Kysy jotain

9lasta

Täällä käy nykyään lähinnä vain lapsettomia ja pienperheellisiä.
Haluaako joku sellainen kysyä jotain 9 lapsne äidiltä?
Joku suurperheellinenkin toki saa... jos vain aihe löytyy.

24

1652

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pukkapukkadet

      Mitä sulta pitäis kysyä. Voivottelua vai kehumista, miten jaksat tehdä sitä ja tätä. Ittehän oot lapsesi pukannut. Pidä hyvänäsi.

    • 9lasta

      Kumpikin on ok. Tosin en ymmärrä miksi koet voivottelun tarvetta.

      • Bnx

        Moi Satu :D


    • siiskyllävaiei

      Kun toi yläkerran ukko sanoi: "Täyttäkää maa", niin ei kai sinun yksinäsi sitä pitänyt tehdä, vai ?

      • 9lasya

        Ei vaan "koska tahdoin suuren perheen ja elää sellaisessa. Minkäänsortin uskova en ole.


      • Vitsinvitsi
        9lasya kirjoitti:

        Ei vaan "koska tahdoin suuren perheen ja elää sellaisessa. Minkäänsortin uskova en ole.

        Et sitten vitsiä ymmärtänyt.


      • Vitsinvitsi
        9lasya kirjoitti:

        Ei vaan "koska tahdoin suuren perheen ja elää sellaisessa. Minkäänsortin uskova en ole.

        Ainiin. Mitä on 9lasya?


      • KaksiLastaRiittää

        Millä perusteella vanhalestojen kymmenlapsisuus on pyhempää ja kehuttavampaa kuin suomensomalialaisen kymmenlapsisuus ?


      • 9lasta
        KaksiLastaRiittää kirjoitti:

        Millä perusteella vanhalestojen kymmenlapsisuus on pyhempää ja kehuttavampaa kuin suomensomalialaisen kymmenlapsisuus ?

        Ei millään. Kuka sinulle on sellaista väittänyt?


    • 9lasta

      9 lasta. Anteeksi kirjoitusvirhe.

    • jfggngnfmhm

      Miten kasvattaa lapset yksilöinä isossa perheessä.. Miten esim. otat huomioon esim. sen että nelivuotias haluaisi hirveesti alkaa lukemaan, vauva tarvitsee jatkuvaa huomiota ja jos kaksi isompaa olisi vaikka erityistarpeisia.. Miten tämän nelivuotiaan saa opetettua lukemaan omaan yksilöllisen kehityksensä mukaan, vai onko hänelle vai sanottava että odota koulua? Miten onnistuu lasten kasvattaminen niin ettei isompien tartte työllistyä liikaa ja jos he osallistuvat lastenkasvatukseen mistä tiedät että he kasvattaa oikeudenmukaisesti ja pienempää kuunnellen?.. tuleeko joka lapsi kuulluksi? Nämä on kysymyksiä joita en ole uskaltanut kaveriperheen 11henkisen perheen äidiltä kysyä..

    • 9lasta

      Kaikki lapset meillä ovat osanneet lukea nelivuotiaana. Ensimmäisiä opetettiin ja muut ovat oppineet isompia matkimalla.
      Lasten työllistymistä tai osallistumista lastenkasvatukseen en tajua. Jokainen perheenjäsen (niin kuin toimivassa pienperheessäkin) toki osallistuu kodin ylläpitoon ikätasonsa mukaisesti, mutta "yönä" sitä en pidä.
      Kyllä. Jokainen lapsi on tullut kuulluksi. Sitä mieltä ovat nyt jo aikuistuneetkin lapset - ja ovat onnellisia ja kiitollisia sisaruksistaan.

    • Mymiina

      Oot melko sikiävää sorttia. Moni ei saa yhtään , mutta sinä eikun pakerrat. Vieläkö aiotte lisää hankkia, vai oletko eronnut ja hoidat lapset yksinäsi ?
      Pitää olla melko varoissaan, jos tuollaisen lapsilauman elättää, eikö ? Toisaalta elettihän ennenkin, lapsia oli paljon. Nykyään on elämä on paljon kalliinpaa, koska pitää olla enemmän tavaroita, harrastuksia, muotivaatteita ynnä muuta, ynnä muuta.

