Vuokralainen hankaloittaa asuntoon pääsyä

MaijaKoolm

Vuokralaiselta loppuu määräaikainen vuokrasopimus eli asunto pitää vuokrata eteen päin. Vuokralainen on kuitenkin hankaloittanut näyttöaikojen tekemistä, keksimällä erinäisiä syitä miksi asuntoon ei pääse.
Huoltoyhtiöltä saa ovenavausta mutta kuluja tulee ja uuden vuokralaisen etsiminen on vaikeutunut. Mietin jos huoneistoon ei päästetä tekemään asunnonnäyttöjä niin veloitan siitä vuokralaista. Takuuvuokrat jää minulle koska menetystä tulee ainakin kuukausi eli, asuntoni tulee olemaan tyhjillään ainakin 1 kuukauden.
Miten te toimisitte tässä tapauksessa?

12

176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rane2

      Virallinen ilmoitus näytöistä vuokralaiselle jos ei asuntoon pääse silloin olet saamassa korvauksen, tuo kuukausi-kaksikin tuolloin vuokrissa häviää, miksi sinulla ei ole vara-avainta itselläsi ?

    • Tekosyitä

      Täytyy kai lain mukaan tehdä sitten poliisien avustuksella näyttö eli pyytää virka-apua poliisilta näytön järjestämisestä. Kai ne poliisilaitokselta jotain kommenttia siihen osaa sanoa että miten se käytännössä onnistuu.

      Voi olla että vuokralainen piilottelee jotain mitä ei halua kenenkään näkevän? Karmea huoneiston kunto, huumeiden kasvatusta, pöllittyä tavaraa (polkupyöriä 5 olohuoneessa) tai muuten vain älyttömän rakastunut yksityisyyteensä? Tai niinkin yksinkertainen juttu että on monta lemmikkiä vaikka vuokrasopimus kieltää eikä saa niitä mihinkään piiloon? Ehkä tupakoitu sisällä putkeen vaikka se oli kiellettyä?

      Itse kyllä pitkittäisin vuokravakuuden palauttamista ja pitäisin oikein natsi tarkastuksen hänen lähtiessään.... ihan vain periaatteen vuoksi jos toinen ei halua olla ollenkaan yhteistyökykyinen. Pitää pystyä jotenkin osoittaa asunnon ennenaikainen kuluminen, jotta vakuuden (osan siitä) voisit oikeasti pitää ilman käräjöintiä. Samoin olisi hyvä kertoa mahdolliselle uudelle vuokraisännälle tapauksesta jos suinkin vain saisin tietää mihin muuttaa.

      Minkälaisia tekosyitä on mielestäsi tähän mennessä esitetty?

      • VaatiiPäätöksen

        Poliisin virka-avun saaminen asuntoon pääsemiseksi vaatii paikallisen alioikeuden päätöksen, myös päätös pitää olla todistettavasti toimitettu tiedoksi asukkaalle ennen kuin asuntoon voidaan virka-avulla tunkeutua.
        -
        Helpommin sinne asuntoon pääsee järjestämällä vaikka vedenjaleluun ongelman vääntämällä syötön kiinni, silloin huoltomiehellä on oikeus mennä asuntoon tarkastamaan tuleeko kyseiseen asuntoon vesi.

        Taikka ilmoittaa että talossa on lämminvesikierrossa ongelmia ja joidenkin asukkaiden asunnot eivät lämpeä, joten tutkitaan missä kohtaa kiertoa se tukos on.
        Näin menetellen voidaan asunnosta ottaa lämpöpatterit mukaan huollettaviksi, pitäähän ne puhaltaa paineilmalla auki jotta vesi taas kiertää.

        Siinähän sitten hankala asukas tärisee pipo päässä oikeuksiensa kanssa.


    • En nyt ihan oikeasti pysty näkemään mitään oikeutta pidättää vuokravakuutta. Vuokralaisella on täysi oikeus määrätä milloin asuntoa näytetään, tilanne tietenkin muuttuu jos mikään aika ei hänelle sovi. Toisaalta silloin mennään ihan yleiseen vahingonkorvausvelvollisuuteen, vuokravakuus on kuitenkin parhaimillaankin oikein kirjattuna vuokrasuhteen velvoitteiden vakuus, yleensä väärin kirjattuna pelkän vuokranmaksun vakuus. Vahingonkorvausta kun lähtee hakemaaan, niin ongelmaksi muodostuu todistustaakka, olisiko se asunto mennyt nopeammin vuokralle jos esittelyst olisivat toimineet, miten sen todistat.

      P.S. Tee jatkossa toistaiseksi voimassaolevia sopimuksia, ei tarvitse koko ajan olla vuokraamassa asuntoa seuraavalle vuokralaiselle.

    • vuokranantaja_

      Minulla on vähän samanalinen tilanne; ainoat vuokralaiselle sopivat ajankohdat ovat tiiistain ja keskiviikon välisenä yönä klo: 02.30-03.30. Eihän tuohon aikaan mitään näyttöjä voi järjestää. Taitaa olla pelkkä kuollut kirjain sekin pykälä, jonka mukaan asuntoa pitäisi voida esitellä vuokralaisen siellä asuessa.

    • sijoitusasunto

      Itse lähtisin siitä, että näyttöjä ei järjestetä vuoralaisen hallinta-aikana. Vuokralaisella pitää olla kotirauha. Näin olen ainakin itse menetellyt.
      I

    • omatasunnot

      Johan se jo LAKI sanoo että asuntoon on päästävä !
      Täytyy olla aika tyhmä vuokralainen (tai sijoitusasunto) jos ei sitä ymmärrä.
      Itse menisin omilla avaimilla tai sitten velottaisin vuokrauksen hankaloittamisesta vakuusrahoista.

    • fghfghgfhgdghdhd

      ***Itse lähtisin siitä, että näyttöjä ei järjestetä vuoralaisen hallinta-aikana. Vuokralaisella pitää olla kotirauha. Näin olen ainakin itse menetellyt.

      Tästä on ollut aiemminkin vääntöä. Olet siis sitä mieltä että esiinnyt vuokranantajana ja otat ihan mielellään kenties vähintäänkin viikon verran tyhjäkäyntiä vuokraukseen kun vuokralainen vaihtuu, koska harva solmii sopimuksen alkavan seuraavana päivänä näytön jälkeen? Useinmiten puhutaan kuukauden katkoksesta vuokratulohin jos ei loppukuuhun mennessä sopimusta ole allekirjoitettu alkavaksi kuun eka päivä. Helsingissä halvemmissakin kaksioissa on nykyään noin 800e/kk vuokra keskimäärin, joten edes viikon tyhjäkäynti maksaa jo 200e... puhumattakaan koko kuun tyhjäkäynnistä eli 800e.

      Tunnusta pois että olet vuokralainen joka inhoaa vuokranantajia haluten heittäytyä hankalaksi. Tämä vain sen takia koska et haluaisi maksaa (niin paljoa) vuokraa koska tulosi ovat pienet?

      Ethän sitten itsekkään soita vuokranantajille jos epäilet siellä vuokralaisen vielä asuvan ettet vain häiritse sen lähtevän vuokralaisen kotirauhaa, ethän!!! Vai valtaako mielesi "Jaskat mä mitään toisen kotirauhasta! Jo on kumma kun ei voi 10min näyttöön suostua kun mä haluun ton kämpän enkä myöskään sokkona ala vuokrasopimusta kirjoittamaan! Perhana jos tätä en saa!" :D

      Tehokkain tapa on saada riitaa aikaiseksi asettumalla hankalaksi perusasioissa vuokrasuhteessa. Saa sitten vuokraisäntäkin suurta tyydytystä valittaa lopputarkastuksesta hatarin perustein joka ikisestä naarmusta vaatien niistä korvausta tai remontointia sinun vuokravakuusrahoillasi. Ja jos ei mitään löydy niin sitten tehdäänkin vastakiusaa ettei heti palautetakkaan vaan vasta kun on aivan pakko. Tälläistäkö elämää sitten halua kun halutaan olla vain periaatteen takia hankalia?

    • sdfrgdhfhfghfghfhfg

      P.S. Tee jatkossa toistaiseksi voimassaolevia sopimuksia, ei tarvitse koko ajan olla vuokraamassa asuntoa seuraavalle vuokralaiselle.

      ===HÖPÖHÖPÖ: Tee aina määräaikainen sopimus.
      ===Kun loppuu määräaikainen sopimus tee uusi määräaikainen sopimus. Jos hyvä vuokralainen niin saman vuokralaisen kanssa määräaikainen sopimus.

      ===Jos vuokralainen ei ole poistunut asunnosta väännä turvalukko kiinni keskiyöllä.

      ===Vuokralainen voi poliisille esittää päättyneen vuokrasopimuksen. Voi esittää vuokrasopimksen myös r-kioskilla ja missä haluaa.

      • Huoneenvuokralakia

        Vuokrasopimuksen päättyessä kuukauden viimeisenä päivänä, on virallinen muuttopäivä seuraavan kuukausen ensimmäinen arkipäivä, jolloin puolet asunnosta on oltava uuden vuokralaisen käytettävissä puoleen päivään mennessä. Eli ei sitä turvalukkoa voi mennä puolilta öin kiinni vääntämään. Toisekseen eikös vuokralaisella ole myös avain tuohon turvalukkoon....


      • AsukkaallaKuuluuOlla
        Huoneenvuokralakia kirjoitti:

        Vuokrasopimuksen päättyessä kuukauden viimeisenä päivänä, on virallinen muuttopäivä seuraavan kuukausen ensimmäinen arkipäivä, jolloin puolet asunnosta on oltava uuden vuokralaisen käytettävissä puoleen päivään mennessä. Eli ei sitä turvalukkoa voi mennä puolilta öin kiinni vääntämään. Toisekseen eikös vuokralaisella ole myös avain tuohon turvalukkoon....

        Jos vuokranantajalla on avain turvalukkoon pitää siihen olla avain myös huoltoyhtiölla/isännöitsijällä sekä asukkaalla.

        Vuokralainen voi tarvittaessa myös teettää lukkoon avaimen vuokranantajan laskuun mikäli tämä ei suostu avainta muuten vuokralaiselle antamaan.


    • jojojojojojojojojojo

      Vuokrasopimukseen aina ( ja aina määräaikainen vuokrasopimus ) näin:

      Poismuuttopäivästä on sovittu AHVL:sta poikkeavalla tavalla. Poismuuttopäivä on vuokrasopimuksen päättymispäivän eli XXX-kuun viimeinen päivä.

      Sitten vain heti keskiyön jälkeen kurkistamaan asuntoon ja turvalukko lukkoon ja kiinni.

      Uutta vuokralaista etsimään seuraavaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1512
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1319
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1162
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1129
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      30
      932
    6. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      785
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      55
      710
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      646
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      181
      627
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      624
    Aihe