Suhde vai siisteys?

enolisiuskonut

Kertokaa hyvät ihmiset, MITEN olette selvinneet yhdessäasumisesta täysin eriäväiden siisteyskäsitteiden kanssa? Vajaa vuosi saman katon alla ja olen täysin kypsä... En itse suhteeseen tai mieheen muutoin, mutta tämä loputon toisen jälkien siivoaminen. Ja se pahin: vaikka kuinka olen yrittänyt pyytää, anoa, kertoa miltä tuntuu, menettää malttini niin ei. Ei vaan ei tule muutosta. En enää tiedä mitä tehdä? Mielessä ihan tosissaan pyörii jopa erillisiin osoitteisiin muuttaminen koska en vain jaksa.
Taustoista sen verran, että kumpikin käy töissä. Aikuisia ihmisiä kumpainenkin, päälle kolmekymppisiä. Miehellä kaksi lasta aiemmasta suhteesta jotka myös asustelevat viikoittain meidän yhteisessä kodissa. Lapset ottavat isästään (ja ilmeisesti myös äidistään) mallia ja eivät yksinkertaisesti laita tikkua ristiin siivousasioissa. Sekin vielä.

Tunnen itseni huijatuksi. Asioista on puhuttu juuria myöten ennen yhteenmuuttoa, kumpainenkin kertonut mitä odottaa/olettaa suhteelta ja millainen on. Mies kertoi rehellisesti, että ei ole mikään maailman siistein ihminen mutta kuitenkin niin, että haluaa jonkinlaisen järjestyksen kodissa olevan. Olen itse samanlainen. En todellakaan mikään siivousfrikki, mutta periaatteeni on se, että vaikka tulisi yllätysvieraita ovesta sisään niin ei tarvitsisi hävetä asunnon siisteyttä.

Nyt vajaan vuoden aikana olen tajunnut, että mies ei yksinkertaisesti osaa muuta kuin pestä pyykit ja täyttää/tyhjentää tiskikoneen, senkin miten sattuu ja miten nyt sattuu huvittamaan. Siis ei vain osaa siivota edes omia jälkiään? Jos itse vain jätän kaiken tekemättä (kyllä, olen kokeillut ja jaksoin vajaan viikon) niin kämppä on kuin kaatopaikka.

Tänäaamuna katkesi kamelinselkä. Olen tehnyt pitkän työputken jonka aikana kuitenkin jokavitun päivä vähintään tiskit ja pyykit. Eilen illalla ennen yövuoroa sivosin keittiön, olohuoneen, imuroin ja pyyhin pölyt ajatellen, että mukavaa aloittaa viikonloppu sekä vapaat kun on kämppä aamusta siisti. Niinpä niin. Aamusta tulen kotiin, niin tiskipöytä notkuu likaisia astioita (miehen teini-ikäinen jätkä saapunut myös yöksi) hella on törkyinen koska on ilmeisesti tehty iltapalaa, olohuoneeseen on räjähtänyt pommi likaisine astioineen, vaatteineen ja roskineen? Puhtaita tiskejä koneesta ei olla viitsitty tyhjentää.

Viimeksi vajaa kuukausi sitten kävimme keskustelun aiheesta ja kerroin suoraan, että minusta tuntuu todella ikävältä ja pahalta kun toinen ei edes viitsi yrittää muuttaa tapojaan. Sanoin myös, että voisin verrata asiaa suoraan haistatteluun kun asiasta olen jo niin monta kertaa sanonut, ja mitään ei tapahdu asian eteen. Eli mitä minä enää teen? Joko vain hyväksyn asian, että asiat eivät muutu, tai otan kimpsut ja kampsut ja muutan omaan kämppään?

34

134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • momslist

      Jääkaapin ovessa ihan simppeli rastiruutuun siivouslista kuka tekee mitäkin taloustöitä saman katon alla elellessä on pelastanut monta perheharmoniaa.

      Kun ei konkreettisesti näe mistään taloustöitä ja tehtäviä niin sitä on usein perheenjäsenien vaikea hahmottaa että jonkun ne (tiskit, pölyt, imuroinnit) täytyy tehdä ettei päädytä asumaan kaatopaikalla-- ja on kohtuutonta jos se joku on aina sama tyyppi. Toisen tekemä työmäärä voi yllättää eikä sitä tule ajatelleeksi ellei ole koskaan vaadittu osallistumaan ja tekemään oman osuutensa.

      Mikäli joku ei moista osaa -- häntä ystävällisesti opastetaan.
      Lapsetkin oppii sitten siisteiksi ja kuinka toimitaan, kun ovat vuorostaan aikuisia ja omassa huushollissa.

      • Momslist

        P.S.

        Voinen vielä lohduttaa, että vajaa vuosi samassa huushollissa ei tosiaankaan ole ajanjakso jonka perusteella kannattaa tehdä kauaskantoisia loppupäätelmiä. Tuo on vielä sopeutumisaikaa yhteisille pelisäännöille. Siksi ne on laadittava viimeistään nyt, niin kaikilla on siellä kotona parempi mieli, eikä kukaan väsy liikaa.
        Kukaan ei ole ajatustenlukija, sitä on turha odottaa että jokainen ihan itse hoksaa miten voisi auttaa -- ja sitten turhan usein tilanne kärjistyy siten että perheen siistein jäsen väsyneenä tiuskahtelee ja hermostuu jos kukaan ei siivoa edes omia jälkiään.

        Porukka koolle ja listan tekoon.
        Moni tekee näin perheissä varsinkin joissa kaikki käy duunissa.


      • Kotonaeioleopetettu

        Se on totta: ne ovat kymmenen (10) vuoden projekteja kun / jos haluaa jotain menevän jakeluun asti mieässukukunnalle. Sekin on huomion arvoinen seikka, että joillekin ihmisille asiat täytyy esittää eli näyttää konkreettisesti, ei vain sanoa ja toivoa, kun jotkut eivät vain yksinkertaisesti osaa.


      • tnttaras

        ehkä sua ärsyttää hänessä joku muukin,, muuta yksin..


    • öslkmpkoew

      Vaikea tilanne... Itse katselin deittaillessa miehen kämppää vähän sillä silmällä, että oli siistiä. Sottapytyn kanssa en olisi elämää aloittanut. No, jälkiviisaus ei nyt auta...

      Teineille voi laittaa esimerkiksi edellä mainitun kotityölistan, mutta aikuisille se on saivartelua. Aikuisilla on omat velvollisuutensa, ja pitäisi tajuta osallistua perheen elämään ilman listaakin. Mutta juu, teineille ja lapsille se toimii hyvin!

      Meillä minä ihan omasta halustani hoidan lähes kaiken siivoamisen ja pyykkäyksen. Mies joskus tyhjentää tiskikoneen, ja saattaa joskus parin kuukauden välein tarttua imuriin, jos on mulla kovasti kiirettä. Muuten homman hoidan minä. Sen sijaan miehellä on kyllä tapana siivota omat jälkensä. Ei hän likaisia astioita sentään mihinkään jätä tms...

      Lisäksi miehellä on omat velvollisuutensa, joista mun ei tartte juurikaan huolehtia. Lumen luonti, takan lämmitys, polttopuut, nurmikon leikkuu... Että ok-talossa hommaa riittää kyllä miehellekin, vaikka ei siivoa.:) Tämä toimii meillä. Miettikää yhdessä, mikä työnjako voisi toimia teillä. Muista että et voi muuttaa toista...

      • juupasjoo

        Mun mielestä kannattaisi nyt viipymättä soittaa Super-Marjo apuun.
        Kaverin muksuille ei kuulemma tarvi kuin ehdottaa "soitetaanko meillle Super-Marjo, häh?" niin heti alkaa pikku sottapytyillä moppi heilumaan.


    • Minnuu_sieppaa

      Eikä välttämättä vaihtamalla parane. Miehet ei osaa yleensä siivota, poikkeuksia toki on.
      Minua ärsyttää suunnattomasti, että mies ei juuri koskaan imuroi karvaa ja hiekkaa, jota koiransa tuo sisään. Sukat jättää nurkkiin lojumaan ja keräämään karvoja. Muruja ei siivoa koskaan pöydältä jos tekee voileipiä tms. Kaikki tavarat jää lojumaan pöydille ja kirjahyllyn reunalle.

      Kengät on eteisessä miten sattuu ja kaikki muutkin. Ostin korin koiran tarvikkeille, nyt se tursuaa kaikkea mahdollista tavaraa ja eteinen on pommin jäljiltä ja sapettaa heti kun tulee sisälle. Matot vinossa, ikkunat koiran kuolassa, sohva karvassa, astiat pöydillä. Kerran kun tulin töistä kotiin, keräilin pöydiltä roskaa puoli pussillista, mehupurkki, piimäpurkki, tyhjä leikkelepaketti, oluttölkki jne. Ja näistä on sanottu kauniisti, on huudettu PMS:ssä ja rukoiltu polvillaan.
      Kerran mies esitteli ylpeänä, että kato kun mä oon pyyhkiny pölyt telkkarista. Ja oli pyyhkinyt vaan sen lasin... Koko muu töllönrotisko ihan harmaassa pölyssä. Ja minä yritin selittää, että mitä järkeä, kun mun pitää tulla perässä ja pyyhkiä loput. Joku hirveä riitakin siitä tuli. Ei se mitään opi, vaikka sille kuin sanois, mutta kyllä se sentään tiskaa (käsin!), joten siitä tunnustusta. Mut ei oo kiva, jos koti on läävä. Enkä ole todellakaan mikään siivousintoilija, mut sellainen perussiisti olisi kiva.

    • enolisiuskonut

      Kiitos vastauksista! Tiedän, etten ole ainoa joka kamppailee näitten asioitten kanssa joten on mahtavaa saada purettua pahimmat angstit edes jonnekin... Olen itse vitsillä kyllä heittänyt pariin otteeseen, että haluan kyllä jatkaa suhdetta mutta mutta jos kumpainenkin omissa osoitteissaan. Oikeasti olenkin sitä mieltä, että jos se olisi taloudellisesti "mahdollinen" ratkaisu niin harkitsisin vakavasti. Ihan puhtaasti siitä syystä, että olen muuttumassa nalkuttavaksi ämmäksi jota en yksinkertaisesti halua ja tämä siivous/siisteysasia vaikuttaa niin paljon itseeni että yllättänyt itsenikin. Ja ei, minä en nalkuta sitten kuitenkaan vaan padon kaiken itseeni ja pelkään, että jonain päivänä räjähdän totaalisesti.

      Minäkään en jaksaisi aikuista ihmistä lähteä opettamaan ja kyllä, minäkin olen ajatellut asian niin, että turha tässä on lähteä toista muuttamaan. Vittuuntuneisuus kuitenkin kasaantuu siitä, että toinen ei edes yritä vaikka ratakiskosta vääntäen koitan kertoa, että tämä asia vituttaa, stressaa ja tuntuu kertakaikkisen pahalta? Minusta tuntuu siltä, että minua ei arvosteta saati tekemisiäni vaikka MINÄKIN tässä teen ihan helvetin paljon palkkaduunia jotta saataisiin säästöjä kasaan isomman asunnon hankintaa varten ja maksaakseni puolet menoista jne.

      Haaveilenkin siitä päivästä, että saadaan tarpeeksi iso kämppä jossa on itselleni aivan oma huone. Ihan ikioma jota ei yksinkään tahmanäppi tule sotkemaan :D Sen jälkeen asukoot jätkät kuin siat karsinassa jos haluaa, pääsen itse aina karkuun "omaan" huoneeseeni... No joo, sarkastisella huumorilla höystetty tämäkin, mutta on se jumalauta kumma, että ihan tosissani olen miettinyt eri osotteita tällaisen asian takia. En olisi uskonut itsekään.

      • juupasjoo

        Siisteydestä tuli muutama juttu mieleen...

        No joo kyllä sen ymmärtää jos tyypit vaan "possuttelee" niin alkaa pitemmän päälle tympimään.

        Jokuhan oli häipynyt viikoksi lomalle johonkin kaukomaahan ja jättänyt possut oman onnensa nojaan ja kertonut ettei palaa kuin siistiin kotiin. Soittanut ennen paluutaan että joko paikat kiiltää niin voisi harkita kotiutumista.

        Tuttavan exä taasen oli "ylihygne" ukko joka otti kilarit jos astiat olivat väärässä järjestyksessä tai eteisen kengät eivät olleet suorassa rivissä. Pikkujännityksessä siinä hän sitten eleli aikansa aika surkeana .
        Nykyään on onnellinen ollut jo vuosia sellaisen "perusreinon" kanssa joka ei tosiaankaan vetele lipaston päältä etusormella että onko pölyt pyyhitty tänään, vai saanko kenties maukkaan aiheen tämän viikon paheksuvaan pahaentiseen tuhahteluun ja painostavaan mökötykseen.
        Uusi mies vetelee mieluummin sitä muijaansa lemmenpatukalla sitäkin ahkerammin kuin pölyjä huiskuttaa -- niillä on kuulemma sellainen robotti-imuri joka itsekseen pörrää niin kauan kuin akku kestää.

        Tapasin myös kerran naisen jonka ukko oli tuoreeltaan menehtynyt auto-onnettomuudessa.
        Nainen siinä jotenkin hysteerisenä itki että kun ne viimeiset sanatkin oli siinä lähtiessä ukolle ollut tiuskaisu että: etkö siinä s-tana osaa viedä tuota teekuppiasi astianpesukoneeseen.
        Että nyt ei sitten ainakaan kukaan enää sotke.


    • enolisiuskonut

      Niin, asiathan on aina hyvä laittaa tärkeysjärjestykseen. Minäkin olen monesti miettinyt asiat niin, että jos tuleekin se päivä ettei toinen enää tulekaan kotiin. Mitä jään silloin katumaan? Sitäkö, että tuhranpäiväisestä asiasta olen jaksanut minäkin päätäni vaivata...

      Kukaan ei ole täydellinen, minä kaikista vähiten. Enkä minä edes täydellisyyttä kaipaa, mutta rehellisesti sanoen sitä kyllä, että toinen jaksaisi edes yrittää. Ei _voi_ olla niin vaikeaa viedä se likanen astia pesukoneeseen, sulkea kaapinovet perässään tai ne helvetin valot ennenkuin poistuu ulko-ovesta? Niin, ehkä sitten tosiaan vaadin liikaa.

      Eniten tässä ehkä syy vitutukseen on se, että myös työkseni siivoan ns. tisten jälkiä. Passaan ja puunaan, pesen, pyykkään, huolehdin ja hoidan. Kyllä, olen hoitajana ikäihmisten laitoshoidossa. Sitten kun tulee himaan, niin sama rumba päivästä toiseen. Olen tästä(kin) asiasta sanonut jo kymmenen kertaa, että minä en vain jaksa. Kuitenkin sen kyrpiintymisen voimalla revin sen energian jostakin ja hoidan hommat myös kotona, koska muuten olen kuin perseelle ammuttu karhu kun en siedä katsella notkuvaa tiskipöytää tai paskasia astioita ympäri kämppää.

      Omapahan on valinta? Niinpä. Kai sitten ne viimeiset vaihtoehdot ovat ne, että en vaan enää laita tikkua ristiin kotona ja se, että vaihdan hommia vaikka kaupan kassalle. Tai vaihtoehtoisesti lähden ulkomaille töihin, niin eipähän tarvitse ainakaan joka päivä katsella kaatopaikkaa.

    • Röhröhröh

      Oma tupa, oma lupa! Siivoat täysiaikaisesti yhden possun jälkiä. Lisäksi mukaan tulee aikaajoin pieniä possuja. Ja sinä vain siivoat ja siivoat, välillä saat hermoromahduksen ja taas ssivoat. Koska yksinkertaisesti kukaan muu ei siivoa.

      Aivan varmasti pystyt hankkimaan oman pikkiriikkisen asunnon jonka voit pitää niin puhtaana jossa vain sinä itse viihdyt.
      Anna tuon sikalauman röhistä omissa sotkuissaan ja tapaa isointa sikaa hänen läävänsä ulkopuolella.

      • huippu-a

        "Anna tuon sikalauman röhistä omissa sotkuissaan ja tapaa isointa sikaa hänen läävänsä ulkopuolella."

        Räjähdettiin kunnon hepulinauruun täällä tuosta kommentista. Kiitos päivän makeimmista nauruista ja -- pysytään eläinrakkaina.


    • 14ja2

      Sisareni on elänyt yli 20 v miehen kanssa, joka aikoinaan sanoi suoraan sisarelleni, että hän tekee asiat niin huonosti, ettei siskoni pyydä uudestaan. Olen katsonut ja kuunnellut millainen heidän elämänsä on, kun toinen yrittää pitää kotia järjestyksessä ja toinen (saanut lapsenkin mukaansa) ei tee muuta kuin "jättää p....kan jälkeensä".

      Itse en ikinä suostuisi moisen puolison kanssa elämään. Älä suostu sinäkään. Yksin elämisen paras puoli on se, ettei voi syyttää toista asunnon sotkuisuudesta :)

    • Juupasjoo

      On tuo kyllä väärin ja täysin epäreilua häntä (alkuperäistä) kirjoittajaa kohtaan jos ei kukaan jelpi häntä kotitöissä ja toinen on ihan uupunut ressukka. Voisi sitä vähän toista ajatella ja kuunnella mitä toinen yrittää väsyneenä sotkuihin sanoa asiasta.
      Sottapyttyjen kanssa ei varmaan ole kovin kiva elellä.
      Siisteyskäsityksetkin vaihtelee ihmisillä yllättävän paljon.
      Toinen ei ole moksiskaan eikä haittaa sotku, mistä taas joku toinen ottaa stressin eikä voi rentoutua ennen kuin paikat kotona on kunnossa.

    • juuuu--

      Siisteys on fiksuutta ja huomaavaisuutta toisia kohtaan kun yhdessä asutaan/toimitaan.

      Näin kerran siisteyteen liittyvän taulun erään työpaikan kahvitilan seinällä, siinä luki:
      "Äitisi ei ole täällä töissä. SIIVOA JÄLKESI!"

    • LOMALLA123

      Minä selviän siitä sillä, että aina kun hermo kiristyy sotkujen takia, niin punnitsen mielessäni, että olisiko kiva tulla siistiin, mutta tyhjään ja pimeään kotiin, vai onko mukavampi tulla, kun koira ottaa vastaan heti ovella aina yhtä innoissaan ja kotona tuoksuu kenties kahvi ja ehkä jopa jo valmis ruoka, jos mies on ehtinyt ensin kotiin.

      Yritän ajatella, että hitot sotkusta, mulla on rakkautta. Sen avulla jaksan. Ehkä alkuun olisi kiva tulla siistiin kotiin, mutta uskon, että lopulta kuitenkin kaipaisin enemmän sitä seuraa.

      Mutta tietysti, jos kukaan muu ei tee MITÄÄN, niin on se kyllä erittäin epäreilua ja fyysisestikin rankkaa, kun vielä työkin on fyysinen ja vuorotyö.

    • juupash

      Muksuna ala-asteella oli yksi kamu jonka äiti kielsi leikkimästä ja tuomasta kavereita kotiin ettei hienot paikat ja kauniit huonekalut sotkeennu tai naarmuunnu. Yksin se äiskä siellä kukkia kasteli täydellisten ikkunaverhojen heilahdellessa.

      Erään tutun poikakaveri osti todella upean oman osakkeen ja vieraiden piti laittaa jalkoihin siellä kyläillessään sellaiset siniset muovipussit mitä joissain sairaaloissa laitetaan jalkoihin -- ettei parketti pilaannu. Me laskimme leikkiä että oisko teillä kertakäyttöhanskoja kans ettei suotta tule kontaminaatiovaaraa.

      Kontaminaatio= mikrobien tai muiden eliöiden (esim. homeiden) leviäminen paikkoihin, johon niitä ei haluta, kuten steriileihin materiaaleihin, ei toivotun lian levittäminen, (vitsin ydin : tuo on siis sairaala ja laboratorio olosuhteiden termistöä )

      Perussiisteysvaatimus on ihan jees, mutta kannattaako siivota läheisensä pois elämästään. Mun mielestäni ei kannata. Vaikkei sellainen "hamstraajakaan" mitä dokumenteissa näkee jotka ei heitä mitään pois koskaan tokko olisi ihanneasuinkumppani, niin silti usein heidänkin kanssaan jotkut joutuu asumaan.
      Aika kauheaa sellaiseenkin kotiin olisi mennä.

    • sinkkumies.40

      Minä imuroin kaks kertaa viikossa ja pesen omat pyykit. Lähes joka päivä pesen pyykkii kun käyn salilla ja tulee hikisiä vaatteita. Tiskaan aina ruokailun jälkeen joten ei jää likaisia tiskejä lojumaan eikä yksin asuvana tule paljon tiskiä. Siivota osaa jokainen jos vain haluaa eikä miehen halua.

      • Hoovering

        Totta mooses miehet nykyään siivoaa ja kokkaa siinä kuin naisetkin.
        Yhtä kätevästi käypi työ kuin työ eikä asia välttämättä ole mikään "issue".

        Erikseen sitten ovat oma rotunsa nämä "mummon mussut ja taaton tassut" jotka on valitettavan usein se oma äityli jo pienenä passannut pilalle ja kuorinut perunat eteen, sukat on saanut vaikka tiputtaa suoraan jalasta mihin tykkää, niin äiskä käyny korjaamassa pyykkiin ja sitten viikattuna löytyy raikkaana vaatekomerosta uudet. Ei heitä haittaa se, että joku tekee kaikki -- palveluhan pelaa kuin hotelli Hiltonissa. Kaikki on onnellisia ja äityli saa osoittaa rakkauttaan ja tarpeellisuuttaan huolenpidollaan jälkeläistään kohtaan.

        Pienet lapset lähes poikkeuksetta hyvinkin iloisina ja innokkaina haluavat auttaa kykynsä mukaan siivouspuuhissa osallistumalla pölyjen pyyhkimiseen ja lelujen keräämiseen, tiskaamiseen yms. Jos annetaan ja kannustetaan. Heistä on ihana tehdä asioita yhdessä.

        Kyse ei siis välttämättä ole siitä ettei ihminen ole aikoinaan silkkaa laiskuuttaan halunnut oppia kotitöiden tekemistä vaan siitä että ei ole aikoinaan opetettu,
        esim äiskän/iskän on ollut useasti mielestään helpompi tehdä itse asiat pois alta omin rutiinein kuin alkaa "vääntää asiasta" .
        Siinä sitten unohtuu että se vanhempi ei ole siinä ikuisesti passaamassa.
        Tulee esimerkiksi elämänkumppani joka ajatteleekin että "mitä hel--ttiä!" ja saattaa paiskata pellolle huomatessaan että toinen vaikuttaa ihan avuttomalta ja -- ottaa mieluummin kätevämmän jolta hommelit sujuu ilman että tarvitsee edes erikseen pyytää.
        Toki siivouspalvelutkin on tosi käteviä ja niistä saa ilmeisesti verotuksesta jotain takaisin?

        Vanhemmat voisi ihan oikeasti OPETTAA lapsilleen kotitöitä että he itse sitten pärjäävät aikanaan. Sen, että roskat on ihan oikeasti vietävä pois ja kuinka sujuu perussiivous ja vaikka se joo on ihan tylsää ----niin se on oikeasti tehtävä.

        Ollessani kerhonohjaajana aikoinaan törmäsi USEIN nuoriin jotka eivät osanneet keittää perunoita tai tienneet mikä on purkinavaaja ja mitä sillä tehdään. Puhumattakaan kuinka nyt tehdään perussiivous tai vaihdetaan pölypussi tai ylipäänsä pyyhitään pölyt. Miksi?

        Kouluissa ei ilmeisesti enää ole pakollisena oppilaalle yhtä maailman hyödyllisintä ainetta nimeltä "kotitalous"?
        Se näkyy esimerkiksi opiskelija/soluasuntoloissa ja vastaavissa. Kaikki saatetaan jätetään siihen paikoilleen käytön jälkeen. Joilllakin käy sitten mamma siivoamassa ja vaihtamassa likapyykit puhtaisiin koska asuntolan siivoojakaan ei ihan kaikkea suostu tekemään.

        Vaikea allergia tai vaikea invaliditetti ovat täysin ymmärrettäviä ja päteviä syitä sille että jättää jälkensä muiden siivottavaksi koska siihen ei yksinkertaisesti pysty.


    • piparminttuli

      Hanki oma asunto ja ilmoita että voitte seurustella mutta samassa osoitteessa ette enään asu. Voit myös ilmoittaa että jos oppivat siistimmiksi niin katotte sitten uudelleen. Itse olen aina neuvonnu ystäviäni ettei ensimmäisen 2v saa hävittää omaa asuntoa jos muuttaa toisen kanssa yhteen avoliittoon. Pitää huolehtia siitä että on paikka minne palata jos yhteiselo ei sujukkaan.

    • nauttivamummo

      Oma mieheni ei koskaan siivonnut jälkiään. Alkuvuosina yritin saada häntä muuttumaan, mutta huomasin että siitä koituu vain turhaa riitaa ja mikään ei muutu.
      47v siivosin hänen jälkiään, en valittanu, enkä murissut. Mutta mieheni myös sai huomata että en ennättänyt lähtemään elokuviin tai kyläilemään koska aikani meni hänen ja lasten jälkiä siivotessa. Nyt kun olemme ihanan pikkuprinsessan isovanhempia. Isoisä oppi siivoamaan.
      Kun prinsessa oli 5v hän olisi halunnut tulla isovanhemmille yökylään ja vaari innossaan jo vähän lupaili. Ilmoitin että ei käy. Olen hommani hoitanu ja minulle riittää että siivoan edelleenkin hänen jälkensä ja teen kaikki kotityöt. Enempää en jaksa enään. Mutta jos hän tekee kotityöt silloin kun lapsenlapsi on meillä niin ok. Ja kummaa nyt hän imuroim, tiskaa, laittaa ruokaa, pesee pyykkiä ja osallistuu täysillä lastenhoitoon. Vau. Onpa jopa sanonu nyt että olisin kuulemma saanut antaa häntä halolla päähän aiemmin. Häpeää itseään nyt, mutta mennyt on mennyttä ja nautin olostani uskokaa pois. 47v piti
      odottaa että toinen järkiintyy.

      • TipTopPutsPlank

        Totta. Sitä ei nimittäin välttämättä tule ajatelleeksi kuinka paljon vaivaa siivous, ruoanlaitto, pyykkäys, jne vaatii ellei itse myös osallistu kotitöihin.


    • asutaanerillään

      Miehiä on monen laisia niin kuin naisiakin. Mutta itse asun sen vuoksi yksin ja vain seurustelen kumppanini kanssa. En todellakaan halua asua missään sikaläävässä. Mutta en voi toistakaan muuttaa. Olemme tavanneet keski-iässä joten olemme jo kertaalleen olleet pitkässä suheessa kumpikin. Rakastamme toisiamme, mutta yhdessä emme halua asua. Siitä nyt vain ei tulisi kuin riitaa. Joskus vietämme yhteistä aikaa minun luona ja silloin hän jaksaa olla siisti sen aikaa. Mutta jos olemme hänen luonaan niin ihan toivotonta.
      Mutta vietämme yhteistä aikaa enimmäkseen, niin että emme ole kummankaan luona. Näin on hyvä ja kumpikin on tyytyväisiä. Lapsiamme tämä järjestely huvittaa ja heillä onkin tämän vuoksi monesti tosi hauskaa. Mutta pääasia että olemme onnellisia.

      • putsia

        Niinpä. Toimiva parisuhdekin voi olla ihan järjestelykysymys.
        Alkuperäinen aloittajakommentoija ku tuossa otsikossaan kysyi : Suhde vai siisteys? -- niin molemmat ovat ihan asumisjärjestelyin mahdollista saada ellei muutosmahdollisuutta toisen siisteystavoissa ole.


    • supersiivoojako
    • Joselääsinnesaakka

      Aloittajan siippa kuulunee siihen osaan ihmisistä, jotka keski-ikäisinä tai vanhuuden porttien avautuessa joutuvat terkkariosastolle sosiaalisesta syystä; koti on kaatopaikka jonne ei voi ihmistä panna menemään ennen kuin se on yhteiskunnan toimin ja varoin tyhjennetty ja siivottu.

      Vaikka se kuulostaa uskomattomalta, niin tällaisia tapauksia on melko paljon. Ja se on vielä uskomattomampaa, että ne tapaukset selviävät paksojensa seassa sinne asti. Tosin eivät terveinä.

    • Tämä on ikuisuusaihe. Ilmeisesti miehesi ei arvosta sinua tarpeeksi ja ei vain halua noudattaa sinun siisteysstandardiasi. Olettehan te yhdessä sopineet, mikä on "riittävän" siisti?

      Jos olette sopineet, niin kannattaa kokeilla jakaa siivousvuorot. Esim, että joka ilta astiat on koneessa, pöydät puhtaat ja yhteiset tilat järjestyksessä ja perjantaisin imuroitu ja pesty joka paikasta.

      Jos hermo kestää, voi myös kokeilla antaa maistaa omaa lääkettä. Jätät siivoamatta ja pyykkäämättä. Voit myös jättää esim käytetyn tamponin lavuaarin reunalle.

      Kun teille tulee vieraita, voit jättää esim pikkuhousuja sohvalle tai ehkä riittää jopa, että alusvaatteitasi on ympäriinsä kun poika on kotona.

    • yksvellu

      tilanne on selvä, et voi rakastaa äijääsi koska on niin epäsiisti, keskustelkaa vakavasti. yksinkin voi asua,

    • moimäoonpekka

      " paljain käsin matot tamppaisin,
      sormet verillä tiskaisin, kuuraisin,
      kieli ruskeana vessanpöntön nuolisin,
      mä siivoisin -- kunnes kuolisin."

      Tämä on paras , kuunnelkaa tästä
      https://youtu.be/hswwqnJa4MM

    • ttherheryjhh

      Väkisinkin tulee mieleen, että et taida olla miehesi elämässä kovinkaan suuri prioriteetti. Kun toista pitää tärkeänä, on kyllä valmis muuttumaan kunhan ei ihan kohtuuttomia vaadita.
      Omien sotkujen siivoaminen ei ole kohtuuton vaatimus. Parisuhteessa pitää ottaa toinenkin huomioon, ei voi vain sikailla miten lystää. Eikö hän pelkää menettävänsä sinut? Luulisi haluavan olla mieliksi sinulle, jos oikeasti sinusta välittää.

      Toki uusien asioiden opettelu on aina vaikeaa, mutta pian siitä tulee rutiini ja tapa.
      Esim. oma mieheni valitti suhteen alussa, että paukautan aina vessan kannen alas, joten opettelin laittamaan sen hiljaa alas. Nyt tuntuu hassulta ajatella että joskus paukautin sen, mutta en tajunnut sitä ennen kuin joku siitä sanoi. Ja hyvä kun sanoi niin pääsin korjaamaan asian. Muitakin vastaavia pieniä juttuja tuli suhteen alussa ja me kerrottiin kaikki mitkä meitä ärsytti ja kumpikin saatiin huonot tavat muutettua koska halusimme että suhteessa on molemmilla hyvä olla.
      En voisi olla suhteessa, jossa minua ei arvosteta lainkaan eikä asiat puhumallakaan järjesty vain siksi, ettei toista yksinkertaisesti vain kiinnosta.

    • SinkkunaNyt

      En ole selvinnyt. Vuosia yritin ja yritin saada miestä siivoamaan edes omat sotkunsa, mutta ei.
      Ei parisuhteen kuulu olla mikään huoltosuhde. En halua olla miehelle äiti vaan kumppani.
      Ymmärrän jos toinen sairastuu niin voi joutua siivoomaan sen jälkiä, mutta se ettei terve ihminen siivoa jälkiään, se on alentavaa toista kohtaan. Se ei ole rakkautta, se on huonoa kohtelua. Jopa henkistä väkivaltaa koska kuten huomaat itsekin, se alkaa ottamaan henkisesti todella voimille.
      Omassa kodissa pitää voida olla hyvillä mielin eikä kireänä ku viulun kieli koko ajan.

    • KalleKardaani

      Anna miehelle tarkat ohjeet mitä pitää siivota esim: "Vaatteita ei saa jättää lattialle" Kirjoita vaikka paperille, niin miehen ei tarvitse pelätä, että joka päivä tulee uusia epämääräisiä suullisia ohjeita. Ja silloin kun mies ei sotke, palkitse seksillä.

      • huhhuhohhoh

        "kun mies ei sotke, palkitse seksillä."

        Siis anteeksi kuinka? Ja kun sotkee, niin pihtaa.
        Oi älkää rakkaat siskot käyttäkö pimpulia vallanvälineenä tai keppiäjaporkkanaa tyylisenä värkkinä -- ei mies mikään Pavlovin koira kuiteskaan ole.


    • jokumiesvaan

      Voi tuo kuulostaa niin tutulta.. Olemme asuneet avovaimoni kanssa muutaman vuoden saman katon alla ja eniten riitoja aiheuttaa juuri nämä siivousasiat.
      En ole sovinisti, mielestäni olemme kaikki tasa-arvoisia keskenämme. Siksi siivoan jälkeni sotkettuani, mielestäni on väärin jättää ne jonkun muun ongelmaksi. Avovaimoni ei kuitenkaan tätä ymmärrä. Siivoan hänen jäljiltään roskia, astioita, ruoan jämiä yms. pitkin asuntoa. Olen myös kokeillut olla tekemättä mitään. Silloin roskat, tiskit, pyykit, kaikki mahdollinen vain kasaantui yhdeksi p****läjäksi pitkin asuntoa ja sen nurkkia. Meillä on eläimiä, joten niistäkin tulee asuntoon ihan tarpeeksi sotkua.
      Olen samanlaisessa umpikujassa kuin aloittaja, joten en osaa neuvoa tietä pois tästä tilanteesta. Haluan kuitenkin lohduttaa että tällaisia ongelmia on muillakin, myös miehillä suhteessa. Monesti tullut syytettyä omaa peilikuvaa turhasta nipottamisesta. Eihän joku roska maailmaa kaada. Ei se ehkä kaadakaan sen toisen maailmaa, mutta valitettavasti omani se nähtävästi kaataa, ei tämä aihe olisi muuten aiheuttanut riitoja, yhtä mykkäkoulua ja ns. lamaantumista koko touhuun. Sen kyllä huomasin, että tätä parisuhdetta lakkasin katsomasta vaaleanpunaisten lasien läpi viimeistään silloin, kun huomasin miten patalaiska rakkaani todellisuudessa on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 155
      4557
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      117
      4165
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2750
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      93
      1596
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe