Koulumaksut nousevat

Hyshyshyshyshys

Aurinkorannikon koulussa nostetaan melkoisesti koulumaksuja elokuussa. Mihin nostaminen perustuu muuhun kuin lainojen kuittaamiseen? Asiasta on jo keskusteltu tälläkin palstalla, mutta keskustelu hävisi, miksiköhän ja kenenkähän toimesta? Isoa palkkaa nauttivan rehtorin?

262

4844

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyssytellään

      Aika outoa että keskustelu poistetaan jos kysyy koulumaksujen perinnästä? Siinä ei ole mitään vastoin sääntöjä.

    • MOTselvitys

      Nyt on jotain mätää kun asiallinen keskustelu poistetaan koulun 600.000 euron takaisinperinnästä. Aion itse ottaa suoraan yhteyttä Opetus ja kulttuuriministeriöön ja kertoa että joillakin on jotain salattavaa. Alkoi nyt asia todella kiinnostamaan. Verkossa on myös materiaalia paljon, ihan tarkastuskertomuksia.

    • hyshyss

      Nyt pitää olla hys hys. Ei saa mitään puhua menneistä vuosista ja siitä että koulu on tarkastettu ja paljon väärinkäytöksiä on löydetty. Tuhansia katkeria viestejä on kirjoitettu.Takaisinperintä 600 donaa on määrätty. Hiljaa halutaan olla. Jostain ne rahat on revittävä. En halua että meidän lapsien koulumaksuista maksetaan vanhat synnit.

      • Kaikkienpuolesta

        No perippäs henkilökohtaisesti niiltä jotka rahat kassasta pummasivat eli Helvelahti, Karppinen ja Langren, "pastori" Salmenin suosiollisella siunauksella.
        Nykyinen hallitus on tehnyt järjettömän työn siivotessaan troikan jälkiä ja raapimalla kasaan rahat koulun pyörittämiseen - rehellisesti - avoimesti ja ennen kaikkea lasten kannalta laadukasta opetusta tuottaen. Tarkastusraportti ei kerro kuin näkyvimmät herrojen keikaroinnit - niistä ei tosiaankaan täällä puhuta.
        Niille jotka tuon aikaisemman mätäpaiseen puhkaisivat pitäisi myöntää kunniamerkki - etenkin kun tälläkin palstalla olemme saaneet vuosia lukea mitä ihmeellisimpiä valheita milloin kenestäkin. Parhaat palat hoiti jopa paikallinen "news paper" - tosi news - aina.
        H. Asteljoki tekee loistavaa työtä - jatka samaan malliin - mutta jos rehtorille maksetaan vain 6000,- se on korjattava vastaamaan sitä mitä sylkykuppina olosta yleensäkin palkan päälle korvataan! Nykyinen rehtori on siis alipalkattu. Helvelahden palkka oli jo elokuussa 2008 tehdyssä työsopimuksessa enemmän, asia ilmenee raporteistakin. Nykyisillä näytöillä lisää liksaa hyvälle korruptoitumattomalle reksillemme, joka on kyllä tullut toimeen ilman että pojan skootteri on liisattuna koululle lisätienestiksi - noin yhtenä esimerkkinä tarkastuskertomuksesta, lue loput itse.
        Huom. takaisinperintä koskee tuon edellä mainitun troikan aikaa, ei nykyistä hallintoa, joka on joutunut sen rahoittamaan. Syy oli yksiselitteisesti ja vain se että oppilaaksi otossa ei välitetty paskaakaan valtionosuuden ehtoihin kuuluneesta kotikuntamääräyksestä, oikea kysymys kuuluukin miksi ei?
        Siksi että oppilaaksi otettiin kaikki jotka sisään saatiin ja mahtui, jotta budjetti saatiin reilusti ylijäämäiseksi - mikä sekin olisi pitänyt olla OKM:n ehtojen mukaan mahdotonta. Mihin kertynyt ylijäämä sitten katosi, se on kiinnostavaa
        seurattavaa ja selittää kiivaan valehtelun ja trollaamisen tällä palstalla.


      • koulu_toimii_hyvin

        Täysin samaa mieltä. Ainakin viimelukuvuonna, opetus oli erinomaista, lapset viihtyi hyvin ja koulussa oli hyvä henki.


      • tismalleenoikein

        Juuri näin on!!!


      • kylläonmenoa

        On häpeä jos koululla ei ole vara maksaa Paasolle samaa palkaa kuin keikariHlahdelle. Taso on aivan toinen.


      • Avutontatasoa
        kylläonmenoa kirjoitti:

        On häpeä jos koululla ei ole vara maksaa Paasolle samaa palkaa kuin keikariHlahdelle. Taso on aivan toinen.

        6000 siitä ettei osaa tehdä edes lukkareita? Taso on tosiaan toinen.


    • Pysytäänpäasiassa

      Mitähän tekemistä tällä jatkuvalla kouluasioista jankuttamisella on matkailun kanssa? Ylläpito toimii täysin oikein, jos poistaa matkailupalstalta asiattomat kirjoitukset. Näille koulu- ja muista asioista jatkuvasti nariseville voisi varmaan perustaa aivan oman palstan, jos sellaista ei ole jo valmiina.

      • asiaakoulusta

        Kyllä nämä kouluasiat kiinnostavat matkailijoita, jos ollaan pidemmän aikaa jossain, niin pitää lapsille olle koulukin tarjolla. Kahden peruskoululaisen isänä minuakin asia kiinnostaa, vaikka nyt ei tarvetta olekaan.


      • MinäjaPekka

        Toimittakaa palstan ylläpitäjälle lista koulun vanhan hallinnon jäsenistä ja heidät kirjoituskieltoon tällä palstalla- TULISI HETKESSÄ SIIVOTTUA KOKO KESKUSTELU!!

        Nämä tyypit tunnistaa joka tapauksessa heidän asenteistaan. Muutama pelle trollaa vuodesta toiseen katkeroituneena kun tuli lähtö käärmeenpesästä ja uutta lypsylehmää ei nykyisessä taloustilanteessa löydykään enää.

        Tai jos nämä keskustelut vaatisivat oman nimen käyttöä - täällä olisi tosi hiljaista!


      • Suhmuran.Sandra
        MinäjaPekka kirjoitti:

        Toimittakaa palstan ylläpitäjälle lista koulun vanhan hallinnon jäsenistä ja heidät kirjoituskieltoon tällä palstalla- TULISI HETKESSÄ SIIVOTTUA KOKO KESKUSTELU!!

        Nämä tyypit tunnistaa joka tapauksessa heidän asenteistaan. Muutama pelle trollaa vuodesta toiseen katkeroituneena kun tuli lähtö käärmeenpesästä ja uutta lypsylehmää ei nykyisessä taloustilanteessa löydykään enää.

        Tai jos nämä keskustelut vaatisivat oman nimen käyttöä - täällä olisi tosi hiljaista!

        Hyvä, nyt laitetaan suut tukkoon ja kirjoitetaan vain positiivisia asioita. Vähän on hallinnossa tullut lapsuksia mutta lakaistaan ne maton alle, pian ne unohtuu. EI OLLA OMAN PESÄN LIKAAJIA. Ei sitä aina muista kuittia vaatia ja sitäpaitsi kavereilta kun ostaa niin tietää mitä saa. Eihän satatonnia ole iso fiba. Oppilaiden vanhemmat ovat keskimäärin varakkailta ja ei se heillä tunnu jos suhmuroinnit kustannetaan heillä monen vuoden aikana. Laadukas opetustyö vaatii vähän extraa.


    • Paljonääntä

      En ymmärrä, miksi täällä pitää olla hiljaa. Kyllä kouluasiat liittyvät matkailuun Aurinkorannikon osalta. Hyshyshys - ei todellakaan.

    • Uusimätähallitus

      "Nykyisen hallituksen toiminta on avointa" joo, todella.... Entä se mysteerilaina, jonka myöntäjiä ja ehtoja ei kerrottu edes hallituksen jäsenille? PJ nimittää itsensä PJksi ilman yhtään kokousta, vaaleilla valittuja hallituksen jäseniä erotetaan ilman yleiskokousta jne jne jne jne.... Koululla tehdään paljon hyvää työtä ja varsinaisesta arjesta vastaavista ei pahaa sanaa, mutta uusi hallitus on ollut vähintään yhtä salamyhkäinen ja diktatoorinen kuin edellisetkin....

      • Turhayrittää

        Koulun ikioppilaiden kotipaikkailmoitukset saavat Väyrysen jalasmökinkin vaikuttamaan ihan asialliselta. Kaikki vieläpä nykyisen hallituksen neuvoilla ja myös hallituksen jäsenten omille lapsille.


      • ksukka

        Tässä kirjoittavat perseellepotkitut. Miksi kukaan järkevä rahoittaja suostuisi antamaan tietonsa tällä palstallakin esiintyvien kusipäisten raakkujien käyttöön - ei tosiaankaan ikinä. Pientä rajaa.


      • Slääkettä

        Voi, voi. Kielenkäyttöön on niin asiallista.molisikohan ksukalla lääkkeenottoaika?


    • Tähänontultu

      Uusimätähallitus puhuu asiaa. Todellakaan ei ole avoimuudesta tietoakaan.,Asteljoen hallituksessa. Ja Paason toimissa. Työntekijät pelkäävät, kenen kanssa voi olla tekemisissä ....

    • Eisuhmuroinnille

      Nykyinen hallinto avointa. Jopa joo, anna mun nauraa. Milloin se Paaso on hakenut rehtorin paikkaa ja milloin hänet on siihen valittu vakituiseen? Ei yhtään suhmurointia, ei! Ja palkka on tuplasti open palkka, vaikka koulutus on sama. Ei haise, ei ollenkaan

      • pohjasakkaataas

        Perseellepotkitut sutkit vinkuvat netissä, joka onkin ainoa kanava päästä noilla heidän avuillan esille edes jollain tavalla. Kyllä olette avuntonta p-sakkia.


    • Lapsetmuualle

      Tällainen sotku, en kyllä lapsiamme kouluun laita, ennen kuin tämä jengi puolin ja toisin on poissa koulun ympyröistä.

    • TilituliTilimeni

      Koululle on avattu myös lahjoitustilit. Jos annan rahani koulun lahjoitustilille niin voinko olla varma että kaikki rahat menevät kokonaisuudessaan kähmintään. En halua tukea missään nimessä opiskelua vaan vanhan koulun suhmurointia. Tilin haltijat saavat jakaa sen sitten periaatteella sulle-mulle-sulle-mulle.

      • Viisasvaroo

        Varoitus: Juha, Ismo, Timo, Sakari, Janne et kumppanit ei oo enää yhdistyksen puikoissa, rahasi menisivätkin lasten koulun hyväksi!!!!!!
        Parempi sun on ryypätä ne yksikseen parvekkeellas Eppujen Tuhansien Murheellisten Laulujen Maan säestyksellä ja ootella seuraavaa työkyvyttömyyseläkkeen maksupäivää.


    • Alankomaa

      Se nyt on ihan yx hailee,maksaako se koulu 1000€ vai 4000€/vuosi. Sehän on vain lyhytaikaisille 1-3v opiskelulle tarkoitettu. Jos joku aikoo pitempää oleskella niin pennut Espanjalaiseen kouluun tai yksityiseen opetukseen!

    • Uuttaväkeäkehään

      Parasta olisi, että kaikki vanha hallinnosta uusitaan, niin koulu pääsee aloittamaan puhtaalta pöydältä. Siis rehtori ja pj vaihtoon. Ja rehtorille palkka kohtuullistetaan. Ei enää 6-numeroista summaa!

      • Kysymysmerk

        6-numeroinen palkka? Ei kai nyt sentään?


    • TAXfree0

      Koulua pyöritetään suurelta osin suomalaisten veronmaksajien rahoilla, joten olisi vähintäänkin asianmukaista, että koulun toiminta olisi täysin avointa ja läpinäkyvää. Avoimuus lopettaisi tälläisen spekuloinnin koulun ympärillä. Miksi edelleen salaillaan koulun asioita ja rahoittajia, jos toiminta kestää päivänvalon ?

      Koululla on selvät ohjeet oppilaiden kotipaikasta, mutta tälläkin asialla kikkaillaan Suomeen veronsa maksavien piikkiin. Koulun asioita hoitamassa on ollut ja on vieläkin henkilöitä, jotka eivät ole vuosiin maksaneet tuloistaan veroja Suomeen. Nämä taxfree vanhemmat kuitenkin ovat jostain syystä toimineet hallinnossa, miksi ?
      Aurinkorannikon koulu on hieno asia, mutta omanedun tavoittelijoita pyörii liikaa koulun ymparillä. Mitäpä jos osallistuisimme kaikki reilusti omalla panoksellamme koulun rahoitukseen, vaikkapa maksamalla näitä yhteiskunnan määräämiä veroja, kuten muidenkin lasten vanhemmat. Ilman veroeuroja tätä hienoa koulua tuskin olisi edes olemassa, mutta eipä tarvitsi valittaa koulumaksujen noususta.

    • Outosoutoa

      No onhan se kumma, mihin koulumaksujen merkittävä nostaminen perustuu, tarkastuskertomuksen mukaan koulumaksuja pitäisi alentaa eikä nostaa. Maksetaanko tässä rehtorin suurta palkkaa ja lyhennetään huippukallista lainaa ja vielä varaudutaan takaisinmaksuun valtiolle?

    • 998u889

      Koulun talous on hölmöilty kuralle ja nyt on velanmaksun aika. Ei ole kallista vieläkään.

      Veronmaksajat sponsoroi.

    • Kallistaon

      Niin samaa mieltä edellisten kanssa. Missä muuten SE-lehti ja Katian jutut koulumaksuista?

