Vähiten allergisoiva kissarotu

bluestar78

Hei!
Olemme puolioni kanssa kissaihmisiä ja olemme olleet nyt puolitoistavuotta ilman kissaa. Sitä ennen kissa oli aina yli 15 v. Joufuimme luopuman omasta maatiaiskisusta yllättäen puhjenneen allergian vuoksi puolison kohdalla. Kisskuuume on kuitenkin kova. Tiedämme kyllä että sellaista kissaa ei ole olemassa joka ei allergisoisi ollenkaan ja riskit olemassa. Onko kuitenkaan mitään kissarotua joka allergisoisi mahdollisimman vähän? Rotukissaa ei ole ollut koskaan, pelkkiä maatiaisia.

5

4011

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • älkäätuhotkokissanelämää

      Siperiankissa on ainut vaihtoehto mitä minä tiedän. Ennen kuin alatte suunnittelemaan mitään niin menkää kasvattajan luokse kyläilemään, että saatte tietää miten puolisosi keho reagoi siihen. Kannattaa pyytää jokin kissan viltti tai jokin vastaava lainaan, että hän voi nukkua se asetettuna tyynyn päälle tai peittona, niin tulos näkyy parhaiten. Kasvattajat ovat tosi ystävällisiä, jos selitätte kaiken, ja haluvathan hekin tietää että mahdollinen pentu saisi pysyvän kodin.

      Jos allergisia reaktioita tulee niin ei voi joko kuin elää niiden kanssa niin kauan kunnes kissa kuolee, taikka sitten pitää keskittyä jonkin toisen lemmikin hankkimiseen. Tiedän ettei kissaa korvaa mikään muu eläin, kun se on niin uniikki käytökseltään, mutta yrittäkää olla avoimia, jos ette voi toteuttaa haavettanne. Teiltä löytyy kykyä hoitaa ja rakastaa toistakin lajia.

      http://www.siperiankissat.net/index.php?page=kasvattajat

    • Riikin

      Olen myös kuullut, että turkkilainen angora on sopinut hyvin allergiaperheisiin. Tuttu kasvattaja on kertonut, että hänellä oli pitkään kylässä perhe, jossa isä oli allerginen, eikä hänelle tullut koko kyläilyaikana mitään oireita. Tämäkin on varmaan yksilöllistä eli kannattaa selittää asia kasvattajalle ja mennä reippaasti kylään.

    • Kokeilemalla

      Tuskin on olemassa vähemmän allergisoivaa kissarotua/kissaa. Sfinx eli Sphynx kissaa aikoinaan sanottiin että sopii allergisille koska on karvaton mutta tämä ei pidä paikkaansa. Sillä se on eläinhilse ihossa, ei karva joka allergisoi. Oireita lieventää usein imuroiminen. Itse olen Maine Coonin ja Pyhän Birman kasvattaja, ollut jo 15 v. Testien mukaan olen kissoille kaikkein pahiten allerginen mutta omat kissat eivät aiheuta mitään oireita, ei liioin mitään kun kuljemme kissanäyttelyissä joissa saattaa olla 400-1000 kissaa. Ainoastaan Persialaiskissat ovat aiheuttaneet nuhaa, hengenahdistusta ym. Lienkö joinkin sierrättynyt kun meillä on ollut aina kissoja lapsuudesta saakka. Tänään muuten meillä oli uusi onnellinen perhetapahtuma, kuuden Maine Coon -pennun syntymä. http://globelshome.blogspot.fi/ Mikäli on paha astma en kyllä suosittele kissaa mutta kukin on oma yksilönsä. Mikäli päädytte kissan hankkimaan tehkää sopimus kokeiluajasta tuleeko reaktioita, pennut allergisoivat enempi kuin aikuiset. Onnea!

    • Maalaiskissatulkona

      Vähiten allergisoi leikattu tyttökissa, en tiedä eroja rotujen välillä. Itse siedätyin omille kissoille n. 1/2 vuodessa, mutta alku oli kyllä rankkaa, antihistamiinia ja astmalääkkeitä kului. Hiekkalaatikon puhdistaminen oli hankalaa, käytin hengityssuojaimia. Lääkäri sanoi minun olevan hullu, vaikka juuri silloin tuli "muotiin" tämä siedätysteoria.

      En ole varma tekisinkö juttua enää uudestaan, mutta samat kissat on edelleen ja 10 v kulunut.

    • Anonyymi

      Selkirk rex ei aiheuta allergiaa itselläni on sellainen ja perheessä on lemmikeille allergiaa mutta tämä rotu ei aiheuta allergia oireita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10792
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3063
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      208
      2882
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1898
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1719
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1686
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1607
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    10. 83
      1536
    Aihe