Haluan ottaa Dobermannin

Lilyena

Olen 19v. Asuun Vantaalla. Olen lukenut erilaista tietoa Doberista ja nyt kohta haluan hankkia semmosen. Onko jossain semmost paikka missä voi käydä katomas niitä,puhua ihmisie kannssa kellä o jo toi rotu?

10

223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puuppanen

      ÄLÄ OTA.

      • Lilyena

        miks


    • puuppanen

      Äläälä

      • lilyena

        miksi


    • Dobbaeri

      Sähliä iki-liikkujia,osa pahasti eroahdistuneita koska kiintyvät ihmiseensä lujasti. Jokainen ollut kiltti kuin mikä,mutta en ottaisi juurikin edellä mainittujen vuoksi :(

      • Jellojelly

        Kokeile tarjota sille piskille aktiviteettia riittävästi, niin ei sählää. Dobberi on aktiivinen rotu ja vaatii paljon puuhaa. 95% päävikaisista on omistajan aikaansaannoksia. Kattellaan vaan sätkä huulessa pellonlaidalla kun se juoksee ja kuvitellaan sen olevan palveluskoiralle riittävää aktivointia. Ei ihme jos piskillä alkaa päässä viirata. Hanki toinen rotu, jos ei viitsimistä löydy.


    • gergerggdtg

      Vaativa rotu ja koiraa vaatii itselleen jotain töitä, että vintti kestää.

    • dubdub

      Olen ulkoiluttanut dobermannia joka eli suurinpiirtein vain hihnan päässä. Voitte kuvitella minkälainen koirasta oli kasvanut kun saanut tehdä mitä vain eikä omistajat ymmärtäneet sen tarpeiden päälle.
      Tämä on työkoira joka vaatii omistajalta aktiivisuutta. Helppo kouluttaa, mutta voi olla itsepäinen.

      • väärissäkäsissäriesa

        Aika harva kuitenkaan osaa kouluttaa,ja pitää toopen niin,että sen kanssa pärjää,ja niin ettei siitä ole pelkkää riesaa.Sekä omistajalle,naapureille että suvulle joiden vierailut on yhtä hel,kun koira hyppii kuin jojo,ja naarmuttaa ja mustelmoi nahkaa.Onhan ne joo sitä kouluttaneet vuosia,monissa paikoissa,mutta, ei se vaan ota opikseen,vaan on yhä 6v,hemmetin rasittava hyppivä säheltäjä.En ikinä ottas itelle.Koirasta on oltava iloa,ei pelkkää huolta ja murhetta.
        Työkoiraksi,ihmiselle joka töitä koiralle tarjoaa,ja osaa sen kouluttaa rauhoittumaan.Ei se tavalliseksi seurakoiraksi sovi.Vaikka sellaiseksi ne otetaankin.


    • Dobermannforever

      Itselläni on kolme ollut ja tällä hetkellä neljäs menossa. Valitettavan sairas rotu, mutta jokaisella rodulla on omat vitsauksensa. Kannattaa ottaa kasvattajiin yhteyttä ja kysästä samalla eri harrastustoiminnoista sekä käydä katsomassa treenejä. Jokainen omista koiristani on ollut täysin erilainen kuin edellinen jne... Paljon vaikuttaa myös pentueiden takaa tulevat linjat, vaikka selkeää jakoa ei käyttö- ja harrastuskoirilla vielä Suomessa olekkaan, on oletettavampaa saada käyttöpainoitteisesta pentueesta itselleen "täystuho", eli paremmin kentälle kuin kotikoiraksi sopiva (perusharrastelijalle). Kaikki dobberit ovat enemmän tai vähemmän aktiivisia, mutta suvuista huolimatta pelkkää seurasohvapottua et varmasti tämän rodun parista tule löytämään itsellesi. Ensimmäinen vuosi-kaksi on aina hankalinta aikaa, kun kaiken joutuu opettamaan (niinkuin kaikilla roduilla) alusta alkaen ja päälle vielä teinivittuilut. Kaikki omani ovat minulle kodinvaihtajina erinäisten "pitovaikeuksien" vuoksi tulleet, mutta kovalla työllä kuitenkin kivan koiran itsellensä saa. Dobbieri on aina valmis treenaamaan ja leikkimään, rauhoittuu ja nukkuu kotona jos peruspilarit on kodissa kunnossa, eli liikuntaa, aivojumppaa, kuria ja rakkautta. Itse olen aina aktiivisesti treenannut omieni kanssa jonka lisäksi päivittäin vapaana juoksutusta, mutta auta armias jos ei syystä tai toisesta päästä muutamaan päivään "jumpalle" :D Paras rotu ja suosittelen lämpimästi jokaiselle aktiiviselle ihmiselle, jolla on "homma hanskassa" edes vähän ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      58
      4377
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      24
      1402
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1205
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe