Elafonissi/Plataniaksen vinkit

250715

Ensi lauantaina lähtö Plataniakseen ja kiinnostaisi retki Elafonissin rannalle.
oletteko olleet matkatoimiston retkillä vai omin päin?
Meillä ei mahdollisuutta vuokrata autoa,joten se on pois suljettu.
Muutenkin kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan,koska emme ole ennen olleet
Kreetalla.
Matkaan lähdössä äiti ja tytär 18v,hotellimme on Marakis,joka ilmeisesti sijaitsee
ihan hyvällä paikalla.

10

495

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kreetanvaeltaja

      Itse käväisin Elafonisissa viime lokakuussa. Mulla oli kylläkin skootteri vuokralla, palasin Paleohorasta Haniaan tuo rannan kautta. Hieman yliarvostettu paikka omasta mielestäni ja porukkaa saattaa olla kyllä todella paljon nyt kesällä. Laguunia kiertää eräänlainen luontopolkukin ja kannattaa kiinnittää huomiota hiekkaan, joka on todellisuudessa joissain kohtaa pienen pieniä kotiloita! Vakuuutan että kuumuutta riittää, rannalla on nykyään aurinkovarjoja ja jonkin verran puustoa, jonka alle kyllä sitten autot pysäköivät.
      Omatoimisesti pääsee bussilla Haniasta kahdessa tunnissa. Lähtö Haniasta klo 9. Elafonisista takaisin klo 17, matkan hinta 10 euroa (katsoin KTEL-aikataulusivulta). En tiedä meneekö Plataniaksessa näppärästi vanhaa rantatietä vaiko mahdollisesti kylän yläpuolella olevaa uutta tietä pitkin.
      Siis kuusi tuntia perillä päivän kuumimpaan aikaan, kyllä riittää! Varovaisuutta auringon suhteen, vahvat aurinkovoiteet mukaan ja paljon juotavaa ja jotain evästä! Rannalla on kioski, josta saa juotavaa ja muistaakseni jotain purtavaakin, muuta palvelua ei ole.

      • 250715

        Kiitos sinulle Kreetanvaeltaja, osaatko kertoa,onko Haniassa bussiasema vai mistä tämä reitti lähtee?


      • Kreetanvaeltaja

        Haniassa on bussiasema ihan keskustassa mutta kartta tai navi on syytä olla mukana. Asema ei näy esimerkiksi keskustan kappahallille vaikka siitä ei ole matkaa varmaan kuin reipas puoli kilometriä. Kaikki bussit lähtee kyseiseltä bussiasemalta. Liput ostetaan etukäteen (siis muutama minuutti ennen lähtöä ainakin) lippuluukuilta ja sillä saa yleensä myös paikkavarauksen. Lipussa on bussin numero, joka näkyy busseissa selvästi tuulilasissa. Kannattaa olla vaikka joku puoli tuntia etukäteen lippua ostamassa sillä turisteja voi olla runsaasti. Bussi saattaa tulla laituriin vasta viime hetkellä - paikallisbussit (vaikka Plataniaksen suuntaan) taas usein lähtee asemaravintolan vieressä olevalta pidemmältä pysäkiltä.
        Matka Plataniaksesta Haniaan maksanee vain pari euroa ja todennäköisesti se Elafonisinkin bussi kulkee Plataniaksen läpi jolloin paluureissulla voitte jäädä suoraan hotellinne lähelle.
        Tässä vielä aikataulut Haniasta lännen suuntaan:
        http://bus-service-crete.com/timetabledet.php?line=3&lg=2


    • Ouzaz

      Hei! Olen nyt torstaina menossa matkatoimiston reissulla Elafonissin rannalle. Paikallislehdissä on ollut kirjoittelua, että rantatuolit ja "kioskit" poistettaisiin kokonaan, mikä olisi toisaalta hyvä juttu, koska ainakin viime kesänä rantatuoleilla oli kyllä pilattu iso osa ihanaa rantaa. Kannattaa ilman muuta lähteä kahlailemaan upealle rannalle. Voin kirjoitella lisää, kun ollaan palattu reissulta.

      • Ouzaz

        Palattu reissulta. Löytyy vessat (maksaa 50 senttiä), suihkut (ilmaiset), rantatuolit ja aurinkovarjot (7 euroa/2 pari), ruokaa ja juotavaa myydään useammassa paikassa. Ovat kivasti laajentaneet rantatuolialueita eli monta paikkaa, mihin voi mennä nautiskelemaan auringosta. Vesi on ihanan lämmintä eli eikun vaan kahlailemaan ja nauttimaan ihanasta rannasta ja auringosta.


    • Marakis

      Just palattiin Marakis-hotellista. Sijainti on todella hyvä, kaikki lähellä; kaupat, ravintolat, bussipysäkki. Bussit kulkee tiheästi Haniaan ja toiseen suuntaan Malemeen, Geraniin jne. Helppoa käyttää ja hinta oli se 2 euroa Haniaan.

    • patejairu

      Menkää Falassarnaan, paljon parempi paikka! Anteeksi mattimyöhäinen vastaus.

    • jonn4

      Lähden Marakis-hotelliin ens kuussa, mutta olisipa ollut lämmintä vettä silloinkin elafonississa kun käytiin muutama vuosi sitten. Aivan totaalijääkylmää! Ei siinä paljoa nautittu..

    • taksii7

      Onhan se elafonissi nyt falassarnaa paree.Jos on auto vuokralla voi ajaa falassarnan kautta pois.

    • taksii7

      Lokakuun loppuun on 25 astetta vesi.Keväällä on kylmää

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      88
      1711
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      118
      1452
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      109
      973
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      31
      946
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      42
      790
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      708
    7. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      51
      681
    8. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      30
      671
    9. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      32
      656
    10. Hyvää yötä

      Naiselle, joka ikävöi. 🩷
      Ikävä
      25
      613
    Aihe