MTK tunnustaa tukijussi kompetenssivajeen

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/maatalouden-tehokkuudessa-toivomisen-varaa-1.124907

objektiivinen tiedonvälittäjä, mediamestari MaaseudunTulevaisuus -niminen MTK:n järjestölehti toteaa tänään nettisivuillaan SuomiAreena -keskustelutilaisuudesta raportoidessaan, että:

"Maatalouden tehokkuudessa toivomisen varaa!"

Kun ottaa huomioon, minkälainen venkoilija MT artikkeleissaan onkaan, niin onhan tuo väkevä kannanotto.
Rehelliselle suomen kielelle käännettynä tuo lausuma tarkoittaa, syvässä kompetenssivajeessaan tukiaaan nosteleva ahneiden, suomalaisten talonpoikien 90% enemmistö on täysin toivoton tapaus, mitä tulee tehokkuuteen. Loisia ovat, parasiitteja. Raskas kiviriippa veronmaksajillemme.

40

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hameJOPAtyhmä

      onko sulla koskaan omia ajatuksia tai niinkuin vanha sanonta sanoo josset muuta keksi niin kerro vaikkapa totuus
      et ole kiinnostunut itämeren tilasta jota kaupunkilaiset kilvan saastuttaa
      et ole huolissasi vaikka kaupunkilaisilla ei ole kotimaista autoa
      sinua ei kiinnosta eu jäsenmaksu
      eikä kreikkaan laitettava 10 miljardia
      ei palkansaajien tehottomuus jonka mukaan jää hyötyä saamatta 70 miljardia euroa vuosittain
      vaan sen sijaan sinä vittuilet yrittäjille jatkuvasti mutta olet surkimus joka ei tee itse ikinä mitään
      mutta poikakaverisi kait taas kohta kertovat kantansa mt sinulle
      sinä se loinen olet me tuotamme ruokaa sinä käytät sitä ilmaiseksi
      1. saat sen alle tuotanto kustannusten
      2.valtio tukee sinun ruokaostoksiasi
      3.sinä pyrit tukemaan ulkomaalaisia
      4.räävit niille jotka pitävät sinutkin hengissä
      jos olisit kokonaan syömättä tai tuottaisit kaiken ruokasi itse silloin et olisi loinen
      viljelijä tuottaa ruokaa luulemasi hehtaarialalta 1000 kertaa tehokkaammin
      olet säälittävä luuseri

    • mitähalutaan

      Kuten artikkelissa todetaan "Arktisiin oloihin nähden viljelijät Suomessa ovat hyvin tehokkaita, mutta muuhun maailmaan verrattuna mistään tehotuotannosta ei oikeastaan edes voi puhua" eli koko tässä keskustelussa oli kyse siitä, että halutaanko Suomeen muun Euroopan kaltaista tehotuotantoa vai ei. Taitoa kyllä löytyy ja tekniikkaa sekä keinoja tehokkaaseen tuotantoon, mutta tähän asti Suomessa kaikki yrityksetkin Keski-Euroopan kaltaiseen tehotuotantotilaan ovat loppuneet byrokratiaan tai viimeistään kansalaisadressiin.
      Rakennekehitys on jatkuvasti kasvattanut tilakokoa, mutta samaan aikaan yleistä ilmapiiriä käännytetään aktiivisesti tehotuotantoa vastaan. Jos halutaan päästä normaalia rakennekehitystä nopeammin muun maailman mukaan olisi yleistä mielipidettä tehotuotannosta muokattava myönteiseksi sekä nykyistä suurempien tuotantotilojen rakentaminen mahdollistettava ilman ylitsepääsemättömiä ja kalliita byrokraattisia kiemuroita.

      Siis jos näin haluttaisiin. Jos taas enemmistö on pienen ja kauniin kannalla, silloin on kaikkien osapuolten hyväksyttävä tämä ja toimittava sen mukaan eikä haikaillakkaan tehokkuuden perään.

    • bhyutu

      Hei tukijussi suomessa on maailman suurimmat kansalliset maataloustuet taakse jää tälläiset pikkumaat kute italia,saksa,espanja jne."maatalousyrittäjiä n.60000 tuet 5mrd.työttömiä 450000 tuet 4,8mrd ansiosidonnainen 500päivää maataloustuet lopunikä.maatalous ei ole elinkeino ,oikea elinkeino pyörii vähintään omillaan tai mieluummin voitolla teillä tukijusseilla ei ole mitään riskiä kunhan valitatte iätajat.mut saadanhan me teijän elättäjät euroopan kalleinta ruokaa,onneksi on ulkomaisia tuotteita ja kauppoja että saa kunnon ruokaa eikä tarvii teijä mauttomia paskoja yrittää syödä.miksi esim. peltoja halutaan ostaa tai vähintään vuokrata jos teijän laiskojen tehoton tuottaa vain tappiota eikö pitäisi olla hyvillään että niistä pääsisi eroon ilmaiseksi vai miksi ne niin kiinnostaa ?Suomessa euroopan peltopinta alasta n. 15%ja maatalous koneista 15% eli rahaa tulee ovista ja ikkunoista ja oikeat yrittäjät ja veronmaksajat kustantaa.kotimaisiin elintarvikkeisiin pitää lisätä hintaan n.42%se on lähellä sitä mitä me maksamme oikeasti teidän siipeilijöiden tuottamasta paska ruuastase on sitä mitä saamme muka valtion tukemaa halparuokaa toivottavasti monikaan ei jatka teijän paskatiloja että häviätte suomesta oikealle tasolle niin ei tarvii esim . viljellä vehnää eläinrehuksi.

      • UUDESTAANUUDESTAAN

        :))))))) JOPPELL MENIIHRIHIN KUPPI TAAS NURIIHIN,,:))))))))))


      • mitäpaskaa

        onse kumma kun palkannussija ei maksa viljelijälle oikeaa tuotteen hintaa koska valtio vastustaa sitä ja kun oikeaa hintaa ei saa niin valitetaan ettei se ole elinkeino kun ei tule toimeen omillaan
        olen sitä mieltä että ruuan arvonlisäveron voisi nostaa 30% koska kuluttaja saa lisäansioo siitä kun on töistä pekkasilla se pitää laskea tuloksi ja näin saadut tulot voi käyttää vaikka alviin


      • landepaukkuÄO40
        mitäpaskaa kirjoitti:

        onse kumma kun palkannussija ei maksa viljelijälle oikeaa tuotteen hintaa koska valtio vastustaa sitä ja kun oikeaa hintaa ei saa niin valitetaan ettei se ole elinkeino kun ei tule toimeen omillaan
        olen sitä mieltä että ruuan arvonlisäveron voisi nostaa 30% koska kuluttaja saa lisäansioo siitä kun on töistä pekkasilla se pitää laskea tuloksi ja näin saadut tulot voi käyttää vaikka alviin

        Kaikki ei halua kustantaa Jukoveden läskipään mersuja ja etelän lomakämppiä.


    • turhaanarinaa

      Lintu kodossa, yltäkylläisyydessä makaavat läski perseet, nälänhädän taas koittaessa huudat sinäkin parasiitti ruokaa perse reikä kuivana.

      • missvucic

        Kepulandiasta tultiin 1867 kaupunkiin kerjuulle. Alkio opisto, Laaninen ja Pekkarinen ovat aivopesseet "muunnellulla totuudella" tukielätistä kreikkalaisen narsistin.


      • TYYRYOSAASPUMMI

        NOOR, KOMIAAT EIR JOPPEIN LAULUI LAULEREHEN,,:))))))))))


    • lopöäåu

      Joka kerta kun joku kirjoittaa faktaa suome tukijusseista niin ne ei kumota mitään vaan alkaa huutaa ja meuhkaamaan,aivan kuten suomen äänestäessä/liittyessä tukijussit huusi kuorossa ei sitten vasta kysyivät mitä siellä ehdotettiin.sitten kun oli liitytty tuli niin paljon verorahoja tilille että rahat olisi pitänyt jakaa kahdelle vuodelle kun menee veroja kun eihän niittä ole ennenkään maksettu jopa silloinen valtiovarainministeri viinanen tuohtui että tukijusseille pitäisi sallia verokierto.tarkistakaa tämä on faktaa ai niin kun te ette tiedä kuin fiktion luulette olvanne yrittäjiä mut muut maksaa 100 vuotta,raiskaatte meidän oikeiden yrittäjien nimen

      • JOPPEPIPIO

        JOPPE RAISKRAAHAN ITREITRENS,,:)))))))))))


      • paskayrittäjäolet

        vedä sää vittu päähäs oikeena yrittäjänä....opettele olee nöyrä niitte edessä jotka sut elättää vai tekisikkö töitä viä 2 viikon jälkeen siitä kun et olis syöny
        sitte ku pallopää elät ilma viljelijöide tuotteita tu sitte rääpii päätäs
        ihme paska ku soittaa suuta ja syö samalla suulla viljelijöide tuotteita..olet loine


      • JOPPEPIPIO

        NOOR, JOPPE EIR OLEEHEN YRITRÄJÄÄHÄN EREHES NÄHRY,,SIL VALKROTAKKIHISET KUU-UKRELIIHIT KANTRAAHAN RUUAHAN,,:)))))))))


    • LisääTehoa

      Turhat rajoitukset pois, sillä se on ratkaistu.

      Nykyinen EU-maatalouspolitiikkaan sidottu kansallinen tuki lopetettava ja tilalle Keski-Eurooppalaiset systeemit ja lait. Tehomaatalouden esimerkkimaassa Tanskassa tehokkuuteen on satsattu syytämällä maatiloille lainarahaa, jonka lyhennysvapaat kestävät kymmeniä vuosia ja kun viimein olisi lyhennysten aika eikä maatila kykenekkään niihin, vaan meinaa mennä konkurssiin, syöksyy valtio tässäkin apuun. Ainiin, varmaan ne rahat revitään tanskalaisilta veronmaksajilta, mutta onpahan maailman tehokkain maataloustuotanto. Toki tämä vaatisi myös ympäristön- ja eläinsuojelun vaatimusten löysentämistä. Huomattavaa löysentämistä, kun ottaa huomioon, että Suomen lait ovat jo tällä hetkellä Tanskaa tiukemmat ja niitä ollaan par'aikaa entisestään tiukentamassa.

    • aijaaaaa
    • kappasvaaan

      "Søndergaardin tilan ympärillä on harvaan asuttua maaseutua ja yhä vähemmän ammattitovereita. Sikatilat lopettavat ennätysvauhtia. Syynä on Venäjän viennin tyssääminen.

      Niinpä Søndergaard onkin voinut ostaa peltoa ja pari tilaa lisää. Hehtaari maksaa seudulla 120 000 kruunua eli 15 000 euroa. Maatalouslehdessä on ilmoituksia: 360–875 emakon ja 70–125 hehtaarin sikatilat maksavat 4,5–6,5 miljoonaa euroa.

      Tilalla on nyt 700 hehtaaria maata, neljän miljoonan euron liikevaihto ja velkaa 100 miljoonaa kruunua eli noin 13 miljoonaa euroa. Lainan korko on 0,4 prosenttia ja marginaali 1–2 prosenttia.

      Velkataakka ei ole niin lohduton kuin luulisi. Kööpenhaminan tulipalo 200 vuotta sitten synnytti systeemin, jossa viljelijä lainaa rahaa osuustoiminnalliselta rahoittajalta, joka puolestaan myy vastaavan velkamäärän bondeina eteenpäin. Lainaaja saa marginaalin ja kiinnitys kattaa velallisen konkurssiriskin.

      Tanskassa isot velat ovat tavallisia, sillä pitkästä lainasta voi maksaa vuosia pelkkiä korkoja. Nyt tiloja kaatuu siksi, että tilat ovat tulleet lyhennysvaiheeseen, eivätkä rahat riitä."
      "Tanskan 30 miljoonasta siasta enää 18 miljoonaa kasvatetaan lihaksi ja teurastetaan Tanskassa. Loput viedään elävinä porsaina kasvamaan Saksaan ja Puolaan sekä Romaniaan, Venäjälle, Baltiaan ja Sloveniaan."
      MT-2015-07-13

    • objkektiivinen-tiedonväl

      "Tanska tunnetaan tehotuotannon sikamaana, mutta nyt maa on alkanut kiillottaa imagoaan.
      Tanska on päässyt näin ottamaan ykköspaikan eläinten hyvinvoinnin mallimaana. Osa sen tekemistä muutoksista onkin tiukempia kuin EU vaatii. Ruotsi hyppäsi hyvinvointijulistukseen mukaan viime metreillä. Myös suomalaisia oli paikalla Kööpenhaminassa, mutta ministeriö ei mennyt julistukseen mukaan.

      ”Meillä nämä asiat ovat jo pääsääntöisesti kunnossa, lailla tai vapaaehtoisesti”, MTK:n eläinlääkäri, Leena Suojala sanoo.

      Suojalan mukaan Tanskakaan ei ottanut tuottajia tai teollisuutta mukaan millään tavalla vaan toimi poliitikkotasolla.


      Tanskan vakavimpia pulmia ovat taudit: sikojen lisääntymis- ja hengitystieoireyhtymä PRRS on vaikea saada hallintaan ja 2013–2014 ryöpsähtänyt sairaalabakteeri MRSA löytyy valtaosasta teurastamoista ja maatiloista.

      Ihminen ja sika toimivat bakteerin varastoina, ja vaikka MRSA ei tiettävästi tartu lihasta ihmiseen, se on vaikeuttanut vientiä Ruotsiin ja pilaa ikävästi imagokampanjaa.

      Suomessa ei ole PRRS:ää, porsasyskää eikä kapia, ja moni muu tauti on lähes kitketty. Miksi emme huutele puhtauttamme niin kuin Tanska?

      ”Ensinnäkään Tanska ei kilpaile näillä argumenteilla Suomen kanssa. Toiseksi meillä tiukemmat säädökset tulevat laista, joten esimerkiksi salmonellattomuutta ei voi käyttää mainosargumenttina. Tautipuhtautta voi kyllä käyttää ja käytetään laatuvastuu-sertifikaatissa”, MTK:n Suojala sanoo."

      Kertoo objektiivinen tiedonvälittäjä...

      MT-2015-07-13

    • laatuvastuu

      Ensimmäinen kansallinen laatujärjestelmä

      Laatuvastuu pohjautuu ensimmäiseen Eviran hyväksymään kansalliseen laatujärjestelmään. Viime vuonna voimaan tulleen uuden elintarvikelain mukaan elintarvikealalla toimivat voivat vapaaehtoisesti laatia omia laatujärjestelmiään.

      Kansallisen laatujärjestelmän tulee ylittää lainsäädännön vaatimukset joko ympäristövaikutusten osalta tai eläinten terveyteen, hyvinvointiin tai elintarviketurvallisuuteen liittyvien asioiden osalta.

      Kaikkiaan Suomessa on 1 640 tilaa, jotka pitävät sikoja. Näistä 1 440 on mukana järjestelmässä.

      Lauslahden mukaan suuri määrä kertoo siitä, että ala on sitoutunut järjestelmään."

      http://www.hs.fi/kotimaa/a1395212513540

    • ujbvglp

      Tänään lähtee 14:sta vrk en ole joutunut ostamaa ainuttakaa kotimaista elintarviketta onneksi on eräs saksalainen kauppaketju ja uusia ulkomaisia ketjuja toivottavasti lisää.uusi-seelantilaista nautaa,lammasta,espanjalaisia tomaatteja , mansikoita belgialaisia paistopisteiden hyviä patonkeja turkkilaisia kirsikoita yms ja kaikki maukkaita hyviä tuotteita ja itselle tuleva hyvä mieli kun joutuu vähemmän kustantaa erään eliitin traktoreita jotka ei taaskaan osallistu "yhteisiin"lamatalkoisiin!

      • JOPPEAKUSTAAHANSIMMUUHUN

        NOOR, KYL SAKSALAANE OSTRAAHAN KILVAHAN SUOMEST EUROOPAHAN HALVINTRA PARAAHAS LAATUST KAURAAHAN, JA PAKKAAHAN NE SIEL KO EIR JOPPEHEN KALTRAANE TUHERO DUUNARIHIN NIIT OSAAHAN SUOMESS PAKRATAHAN JA KYL SE LIIDLHIN KAUPRIAHAS NE SULRE SIT SAKSALAASENA MYY TYHMRÄ KO OOT,,,:))))))))))))


    • lamatalkoot

      jaa ettei osallistu lamatalkoisiin...

      "Satovahinkoja korvaava järjestelmä loppuu vuonna 2015."

      http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/puolet-viljelijöistä-ostaisi-kaupallisen-satovahinko-vakuutuksen-1.76830

      "Luopumistuki loppuu kokonaan. Luopumistuesta tehdään viimeinen laki nelivuotiskaudeksi, minkä jälkeen järjestelmää ei jatketa."

      http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/luopumistuki-loppuu-kokonaan-1.61003

      "Torstaina sovittu Etelä-Suomen kansallisen tuen ratkaisu siirtää vuodesta 2015 alkaen ison osan etelän 141-tukea saaneista tiloista suoran EU-tuen piiriin. Samaan aikaan Suomen EU:lta saama suorien tukien potti pienenee nykyisestä noin 550 miljoonasta."

      http://www.ts.fi/uutiset/talous/563562/Suomen maataloustuista loydettiin sopu

      "Maataloushallinnon vaikeudet ja ELY-keskusten väenvähennykset johtavat maataloustukien maksatuksen siirtoon ensi vuonna. Pääosa ensi vuonna haettavista tuista maksetaan vasta vuonna 2016.

      Ylinen kertoo, että Suomen yhteenlaskettu, vuosittainen maataloustulo on noin 700 miljoonaa euroa. Ensi vuodelta on siirtymässä 500 miljoonan euron tukimaksatukset vuodelle 2016."

      http://yle.fi/uutiset/tukimaksatukset_siirtyvat__viljelijat_eivat_saa_tyostaan_ensi_vuonna_palkkaa/7528140

      "Myel-maksu nousee liki 300 euroa."

      http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/myel-maksu-nousee-liki-300-euroa-1.19047

      "Pe­rus­tu­en tasa­osan tuki­taso tu­lee joka ta­pauk­ses­sa lä­hes puo­lit­tu­maan ai­em­mas­ta ar­vos­ta, kos­ka pe­rus­tu­keen koh­dis­tet­ta­va raha­mää­rä tu­lee pie­nen­ty­mään huo­mat­ta­vas­ti. Myös lisä­o­sien ar­vot tu­le­vat muut­tu­maan sa­mas­sa suh­tees­sa kuin tasa­osa. Vuon­na 2015 lisä­o­siin ei koh­dis­tu mui­ta leik­kauk­sia."

      http://maaseutuvirasto.mobiezine.fi/zine/70/article-3300

      Miten työntejäpuoli on osallistunut?

      • paperia

        työntekijäpuoli tyytyy puolet pienempiin korotuksiin me kun emme saa tukea niin onhan meille raha tultava työnteosta me teemme sentään 1700 tuntia vuodessa töitä maatalous saa tukea ja tienaa puolta paremmin


      • MEETÖIHRINPUMMI

        EIR TEILL IRIOOTREILL KUKAHAN MAKSRAHA,, DUUNARIHIT MAAILMAHAN VÄHITREHEN TÖISS VUORESS,,,:))))))))))

        EIR KUKAAHAN RUPIAHAN TOLLASTREHEN AIVOPIERUIN HOMMIAHAN TEKEEN, HÄVETRÄHÄS OLLAHAN NOIR TYHYMÄ,,:)))))))))))


    • Jaaahaaas

      Maatalousyrittäjän tulot voit katsoa taloustohtorin sivulta.

      Maitotillainen pitää kuukauden lomaa vuodessa, muuten lehmät on lypsettävä ja ruokittava joka päivä ilman lauantai ja sunnntai, arkipyhä, talviloma tai pekkasvapaita.

      • jåhååååå

        JAA PITÄÄ VAI KUUKAUDEN LOMAA
        sinä varmaankin et edes mene navettaan maitotilallasi kun orjat hoitavat sen


      • JotainSinnepäin
        jåhååååå kirjoitti:

        JAA PITÄÄ VAI KUUKAUDEN LOMAA
        sinä varmaankin et edes mene navettaan maitotilallasi kun orjat hoitavat sen

        Tarkempi määritelmä kuukauden lomalle olisi viisi-kuusi parin päivän pätkää ja ehkä yksi viikon loma. Kukaan eläintilallinen pysty kuukautta olemaan kerralla pois tilalta.


