mahdoton koiranpentu

vinkuja

Itselleni tuli pari viikkoa sitten pienen rodun pentu ja en vaan osaa... pentuja ollut ennenkin monta mutta tän kanssa en tiedä mitä teen;

Lenkillä ei suostu kävelemään, vaan vinkuu ja haluaa syliin.. Ymmärrän että pieni pentu on peloissaan ja se on sille uutta, mutta välillä menee hyvin ja kiltti, kokenut koira mukana. Tämä nyt ei vielä ole iso asia ja olen koittanut sitä kovasti rohkaista ja kehua kun ottaa askeleenkin.
Toinen asia on että se ei suostu kiinnipidettäväksi. Pennulla meni yksi kerta ihan yli illalla ja otin sen viereeni kyljelleen ja päätin rentouttaa sen siihen jonka jälkeen päästää irti. Mutta se meni täysin paniikkiin, rimpuili ja huusi. Asun kerrostalossa, joten en vain voinut myöhään illalla pitää sitä kiinni koska huuto oli tajutonta.. tuntuu että ton kiinnipitämisyrityksen jälkeen pentu välttelee minua ja on mieluummin omissa oloissaan.... kauhean huono omatunto vaikken mitään pahaa tarkoittanut. En ole mennyt itse pennun luokse vaan "annan olla", tulee sitten luokse jos haluaa..

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 7010

      Anna sille rauhassa mahdollisuus tutustua uuteen ympäristöön. Ei kovin pienet pennut vielä lenkkeile. Miksi sitä sitten pitää huudattaa?

      • 879007987

        Voiko sen totuuden lyhemmin ja ytimekkäämmin sanoa.


      • kylläjoojooo

        Koska en halua että tottuu siihen että huutamalla pääsee pois tilanteesta. Kai nyt tyhmäkin tietää ettei pentu _lenkkeile_ vaan kyse on siitä että ei suostu tutullakaan pihalla hihnassa kulkemaan :)
        Täytyy varmaan kysyä jostai fiksummasta paikasta :,D


      • 6030

        Kysy vaan. Kun kysyy mahdollisimman monesta paiksta, saa sellaisen vastauksen kuin haluaa.6


    • gyhjgjv

      Koira voi olla luonteeltaan poikkeuksellisen pehmeä ja herkkä. Pehmeiden koirien koulutus on googlauksen arvoinen asia!

      Pentua voi totuttaa lähipihaan ajan kanssa. Istukaa siellä 3,4 tai 5 tuntia. Ota kännykkä tai hyvä kirja mukaan. Älkää tehkö mitään kummempaa ja rapsuttele pentua, jos se tulee lähellesi; olkaa vain. Jotkut tottuvat uuteen ympäristöön hitaammin kuin toiset. Kun koira sitten alkaa tutkia ympäristöä pikku hiljaa, niin älä reagoi siihen mitenkään. Älä kehu, älä taputtele. Anna se olla maailman luonnollisin asia! Parasta olisi, jos saisit pikkupentusi pissaamaan jonnekin lähistölle. Oma haju tekisi pihasta heti tutumman. Ahnetta pentua voi kannustaa uteliaisuuteen namipiiloilla.

    • hall

      ja mikä mahtaa olla rotu.?

    • Koiranparhaaksi

      Hei, Koralla saattaa olla myös kipuja ja siksi se voi käyttäytyä poikkeavasti, jopa arastellen. Itselläni on ollut pentu, joka käyttäytyi jotakuinkin samoin kun sinun, lisäksi se oli aika ärhäkkä eli hyökkäili päälle aivan yllättävissä tilanteissa. Apua koirani käytökseen etsiessä, kokeilin myös osteopatiaa ja siellä vihdoin selvisi syy koirani omituiseen käytökseen. Sillä oli kallon luut jumissa ja sen takia se kärsi pääkivusta, joka sitten vaikutti myös koiran käytökseen. Osteopaatin kertomaa oli helppo uskoa, koska jo ensimmäisen käyntikerran jälkeen koiran käytökseen tuli selkeästi muutosta. Tosin lähes vuoden jatkunut kipuilu jätti koiraan hitaasti poistuvia opittuja käytöstapoja. Eli suosittelen ottamaan yhteyttä hyvään eläimiä hoitavaan osteopaattiin ja tarvittaessa kokeilemaan esim. homeopatiaa, sillä kaikkien vaivojen hoitoon ei aina eläinlääkäreidenkään ammattitaito riitä, vaan vaivoja on hoidettava pehmeämmin keinoin. Omat koirani ovat vuosien varrella usein hyötyneet myös mm. homeopaattisista hoidoista.

      • Oonakristiina

        Homeopaattiset lääkkeet ovat pelkkiä sokerirakeita tai vettä. Ottakaa selvää ennen kuin haksahdatte siihen! Vettä saa halvemmalla kraanasta ja sokeria lähikaupasta.

        Toisaalta, jos haluaa rahoja tuollaiseen käyttää ja oma mieli siitä paranee, niin ei ole muilta pois. Uskomushoitoihin tukeuduttaessa kannattaa ensin selvittää mihin ne perustuvat.


    • doman55

      mul on kyl kokemusta noista pienistä. rauhallisuus tärkeintä. yks neuvo oli hyvä anna koiran tutustua maailmaan rauhassa ja käytä aikaa. ole välitämättä siitä ja anna sen tehdä aloiteet. tulee luoksesi ja hyväksyy kun on valmis siihen. eikä se viereen ottaminen ole monelle hyvä juttu koira ahdistuu helposti. jos remmi pelottaa pistä joku narun pätkä pantaan ja anna sen rauhas tutustua siihen.

    • pikkukavarus

      kesti noin 9 kk ennekuin mitteli oppi siihen, että otetaan syliin ja nostetaan autoon, eli nostaa nyt itse käpälät käsivarrelle syliinottoa varten tai nostaa käpälät astinlaudalle autoon avustusta varten. Jokseenkin saman ajan kesti, ennekuin alkoi tottua hampaiden katsomiseen. Nyt, vuoden ikäisenä ei rimpuile eikä murise., ja kahdestgi on lenkilläkin jo pyytänyt syliin, eli tulee poikittain eteen. Ei niinkään väsymyksen vuoksi, vaan sylistä näkee mielenkiintoiset hevoset korkean heinän takaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe