Aihe

Opintotuki

mietinnyt

Hain opintotukea pelkän opintorahan verran (ilman lainaosuutta) sillä en tule todennäköisesti vielä hetkeen muuttamaan omaan kämppään (yksiöjonoissa aikamoiset jonotusnumerot). Pystynhän kuitenkin hakemaan lainaosuutta heti kun pääsen muuttamaan? Ja eihän tämä huononna mitenkään etujani esim. lainan takaisinmaksun suhteen? (eli tarviiko lainaa hakea HETI kun aloittaa opinnot?)

Toki opintolaina infoja on tulossa kun opinnot vaan alkavat, mutta tajusin tämän vasta jo kun olin hakemuksen lähettänyt..

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • itämaantietäjä12345

   Opintolainan valtiontakaus myönnetään korkeakouluopiskelijalle automaattisesti ilman hakemusta. Kun haluat nostaa opintolainaa, teet hakemuksen siihen omassa verkkopankissasi.

   • hiukakorj

    Opintolainan valtiontakaus siis myönnetään opintotuen myöntämisen yhteydessä. Se kuuluu osana opintotukeen kuten opintorahakin ja asumislisä, jos asumislisään on oikeus.


  • ghujb

   Lainaa ei tarvitse hakea heti eikä sen hakematta jättäminen vaikuta mitenkään myöhemmin haettavan ehtoihin. Kun saat lainantakauspäätöksen sen opintorahapäätöksen kanssa, voit sen jälkeen hakea lainaa koska tahansa itsellesi sopii.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   226
   14808
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13445
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   290
   9071
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   42
   6485
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   237
   3799