    • tehooon

      Suomalainen maajussi on maailman tehokkain.
      Tuottaa ruokavärkit suomalaisille maailman vaativimmissa olosuhteissa ja jää vielä mytävää espanjalaisillekkin.

      • to.tuus

        NIIN ENTÄ SITTEN TUONHAN NYT TIETÄÄ KAIKKI JOLLA VÄHÄÄKÄÄN ON AIVOJA KÄYTÖSSÄ
        kerro joku uutinen


    • xawx

      Taas Jopa sepittää satujaan jostain 90 prosentista, ei tuossa paneelissa sellaiseen viitattu. Esimerkkeinä tehottomuudesta oli lannoitteiden, siementen ja polttoaineiden tuonti ulkoa. Toisena esimerkkinä tehottomuudesta oli luomutuotanto, joka tosiaankin on satotuotoltaan ala-arvoisella tasolla voimaperäiseen viljelyyn verrattuna. Luomulla saattaa olla perustelunsa, mutta tuotannon tehokkuus on siitä kaukana.

      • pellervolainenvalhe

        Paras esimerkki kotimaisen maatalouden tehottomuudesta ovat EUn suurimmat maataloustuet.

        Saksa ja Ranska n. 50€ ja Suomi n. 400€ per kansalainen!!!


      • suurimmillemenee
        pellervolainenvalhe kirjoitti:

        Paras esimerkki kotimaisen maatalouden tehottomuudesta ovat EUn suurimmat maataloustuet.

        Saksa ja Ranska n. 50€ ja Suomi n. 400€ per kansalainen!!!

        Ja 90 % niistä maataloustuista päätyy 10 % suurimmille tiloille.


      • ÄLYEIRKEHITRYHYN

        JOPPE MONGERTAHAN SAMAAHAN LAUSRETTAHAN PÄIVRÄHÄS TOISEEHEN,,,:)))))))))))


      • pellervolainenvalhe
        suurimmillemenee kirjoitti:

        Ja 90 % niistä maataloustuista päätyy 10 % suurimmille tiloille.

        Miksi teille maksetaan tuki?
        Työtönkin on halvempi yhteiskunnalle kuin tuottamaton vijelijä...


      • etuudetkaupunkiin

        Miksi te kaupunkilaiset teette tälläisiä lakeja??
        Ettei vain kuitenkin olisi oma etu kyseessä!!


      • pellerolaisetvalheet

        Mtk mafia rules.. jälkiagraarinen yhteiskunta.
        Mitä kehittyneenpi yhteisö sen vähämerkityksempi on TUOTTAMATON viljelijä


      • chinkoromanovexomuist
        suurimmillemenee kirjoitti:

        Ja 90 % niistä maataloustuista päätyy 10 % suurimmille tiloille.

        Suomessa mitään pientiloja enää ole, ne on laajennettu muhkeilla tuilla ökykolhooseiksi jo aikoja sitten.


      • JOPPEPIPIO

        Mitä kehittyneenpi yhteisö sen vähämerkityksempi on TUOTTAMATON viljelijä

        :)))))))) KUU-UKRELIHIT NE JOPPEEL RUOKAHAN TUOTRAAHAN

        JOPPE TARKROOTRI, ET EIR OLEHEN KEHIITRYNYHYN SUOMIHI,,KO VILJEELIJÄHÄN O KUNINGRAS,, NORR MITRES SE NY SPURGU JOPPEHEN AIVROILL KEHIITRYS,,:)))))))))))


    • JOPPEPUMMEILLTUKEE

      Miksi teille maksetaan tuki? KOMIOOLLE VAINR KORVAHUSTRAHAN,,:)))))))))))

    • naistanähnytkään

      Kannuksen taikinaposki ei ymmärrä miltä näyttäää...mutta kaikki pohjnmaallaahllan kuvittelee olevansa komioita.?.
      peräkammari-pojan pisin reissu on suuntautunut kokkolaan

      • NAISRETPIRÄÄKOMIAANA

        NOOR, MULREHEN SAMAAHAN KO JOPPEHEN KAA EIR NY HOMOOSTRELL,,:))))))))))


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      195
      4815
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      123
      2997
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2334
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      139
      2334
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1972
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1546
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      115
      1472
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1383
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1210
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe