Lennon vaihto Istanbulissa

tsirppuli

Olisko kellään antaa ohjeita hyvin vähän matkustaneelle? Ongelmana on lentokoneen vaihto Istanbulissa. Olemme matkustamassa Dubaihin elokuussa ja vaihtoaikaa on noin 2 tuntia, lentoyhtiö molemmilla lennoilla on Turkish airlines.

Tuleeko meidän matkatavarat automaattisesti toiselle lennolle vaihdon aikana? Ja onko Istanbulissa uusi check in ja turvatarkastus yms? Ja kuinka löydämme oikealle portille?

Ja jos Dubain lentokentästä on kokemuksia tai neuvoja niin otan niitä mielelläni vastaan!

Onko kukaan matkustanut DUbaihin elokuussa? Onko sää ollut silloin sietämättömän överikuuma?

9

451

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ISTCIP

      Elokuu on Dubaissa vuoden kuumin kuukausi ja silloin on niin kuuma, että ainakin päiväsaikaan kannattaa suosiolla pysytellä ilmastoiduissa sisätiloissa. Laukkusi selvitetään perille asti, joten niistä ei tarvitse Istanbulissa huolehtia. Ellei ole mitään teknisiä ongelmia, saat myös boarding passit molemmille lennoille, mutta jos jostain syystä et, Istanbulissa on matkalla saapuvalta lennolta turvatarkastukseen Turkish Airlinesin transit tiski, joista saat sen jatkolennollekin. Istanbulissa vaihto kahden ulkomaanlennon välillä toimii niin, että seuraat kylttejä jatkolennoille kävellen luultavasti aika pitkän matkan. Päädyt lopulta turvatarkastukseen, joka vie kansainväliselle porttialueelle, josta löytyy kyllä kyltit missä suunnassa mikin portti on. Vaikka boarding passissasi lukisi porttinumero, kannattaa tarkistaa se vielä näytöitä, koska se joskus vaihtuu viime hetkillä. Passintarkastuksen läpi ei pidä mennä, ellei halua käydä kaupungilla vaihdon aikana, mutta siihen ei kahden tunnin vaihtoaika riitä lähellekään.

      Ataturkin kenttä Istanbulissa on iso, kävelymatkat voivat olla pitkiäkin ja meno voi vaikuttaa vähän sekavaltakin, mutta se on varsin selkeä muodoltaan ja ihan hyvin viitoitettu ainakin kansainvälisellä puolella. Palvelut ovat kyllä kalliita, mutta lyhyellä vaihdolla sillä ei ole niin väliä. Dubain kenttä on vielä isompi, mutta erinomaisesti viitoitettu.

    • Istanbulinkautta

      Vaihto Istanbulissa on tosi helppo ja tosiaan matkatavararoista ei tarvitse huolehtia. Kannattaa ottaa jatkolennolle tarvittavat lappuset heti lähdettäessä Hki-Vantaalta ja vastaavasti sitten lähtömaassa paluulennolle, niin ei tarvitse sitten muuta kuin kävellä transit linjaa pitkin seuraavaan lähtöselvitykseen. Kentällä matkustajat siirretään bussilla transit linjan alkuun, joten terminaalin sisällä joutuu hieman kävelemään, mutta kahdessa tunnissa ehtii tosi hyvin ja vielä käymään terminaalissa ostoksillakin, jos siihen on tarvetta ja tietty wc on mukavampi käyttää terminaalissa, kuin lentokoneessa. Lentokentään henkilökunta kyllä huolehtii, että vaihto sujuu hyvin. Kaupungille ei kahdessa tunnissa kannata lähteä, siihen ei aika riitä.
      Jos jotain poikkeuksellista sitten sattuu, se on myös mahdollista, niin omat kokemukset siitäkin niin hyvät, että matkustan edelleenkin samaisella yhtiöllä ja Istanbulin kautta Intiaan ja muuallekin.

    • Vpny

      Joo, yleensäkkin kenttä kuin kenttä on helppo, sielä on selkeät ohjeet ja kyltit kun vaan kaikessa rauhassa lukee ne eikä panikoi. Oon nähny paljon ihmisiä jotka menee paniikkiin siinä hässäkässä ja sitte ollaan hukassa.
      Sielä on selkeät taulut mistä lähtee mikäkin lento, lennon numero tai tunnus on lipussa ja eikun nuolien osottamaan suuntaan. Onneksi et oo menossa lontoon heathrowin kautta, sinne ekakertalainen eksyy hyvin suurella todennäköisyydellä.
      Istanbuli on suht selkeä helppo kenttä vaikka paikalliset pomppiiki sielä kuin aropuput, mutta yks hyvä neuvo, älä koskaan ujostele kysyä apua ajoissa, sielä on hitosti ns poliisese ja vartioita, niiltä voi kysyä suuntaa vaikka niitä pelätään turhaan, mää oon saanu toisinaan niiltä tosi hyvää jelppiä, niillä ei oo tekemistä ja ne näyttää pahoilta tyypeiltä, mutta kun hetken juttelee ja ennenkaikkea kertoo että on suomesta niin niistä saa hyvän kaverin ja turvan

    • HuohHuoh

      Tyhmä kysyy ja tyhmemmät vastaavat. Huoh

      • Tosityhmälle

        Ja kaikista tyhmin huokailee!


      • tyhmätaashuokailee

        Monta kertaa näyttää olevan paljon ennakkoluuloja näitä ns. pomppulentoja kohtaan juuri sen vuoksi, että ei tiedetä näitä meistä toisista niin yksinkertaisilta tuntuvia juttuja, jotka liittyvät vaihtoihin. Ei siinä ole mitään huokaamista


      • Huohhuoh

        Lentokenttien sivuilla on ajankohtaisempia neuvoja vaihtomatkustajille, kuin näillä sankareilla. Epäilen aloituksen olleen provo, olisi ehkä kannattanut ottaa suora lento :-)


      • Käytöstavatkunniaan
        Huohhuoh kirjoitti:

        Lentokenttien sivuilla on ajankohtaisempia neuvoja vaihtomatkustajille, kuin näillä sankareilla. Epäilen aloituksen olleen provo, olisi ehkä kannattanut ottaa suora lento :-)

        Provo tai ei (mitäpä sitä edes miettimään), niin asiallinen vastaus on aina paikallaan, tai sitten voi jättää kokonaan vastaamatta.

        Suoran/vaihdollisen lennon kannattavuus riippuu niin monesta asiasta, että ratkaisun tekeminen jätettäköön matkustajalle itselleen, ellei hän sitten nimenomaan pyydä tähän päätökseen neuvoa.


      • Tottatotta
        Käytöstavatkunniaan kirjoitti:

        Provo tai ei (mitäpä sitä edes miettimään), niin asiallinen vastaus on aina paikallaan, tai sitten voi jättää kokonaan vastaamatta.

        Suoran/vaihdollisen lennon kannattavuus riippuu niin monesta asiasta, että ratkaisun tekeminen jätettäköön matkustajalle itselleen, ellei hän sitten nimenomaan pyydä tähän päätökseen neuvoa.

        Peukku tälle!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe