Varokaa! Kulunut turistirysä...

manolo-Å

Madeira on varmasti ollut ihan toisenlainen paikka vielä muutamakin vuosi sitten. Uusia ostoskeskuksia on avattu saari täyteen ja pikkuputiikit saa lähteä. Kaikki myös maksaa tai on vähintäänkin myytävänä saarella. Kaikella rahastetaan. Nykyään aivan kamala paikka! Varoitukset:

- Taxit. Turistihinnat! Lisäävät usein hintaan muutaman euron. Lisäksi myyvät saarikierroksia jne. ja tyrkyttävät uusia matkoja jo seuraavaksi aamuksi. Koko matkan ajan puhuvat vaan hinnoistaan ja mihin muualle voivat teitä kuskata.

- Ravintolat... Kiertäkää erityisesti vanha keskusta Funchalissa kaukaa. Ihan turistimeininkiä! Ottakaa selvää ennen matkaa vain suositelluista paikoista. Muuten saatte lautaselle kaksi kuivunutta sardiinia joista pitää maksaa kymppi. Ulkomaalaisina maksatte aina ylimääräistä.

- Funchalin kauppahalli. Taitaa olla jotain rikollisten pyörittämää touhua... Älkää ostako kauppahallista KOSKAAN MITÄÄN! Älkää varsinkaan hedelmien kaupittelijoilta. Muuten maksatte kympin kahdesta sitruunasta.

- Poliisiin älkää liikaa luottako. Eräs paikallinen kertoi kokemuksiaan heistä: Osa on paennut saarelle omia rikoksiaan mm. Lissabonista. Ovat saaneet suojatyöpaikan saarelta, etteivät menettäisi henkikultiaan... Ovat ahnetta ja sikamaista sakkia! Vievät pikkuputiikeista usein syötävää, eivät maksa ostoksiaan vaan kävelevät ylimielisesti pihalle. Sakottavat mielellään ja ovat virkaintoisia ihmisiä. Eli katso mihin pysäköit... Virkapukuiset passipoliisit ovat kuulemma pahimpia, koska eivät tee eivätkä halua tehdä MITÄÄN! Eli jos jotain tapahtuu, he todennäköisesti eivät tee mitään/vie asiaa mihinkään eteen päin.

- Tehkää lähtöselvitys etukäteen myös Madeiralla. Lentokenttähenkilökunta on hidasta ja virkaintoista. usein antavat täysin tarpeettomia ja ylimääräistä neuvoja ja ohjeita jotka vain sekoittavat...

- Näitä kliseisiä kohteita en suosittele: Santana(kylässä on neljä-viisi sellaista leikkimökkiä, ihan turisteja varten tehty, ei mitään muuta!), Jardim Botanico(kaikki mitä haluat paikasta nähdä näet kuvista paremmin), Ribeiro frio(lohenkasvatusaltaa. Mitä niin ihmeellistä?).

32

656

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Helpottiko

      Olipas sulla vaikeaa... itse en paljon eroa näe jos vertaa muutaman vuoden taaksepäin, jos vertaa 15-20 v taaksepäin, niin silloin on selkeämpi ero.
      Ei ne kaikki ostaritkaan nyt niin uusia enää ole, jos ensimmäiset isot on jo avattu n. 15v sitten.
      Taxit, joo ei ole ilmaista, sen takia en niitä käytäkkään, ota bussi tai vuokraa auto.
      Ravintolat, ei niitäkään kukaan ole väittänyt halvoiksi, kohtuuhintaisen voit löytää (Suomessa hinnat ovat nousseet paljon, Madeiralla paljon vähemmän).
      Kauppahalleissa ja toreilla on usein hinnoittelu mitä on, ihan kuten suomessakin torilla sama peruna on 3x kalliimpi kuin marketissa.
      Poliisin kanssa en ole joutunut tekemisiin, eikä ole kukaan paikallinenkaan purkautunut niistä...
      Lomalennoille ei ole ainakaan aiemmin voinut tehdä lähtöselvitystä etukäteen, mutta eipä ole ollut mitään ongelmiakaan henkilökunnan kanssa. Eikä ole ylimääräisiä ohjeitakaan tullut. Viime käynnillä oli tarkastuksetkin suoraviivaisemmat kuin aiemmin.
      Kuka haluaa nähdä mitäkin, minä pidän maisemista ja nuo "kliseesi" tuli käytyä katsomassa vasta viime reissulla, kun tuntuu että moni muu asia on jo nähty useasti.

      • EiVanhuksille

        Vuokraa auto... Tulee kalliimmaksi kuin taxi. Autonvuokraajat ovat kyllä varsinaisia ruudinkeksijöitä ja heiltä pitäisi matkailu kieltää kokonaan.

        Te jotka ette näe Madeirassa mitään vikaa, niin käykääpä joskus Lidon ulkopuolella. Jos tekonivelenne sen kestävät...


    • zorroperro

      No voi hyvänen aika. Aloittajalla lienee huono päivä kun noin negatiivissävytteisesti kirjoittaa - ei käy kateeksi. Minulle kohde on aika tuore tuttavuus. Kolme kertaa olen käynyt viikon reissuilla puolentoista vuoden sisällä.
      Taksilla ei ole tullut ajettua kertaakaan, joten siitä en sano mitään enkä poliisista.

      Ravintoloissa olen käynyt lähinnä Lidon suunnalla lihavartaiden syönnissä ja ihan mukava maku on suuhun jäänyt muutenkin kuin ruuan osalta. Siellä korihissien takana olevissa ravintoloissa on kyllä aika kiusallisen aktiiviset sisäänheittäjät.

      Mitä tulee isoihin moderneihin ostoskeskuksiin niin en minä näe niissä mitään erityisen kielteistä. Valinnanvara on runsas, eikä kauppiaat ole kimpussa niin kuin
      jossain basaareissa. Niissä on kahviloita ja penkkejä istua ja jopa ilmaiset WC-tilat
      mikä on Funchalissa tosi hyvä juttu kun yleisiä käymälöitä ei ole. Tässä tultiinkin oikeaan puutteeseen ko. kohteessa. Keskustassa hienoimmalla alueella haisi pissa.

      Ja lentokentällä ei ole kanssa ollut mitään erityisiä vaikeuksia pikemminkin päin vastoin. Hyvin on olleet yleensäottain hymyssäsuin ja asiallisia ja sietävät näköjään
      hyvin tyhmiä turisteja kuten yleensäkin Madeiralla. Opaskin sanoi, että ovat sikälikin kivoja, että eivät juuri välitä matkalaukkujen painoista. Passin kyllä tarkas- tavat ja viimeiksi tullessa oli ehkä jämptimpi turvatarkastus kaikkine rutiineineen.

      • Tykästynyt

        Joo, enpä allekirjoita minäkään mitään aloittajan "epäkohdista". Hyvää ruokaa söimme joka päivä ja ihan kohtuuhintaista, hyvän ja ystävällisen pelvelun kera.
        Lentokentältä otimme taksin hotellille, maksoi suurinpiirtein sen, minkä olin kuullutkin maksavan. Poislähtö päivänä kysyin kadun varrella seisovalta taksikuskilta mitä maksaisi, jos veisi meidät kentälle parin tunnin kuluttua... hämmästys oli suuri kun hän ilmoitti hinnan ja pahoitteli samalla kun joutuu perimään siellä käytettävän viikonloppulisän. Hintapyyntö oli huomattavan edullinen. Kysyin useamman kerran ja pyysin kirjoittamaan hinnan paperille, epäilin että ymmärsinkö oikein. Kyllä ymmärsin :) Hän antoi käyntikorttinsa ja kirjoitti siihen sopimamme hinnan. Näytti olevan hotellimme ovella odottamassa jo sovittua aikaa aiemmin. Ei muutes ollut mikään "pimeä" taksi vaan samanlaisia oli rantakadulla kymmenittäin.
        Lentokentälle menimme hyvissä ajoin ja automaatilla hoitui lähtöselvitys ihan ongelmitta. Meillä oli kentällä ylimääräistä aikaa joten käytimme ravintolan palveluja ja positiivinen yllätys oli sielläkin...edullinen hintataso !
        Ei muutes näkynyt reilun viikon reissulla yhtään "rantarolexin" myyjää;)


    • levadatar

      Niin ja parkkisakotkin ovat mokomat Madeiralla ottaneet käyttöön;)
      Viime maaliskuussa saimme 1e70cent sakon.

    • Diibadaabax

      Heh heh... Aloittaja nähny unta. Tainnu kesälomaränni jäädä päälle.

    • matka-varattu-taas

      Tässä vaikuttaa aloittaja sairastavan masennusta tai jotain vakavampaa,päihteiden kanssa luulisin.

    • Talviasukas15

      Olen asunut Madeiralla talvikaudet marraskuusta huhtikuuhun kahdeksan vuoden ajan. Muutama kommentti:
      Santanassa on paljon nähtävää. Erityisen suositeltavia ovat Temantico teemapuisto keskustan lähellä, vaellus Pico Ruivon vuorelle ja kävely Queimadosin ulkoilualueella. Myös Quebradan teleferico kannattaa kokea.
      Olen ostanut Funchalin kauppahallin hedelmiä ja vihannestuotteita miltei päivittäin. Tori on hyvä ja edullinenkin ostospaikka, maistiaisia tyrkyttäviltä ei ole suositeltavaa ostaa, he hinnoittelevat reilusti yläkanttiin. Hinnat ovat näkyvissä ja punnitusta voi seurata.
      Lentokenttäpalveluissa olen sanut aina ystävällistä palvelua, ei moittimista. Poliisin kanssa olen joutunut tekemisiin vain liikenneratsioissa, kun pysäyttäjä on katsonut "turistin naamaa", aina on vitattu jatkamaan matkaa, vaikka ajankin omaa omistamaani autoa.
      Madeira on muuttunut vuosien kuluessa, mutta niin muuttuu muukin maailma. Muutokset ovat olleet ainakin pitkään asuvan kannalta myönteisiä. Palvelut ovat parantuneet, ostoskeskukset kehittyneet. Ja mikä parasta, madeiralaiset ovat hyvin ystävällistä väkeä ja tuntuvat tykkäävän turisteita.
      Ravintolapalvelut ovat keskimääräisesti ihan hyviä, mutta toki poikkeuksiakin löytyy. Kannattaa suosia niitä ruokapaikkoja, jotka tietää hyviksi. Satunnainen kävijä on aina oman onnensa varassa.
      Kuluneesta turistirysätä en Madeiran kohdalla puhuisi. Turismi ja sen palvelut ovat saaren tärkein elinkeino ja sitä kehitetään koko ajan. Monipuolinen rehevä luonto ja erityisesti alueen miellytävä ilmasto tuo turisteja paikalle. Suosittelen !

      • Epäilys-P

        Hmm. Noin paljon asunut siellä etkä ole paikallisilta vielä sen verran tietoa saanut mitä on todellisuus saarella? Kertoo hyvin asenteistasi... Taidat mieluummin elää omassa turistikuplassasi? Poliisi suhtautuu arvatenkin turisteihin paremmin, koska tuovat tuloja saarelle eli heillekin palkkaa.

        En kyllä jaksa uskoa, että olet ollut saarella viikkoa kahta kauempaa...


      • jokapaikanmatkailija

        Allekirjoitan Talviasukas15 kirjoituksen täysin . Madeira on paras talvikohde Euroopassa , eikä häpeä ympärivuotisenakaan juuri millekään.


    • mumme

      Oi, ihan pahalta tuntuu Madeiran ja madeiralaisten puolesta aloittajan teksti.
      Madeira on kaunis ja ah niin lumoava saari, että sinne pitää päästä ainakin joka toinen vuosi!
      Jos on sisääheittäjiä, mitä sitten. Kävelen ohi vain, jos en sillä kerralla halua muutamaa sanaa vaihtaa.
      Ostoskeskuksista aina jotain kivaa mukaan lähtee.
      Ei ole minulla siitä saaresta pahaa sanottavaa.

      • Kupla-O

        Eipä kai jos olet saanut käytyä ostoskeskuksissa ja vilahtanut nopeasti ravintoloiden ohi... Et ole tainnut ystävystyä paikallisten kanssa?


      • Turhaapuuhaa
        Kupla-O kirjoitti:

        Eipä kai jos olet saanut käytyä ostoskeskuksissa ja vilahtanut nopeasti ravintoloiden ohi... Et ole tainnut ystävystyä paikallisten kanssa?

        Miksi pitäisi ystävystyä paikallisten kanssa? En aio ystävystyä suomalaistenkaan kanssa, jos olen kotimaan matkoilla.


    • Kaikki on yleensä kiinni asenteesta. Jos lähtee matkaan "liian" suurin odotuksin, voi pettyä. Aloittaja = Kupla-O = Epäilys-P jne. on saattanut lähteä turhan suurin toivein matkaan. Takseilta voi kysyä etukäteen hintaa. Tyrkyttäjiltä ei kannata kauppahallissa ostaa. Sen virheen tein kerran. ;) Nähtävää ja koettavaa löytyy ainakin luonnonystäville.

      • Madeiranmatkaaja

        Jeps. Itsellä eka reissu onnistui 110 prosenttisesti. Toka reissulle haettiin vauhtia portugalinkurssilta asti. Silloin menikin sitten lähes kaikki pieleen ja muistot ei ole sitten enää niin kultaisia.


    • vieroitus200

      Mutta jos matkaanne eksyy 200 kertaa saarella vieraillut juoppo,niin raskasta kuultavaa.Nuohan tietävät kaikki,silloin ennen oli,plää,plää.

    • Paraiso2014

      Vuosi sitten tein ekan reissuna Madeiralle ja paikka ylitti kaikki odotukseni. Olen valmis menemään sinne uudestaan heti kun vain on mahdollista.
      Takseja emme käyttäneet, koska bussisysteemi pelasi todella hyvin meidän hotellista suuntaan jos toiseenkin.
      Ravintolatarjontaa tutkittiin etukäteen, joten pahempia pettymyksiä ei tullut. Kaksi oli huippuhyvää (toinen siellä vanhassa kaupungissa telefericon alapuolella) ja toinen Lidon alueella. Joku Mamman pizzapaikka tms. oli pettymys.
      Saareen tutustuttiin myös retkillä ja Madeiralla pitkään asuneen naisoppaan johtama päiväretki oli todellinen tietopaketti Madeirasta ja Portugalista.
      Kauppakeskuksessakin tuli vierailtua ja mukaan lähti punainen kynttilä jouluksi. Sitäpä oli sitten ilo poltella ja harmitella, että kun tuli ostettua vaan yksi kappale. No, ensi kerralla sitten useampi!
      Mielestäni paikka ei ollut mikään kulunut turistirysä, vaan paikka, jossa on paljon tutustumisen arvoisia kohteita. Kaikkia mielenkiintoisia paikkoja emme ennättäneetkään tutkia tuon lomaviikon aikana, joten tutkittavaa jäi myös seuraavalle reissulle!

    • Jepulizjee

      Meidän käyttämät taksit ovat olleet edullisia. 5e kaupungilta Lidoon ja Nunnalaaksosta Lidoon 20 e. Ei paha. Minulla paikasta 4 x käyneenä vain hyviä kokemuksia ja vieläkin aion mennä.

    • jokapaikanmatkailija

      HÖPÖ HÖPÖ

    • makeamadeira

      Totta kai Madeirallakin on omat miinuksensa ja lieveilmiönsä, niinhän jokaisella Suomenkin kaupungilla tai alueella! Matkalle kannattaa aina lähteä avoimella mielellä, odottamatta mitään tiettyä tunnelmaa tai tunnetta.

      Ruokailun osalta suosittelen jokaisessa kohteessa suosimaan vain ja ainoastaan paikallisten suosimia ravintoloita, sama koskee kahviloita jne. Taksien suhteen sanoisin, että esimerkiksi Praha on hurjempi paikka...Kauppahalli on hintava, mutta eihän sieltä ole kenenkään pakko ostaa mitään, tuoretta saa muualtakin.

      Madeira on kuitenkin luonnoltaan ja kulttuuriltaan loistava kohde, josta voi lukea lisätietoja täältä:

      http://saaret.com/madeira

      • viihtyjä

        Seuraava matka on taas varattu ja luvassa kuntoilua sen minkä polvet kestää.Juopottelua ei ole luvassa.
        Jo nyt ajatus valosta ja lämmöstä yms. tulevasta saa hyvälle mielelle.
        Kunhan syksy tulee pimeyden kanssa,niin olen paratiisissa.


    • Lerppis1

      Kahdeksas Madeiran reissu edessä joulun maissa. Taas kaksi viikkoa. Omat kokemukset Madeirasta ovat hyviä. On luonto, rauha ja hyvä palvelu. Sama taksi on tullut tutuksi jo ensimmäiseltä kerralta. Hintataso kohtuullinen.
      Olemme kerran aikaisemminkin viettäneet joulun Madeiralla ja nyt tahdomme kokea saman uudelleen. Mieli on avoinna uusille kokemuksille.

    • nysselöyty

      Jo nyt alkoi kiinnostaa. Kun joku oikein haukkuu jotain paikkaa niin onhan se sitten katsastettava. Kuluneita turistirysiä on maailma täynnä, mutta kuten sanotaan: kauneus on katsojan silmässä. Ja muut tollaset sisäänheittäjä- tai taksin hintaongelmat on ihan piece of cake.

    • jokapaikanmatkailija

      Varasin juuri sen kahdenkymmenenneljännen matkan , pääsee taas lepuuttamaan sielua :) ja jos niitä rysiä haluaa vilkaista niin osoite on väärä , ihan siihen naapuriin kannattaa silloin mennä ... siis Kanarialle.

    • Jepulizjee

      Pidän minäkin Madeiran luonnon kauneudesta ja rauhallisuudesta. Ravintoloiden sisäänheittäjät ei ole ollenkaan ongelma. Ei ole ollenkaan mikään tavanomainen turistirysä, niitäkin on nähty kyllä matkoilla.
      Lentoaika kohtuullinen. Itse en pysty Aasian kohteisiin tutustumaan, koska en taida pystyä olemaan niin pitkään koneessa.

      • ReissupariAetA

        Syysmatka, 2 vkoa varattu, ihanaa päästä taas sinne! Vaikka aika paljon palloa on tullut tallattua, niin aina tekee mieli kauniille Madeiralle. :) Opaskirjan levadoista otamme mukaan, siinä esitellään tarkasti 50 levadaa. Että nähtävää riittää!
        Mikähän aloittajaa riepoo? Onko maasto liian mäkistä, vai paikalliset turhan rauhallisia? Siinä tapauksessa suosittelemme ap:lle Turkkia, Tunisiaa, Egyptiä ja koko Lähi-Itää. Sinne saa matkoja nyt hyvinkin halvalla!
        Meillä on kuvakoosteita ja matkakertomuksia mm. Madeirasta.
        Jos matkasuunnitelmanne ovat vielä auki, tai olette menossa ensimmäistä kertaa, niin katselkaa vaikkapa täältä: http://aeta24.com/


      • Reissupari A&A: muistatko miltä levadalta nuo 2009 kuvat ovat? Näytti kohtuullisen helpolta. Hienoja kuvia.


    • madeiralover

      Joulukuussa yhdeksäs matka edessä Madeiralle. Odotan jo aivan innolla. Paikka on ihana, ihmiset ystävällisiä ja ruoka tidella maittavaa. Jo lentokoneesta ulos astuminen tuo hienon tunnelman, joka vie sydämen mennessään. Mukavia matkoja kaikille, minne ikinä matkustattekin. Yksi tykkää äidistä, yksi tyttärestä ja yksi molemmista. Jokaisella on oma suosikkinsa ja minulla se on Madeira.

    • Lovely_island

      Hyvin kirjoitettu nimim. "madeiralover" ym. mukavat ihmiset täällä! Tässä parhaillaan laukkuja pakatataan Madeiran matkaa varten. :):) Upea, vehreä luonto on se ykkösjuttu joka meitä vetää ja kaikki muukin siellä!
      Kaunista syksyä ja hyviä matkoja kaikille !!!

    • UusiMadeirafani

      Kävin. Kesäkuussa ekan kerran madeiralla. Aivan ihana paikka. Vuoristot mitä parhaimmat santaan matkalla mahtavat maisemat mitä harva maa tarjoaa. Lähtisin uudestaankin madeiralle.

    • Tanpir

      Madeiran kaltaista paikkaa saa kyllä hakemalla hakea. Kehoitan rohkeasti kokeilemaan se eka kerta. Suurin osa kävijöistä varmaan palaa sinne takaisin jossain vaiheessa.

    • Savoy

      Madeira on aina yhtä ihana. Riippuu paljolti siitä, minkälaisella naamalla ja mielellä sinne itse menee, metsä vastaa juuri nii kuin sinne huudetaan. Olen itse käynyt siellä jo 10 vuotta, ensin marraskuisin, sitten myös huhtikuisin. Kokeillut elokuutakin (se on liian kuuma minulle)
      Madeira - ihana paikka.

      Ja muutamaan väittämään...

      Kauppahallin alakerrassa todella edulliset hinnat ( suht normi hedelmät, yläkerrassa eksotiikkaa hedelmissä, ja siellä hintaa,mutta eihän sinne tarvi mennä, eikä kadulta kannata ostaa hedelmiä, etenkään, kun on jotkin festrit tms markkinat)

      Rakastan Madeiraa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1991
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1475
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe