shdsl hinnat!?

tietoeiliiku

adsl upload 1 megabitti ärsyttävän hidasta ja kysyin nopeampaa yhteyttä niin tuli tarjous shdsl 2/2 linjasta joka on maksimi ja se maksaa 225€ alv 0% kuukaudessa avausmaksut 240€ niin ikään alv 0%.

siis voi pyhä perseen reikä. jossain kaupungin keskustassa taloyhtiössä voi saada muutamalla kympillä kuituyhteyttä jossa 10 megan upload. sitten kun asuu vähän syrjemmässä ja kaukana taajamasta niin ensinnäkin maksimi adsl on 8/1 ja sitten jos haluaisi uploadia niin hinta karkaa ihan käsistä!

ja 2 megaa uppia ihan maksimi? kuulemma jos nopeampaa tarvitaan niin pitää toteuttaa useammalla kupariparilla joka edellyttää talokaapelin uusimista johon ei taida ensimmäinen tuhat riittää. uskomatonta paskaa.

kyllä suomi on yksi tietoliikenteen takapajula. vieläkö kymmenen vuoden päästä tarjotaan 8/1 adsl maksimia eikö voi sonera investoida verkon rakentamiseen yhtään!

14

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fdsafdsa

      Kysy eri nettifirmoilta, millaisia yhteyksiä he voivat tarjota. Muista pitää postinumero ja osoite käsillä, koska tarvitsevat nämä tiedot.

    • zip---

      Kyllähän noita verkkoja kehitetään koko ajan. Eikä suomi ole ainut "takapajula". Matkaappa vaikka jenkkeihin, niin edes puhelin ei kuulu joka paikassa, saati että saiasi nettiyhteyden... Sehän vasta takapajula sitten onkin.

      On ihan oma valinta asua korvessa.

      Mutta operaattoreiden nettisivuilta voit itsekin katsoa, mitä yhteyksiä tarjoavat ja tietysti soittamallakin se selviää.
      Myös 3G/4G kannattaa ottaa mietintään ja vaikka kokeiluun, jos kiinteää yhteyttä ei kunnolla saa.

    • kyljämptionnii

      Jaa, että pitäis ilmatteeks saada valokuitua korpeen,vai? No on taas persaivoinen liikkellä. Tollaset ei saa lisääntyä.

      • sinä_persaivo

        Ei tietenkään ilmaiseksi. Sosialisoidaan se koko kansan maksettavaksi. Minä ainakin ottaisin mielelläni 100/100 kuidun tämän 24/1 ADSL:n tilalle, varsinkin jos leijonaosa kustannuksista maksatettaisiin muilla.

        Mobiiliyhteyksiä on turha ehdottaa, ne ovat leluja. Huvittavaa ja samaan aikaan surullista, kun välillä ihan uutisissakin hehkutetaan, kuinka paljon Suomessa käytetään toiminnaltaan epävarmaa mobiilidataa. Valokuitua vaan joka kohtaan Suomea, niin saadaan tämän maan verkkoinfra nykyaikaiselle tasolle.


      • kyljämptionnii
        sinä_persaivo kirjoitti:

        Ei tietenkään ilmaiseksi. Sosialisoidaan se koko kansan maksettavaksi. Minä ainakin ottaisin mielelläni 100/100 kuidun tämän 24/1 ADSL:n tilalle, varsinkin jos leijonaosa kustannuksista maksatettaisiin muilla.

        Mobiiliyhteyksiä on turha ehdottaa, ne ovat leluja. Huvittavaa ja samaan aikaan surullista, kun välillä ihan uutisissakin hehkutetaan, kuinka paljon Suomessa käytetään toiminnaltaan epävarmaa mobiilidataa. Valokuitua vaan joka kohtaan Suomea, niin saadaan tämän maan verkkoinfra nykyaikaiselle tasolle.

        Miks kansalaisten pitäis maksaa? Tännekin vedettiin 250/50 valokuitu ihan Elisan kustannuksella ja se saa kustannukset takaisin vuokriin sisältyvänä, ilmaisena tosin vaan 10/10, itse maksan 100/10:stä 12 euroa kuussa, täydet 250/50 sais muutamalla lisäeurolla mutta en näe siihen tarvetta kun en tarvitse suurempaa uppikaistaa ja nykyiselläkin nopeudella 10-50 gigan tiedostot soljuu koneelle samalla kun keittää kahvit ja käy paskalla.

        Ihmisen elämä on katsos valintoja täynnä, se että sä olet valinnut elää korvessa ei tarkoita sitä, että muitten pitäis maksaa sulle valokuitu. Tyydy siihen kuppaiseen yhteyteesi tai muuta valokuidun ääreen.


    • fdsafdsa

      "kuulemma jos nopeampaa tarvitaan niin pitää toteuttaa useammalla kupariparilla joka edellyttää talokaapelin uusimista johon ei taida ensimmäinen tuhat riittää. uskomatonta paskaa. "

      Miten niin? Jos joku haluaa asvalttitien omakotitalonsa pihaan tai asvalttisen etupihan autoja varten, niin pitäähän sekin itse maksaa. Miksi Soneran tai minkään muunkaan firman pitäisi yksittäisten ihmisten kotitaloissa olevia kaapeleita alkaa ilmaiseksi uusimaan? Ei vesijohtolaitoskaan putkiremontteja maksa, eikä sähköyhtiö johtojen uusimisia asunnossa...

      • fdsafdsa

        Vaikka en yleensä langatonta laajakaistaa suosittele, niin sinun tapauksessasi miettisin langatonta nettiliittymää ulkoisella antennilla. Paras tapa olisi toki tuon talokaapelin uusiminen, mutta jos se on kerran liian kallista...


      • tietoeiliiku

        ei kyse ole mistään talon sisäverkosta vaan talokaapelin vaihdosta!

        siis nyt tulee pylväissä musta yksittäinen lapamato jossa on kaksi johdinta eli yksi kupari pari. niin nyt shdsl yhteys jolla saa nopeampaa uppia niin 2 megaa on maksimi yhdellä parilla. nopeampaan tarvitaan enemmän kupari pareja ja nyt taloon tulee vain yksi.

        niin tuo pitkä linja pitäisi uusia jostain isommalta linjalta / jakopisteeltä asti ja se tulisi ilmeisesti maakaapelina. matkaa on satoja metrejä niin tuskin se ihan muutamalla sadalla vaihtuu.

        ja sittenkin shdsl kuukausimaksut pitäisi maksaa ei se ilmaiseksi tule senkään jälkeen eikä edes halvalla. ja minä ymmärsin että sonera ei myy yksityiselle shdsl yhteyttä suoraan mutta y-tunnuksella sen saisi.

        minulla on y-tunnus olemassa mutta onhan tuo silti saatanasta. entä jos ei olisikaan. nyt soneran 8/1 adsl


      • fdsafdsa

        Kysyitkö miksei ilmavetona voi vetää nykyisiä tolppia hyväksikäyttäen... Ei pitäisi olla kallista.


      • tietoeiliiku
        fdsafdsa kirjoitti:

        Kysyitkö miksei ilmavetona voi vetää nykyisiä tolppia hyväksikäyttäen... Ei pitäisi olla kallista.

        no en todellakaan kysynyt kun mitään aikomusta maksaa jostain talokaapeleiden vaihdosta ei ole. kyllä se on operaattorin asia toimittaa kaapelinsa ei niitä tarvitse asiakkaan maksaa.

        ja mitään aikomusta ei ole maksaa shdsl yhteydestä montaa sataa euroa kuukaudessa. samaa ilmeisesti myydään alle satasella kuussa ja ilman avausmaksua tarpeeksi pitkällä sopimuksella taajamaan kun soneran nettisivuilta katsoin sonera yritysinternet 10/10 ja paljon nopeampiakin on esim 20/20 jne kohtuuhintaan pienen toimistorakennuksen osoitteella jossa olevassa toimistossa olen työskennellyt.

        mutta kun asuu syrjässä että lähimpiin taajamiin on matkaa niin yhteydet tulee jostain pienestä keskuksesta johon siihenkin on pitkä matka ja siinä ei ole vastaavaa "volyymiä" kuin jossain kylän keskellä missä eri yhteystyyppejä myydään paljon enemmän.

        niin sitten olevinaan sen takia pitää maksaa enemmän. miksei voi olla samalla hintaa oli paikka sitten helsingin keskustassa missä yhdestä keskuksesta myydään satoja yhteyksiä lyhyillä etäisyyksillä tai keskellä korpea missä on pieni keskus kaukana ja siitä myyty muutama yhteys.


    • ukkolumessa

      "se maksaa 225€ alv 0% kuukaudessa" aika kallista?

      Johan tuolla vuodessa rakentaa jonkunkinlaisen maston jolla mobiilit saisi kehiin jos muuten ei toimi. :D

    • Mobiililaajakaistankin upload on surkealla tasolla, esimerkiksi Saunalahti takaa nopeimmalleenkin 4G-yhteydelle (nimellinen 300 Mb/s down) vain 3 Mb/s lähetysnopeuden.

    • Minäpäminäjuu

      Aikastmoisen uskomattomalta kuulostaa, kun täälä oma kaapeliyhteyteni kustantaa 30€ kuussa 350 megaa sisään ja 20 ulos.. :)

    • Hei! Mikäli haluat tarkastaa, mitä laajakaistavaihtoehtoja Elisa voi toimittaa osoitteeseesi, suosittelen käymään täällä: http://elisa.to/1bNqW8s Mikäli omaan osoitteeseen ei ole Elisalta saatavana kiinteän verkon laajakaistaa, voi Elisan 4G LTE verkon peittoon tutustua täällä: http://elisa.to/1HOsy2W Kollimaattorille sen verran tarkentaisin, että Elisan 4G LTE verkossa normaali nopeudenvaihteluväli on 5-80 Mbit/s molempiin suuntiin. Emme toki pysty tiettyä nopeutta takaamaan, koska siihen vaikuttaa moni asia, kuten kuinka paljon verkossa käyttäjiä ja millaisella laitteella yhteyttä käytetään. Mikäli teillä on kysyttävää Elisan laajakaistavaihtoehdoista, vastaan mielelläni. Minut tavoittaa Elisan Palstan kautta yksityisviestillä (http://elisa.to/henko_nen) :)

      Henri/Palstatiimi
      http://palsta.elisa.fi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      249
      8401
    2. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      14
      2694
    3. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      55
      2012
    4. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      79
      1788
    5. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      335
      1757
    6. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      153
      1724
    7. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1689
    8. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      8
      1681
    9. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      153
      1621
    10. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      350
      1328
    Aihe