Mölyävä naapuri – onko aikaista valittaa?

sirkku22

Asun ylimmässä kerroksessa kerrostalossa ja alakerran asunnon kolme naapuria on viimeaikoina aloittanut mölyämisen, tv:n huudattamisen ja kännisen laulamisen aina hiljaisuuden jälkeen. Rapussa juostaan elefanttiaskelin edestakaisin, huonekaluja siirellään, astioita heitellään ja ovia paiskotaan niin että asuntoni ikkunat helisevät. Kaksi kertaa viikon aikana he ovat järkänneet tajuttomia bileitä, joissa musiikkia huudatetaan ja parvekkeelta huudetaan ulos ja ulkoa sisään. Hiljaisimpina päivinä kuulen huonon äänieristyksen läpi heidän kovaäänisen puheensa ja ovien paiskomisen, mutta vaikka puhe häiritseekin, ei se tuskin riitä syyksi valittaa. Ne kun nyt ovat niitä kerrostalon "elämisen ääniä". Pahin mekkalointi osuu kuitenkin aina hiljaisuusajan jälkeen ja se häiritsee kovasti unta.

Nämä uudet naapurit muuttivat tähän rappuun pari kk sitten. Aikaisemmin on ollut hiirenhiljaista ja useasti mietinkin, asuuko siellä ketään ja voiko olla olemassa näin ihanan hiljaisia naapureita. Viikko sitten alkoi elämisen äänet yhtäkkiä kuulua. Viikon mittaan tämä mekkalointi on pahentunut ja pahenee. Jotain epämääräisen näköisiä miehiä siellä ramppaa joka ilta enkä uskalla yksinasuvana tyttönä käydä ovella heille sanomassa, jos vaikka nauretaan ja haistatellaan pitkät tai vedetään turpaan. Ei tämä muuten haittaisi, mutta kun se mölyäminen alkaa AINA klo 22 jälkeen ja jatkuu pitkälle yöhön.

Onko liian aikaista ilmoittaa mölyämisestä isännöitsijälle kun tätä on tosiaan kestänyt vain viikon verran vai pitäisikö odottaa ja katsoa, jos kaikki palaa ”normaaliin”, mitä kuitenkin epäilen?

6

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MinustaKylläOn

      Odota vielä, viikko on tosi lyhyt aika. Pidä kirjaa yöllisistä häiriöistä: päiväys, alkamisaika, loppumisaika, laatu. Puhumisesta päiväsaikaan ei voi valittaa, ja yölläkin saa puhua normaaliäänellä (ei huutaa). Jos puhe kuuluu häiritsevästi, niin vika on äänieristyksessä. Hanki korvatulpat tai kuuntele musiikkia luureista.

    • 4865

      Viikko on pitkä aika, jos häirintää on lähes joka päivä. Soita poliisit rauhoittamaan menoa, jos se yöllä yltyy.

      Missään tapauksessa sinun ei pitäisi olla se, jonka pitää keksiä kommervenkkejä ja niksejä saadakseen olla kotona rauhassa.

    • lotilyx

      Eipä tuossa mitään epäselvää pitäisi olla. 22:00 - 07:00 on useimmissa taloissa hiljaisuusaika.

      • MinustaKylläOn

        No tuossa oli monta oikeaa valituksen aihetta, kuten öiset yhteislaulut ja musiikin huudattaminen. Mutta myös epäselvempiä, kuten rapussa kulkeminen liian kovin askelin tai ovien paiskominen. Kannattaa kerätä selkeä aineisto, ennen kuin isännöitsijälle tai poliisille asti vie asiaa. Häiriön laatu, kesto ja toistuvuus on tärkeät olla valituksessa tarkkaan ja oikein kerrottuna. Ihmiset kuitenkin valittaa isännöitsijöille turhastakin niin paljon, tyyliin naapuri veti vessan yöllä.

        Jos uskaltaisi sanoa suoraan naapurille (ei olisi mitään ganstereita kyseessä), niin silloin voisi tietysti mennä heti kun esimerkiksi musiikki häiritsee pyytämään sen hiljentämistä.


    • omsismo

      Mä valitin alakerran peliriippuvaisesta huutajasta isännöitsijälle. Huutaa tuntikausia kun syötävä, ja toistelee samoja lauseita aina kun häviää rahansa netticasinossa. Isännöitsijä lähetti asukkaalle kirjeen, ja kuulin kun hän sai sen. Huusi aivan raivona että: "ON SE VITTU KUMMA KU EI SAA PAHAA OLOANSA PURKAA!!!! VITTU JOKU VALITTANU MUSTA, TULI KIRJE!!!!" Ekan valituksen jälkeen asunnossa oli kyllä pitkään hiljaista. Sitten alkoi uudelleen ja toisen valituksen jälkeen meteli on vaan pahentunut. Kumma ettei isännöitsijä ole ilmeisesti tällä kertaa puuttunut tilanteeseen, liekö lomalla. Aivan saamarin raivostuttavaa kuunnella, opiskelen kotona ja tämä kyseinen pelaaja taitaa olla työtön sosiaalitapaus. Tekis mieli puottaa heippalappu ovesta että "Joo tiietään että oot hävinny kaikki rahas ja että häviämises takana on salaliitto!!"

      Myös edellisessä kerrostalossani useammat naapurit minun lisäkseni valittivat eräästä bileporukasta, mutta heitä ei vaan saatu häädettyä. Olen kuullut, että olisivat olleet jonkun isokenkäisen lähipiiriä joten siksi saivat mekastaa.

    • tsemppausta

      Luulen että valitus itselleen joko tepsii tai joudut vaaratilanteeseen. Pistä kopio talon järjestyssäännöistä ja alleviivaa kohta hiljaisuusaika. Odota auttaako. Jos ei, kutsu poliisit. Tosin jos paikka on pääkaupunkiseutu, eivät ehdi tulemaan kun matut ja tappelijat aiheuttaa heille täystyöllisyyden. Jos eivät tule, pyydä kirjalliseen tiedotteeseesi isännöitsijälle myös jonkun toisen porraskäytäväasukkaan nimi ja allekirjoitus. Isännöitsijä vaatii nykyisin valitukseen kaksi talon eri asunnon asukasta, ennen kuin alkavat toimiin. Jos meteli alkaa heti22 jälkeen, soita vaikka metelöijän seinänaapurin tai ylä/alapuolisen asukkaan ovikelloa ja kerro mistä on kyse, pyydä kuuntelemaan käytävään melua ja pyydä että laittaisi valituskirjeeseen nimensä. Itse en menisi soittamaan häiriköiden ovikelloa, koska en ole miehenä Toy halmeen kokoinen, vaarana on aina saada nyrkistä tai puukosta.

      Meillä sama juttu; asuttu tässä 11 vuotta, aina aiemmin alapuoliset asukkaat olleet yksin asuvia vanhempia ihmisiä, nyt muutti vko sitten nuori pariskunta ja mies puhuu huutavalla äänellä, nainenkin välillä kimmastuu, ja pahinta on se että lauseista saa usein selvän vaikka meillä olisi olkkarissa tv auki. Tuntuu ettei yksityisyyttä ole, kun olisi kuin halvassa motellissa asustelisi. Kyllä asukkaissa on eroja!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      342
      3514
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      229
      2146
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1692
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1577
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      85
      1414
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      291
      1297
    7. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1131
    8. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1131
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1117
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      966
    Aihe