    • naapurisota

      Täälläkin matkailupalstalla näkyy Suomalaisten pinttynyt kateus ja katkeruus muita
      ihmisiä kohtaan. Kaivetaan vanhoja juttuja esille jne. Supisuomalaista touhua. Taidampa pysyä kaukana siltä suunnalta ja ohjata lapseni fiksumpien ihmisten seuraan.

    • hyssäillään

      Eihän me mitään. Ollaan hiljaa vaan eikä arvostella ketään. Jos vähän rahaa on kulunut ohi virallisten suunnitelmien, ei se nyt niin paha asia ole. Euroja saa uusia eikä se suoraan keltään ole pois jos muutama satatonnia on kateissa. Täytyy sitä vähän ylimääräistä saada jos yhteisiä asioita hoitaa. Eikä niitä kuitteja ole aina aikaa selvitellä, pistetään jemmaan sitten kerralla vähän enemmän. Pääasia että ei liata omaa pesää. Sehän on selvä asia että kaveripiirissä voitot jaetaan tasan, ei siitä jää ulkopuolisille. Rapatessa aina vähän roiskuu muutenkin. Kannattaa painottaa oppimisen ihmettä eikä kaivella koko ajan tilejä ja muutenkin suhmurointivihjailut ovat taaksejäänyttä elämää. Velat on nyt kuitattu. Edetään hymyssä suin ja otetaan auringoa. Lakaistaan ikävät asiat maton alle ja kieltäydytään puhumasta niistä kokonaan.

      • sehänonselvä

        Jos näin on käynyt niin onko asian tiimoilta käynnistetty esitutkinta poliisin taholta? Kyllä välistävetäjät tulee saada vastuuseen.


    • Hiljaahiljaa

      Hyshyshys! Rehtorille yli 6000 euron palkkaa ja pj:lle hyvät korvaukset. Kyllä vallassa kannattaa olla.

      • pahvikoura

        Tämähän on ihan tyypillistä SUOMALAISTA toiminta tapaa: Hyöty mulle, laskut ja vastuut muille, mutta ihan tavanomaista OPETTAJIEN toimintatapaa.


    • Ihmetellään

      Koulu alkoi, mutta selityksiä ei vaan saa kohonneisiin koulumaksuihin. Eikö Katia nyt harrasta tutkivaa journalismia?

      • sinnepaintulossa

        No kertokaa ihmeessä paljonko ne koulumaksut nousi ! Paljonko siellä vuodessa joutuu maksamaan koulusta? Eikö se olekaan ilmainen, kuten Suomessa suomalainen koulu? Kiinnostaa vaikkei ole ko. koulussa lapsia.


    • Nousoonousoo

      Vai koulumaksut nousoo....no niin tekköö.

    • Huhuuuuuu

      Ennen 200-2100, nyt 2300 -2400. Mihin tämä perustuu, kun oppilaita riittää? Muuhun kuin rehtorin 6000 euron palkkaan?

      • pikkusumma

        Eihän tuo ole edes iso korotus. :D


    • Suhmurainen

      Hys hys täytyy kuitata vanhat velat.Muutama satanen lisää. Ainahan kaikki maksut nousevat. Suhmurointi tuli ilmi ja nyt pitää vähän kuitata takaisin puuttuvia pesoja. Koululaisten vanhemmilla on hyvin rahaa, sieltä voi ottaa vähän näihin hallinnollisiin kuluihin. On meillä hienoa opetusta ja aurinko paistaa. Ollaan todella positiivisia ja lopetetaan kaikenlainen valitus. Puhalletaan yhten hiileen. Joku valittaa reksin suurta palkkaa, on siinä suuri vastuukin ettei jaksa enää lukujärjestuksiä tehdä. Tietysti jos saisi lisää liksaa ja hyvän avustajan.

    • Pelkopöksyssä

      Milloinkahan tämä Katia lehtensä kera aloittaa koulumaksuihin liittyvän kirjoittelunsa? Hän ainakin mainostaa, että hänen lehtensä ei ole lahjottavissa, vaan ongelmiin puututaan. Entä nyt? Onko pelko pöksyssä, että jos kirjoittaa, niin koulu katkaisee taas välinsä lehteä?

    • Ohhohhoijaa

      Kun tämä koulun toiminta on avointa, niin mistä rahoitus, siis laina, saatiin, ja millä ehdoilla? Asiahan vaatii julkista kilpailutusta. Taisi unohtua, ja lainan korot kiinnostavat yleisöäkin.

    • Rikollistajengiä

      No, huh-huu. Johan on porukkaa koulun ympärillä.

    • Ihmettelen

      Hyshyshys. Ollaan hiljaa kaikesta. Kaikki on hyvin. Ihmetyttää, ettei SE-lehti kirjoita tutkivaa journalismia selvästi kohonneista koulumaksuista. Mihin korotus perustuu? Jos tätä palstaa lukee, niin vanhojen menojen maksamiseen, rehtori ja puheenjohtajan kohonneisiin palkkoihin ja palkkioihin. Miksi asiasta ei saa keskustella? Koulun ympärillä on muurit.

    • Vainiinpä

      Ai että tämä rahoittajien nimet on nyt päästetty julkisuuteen. Kuka tämä Virtanen on? Tehtiinkö asiassa lainmukainen kilpailutus?

      • Vähänjärkee

        Tuskinpa tämä palsta on virallinen uutiskanava millekään asialle. Miten voi kilpailuttaa lainaa jota kukaan koulun ulkopuolinen ei tarjoa eikä varmasti anna, haloo?


      • Euribor

        No eipä tuo VIP -mies Virtasta ole haitannut, korko on varmaan kohdillaan.


    • Lexas

      Varmaan oikeudenkäyntikulujen nousun takia täytyi nostaa lukukausimaksuja.

    • LexusGti

      Ei tuo sakki koulun ympärillä eroa mitenkään keskivertosuomalaisista sairaseläkeläisistä Fugessa.

    • Ääliösakkia

      Tenunenät pätevät koulun kannatusyhdistyksessä ja suomi24:ssä, kyllä tuo on jo nähty ja kuultu.

      • ihmesakkia

        Juu ennen viime kautta kokouksissa piti kysyä ihmisiltä, mitä sukupuolta he edustavat..


    • Raijai

      Missä on Martti Pelho? Totuuden torvea tarvittaisiin taas!!

    • tyynestivaan

      Joo paitsi että on rohkea ja filmaattinen mies, on vielä komeakin. Martti asialle ja koulumaksut kuriin, vihanlietsojat putkaan.

    • Rikollisetkiinni

      Ei pidä paikkaansa, minä kerään voimia viimeiseen iskuun HelveSalmenLangren helluntai -huijausta vastaan, tulossa onnii ihanki kohtsillään Lopullinen Ratkaisu!
      Aloitin jo Suomen täyttämisen tekaistuilla pakolaisilla Marokosta, koska Helvelahti ja kumppanit piileskelevät siellä sosiaaliturvassa. Kohta muslimit täyttävät maan, vaihtoautokauppa ei käy, ruotsia ei halua opiskella kukaan eikä Kuhmossa tarvita enää erityistäkään opettajaa - helluntailaiset joutuvat vihdoin käpälämäkeen. Oikeus Voittaa.

      • huonosti

        Ei nuo kaikki aikaisemmat suhmuroijat ole Suomessa.

        Vieläkö koululla on kotipaikkatodistusten huijausta. Ei voi olla totta! MIKSI? Eikö virheistä voida ottaa opiksi koskaan. Noistahan kiinni jäädessään joutuu syytteeseen nimenomaan lasten vanhemmat, koska he rikkovat Suomen lakia. Koulukaan ei voi selvitä puhtain paperein, koska samat Espanjassa asuvat oppilaat ovat koulussa vuodesta toiseen ja tällöin kotikunta ei tosiaankaan voi olla Suomessa. On vain ajan kysymys, että talousahdingossa rypevä Suomen valtio iskee tutkinnan näistäkin rikoksista.


      • Uhytgfrdesw

        Niinpä, tiedossa on ollut ennenkin että koulu on tarkoitettu vain tilapäisesti maassa asuville. Maksakoot jokainen itse lastensa koulumaksut ja takautuvasti jos on rikkonut lakia.


    • Köyhätkyykkyyn

      Minun mielestä koulumaksut pitäis kymmenkertaistaa, ettei kaikkia jos jonkin sortin opettajien ja pk-yrittäjien pentuja tungeta Aurinkorannikon kouluun viemään paikkoja
      oikeasti maksukykyisiltä perheiltä! Aivan sama mistä ovat omaisuutensa tienanneet, kunhan eivät ole noita rääkkyviä sairaseläkeläisiä. Tänne tarvitaan lisää Monacon paluumuuttajia, kuten palanderin kalle.

    • ValitutPalat

      Muistatko mistä kaikki tämä alkoi - katso parhaat palat MOT ohjelmasta -
      http://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/03/16/aurinkokoulun-varjot-kasikirjoitus

      Toimittaja Minna Knus-Galán
      1.
      Haastattelujen ohella olen puhunut viiden muun entisen Aurinkorannikon koulun työntekijän kanssa. He kertovat pitkään jatkuneesta työkiusaamisesta, painostuksesta ja mustamaalaamisesta… rehtorin taholta.
      Heitä on omien sanojensa mukaan joko hiillostettu ulos koulusta tai he ovat lähteneet itse koska voivat niin huonosti.

      Juha Helvelahti:

      "No, se, ei se kuulosta kauheen mukavalta. Että, että tota ja tätä on, itse asiassa tää asia tuli niin kun esille, itse asiassa meillä hallituksen seminaarissa toissa syks, ei, kun hetkinen, niin se on toissa syksynä oli, vuonna 2010, niin meidän yks hallituksen jäsen oli saanu puhelinsoiton, ja siinä sanottiin, että, ett siin ei kyllä sanottu suoraan, ett mä oon kiusannu, mutt, ett mä oon, pelätään. Ja mä olin tietysti siitä asiasta niin kun järkyttyny ittekin, että…
      …parasta ois lähestyä niin kun suoraan kiusaajaa, tai pelon kohdetta, niin minua, mutta, ett sitten, jos sitä todennäkösesti ei uskalla tehdä, niin tulis hallituksen jäsenen kautta, ett selvitetään tää asia."

      Koulu ilmoitti tämän haastattelun jälkeen että rehtori jäi sairauslomalle koulussa ilmenneiden ongelmien takia.

      2.
      Toimittaja:
      "Kuulin vanhemmilta, että, että te jouduitte pyytämään vanhemmilta lukukausimaksut aikasemmin, kun, kun oli tarkotettu, että, että koulun kassa oli, oli tyhjä?"

      Juha Helvelahti:
      "Joo."

      Toimittaja:
      "Tyhjentyny?"

      Juha Helvelahti:
      "Kyllä. Näin oli, että. Ja sitä on kaiken kaikkiaan, tässä on nytten. Tai ei oikeestaan, tänä vuonna tää nousi esille ensimmäistä kertaa, koska ei meillä tällasta tilannetta ole ollutkaan."

      3.
      Toimittaja:
      "No, minkä takia se kassa tyhjeni?"

      Juha Helvelahti:
      "No, se kassa tyhjeni sen takia, että toi remontti, se remontti pääsi menemään niin pitkälle jo, että, ett ne rahat, joita oli, oli tuota niin kun mietitty käytettäväksi, niin ne oli kulutettu sitten jo."

      Kyllä nykyinen rehtori saa täydet pisteet kun muistetaan mitä edellinen puuhasteli ja millaista julkikuvaa koululle rakensi - oikein televisiossa ja parhaaseen katseluaikaan. Samaan sekoilu tapaan hallitsi kannatusyhdistystä ja erotutti minut jopa sen jäsenyydestä.

    • TsemppiäKoululle

      Valtio perii takaisin puoli miljoonaa liikaa maksettuja tukia. Ehkä uusissa tarkastuksissa on tullut vielä lisää takaisinperittävää. Lainatkin pitää maksaa. Ylikallis ja huonosti tehty remontti vei rahat. Jatkoremontti tuplasi remontin hinnan. Koulu on maksanut maltaita laittomasti irtisanotuille henkilöille. Taannoin myös hallitus harrasti suhmurointia siihen malliin, ettei rahankäyttö tainnut olla ihan by the book. Suomalaisen henkilökunnan palkat ovat espanjalaisittain suuret. Siinäpä syitä noin aluksi. Aikamoinen soppa tuossa koulussa on ollut jo vuosikausia ja sopan hämmentäjiä on ollut ihan liikaa. Koulumaksujen korotus on hyvä asia, koska muuten aikaisempien päättäjien sotkuja olisi ihan mahdotonta korjata. Yksityiskouluksi koulu on todella halpa edelleen. Toivottavasti koulun nykyinen johto saa jossain vaiheessa hoidettua edeltäjiensä aiheuttamat järkyttävät velat pois.

    • Katkerille

      Eipä ole vaikea arvata mikä tutkapari panettelee nykyistä koulun johtoa jatkuvasti, kun ei yksinkertaisesti löydy mitään oikeaa aihetta mihin tarttua niin tekaistaan juttua vuosia sitten rannikolta pois muuttaneesta Sinervaarasta tai Jurvasuusta joka kävi kerran koulun kokouksessa muistaakseni 2012.
      Tämä todistaa juuri sen minkä me kaikki kokouksiin osallistuneet tiedämmekin:
      Hilkka on hoitanut koulun hallinnon rautaisella ammattitaidolla kuntoon ja
      Maarit takaa opetuksen säilymisen tasolla, josta ei vielä 2-3 vuotta sitten osattu edes uneksia.
      Ketkäpä muutkaan täällä panettelevat kuin ne jotka joutuivat väistymään ja kun syksyn kylmyys saapuu peräpohjolaan, alkaa taas ainainen loanheitto herjapalstoilla.
      Onneksi meillä on asiat toisin, koulu voi hyvin ja aurinko paistaa.
      Jopa Kannatusyhdistyksen kokouksissa hymyillään nykyään.

      Oikaisuna vielä sen verran, ettei tämä Hilkka Asteljoen johtama hallitus ole maksanut laittomia irtisanomisia kenellekään. Ismo K. tosin yritti mutta sai oikeudessa
      nenilleen eli hävisi 100-0. Ei ihme että valvotuttaa yöt tietokoneen ääressä kun meni tienestit ohi.

      • BarJupiterintodistajat

        ai sillekki tuli sitten kärsään, hyvä, hyvä.


    • Meidäntytötkunniaan

      Samaa mieltä, hankitaan Hilkalle Suomen Leijonan ansiomerkki!
      Tehdään siitä kansalaisaloite ja aloitetaan heti varainkeruu.

      • Leijonallemerkkimyös

        Loistava ajatus!!!


    • Mopokäpälästä

      Myydään se Helvelahden pojaltaan koululle liisaama työsuhdemopo.

    • Itärajansankarit

      Edellisten "ammatti rehtoreiden" aikana oppilaaksi otettiin kaikki jotka sisään saatiin ja mahtui, jotta budjetti saatiin reilusti ylijäämäiseksi - mikä sekin olisi pitänyt olla OKM:n ehtojen mukaan mahdotonta. Mihin kertynyt ylijäämä sitten katosi, se on kiinnostavaa seurattavaa ja selittää kiivaan valehtelun ja trollaamisen tällä palstalla.

    • aurinkopaistaajne

      Ai hallituksessa tulisi saada istua vaikka mainitut rouvat olivat Karppisen kanssa hakemassa yhdistystä konkurssiin, ilman että kannatysyhdistys tiesi asiasta mitään.
      Hallituspaikka on luottamustoimi, ei salaliittojuonten punomiseen tarkoitettu tyhjäpää-akkakerho.
      Nykyisessä hallituksessa on asiantuntemusta ja koulutettua väkeä enemmän kuin koulun koko olemassaolonsa aikana yhteensä. Ja taustalla koulua tukevia venhempia.

      Odotetaanpa kun Hallinto-oikeus ratkaisee asian, sitten voidaan katsoa miten kävi.
      Karppisellekin tuli jo potku persiille ja ihan turha yrittää uskotella muuta.
      Et tainnutkaan tietää siitä, koska kirjoittelet sieltä Suomen pakkasista. Vitut-taako, vitut-taako - kuuntelen?

      • karppinen2000

        Kuules homppeli, nykäses tumppuus...


    • Kotkotniina

      ehei, rakas aurinkoinen Nina. Kysypä sitä oikeuden päätöstä koulun lakimieheltä. Kirjoittele sitten, mitä siinä sanottiin. Ja mitä sitten tyhjäpäihin tulee, niin ei kai se ole laillinen syy erottaa jäseniä. Eli tässkin tehtiin lainvastaisesti, niin kuin niin monessa asiassa tehdään. Voivoi! Taitaa itseäsi ketuttaa.

      • rauhotettuelukka

        Parempi ketuttaa aurinkorannikolla kuin sudettaa Kuhmossa.


    • Ajaxiakehiin

      Vähintään kultaisen kunniamerkin arvoinen suoritus oli siivota ulos Helvelahti, Karppinen, Heikki Pulkkinen, Langren ja leidit Annat, Tuijat et kumppanit. Vieläkin lentää paskaa ympäri seiniä näilläkin palstoilla, mutta puhdasta tuli ja kestää jälkipyykki vertailun.
      Iässä on se huikea etu että on karttunut elämänkokemusta ja viisautta hoitaa vaikeatkin asiat kuntoon.
      Olemme kaikki erittäin ylpeitä puheenjohtajastamme! Tsemppiä Hilkka ja rehtori Maarit!!

    • ismollekinsamat

      Juha Helvelahti MOT :
      "Täss espanjalaisessa kulttuurissa on kauheen mukavaa se, ett, että asiat järjestyy."

    • Linssihullususimaanikko
      • Huntedhunter

        Espanjalainen matkailija oli ollut sudenmetsästysaikaan Suomessa lomailemassa ja palattuaan takaisin kotimaahansa hän kertoi Suomesta:
        - On se Suomi hienosti järjestäytynyt maa, siellä on oltava kaikilla juoppohulluilla punaiset lakit päässä


    • MitenSeOikeinMenikään

      Suomalaisen koulun vt. rehtori Ismo Karppinen ilmoitti yhdistyksen jäsen Martti Pelholle sähköpostitse 12.9.2012 - jälkikäteen - Pelho erotetun suomalaisen koulun kannatusyhdistys ry:n henkilöjäsenyydestä 10.09.2012 alkaen.

      Ns. “virallisina erottamisperusteina" oli väitetty olleen Pelhon mielipiteet sekä Pelhon koulun vuotuisen 3 miljoonan euron päärahoittajille eli eduskunnan tarkastusvaliokunnalle ja opetusministeriölle sekä keskusrikospoliisille tekemä rikosilmoitus valtionavustusten käytöstä koululla.

      Pelhon rikosilmoituksessa todetaan koulun johdon väärinkäyttäneen 4 miljoonan euroa lasten perusopetusvarojen koulun johdon itsensä “urakoimiin ja valvomiin koulun remontteihin”.

      Ilmoituksen mukaan koulun johto on järjestänyt lisäksi salassa kesäisin 15 vuoden ajan koulun majoituksella ja muonituksessa helluntaiseurakuntien lasten ja heidän ohjaajiensa rippileirejä yhteensä 8400 leirivuorokauden verran, josta koululle oli aiheutunut noin 80.000 euron tarpeettomat kulut koulun saamasta euroakaan (0) tuloja rippileireistä.

      Koulun hallituksen pöytäkirjat tai toimintakertomkset eivät tunne näitä rippileirejä. Minne leirilaisten vanhempien maksamat majoitus- ja muonitusrahat, yhteensa noin 240.000 euroa katosivat, on toistaiseksi tuntematonta.

      Kannatusyhdistyksen hallitus ei kuitenkaan koskaan pitänyt Karppisen viestissä 12.9.2012 väitettyä kokousta saati käsitellyt tai ratkaissut Pelhon erottamisasiaa

      .

      Karppinen antoi erottamisasiasta SE-lehden toimittajalle SE-lehdessäkin julkaistun lausunnon ettei hallitus kokoontunut erottamisasiassa (kuten Pelho oli oikein todennut) kokousta vaan “erottamisasia hoidettiin sähköpostineuvotteluna”!!!

      Hallituksen nimiin kirjoitetun erottamisilmoituksen allekirjoittivat Sakari Pekkarinen ja Ismo Karppinen. Karppinen ei ole edes kannatusyhdistyksen hallituksen jäsen.

      Jäsenen erottamisen valmistelutoimet kouluviranomaisyhdistyksessä ja asianosaisen erottamisuhanalaisen jäsenen kuuleminen ennen ratkaisua sekä itse erottamispäätöksen tekeminen laillisesti ovat aina poikkeuksellisia, vaativia virkatoimia.

      On riidatta selvää, että Pekkarinen ja Karppinen ovat olleet Pelhoa koskevan ”erottamisasian” valmistelussa ja siitä ”päättäessään” kouluviranomaisina pakottavien esteellisyyssäädösten perusteella esteellisiä. Näin ollen heidän Pelhon erottamista koskeva tahdonilmaisunsa kannatusyhdistyksen hallituksen lukuun tai nimissä on oikeudelliset mitätön ja oikeustoimikelvoton.

      Korostettakoon, että tahallinen esteellisyyssäädösten tai muun virkavelvollisuuden rikkominen kouluvirkatoimissa on virallisen syyttäjän toimivaltaan kuuluva virkarikos.

      Jo Antiikin Kreikassa sovellettiin yhteiskunnassa ja kylän vanhimman johdolla toimineilla käräjillä oikeusperiaatetta, että jopa orjilla (joita oli kolmeneljännestä väestöstä) oli oikeus tulla kuulluksi ennen kuin heitä rangaistiin heidän syyksi luetuista teoista.

      Tämä Antiikin Kreikan (maan oikea nimi on muuten Hellas, josta EU:n jäsenvaltio Hellaksen tasavalta) kuulemisperinne on edelleen olennainen osa oikeutta kaikissa länsimaissa, joihin Suomen tasavaltakin joidenkin mukaan luetaan.

      Martti Pelho

      Kannatusyhdistyksen jäsen (kaikesta huolimatta)

    • MitenSeOikeinMenikään

      Suomalaisen koulun vt. rehtori Ismo Karppinen ilmoitti yhdistyksen jäsen Martti Pelholle sähköpostitse 12.9.2012 - jälkikäteen - Pelho erotetun suomalaisen koulun kannatusyhdistys ry:n henkilöjäsenyydestä 10.09.2012 alkaen.

      Ns. “virallisina erottamisperusteina" oli väitetty olleen Pelhon mielipiteet sekä Pelhon koulun vuotuisen 3 miljoonan euron päärahoittajille eli eduskunnan tarkastusvaliokunnalle ja opetusministeriölle sekä keskusrikospoliisille tekemä rikosilmoitus valtionavustusten käytöstä koululla.

      Pelhon rikosilmoituksessa todetaan koulun johdon väärinkäyttäneen 4 miljoonan euroa lasten perusopetusvarojen koulun johdon itsensä “urakoimiin ja valvomiin koulun remontteihin”.

      Ilmoituksen mukaan koulun johto on järjestänyt lisäksi salassa kesäisin 15 vuoden ajan koulun majoituksella ja muonituksessa helluntaiseurakuntien lasten ja heidän ohjaajiensa rippileirejä yhteensä 8400 leirivuorokauden verran, josta koululle oli aiheutunut noin 80.000 euron tarpeettomat kulut koulun saamasta euroakaan (0) tuloja rippileireistä.

      Koulun hallituksen pöytäkirjat tai toimintakertomkset eivät tunne näitä rippileirejä. Minne leirilaisten vanhempien maksamat majoitus- ja muonitusrahat, yhteensa noin 240.000 euroa katosivat, on toistaiseksi tuntematonta.

      Kannatusyhdistyksen hallitus ei kuitenkaan koskaan pitänyt Karppisen viestissä 12.9.2012 väitettyä kokousta saati käsitellyt tai ratkaissut Pelhon erottamisasiaa

      Karppinen antoi erottamisasiasta SE-lehden toimittajalle SE-lehdessäkin julkaistun lausunnon ettei hallitus kokoontunut erottamisasiassa (kuten Pelho oli oikein todennut) kokousta vaan “erottamisasia hoidettiin sähköpostineuvotteluna”!!!

      Hallituksen nimiin kirjoitetun erottamisilmoituksen allekirjoittivat Sakari Pekkarinen ja Ismo Karppinen. Karppinen ei ole edes kannatusyhdistyksen hallituksen jäsen.

      Jäsenen erottamisen valmistelutoimet kouluviranomaisyhdistyksessä ja asianosaisen erottamisuhanalaisen jäsenen kuuleminen ennen ratkaisua sekä itse erottamispäätöksen tekeminen laillisesti ovat aina poikkeuksellisia, vaativia virkatoimia.

      On riidatta selvää, että Pekkarinen ja Karppinen ovat olleet Pelhoa koskevan ”erottamisasian” valmistelussa ja siitä ”päättäessään” kouluviranomaisina pakottavien esteellisyyssäädösten perusteella esteellisiä. Näin ollen heidän Pelhon erottamista koskeva tahdonilmaisunsa kannatusyhdistyksen hallituksen lukuun tai nimissä on oikeudelliset mitätön ja oikeustoimikelvoton.

      Korostettakoon, että tahallinen esteellisyyssäädösten tai muun virkavelvollisuuden rikkominen kouluvirkatoimissa on virallisen syyttäjän toimivaltaan kuuluva virkarikos.

      Jo Antiikin Kreikassa sovellettiin yhteiskunnassa ja kylän vanhimman johdolla toimineilla käräjillä oikeusperiaatetta, että jopa orjilla (joita oli kolmeneljännestä väestöstä) oli oikeus tulla kuulluksi ennen kuin heitä rangaistiin heidän syyksi luetuista teoista.

      Tämä Antiikin Kreikan (maan oikea nimi on muuten Hellas, josta EU:n jäsenvaltio Hellaksen tasavalta) kuulemisperinne on edelleen olennainen osa oikeutta kaikissa länsimaissa, joihin Suomen tasavaltakin joidenkin mukaan luetaan.

      Martti Pelho

      Kannatusyhdistyksen jäsen (kaikesta huolimatta

    • päivänrahastonhoitaja

      Mustalainen ja Suomalainen menevät leipomoon.
      Mustalainen varastaa välittömästi kolme munkkia, tunkee ne taskuunsa ja kehuu “katso nyt kuinka hyvä olen varastamaan. Omistaja ei huomannut mitään”.
      “Tyypillistä mustalaistoimintaa” vastaa Suomalainen. “Annas kun näytän miten rehellisyydellä saadaan täysin samat tulokset”
      Suomalainen menee omistajan puheille ja sanoo “Jos annat minulle kolme munkkia näytän sinulle taikatempun”.
      Kiinnostuneena leipomon omistaja suostuu.
      Saatuaan munkit Suomalainen pistää ne välittömästi poskeensa. Omistaja kysyy tyrmistyneenä “No mikä se taikatemppu nyt on?!”
      Suomalainen vastaa “katsoppa Mustalaisen taskuihin”

    • Kylläteillelakiluetaan

      Ei siihen lakia tarvita, ei tarvittu koskaan aikasemminkaan, eikä varsinkaan nyt.
      Kyllä yhdistys ihan itse päättää pidetäänkö pettureita ja mustamaalajia jäseninä vaiko ei. Haloo. Liity Suomi24 kerhoon.

    • vähäntasokkaampaa

      Pekkarinen änkesi Primaverde -ravintolaan Ismon, Juhan, Tuijan ja Annan kanssa ja
      tilasi pihvin. “Entä vihannekset?” kysyi tarjoilija.
      Ne ottaa saman, vastasi Sakari.

    • uuttaverta

      Mennyttä syyttelet, kuinka väärin tehtiin, mutta nyt sama meno jatkuu potenssiin 10. Parasta on nämä puolisot, jotka huutelevat ja kirjoittelevat törkyä joka paikkaan.
      Parasta olisi vaihtaa koko nykyinenkin remmi ja saada homma alkamaan puhtaalta pöydältä.

    • comeonjo

      Ja mikä on sinun motiivisi koulun suhteen - ei ole lapsiasi koulussa eikä tule.
      Mihin palava halusi kampittaa koulun johtoa perustuu muuhun kuin henkilökohtaiseen kaunaan kun tuli potkut??
      Sinulla ei ole yhdistysaktiivin tai vastaavan kokemusta tai mitään muutakaan tarjottavaa, mutta valittamista kyllä on. Kasva aikuiseksi ja hanki oma elämä.

    • epäluuloinensuomesta

      Sairaita ja ilkeitä juttuja - vaan mikä on totuus. Kaiketi jokaisella omansa.

      • Vittulanväkeäkö

        Korkeatasoinen vittuilu on taitolaji, jossa häviäjä on se joka sortuu liian banaalille tasolle, ei suinkaan itse vittuilun kohde. Vittuiluun tarvitaan siis vähintään kaksi.

        Hyvässä vittuilussa tiivistyy sekä mahdollisuus oivallukseen, oman itsensä muuttamiseen, egon pönkittämiseen tai kaatamiseen ja ajatuksen tiivistämiseen yhteen lauseeseen. Vittuilu on ilman muuta erittäin tehokas kommunikaatio väline. Parhaimmillaan vittuilussa konkretisoituukin siihen asti ideatasolla muhinut oivalluksen siemen lauseeksi.

        Vittuilun ongelmana on sen karkaaminen käsistä. Korkeatasoinen vittuilu vie prosessia eteenpäin, mutta ala-arvoinen vittuilu jää junnaamaan paikoilleen, ottaakin kohteekseen ei asian vaan henkilön, ja aiheuttaa näin pelkästään tuhoa.

        Korkeatasoisessa vittuilussa vittuilun kaikki osapuolet ovat hyväksyneet yhteisesti hyväksytyt säännöt. Ala-arvoinen vittuilu on yksipuolista ja aiheuttaa ainoastaan mielipahaa sekä vittuilijalle itselleen että vittuilun kohteelle eikä johda mihinkään arvokkaaseen ulosantiin.

        Ainoastaan häviäjät sortuvat vittuilussaan valehtelemiseen!


      • Vidulonti
        Vittulanväkeäkö kirjoitti:

        Korkeatasoinen vittuilu on taitolaji, jossa häviäjä on se joka sortuu liian banaalille tasolle, ei suinkaan itse vittuilun kohde. Vittuiluun tarvitaan siis vähintään kaksi.

        Hyvässä vittuilussa tiivistyy sekä mahdollisuus oivallukseen, oman itsensä muuttamiseen, egon pönkittämiseen tai kaatamiseen ja ajatuksen tiivistämiseen yhteen lauseeseen. Vittuilu on ilman muuta erittäin tehokas kommunikaatio väline. Parhaimmillaan vittuilussa konkretisoituukin siihen asti ideatasolla muhinut oivalluksen siemen lauseeksi.

        Vittuilun ongelmana on sen karkaaminen käsistä. Korkeatasoinen vittuilu vie prosessia eteenpäin, mutta ala-arvoinen vittuilu jää junnaamaan paikoilleen, ottaakin kohteekseen ei asian vaan henkilön, ja aiheuttaa näin pelkästään tuhoa.

        Korkeatasoisessa vittuilussa vittuilun kaikki osapuolet ovat hyväksyneet yhteisesti hyväksytyt säännöt. Ala-arvoinen vittuilu on yksipuolista ja aiheuttaa ainoastaan mielipahaa sekä vittuilijalle itselleen että vittuilun kohteelle eikä johda mihinkään arvokkaaseen ulosantiin.

        Ainoastaan häviäjät sortuvat vittuilussaan valehtelemiseen!

        Täällä on näköjään keskusteluun osallistunut ihan vituilutieteen dosentti. Dosentti pohtii vituilua ihan korkeatasoisen akateemisesti. On tainut tehdä ihan väitöskirjan vituilun ontologiasta. Taustalla näyttää olevan myös pitkä ura viduilutieteen apulaisprofessorina yliopistossa Joensuussa. Minä kommentoin sinun argumentointiasi ja aivoituksesi tuloksia sanomalla että haista sinä ukko pitkä vidu.


    • Järkipuheinterveeksi

      Jos entisten adviisereiden ja rehtorin sekä petollisten hallitusjäsenten nimet pantaisiin estolistaan tämän palstan ylläpidossa, koulusta ei kirjoitettaisi yhtään ainutta pahaa sanaa. Koskaan.
      Ja naurettavinta on että me kaikki tiedämme heidät ja tapansa tuoda itseään julki.
      Toivovat saavansa sympatiaa sillä että koululla menisi huonosti ja ainakin yrittävät
      kaikkensa saadakseen negatiivista huomiota aikaan.

      Nämä tyypit saavat intoa kirjoituksiinsa siitä kun joku vastaa niihin. Lopetetaan vastaaminen tai otetaan kadulla järkipuhutteluun.

      • Kansliapäällikkö

        Nämä kaksi pahinta veijaria ovat ahjoissaan Suomessa, voitas tietysti printata heidän parhaat kommenttinsa sekä tekosensa ja lähettää opettajainhuoneiden seinille julkiseen lukuun.


    • järjenjättilaiset

      Kun tuon kässärin lukee läpi niin ei voi kun nauraa:

      http://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/03/16/aurinkokoulun-varjot-kasikirjoitus

    • järkihoi

      kyllä on muuten edelleen aivan umpihullua porukkaa puolesta ja vastaan. Ottakaa kaikki toisianne kädestä ja kävelkää Välimereen. Kukaan ei varmasti tule suremaan teitä ketään pahanpuhujia.

      • Kokkareet

        Ei se auta, paska nimittäin kelluu...


    • eitällekoululle

      Voihan taivas! Tuohon pahuuden pesään en kyllä lapsiani laita, vaikka välillä mietittiinkin. Hyi!

      • tsiisusraist

        Juu hyvä, pysy vaan siellä Kuhmossa.


    • ulkopuolinensuomesta

      Eiköhän tässä ketjussa ole käyty kaikki henkilökohtaiset loukkaukset läpi. Miksi? Tulee mieleen sanonta ihminen on ihmiselle susi.

    • UusiTyöUudetHaasteet

      Ei täällä vain loukata toisia, tietysti vastataan huutoon kuten ketjun aloittaja vaatiikin, mutta osataan olla rakentavia, halutaan auttaa ja tehdä yhteistyötä esimerkiksi nyt kun

      Juha Helvelahti hakee Apollon koulun rehtoriksi Helsingissä ja maanantaina on työpaikkajaastattelussa niin me täällä Aurinkorannikolla ollaan ihan hiljaa,
      suljetaan suut ja tämä keskustelu viikonlopuksi.

      Ja rukoillaan että saa paikan.
      Suomessa valtionosuuksien käyttö ei ole ihan niin tarkkaa kuin Espanjassa vaikkakin
      "Täss espanjalaisessa kulttuurissa on kauheen mukavaa se, ett, että asiat järjestyy."
      Juhan koulutuksella ja kokemuksella pärjää siellä ihan hyvin.

      Vai auttaiskohan se jos me yhdistyksen jäsenet soitettais sinne Apollon koululle suositukset? Lisä kannatusta vois saada Aurinkorannikon KoulunTyöpaikkakiusattujen Tuki Rekisteröimätön yhdistyksestä myös.

      Ymmärtääkseni on niin että rehtoria hakeva koulu soittaa edellisiin työpaikkoihin aktiivisesti itse, koska on kyse hallinnollisesta johtopaikasta ja koska Juha toimi viimeksi täällä koulun senior adviserina, hänen toimestaan voi antaa suositukset koululta joko hallituksen puheenjohtaja Asteljoki tai rehtori Paaso.
      On siis selvää että täältä päästä on Juha saanut kovat suositukset, koska on päässyt haastatteluun saakka, meriiteistään huolimatta. Tosi kiva.

      Siis ihan oikeesti hei, nyt Juhan puolesta kaikki kehiin! Jokainen tekee elämässään virheitä, jotkut yhtä ja sitä samaa jopa kymmeniä vuosia, mutta mihin me joudumme ellemme osaa antaa anteeksi ja antaa menneiden olla. Jos Juha saa paikan, pääsee kaiketi Satukin muuttamaan takasin Suomeen ja kyllä perheen yhdistäminen on oltava tässä prioriteetti numero yksi.

    • Torrelaine

      Edelläolevien viestien sisällön perusteella saa vaikutelman, että ne ovat yhden ja saman kirjoittajan tuotoksia. Suosittelen liittymistä koulun kannatusyhdistykseen. Jäsenenä voit vaikuttaa koulua koskeviin päätöksiin ja saat ajankohtaista tietoa koulun asioista.
      Matkailusivustoilla kirjoittelu ei ole oikea paikka vaikuttaa suomalaisten lapsien koulutukseen Aurinkorannikolla.

    • EiksRiitäJo

      Täällä koulun johtoa pilkkaavat tekevät sen valehtelemalla ja tahallaan hankaloittavat lastemme opiskelua. Koska huutelette toisista heidän nimillään kertokaapa "faktoistanne" omilla sivuillanne omalla nimellänne vaikkapa Facebookissa. Taitaisi jäädä valehtelut vähiin.

    • voieiriita

      voi-voi. ei kyllä riitä. on kyllä tasokasta kirjoittellua ja mainetta ja ihan matkailupalstalla.

    • hyshyshys

      Nyt kaikki hyshys. Ollaan hiljaa niin kaikki on hyvin. Vähän on suhmuroitu ja hiukan on extraa saatu, ei ois kiva maksaa takas kun oli niin hauskaa. Pidetään pieni tauko niin pöly laskeutuu ja sen jälkeen kukaan ei muista mitään. Sitten voidaan taas jatkaa ...

    • Ettämitä

      Hyshyshys. Mitähän pj ja rehtori nyt kieroilevat?

      • Pientä.fiulaa

        Minun mielestäni saa aina tehdä pientä filunkia, se on elämän suola. Saa vähän extraa rahaa ja hauskaa toimintaa kavereiden kanssa. Oppilaiden vanhemmilta voi nyhtää muutaman tonnin ylimääräistä, ne on kuitenkin aika varakkaita. Tällaisessa yleishyödyllisessä porukassa pieni vilppi menee helposti läpi. Vähän aikaa kirjoitellaan mutta porukassa selvitään aina kuiville. Nyt kun virallinen tutkinta on päällä pitää vähän rauhoittua kunnes kohu laantuu. Sitten taas vedetään fyrkat omiin taskuihin. Kannnattaa aina syyttää oman pesän likaajia, se menee aina läpi ja samalla omat synnit unohtuu.


    • Koulunkannattaja

      Eikö yhtään tekisi mieli lopettaa dorkailua. Odotan mielenkiinnolla kannatusyhdistyksen kevätkokousta. Siellä saa esittää omat ehdokkaat hoitamaan koulun asioita. Tietenkin ammattihäiriköiltä on pääsy estetty joten täällä ainoastaan voi huudella sontaa. Sääliksi käy kun psykiatriset palvelut ei toimi !

    • Herrasmiehet

      On se vaan jännää, kuinka Sinivaaraa koskevat kommentit häviävät. Muka sääntöjen vastaisena. Eihän siinä ole mitään väärää, jos törkeistä veropetoksista tuomitusta huutelijasts haluaa varoittaa. Onko Jan jo korvaukset maksettu, vai pistetäänkö Kuopion polliisi perrään? Entäs tämä seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomittu Jurvansuu? Vieläkö liikkuu vapaana?

    • Lapsetkoulussaedelleen

      Tästäkin liturgiasta puuttuu se suurin huijarirosvo Heikki Pulkkinen Fuengirolasta. Oli muka ostamassa koulua sijoittaja kaverinsa kanssa, hankkiutui Sinivaaran ja Laineen tuella hallitukseen ja vehkeili kaikkia vastaan sen kun kerkes. Muka pelastamassa koulua lakimies - Janne"raiskausuhkauksista Espanjassa etsintäkuulutettu" Laakkosen kanssa, jonka valitsi koulun viralliseksi lakimieheksi huikealla palkalla. Sopivat keskenään koulun säätiöittämisestä ja Pulkkisen pääsystä sen johtoon hyvällä korvauksella ja että palkkaavat vielä Ismo Karppisen rehtoriksi säätiölle, toisin kävi ja sijoittaja kumimies hävisi kuin pieru Savoon. Sinivaara ja Laakkonen älysivät lähteä rannikolta jo vuosia sitten ihan itte, mutta tämä Heikki Pulkkinen jatkaa rannassa sauvakävelyä ja paskan jauhamista, kun muuhun ei ole varaa. Janne Laakkonen laskutti lakimiespalvelunsa Eestiläisen bulvaanivirman kautta, ettei tarvisi maksaa veroja Suomeen tai Espanjaan. Kieroa sakkia todella.

    • vittuilutiedettä

      Tuo oli paras:
      Korkeatasoinen vittuilu on taitolaji, jossa häviäjä on se joka sortuu liian banaalille tasolle, ei suinkaan itse vittuilun kohde. Vittuiluun tarvitaan siis vähintään kaksi.

      Hyvässä vittuilussa tiivistyy sekä mahdollisuus oivallukseen, oman itsensä muuttamiseen, egon pönkittämiseen tai kaatamiseen ja ajatuksen tiivistämiseen yhteen lauseeseen. Vittuilu on ilman muuta erittäin tehokas kommunikaatio väline. Parhaimmillaan vittuilussa konkretisoituukin siihen asti ideatasolla muhinut oivalluksen siemen lauseeksi.

      Vittuilun ongelmana on sen karkaaminen käsistä. Korkeatasoinen vittuilu vie prosessia eteenpäin, mutta ala-arvoinen vittuilu jää junnaamaan paikoilleen, ottaakin kohteekseen ei asian vaan henkilön, ja aiheuttaa näin pelkästään tuhoa.

      Korkeatasoisessa vittuilussa vittuilun kaikki osapuolet ovat hyväksyneet yhteisesti hyväksytyt säännöt. Ala-arvoinen vittuilu on yksipuolista ja aiheuttaa ainoastaan mielipahaa sekä vittuilijalle itselleen että vittuilun kohteelle eikä johda mihinkään arvokkaaseen ulosantiin.

      Ainoastaan häviäjät sortuvat vittuilussaan valehtelemiseen!

      • pappaviihdettä

        Koskas se syyskokous on? Ai niin, ei siellä ole enää niin kivaa, koska nuo idiootit on erotettu jäsenyydestä. Aikasemmin sai 20,- vuosimaksulla ainakin kaksi täyttä näytöstä erinomaista pappaisviihdettä.


    • jytkytpuuttuu

      Väriä tosiaan puuttuu nyky menosta entiseen verrattuna, missä on esim. tää konkurssiasiamies Pulkkinen, kuka tietää - hän se sopat osasi keittää Sakari Pekkarisen ja kokoomuspappojen valtakirjatehtailulla, joka muuten oli ensimmäinen laatuaan!?
      Vieläkö Anna Rydman on sähköputkimiehineen konkurssissa, istui silti silloinkin hallituksessa, vaikka laki sen nimenomaan kieltää konkurssissa olevalta.
      Timo Langren on tuomittu ympäristörikoksista ja ties mistä muusta, oli rahastonhoitajana Helvelahden siunauksella ja loisti MOTssä rahastonhoitajana joka urakoi omalla firmallaan koulun remonttia ja toimi sen valvojana,koulun puolesta, siis valvoi, laskutti, hyväksyi ja maksoi omia laskujaan kenenkään muun siihen puuttumatta -onko nyt jo lusimassa? Mihin katosi Mili, joka Laineen kanssa kaiken paljasti, loppui ilmeisesti voimat jatkuvaan panetteluun ja vainoharhaiseksi leimaamiseen.
      Entä koulun vt rehtori Helvelahden jälkeen, Ismo Karppinen, joka uhkaili muita opettajia erottamisella, koska sattuivat tietämään hänen pahoinpitelytaustastaan, onko vielä opettajana jossakin, tuskin ainakaan rehtoriksi pääsee ikinä, toivottavasti ei erityisopettajaksikaan. Ja Helvelahdesta on OKM kirjoittanut 400 -sivuisen lähdeteoksen nimeltään tarkastuskertomus.
      Mutta nykyinen hallitus se vain tekee työtään ja lapsilla on koulu. Se on kaiken tuon sikailun jälkeen suoranainen ihme. Kiitos niille jotka koulun siivosivat, ei ole ollut helppo tehtävä.

    • koulussaonkäytävä

      Vähintään sen kultaisen kunniamerkin arvoinen suoritus oli siivota nuo ulos kun meno oli tuollaista. Olimme täällä edellisen kerran vuoden 2010 kun vanhin lapsistamme oli yläkoulussa ja siihen verrattuna muutos on suuri. Nyt koulu voi loistavasti ja sekös näitä kirjoittajia potuttaa.
      On ilo tavata muita vanhempia koulun edessä kun haen lapsia, kaikki ovat yksimielisiä koulun tukemisesta ja henki on huikean hyvä. Niin ei ollut Suomessa siinä koulussa josta nyt tänne tulimme. Toivottavasti viemisinä saamme mukaamme tämän yhteishengen sinnekin, kun palaamme.
      Ja lukukausimaksu on halpa yksityiskouluksi tällä tasolla. Kerhotoiminta on myös loistavaa. Olemme erittäin tyytyväisiä tähän lukukauteen aikaisempiin kokemuksiin verrattuna.

    • Meni.jo

      Nyt pitää laittaa stoppi tähän koulukeskusteluasiaan. Painetaan villasella. Sovitaan, että jokainen saa pitää hankkimansa rahat. Ne on jo kulutettu eikä niitä ole kiva maksaa takaisin.

    • FugenSisäpiiriläinen

      Päätöntä menoa ei ole kuin täällä, jossa ajellaan "tietona" täysin keksittyjä juttuja. On suorastaan sääli koko suomalaiselle kulttuurille, että täällä nuo entiset koulun vetäjät ja remontoijat saavat edelleen vapaasti purkaa pahaa oloaan ja häpeäänsä niihin, jotka valtavalla työllä koittavat paikata heidän lapsillemme aiheuttamaa harmia.

      • vallu.1

        Samaa mieltä olen. Täällä on keksittyjä juttuja joilla puretaan pahaa oloa. Kyllä rahat saa jokainen pitää jos ne on joskus jollakin keinoin saanut. Ei aina kuittia tarvita jos kavereilta ostaa. Yhteiset rahat ovat kaikkien hyödynnettävissä, niin paljon omaan fikkaan kun kerkiää. Jatketaan vaan samaan malliin.


    • Herranpelkoakehiin

      Samaa mieltä. Olen lopen kyllästynyt näihin.
      Sovitaanpa tällä päivänmäärällä toimia yhteisesti niin etteivät nämä edellämainitut veijarit saa rehtorin tai muutakaan johtotehtävää Suomessa ainakin niinkauan kuin tämä kirjoittelu ja panetteleminen jatkuu. Apollo onkin jo hoidossa tänään ja kyllä Itä-Suomen kuntien sivistystointen johto jää haaveeksi tältä toiseltakin. Keskustelkoot sitten oppositioystäviensä kanssa miten toimia jatkossa ja kuka herjasi ja mitä ja kuka siitä joutuu maksamaan.
      Kyllä täällä on niitäkin joiden vaikutusvalta riittää ilman vapaamuurareitakin saamaan nämä herrat syrjään ja pysyvästi. Jos tuo ei riitä niin ryhdytään julkaisemaan herrojen
      kirjalliset tuotokset ja todelliset ansiot kaikille kouluille ja kunnille.
      Sitä saa mitä tilaa - ja tilaus on nyt vastaanotettu!

    • Hyväsylvitär

      Kieroapa hyvinkin, veropetollinen, seksuaalirikollinen, konkurssin tehnyt tai muuten linnassa istunut. Mikäpä tätä porukkaa yhdistää A-rannikolla muu kuin koulu. ja uusi soppa syntyy, kun srk rakentaa uudet tilat. Ollaanhan varovaisia tartunnasta.

    • taassuomiperheväkivaltaa

      Fuengirola-lehti kertoi verkkosivuillaan lauantaina, että 36-vuotiasta suomalaismiestä epäillään vaimonsa taposta.
      Fuengirola-lehden mukaan lauantaiaamuna noin kello kahdeksalta Fuengirolan paikallispoliisi sai hälytyksen yksityisasuntoon Los Bolichesisin kaupunginosaan.
      Lehden mukaan poliisi löysi Espanjan Fuengirolassa sijaitsevasta asunnosta 36-vuotiaan suomalaisnaisen kuolleena. Nainen oli tietojen mukaan kuollut väkivallan seurauksena.
      Epäiltynä on 36-vuotias mies, joka on tiettävästi naisen aviomies. Poliisi on pidättänyt miehen.
      Asunnossa olivat lehden mukaan lisäksi pariskunnan 8- ja 10-vuotiaat pojat. Lapset on otettu viranomaisten haltuun.

    • Kummastouhua

      On se vain kumma, että koulun ympärillä tietyin väliajoin on rikollista porukkaa. Mikä lie tarkoitus ollut Sinivaaralla ja kumppaneilla?pelkkään sattumaan on vaikea uskoa. Olisikohan aika tutkia tilit?

    • Oikeustoimihenkilo

      Helsingin karajaoikeuteen jatti kanteen yhdistysta vastaan Sinikka Pulkkinen. Han halusi estaa yhdistyksen yleiskokouksen paatoksen. Ilman tuota paatosta koulu ei olisi saanut rahoitusta ja se olisi mennyt kiinni. Pulkkisen kanne ei kuitenkaan voittanut. Karajaoikeuden paperit ovat julkisia ja kaikkien saatavilla. Sinne vaan tutustumaan, siella on muitakin yhdistysta vastaan olevia kanteita, jotka ovat havinneet oikeudessa.

      Heraa kysymys miksi Pulkkinen halusi koulun kiinni. Koulun mennessa kiinni lapset olisivat jaaneet ilman todistusta ja ylioppilaat ilman lakkiaan. Kymmenet tyontekijat olisivat joutuneet tyottomiksi. Mika ajoi hanta ajamaan koulua kiinni?

    • Joonmarkkinat

      Juu, julkisia ovat, samaan tapaan kuin Asteljoen et comp. Lähettämät viestit opetusministeriön. Ei ihme, että OKM on näreissään. Kannattaa tilata ne ja HAS - postilla lähetetyt muut roskaviestit.

    • halollapaahan

      Voe kun on typeraa kirjoittelua, kuriseollapittaa yms. Katia voisi kirjoittaa jutun naista asioista, mita palstalla on nostettu esiin. milloin se rehtor haetaan julukisesti, enta oppilaiden opiskelua ilman oikeaa kotipaekkakuntoo koulussa jne!

    • virsi440

      Sopii hyvin tähän tapaukseen vanha virsi 440:

      Nyt viekas vilppi täällä on noussut kunniaan,
      on valhe vallan päällä ja vääryys voimissaan.
      Ei kuulla kurjan ääntä ja köyhää sorretaan,
      ja lainkin rikkaat vääntää vääryyttä puoltamaan.

      Että silleen tällä kertaa.

      • parasterapia

        Vihdoinkin siis myönnät motiiviksesi sen että koet olevasi köyhä ja kurja!!
        Tie mielenterveyteen alkaa tosiasioiden tunnustamisesta. Onnea matkaan!!


      • persterapia
        parasterapia kirjoitti:

        Vihdoinkin siis myönnät motiiviksesi sen että koet olevasi köyhä ja kurja!!
        Tie mielenterveyteen alkaa tosiasioiden tunnustamisesta. Onnea matkaan!!

        Ota lääkkeet ajallaan. Ei siinä motiiveista kerrottu mitään. Tai sitten lääkkeet on liian voimakkaita.


    • shshsh

      Hehhehhee, parsterapia. Ongelmia on, jotka halutaan lakaista maton alle. Hymyillään ja ollaan hyshyshyshyshyshys.

    • Milloinhoitoon

      Kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsivän tai sitä itsessään epäilevän on aina viisasta lähiviikojen aikana kääntyä psykiatrin tai mielenterveystoimiston puoleen. Manian tai vakava-asteisen masennustilan ilmetessä henkilön tulee hakeutua lähivuorikausien aikana. Vakava-asteisessa tai psykoottissa maniassa oleva ei usein koe olevansa sairas, jolloin hänet tulee toimittaa kiireellisesti tai lähivuorokausien kuluessa tahdonvastaisesti sairaalahoitoon.
      Asianmukalähisella hoidolla sairausjaksoja kestoa ja toistumista voidaan olennaisesti vähentää.

      Kaksisuuntaisen mielialahäiriön lääkehoidossa käytetään ensisijaisesti erilaisia mielialantasaajia sekä antipsykoottisia lääkkeitä (antipsykootteja). Antipsykoottisista lääkkeistä saatava hyöty ei edellytä, että sairauden kuva ei olisikaan psykoottinen.

      Kaksisuuntaisen mielialahäiriön masennusjaksojen lääkehoito eroaa muiden masennustilojen hoidosta siinä suhteessa, että lääkehoidossa käytetään masennuslääkkeiden asemasta ensi sijassa mielialantasaajia. Masennuslääkkeitä voidaan myös käyttää kaksisuuntaisen mielialahäiriön masennustilojen hoidossa, mutta tällöin niitä käytetään yhdessä mielialantasaajien kanssa. Pelkän masennuslääkkeen käyttö saattaa laukaista maniatilan tai tihentää sairausepisodien esiintymistä.

      Kaksisuuntaisen mielialahäiriön kognitiivisessa psykoterapiassa keskeistä on sairauden hallinnan opettelu. Sairaudesta kärsivät voivat taustansa ja elämäntilanteensa mukaan kuitenkin hyötyä myös psykodynaamisesta yksilöterapiasta tai pariterapiasta.

      • KahjotPois

        Täällä keskustellaan aurinkorannikon matkailusta ja kouluoloista. Joku kahjo lainaa lääkärikirjan tekstejä pitkät pätkät. Mene niitten sairauksiesi kanssa terveyspalstoille ja pysy poissa täältä.


    • Pakkohoitoonkojo

      Apua pitää tarjota siellä missä tarve on näkyvissä. Täällä todella on avun tarpeessa olevia yksilöitä.

    • Todellaavuntarvetta

      Niinpä, miten muutenkaan kukaan normikansalainen voi käsittää että muutama entinen ns. opettaja-kansankynttilä tai nykyinen aurinkorannikon sairaseläkeläinen, joilla ei ole oikeasti lapsia koulussa - ajaa koulua kiinni ja käyttää keinonaan tätäkin palstaa mustamaalata koulun johtoa sellaisten tahojen kautta, joilla ei oikeasti ole mitään tekemistä nykykoulun kanssa? On aivan päivänselvää että nämä nykyiset koulun kaatajat ovat niitä jotka ovat olleet koulun toimissa mukana aikaisemmin ja ovat katkeria, mikään muu ei selity motiiviksi. Kukaan järkevä aikuinen ei toimisi muutoin näin.
      Toissakeväänä poliisi tutki rikosilmoituksen perusteella näitä kirjoitteluja ja aktiivisia mustamaalaajia olikin vain 4 !
      Silloin ei katsottu yhdistyksen puolelta aiheelliseksi edes toimia asiassa.

      Näyttää siltä että samat henkilöt ovat edelleen aktiivisia ja siis avun tarpeessa.
      Oireet ovat pitkittyneet koska he eivät osaa elää menetettyään valtansa koulun suhteen.

    • ihmetteleväsuomesta

      Ketkä 4?

    • Hopohopopuhetta

      Mitäpä poliisi tekee? Kannustaa varmaan kirjoittajia siihen, etta noudatetaan ministerion oppilaaksiottoohjeita ja laitetaan rexin paikka kiljaisen hakuun vihdoinkin.

    • Nacionalescatastraficas

      Vai poliisi, voi v---- mikä tampioita nää ovat...Varmaan tulee Policia Local ihanki kohta.

    • rehtorivaihtoon

      Kouluun haetaan henkilokuntaa, mutta milloin haetaan rehtoria? Jonossa on hyvia hakijoita jo edelliselta kerralta.

      • kenestäpuhut

        Tulisiko Ismo takaisin? Eikö hän tyylikkäästi koulua edustanut?


      • Hengenjättiläiset

        Koululla on jo rehtori ja vieläpä koulun historian paras. Voi voi kuuleppas, ei tarvitse laittaa paikkaa hakuun koska se ei ole auki.
        Avoimet paikat menevät hakuun.
        Ja varmasti oli enemmän kuin haastavaa ottaa tuo pesti vastaan kahden täystoopen jäljiltä.

        Tietysti te muutamat yritätte kaikkenne mustamaalataksenne koulun nykyistä johtoa ties millä tekaistuilla syytöksillä, ei tarvi olla hengen jättiläinen ymmärtääkseen keitä te olette.
        Tuskin ainakaan niitä joiden lasten koulupäivä on täällä haukuttujen vastuulla!!

        Jos koulun johdon ja OKM:n virkamieskunnan välillä olisi erimielisyys oppilasvalinnoista, kotikuntatulkinnasta tai valtionosuuden maksamisesta - koulu olisi jo kiinni aikoja sitten. On aivan sama mitä TE tällä palstalla jauhatte.

        Hankkikaa oma elämä ja muita harrastuksia.


    • lakijajarjestys

      Hakijoitahan oli monta kymmenta, joilla osalla paljon kokemusta. Jospa nyt kerrrankin mentaisiin lain ja saannon mukaan. Paaso omalle paikalleen opoksi.

    • Hyvinmeneemuttamenköön

      Apinat ne jaksaa vääntää täällä. Taitaa v******a kun koululla menee hyvin ja häiriköt pn poissa kuvioista, paitsi täällä ulisevat tortut housussa.

      • Ei.näytä.menevän

        Tuo teksti kertoo kirjoittajasta aika paljon.


    • Vaipatvaihtoon

      Mika silla Varajuomari Makelalla on nyt koulua vastaan, ennen puolusti Juhaa ja Ismoa tulisesti? Kuulemma haistatteli muille kokouslaisille sitä itteaan.
      Kaikenlaisia huolia ja mulheita tassa riittaa.

    • kuinkapaljoneuroja

      Ja kuinkahan paljon ne lukukausimaksut on siellä (kuinka pitkä on lukukausi? Vuosi?) ?

    • Pacosrules

      Varajuomari kuule, luuletko todella että noi herrat joilla on satoja miljoonia pätäkkää ja omaisuutta ympäriinäs, ovat täällä lukemassa sun kateellista valitusta, tuskinpa vaan. On niillä varmaan paljon mukavempaakin tekemistä ja ei jää harrastukset rahasta kiinni, se on nähty. Meikäläinen persaukisena taas roikkuu netissä niinku sinäkin. Pistä vaipat vaihtoon tiheemmin niin ei nouse heti kohta kusi uudestaan päähän, Supermercadonassa rannassa ovat tarjouksessa tällä viikolla.

    • Apinamieskövainainen

      Ei meidän tarvi välittää mistään kotikunnista, siksihän me se koulu just haltuun otettiin. Haloo, ne tekee jotka osaa ja uskaltaa, muut vinkuu netissä.

    • Patsas.keräys

      Kerätään rahat koulun muistomerkkiin. Esimerkiksi 500 euroa per oppilas ja pystytetään iso monumentti Aurinkorannikon jollekin vuorelle. Suunnittelusta pidetään arkkitehtikilpailu. Suljettu sellainen, tiedän hyvän toimiston. Tällä tempauksella saataisiin myönteistä huomiota ja samalla saataisiin ikävät asiat unohtumaan. Suomen koulutus nousuun - monumentti olisi johtavana esimerkkinä muillekin ulkosuomalaisille kouluille.

      • kroisos.2

        Hyvä idea. Pistetään 700e per oppilas niin saadaan muistomerkki.
        Rehtorille lisää liksaa ja johtokunnalle lisää kokouspalkkioita ja luontaisetuja. Ei niistä kaikista kuittia tarvita.


    • Rahhaaon

      Juu, eika unohdeta vanhaa puheenjohtajaa. Kylla hanelle pitaa antaa kirjanpidon ohi joku tonni.

    • Pupujussit

      Keskustelu koulun asioista ei oikein onnistu, koska ylläpito poistaa lähes puolet kommenteista. Meininki on kuin entisessä Neuvostoliitossa, jossa tietyistä asioista tai henkilöistä ei saanut puhua.

      Ei näytä muutamalla koulun ympyröihin tuppautuneella henkilöllä puolisoineen olevan muuta tekemistä, kuin poistattaa kommentteja palstalta. Meneehän se aika niinkin, mutta olisiko ollut mahdollista toimia siten, ettei omista tekemisistään tarvitsisi jälkeenpäin painaa päätä pensaaseen.

    • yritteliästäsakkia

      Keskustelu varmaankin onnistuisi, mutta tuo sinun iänaikainen paskanveivuu ja onneton vittuiluyritys ei tuota mitään rakentavaa tulosta. Olet jämähtänyt omaan sontaasi ja samalla muut jatkavat elämäänsä, oppilaita valmistuu koulusta kasvavalla vauhdilla. Onneksi koululla on omistajavetoinen hallitus.

      • Myösomistaja

        Mikä on koulun "omistajavetoinen" vetoinen hallitus, josta nimimerkki yritteliästäsakkia kirjoitti ? Luuleeko joku omistavansa koulun maksamalla kannatusyhdistyksen jäsenmaksun :D


    • Sivistyksen.johtotähti

      Niin ne koulumaksut nousevat. Paljonkos ovat nykyään? Voitais taas keskustella siitä. Pitäiskös nostaa varmuuden vuoksi ensi vuoden alusta maksuja 20% niin jäis vähän suhmurointivaraa. Loppuvuonna voitais pistää vähän joulurahaa johtoportaalle. Eikä sitten kuitteja turhaan kerätä, jos vaikka joululahjat löytyisi kaveripiirin firmoista. Oppilaiden vanhemmilla on hyvin rahaa, niin saataisiin vähän sitä kiertoon. Voitais miettiä tätä vaikka pienemmällä porukalla näin ennen joulua lounaalla. Voitais samalla pohtia vapaaoppilaspaikkoja esim johtoportaan vesseleille. Kyllähän se on niin että aina koirat haukkuu mutta sivistyksen karavaani kulkee. On meillä vaan hieno koulu, ollaan ihan maailmalla tunnettuja. Kyllä siitä pitää vähän maksaa ja johdon saada kunnon palkkio.

    • Ollaanvainhiljaa

      Mitään selitysta ei ole tullut koulumaksujen merkittavalle korotukselle. Rehtorin palkkaako taas on nostettu 7000 euroon ja vanhalle pjlle suurempia kokouspalkkioita?!

    • AikaKyllästynyt

      Laki määrää maksimin koulumaksun. Jos maksu ei kelpaa, niin ei ole pakko laittaa lapsia sinne tai jos on mielessä joku suurempi vääryys niin tee ilmoitus poliisille. Ai niin, mutta tarkoitushan on ainoastaan pitää yllä pahaa keskustelua koulusta, kun itse on siitä sisäpiiristä potkittu ulos. Ei jäänyt hampaankoloon mitään? Ottaa päähän, kun ammattilaiset tulivat tilalle? Ei ole muuta keinoa enää järjestää lapsille ongelmia, kuin keksiä tyhjästä juttuja, olemattomia maksuja ja palkkoja, tapahtumia ja mitä ikinä kiero mieli saattaakaan keksiä. Eikö olekin hassua, että se koulussa nyt toimiva porukka on täällä aina omilla nimillään esillä, mutta näitä tyhjiä syytöksiä keksivät eivät? Kukapa omalla nimellään haluaisikaan valehdella.

      Nyt vaan mitataan tätä roskaa lukevien älykkyyttä.

    • Typeraakka

      Eipa ole niita nimia nakynyt kenenkaan puolelta. Mutta kun olet niin perille, niin miksi koulumaksu on noussut nyt niin paljon, nimimerkki aikakyllastynyt? Ja laitahan oikea nimesi, kun tiedat paljon ja toimit lain mukaan.

    • kkoivisto

      Korotetaan samantien 300%, niin saadaan ns. rehtoriraha. Jookos?

    • Haluaatietää

      Lukion koulumaksu on noussut muutamassa vuodessa yli 20 prosentti. Kuuluuko nykyään hintaan kirjat, vai mistä nousu johtuu?

      • Hiphei12

        Eiks köyhällä oo varaa ?


      • Korkealta.ja.lujaa

        Ei kuulu kirjat. Vähän pitää saada välistä provikkaa, neuvotteluillalliset, pikkujoulut, juhlallinen uuden vuoden vastaanotto, kuljetukset, yllättävät menoerät, tiedotuskulut, mainontakulut, kokouspalkkiot, palkintorahat, kehittämisteemailtojen ruokailut ja juomamaksut, tarjoilijoiden ilta- ja yölisät ja taksimaksut juhlapaikalta pois. Ei sikajuovuksiissa voi yöllä yleisiä kuljetusvälineitä käyttää. Johtotason penskatkin ovat koko ajan kinuamassa uusia ipadeja ja iphoneja. Ne otetaan suoraan koulutusmenoista ilman turhia välikäsiä. Kuittien ja muun kirjanpidon kanssa ei ole aikaa tuhrata. Niistä vain kärttyisä kokousväki aina tonkii kaikenlaista epämiellyttävää esille. Perusoppilaan vanhemmilla ei ole minkäänlaista rakentavaa suhtautumista koulutuksen jaloihin päämääriin. Siksi me sivistyksen eturintamassa otamme vastuun myös jälkeenjääneiden koulutuksesta huolehtimisen. Meitä siitä joskus arvostellaan mutta elämän pitkässä juoksussa ne ovat aivan mitättömiä kulueriä. Ykkösenä on Suomen sivistyksen keihäänkärki Aurinkorannikolla.


    • Anteeksi.kaikki

      Nyt on joulun aika. Annetaan kaikki kähminnät anteeksi. Ei niitä satojatuhansia euroja enää takaisin saa. Kyllä ne on jo tuhlattu ja hauskaa on ollut. Nollantaan kaikki. Ensi vuonna voi sitten aloittaa taas tyhjältä pöydältä. On oppilaiden vanhemmilla sitä rahaa, ei se niiltä lopu. Nousee ne muutkin maksut vuosittain, pisteään koulumaksuihin pari hunttia lisää yllättävien menojen varalta. Ei sitten tarvitse erikseen kymppitonneja vinkua. Aina on jokin valittamassa jos satadonaa mennyt eikä kuitteja löydy.

    • Torrelaine

      Tämän ketjun ylläpitäjä voisi myös aloittaa ensivuoden tyhjältä pöydältä. Koulujuna meni jo.

    • Fugelaine

      Hoponhopo torrelaine. Nyt sita vasta kirjoitellaankin.

    • Kova.kuri.päälle

      Nyt on jouluaatto ja koulun kaikki kähminnät on anteeksiannettu.
      Ensi vuonna on sitten uudet kujeet. Kavereille alennuksia koulumaksuista. Tavarat ostetaan kamujen firmoista ilman kuittia. Arvostelijoille ollaan julmia, erotetaan heti. Sisäpiirille ilmaiset oppilaspaikat. Opettajat ja esimiehet valitaan sisäpiiristä. Ei ulkoisia työntekijöitä ettei yhteenpuhaltaminen häiriinny.

    • Ihmetouhuajia

      Mihin naita koulumaksukorotuksia tarvitaan? Ei kai taas vain rakentamiseen koulun sisalla? Ei taida oppi menna perille tarkastusraporteista, ettei koulumaksuilla rakenneta.

    • pörssiin

      Nyt on vuosi lopulla. Annetaan kaikki kähminnät anteeksi. Nostetaan koulumaksuja heti ensi vuoden alusta. Silloin kaikki vilunki menee taas läpi. Lasten vanhemmilta kähvelletään eikun siis otetaan vastaan pieni siivu Meille. Koulu voisi myös listautua pörssiin tietenkin meidän valvonnassa. Saataisiin hilattua taas palkkojamme, palkkioitamme ja lahjojamme uudelle tasolle. Oppilaatkin hyötyisivät kun oppisivat pörssisijoituksia. Koululle on ehdotettu uusi slougani: Money Talks.
      Tehdään kaikille yhtenäinen maksullinen kouluasu, jossa tuo teksti on painettu selkään. Mulla on siihen tuttu firma hoitamaan tuon projektin.

    • Rahaatuntuuolevan

      Mistahan vanha pj sai neuvoksen arvon ja kuka sen maksaa?

      • Hienoa

        Oliskohan pitkäaikaisesta urasta opetuksen saralla ja pisteenä iin päällä Aurinkorannikon koulun jaloilleen saattaminen. Eiköhän näin hyvälle asialle maksajatkin ole löytyneet.


    • Nollataan.menneet

      Nyt kun vuosi on taas vaihtunut niin lopetetaan tämä ainainen syyttely. Annetaan kaikki kähminnät anteeksi. Jos joku on saanut jonkun satatonnia pikku filungilla, ei sitä kannata murehtia. Uudet seikkailut odottavat ja oppilaiden vanhemmilla sitä rahaa löytyy. Hyvähän se on että raha kiertää. Ei köyhät ymmärrä sen päälle ja siksi se pitää kyniä niiltä pois. Vähän aikaa ne aina valittavat mutta sitten kateus iskee ja kohdistuu toisiin köyhiin naapureissa. Me äveriäät saamme olla rauhassa. Tämä totuus pätee joka maailman kolkassa.

    • Tarkkailijat

      Mitens ne koulun henkilökunnan huumetestit,onko tehty? Mimmoset tulokset?

    • Wau

      Ainoat huumetestejä tarvitsevat ovat nämä muutamat lastenvihaajat, jotka täällä loputtomasti jankuttavat samoja typeriä juttuja.

    • Ahneet

      Hyi saatana, miten röyhkeää porukkaa.

    • Piikkikiinni

      Saa riitää yhteiskunnan rahojen riistäminen!
      Väärinkäyttäjät heti edesvastuuseen!

    • Röyhkeäämenoa

      Kuulemma vielä rehtori ja pj kannustavat ns. kotikuntien keksimiseen. Röyhkeydellä ei ole rajoja. Mitä OKM sanoo, kun sinne otetaan yhteyttä? Koulussa voi olla kotikuntapaperilla vain vuoden. Tulkoot Suomeen kouluun tai menkööt paikallisiin. Veromarkkoja ei ole tarkoitettu Espanjaan!

    • Kuulemma

      Ensimmäinen sana kirjoituksessa "kuulemma" kertoo heti että kyseessä on täysi juoru ilman todellisuuspohjaa. Faktat pöytään missä yhteydessä pj tai rehtori ovat näin sanoneet.

    • Kuulemma

      Joo juorut on kivoja, x:n vaimo panee b:n miestä ja x panee c:n vaimoa jne. Käynpä kyselemässä kun ehdin, voinpa kutsua rehtorin ja pj:n illalliselle, jos suostuvat ,niin uusi ketju päälle täällä kuka kenen kanssa illallistaa? Pelleille tiedoksi karnevaalit loppuivat jo fugessa. Naamarit pois!

    • Madre

      Nämä kaikki keksinyt juorut tulevat niiltä muutamilta ihmisiltä, jotka vihaavat lapsia.

    • Yesnaamioille

      Kuuleppas Kuulemma, tämä on palsta, jossa saa vapaasti kirjoittaa naamioiden kanssa. Jos koulussa on mielestäni jotain vikaa, niin sen kirjoitin - pidätpä tai et. Ja ihan naamarin kera kuten sinäkin. Nautihan ruuasta kieroilevan johdon kanssa.

    • Isukki68

      Jos olet väärässä niin onko se pakko kirjoittaa tänne?. Ole kerrankin aikuinen ja mene sinne koululle kyselemään niin korjaavat tietämättömyytesi.

    • Mataaonjapaljon

      Ei valttamatta vastata, kun siella juoksee rehtori ja pj karkuun. Faktaa on esim. koulumaksujen nousu merkittävasti. Lisäksi rehtorin toimen haltija ei paase omaan tyohonsa, kun sita hoitaa sijaiseksi ja yhtakkia vakinaistettu Paaso., ilman minkaanlaisia hakuja. Etta kayppa isukki itse koululla selvittamassa asiaa.

      • Horoperseääliötjäkättää

        ISMO fun clubin "tytöt" vauhdissa taas...


      • Raukat11

        Niinpä on, kun ei tosiaan rehtori ja pj uskalla kohdata totuutta. Karppisella on edelleen toimet, joita johtokaksikko yrittää pimittää vastoin oikeuden päätöstä


      • Oikeus1

        Minkä oikeuden?


      • Oikeusvääryys

        KYselepä sitä rehtorilta js puheenjohtajalta. Jos pystyvät rehellisesti vastaamaan. Jos eivät kykene tosiasioita tunnustamaan, niin koulun lakimies osaa sinulle Oikeus vastata. Nythän niitä ikäviä asioita jätetään mainitsematta, kun niistä ei ole mukavaa puhus ja saattaa nykyhallinnon epäedulliseen valoon.


      • Oikeusonvoittanut

        Minun käsittääkseni koulu on voittanut kaikki oikeudenkäynnit nykyisen johdon aikana ja ei noita edellisiä huuhaa reksejä ole tontilla näkynyt.


      • Käsittääkseni

        Käsittääksesi, jopa joo!. Käyhän lukemassa ne oikeuden paperit, ennen kuin kirjoitat soopaa.. Ei hän ikävistä asioista puhuta, hyshys!


      • Lukihäiriöitä

        Voisitko ystävällisesti lukea ne minulle, kun itse olen saanut eri käsityksen.


      • Luejaymmärrä

        Koululla on oikeudenpäätöksen Karppisista. Jos et ymmärrä lukemaasi niin Camilla asianhoitaja auttaa sinua. Nehän ovat espanjaksi, joten reksi ja pj tarvitsevat ehkä samaista apua.


      • EVVK-pinen

        Ai saakeli, kuka ikinä haluais sen pöhön tänne takas?!!!
        Ihan sama mitä tai mikä oikeus päättää kunhan pysyvät pois Espanjasta. Ikuisesti.


      • Tolloja

        Niin just, niinhän se koulu toimii, eikä edes lakia ja määräyksiä noudata. Eipä todellakaan anna kummoista kuvaa toiminnasta. Suhmurointia ja muuta paskaa ja kieroilua. Ja rehtorina kyökin kautta ilman hakua tullut Paaso. Anna mun kaiken kestää. OKM:n tarkastuksen piti parantaa hallintoa, mutta huonommaksi vain menee, kun laittomuuksia harjoitetaan. Voi sinua raukkaa EVVK-pinen. Toimintaasi ohjaa tunne, kun järki puuttuu.


      • Lukihäiriöitä
        Luejaymmärrä kirjoitti:

        Koululla on oikeudenpäätöksen Karppisista. Jos et ymmärrä lukemaasi niin Camilla asianhoitaja auttaa sinua. Nehän ovat espanjaksi, joten reksi ja pj tarvitsevat ehkä samaista apua.

        Oletko muuten itse tutustunut ko. Papereihin


      • pääasiaonettei

        Pääasia että te ette pääse ikänään takasin tähän kouluun. On aivan sama mitä tällä palstalla lässytät, lähtö tuli ja päätös pysyy. Amen. Vitut-taa - sen pystyy noista kommenteista lukemaan kuka tahansa. Hyvä - nii pittääki!


      • Taulapäitäriittää
        pääasiaonettei kirjoitti:

        Pääasia että te ette pääse ikänään takasin tähän kouluun. On aivan sama mitä tällä palstalla lässytät, lähtö tuli ja päätös pysyy. Amen. Vitut-taa - sen pystyy noista kommenteista lukemaan kuka tahansa. Hyvä - nii pittääki!

        Justiinsa. Näinhän se koulu kehittyy ja komistuu, kun tehdään tunteella eikä järjellä. Eikä tietty noudateta mitään sääntöjä, kuten edellinen taulapää hienosti muotoilee kommentissaan. Ei muuta kuin uusi OKM:n tarkastus ja ylimääräiset valtionrahoitus takaisin Suomeen.


    • Rehtoripois

      Hyi, millaista kähmintää. Eikö tästä jo laiteta rehtoria ja pj:ta vastuuseensa?

    • Koulumaksut

      Nyt on aloitettava uusi ketju. Koulumaksut laskivat. Mitähän ja ketähän nyt haukkuisi?

    • Hoponhopo

      Eihän ne nyt kesken kauden tipu. Eli kyllä vielä kallista hintaa maksetaan.

      • Koulumaksutkunniaan

        Me Suomeen , niin selviät ilmaiseksi


    • Hallintoon.lisää

      Satsaan lisää koulun hallintoon. Hallintohan pyörittää koko koulua. Opettajat ovat koulussa vain päivähoidossa. Vähennetään pari opettajaa ja lisätään hallintoon viisi henkilöä lisää. Tuottavuus paranee heti.

    • Laaturatkaisee

      Voisi nostaa vaikka tonnilla vuosimaksua,sillä se hoituisi!
      Jos ei rahaa niin kersat Espanjalaiseen kouluun tai Suomeen!

    • Lauritskainen

      Asiasta toiseen: Varokaahan näitä virtuaaliraha huijauksia kuten One Coin ja Bitcoin. Suomen pankki ja Euroopan pankkiunioini ovat varoittaneet näistä virtuaalivaluutoista. One Coin oli Suomessa rikostutkinnassa aikaisemmin. Täällä Aurinkorannikolla on myös näitä värvääjiä.

      Yksi asia on varmistunut, teitä tyhmiä tunkkeja voi vedättää ihan kuinka paljon tahansa. Uskotte kaiken valheet mitä nämä ponzi-huijarit teille syöttävät

    • 10donaa.maksu.vuodessa

      Nostetaan maksu 10.000e per kersa per vuosi. On sitten helppo laskea yhteen. Siitä jää jo johtokunnallekin vähän extraa omiin koulutustilaisuuksiin Hawaijille. Mulla on sopiva firma joka hoitaa koulutukset. Sopuisasti ja superedullisesti Ilman kuittia asevelihintaan.

    • epä.tietoinen

      Mikä on uusin tilanne koulun suhteen? Kovasti on ollut hiljaista.

    • Uteliasjörö

      Onko KHO:n päätös valtion rahoituksesta jo tehty?

    • Hispano

      Aivan sietämätöntä tämä hiljaisuus. Miksei tästä kaikkia kiinnostavasta asiasta jakseta kirjoittaa?

    • Ohikulkijana

      Kyl suurimmat rosvot on kansliassa ja koulun porttien ulkopuolella. Mita suhmurointia, hyihelvetti!

      • jatkohoitoonäkkiä

        Kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsivän tai sitä itsessään epäilevän on aina viisasta lähiviikojen aikana kääntyä psykiatrin tai mielenterveystoimiston puoleen. Manian tai vakava-asteisen masennustilan ilmetessä henkilön tulee hakeutua lähivuorikausien aikana. Vakava-asteisessa tai psykoottissa maniassa oleva ei usein koe olevansa sairas, jolloin hänet tulee toimittaa kiireellisesti tai lähivuorokausien kuluessa tahdonvastaisesti sairaalahoitoon.

        Asianmukalähisella hoidolla sairausjaksoja kestoa ja toistumista voidaan olennaisesti vähentää.

        Kaksisuuntaisen mielialahäiriön lääkehoidossa käytetään ensisijaisesti erilaisia mielialantasaajia sekä antipsykoottisia lääkkeitä (antipsykootteja). Antipsykoottisista lääkkeistä saatava hyöty ei edellytä, että sairauden kuva ei olisikaan psykoottinen.

        Kaksisuuntaisen mielialahäiriön masennusjaksojen lääkehoito eroaa muiden masennustilojen hoidosta siinä suhteessa, että lääkehoidossa käytetään masennuslääkkeiden asemasta ensi sijassa mielialantasaajia. Masennuslääkkeitä voidaan myös käyttää kaksisuuntaisen mielialahäiriön masennustilojen hoidossa, mutta tällöin niitä käytetään yhdessä mielialantasaajien kanssa. Pelkän masennuslääkkeen käyttö saattaa laukaista maniatilan tai tihentää sairausepisodien esiintymistä.

        Kaksisuuntaisen mielialahäiriön kognitiivisessa psykoterapiassa keskeistä on sairauden hallinnan opettelu. Sairaudesta kärsivät voivat taustansa ja elämäntilanteensa mukaan kuitenkin hyötyä myös psykodynaamisesta yksilöterapiasta tai pariterapiasta


    • Suhmurasantra69

      On se kumma, miten joku kärsii Biposta ja kirjoittelee muille hoita-ohjeitaan. Ei kiinnosta! Mutta milloin kouluun haetaan rehtoria? Paasohan, joka ei edes hakenut työtä, hoitaa edelleen vt rehtorina, vai onko hallitus taas suhmuroinut? Ei olisi ensimmäinen kerta.

      • Karppausta

        Nykyinen hallitus on tehnyt järjettömän työn siivotessaan troikan jälkiä ja raapimalla kasaan rahat koulun pyörittämiseen - rehellisesti - avoimesti ja ennen kaikkea lasten kannalta laadukasta opetusta tuottaen. Tarkastusraportti ei kerro kuin näkyvimmät herrojen keikaroinnit - niistä ei tosiaankaan täällä puhuta.
        Niille jotka tuon aikaisemman mätäpaiseen puhkaisivat pitäisi myöntää kunniamerkki - etenkin kun tälläkin palstalla olemme saaneet vuosia lukea mitä ihmeellisimpiä valheita milloin kenestäkin. Parhaat palat hoiti jopa paikallinen "news paper" - tosi news - aina.
        H. Asteljoki tekee loistavaa työtä - jatka samaan malliin - mutta jos rehtorille maksetaan vain 6000,- se on korjattava vastaamaan sitä mitä sylkykuppina olosta yleensäkin palkan päälle korvataan! Nykyinen rehtori on siis alipalkattu. Helvelahden palkka oli jo elokuussa 2008 tehdyssä työsopimuksessa enemmän, asia ilmenee raporteistakin. Nykyisillä näytöillä lisää liksaa hyvälle korruptoitumattomalle reksillemme, joka on kyllä tullut toimeen ilman että pojan skootteri olisi liisattuna koululle lisätienestiksi - noin yhtenä esimerkkinä tarkastuskertomuksesta, lue loput itse.
        Huom. takaisinperintä koskee tuon edellä mainitun troikan aikaa, ei nykyistä hallintoa, joka on joutunut sen rahoittamaan. Syy oli yksiselitteisesti ja vain se että oppilaaksi otossa ei välitetty paskaakaan valtionosuuden ehtoihin kuuluneesta kotikuntamääräyksestä, oikea kysymys kuuluukin miksi ei?
        Siksi että oppilaaksi otettiin kaikki jotka sisään saatiin ja mahtui, jotta budjetti saatiin reilusti ylijäämäiseksi - mikä sekin olisi pitänyt olla OKM:n ehtojen mukaan mahdotonta. Mihin kertynyt ylijäämä sitten katosi, se on kiinnostavaa seurattavaa ja selittää kiivaan valehtelun ja trollaamisen tällä palstalla.

        Heikki Pulkkinen Fuengirolasta oli muka ostamassa koulua sijoittaja kaverinsa kanssa, hankkiutui Sinivaarankin tuella hallitukseen ja vehkeili kaikkia vastaan sen kun kerkes. Muka pelastamassa koulua lakimies - "raiskausuhkauksista Espanjassa etsintäkuulutettu" Laakkosen kanssa, jonka valitsi koulun viralliseksi lakimieheksi huikealla palkalla. Sopivat keskenään koulun säätiöittämisestä ja Pulkkisen pääsystä sen johtoon hyvällä korvauksella, toisin kävi ja sijoittaja kumimies hävisi kuin pieru Savoon ja Heikki Pulkkinen jatkaa rannassa sauvakävelyä ja paskan jauhamista, kun muuhun ei ole varaa. Janne Laakkonen laskutti lakimiespalvelunsa Eestiläisen bulvaanivirman kautta, ettei tarvitsisi maksaa veroja Suomeen tai Espanjaan. Kieroa sakkia todella.

        OKMstä löytyi tämäkin liite hallituksen päätöksestä palkata hallintojohtajaksi Janne Laakkonen ja yhtä aikaa hallitus haki koulua konkurssiin varattomana koska Pulkkinen junaili kaverinsa kanssa tilalle säätiötä ja opetuslupaa ei voi siirtää, siis ensin oli tämän koulun kaaduttava;

        Aika Tiistai 16.4.2013 klo 8:15
        Paikka Lukion tilat, C3, Avda de Finlandia
        Läsnä Sakari Pekkarinen puheenjohtaja
        Anna Rydman varapuheenjohtaja
        Marko Hietala rahastonhoitaja
        Tuija Haalahti hallituksen jäsen
        Timo Oksa hallituksen jäsen
        Raija Sandqvist hallituksen jäsen
        Ritva Pekkanen hallituksen varajäsen
        Heikki Pulkkinen hallituksen varajäsen
        Ismo Karppinen esittelijä, sihteeri
        Janne Laakkonen koulun lakimies, asiantuntija

        6. 1. Hallintojohtajan palkkaaminen
        Aurinkorannikon suomalaisen koulun kannatusyhdistys ry:n hallitus valtuutti edellisessä kokouksessaan hallituksen puheenjohtajan ja koulun rehtorin valmistelemaan koulun hallintojohtajan työtehtävän perustamista. Hallintojohtaja ottaa vastuun koulun taloudesta ja toimii koulun johtavana henkilönä. Hän toimii koulutuksen järjestäjän (yhdistys, säätiö osakeyhtiö tms) hallituksen alaisuudessa ja kyseisen toimielimen esittelijänä ja asiamiehenä. Hallintojohtaja on myös rehtorin esimies. Hallintojohtajan tehtävät ja vastuu määritellään koulun johtosäännössä ja tarvittaessa työnjako rehtorin kanssa kirjataan erilliseen työjärjestykseen.

        Hallintojohtajalla tulisi olla oikeustieteiden tutkinto ja mielellään talousasioitten osaamista ja koulutusta.

        Onko yllätys että hallintojohtajaksi olisi tullut Laakkonen ja rehtorina toimisi Karppinen, jonka lapsen kumminakin Janne Laakkonen hyörii.
        Ai kukako tällä palstalla valittaa rehtorin menetetystä paikasta…!!


      • Pacosinpertti

        Voi, lässynlässynlää. Kylläpä taas nimimerkki kirjoittaa muunneltua totuutta olan takaa. Mielikuvitusta - sitä piisa, mutta faktoja tällä kiipeilijällä on sitäkin vähemmän. Tosiasia on se, että koulun nykyjohto veljeilee Sinivaaran ja muiden rötöstelijöiden kanssa. Jotain rötöstelijän haluavat, mutta sitä sivusta seuraajat voivat vain arvata. Hallitus uusiksi, ja rehtorin virka julkiseen hakuun, kuten muuallakin Suomessa. Paaso on työnsä tehnyt ja osaamattomuutensa näyttänyt.


    • TotuudenLorvi

      Hys, hys. Lopettakaa jo tuo koulun loputon arvostelu. Jos jotain pientä on tehty niin ei sitä kannata suurennella. Ne on menneen talven lumia. Satatonnia on lopuksi pieni raha ja ei se ole keltään yksityiseltä pois. Ainahan vähän roiskuu kun rapataan. Kyllä omaan hyvinvointiin voi vähän sijoittaa yhteistäkin rahaa, se tulee korkoina takaisin. Eikä kuitteja kukaan kaipaa ellei ole kovin änkyrä ainaisnarisija. Maailma on paljon hienompi kun sitä katselee positiivisesti vaaleanpunaisin lasein.Rahat on jo tuhlattu ja hauskaa on ollut. Pitäisi paremminkin miettiä mistä saataisiin lisää hynää.
      Ainahan on virat kannattava nimittää tuttavapiiristä, silloin varmistetaan ettei riitoja synny kun kaikilla on yhteinen historia. Kaverien kanssa on paljon hauskempi tehdä keskinäisi kauppojakin, kukaan ei valita. Tietysti johtaminen maksaa ja siitä on saatava kunnon korvaus. Se on raskasta työtä.

    • Kiva_koulu

      Otsikko on väärin Ole- lehden mukaan koulumaksut laskevat. Kumma kun ihmiset jaksaa jauhaa vanhoja juttuja. Koulu toimii hyvin ja oppilaat viihtyy.

    • Ihkakuvotus

      Ole kirjoittaa, tosi luotettavaa! Siis tää koko koulun pyöritys on syvältä.

    • DCC

      Koulun tilanne on nyt parempi kuin pitkään aikaan. Laineet,Laakkoset,Sinivaarat ym. taustoiltaan ja tarkoitusperiltään epämääräiset henkilöt on saatu siivottua tai ovat itse ymmärtäneet poistua kuvioista. Annetaan koululle työrauha aloittaa seuraava lukukausi puhtaalta pöydältä. Aurinkorannikon koulu on suomalaisille lapsille sekä heidän vanhemmilleen erittäin tärkeä ja yhdistävä tekijä.

    • Hyvin.Menee

      Hieno homma. Epäselvyydet ja vilpit on lakaistu nyt lopullisesti maton alle. Turha niiden perään on itkeä. Ainahan sitä pientä roisketta syntyy kun kovasti rapataan. Katsotaan nyt vaan eteenpäin ja unohdetaan pikku virheet. Ei kukaan täällä ole täydellinen. Satatonnia on lopuksi pieni raha kun tehdään isoja asioita. Pitäähän johtamisesta pienet palkkiot saada ja jonkin verran matkakuluja edustustilaisuuksiin.
      Raskasta se on pikkutunneille asti edustaa ja tehdä suhdetyötä palvelutoimittajien johdon kanssa. Aamuyöllä on turvallista ottaa taksi kun julkisilla ei enää pääse.
      Kaverien nimittäminen on myös hyvä asia niin ei tule valituksia ja ryhmänä kaveripiiri toimii parhaiten yhteisten intressien takia, ei siinä ulkopuolisia narisijoita kaivata. Kavereilta voi ostaa myös ilman kuittia kun kiire tulee, säästää byrokratiakuluissa. Vaikka vähän kalliimmalla mutta myyjä on tuttu ja homma pelaa, kaikki säästää.

    • RobinHooditvauhdissa

      Kyllä näkee että siellä rapataan kovasti, vaikka edellinen hallinto ja rehtoorit, pehtoorit hävitti rahat, niin nykyinen hallitus on saanut koulun kuntoon ja vuosia rankana maanneen uudisrakennuksen rakennustyöt ovat täydessä käynnissä. HAH, HAH, haa.
      Koulumaksut ovat kohdallaan, rakentaminen käynnissä ja oppilaat viihtyy, jos tulokset
      ovat yhteisöllemme näin loistavia, äkkiä lisää näitä rikollisia tänne!

    • Criminalminds

      Hyihelevetti ropinhoodi. Kyllä ne keinot pitää olla rehellisiä. Ties mihin sotkuinen vielä koulu joutuu kun veropetoksista, lapsiin sekaantumisesta jne olevat lurjusten häärivät taustalla rahoittaen ja kiskoen korkoja. Vaihtoon vaan koko jengi.

      • YouVerySickMinded

        Kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsivän tai sitä itsessään epäilevän on aina viisasta lähiviikojen aikana kääntyä psykiatrin tai mielenterveystoimiston puoleen. Manian tai vakava-asteisen masennustilan ilmetessä henkilön tulee hakeutua lähivuorikausien aikana. Vakava-asteisessa tai psykoottissa maniassa oleva ei usein koe olevansa sairas, jolloin hänet tulee toimittaa kiireellisesti tai lähivuorokausien kuluessa tahdonvastaisesti sairaalahoitoon.
        Asianmukalähisella hoidolla sairausjaksoja kestoa ja toistumista voidaan olennaisesti vähentää...tosin sinulla tuskin on paljon toivoa pysyvästä paranemisesta.


    • LomaLomaLoma

      Suvivirsi on taas kerran veisattu ja lapset onnellisesti kesälaitumilla, koulu voi hyvin - aivan sama mitä muutama kylähullu täällä ulostaa. Suurkiitos koko henkilökunnalle ja hallinnolle mahtavasta kouluvuodesta!!
      Perseellepotkitut sutkit vinkuvat netissä, joka onkin ainoa kanava päästä noilla heidän avuillan esille edes jollain tavalla, nuo voi jättää omaan arvoonsa. Rentouttavaa lomaa kaikille!

    • Pussyriots

      Kirjoitat sitä mitä olet.
      Pussyriot rules, rannikon daamit hommas sulle potkut ja vielä kyykyttää sua tälläkin palstalla, surkee esitys sinulta. Jatka vinkumista, sua puristellaan kuin kylpyankkaa ammeessa ja kuinkas ollakkaan, paskoit taas housuus.
      Kun saat pöksyt pyykistä, tuleppa illanviettoon mukaan niin jutellaan.

      • viisasvaroo

        Siellä on NAISTENHAKU! Älä mee...


    • Jaakaajolomalle

      Kun äly jää kengännumeroakin pienemmäksi, niin teksti on vaatimatonta kusensekaista paskaa.

      • Skitsos

        No hyvä kun reilusti myönnät asian.

        Toipuminen alkaa aina tosiasioiden ja ongelmien tiedostamisesta.

        Onnea terapiaan!


    • Hyväähallintoako

      Onpa mennyt ala-arvoiseksi kirjoittelu tässä jutussa. Mutta sitä en ymmärrä, miksei koulussa opita vanhoista virheistä, vaan jostain syystä sama vanha veli -ajattelu jatkuu? Kavereille järjestetään paikkoja ja auki tulee vain osa paikoista. Ihmettelen, miksei myöskään rehtoria haeta avoimesti, vaan vt rehtori istuu pallillaan vuodesta toiseen?

    • missisone

      Johtuisko siitä ettei sinua haluta takaisin.

    • Uusirexi

      Avoin haku ja vielä psykologiset testit, eiköhän löydy koulutettu ja kokenut tuore rehtori. Tämä varmaan uskaltaa valita muitakin kuin kavereita opettajiksi.

    • ViimeinenPulpetti

      Vuodesta toiseen täällä jaksavat huudella nuo muutamat, joiden älykkyys tosiaankin on kengännumeron tasolla. Jos omat asiat ovat päin seiniä niin eivät ne parane toisten moittimisesta. Jos toisten tekemisessä on jotain vikaa, niin kerro se heille. Samalla ehkä selviääkin omat puutteelliset tietosi. Loputon vinkuminen täytyy olla omalle elämälle aika rasittavaa. Jos taas tapahtuu jotain ihan kamalan rikollista niin soita poliisi. Valehtelemalla toisten asioista kaikki vain nauravat sinulle. Se poliisi sitten selvittää sinulle mikä on totta ja mitä ei.

      Säälin eniten kuitenkin niitä, jotka jaksavat näitä juttuja lueskella, puhumattakaan että uskoisivat.

    • ÄOylikengännumeron

      Se että kirjoitetaan on merkki siitä että asiat eivät ole kunnossa. Rehtorin paikkaan avoin haku ja päälle psykologiset testit, niin eiköhän 50-100 hakijan joukosta valikoidu ansioitunein. Ei tarvitse tyytyä vanhaan jämään vanhasta hallinnosta, joka ei ole edes hakenut rehtoriksi. Näin Suomessa toimitaan, miksei myös suomalaisessa koulussa? Koulun etu on saada ansioitunein rehtoriksi.

    • Uteliasjörö

      Ainahan näissä kirjoitteluissa on jotain perää. Mielenkiintoista!

    Ketjusta on poistettu 87 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      121
      1718
    2. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      61
      1086
    3. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      144
      1059
    4. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      97
      895
    5. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      76
      890
    6. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      23
      861
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      830
    8. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      749
    9. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      60
      745
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      721
    Aihe