Aihe

Jyväskylän kauppakorkea

ryynilä

kannattaako sinne mennä? onko hyötyä? plussat ja miinukset?

10

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • huvitjah

   Kyllä siitä on hyötyä, jos kauppakorkeasta ylipäätään hyötyä on. Itse tiedät parhaiten, mistä juuri sinulle on hyötyä, mikä sinua kiinnostaa ja mitä tavoittelet. Hyöty riippuu kaikkein eniten sinusta itsestäsi.

  • pötsikasvaa

   "Onko hyötyä?" ööh....? kouluun yleensä mennään jos se kiinnostaa. kiinnostaako sinua kauppakorkea ja kaupallinen ala? ihme kysymys tuo :D katso jyväskylän pääainevaihtoehdot mitä voi opiskella ja mieti kiinnostavatko jkylän vaihtoehdot.

  • Anne1993

   Jos jyväskylä ei oo sun ensisijainen hakukohde etkä sataprosenttisen varmasti haluu sinne, sun ei kannata ottaa tänä vuonna sitä paikkaa vastaan. Ens vuonna otetaa ainaki joissain yliopistoissa käyttöön kiintiöhaku eli jos sul on jo opiskelupaikka nii haet eri kiintiös ku ensikertalaiset ja sun on huomattavasti vaikeampi päästä sisään.

  • niinakk

   Mikä Jyväskylän kauppakorkeassa epäilyttää? Paikkakunta? Kaupallinen koulutus yleensä?

   Paikkakunta on hyvä. Ala on makuasia. Jyväskylän kauppakorkea on opiskeluympäristönä huomattavasti Aaltoa miellyttävämpi.

   Kannattavuus? Opiskele mieluummin lääkäriksi. Se kannattaa.

  • Jklnyt

   Tarvis vähän tarkempia kysymyksiä jotta voisi vastata. Itse harkitsin Jyväskylän ja Aallon välillä ja lopulta päätös oli aika helppo :) Mm. elinkustannukset , -ympäristö ja viihtyvyys on Jyväskylässä houkuttelevampia. Mutta varmaan sitä olis sopeutunu vaikka lapulle olis laittanu jotain muutakin.

  • nomitähaet

   No meno samankaltaista kun turussa,tampereella ja oulussa. Riippuu vähän mitä hakee jos haluut pikkupaikkoihin niin mene vaasa,pori,kuopio,joensuu.. jos haluat "isoon kaupunkiin" mene aaltoon.

  • Följter

   En oikein tuohon "hyödyllisyyteen" ota kantaa, kun en tiedä mitä sillä tarkoitat.

   Kaupunkina Jykylä on ihan kiva, en ole asunut mutta käynyt pari kertaa. Löytyy kaikki tarvittava. Jos haluaa vähän isomman kaupungin tuntua, hae Turkuun, Tampereelle tai Ouluun. Ja Stadi nyt on Stadi, eli Suomen ainoa oikeasti edes joillain mittapuilla suuri kaupunki, mutta vaikein päästä haluttavuutensa takia ja vuokrat ovat korkeat PK-seudulla.

   • Ulkopaikkakunnalta

    Musta Jyväskylä on kyllä ihan kaikilla mittapuilla samaa kokoluokkaa ainakin turun ja oulun kanssa. En luokittelisi sitä suomen mittakaavassa niin pieneksi kaupungiksi ollenkaan.

    Baareihin on aina tunkua, joka paikassa saa jonottaa ja yleisesti ihmisiä on kaduilla enemmän kuin suomen mittakaavassa pienissä alle 100 000 asukkaan kaupungeissa. En nää kaupungissa kyllä mitään eroa juurikin turkuun tai ouluun. Toki on näistä kolmesta pienin väkimäärältään mutta erot eivät ole ollenkaan niin suuria..

    Jos siis haluaa suomen mittakaavassa pieneen paikkaan niin hakisin itse näihin alle 100 000 asukkaan kaupunkeihin.

    Keskikokoisiin halutessaan voi hakea Turku,Oulu,Jyväskylä.

    Isot ovat Helsinki ja Tampere. Tampere oikeasti aika paljon isompi kaupunkina kuin turku vaikka se usein nähdään samankokoisena.


  • Einiintärkeeasia

   Entä miten Jyväskylän kauppakorkean pörssi ryn toiminta? :D järjestääkö ne paljon tapahtumia? Ainakin tampereen boom ry on jo nyt julkaissut tapahtumakalenterinsa ja lähettänyt uusille opiskelijoille jonkun lehtisen, samoin vissiin oululaiset :D mut en oo löytänyt ainakaan mitään pörssin tapahtumia, vai enkö oo vaan osannut etsiä

   • Jkllä

    1)
    Pörssi järjestää eniten tapahtumia Jyväskylän opiskelijayhdistyksistä.
    2)
    Kyllä siitä joku lappukin tulee mutta parhaiten ne näkee netistä tai pörssiapista jonka saa play-kaupasta. Lista päivittyy varmaan paria viikkoa ennen syksyn alkua.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   244
   18534
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   360
   6817
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   127
   2004