttia. Moni ei saa yhtään , mutta sinä eikun pakerrat. Vieläkö aiotte lisää hankkia, vai oletko eronnut ja hoidat lapset yksinäsi ?
   Pitää olla melko varoissaan, jos tuollaisen lapsilauman elättää, eikö ? Toisaalta elettihän ennenkin, lapsia oli paljon. Nykyään on elämä on paljon kalliinpaa, koska pitää olla enemmän tavaroita, harrastuksia, muotivaatteita ynnä muuta, ynnä muuta.

  • 9lasta

   En ole eronnut enkä enää saa lisää lapsia.
   Lisääkin olisi kyllä kelvannut.

   En koe mitenkään erityisesti pakertavani. Suurperheessä elän ja siitä nautin.

   • Mymiina

    Eli et vastannut tuohon kysymykseen , oletko yksin lapsilaumasi kanssa, siis tarkoitan että asuuko miehesi kanssasi ? Eikö ole muuten ole tänä päivänä kallista elättää niin monta lasta ? Tuskin lapsilisät riittävät lasten menoihin.
    Onhan se kiva jos lapsilla on sisaruksia ja he hyvin onnistuu elämässään. Vanhemmilla on aina hätä jälkikasvustaan ja teillä moninverroin jos ei kaikki menekään niinkuin piti.


  • 9lasta

   Mieheni asuu kanssani ja kaikki lapset eivät ole kerralla pieniä.
   Lasten elatus on valinta. Kukin sijoittaa siihen, mitä itse kokee itselleen tärkeimmäksi.
   Lapsilisät eivät todellakan riitä lapsen menoihin, mutta niin ei lie tarkoitus. Se on "lisää".

  • 987987765765

   Omituista miten noin vihaiset ihmiset eksyvät tänne raivoamaan, ovat ehkä osa juuri noita eronneita pienperheisiä, joiden oma haave isosta perheestä on tuhoutunut. En keksi muuta selitystä... + kyllä varmaan useimmat suurperheiset pitävät huolta lasten elättämisestä ihan omin avuin, eihän kukaan omasta tahdostaan nauttisi kymmenen lapsen kanssa köyhänä kitumisesta. Moni ihminen myös ottaa henkivakuutuksen ym. juuri mahdollisimman pahoja tilanteita varten jos ei muuten ole riittävästi varallisuutta jo takaamassa lasten elättämistä siis tässä pahimmassa tapauksessa, että vanhemmille kävisi jotain.

   Minulla olisi kysymyksiä:

   1. Odotan kolmatta lastamme ja toivomme mieheni kanssa isoa perhettä. 4 lasta sopisi meistä tähän, ehkä kuudes ja viideskin iltatähtinä. Juuri tuosta mahdollisimman pahasta mietin, mitenköhän lapsille voisi varmistaa hyvän kodin, jos meille kävisi jotain, siis minulle ja miehelleni. Isovanhemmista ei ole edes väliaikaiseksi avuksi kun ovat jo niin huonokuntoisia. Eikä muutenkaan ole sellaisia tuttavia, joiden kanssa voisimme sopia että huolehtisivat jos nyt molemmat kuolisimme. Tämä tuli mieleen vasta kun nämä kaksi jo syntyneet ,että mitä jos?.... no ehkä vähän vaikea kysymys, ehkä lapset saisivat jonkun hyvän sijaisperheen. Eivät kuitenkaan ole mitään sosiaalitapauksia, kyllä varmasti joku lapsia toivova huolehtisi. Onhan näitä SOS-lapsikyliä, mutta onko ne sitten huostaanotetuille. Miten siis käy normaalien perheiden lapsille? Tuli nyt ihan ekaa kertaa kunnolla mieleen.

   2. Tämä kolmas raskaus on vasta toisella kolmanneksella. Toinen raskaus oli ensimmäistä kivuliaampi (synnytys yhtä helppo). Paheneeko raskausvaivat aina vain raskaus raskaudelta. Toisaalta en enää tee fyysistä työtä, että jaksaminen voisi olla näin parempaa.

   3. Lasten kuljetus autolla? Vanhin on 4v+ 6kk, toinen 2v+3kk kun kolmas syntyy. Ei vielä olla päätetty vaihdetaanko auto johonkin xc90 vai meneekö vielä viisipaikkainen auto. Vanhinta ei kuitenkaan voi veilä kuljettaa pelkällä korokkeella. Olisi aika hankala ängetä keskelle taakse itse jos vauva etupenkillä. Millä te kuljette? Aina kahdella autolla?

   4. Kokeneelta koko perheelle kelpaavia ruokavinkkejä. Meidän lapset on aika nirsoja ja ruokahävikki jo nyt välillä naurettavaa. Mikä teillä kelpaa kaikille, myös pienimmille? Kuitenkin ravintoarvoja saisi olla ettei pelkkää perunaa?

   5. Parisuhde? Kuinka huomioitte toisenne, miehesi ja sinä. Me ollaan miehen kanssa kasvettu paljon lasten saannin myötä ja osaamme arvostaa mitä kaikkea toinen tekee perheen eteen. Kuitenkin joskus sitä kaipaa enemmän aikaa kahdenkeskeiselle läheisyydelle. Isolle lapsilaumalle on varmaan vaikea saada hoitajaa edes hetkeksi. Onko teillä kahden keskistä aikaa. Kouluikäiset varmaan viihtyy kavereillaan ja harrastukissa välistä. Siitä nuoremmat sitten mummolaan ja vauvan päikkäreillä kaksin? Vai riittääkö lähekkäin sohvalla makoilu vaikka lapset touhuaa ympärillä?

