Kuvat nettiin

kuvatnettiin.fi

Hei!
Olen jo jonkin aikaa etsinyt sopivaa sivustoa minne voisi laittaa valokuvia näytille muille ihmisille. En ole kuitenkaan oikein vaikuttunut flickristä tai 500px:stä mitä olen sillä silmällä katsellut. Toivoisin nimittäin sellaista mahdollisuutta, että voisisin tehdä kenties salasanalla varustetun kansion, jotta voisisin laittaa sinne hieman yksityisempiä kuvia sukulaisia varten ja kaiken tämänhän pitäisi olla ilmaista. Olisiko siis sinulla mitään ehdotuksia?

16

949

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 920

      Kuvat.fi.
      Pikkumaksullinen toimiva.

    • Paras-saitti

      www.smugmug.com

      • kuvatnettiin.fi

        Oli kyllä ehdottamasti erittäin lupaava, mutta tämä ei ole ilmainen. Kirjoitinko liian epäselvästi ensimmäisessä viestissäni, että nyt kaivataan ILMAISTA sivustoa? Se käy, jos on ilmaisversio ja sitten on mahdollisuus päivittää maksavaan versioon jos haluaa.


    • Kuuuukkeli

      Google Photos -palvelussa saa tehtyä salatun kansion, jonka salasana on mukana linkissä, katsoja ei tarvitse omaa käyttäjätunnusta.

      • kuvatnettiin.fi

        Muuten tämä olisi hyvä, mutta tarvitsee Google tunnukset enkä viitsisi tehdä uutta sellaista eikä nykyiset käy, koska siellä ei ole enää tilaa.

        Pitää katsoa tuota smugsmug.comia, josta en ole ennen kuullutkaan.

        Kuvat.fi ei tosiaankaan käy juuri sen maksun takia ja sen ilmaisversiossa ei ilmeisesti pysty edes tekemään varsinaista galleriaa niin kuin ennen? Vai voiko?


    • Olen käyttänyt vuosia Picasa kansioita ja lähettänyt kuvat sinne Picasa ohjelman avulla. Helppoa käyttää koska tällainen vanha tumpelokin siihen on pystynyt. Houkuttelevat Google palveluun johon jo joskus suostuinkin vaan onnistuin purkamaan homman ja nyt olen tavallinen käyttäjä.

      Siinä muistaakseni ensimmäinen giga on ilmaista mutta sitten muutama lisää maksaa noin 2€/kk johon olen sortunut ensimmäisen gigan tultua täyteen.

      Kuvia mahtuu runsaasti jo gigaan jos ne lähettää vaikka vain täysHD koossa tai sen lähellä. Silloin kuvan kooksi albumissa tulee noin 300 - 500 kB, joskus vähemmänkin koska jpg pakkaa.

      Voit katsoa miltä albumi näyttää jos tuollaista kuvakokoa käytetään:

      https://picasaweb.google.com/Tapani.Niittyaro

      Pääosin olen tavallinen turistikuvaaja joten mikään oppikirjatapaus tuo kansioni tuskin on mutta periaate selvinnee.

      Monet pähkäilevät kopiointia vaan minä en siitä näe vaivaa, kun kuvat ovat tuossa koossa niin niitä voi katsella ja ladatakin koneelleen mutta tuskin tulostaa jossain kymppikuvaa suurempana joten en ole muuta kuin niiden kuvien kanssa joita olen eri tilaisuuksissa ottanut (rippijuhlat, synttärit, jne) käyttänyt mitään katsomisen estoa.

      Itse ainakin olen ollut tyytyväinen Googlen kansiooni tähän asti eikä mitään negatiivista ole tänään näkyvissä. Jos joku haluaa kuviani käyttää niin olkaa hyvä vaan tuossa koossa. Jos haluaa paremmalla erottelulla niin asiasta keskustellaan.

      Jos kuvilla on paljon katselijoita niin näet määrän kuvan alapuolelta, ennen näki kymmenetkin katsojat mutta nyt näkee vain kun niitä on satoja, suurin määrä kohdallani on noin 250'000 katsojaa muistaakseni, kyseessä on hyvin vaatimaton kuva kevään ensikukasta krookuksesta takapihalla. Hieman sen saama suosio ihmetyttää ja epäilenkin laskuvirhettä mutta olkoon kun kerran on.

    • Nepöllitään

      Muita leimata kuvat!

      • gewrgweg

        Mitkä muita?


      • gewrgweg kirjoitti:

        Mitkä muita?

        Veikkaan ässän unohtuneen joten hän haluaa kuvat leimattavaksi.


    • Junttalipåå

      Laita WordPress:iin.

      Samalla kun perustat valokuvablogin, olet yhteydessä koko maailmaan. Itselläni on kävijöitä 191 eri maailman maasta. Voi sanoa, että on se mahtavaa.

      • kuvatnettiin.fi

        Onko WordPressä mahdollista tehdä galleria kuville? Tai onko semmoista teemaa olemassa? En nimittäin halua mitään blogipostaus juttua, vaan ihan gallerian mistä näkyy monta kuvaa kerralla.


      • jos sulla on kiinteä liittymä niin siinä on yleensä kotisivutilaa hiukan. esim saunalahdella on 100 megaa. siihen mahtuu vähintään parisataa kuvaa. soneralla oli 25 megaa sillon kun muulla oli sonera. muista en tiedä.

        siinä on tietty yksi vaihtoehto eli tekee itse. netistä löytyy ilmaisiakin ohjelmia sivujen tekoon mutta oikeastaan kannattaa uhrata pari iltaa html kielen opetteluun niin pärjää notepadilla. ja netistä löytyy pilvin pimein oppia html:ään.
        ja esim filezillalla saa siirrettyä palvelimelle

        googlejuttu on kyllä nopein helpoin ja yksinkertaisin niinkuin nikon_d90 sanoi.
        jos sulla on gmail niin samat tunnukset käy tuohonkin.


      • okm
        harrastelijakirurgi kirjoitti:

        jos sulla on kiinteä liittymä niin siinä on yleensä kotisivutilaa hiukan. esim saunalahdella on 100 megaa. siihen mahtuu vähintään parisataa kuvaa. soneralla oli 25 megaa sillon kun muulla oli sonera. muista en tiedä.

        siinä on tietty yksi vaihtoehto eli tekee itse. netistä löytyy ilmaisiakin ohjelmia sivujen tekoon mutta oikeastaan kannattaa uhrata pari iltaa html kielen opetteluun niin pärjää notepadilla. ja netistä löytyy pilvin pimein oppia html:ään.
        ja esim filezillalla saa siirrettyä palvelimelle

        googlejuttu on kyllä nopein helpoin ja yksinkertaisin niinkuin nikon_d90 sanoi.
        jos sulla on gmail niin samat tunnukset käy tuohonkin.

        Just joo... webbisivuja Notepadilla... ja html-kieli parissa illassa...

        Sen sijaan esim. Lightroomilla web-gallerian luonti on helppoa. En siltikään pidä sitä aloittajalle sopivana vaihtoehtona (vaikka hänellä olisi jo tuo ohjelma tai se olisi ilmainen). Vaikka nykyiset kuvat mahtuisivat omaan kotisivutilaan, niin pian tila loppuu todennäköisesti kesken, käyttö muuttuu maksulliseksi tai pitää uudelleen harkita muita vaihtoehtoja.

        Suosittelisin myös Googlea. Jos se nyt on täyttynyt jostain muista tiedostoista, niin ehkäpä niitä voisi siirtää muualle? Dropboxissa on myös omat hyvät puolensa valokuvien jakamiseen.


      • ainoavaan

        että google omii kuven oikeudet. samoin käy facebookissa ja instagramissa. korvaus menee niille jos joku ostaa kuvasi sitä kautta.


      • ainoavaan kirjoitti:

        että google omii kuven oikeudet. samoin käy facebookissa ja instagramissa. korvaus menee niille jos joku ostaa kuvasi sitä kautta.

        Jos joku haluaa ostaa kuvan hän haluaa sen varmasti täydellä erottelulla joten sen voi ostaa vain kuvaajalta jos niitä ei ladata vaikkapa Picasaan koko erottelullaan. Itselläni on muistaakseni jotain 4 - 5000 kuvaa Picasa albumissa mutta ei yhtäkään täydellä erottelulla. Normaalisti pitkäsivu 1600 pix jolloin kohtuullisen kymppikuvan voi saada aikaan mutta ei sen kummempaa. Jos joku haluaa sellaisen itselleen niin olkaa hyvät mutta jos haluatte täyden erottelun kuvan se on keskustelun paikka.

        Google saa siis pitää niiden pikkukuvien oikeudet jos haluaa, jos se haluaa parempia niin sekin on keskustelun paikka.


    • valokuvasanko

      Photobucket, mutta ilmaiskäyttäjälle läiskyy mainokset enkä ole varma, onko mahdollista (ilmaiskäyttäjille) tehdä salasanalla suojattu erillinen kansio.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1863
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1426
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe