ohjaaja kuoli

surutuleekin

Muhoksella nuori tappoi ohjaajan
Lupaava alku elämälle todella. Voi vanhempia

32

138

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nuorten.yst

      Se kun on sitä, että laitoksissa pahoinpidellään nuoria, mutta viranomaiset eivät korvaansa asialle letkauta. Sitten käy näin, kun ohjaajat ovat nuoria piinanneet tarpeeksi pitkään. Varmasti ovat tuollakin paikassa käsiksi nuoriin käyneet. Ei varmasti Muhoksella ole sellaista laitosta, joissa ei oo nuoriin käyty väkivaltaisesti käsiksi.

    • ent.laitoskärsijä

      Mitä ohjaajat ovat mahdollisesti tehneet sellaista, jonka takia nuoret tuon tekivät..? Eivät varmana ollut täysin syyttömiä nekään, vaikka ei tiettenkään tosta voi syyttää kuin tekijöitä. Mutta ehkä tämä onkin seuraus jostain. MIkä se syy sitten on? Ohjaajien väkivaltaiset toiminnat..??

      • TätäPohdin

    • eiooekaeikäviimeinen

      Eikä tää jää viimeiseksi jos noi sossut jatkaa laittomia huostaanottoja ja muiden elämän pilaamista oman edun takia esimerkkejä oululaista perhettä kyykytetään kun taas Vilja eerikan tapauksessa olisi tarvinnut apua.

    • Eikuuluteille

      Huoh. Kerron teille pari faktaa. Tämä kuollut ohjaaja oli hyvin mukava, sekä jäämässä eläkkeelle näiden vuorojen jälkeen. Epäillyt olivat sillä hetkellä laitoksen asukkaita. Nuorilla ei ollut mitään syytä tekoonsa, ohjaaja ei tehnyt heille mitään. Muuta kuin ei suostunut luovuttamaan auton avaimia...

      • niimpäää

        Mistä sinä voit tuollasta sanoa 100% varmuudella? Tuskin mistään. Vai olitko paikalla?? Nuo Muhoksen paikat on tunnettuja siitä että ovat väkivaltaisia laitoksia, joissa kohdellaan nuoria miten halutaan. Ei siitä ihan syyttä suotta ole uutisissakin ollut, pahoinpidelty tuolla paikassa ennenkin, varmasti myös ohjaajien toimesta.

        Ei ne ohjaajatkaan ihan viattomia ole kaikkeen nuorten toimintaan, mutta tottakai siis tuohon tapahtuneeseen ovat syyttömiä. Mutta siis muuten. Ei aikuisillakaan ole mitään oikeutta pahoinpidellä/haukkua/alistaa nuoria ja sit laittaa kaikkea toimintaa jonkun aggressiivisuuden piikkiin ja viranomaiset uskoo mieluummin ohjaajia, koska kukapa nyt nuoria uskois.

        Ei ne ohjaajatkaan aivan syyttömiä ole...


    • nimimärkki

      Ohjaajat tuolla alalla ovat suotta "lujilla" kun ei palkata riittävästi ohjaajia vuoroihin ja pitää yksin pärjätä laitoksissa öisin, olla vastuussa monen turvallisuudesta -- omansa lisäksi.

      Tiedän muutaman entisen ohjaajan jotka vaihtoivat alaa, yksi syy juurikin tuo että piti olla ohjaajan lastenkodissa yksin yövuorossa kun säästettiin , siinä on monta lasta ohjaajan vastuulla vaikkei "mitään tapahtuisikaan".

      Tuskin olisi noin helpolla aikuinen mies tapettu jos 2 ohjaajaa olisi ollut yövuorossa/ selusta turvattu ?

      Lappu luukulle tollasille paikoille jossa pihistetään ohjaajien turvallisuudesta vaikka väkivallan uhka on yllä --ja paikka täynnä nuoria jotka hyppii silmille kun eivät kunnioita ketään aikuista enää ja käyvät surutta päälle kun näkevät ettei kukaan heille mitään mahda ?.

      Miten voi jatkossa pitää nuoria lastenSUOJELUpaikassa jossa ohjaaja on murhattu?

      Kuka nykyään edes suostuu tekemään noin haastavissa paikoissa yksin YÖvuoroja?
      Murhatun ohjaajan työturvallisuus oli puutteellinen.

    • tätämieltä

      Mielestäni vakavista ongelmista kärsiviä nuoria ei pidä lastata samaan paikkaan. Vain kaksi lasta / nuorta yksikköön ja aina molemmille omat ohjaajat paikalla. Näin nuorillekin voitaisiin tarjota turvaa ja apua. Turvattomissa nuorissa herättää turvattomuutta jo se, että vain yksi aikuinen on paikalla.

      • minimimiehitys1

        Samaa mieltä kanssasi. Miten 1 aikuinen voi ehtiä joka paikkaan?
        Väkivaltatilanteet ovat yllättäviä, ja kun tilanne on päällä on vaikea puolustautua useampaa nuorta vastaan.
        Kun laitoksessa on riittävästi ohjaajia se toimii myös viestinä ulospäin seuraavasti:
        Ei kannata yrittää hyökätä ohjaajan kimppuun,
        ja juuri siksi laitos on turvallinen myös muille nuorille koska laitoksen häiriintyneimpiä tapauksia ei tarvitse kenenkään pelätä asumisyksikössään kun ohjaajat ovat läsnä tarvittaessa ja nopeasti paikalla ja suojelevat kaikkia asukkaita. Jos ohjaajat eivät kykene suojelemaan kokonaisvaltaisesti asukkaita on aina mahdollisuus että ne pelottavimmat tyypit kiristävät heikompia tekemään kamaluuksia.
        Terve järkikin sanoo ettei 1 ohjaaja yövuorossa ole riittävä. Kuitenkin tuo käytäntö ollut ihan ok. Kannattiko säästää.
        Tuntuu että tästä turvallisuusasiasta on väännetty alalla iät ja ajat.
        Saa nähdä montako ohjaajaa vielä menettää terveytensä tai henkensä?
        Tämä saattaa johtaa siihen että ammattitaitoisia ohjaajia yhä vaikeampi saada, koska fiksummat tiedostavat riskin ja vaihtavat alaa huomatessaan että ovat yksin selkä seinää vasten turpiin ottamassa. Käytetään sitten randomeja sijaisia jotka ei niin viitsi valittaa työturvallisuudesta?
        Toivottavasti löytyy ratkaisu.


      • pettynytviranomaisiin

        Ei Suomessa sossut ym välitä nuorista p*skanvertaa. Kunhan saa suljettua laitokseen ni sossun mielestä kaikki on hyvin. Ihan sama sossun mielestä vaikka nuorelle tehtäis kodin/laitoksen toimesta mitä vaan. Ainoastaan sossu kiinnittää sitten huomiota kun nuori karkaa laitoksesta. Siitä sossu sit tykkää kun saa määrätä liiraa.

        Viranomaiset eivät Suomessa välitä lapsista. Kuten esim Eerika... Lähipiirissä on vuosia jatkunut perheväkivalta, puuttuuko kukaan viranomainen -> sossut, poliisit? EI. Kysyin poliisilta että miten perheväkivallan saa loppumaan. Se sanoi että eipä sitä oikein saa, jos sossutkaan siihen ei puutu, eikä poliisitkaan vaikka se niiden tiedossa on alusta saakka ollut. Sanoi vaan että voihan sitä aina uuden rikosilmoituksen tehdä. Auttaako se pieniä puolustuskyvyttömiä lapsia mitenkään, että sossut ym uskoo hakkaajavanhempaa? Ei. Pitää varmaan viedä lapset itsepuolustuskurssille, ni osaavat puolustautua.


    • pointtion

      Jotain on perustavanlaatuisesti lastensuojelussa pielessä mikäli lastensuojelulaitoksen ohjaaja murhataan näiden lastensuojelualaisten asukkaiden toimesta työpaikalleen.

      • mitäsnyttaas

        Niin.. usein kuulee noiden lastensuojelussa toimivien henkilöiden mielivaltaisuudesta. Kovasti ovat yksityistymässä nämä laitokset,varmaan
        hyvä bisnes.


    • hdthjj

      Joka tapauksessa näiden 2 poikasen elämä on pilalla entisen lisäksi. Liian pieni miehitys paikalla. Pojat vielä varastivat murhan jälkeen. On nyt niiden vanhemmat pahoillaan. Kaikki ne lapsia tekee

      • sossutonpeestä

        Syytätkö sä tästä niiden poikien vanhempia?? Toivottavasti ks.laitoksen henkilökunta ja eritoten sossut katsovat nyt peiliin. Eivät nekään aivan viattomia ole. Ehkä se peili kestää kun sossu siihen tuijottaa. :D


      • yhteiskuntahuolehtii

        Minulle on sanottu: "Tämä on yhteiskunnan huostaan ottama lapsi". Koska asiat eivät ole kuuluneet minulle, kun yhteiskunta on ottanut lapsen huostaa, huolehtikoon yhteiskunta sitten kanssa. Siksihän huostat tehdään, kun paremmat kokevat voivansa huolehtia paremmin. Huolehtikoot sitten!


    • pyritäänhyvään

      laitoksen henkilöstö on syyllinen niinkö sanot. Täällä sanotaan että lapset haetaan väkisin kodeistaan. Opetetaan heille huumeet ja väkivalta ja varastelu. Henkilöstö raiskaa pienet teinit. Ikävä kuulla. En tietenkään kannata tällaisia hoivakoteja vaan sellaisia missä ei raiskata eikä opeteta huonoille tavoille.

    • nuoretnuo

      Sääliksi käy nuoria, jotka eivät koskaan pääse elämään kiinni. Sääliksi käy tietenkin myös ohjaajaa ja hänen läheisiään. Tällainen on jotenkin laajempi juttu ja syyttely ei auta. Ei johda mihinkään. Kaikki voimat tulee koota lasten ja nuorten hyväksi!

      • turha_toivo

        Miksi kaikista paskoista pitää edes yrittää, joutavat minun puolestani kadulle. Suomessa riittää ongelmia kunnollistenkin kanssa.


      • hahhhhhhaaaa

        Mitä nuoret mielestäsi tekevät kadulla: katusoittavat vai?


      • toivotonturhake
        turha_toivo kirjoitti:

        Miksi kaikista paskoista pitää edes yrittää, joutavat minun puolestani kadulle. Suomessa riittää ongelmia kunnollistenkin kanssa.

        Edustaako "turhatoivo" näitä kunnollisia? Hah, hah haaa, siltä todella vaikuttaa.


    • voipikkukultaa

      Murhaaja oli ryöstänyt 90 v mummon Mikkelissä.

    • myöhässäollaan

      Taitavat olla niitä nuoria jotka olisi pitänyt huostaanottaa AJOISSA häiriintyneiltä vanhemmiltaan. Siinä vaiheessa kun laitokseen joudutaan, ovat ongelmat niin suuria ettei niitä pystytä enään hoitamaan...

    • Emis1

      Se on vain faktaa, että joidenkin nuorten kanssa ei aidosti auta mikään. Olen vapaaehtoistyössäni kohdannut satoja ongelmanuoria. Teen siis työtä palkatta, en saa mitään korvausta paitsi pari kertaa vuodessa ilmaisen lounaan koulutuspäivänä. Minä haluan auttaa nuoria ja teen tätä siis puhtaasti omasta halusta ja pyyteettä. Monien ongelmanuorten kanssa saa yhteisen sävelen, jos vaistoavat, että olen tosissani ja aidosti kiinnostunut heistä. Tuntuu, että jotain aukeaa sitä kautta. Monet pahimmat räyhääjät on juuri tämmöisiä. Mutta sitten on se porukka, joihin ei saa mitään kontaktia. Näennäisesti voi tulla toimeenkin hyvin, mutta näkee, että puukosta tulisi heti selkään, jos siitä olisi itselle hyötyä.

      En ole vielä keksinyt, mitä näiden pahimpien kanssa pitäisi tehdä. Sulkea johonkin jenkkityyliseen nuorisovankilaan? Mutta kai sieltäkin joskus pitää päästä pois? Entäs sitten?

      • Pelonilmapiiri

        Ehkä olisi, niinkuin suuressa maailmassa, aika laittaa nämä herran teltut linnaan, olipa ikä mikä hyvänsä. Täällä luullaan että nuori voi tehdä mitä tahansa, joutumatta vastuuseen siitä. Eikun vain vankilaan katsomaan todellista rikollisten elämää. Eiköhän joku pelote olisi paikallaan.


      • 413
        Pelonilmapiiri kirjoitti:

        Ehkä olisi, niinkuin suuressa maailmassa, aika laittaa nämä herran teltut linnaan, olipa ikä mikä hyvänsä. Täällä luullaan että nuori voi tehdä mitä tahansa, joutumatta vastuuseen siitä. Eikun vain vankilaan katsomaan todellista rikollisten elämää. Eiköhän joku pelote olisi paikallaan.

        Hyvä "ura" on noilla alkanut. Nyt pääsevät vanhempien paatuneitten oppiin, jatkon varmaan arvaa jokainen....


      • väkivaltapois

        Niin tai sitten he ovat joutuneet kokemaan väkivaltaa huonolaatuisessa SIJAISPERHEESSÄ. Siksi sijaisvanhemmat tulisi testata moneen kertaan ennen, kuin heitä päästetään edes johonkin Pride -kurssiin.


      • Samaamieltäjoo

        Olet aivan varmasti oikeassa.


    • Ekaa kertaa vankilassa lusivat ovat usein jo syyllistyneet vähintään henkirikokseen kun taas sosiaalilaitoskierre voi alkaa melko vähäisellä rötöshistoriikilla. Toinen epäilty ryösti vanhuksen tammikuussa Mikkelissä. Koska epäiltyjen laitoskierre alkoi? Menivätkö he ennen sitä jo luukulta luukulle, yleensähän laitosreissu ei ala yllättäen.

      Eikös ne sossut aina sano että että nuoren rötöstely johtuu kelvottomista vanhemmista, jos kyse on adoptiolapsesta, kuten näissä tapauksissa, syy on erään sossun mukaan vanhemmilta saaduissa geeneissä. Mutta molemmilla epäillyillä on mamu-tausta. Kuinkas suu nyt pannaan?

    • bbnmbmnbm

      pohjoinen on vaikea paikka. rasistinen.

      valittelut menehtyneen perheelle

      • kkkjkdsf

        ja uhrin sielulle


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4874
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3207
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1355
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      180
      1176
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      858
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      63
      855
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      837
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      708
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      478
      690
    Aihe