   6. Uskon että rakkaus riittää kyllä kaikille lapsille ja niitä hormoneita on isossa perheessä niin paljon, että kukaan ei jää läheisyyttä vaille. Mutta kuinka hermoraunioksi monen lapsen kanssa tulee? Iskeekö tuskainen menettämisen pelko milloin mistäkin? Onko sinulla tätä ongelmaa, kuinka hillitset sitä? Minua alkaa yleensä kaikkein ihanimmissa tilanteissa pelottaa... ehkä olen vain sekaisin

   Koitan vielä keksiä jotain kysymyksiä jos viitsit vastata. Kerro vain jos on jotain oleellista mitä haluaisit itse kertoa. :)

  • 987987765654543432

   Oho nyt vasta huomasin, että on aika vanha keskustelu :D no muutta jos joku muukin tämän löytää niin kiitos vastauksista

  • Anonyymi

   Melko hidas chatti, xc90 on kallis.

  • Anonyymi

   Koetko avaaja koskaan huonoa maatuntoa, kun olet tehnyt noin paljon lapsia? Tuhoat maapalloa, joka muutenkin n ylikansoitettu, mutta eihän se sinua heilauta. Sinulla lienee tähänkin jokin epärealistinen perustelu.
   Onko kaikki lapsesi täysin terveitä? Tulevatko kaikki yhdeksän tulevaisuudessa kouluttautumaan hyvin, tulevatko elättämään itsensä työllä vai jääkö heistä kuinka moni yhteiskunnan elätiksi?
   Kuinka monta vuotta olet itse elämässäsi käynyt töissä? Miten on, paljonko sinulla on yhteiskuntaa hyödyttäviä työvuosia jäljellä? Oletko korvannut yhteiskunnalle ilmaisen koulutuksesi?
   Näihin toivon vastauksen. Oletko loinen vai kunnon työssä käyvä ihminen?

   • Anonyymi

    Avaaja taitaa olla tuonilmaisissa ollut jo kohta 5 vuotta. Jos siis oli Satu Viipaleita-blogista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Avaaja taitaa olla tuonilmaisissa ollut jo kohta 5 vuotta. Jos siis oli Satu Viipaleita-blogista.

    Että ei ole kuluerä yhteiskunnalle millään tavalla. No saattaa nuorimmat lapset jotain orvoneläkettä saada.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Että ei ole kuluerä yhteiskunnalle millään tavalla. No saattaa nuorimmat lapset jotain orvoneläkettä saada.

    Nuorimmilla jäi isä eloon. Vanhimmat jäivät täysorvoiksi, mutta taisivat olla jo aikuisia.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hannu lupailee kertovansa faktaa!

   Hannu oli ilmeisesti tyytymätön eksänsä Martinan antamaan haastatteluun Me Naisissa ja avautui puoliltaöin stoorissaan. Kuvassa Rambo pentu ja tekstiä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   304
   4689
  2. Sanna Ukkola: " Päivi Räsänen tuomiolla, Isis-naiset vapaina. Mitä ihmettä?"

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1c17b3d7-cced-47fe-8c55-858ccb9e24dc Suomi on järjetön maa.
   Maailman menoa
   549
   3171
  3. Me Naiset: Martina Aitolehti on ekaa kertaa aikuisiällä sinkku - Suhde Pikkarambo Pikkaraiseen ohi

   Yrittäjä ja somepersoona Martina Aitolehti on elämässään uuden edessä, kun parisuhde on päättynyt. Sinkkuus: uhka vai mahdollisuus… https://www.suomi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   79
   2556
  4. Metsävaanija Adrian Rothermel

   Iltalehdessä hymisteltiin tätä Suomeen tuotettua pedofiilia. Oli saanut alennusta tuomioon ilmoittautumalla itse, kyseessä kuitenkin itsekkäät syyt,ei
   Laki ja rikos
   18
   2320
  5. Rita ja Aki Manninen päästävät "köyhät" ökykotiinsa: Hulppeat terassit, saunaosasto, uima-allas...

   Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen päästävät kamerat kotiinsa Rikkaat ja rahattomat tv-sarjassa. Ja kyllä heillä onkin totta tosiaan hulppeat tilat..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   34
   1816
  6. Martinasta hieno haastattelu Me Naiset -lehdessä

   Hieno haastattelu kauniista Martinasta. Jos hän olisi sotkeentunut huumeisiin tai rahanpesuun ja ollut vankilassa niin tuskinpa tekisivät haastattelua
   Kotimaiset julkkisjuorut
   331
   1678
  7. Suomessa vahvin talouskasvu sitten 1980-luvun lopun

   Kertoilee finanssitalo OP. Eläköön vasemmistohallitus! https://yle.fi/uutiset/3-12286727 "kokonaistalouden mittareilla elämme vuosina 2022–2023 vah
   Maailman menoa
   250
   1108
  8. Lestadiolaisten syrjintä

   Kellään kokemusta lestadiolaisten tekemästä syrjinnästä? Syrjivät jo pelkästään uskonnon takia. Muut ovat heille vihollisia, jos ei heihin kuulu. ht
   Oulu
   133
   1034
  9. Meidän välillä oli yhteys

   Tunsimme sen molemmat, eikö niin mies? En epäile, ettenkö olis ollut sun mielessä useamman kerran. Mitä tapahtui, kun kylmenit? Mun tunne sua kohta
   Ikävä
   50
   960
  10. PIKKARAMBO LUE TÄMÄ!

   Nyt kun Martina on tehnyt ikävän tempun, ja eronne jälkeen antanut haastattelun Menaiset lehteen, jossa on kertonut yksityisiä asioita suhteestanne, t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   881
  Aihe