Miksi opiskelijat valittavat köyhyyttään?

laiskojaopiskelijoita

En ymmärrä, miksi opiskelijat valittavat jatkuvasti olevansa köyhiä ja tukien olevan liian pienet? Ymmärrän, jos joku on esimerkiksi sairauden takia työkyvytön tai esimerkiksi asuu pienellä paikkakunnalla, jossa töitä ei ole.

Olen itse opiskelija. Asun itse ostamassa kivassa omistusasunnossa, syön hyvää ja laadukasta ruokaa, käyn säännöllisesti ulkomailla, ulkona ja minulla on varaa ostaa kivoja huonekaluja ja vaatteita. Säästän myös rahaa kuukausittain.

Miksi? Kohta joku valittaa, että olen perijä tai vanhempani kustantavat elämäni. Väärin, olen nähnyt itse paljon vaivaa elämänlaatuni tason suhteen ja saavuttanut sen omalla työllä ja vaivannäöllä.

Opiskelen täysipäiväisesti, käyn siis konkreettisesti koulussa viisi päivää viikossa ja suoriudun siitä muutenkin kunnialla. Opintoni kestävät n. viisi vuotta. Teen useampaa eri työtä ja se on mahdollistanut asuntolainan ja oman asunnon oston.

En edes nosta opintotukea, vaikka osittain tulojen vuoksi voisinkin. En kuitenkaan nosta, vaan ansaitsen kaiken rahani tekemällä paljon töitä.
Joku voisi luulla, ettei minulla ole muuta elämää, mutta itseasiassa tehokkaan ajankäytön ansiosta ehdin hyvin myös mm. ylläpitämään parisuhdetta, matkustella, harrastaa liikuntaa, nähdä kavereita, pitää huolta kodista jne.

Tiedän paljon ihmisiä, jotka eivät jaksa tai viitsi opintojen ohella tehdä töitä, ja valittavat siksi, kun tuet eivät riitä asumiseen ja elämiseen. Tehkää niitä töitä!

6

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koolstrorybro

      Ja minä suoritan 120 opintopistettä ja tienaan 100 000€ vuodessa, on vaimo, 5 kakaraa, paljon ystäviä ja kolme sivusuhdetta.

      • kylläminäkinjos

        Aika hyvin! Mutta kyllä minäkin suorittaisin 120 op lukuvuodessa, jos tienaisin 100 000 € vuodessa, olisi vaimo, 5 pentua, muutama sivusuhde ja paljon ystäviä.


      • kylläminäkinjos kirjoitti:

        Aika hyvin! Mutta kyllä minäkin suorittaisin 120 op lukuvuodessa, jos tienaisin 100 000 € vuodessa, olisi vaimo, 5 pentua, muutama sivusuhde ja paljon ystäviä.

        juurikin näin


    • on.nähty

      Kaikki eivät ole ulospäinsuuntautuneita duracell-pupuja. Toiset tarttee omaa aikaa, aikaa rauhoittua, mietiskellä. Toisia elämä kolhasee jo varhaisessa vaiheessa.

    • Lainasijoituksiin

      Olet harvinaisen kyvykäs ja ahkera. Menestystä sinulle. Kun olet noinkin fiksu, niin toivottavasti jossain vaiheessa myötäelämisen kykysikin kehittyy ja ymmärrät myös, että kaikki eivät ole samanlaisia.

      Tosin opiskelijalla ei pitäisi olla tukien kanssakaan valittamista, sillä opintoraha ja laina ovat yhdessä reippaasti yli minimitoimeentulotason ja lisäksi opiskelijaa saa kaikenlaisia alennuksia, mm. matkalippuja jopa puoleen hintaan ja edullisen lounaan opintopaikassaan. Kyllä niillä ihan hyvin elää pk-seudullakin, jos ei tuhlaa.

      Itse olen valinnut sen tavan, että opiskelen täysillä, tein viime vuonna 130 opintopistettä. En käy töissä vaan elän niillä opintotuilla. Kun ei ole paljon vapaa-aikaa niin ei ehdi paljon tuhlaamaan :-) Opiskelen sellaisella alalla, että oman alan töihin pitää olla tutkinto enkä halua tehdä hanttihommia vaan mieluummin opiskelen nopeasti että pääsen kunnon hommiin. Ei tämäkään silti kaikille sovi. Antaa niiden valittaa, jotka valittaa, sillä valittajiakin riittää aina.

      Btw. Opintolaina kyllä kannattaa nostaa, vaikka et muuten tukia tarvitsekaan ...

    • hyvääsyksyä

      Nooh, se riippuu nii ihmisestä. Ei kaikki pysty tekemään sataa työtä ja olla koulussa !
      mulla on lukihäiriö, joten opiskeluni on hidasta.. mutta kaikki olen saanut saavutettua mitä on pitänyt, hyvä minä :) en käy töissä koulun aikana, kesäisin olen töissä ja sitäkin kohtuudella. en näe että opiskelu aikana tarviis ostaa omaa asuntoa koska kela oikeuttaa opiskelija opintotukeen ja asumistukeen, joka on oikein. eihän 470 euroa kuukaudessa oo isoraha, mutta kyllä sillä pärjää, varsinkin jos asumiskulut voi jakaa esim tyttö/poikakaverin/kaverin kanssa.
      on hienoa että jotku pystyy tähän: tehdä työtä, olla koulussa, pitää yllä ihmissuhteita, huolehtia itsestä ja käydä reissussa! eihän siinä voi muutako peukkua nostaa!

      olen itte ainaki tyytyväinen elämään, en valita , narise..
      jokainen tyylillään :=)

      tsemppii kaikille =)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1809
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      76
      1592
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe