Miksi vapautua jälleensyntymien kierrosta?

back_to_basics_

Tuommoinen peruskysymys minua on idän uskonnoissa mietityttänyt.. miksi ihmeessä niissä siis tavoitellaan valaistumista ja ikuista vapautumista elämien ketjusta?
Ymmärrän että halutaan vapautua maallisista kärsimyksistä ja tuskallisesta erillisyyden tunteesta, mutta mitä sen jälkeen? Sielu yhdistyy johonkin maailmansieluun? Lillut avaruudessa, olet kaikki mutta samalla et kukaan? Eihän se ole elämää jos et ole "kukaan", sinulla ei ole murheita mutta ei kyllä seikkailujakaan, mitään koettavaa saati odotettavaa.. eikä ole ketään muutakaan, esim. rakkaita ystäviä.
Voisiko joku viisaampi siis valaista mitä järkeä on tavoitella valaistumista, mitä ihminen/sielu siitä saa?

15

180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tavoitteesi

      Trollasit sitten saman viestin oikein useammalle palstalle. Viittaa tiettyyn uskonnolliseen taustaryhmään, jolla on tapana tehdä niin.

    • muikkuliini54

      Kiva vastata helppoihin kysymyksiin,sielu ei saa valaistuksesta yhtään mitään,valaistuminen on hölmöille,niin kuin kaikki lupaukset ja uskonnot.

    • Valaistunut1988

      Minä valaistuin vuonna 1988 syksyllä kävellessäni syvässä meditaatiotilassa Helsingin kaduilla. Vapauduin tuosta niinkutsutusta minästä joka estää ihmistä näkemästä todellisuutta niin kuin se on. Minulla tuo valaistuminen oli kovan työn (meditoinnin) tulos koska minullakin taisi olla vahva ego. Minä en kuitenkaan usko tuohon että valaistuminen vapauttaa ihmisen jälleensyntymien ketjusta ja että hän kuoltuaan yhtyisi korkeampaan maailmansieluun. Intiassa tiedetään kyllä paljon valaistumisesta mutta ei kaikki asiat mitä nuo ns. Gurut opettavat ole totta.

      • jes-jes-ja-jes-jes-jes

        "minullakin taisi olla vahva ego"

        mutta ei siis enää.


      • tämäriittää

        Meidän tehtävä on kiertää loputtomasti eri ajoissa ja paikoissa auttamassa ihmisiä. Tällainen tietoisuus, mihin sisältyy kaikkien elämien muistaminen ja rajan takaisten tilojen muistaminen jatkuvana tietoisuutena, sekä jatkuva ekstaasi, on minusta riittävästi. Meidän tehtävä on vain olla avuksi - loputtomasti. Nothing else.


      • tämäonpelastus

        Kun voi auttaa ihmisiä koko olemuksestaan, koko sydämestään niin olet heittäytynyt palveluun kaikella mitä sinulla on - se on pelastus. Se on ikuista autuutta ja ekstaasia, jota oikeastaan kukaan ei koe. Olet näet niin mitätön ettet edes huomaa itseäsi, on vain palvelu ja autuus: tekijä näyttää kadonneen näköpiiristä.
        Niin kauan kuin tiedostetaan tekijä, niin kauan tulee syitä ja seurauksia.


      • Rigpa

        "Minä en kuitenkaan usko tuohon että valaistuminen vapauttaa ihmisen jälleensyntymien ketjusta ja että hän kuoltuaan yhtyisi korkeampaan maailmansieluun."

        Ei se ihan noin menekään. Valaistuminen/herääminen tarkoittaa sitä mitä sanoitkin, että nähdään minä-harhan läpi. Se ei kuitenkaan suoraan poista tuntemuksia erilaisista henkilökohtaisista haluista ja inhoista, mitkä johtavat jälleensyntymiin. Mutta perspektiivin muutos mahdollistaa sen, että ajan kuluessa tuntemuksista ja tekemisestä katoaa henkilökohtainen-aspekti ja sitä kautta karman kertyminen. Ja kun karma on kulutettu loppuun, jälleensyntymiset lakkaa.

        Joissain perinteissä sanotaan että heräämisen jälkeen ihminen syntyy uudelleen korkeintaan 7 kertaa. Prosessia toki voi ja kannattaakin nopeuttaa joogan/meditaation keinoin.

        Alla olevassa blogissa on paljon hyvää juttua aiheesta:
        http://guruslight.blogspot.fi/2015/04/hyva-karma-huono-karma-ja-vapauttava.html


    • KärsimysKiekko

      Niin kukapa tietää, vaikka syntyisi "ylimmäksi jumalaksi" ja eläisi tsiljoona vuotta siellä, niin jos sen jälkeen "pallo kääntyy" ja valon tilalle tuleekin pimeyttä? Ongelmana niillä joilla menee väliaikaisesti hyvin, onkin nimenomaan se, etteivät ne voi etsiä "vapautusta", koska nauttivat niin paljon. Meditaation kautta voi kuitenkin saavuttaa ja kokea ymmärryksen jossa löytää myös toisenlaista iloa ja nautintoa, kuin pelkkä maallinen, ja se on yleensä se asia, mikä vie ihmisiä eteenpäin siinä. Nautintojaan ei pysty kukaan jättämään pakolla pois, ellei jotain muuta vastaavaa tai parempaa ole tilalle, tai jos ei ole selvää näkemistä siihen mihin ne johtavat.

      • fdghg

        Tuosta tulikin mieleeni kun eilen telkkarissa oli kilpikonna joka elää 150 vuotta!

        Kyllä taitaa tulla aika pitkäksi kaverilla kun samoja rantoja vuodesta toiseen samoilee. Itsemurhan tekeminenkin on varmaan kilpikonnalle vaikeaa. Jos putoo vaikka kalliolta niin se kilpi estää kuoleman. Aatelkaas nyt ihan ite millasta olis elää tylsällä uimarannalla 150 vuotta!


    • Tällainenvastaus

      Vasta, kun synnyt hinduksi, alat ymmärtää ja kaivata vapautusta jälleensyntymästä. Kunnes niin tapahtuu, älä murehdi moisia vaan nauti elämästäsi ja ole tyytyväinen siihen :) Hinduksi ei voi opiskella tai kääntyä.

      • Näinköhän...mutta

        oletko itse hindu?


      • Tällainenvastaus

        Olen hindu


    • SiinäVastaus

      En missään tapauksessa, missään maailmankaikkeudessa ilmenevässä muistettavassa tajunnan muodossa halua kokea jälleensyntymän kokemusta yhdessäkään elämässäni. Minä olen syntynyt siten, että sain sieluni ylhäältä, ja ehdottomasti tahdon kuoltuani päästä tiedottomaan olemattomaan tajunnan tilaan. Kammottavin ajatus mitä on, on se että makaat haudassasi odottamassa ajasta aikaan ja ikuisuuteen sitä että pääset nousemaan sieltä ylös. Haluan polttohautauksen senkin takia. Sielu on materiaa siinä missä ruumiskin, miksi sen olisi odotettava jossakin uutta elämää? Miksei se saisi haluta vapautta, vapauttaen samalla kehonkin muistamattomuuteen?

      • VesaNasareth

        Kukaan muu ei voi pitää sinua yhtä rakkaana kuin Raamatussa itsensä ilmoittanut Jumala.
        Mutta synti erottaa, joten tarvitaan virheetön uhri Jumalan luo pääsemiseksi.
        Jumala kuoli ja nousi kuolleista.
        Jos uskot tämän, niin Jumala tulee asumaan sinussa ja haluat kertoa tästä kaikille.


    • KäsitykseniAsiasta

      Jumala kuoli? Eikö Jumala, ole ääretön ikuinen olevaisuus, erillään lihallisesta maailmasta? Kehon kuollessa sielu, joka on jonkinlainen osa jumaluutta, jättää kehon ja liittyy osaksi tuntematonta. Keho haudataan, ja maassa pieneliöt hajoittavat biologisen materian maaksi josta se protokollan mukaan "on tullut" eli kyseessä lienee jälleensyntymä sen kristityssä muodossa ilmaistuna. MUTTA se elämän henki, joka meistä katoaa kuoleman hetkellä, ei mene maahan tai muutu koskaan maaksi, vaan liittyy osaksi suurta olevaisuutta ja kadottaa siihen tietoisuutensa siinä muodossa kuin me sen ymmärrämme - kristityn taivashan, se on. Haluan kuoltuani syntyä siten, ettei minulla olisi enää jälleensyntymän ketjua kannettavanani, tahdon syntyä uudestaan ja saada sieluni ylhäältäpäin mutta silti hallita sitä ihmisenä. Kaikissa uskonnoissa on sama pohja, joka perustuu kuolemattoman ja kuolevaisen ikuiseen vuorovaikutukseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe