Taas MTK-johtohenkilölle tuomio eläinrääkkäyksestä

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/07/14/sysmalainen-sivuun-mtk-hameen-johtoryhmasta--toiminta-ei-hyvaksyttavaa-missaan-olosuhteissa

Luinpa tämän päiväisestä ESS:sta artikkelin, joka kertoo liian vähälle hoidolle ja ravinnolle karjansa jättäneen MTK-johtohenkilöihin kuuluvan maanviljelijän eläinsuojelurikoksesta saamasta tuomiosta.

Tragikoomisen hupaisaksi artikkelin teki toisen MTK:n politrukin epätoivoinen yritys toitottaa järjestön propgandista kestoväitettä, jonka mukaan "Eläinten hyvinvointi on suomalaisen ruoantuotannon kilpailuvaltti nyt ja tulevaisuudessa." Ei kovin uskottavalta väitteeltä tässä asiayhteydessä vaikuta.

Toisaalta, kun MTK tiedotti tuomitun sivuunjäämisestä MTK:n johtotehtävistä vasta siinä vaiheessa, kun käräjäoikeus oli tuomionsa antanut, herää kysymys, onko MTK lainkaan kykenevä edes arvioimaan, milloin eläinten hyvinvointi on riittävällä tasolla, kun he eivät tässäkään selkeästi törkeäksi luokiteltavassa tapauksessa reagoineet heti rikoksesta tiedon saatuaan.

Eläinten hyvinvointi suomalaisessa ruuantuotannossa on myytti. Täysin vailla todellisuuspohjaa.

20

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • salaileva-jopa

      eikös helsingin poliisin huumepuolen päälikkö jari aarnio saanut palkkaa ihan näihin päiviin asti....voidaanko sitten tässäkin todeta onko poliisilaitos tai sisäministeriö suomessa lainkaan kykenevä edes arvioimaan koska on tehty jokin rikos milloin on syyllistytty huumausainerikokseen koska tässäkään tapauksessa ei reagoitu heti tapahtuneeseen törkeään rikokseen kun kävi ilmi että näin on tehty
      voko enää poliisiin luottaa suomalainen oikeuslaitos on nykyisin vain myytti eikä suomessa voi enää poliisiin luottaa

    • Etttänäin

      "Vuosina 1995–96 Rinne joutui maksamaan entiselle taloyhtiölleen 25 000 markan vahingonkorvaukset. Isännöidessään taloyhtiötä Rinne maksoi taloyhtiön rahoilla omat puhelinlaskunsa, ei toimittanut lainkaan vuoden 1991 tositteita, piti taloyhtiön rahaliikenteestä kirjaa puutteellisesti ja aiheutti yhtiölle taloudellisia vahinkoja."

      SDP ei antanut edes lopputiliä vaan valitsi puolueen johtoon.

    • Finlex

      Eläinrääkkäys on aina tuomittavaa.
      Suomessa syytetty on kuitenkin aina syytön kunnes toisin todistetaan eli tässä tapauksessa MTK Hämeen on ollut odotettava tuomiota ennenkuin heillä on ollut laillinen peruste johtoryhmästä erottamiseen.

      • JOTTA.NOIN

        kyllä jopa sen tietää hän VAIN ESITTÄÄ TYHMÄÄ


    • voidaanko-yleistää

      "AKT:n Rädylle tuomiot työturvallisuusrikoksista ja pahoinpitelystä.
      Liiton hallituksen varapuheenjohtaja Veijo Ruonala ja entinen valtuuston puheenjohtaja Heikki Harakka saivat sakot kahdesta työturvallisuusrikoksesta sekä vammantuottamuksesta. Molemmat joutuvat maksamaan 30 päivässakkoa.
      AKT määrättiin maksamaan 20 000 euroa yhteisösakkoa.

      Oikeuden mukaan Ruonala ja Harakka olivat saaneet tietää tulehtuneesta tilanteesta viimeistään syksyn 2010. Miesten toimet olivat kuitenkin ”täysin riittämättömät pitkään jatkuneen ja terveyden vahingoittumista aiheuttaneen häirinnän ja epäasiallisen kohtelun poistamiseksi”, oikeus toteaa."
      http://www.hs.fi/kotimaa/a1390791120868

      Entä miten tämä tapaus, onko koko SAK lainkaan kykenevä edes arvioimaan, milloin ihmisten hyvinvointi on riittävällä tasolla, kun he eivät tässäkään selkeästi törkeäksi luokiteltavassa tapauksessa reagoineet heti rikoksesta tiedon saatuaan.

      Pitääkö siis tässäkin tapauksessa yleistää Rädyn toiminta koskemaan koko
      SAK,ta.

    • Jotta MTK saisi vähääkään uskottavuutta sen kaltaisille mielikuvituksellisille propagandatörähdyksilleen mitä "Eläinten hyvinvointi on suomalaisen ruoantuotannon kilpailuvaltti nyt ja tulevaisuudessa." paradoksaalisesti edustaa, olisi ehdottoman välttämätöntä kyetä puuttumaan eläinsuojelurikoksiin jäsenkunnan sisäisenä valvontana paljon ennen kuin asia tulee edes poliisiviranomaisten tietoon.

      Tällaiseen ennalta ehkäisevään toimintaan MTK on kuitenkin kykenemätön. Ei riitä kompetenssi, joten on odotettava sitten raastuvan oikeuden päätöstä ennen kuin itse uskalletaan toimia. Tämän tapainen menettely viestii melkoisen peittelemättömästi jäsenistölle, että lakia ei tarvitse noudattaa, mutta kiinnikään ei saa jäädä.

      Ihmetystä herättää myös MTK:n tapa vähätellä tapahtuneita rikoksia. Kun tässä Sysmän tapauksessa poliisi ja oikeuslaitos totesivat kysymyksessä olleen t ö r k e ä eläinsuojelurikos, käyttää MTK-Hämeen tiedotteessaan sordiinoa eläinsuojelu r i k k o m u s.

      • MINÄtiedänMITÄ

        EIKÖS O HYVÄ KUN ETES MAATALOUDESSA SAA TUOMION RIKOKSESTA TEIJÄ KESKUUDESSA NIITÄ PEITELLÄÄN IHAN VALTION TOIMIN
        KIINALAISET KIVIMIEHET PATRIA ASE KAUPAT HIIHDON DOOPINGIT PALKANSAAJIEN TYÖSUOJELURIKOKSET YRITYKSIEN VERONKIERROT
        MUTTA
        SINÄHALUAT AINOANA IHMISRYHMÄNÄ MAAJUSSEILLE NOLLA TOLERANSSIN
        MUTTA SINÄ ITSE SYYLLISTYT RIKOKSEEN NIMITTÄIN KUNNIANLOUKKAUS YHTÄ VÄESTÖRYHMÄÄ KOHTAAN
        MITÄ SINULLE PITÄISI SITTEN OIKEIN TEHDÄ
        NYT JOTTEI RIKOKSESI KASVA


    • todella-merkillistä

      On se kummallista miten MTK jäsenen rikoksen perusteella voi tuomita koko MTK ja lisäksi viljelijät.

      SAKn alaisen AKT,n puheenjohtajan ihmisiin kohdistuva rikos ei ole sitten mitenkään sellainen että siitä kannattaisi edes mainita.

      Korkean poliisipäälikön rikokset eivät jopassa aiheuta mitään reaktioita.

      Valelääkärien rikosta ei voi verrata MTK,n johtoryhmään kuuluvan henkilön rikoksiin koska kyseessä on vain ihmisten henki.

      Mutta MTK,n johtoryhmän edustajan tekemä leimaa koko MTK,n ja viljelijät, "eläinten hyvinvointi suomalaisessa ruuantuotannossa on myytti ja
      peittelemättömätön viesti jäsenistölle, että lakia ei tarvitse noudattaa, mutta kiinnikään ei saa jäädä."

      On se kummaa miten jokainen rikos jonka viljelijöiden tekemä rikos edustaa kaikkia viljelijöitä mutta muiden ammattikuntien tai heidän johtajiensa rikokset vain heitä itseään. Kummallista?

    • eläinsuojelurikos

      "Ihmetystä herättää myös MTK:n tapa vähätellä tapahtuneita rikoksia. Kun tässä Sysmän tapauksessa poliisi ja oikeuslaitos totesivat kysymyksessä olleen t ö r k e ä eläinsuojelurikos, käyttää MTK-Hämeen tiedotteessaan sordiinoa eläinsuojelu r i k k o m u s." jopa_vain


      "11.7.2015 Eläinsuojelurikos ei ole hyväksyttävää.
      MTK Häme pitää eläinten hyvää kohtelua ja eläinsuojelulain noudattamista jokaisen jäsenensä velvollisuutena. Julkisuuteen on perjantaina tullut tieto MTK Hämeen johtokunnan jäsenen eläinsuojelurikoksesta, josta Päijät-Hämeen käräjäoikeus on antanut tuomionsa. MTK Hämeen puheenjohtaja Arto Laine pitää asiaa valitettavana ja toteaa, että eläinsuojelurikos ei ole hyväksyttävää missään olosuhteissa. Eläinten hyvinvointi on suomalaisen ruoantuotannon kilpailuvaltti nyt ja tulevaisuudessa. Samalla on muistettava varmistaa myös tuottajan hyvinvointi.

      Sysmäläinen johtokunnan jäsen jää pois luottamustehtävästä toistaiseksi.
      Lisätietoja: MTK Hämeen puheenjohtaja Arto Laine, puh. 040 709 2470."

      http://www.mtk.fi/liitot/hame/fi_FI/etusivu/

      Siis MTK,n tiedote kertoo "MTK Hämeen puheenjohtaja Arto Laine pitää asiaa valitettavana ja toteaa, että eläinsuojelurikos ei ole hyväksyttävää missään olosuhteissa."

    • 'Siis MTK,n tiedote kertoo "MTK Hämeen puheenjohtaja Arto Laine pitää asiaa valitettavana ja toteaa, että eläinsuojelurikos ei ole hyväksyttävää missään olosuhteissa."' -eläinsuojelurikos


      Nyt on asiasta liikkeellä kahdenlaista ilimoo.

      En tietenkään väitä, että tuossa MTK Häme- tiedotteessa olisi vielä eilen aamupäivällä lukenut sana "eläinsuojelurikkomus" sanan "eläinsuojelurikos" paikalla. Enpä tietenkään.

      En siltikään väitä, että tuossa MTK Häme- tiedotteessa olisi vielä eilen aamupäivällä lukenut sana "eläinsuojelurikkomus" sanan "eläinsuojelurikos" paikalla, vaikka seuraavalla tavalla itse kukin voi todeta, että ihan tuulesta temmattu tuo "eläinsuojelurikkomus" sana ko. tiedotteen yhteydessä ei ole.

      Tehkää google-haku sanayhdistelmällä: "MTK Hämeen puheenjohtaja Arto Laine". Ainakin itselläni nousi ensimmäiseksi hitiksi tämä linkki:

      "MTK Häme
      www.mtk.fi/hame
      MTK Hämeen puheenjohtaja Arto Laine pitää asiaa valitettavana ja toteaa, että eläinsuojelurikkomus ei ole hyväksyttävää missään olosuhteissa. Eläinten ..."

      Huommaattehan: sieltähän nousi sana "eläinsuojelurikkomus" linkin selitteeseen, ei sana
      "eläinsuojelurikos". Linkin taakse liittyvästä tiedotteesta löytyy nykyisellään sana on "eläinsuojelurikos". Mutta eilen aamulla taisi tilanne olla toinen.

      http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/07/14/sysmalainen-sivuun-mtk-hameen-johtoryhmasta--toiminta-ei-hyvaksyttavaa-missaan-olosuhteissa

      Loppujen lopuksi väitän, että ainakin ylle uudelleen linkittämässäni ESS:n artikkelissa väitetään MTK Hämeen puheenjohtaja Arto Laineen käyttäneen sanaa: "eläinsuojelurikkomus".

      Lainaus ESS:n artikkelista: "- Eläinsuojelurikkomus ei ole hyväksyttävää missään olosuhteissa. Eläinten hyvinvointi on suomalaisen ruoantuotannon kilpailuvaltti nyt ja tulevaisuudessa, sanoo MTK Hämeen puheenjohtaja Arto Laine verkkosivulla julkaistussa tiedotteessa."

      Mielihyvin pistän merkille, että taisi MTK - ihan vain pikkuisen avustettuna - ymmärtää, että törkeästä rikoksesta ei voi todellakaan käyttää synonyymina sanaa rikkomus. Sellainen siloittelu ja rikoksen vähättely ei ole hyväksyttävää missään olosuhteissa.

    • jäkäjäkäjäkä

      jäkä, jäkä, jäkä...

    • logikka-kateissa

      Katsopa nyt päivämääriä jopa.

      MKT tiedote: "Eläinsuojelurikos ei ole hyväksyttävää" 11.7.2015.

      ESS: "Sysmäläinen sivuun MTK Hämeen johtoryhmästä – "Toiminta ei hyväksyttävää missään olosuhteissa" 14.7.2015.

      Mitä jopa tästä voidaan päätellä?

      • Tästä voidaan päätellä:

        1) MTK Häme kirjoitti ja julkaisi tiedotteensa 11.7.2015 ja kuvasi tapahtumaa sanalla 'eläinsuojelurikkomus’ (Sanan käyttö on todennettu google-haun linkkiesittelyssä)

        2) ESS:n toimittaja lainasi 13.7. MTK Häme -tiedotetta artikkeliinsa

        3) ESS julkaisi artikkelin 14.7.2015 (kuvaavana sanana eläinsuojelurikkomus)

        4) jopa_vain hämmästeli MTK:n tapaa vähätellä törkeää eläinsuojelurikosta SUOMI24:ssä

        5) MTK korjasi 14.7.2015 illalla tiedotettaan

        Muuten, arvoisa nimimerkki 'logikka-kateissa', kysy vain, jos et jotakin ymmärrä. Tapasi kirjoittaa alkeellisesti 'logikka' tarkoittaessasi sanaa 'logiikka' paljastaa sivistystasosi, joten ei ole pelkoa, että typeränkään kysymyksen esittäminen enää sen enempää uskottavuuttasi vähentäisi.


      • tyhmä-jopa
        jopa_vain kirjoitti:

        Tästä voidaan päätellä:

        1) MTK Häme kirjoitti ja julkaisi tiedotteensa 11.7.2015 ja kuvasi tapahtumaa sanalla 'eläinsuojelurikkomus’ (Sanan käyttö on todennettu google-haun linkkiesittelyssä)

        2) ESS:n toimittaja lainasi 13.7. MTK Häme -tiedotetta artikkeliinsa

        3) ESS julkaisi artikkelin 14.7.2015 (kuvaavana sanana eläinsuojelurikkomus)

        4) jopa_vain hämmästeli MTK:n tapaa vähätellä törkeää eläinsuojelurikosta SUOMI24:ssä

        5) MTK korjasi 14.7.2015 illalla tiedotettaan

        Muuten, arvoisa nimimerkki 'logikka-kateissa', kysy vain, jos et jotakin ymmärrä. Tapasi kirjoittaa alkeellisesti 'logikka' tarkoittaessasi sanaa 'logiikka' paljastaa sivistystasosi, joten ei ole pelkoa, että typeränkään kysymyksen esittäminen enää sen enempää uskottavuuttasi vähentäisi.

        leikilläänhän jopa näitä tänne laittaa-kompetenssivajettaan näyttäen
        mutta kun vanhukset ovat päivät kuset ja paskat housuissa niin hoitajat sitten sanovat ei nyt ehdi onhan niillä vaipat niin jopa vai sivuuttaa asian yhtä tyhjänpäiväisenä ettei etes viitsi kertoa


    • missäpahoittelut

      "Loppujen lopuksi väitän, että ainakin ylle uudelleen linkittämässäni ESS:n artikkelissa väitetään MTK Hämeen puheenjohtaja Arto Laineen käyttäneen sanaa: "eläinsuojelurikkomus"." jopa_vain

      Väittäähän aina voi.

      Mistä löytyy poliisien, lääkärien, SAK/AKT,n ja SDP,n pahoittelut johtohenkilöidensä
      rikoksista.

    • neuvoa-kysyvä

      Mutta jopa et kuitenkaan voi todistaa väittämääsi mitä MTK Hämeen puheenjohtaja Arto Laine sanoi.

      "Muuten, arvoisa nimimerkki 'logikka-kateissa', kysy vain, jos et jotakin ymmärrä".

      siispä kysymään jopan kielitoimistolta

      Kirjoitetaanko sana "tämän päiväisestä" yhteen "tämänpäiväisestä".

      Pitääkö sana "propgandista" kirjoittaa "propagandista".

      Pitääkö sana "sivuunjäämisestä" kirjoittaa " sivuun jäämisestä".

      Pitääkö sana " raastuvan oikeuden" kirjoittaa yhteen " raastuvanoikeuden".

      "suomalaiseen ruuan tuotantoon ei edes tarvita kaikkia niitä 2,2 mrd peltohehtaaria..."
      Lyhennetäänkö miljoona mrd






      http://www.kielitoimistonsanakirja.fi/netmot.exe?motportal=80

    • ei-MTK-jäsen

      Ihme hiustenhalkomista yhdestä sanasta, kun itse asiahan on kuitenkin niin, että eläinrääkkäys on tapahtunut ja siitä on seurannut asiaankuuluvat seuraamukset. MTK on toiminut oikein, kun on erottanut kyseisen henkilön toimestaan järjestössä. Viesti on jossain ilmenneestä sanavirheestä huolimatta erittäin selvä: järjestö tuomitsee eläinrääkkäyksen eikä järjestöön haluta tälläisiä henkilöitä. Piste.

    • niiiinpä

      Entä miten toimi Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto?

      "Oikeuden mukaan Ruonala ja Harakka olivat saaneet tietää tulehtuneesta tilanteesta viimeistään syksyn 2010. Miesten toimet olivat kuitenkin täysin riittämättömät pitkään jatkuneen ja terveyden vahingoittumista aiheuttaneen häirinnän ja epäasiallisen kohtelun poistamiseksi oikeus toteaa."

      "Rädyn toiminta on ollut toistuvaa, ulkopuolisten henkilöidenkin varoituksista piittaamatonta, pahentunut Ahteen ja [sihteerin] ryhtyessä puolustamaan laillisia oikeuksiaan ja huipentunut lopulta – viranomaisten puuttumisen jälkeenkin – Ahteen irtisanomiseen", oikeus huomautti."

    • hommat-jatkuu

      Entä poliisi?

      15.7.2015 "Uutta poliisiylijohtajaa Seppo Kolehmaista epäillään virkarikoksesta, kertoo MTV. Kolehmaista epäillään virkavelvollisuuden ja yhteistoimintavelvoitteen rikkomisesta.
      Jutun esitutkinta valmistui jo vuosi sitten kesällä. Juttu on yhä syyteharkinnassa. Kolehmainen nimitettiin uudeksi poliisiylijohtajaksi kesäkuussa. Poliisiylijohtaja on poliisin korkein virkamies."
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015071520038822_uu.shtml

      • to.tuus

        jopa-vain herjaa maanviljelijöitä LOISIKSI PARASIITEIKSI ja vain heitä tätä yhtä ryhmää
        nyt hän on vaatimassa toimenpiteitä mtk:lta heti kun jotain ilmaantuu
        pitäisikö nyt siis tehdä tätä jopa-vainia kohtaan heti rikosilmoitus herjauksesta
        niin olisiko hän sitten tyytyväinen heti tapahtuvaan rikokseen puuttumisesta
        vaikka hän puhuukin muista sellaista mitä itse on


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      197
      4901
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      123
      3037
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      140
      2363
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2344
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1982
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1556
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      115
      1482
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1393
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1210
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe