Lennon vaihto Istanbulissa

tsirppuli

Olisko kellään antaa ohjeita hyvin vähän matkustaneelle? Ongelmana on lentokoneen vaihto Istanbulissa. Olemme matkustamassa Dubaihin elokuussa ja vaihtoaikaa on noin 2 tuntia, lentoyhtiö molemmilla lennoilla on Turkish airlines.

Tuleeko meidän matkatavarat automaattisesti toiselle lennolle vaihdon aikana? Ja onko Istanbulissa uusi check in ja turvatarkastus yms? Ja kuinka löydämme oikealle portille?

Ja jos Dubain lentokentästä on kokemuksia tai neuvoja niin otan niitä mielelläni vastaan!

Onko kukaan matkustanut DUbaihin elokuussa? Onko sää ollut silloin sietämättömän överikuuma?

9

407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ISTCIP

      Elokuu on Dubaissa vuoden kuumin kuukausi ja silloin on niin kuuma, että ainakin päiväsaikaan kannattaa suosiolla pysytellä ilmastoiduissa sisätiloissa. Laukkusi selvitetään perille asti, joten niistä ei tarvitse Istanbulissa huolehtia. Ellei ole mitään teknisiä ongelmia, saat myös boarding passit molemmille lennoille, mutta jos jostain syystä et, Istanbulissa on matkalla saapuvalta lennolta turvatarkastukseen Turkish Airlinesin transit tiski, joista saat sen jatkolennollekin. Istanbulissa vaihto kahden ulkomaanlennon välillä toimii niin, että seuraat kylttejä jatkolennoille kävellen luultavasti aika pitkän matkan. Päädyt lopulta turvatarkastukseen, joka vie kansainväliselle porttialueelle, josta löytyy kyllä kyltit missä suunnassa mikin portti on. Vaikka boarding passissasi lukisi porttinumero, kannattaa tarkistaa se vielä näytöitä, koska se joskus vaihtuu viime hetkillä. Passintarkastuksen läpi ei pidä mennä, ellei halua käydä kaupungilla vaihdon aikana, mutta siihen ei kahden tunnin vaihtoaika riitä lähellekään.

      Ataturkin kenttä Istanbulissa on iso, kävelymatkat voivat olla pitkiäkin ja meno voi vaikuttaa vähän sekavaltakin, mutta se on varsin selkeä muodoltaan ja ihan hyvin viitoitettu ainakin kansainvälisellä puolella. Palvelut ovat kyllä kalliita, mutta lyhyellä vaihdolla sillä ei ole niin väliä. Dubain kenttä on vielä isompi, mutta erinomaisesti viitoitettu.

    • Istanbulinkautta

      Vaihto Istanbulissa on tosi helppo ja tosiaan matkatavararoista ei tarvitse huolehtia. Kannattaa ottaa jatkolennolle tarvittavat lappuset heti lähdettäessä Hki-Vantaalta ja vastaavasti sitten lähtömaassa paluulennolle, niin ei tarvitse sitten muuta kuin kävellä transit linjaa pitkin seuraavaan lähtöselvitykseen. Kentällä matkustajat siirretään bussilla transit linjan alkuun, joten terminaalin sisällä joutuu hieman kävelemään, mutta kahdessa tunnissa ehtii tosi hyvin ja vielä käymään terminaalissa ostoksillakin, jos siihen on tarvetta ja tietty wc on mukavampi käyttää terminaalissa, kuin lentokoneessa. Lentokentään henkilökunta kyllä huolehtii, että vaihto sujuu hyvin. Kaupungille ei kahdessa tunnissa kannata lähteä, siihen ei aika riitä.
      Jos jotain poikkeuksellista sitten sattuu, se on myös mahdollista, niin omat kokemukset siitäkin niin hyvät, että matkustan edelleenkin samaisella yhtiöllä ja Istanbulin kautta Intiaan ja muuallekin.

    • Vpny

      Joo, yleensäkkin kenttä kuin kenttä on helppo, sielä on selkeät ohjeet ja kyltit kun vaan kaikessa rauhassa lukee ne eikä panikoi. Oon nähny paljon ihmisiä jotka menee paniikkiin siinä hässäkässä ja sitte ollaan hukassa.
      Sielä on selkeät taulut mistä lähtee mikäkin lento, lennon numero tai tunnus on lipussa ja eikun nuolien osottamaan suuntaan. Onneksi et oo menossa lontoon heathrowin kautta, sinne ekakertalainen eksyy hyvin suurella todennäköisyydellä.
      Istanbuli on suht selkeä helppo kenttä vaikka paikalliset pomppiiki sielä kuin aropuput, mutta yks hyvä neuvo, älä koskaan ujostele kysyä apua ajoissa, sielä on hitosti ns poliisese ja vartioita, niiltä voi kysyä suuntaa vaikka niitä pelätään turhaan, mää oon saanu toisinaan niiltä tosi hyvää jelppiä, niillä ei oo tekemistä ja ne näyttää pahoilta tyypeiltä, mutta kun hetken juttelee ja ennenkaikkea kertoo että on suomesta niin niistä saa hyvän kaverin ja turvan

    • HuohHuoh

      Tyhmä kysyy ja tyhmemmät vastaavat. Huoh

      • Tosityhmälle

        Ja kaikista tyhmin huokailee!


      • tyhmätaashuokailee

        Monta kertaa näyttää olevan paljon ennakkoluuloja näitä ns. pomppulentoja kohtaan juuri sen vuoksi, että ei tiedetä näitä meistä toisista niin yksinkertaisilta tuntuvia juttuja, jotka liittyvät vaihtoihin. Ei siinä ole mitään huokaamista


      • Huohhuoh

        Lentokenttien sivuilla on ajankohtaisempia neuvoja vaihtomatkustajille, kuin näillä sankareilla. Epäilen aloituksen olleen provo, olisi ehkä kannattanut ottaa suora lento :-)


      • Käytöstavatkunniaan
        Huohhuoh kirjoitti:

        Lentokenttien sivuilla on ajankohtaisempia neuvoja vaihtomatkustajille, kuin näillä sankareilla. Epäilen aloituksen olleen provo, olisi ehkä kannattanut ottaa suora lento :-)

        Provo tai ei (mitäpä sitä edes miettimään), niin asiallinen vastaus on aina paikallaan, tai sitten voi jättää kokonaan vastaamatta.

        Suoran/vaihdollisen lennon kannattavuus riippuu niin monesta asiasta, että ratkaisun tekeminen jätettäköön matkustajalle itselleen, ellei hän sitten nimenomaan pyydä tähän päätökseen neuvoa.


      • Tottatotta
        Käytöstavatkunniaan kirjoitti:

        Provo tai ei (mitäpä sitä edes miettimään), niin asiallinen vastaus on aina paikallaan, tai sitten voi jättää kokonaan vastaamatta.

        Suoran/vaihdollisen lennon kannattavuus riippuu niin monesta asiasta, että ratkaisun tekeminen jätettäköön matkustajalle itselleen, ellei hän sitten nimenomaan pyydä tähän päätökseen neuvoa.

        Peukku tälle!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      618
      17027
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      59
      15208
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      393
      9397
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      48
      5794
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      12
      4699
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      174
      3365
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      118
      1975
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      57
      1399
    9. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      102
      1347
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1247
    Aihe