    • 9lasta

      En ole eronnut enkä enää saa lisää lapsia.
      Lisääkin olisi kyllä kelvannut.

      En koe mitenkään erityisesti pakertavani. Suurperheessä elän ja siitä nautin.

      • Mymiina

        Eli et vastannut tuohon kysymykseen , oletko yksin lapsilaumasi kanssa, siis tarkoitan että asuuko miehesi kanssasi ? Eikö ole muuten ole tänä päivänä kallista elättää niin monta lasta ? Tuskin lapsilisät riittävät lasten menoihin.
        Onhan se kiva jos lapsilla on sisaruksia ja he hyvin onnistuu elämässään. Vanhemmilla on aina hätä jälkikasvustaan ja teillä moninverroin jos ei kaikki menekään niinkuin piti.


    • 9lasta

      Mieheni asuu kanssani ja kaikki lapset eivät ole kerralla pieniä.
      Lasten elatus on valinta. Kukin sijoittaa siihen, mitä itse kokee itselleen tärkeimmäksi.
      Lapsilisät eivät todellakan riitä lapsen menoihin, mutta niin ei lie tarkoitus. Se on "lisää".

    • 987987765765

      Omituista miten noin vihaiset ihmiset eksyvät tänne raivoamaan, ovat ehkä osa juuri noita eronneita pienperheisiä, joiden oma haave isosta perheestä on tuhoutunut. En keksi muuta selitystä... kyllä varmaan useimmat suurperheiset pitävät huolta lasten elättämisestä ihan omin avuin, eihän kukaan omasta tahdostaan nauttisi kymmenen lapsen kanssa köyhänä kitumisesta. Moni ihminen myös ottaa henkivakuutuksen ym. juuri mahdollisimman pahoja tilanteita varten jos ei muuten ole riittävästi varallisuutta jo takaamassa lasten elättämistä siis tässä pahimmassa tapauksessa, että vanhemmille kävisi jotain.

      Minulla olisi kysymyksiä:

      1. Odotan kolmatta lastamme ja toivomme mieheni kanssa isoa perhettä. 4 lasta sopisi meistä tähän, ehkä kuudes ja viideskin iltatähtinä. Juuri tuosta mahdollisimman pahasta mietin, mitenköhän lapsille voisi varmistaa hyvän kodin, jos meille kävisi jotain, siis minulle ja miehelleni. Isovanhemmista ei ole edes väliaikaiseksi avuksi kun ovat jo niin huonokuntoisia. Eikä muutenkaan ole sellaisia tuttavia, joiden kanssa voisimme sopia että huolehtisivat jos nyt molemmat kuolisimme. Tämä tuli mieleen vasta kun nämä kaksi jo syntyneet ,että mitä jos?.... no ehkä vähän vaikea kysymys, ehkä lapset saisivat jonkun hyvän sijaisperheen. Eivät kuitenkaan ole mitään sosiaalitapauksia, kyllä varmasti joku lapsia toivova huolehtisi. Onhan näitä SOS-lapsikyliä, mutta onko ne sitten huostaanotetuille. Miten siis käy normaalien perheiden lapsille? Tuli nyt ihan ekaa kertaa kunnolla mieleen.

      2. Tämä kolmas raskaus on vasta toisella kolmanneksella. Toinen raskaus oli ensimmäistä kivuliaampi (synnytys yhtä helppo). Paheneeko raskausvaivat aina vain raskaus raskaudelta. Toisaalta en enää tee fyysistä työtä, että jaksaminen voisi olla näin parempaa.

      3. Lasten kuljetus autolla? Vanhin on 4v 6kk, toinen 2v 3kk kun kolmas syntyy. Ei vielä olla päätetty vaihdetaanko auto johonkin xc90 vai meneekö vielä viisipaikkainen auto. Vanhinta ei kuitenkaan voi veilä kuljettaa pelkällä korokkeella. Olisi aika hankala ängetä keskelle taakse itse jos vauva etupenkillä. Millä te kuljette? Aina kahdella autolla?

      4. Kokeneelta koko perheelle kelpaavia ruokavinkkejä. Meidän lapset on aika nirsoja ja ruokahävikki jo nyt välillä naurettavaa. Mikä teillä kelpaa kaikille, myös pienimmille? Kuitenkin ravintoarvoja saisi olla ettei pelkkää perunaa?

      5. Parisuhde? Kuinka huomioitte toisenne, miehesi ja sinä. Me ollaan miehen kanssa kasvettu paljon lasten saannin myötä ja osaamme arvostaa mitä kaikkea toinen tekee perheen eteen. Kuitenkin joskus sitä kaipaa enemmän aikaa kahdenkeskeiselle läheisyydelle. Isolle lapsilaumalle on varmaan vaikea saada hoitajaa edes hetkeksi. Onko teillä kahden keskistä aikaa. Kouluikäiset varmaan viihtyy kavereillaan ja harrastukissa välistä. Siitä nuoremmat sitten mummolaan ja vauvan päikkäreillä kaksin? Vai riittääkö lähekkäin sohvalla makoilu vaikka lapset touhuaa ympärillä?

      6. Uskon että rakkaus riittää kyllä kaikille lapsille ja niitä hormoneita on isossa perheessä niin paljon, että kukaan ei jää läheisyyttä vaille. Mutta kuinka hermoraunioksi monen lapsen kanssa tulee? Iskeekö tuskainen menettämisen pelko milloin mistäkin? Onko sinulla tätä ongelmaa, kuinka hillitset sitä? Minua alkaa yleensä kaikkein ihanimmissa tilanteissa pelottaa... ehkä olen vain sekaisin

      Koitan vielä keksiä jotain kysymyksiä jos viitsit vastata. Kerro vain jos on jotain oleellista mitä haluaisit itse kertoa. :)

    • 987987765654543432

      Oho nyt vasta huomasin, että on aika vanha keskustelu :D no muutta jos joku muukin tämän löytää niin kiitos vastauksista

    • Anonyymi

      Melko hidas chatti, xc90 on kallis.

    • Anonyymi

      Koetko avaaja koskaan huonoa maatuntoa, kun olet tehnyt noin paljon lapsia? Tuhoat maapalloa, joka muutenkin n ylikansoitettu, mutta eihän se sinua heilauta. Sinulla lienee tähänkin jokin epärealistinen perustelu.
      Onko kaikki lapsesi täysin terveitä? Tulevatko kaikki yhdeksän tulevaisuudessa kouluttautumaan hyvin, tulevatko elättämään itsensä työllä vai jääkö heistä kuinka moni yhteiskunnan elätiksi?
      Kuinka monta vuotta olet itse elämässäsi käynyt töissä? Miten on, paljonko sinulla on yhteiskuntaa hyödyttäviä työvuosia jäljellä? Oletko korvannut yhteiskunnalle ilmaisen koulutuksesi?
      Näihin toivon vastauksen. Oletko loinen vai kunnon työssä käyvä ihminen?

      • Anonyymi

        Avaaja taitaa olla tuonilmaisissa ollut jo kohta 5 vuotta. Jos siis oli Satu Viipaleita-blogista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Avaaja taitaa olla tuonilmaisissa ollut jo kohta 5 vuotta. Jos siis oli Satu Viipaleita-blogista.

        Että ei ole kuluerä yhteiskunnalle millään tavalla. No saattaa nuorimmat lapset jotain orvoneläkettä saada.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Että ei ole kuluerä yhteiskunnalle millään tavalla. No saattaa nuorimmat lapset jotain orvoneläkettä saada.

        Nuorimmilla jäi isä eloon. Vanhimmat jäivät täysorvoiksi, mutta taisivat olla jo aikuisia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      10030
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      412
      4390
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      90
      3016
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2855
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      230
      2668
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2664
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      153
      1855
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      71
      1710
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1620
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1423
    Aihe