Koiran kohtalo erossa

epätoivoinenlapsi

Tässä puhuu nyt pian 19 vuotta täyttävä tyttö, jonka perhe, johon kuuluu siis minun lisäksi pian täysi-ikäinen pikkusisko ja sitten tietenkin meidän äiti, on pahassa kriisissä. Isä on koko meidän elämän ajan kohdellut meitä kaikkia helvetin huonosti. Isämme on narsisti ja luulen, että hänellä on myös jonkinlainen persoonallisuushäiriö. Hänellä on jotain pahasti päässään vialla, hän valehtelee, on väkivaltainen, terrorisoi ja kontrolloi kaikkien muiden perheenjäsenten elämää, haukkuu ja on hyvin julma meitä kohtaan. Äitiä hän on kohdellut erittäin paskasti melkeen niin kauan kuin he ovat olleet yhdessä, hakannut, raivonnut ilman syytä ja kohdellut todella huonosti. Äidillä on todella vaikeaa ja hänellä, niin kuin minulla ja siskollanikin, on mielenterveys todella pahasti koetuksella. Emme jaksa tällaista elämää enää. Tahdomme pois tästä paskasta ja eron. Meillä on vain hyvin kamala ongelma; koira. Koira on pian 12-vuotias ja kaikille todella rakas. Koira on kuitenkin isämme omistuksessa ja isän maksama. Isä ei kuitenkaan pystyisi huolehtimaan koirasta, koska tekee välillä niin pitkiä työpäiviä. Minä, äiti ja siskoni pystyisimme huolehtimaan koirasta, mutta isä ei mistään hinnasta antaisi koiraa meille. Isä on kohdellut myös koiraamme väkivaltaisesti ja huonosti ja raivonnut sillekin, minä, äiti ja sisko tiedämme tämän. Isä todennäköisesti kyllä kieltäisi kaiken tekemänsä. Tarvitsemme niin kipeästi apua, onko meillä mahdollisuutta parempaan elämään ja olisiko meillä mahdollisuutta saada koira? Mitä voisimme tehdä tässä tilanteessa? Miten pääsemme pois tästä helvetistä?

6

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Realistisesti

      Koiranne on niin vanha, että ei elä enää kuin parisen vuotta. Jos olette tuota perhehelvettiä kestäneet parikyt vuotta, niin pari vuotta ei tunnu enää missään. Toinen vaihtoehto on, että kerrotte kunnaneläinlääkärille tilanteen, jolloin hän päättää onko koira parempi lopettaa vaiko jättää "heitteille" isänne huomaan.

      • oikea.realisti

        Älä viitsi pelotella ja puhua puppua. Eläinlääkäri ei voi tehdä päätöstä terveen koiran lopetuksesta, eikä kyllä itseasiassa kovin herkästi sairaankaan koiran lopetuksesta. Eläinlääkäri ei myöskään voi päättää, jääkö koira perheen isälle, sillä Suomessa huostaanotto tapahtuu eläimilläkin vasta erittäin rajuissa tapauksissa. ja jollei isä tyyliin tunnusta, että kyllä, hakkaan koiraa minkä kerkeän enkä ehdi sitä kiireiltäni lenkittämään saati ruokkimaan, niin sitten tilanteessa on sana vastaan sana. Tällöin eläinlääkäri voi maksimissaan kehottaa pitämään koirasta jatkossa huolta, ei muuta.

        Perheen isä on koiran omistaja, eikä sitä kukaan muu voi vaatia itselleen. Ainoa tapa saada koira, on saada isä luovuttamaan se muun perheen omistukseen. Siihen päästäisiin kaikkein parhaiten kauniisti keskustelemalla. Huutaminen ja koiran huonosta kohtelusta syyttäminen toimii taatusti päinvastoin, jolloin isällä ei olisi mitään mielenkiintoa edes harkita asiaa.

        Aloittajalle perheineen tiedoksi, että kurjassa tilanteessa, jossa kenelläkään ei ole hyvä olla, pysyminen ei missään nimessä kannata. Siitä ei ole koskaan mitään hyötyä, eikä kukaan muu pidä teistä huolta, jollette tee sitä itse. Koiran takia tilanteessa jumittaminen ei todellakaan kannata. Kyse on KOIRASTA, joka saattaa elää vielä muutaman vuoden. Te sen sijaan olette IHMISIÄ, joilla on toivottavasti vielä kymmeniä ja kymmeniä vuosia elinikää. Pahat asiat jättävät meihin aina jälkensä, joten niiden kanssa vaikka väkisin eläminen tulee vielä näkymään jokaisessa jatkossakin. Siksi lisärypeminen ei missään nimessä kannata vain siksi, että "pari vuotta ei tunnu enää missään". Kyllä muuten tuntuu, usko pois.


      • Realistisesti

        Riippuu tietysti kunnasta, mutta kyllä yleensä nämä eläinrääkkääjät ovat jo valvontaviranomaisten tiedossa (kuten myös moni muu seikka ongelmaperheistä). Luulisi, että perheenjäsenen sana koiran kaltoinkohtelusta riittää, mutta ainahan voi pyytää myös naapureita tarkkailemaan tilannetta.

        Toinen juttu, johon puuttuisin on se, että nämä kaksi aikuista (pian aikuista) lasta eivät ole eroamassa, vaan heidän äitinsä, joten asia ei lapsille kuulu.


      • Koiraa_ette_saa

        Eläinlääkärillä ei ole mitään valtuuksia tehdä lopetuspäätöstä "turhista" asioista, jos koira on terve. Huostaanotto on mahdollinen, mutta siitäkään ei ELL voi tosta noin vain ilman kunnon perusteita päättää . Eläinsuojelulaki antaa löysää, vaikka kuinka paljon ja henkilölle annetaan mahdollisuus korjata tilanne . Jos ihminen tekee pitkiä työpäiviä, niin on täysin siinä kunnossa, että pystyisi fyysisen kuntonsa puolesta huolehtimaan koirasta. ikkujutuista saa "tarkastuskäynnin" muutaman viikon päästä, mutta huostaanottoja ei tehdä, jos asioita ei ole korjattu. Tarttisi toistuvasti laiminlyödä. Eläinsuojeluvalvojaa tai Elliä ei ole pakko päästää sisään, ei edes poliisille ole pakko avata ovea. Ei ne poliisitkaan ovesta läpi tule, jos ei tiedetä tilanteen olevan akuutti eläimen kannalta. Työskentelen itse eläinalalla ja tiedän taatusti miten nämä menee. Työni puolesta olen itsekin tehnyt ilmiantoja.


      • älähöpötä
        Realistisesti kirjoitti:

        Riippuu tietysti kunnasta, mutta kyllä yleensä nämä eläinrääkkääjät ovat jo valvontaviranomaisten tiedossa (kuten myös moni muu seikka ongelmaperheistä). Luulisi, että perheenjäsenen sana koiran kaltoinkohtelusta riittää, mutta ainahan voi pyytää myös naapureita tarkkailemaan tilannetta.

        Toinen juttu, johon puuttuisin on se, että nämä kaksi aikuista (pian aikuista) lasta eivät ole eroamassa, vaan heidän äitinsä, joten asia ei lapsille kuulu.

        Ei riipy kunnasta vaan Suomen laista. Missään kunnassa ei koiraa oteta omistajalta pois, jollei siihen päätökseen tarvittavat syyt täyty. Esim. koiran läpsäyttäminen ei siihen riitä, usko nyt huviksesi. Ja olisin sinuna varovainen ennen kuin puhuisin eläinrääkkäyksestä aloittajan kertoman perusteella.

        Jos aloittaja on pyytänyt apua ja näin itse sotkenut itsensä vanhempiensa avioeroon, niin miksi se sinua härnää, että joku vastaa aloittajalle sen minkä pystyy? Ei tuossa minun nähdäkseni neuvottu aloittajaa ottamaan avioeroa, vaan ihan asiaa puhuttiin siitä, että äidin kanssa lähteminen voipi olla paras ratkaisu kaikille. Ja äiti tarvitsee tukea, jota tuon ikäiset tytöt osaavat jo antaa.


    • ympyrät

      Surullinen tarina. Mutta ei teitä sieltä perhehelvetistä kukaan tule pelastamaan, itse on ihmisen noustava puolustamaan itseään, itse on päätökset tehtävä. Ymmärrän huolesi koirasta, mutta se on tässä tilanteessa toissijaista. Itse käyttäisin ns. käänteispsykologiaa. Isänne varmaan kiusaisi teitä koirankin välityksellä, joten luokaa tilanne, jossa pahin kiusa olisi että hän "pakottaa" teidät huolehtimaan koirasta vaikka ette haluaisi vaivoiksenne...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      214
      3419
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2171
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      75
      1617
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe