Miksi opiskelijat valittavat köyhyyttään?

laiskojaopiskelijoita

En ymmärrä, miksi opiskelijat valittavat jatkuvasti olevansa köyhiä ja tukien olevan liian pienet? Ymmärrän, jos joku on esimerkiksi sairauden takia työkyvytön tai esimerkiksi asuu pienellä paikkakunnalla, jossa töitä ei ole.

Olen itse opiskelija. Asun itse ostamassa kivassa omistusasunnossa, syön hyvää ja laadukasta ruokaa, käyn säännöllisesti ulkomailla, ulkona ja minulla on varaa ostaa kivoja huonekaluja ja vaatteita. Säästän myös rahaa kuukausittain.

Miksi? Kohta joku valittaa, että olen perijä tai vanhempani kustantavat elämäni. Väärin, olen nähnyt itse paljon vaivaa elämänlaatuni tason suhteen ja saavuttanut sen omalla työllä ja vaivannäöllä.

Opiskelen täysipäiväisesti, käyn siis konkreettisesti koulussa viisi päivää viikossa ja suoriudun siitä muutenkin kunnialla. Opintoni kestävät n. viisi vuotta. Teen useampaa eri työtä ja se on mahdollistanut asuntolainan ja oman asunnon oston.

En edes nosta opintotukea, vaikka osittain tulojen vuoksi voisinkin. En kuitenkaan nosta, vaan ansaitsen kaiken rahani tekemällä paljon töitä.
Joku voisi luulla, ettei minulla ole muuta elämää, mutta itseasiassa tehokkaan ajankäytön ansiosta ehdin hyvin myös mm. ylläpitämään parisuhdetta, matkustella, harrastaa liikuntaa, nähdä kavereita, pitää huolta kodista jne.

Tiedän paljon ihmisiä, jotka eivät jaksa tai viitsi opintojen ohella tehdä töitä, ja valittavat siksi, kun tuet eivät riitä asumiseen ja elämiseen. Tehkää niitä töitä!

6

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koolstrorybro

      Ja minä suoritan 120 opintopistettä ja tienaan 100 000€ vuodessa, on vaimo, 5 kakaraa, paljon ystäviä ja kolme sivusuhdetta.

      • kylläminäkinjos

        Aika hyvin! Mutta kyllä minäkin suorittaisin 120 op lukuvuodessa, jos tienaisin 100 000 € vuodessa, olisi vaimo, 5 pentua, muutama sivusuhde ja paljon ystäviä.


      • kylläminäkinjos kirjoitti:

        Aika hyvin! Mutta kyllä minäkin suorittaisin 120 op lukuvuodessa, jos tienaisin 100 000 € vuodessa, olisi vaimo, 5 pentua, muutama sivusuhde ja paljon ystäviä.

        juurikin näin


    • on.nähty

      Kaikki eivät ole ulospäinsuuntautuneita duracell-pupuja. Toiset tarttee omaa aikaa, aikaa rauhoittua, mietiskellä. Toisia elämä kolhasee jo varhaisessa vaiheessa.

    • Lainasijoituksiin

      Olet harvinaisen kyvykäs ja ahkera. Menestystä sinulle. Kun olet noinkin fiksu, niin toivottavasti jossain vaiheessa myötäelämisen kykysikin kehittyy ja ymmärrät myös, että kaikki eivät ole samanlaisia.

      Tosin opiskelijalla ei pitäisi olla tukien kanssakaan valittamista, sillä opintoraha ja laina ovat yhdessä reippaasti yli minimitoimeentulotason ja lisäksi opiskelijaa saa kaikenlaisia alennuksia, mm. matkalippuja jopa puoleen hintaan ja edullisen lounaan opintopaikassaan. Kyllä niillä ihan hyvin elää pk-seudullakin, jos ei tuhlaa.

      Itse olen valinnut sen tavan, että opiskelen täysillä, tein viime vuonna 130 opintopistettä. En käy töissä vaan elän niillä opintotuilla. Kun ei ole paljon vapaa-aikaa niin ei ehdi paljon tuhlaamaan :-) Opiskelen sellaisella alalla, että oman alan töihin pitää olla tutkinto enkä halua tehdä hanttihommia vaan mieluummin opiskelen nopeasti että pääsen kunnon hommiin. Ei tämäkään silti kaikille sovi. Antaa niiden valittaa, jotka valittaa, sillä valittajiakin riittää aina.

      Btw. Opintolaina kyllä kannattaa nostaa, vaikka et muuten tukia tarvitsekaan ...

    • hyvääsyksyä

      Nooh, se riippuu nii ihmisestä. Ei kaikki pysty tekemään sataa työtä ja olla koulussa !
      mulla on lukihäiriö, joten opiskeluni on hidasta.. mutta kaikki olen saanut saavutettua mitä on pitänyt, hyvä minä :) en käy töissä koulun aikana, kesäisin olen töissä ja sitäkin kohtuudella. en näe että opiskelu aikana tarviis ostaa omaa asuntoa koska kela oikeuttaa opiskelija opintotukeen ja asumistukeen, joka on oikein. eihän 470 euroa kuukaudessa oo isoraha, mutta kyllä sillä pärjää, varsinkin jos asumiskulut voi jakaa esim tyttö/poikakaverin/kaverin kanssa.
      on hienoa että jotku pystyy tähän: tehdä työtä, olla koulussa, pitää yllä ihmissuhteita, huolehtia itsestä ja käydä reissussa! eihän siinä voi muutako peukkua nostaa!

      olen itte ainaki tyytyväinen elämään, en valita , narise..
      jokainen tyylillään :=)

      tsemppii kaikille =)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2943
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      265
      1229
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1221
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1041
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      1003
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      980
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      936
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      897
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      41
      877
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      43
      789
    Aihe