Haluan ottaa Dobermannin

Lilyena

Olen 19v. Asuun Vantaalla. Olen lukenut erilaista tietoa Doberista ja nyt kohta haluan hankkia semmosen. Onko jossain semmost paikka missä voi käydä katomas niitä,puhua ihmisie kannssa kellä o jo toi rotu?

10

197

  Vastaukset

  • ÄLÄ OTA.

   • miks


  • Äläälä

   • miksi


  • Sähliä iki-liikkujia,osa pahasti eroahdistuneita koska kiintyvät ihmiseensä lujasti. Jokainen ollut kiltti kuin mikä,mutta en ottaisi juurikin edellä mainittujen vuoksi :(

   • Kokeile tarjota sille piskille aktiviteettia riittävästi, niin ei sählää. Dobberi on aktiivinen rotu ja vaatii paljon puuhaa. 95% päävikaisista on omistajan aikaansaannoksia. Kattellaan vaan sätkä huulessa pellonlaidalla kun se juoksee ja kuvitellaan sen olevan palveluskoiralle riittävää aktivointia. Ei ihme jos piskillä alkaa päässä viirata. Hanki toinen rotu, jos ei viitsimistä löydy.


  • Vaativa rotu ja koiraa vaatii itselleen jotain töitä, että vintti kestää.

  • Olen ulkoiluttanut dobermannia joka eli suurinpiirtein vain hihnan päässä. Voitte kuvitella minkälainen koirasta oli kasvanut kun saanut tehdä mitä vain eikä omistajat ymmärtäneet sen tarpeiden päälle.
   Tämä on työkoira joka vaatii omistajalta aktiivisuutta. Helppo kouluttaa, mutta voi olla itsepäinen.

   • Aika harva kuitenkaan osaa kouluttaa,ja pitää toopen niin,että sen kanssa pärjää,ja niin ettei siitä ole pelkkää riesaa.Sekä omistajalle,naapureille että suvulle joiden vierailut on yhtä hel,kun koira hyppii kuin jojo,ja naarmuttaa ja mustelmoi nahkaa.Onhan ne joo sitä kouluttaneet vuosia,monissa paikoissa,mutta, ei se vaan ota opikseen,vaan on yhä 6v,hemmetin rasittava hyppivä säheltäjä.En ikinä ottas itelle.Koirasta on oltava iloa,ei pelkkää huolta ja murhetta.
    Työkoiraksi,ihmiselle joka töitä koiralle tarjoaa,ja osaa sen kouluttaa rauhoittumaan.Ei se tavalliseksi seurakoiraksi sovi.Vaikka sellaiseksi ne otetaankin.


  • Itselläni on kolme ollut ja tällä hetkellä neljäs menossa. Valitettavan sairas rotu, mutta jokaisella rodulla on omat vitsauksensa. Kannattaa ottaa kasvattajiin yhteyttä ja kysästä samalla eri harrastustoiminnoista sekä käydä katsomassa treenejä. Jokainen omista koiristani on ollut täysin erilainen kuin edellinen jne... Paljon vaikuttaa myös pentueiden takaa tulevat linjat, vaikka selkeää jakoa ei käyttö- ja harrastuskoirilla vielä Suomessa olekkaan, on oletettavampaa saada käyttöpainoitteisesta pentueesta itselleen "täystuho", eli paremmin kentälle kuin kotikoiraksi sopiva (perusharrastelijalle). Kaikki dobberit ovat enemmän tai vähemmän aktiivisia, mutta suvuista huolimatta pelkkää seurasohvapottua et varmasti tämän rodun parista tule löytämään itsellesi. Ensimmäinen vuosi-kaksi on aina hankalinta aikaa, kun kaiken joutuu opettamaan (niinkuin kaikilla roduilla) alusta alkaen ja päälle vielä teinivittuilut. Kaikki omani ovat minulle kodinvaihtajina erinäisten "pitovaikeuksien" vuoksi tulleet, mutta kovalla työllä kuitenkin kivan koiran itsellensä saa. Dobbieri on aina valmis treenaamaan ja leikkimään, rauhoittuu ja nukkuu kotona jos peruspilarit on kodissa kunnossa, eli liikuntaa, aivojumppaa, kuria ja rakkautta. Itse olen aina aktiivisesti treenannut omieni kanssa jonka lisäksi päivittäin vapaana juoksutusta, mutta auta armias jos ei syystä tai toisesta päästä muutamaan päivään "jumpalle" :D Paras rotu ja suosittelen lämpimästi jokaiselle aktiiviselle ihmiselle, jolla on "homma hanskassa" edes vähän ;)

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefulla miljoonavelat

   Seiska kertoo Stefun lainanneen hurjan summan pokerimiljonääri jens kyllöseltä. Stefulla saattaa mennä kuulemma kymmeniä tuhansia strippibaareihin. Ku
   Kotimaiset julkkisjuorut
   144
   6274
  2. Jaksamista Sofia ja Stefan!!

   Voimia molemmille. Stefu päivä kerrallaan. Sofialle kiitos, että olet kunnioittanut Stefania, etkä ole ruotinut hänen asioitaan julkisuudessa, mi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   95
   2792
  3. Tutkittu on: talviaika parempi

   Puoliin päiviin makaavat vätykset tietysti ovat eri mieltä, mutta työtätekeville ihmisille uutinen on hyvä. "Pysyvään kesäaikaan siirtymistä on kokei
   Maailman menoa
   287
   1531