Miksiköhän

sverg

Suomi maksaa enemmän eläkettä maahanmuuttajille, kuin kantasuomalaiselle, joka on ollut työssä ja veronsa maksanut.Tätä ihmetellään muissa maissa.

27

133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maamiina

      Vieraat ensin. Ensin somalit, romanit ,afrikkalaiset, kreikkalaiset, eu-velvoitteet, sitten jos jotain jää niin tasataan suomalaisille sitten ettei rikkaat ainakaan jää vähemmälle.

    • sori4vaan

      Eikä maksa, takuueläke on kaikille sama, ulkomaalaisille ja suomalaisille.

      • katske

        Se on väärä tieto, minunkin eläkkeeni on kuussa 50 eur vähemmän.


    • VARHAISELÄKE

      TAKUUELÄKETTÄ EI MAKSETA KAIKILLE SUOMALAISILLE
      Takuuelläkettä ei myönnetä, jos on lähtenyt varhaiseläkkeelle 63-vuotiaana. Jouduin tämän tosiasian eteen kun anoin takuueläkettä, ei myönnetty koska olen varhaiseläkeläinen. Onhan se epäreilua, että esim. maahanmuuttajavanhuksille se myönnetään täysimääräisenä, vaikka eivät ole Suomessa työikäisinä sosiaaliturvamaksuja ja veroja tänne maksaneet.

      • Mitä_me_tästä_opimme

        Pitäisikin olla työkyvyttömyyseläkeläinen, sitten saa takuueläkkeen vaikka parikymppisenä.


      • rehtori_

        nii jos koulussa joku tönäsee niin päälääkärin pakeille vaan itkemään niin voi raapia palleja tietokoneen ääressä lopun elämää


      • 1953s

        Varhaiseläke??, eikö suomessa ole virallinen eläkeikä 63-68v siis alin eläkeikä ainakin -54 ja sitä ennen syntyneillä.


      • rautalankaa

        no, uskokaa nyt - varhaiseläkkeelle lähtenyt tai joutunut ei saa takuueläkettä.
        Suostuin lähtemään eläkkeelle 63-vuotta täytettyäni, olen siis syntynyt 1943 - ja Kelalta tuli epäävä päätös juuri tähän vedoten -


      • nyt63-68
        rautalankaa kirjoitti:

        no, uskokaa nyt - varhaiseläkkeelle lähtenyt tai joutunut ei saa takuueläkettä.
        Suostuin lähtemään eläkkeelle 63-vuotta täytettyäni, olen siis syntynyt 1943 - ja Kelalta tuli epäävä päätös juuri tähän vedoten -

        Silloinhan oli eläkeikä 65v


      • omavikaa
        rautalankaa kirjoitti:

        no, uskokaa nyt - varhaiseläkkeelle lähtenyt tai joutunut ei saa takuueläkettä.
        Suostuin lähtemään eläkkeelle 63-vuotta täytettyäni, olen siis syntynyt 1943 - ja Kelalta tuli epäävä päätös juuri tähän vedoten -

        Olisit jäänyt työttömäksi kahdeksi vuodeksi niin nyt saisit takuueläkkeen


      • harmi

        Olisimpa nyt maahanmuuttaja niin saisin satasen enemmän eläkettä kuukaudessa. Mutta kun tuli töitäkin tehtyä niin en ole oikeutettu Suomalaisena samaan.


      • syrjitty

        Saahan 30 vuotiaatkin takuueläkkeen, eikä heiltä ole mitään vähennetty, ja eräät saavat saman 3 vuoden Suomessa oleskelun jälkeen.63 vuotiaat pienen työeläkkeen varassa ovat ne syrjityt.


      • pieneläke

        Myöskin koskaan töitä tekemättömät saavat kylläkin takuueläkkeen, mutta töitä vähänkin tehneet eivät saa.


    • keinoko

      Ei ole ihme vaikka suomalaiset ovat maahanmuutto vastaisia. Tämä jos mikä on tosiaan eriarvoista.

    • oooooooo000000

      Niin on - jotenkin käsittämätöntä. Viime sunnuntaina eräs vanhempi eläkeläisnainen puhui takuueläkkeestä ja nyt tämä sama ihminen kertoo tuolla media-palstalla että hänen puheensa oli sensuroitu koskien maahanmuuttajien saamaa takuueläkettä. Suomessa ei saa puhua maahanmuuttajista, ei edes kansanradiossa, vaikka eikö se ole kansalaisten vapaan-sanan foorumi.

    • Ymmärtävä

      Onhan se outoa, jos suomalainen ei saa eläkettä työnsä mukaan. On aivan oikein, että maan tapoja, kieltä jne. osaamaton saa vähintään sen, minkä luuseri suomalainen saa. Tai pitää saada paljon enemmänkin. Hehän eivät ole olleet niin kauan yhteiskunnan rasitteena kuin oman maan kansalaiset.

      Että kehdataankin verrata suomalaista maahanmuuttajaan. Mustalaiset eivät ole sopeutuneet työhön 500 viimeisen vuoden aikana, joten muuttajilta ei voi vaatia enempää?

      • takuueläke

        Että kehtaatkin sanoa noin, minun äitini ei ole luuseri hän on pitkän työputken tehnyt kaupassa, jonka isäni omisti ja äiti oli kauppiaan rouva joka oli tietty kaupassa työssä, mutta siihen aikaan ei maksettu rouvasta YEL maksuja siis eläkettä ei kertynyt, kun vasta viime vuosista jollon ruvettiin myös "rouville maksaan YEL vakuutusta, näin oli -50- 60 luvulla, nyt äitini on 87v.
        Samoin kävi myös maataloudessa emännästä ei myöskään maksettu MYELliä siihen aikaan, vaikka rouva teki kaikki navettatyöt.


    • qqqqqqqqqqqqqqqqq

      TAKUUELÄKE on 746.57e kk
      Takuueläkkeen voi maahanmuuttaja saada, jos on asunut Suomessa vähintään 3 vuotta täytettyään 16-vuotta. Jos maahanmuuttaja ei saa mitään muuta eläkettä on hänellä oikeus takuueläkkeeseen 746.57e kk. kun on täyttänyt 65-v. tai on 16-vuotta täyttänyt ja todettu kansaneläkelain mukaan työkyvyttömäksi.
      Suomalaiselta eläkkeensaajalta vähennetään ensin kaikki eläkkeet 100 prosenttisesti tuosta takuueläkesummasta ja mahdollinen erotus on se takuueläkelisäys. Tämäkään ei koske varhannetulle eläkkeelle lähtijöitä.

    • Suvakithirteen

      juu, ei työkyvyttömyyseläkeläiselle tipu takuueläkettä.
      olen ollut töissä aivan kakarana, jo 13-vuotiaana tilistä mennyt eläkemaksu kesäduunista.
      Sain ilmoituksen,että ennen 23 ikävuotta tehdyistä töistä ei saa eläkettä, vaikka on maksanutkin , silloisen järjestelmän mukaan.
      Olen ollut 2:ssa hyväpalkkaisessa duunissa opiskelujen lisäksi tuolloin ja nyt vaikeavammaisen etuutta saan eläkkeen päälle.
      Menin tolaltani tänään kun luin että mamuperheelle maksetaan 1140/kk, asumistuet, matkat, kielikurssit ja koulutus.

      Itse saan eläkettä kahden korkeakoulututkinnon perään yht 678 e, ja siihen se vammaistuki, alle jää tuon. Mitään asumistukia sun muita, ei mulle makseta.

      Mulla on vielä opintovelkaa, niitä ei eläkkeellä olija saa anteeksi.
      Asua pitää, lääkkeet hankkia, ja sairaskuluja on paljon.

      olen erittäin vihainen Suomen sosiaalitoimelle.
      Kun ulkomailta voi tulla nauttimaan palkkaa täysin terveenä, paljon huokeammin asuen, terveet mukulat ja kaikkien ymmärrystä nauttien-
      SE ON TODELLA VÄÄRIN.
      Vaikka kuinka pitäisi suvaita, minä en suvaitse että töitä tehneenä aivan kakarasta saan vähemmän käteen /kk kuin nämä tänne tunkevat.Mihin voi vaikeavammainen lähteä pakolaiseksi ?!

      • diipadaapadaaa

        et taida ihan täysillä käydä tai sitten on ainakin matikan opinnot jääneet väliin?

        miten ihmeessä voit verrata maahanmuuttaja PERHEEN tukia omiin yksinäisen henkilön saamiin tukiin? vähän sama kuin valittaisit sitä miksi kaksion vuokra on kalliimpi kuin yksiön tai litran maitopurkissa on enemmän maitoa kuin puolen litran...

        jos sinun mielestäsi 4 henkinen perhe, olipa se sitten maahanmuutaja tai kantasuomalainen saa liikaa tukia niin mikset sitten perusta itsekin tuollaista 4 henkistä perhettä? silloinhan saisit yhtä paljon tukea kuin ne kadehtimasi maahanmuuttajaperheetkin.


      • aidostioutoa

        Olen sairauseläkkeellä ja saan Kelalta ynnä työeläkettä yhteensä 764 e brutto. As.tukea saan silti 385 e - niin kauan kuin eläkk.saajan as.tukea saa. Olen sinkku. Jos asuisin toisen kanssa tai avioituisin, niin sitten saattaisi lähteä koko tuki, ja eläkkestäkin 60 e.

        Kuulema "takuueläke" (käytän lainausmerkkejä, koska eihän se takuuosa ole sama kuin koko Kelan eläke, vaan pelkkä lisuke siihen) nousee sen verran että eläkkeeni tulee olemaan noin 3 e alempi kuin "takuueläke". Jos minäkin saan 3 e takuuta, niin yleisellä as.tuella Kelan as.tukilaskurin mukaan tuleva muutenkin surkea as.tuki tippuu heti 2 e.

        Näin ollen mistään takuusta ei ole mitään hyötyä.

        Ja minullakin se tilanne että tuli painettua hommia 4 v ajan ennen kuin eläkkeenkertymisikä 23 v täyttyi.


    • rrrrrvvvvvvvvv

      minä en saa takuueläkettä kun työeläke on 200e lisäksi kelaneläke eli saan saman kuin sellainen jolla ei ole ollenkaan työeläkettä ei mitään hyötyä työeläkkeestä.

    • epäoikeudenmukaista_on

      Vedotaan kansaenvälisiin sopimuksiin vaikka siellä ei ole määritelty minkä suuruisia etuja pitää tulijoille maksaa vaan ne on jokaisen valtion omassa päätäntävallassa. Esim. Virossa kaikki tuet on minimissään ja siksi sinne ei samanlaista tunkua ole. Suomessa jos olet turvapaikanhakija saat lääkäripalvelut yksityisellä terveystalo ja aava. Samasta paikkaa myös erikoislääkäripalvelut ja tutkimukset valtion piikkiin. Ota huomioon, nämä kaikki mitä suomi tarjoaa on täysin ilmaista ja vastikkeetonta turvapaikan hakijalle. Samaan aikaan suomalainen köyhä joutuu itse maksamaan kaiken omista varoistaan jos on tarve päästä johonkin tutkimukseen mihin ei pääse terveysaseman kautta. Ei tämä ihan oikeudenmukaista ole kantasuomalaista kohtaan.

    • köyhyys-loukku

      Minkälaisia eläkelisiä voisi saada sellainen, jonka työeläke on vain 350 euroa kuussa?

      • Uudetvaunutmamuille

        - Kansaneläkkeen
        - Asumislisän
        - Hoitolisän
        - Erikoishoitolisän
        - Sosiaalitoimistosta tarpeen mukaan : Puhelin, Internet, huonekalu, vaate, harrastus yms. kuluihin.
        - Jos puoliso on kuollut, niin perhe-eläkkeen.


    • pientä-eläkekertymää

      Mitä ihmettä te olette tehneet sen oletetun työelämän ajan?
      Multakin puuttuu opiskelun eläkekertymä 23-26 ikävuodelta (4v) ja olin sen jälkeen pienipalkkaisessa hommassa, mikä päättyi alhaiseen eläkeikään.
      Nuo raivokkaat ylityövuodet tehtaalla 20-22 ikäisenä (3v) menivät siis eläkekertymän osalta kankkulan kaivoon.
      Näistä kaikista takaiskuista huolimatta saan eläkettä 1700 käteen eli saman verran kun monessa esim. kunnan pienipalkkaisessa työssä.

    • fgdtest

      Paskapuhetta toi aloitus, natsipropagandaa mut uskokaa te vaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2446
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1399
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      60
      1358
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1146
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1126
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1123
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      10
      1087
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1032
    Aihe