mitä tehdä??

hamsukysyjä

Mun talvikko on asunu meil jo useita viikkoja,mutta puree siltikin??Se ei vaikuta kuitenkaan kauheen pelokkaalta kun tulee lapioonkin istumaan.Mutta puree silti sormia.Mistä tää voi johtuu??

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hepaaaa

      Kuinka aikaisin hamsterisi tulon jälkeen aloit käsitellä sitä? Millä tavalla käsittelet sitä? Esim. Jos olet yrittänyt ottaa hamsteriasi häkistä ja se on vaikka lätenyt karkuun ja sitä on silti vain "jahdattu" yrittäen saada se kiinni yms. sille on saattanut jäädä traumoja, eikä se sen takia halua tulla syliin. Ja jos vähän vastailisit tähän niin voisin auttaa enemmän kun tietäisin paremmin käsittelytavoistasi yms :)

    • kokemuksesta

      Tarjoa sille herkkuja, siemeniä sun muuta. Jos hamsterisi on saannut traumoja niin ensinmäisenä tavoitteena nyt on saada sille hyviä kokemuksia ihmisistä.
      Muista vain, että älä jahtaa sitä. Käytä vaikka kumihanskaa, aseta käsi häkkiin ja katso tuleeko syliin. Sylissä olevan hamsterin huomio keskittyy muualle kun annat sille vaikka näkkärinpalasen. Ainakin meidän hamsuilla tämä on toiminnut.

    • nuuskamuikkunen1

      Mulla on sama ongelma mun gerbujen kans! Ne ei haluu tulla oikeen kädelle ja sitte ku joskus onnistuinkin ottamaan ne, niin ne puri. Nykyään otan niitä yleensä kädelle vain silloin, kun on pakko (esim. purujen vaihdossa) ja mun on myös pakko käyttää hanskaa. Sillon kun ne alkoivat puremaan, niin mulle tuli justiin johonki hermokohtaan varmaan se purema ja tuli ihan mukavasti vertakin.. :( mutta olen yrittänyt totuttaa niitä esim. antamalla herkkuja (auringonkukan siemeniä) sormilla/kädeltä. Sillon kun ne tulivat mulle, ne ei vielä purreet. Oon kai käsitellyt niitä jotenkin väärin, kun purevat ja pyrkivät kokoajan pois kädeltä. Vielä eivät ole tottuneet, mutta saa nähdä, miten käy. ;)

    • Sedä

      Älä käytä kumihanskaa, sen matetriaali on juuri sellainen jota jyrsijät tykkää purra, ja silloin hamsu ei tiedä sitäkään vähää että siellä on sisällä sun käsi jonka pureminen ei ole ok! Haluat että hamsusi tottuu sun käteen eikä pidä sitä uhkana, ja siihen kumihanskasta on vain haittaa. Pureeko hamsusi verille, vai vaan näykkii? Jos se näykkii, niin vinkaise aina kun sattuu, niin se tietää että suhun sattuu. Pieni maisteleminen on ihan normaalia ja tapa jolla jyrsijät tutustuu asioihin. Jos se näykkii liikaa voit myös tarjota kättä rystyset edellä sormien sijaan.

      Nuuskamuikkunen, koeta houkutella gerbujasi rauhassa kädelle äläkä ota niitä väkisin ellei ole pakko. Pidä kättäsi terrassa pitkiä aikoja ihan paikoillaan että ne uskaltautuvat haistelemaan. Kun ne ovat vähän tottuneet käteesi, tarjoa siitä siemeniä mutta pysy vieläkin ihan paikoillaan. Anna niiden kiivetä kädellesi jos ne itse tahtovat. Ota ne terrasta mahdollisimman vähällä jahtaamisella esim. pahvilaatikon tai vessapaperirullan avulla kun siivoat.

    • Paapaa

      Sun pitäis aina pestä kädet hajuttomalla saippualla ennenkun käsittelet karvapalloas, koska jos se haistaa siinä jotain ruokaa, se luulee että sun käsi on ruokaa ja yrittää syödä sen.

      Myös, on ero puremisella ja näykkäämisellä. Näykkimisellä hamsteri vain niinkun tekee sillai mitä koirat tekee kun ne nuuskii toisten peppuja :D

    • hamstre

      Juuri niin älä käytä kumi hanskoja ota mieluummin jo väri aineiton pahvilaatikko ja houkuttele se sinne sitten laita käsi pahvi laatikkoon ja anna hamsterin nuuhkia kättäsi jos näyttää siltä että hamsterisi yrittää purra niin päästä se takaisin häkkiin ja yritä uudelleen samaa asiaa mutta toki tunnet hamsterisi parhaiten joten kannattaa tehdä niinku omasta mielestäsi on parasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9599
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      394
      4100
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      87
      2840
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2825
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2584
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      189
      2571
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1813
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      68
      1648
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1590
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1403
    Aihe