9Viikkoa ilman päätöstä, kohtalontovereita?

Turvaaja

Hei,

Olen jättänyt te-toimistoon 9 viikkoa sitten hakemuksen työttömyyspäivärahasta. Te-toimisto pyysi lisäselvitystä minulta jonka toimitin 6 viikkoa sitten te-toimistoon. Ainut vastaus minkä saan te-toimistosta täysien linjojen lisäsksi on, että tämä on vielä valitettavasti käsittelyssä "tässä on normaalisti 30pv lakisääteinen käsittelyaika, mutta valitettavasti ei ole vielä käsitelty." . Kelan puolellakin jo ihmettelevät, että mikä mahtaa asiassa kestää.

Onko muilla ollut vastaava tilanne? Alkaa jo itsellä huumori loppumaan kun laskut kasaantumaan.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lömfölmf

      Ei ole moisesta kokemusta, mutta sossusta saa rahaa, joka sitten pitää maksaa takaisin kun tuet vihdoin alkavat juosta. Eli jos laskut meinaavat oikeasti jäädä maksamatta, niin sosiaalitoimeen vain yhteys hetimiten.

    • Kylläsesiitä

      Täälä vähäm sama tilanne. Myöhässä lähetin liitteet ja selvityksen (Ei tullut kirjettä postitse, kuin aina ennen), joka on vieläkin käsiteltävänä. Kohta ollut 3 kuukautta ilman työttömyystukia, vaikka Kelan mukaan siihen täysi oikeus on. Eivät tiedä miksi kestää näin kaukan. Soitin sinne 2 viikkoa sitten ja sanoivat laittavansa asian kiirreellisesti eteenpäin, mutta mitään ei ole tapahtunut.

    • Hahahahaahhh

      Tehkää rikosilmoitus, koska ovat rikkoneet lakia. Katsotte lakikirjasta lain jota he ovat rikkoneet ja liitätte poliisille annettavaan rikosilmoitukseen, lisäksi ilmoitatte asiasta iltapäivälehdille.

      • esawty

        Ei tässä mitään rikosilmoituksia hehe. Mutta tosiaan TE-toimistolla on kuukauden lakisääteinen käsittelyaikatakuu tehdä päätös asiassa. Luulen, että tämä kesäloma-aika viivästyttää näitä käsittelyjä kaikilla viranomaisilla.

        Aloittajalle kysymys oliko minkälainen asia mistä pyysivät omaa selvitystä antamaan. Käsittelyaika alkaa juoksemaan siitä kun toimitat sen oman selvityksen asiasta eli nyt kulunut 6 viikkoa. Lainmukaisen käsittelyaikatakuun tuokin jo kyllä ylittää. Kysypäs sieltä mikä maksaa ja pyydä kiirehtimään asiaa.


      • fep

        Olisiko kuitenkin Kela se instanssi, joka ketjun aloittajan mukaan hitailee... TE-toimistossa kun ei noita päätöksiä tee tai maksa päivärahaa. TE-toimistossa ilmoittaudutaan työnhakijaksi ja sieltä saadaan työvoimapoliittinenlausunto, joka tarvitaan Kelaa tai muuta työttömyyskorvausta maksavaa tahoa varten.

        Mitä Kelan käsittelyaikoihin tulee, oma kokemukseni edustaa toista ääripäätä. Oikeuteni ansiosidonnaiseen (500 päivää täynnä) loppui heinäkuun seitsemästoista päivä. Viimeisen päivärahamaksun maksuilmoituksen yhteydessä (ilmestyi kassan sivuilleni 22.7.) oli päätös päivärahan maksun päättymisestä sekä toimintaohjeet. Ohjeissa kehotettiin hakemaan työmarkkinatukea Kelalta. Tätä varten tarvittiin työvoimapoliittinenlausunto TE-toimistolta Kelalle tiedoksi.

        Soitin TE-palvelujen sivulla mainittuun työlinjan numeroon 23.7. Hieman jonotusta ja pääsin asioimaan virkailijan kanssa. Kerroin asiani ja hän kertoi kirjoittavansa kyseisen lausunnon sekä sen, ettei tuota liiton kassan päivärahapäätöstä tarvitse lähettää heille. Saavat kuulemma sen suoraan kassalta. Odotin hetken puhelun jälkeen ja kirjauduin TE-toimiston "Oma työnhaku -sivuille" ja varmistin, että lausunto on kirjoitettu ja näkyvissä.

        Edellä mainittujen toimien jälkeen täytin Kelan asiointisivuilla työttömyysturvahakemuksen ja lähetin sen eteenpäin. Hakemuksessa mainittiin tarve lähettää palkkatodistus liitteeksi Kelaan. Soitin Kelan palvelunumeroon ja jonotuksen (yllättävän lyhyen) jälkeen pääsin kyselemään asiasta ja sain kuulla, ettei ko. liparetta tarvitse lähettää, koska liiton kassa oli jo aikoinaan siitä tiedot saanut. Virkailija kertoi laittavansa merkinnän asiasta hakemukseen.

        Päätin toki tarkkailla, että hakemus siirtyy "odottaa liitteitä" -tilasta käsiteltävänä tilaan. Kirjauduin eilen Kelan asiointisivuille nähdäkseni onko hakemuksen tila muuttunut. Olin pudota sohvalta hämmästyksestä. Kyseiseen hakemukseen oli annettu 24.7. myönteinen päätös! Noin vuorokausi käsittelyaikana. En valita...

        Aikoinaan ensimmäisen päivärahan saamiseen liiton kassasta kului viimeisestä laskien hieman vajaa kuukausi. Sitäkin olisi voinut omalla toiminnalla hiven nopeuttaa ja hoitaa kaiken sähköisesti, mutta päätin tehdä homman alkuun kynä-paperi-menetelmällä ja käydä samalla varmistamassa kassan asiointipisteessä, että kaikki tarvittava on toimitettu heille.


      • ByroB

        Mullekin tuli hieman se käsitys, ettei nyt kaikki ole reilassa, eihän työkkäristä rahaa haeta vaan kelasta. Tuossa jäljempänä joku sanoo "haetaan kelasta liiton kassasta", mikä on myös merkillinen juttu.

        Ite putosin vuosi sitten tmt:lle. Kävin kesäkuussa työkkärissä kassan viimeisen paperin kanssa, muttei sitä tarvinnut näyttääkään. Hakemus kelalle lähti 1.7. ja päätös tuli 31.7. ja raha elok alussa. Luulen, että metsäomistus jarrutti tahtia. Aloittajan kannattaa opetella tekemään hakemukset netin välityksellä ja katsomaan netistä, miten asiat edstyvät.


    • petteriiini

      En ymmärrä miten voi olla ilman päätöstä. Itse kävin työkkärin tiskillä irtisanomisilmoituksen kanssa ja sain samantien käteen lapun jolla pystyi ruveta nostaa ansiosidonnaista kassasta

      • Se "työkkärin lappu", jota myöskin työvoimapoliittiseksilausunnoksi kutsutaan, kertoo vain, ettei korvausten maksulle ole estettä. Sillä ei kassoista rahoja nosteta. On kyllä varsin hyvä paperi olla olemassa muiden dokumenttien (esim. palkkatodistus), kun päivärahoja anotaan Kelalta liiton kassasta. Ilman kyseistä paperia kun eivät rahahanat aukea.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      327
      2752
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      92
      2063
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1600
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1144
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1012
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      983
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      940
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      143
      883
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      832
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      744
    Aihe