020202 numeropalvelu ryöstöä!

Ryöstöäkö

Olen järkyttynyt Fonectan toiminnasta.
Itse jouduin käyttämään ko. palvelua kesäkuussa 2015, koska muutakaan numeroa ei kiireessä tullut mieleen.
Eräs tyttö oli pudottanut lompakkonsa puiston penkille ja löysin ko. lompakon. Tytön pankkikortti ja muu henkilökohtainen omaisuus olivat lompakon sisällä ja soitin 020202 palveluun tiedustellakseni tytön puhelinnumeroa, että voisin ilmoittaa lompakon löytyneen. Numeropalvelussa vastattiin ja esitin asiani. Numeropalvelun työntekijä etsi varmaankin numeroa, koska hiljaisuus langan päässä oli pitkä. Ajoittain ”langan” toisesta päästä tuli kysymyksiä, että asuiko henkilö kenties Helsingissä vai millä paikkakunnalla? Kerroin, että en tiennyt tytön asuinpaikkaa, koska olin juuri löytänyt hänen lompakkonsa, enkä tunne ko. henkilöä lainkaan. Pitkän odottelun ja turhan "rupattelun" jälkeen numeropalvelun työntekijä ilmoitti, että hän ei löydä tytön nimellä puhelinnumeroa lainkaan. Työntekijä kysyi, että tiedänkö mahdollisesti tytön äidin puhelinnumeron ja voisiko liittymä olla jonkun muun nimellä. Mielestäni tarpeeton kysymys, koska olin aikaisemmin ilmoittanut, että kyseessä on henkilö, jonka lompakon olin löytänyt, enkä tunne henkilöä. En siis saanut palvelun kautta minkäänlaista apua asiassa ja tytön numero jäi saamatta!
Selvästi havaitsin, kuinka numeropalvelun työntekijää on ilmeisen tarkkaan yrityksen toimesta ohjeistettu, että puhelua tulee venyttää, koska taksaa kerääntyy lisää joka kymmenen sekunnin välein.
Järkytykseni oli suuri kun sain puhelinlaskun, johon oli eritelty kyseinen yksi puhelu. Puhelun kesto oli ollut 2,54 minuuttia ja puhelun hinta 13,31 eur!
Jouduin siis hyväsydämisyydestäni maksamaan 13,31 €.
Vihdoin löysin lompakosta käyntikortin, josta selvisi tytön opiskelupaikan opettajan puhelinnumero. Soitin opettajalle, joka oli kesälomallaan ja kerroin hänelle, että olin ilmeisesti löytänyt hänen oppilaansa lompakon, enkä tiedä tytön puhelinnumeroa ja siksi soitin teille. Opettaja oli hivenen epäluuloinen ja kertoi, ettei hänellä ole tytön puhelinnumeroa juuri nyt. Pian puhelun jälkeen sain kuitenkin puhelun, jossa lompakon kadottanut tyttö itse soitti ja kysyi, että olinko löytänyt hänen lompakkonsa ja kerroin hänelle mistä hän voisi kadottamansa lompakon hakea. Mitään korvausta en tietenkään lompakon löytämisestä halunnut, vaan kehotin tyttöä olemaan jatkossa tarkempi tärkeiden tavaroidensa suhteen.
Maksoin siis mielestäni kohtuuttoman summan palvelusta, jota en lainkaan saanut.

8

99

  Vastaukset

  • Ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka ostaa kuuluu vanha sanonta.

   Numeronhaun voi tehdä ilmaiseksikin Fonectan palvelusta ja jopa voi asentaa sen sovelluksen kännykkään, joka näyttää automaattisesti kuka soittaa jos numero on sinne tallennettu, joten turha heitä syyttää omasta tyhmyydestään:D

   • Turhakkeita, yleensä kaikki puhelimet näyttää kuka soittaa jos on tallentanut nron, uudet androidit näyttää firman nimen vaikka ei oo tallentanut sitä.  • Älkää käyttäkö tätä ryöstöpalvelua!! Minun oli aivan pakko soittaa tänne tiedustellakseni erästä numeroa. Käytössä saunalahti prepaid. Kerkesin puhua 30sec ja puhelu katkesi. Näyttöön tuli saunalahden ilmoitus puhelun hinta jotain 8€ ja saldo tyhjänä. Huhhuh. Älkää käyttäkö 020202 palvelua mistään hinnasta. Saatavilla on muita ja reilusti halvempia vaihtoehtoja. Olisi silloin pitänyt tutkia enemmän.

   • Totta. Kovat hinnat!

    https://www.020202.fi/palvelut/puhelinpalvelu/
    Arkisin ma-pe klo 8–18: 2,84 €/puhelu + 0,90 € / 10 sekuntia.
    Muina aikoina: 3,42 €/puhelu + 1,11 € / 10 sekuntia.

    Esim. illalla 30 sekuntia 3,42€ + 3*1,11€ = 6,75 euroa. Jos meni 31 sekuntia, niin 7,86 euroa?

    Itse käytän Fonectan palvelua (kännykkäsovellus), johon rekisteröidyin yhden kerran tekstiviestillä ja jonka jälkeen se ei maksa mitään. Sai muistaakseni tehdä 100 hakua kuukaudessa eli riittävästi.


   • Yhdistetyt puhelut eivät kuulu operaattorin puhelupakettiin, vaan laskutetaan listahinnallla. Hätätilanteessa otin numeron 020202:sta ja annoin yhdistää ---> hintaa 21,20.


  • Onhan tuo aivan järkyttävää ryöväystä. Yritin paria numeroa etsiskellä (kumpaakaan ei löytynyt): puhelun kesto oli tasan kuusi minuuttia ja hinnaksi sille tuli 24,74 € eli 4 € 13 snt per minuutti.

   Aivan himmeä hinnoittelu noilla. En aio enää IKINÄ käyttää tuollaisia palveluita.

   Joo, olisi pitänyt selvittää ensin että mitä maksaa, mutta kuitenkin — onhan tuo on aivan sikahintaista ryöstöä: yli neljä euroa/minuutti!

   • Ilmainenhan se on:D


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 175 pakolaista tulossa Suomeen

   Sisäministeriö vahvisti IL:n tiedot: Suomi ottaa Välimeren pakolaisleireiltä enintään 175 alaikäistä tai yksinhuoltajaperheiden jäseniä https://www.il
   Maailman menoa
   183
   3461
  2. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   105
   875
  3. Taas on yksityisautoilija paha ihminen

   Taas on yksityisautoilija paha ihminen Traficomin tutkimus: ”Polttoaineen tulisi maksaa ainakin 2,26 euroa litralta, jotta autoilijat alkaisivat vähe
   Maailman menoa
   102
   763
  4. Miten mä voin olla ihastunut vieläkin, vaikka mennyt yli kolme vuotta.

   Tunsin jotain erittäin harvinaista vetovoimaa meidän välillä ja tiedän sun myös tunteneen. Myöhäistähän se enää on miettiä ja jos elämäntilanteeni oli
   Ikävä
   29
   503