Taas uusi todiste kompetenssivajeesta! [Osa 206]

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/amerikan-imu-kiihtyy-usa-paikkasi-venäjän-aukon-eu-n-maatalousviennissä-1.125448

"Amerikan imu kiihtyy, USA paikkasi Venäjän aukon EU:n maatalousviennissä", kertoo objektiivinen tiedonvälittäjä, mediamestari MaaseudunTulevaisuus -niminen MTK:n järjestölehti ja kertoo leipätekstissään, että:

"EU-maista vietiin maataloustuotteita 122 miljardin euron arvosta unionin ulkopuolisiin maihin, mikä vastaa seitsemää prosenttia kaikesta tavaraviennistä. Yhdysvallat vahvisti asemaansa EU:n maataloustuotteiden tärkeimpänä vientikohteena. Vienti Yhdysvaltoihin kasvoi 7 prosenttia eli 16 miljardiin euroon. Osasyynä viennin kasvuun on euron kurssin aleneminen."

Kun samaan aikaan suomalainen tukijussi parkuu yhä kovempaa ja korkeammalta, kuinka kaik on mänt' ku ei Venäjän kauppa käy, niin mistäpä muustakaan tässä on kysymys kuin alhaisempaakin alhaisemmasta kompetenssista.

Muualla EU:ssa on ryhdytty maatalousviennin lisäämiseksi tehostettuihin toimiin, päinvastoin kuin Suomessa, missä talonpoika on tehostanut ainoastaan tukiaisitkuvirttään: "Maksakie tukiaissia, maksakie. Antakkie rahhaa. Aaaah!"

39

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TO.TUUS

      NO LAITA KANSALAISALOITE VETÄMÄÄN KAIKKIEN TUKIEN POISTAMISEKSI
      MUTTA KUN NÄIN ET TEE MISTÄPÄ MUUSTA SE KERTOO KUIN VALTAVASTA KOMPETENSSIVAJEESTA

    • "Kaikki mukaan yhteiskuntasovun valmisteluun.", huudahtaa objektiivinen tiedonvälitttäjä, mediamesatri MaaseudunTulevaisuus -niminen MTK:n järjestölehti pääkirjoituksessaan 5.8.2015.

      Varsinaisesta huudahduksen alle sullotusta kirjoituksesta haiskahtaa, että MTK:lla on nyt ketunhäntä kainalossa taas kerran. Kun pääkirjoittaja valitellessaan valmistelun ulkopuolelle jätetyistä kirjoittaa, että ulkopuolelle on jäänyt tai jätetty etujärjestöistä myös muun muassa MTK, niin ei siinä ole kysymys siitä, etteikö kijoittaja tiedä kummasta on kysymys, jäämisestä vai jättämisestä, vaan siitä, ettei asiaa haluta paljastaa. Kyllä MT oman isäntänsä kannan asiaan tuntee aito varmasti.

      Hyvin selkeästi vaikuttaa siltä, että "kaikki mukaan" huuteluistaan huolimatta MTK tieten tahtoen jättäytyy sopimuksesta pois. On nimittäin selvää, että osallistuessaan MTK:kin joutuisi tarjoamaan pottiin jotakin positiivista, kuten esimerkiksi MyEL:n purkamisen, ja sellaistahan ei ahne, suomalainen talonpoika voi missään tapauksessa sietää, että luopuisi jostakin etuudestaan, olkoonkin se vaikka täysin vastikkeeton.

      Niinpä on varminta olla osallistumatta mihinkään yhteiseen asiaan ja keskittyä sen sijaan vain valittelemaan viljatilojen konkursseista ja muista vaaltavista menetyksistä ja mankumaan yhä enenevästi lisää tukea yleensä ja satovahinkokorvausta erikseen.

      Ei talonpojalla ole halua eikä kykyä kansakunnan keskinäiseen solidaarisuuteen.

      • HAEVALKROTAKKISET

        NOOR, VIMEHEKS PARKUHU ALKROHON KO VIERIHIN VENÄJÄLL,,NOOR NY SE LAULUHU ALKRAAHAN KO VIERÄHÄÄÄN USAHAAN,,:)))))))))

        KYL UFO MOEHRET HAKEE JOPPEHEN KOHTRAHAN;;:))))))))))


    • EttäTaasTätä

      Kyllä me jo uskotaan Jo-Pan kompetenssivaje näissä maatalousasioissa, kyllä edeltävät 205 todistusta on sen kiistatta jo osoittanut. Turhaa palstantäytettä tuommoiset posmitukset.

    • raattentiexfikanava

      Engliishiä kun ei törsäke oikein osaa. Venäjälläkin pisneesin hoiti lähinnä paikallinen maahantuoja joka hallitsi suomen kielen.

      • JOPPEKOULUUHUN

        NOOR, EIR OSAARAHAN SUOMALAANE DUUNARIKAHAN,,,,USAHAN EIR JUURI VIERÄ MITÄHÄN KANARAAN SENRÄHÄN JOSKUS KAKROSNELOSTRAHAN,,:))))))))


    • niiinpäniiiin
    • säästöä-200-milj

      Maataloustulo noin 800 miljoonaa euroa ja maatalousyrittäjämaksut noin 200 miljoonaa euroa.
      Kun moni osa-aikainen viljelijä, kuten minä on vapautettu pakollisesta Myel vakuutuksesta, maksaa ne jotka vakuutusmaksuja maksavat, todellisista työtuloistaan reilusti yli 20% vakuutusmaksuja.
      Moni viljelijä voisi sijoittaa vapautuvat varat vaikkapa eläkevakuutuksiin.

      Mutta antaisiko muut yrittäjät viljelijälle tuollaisen erikoisvapautuksen.

    • "Kun moni osa-aikainen viljelijä, kuten minä on vapautettu pakollisesta Myel vakuutuksesta, maksaa ne jotka vakuutusmaksuja maksavat, todellisista työtuloistaan reilusti yli 20% vakuutusmaksuja."

      Tämä yllelinkittämäni 'säästöä-200-milj' -nimimerkin väittämä on puhdasta potaskaa vailla totuuden häivääkään. Tukijussien työeläkemaksu on enimmäkseen 13 prosentin hujakoilla eikä yllä koskaan lähellekään samaa suuruutta kuin oikeiden yrittäjien tai palkansaajien työeläkemaksu.

      Näin kertoo asian MELA: "MYEL-vakuutusmaksun määrä
      Maksuprosentti riippuu iästä ja MYEL-työtulon määrästä. Vuonna 2015 alle 53-vuotiaiden vakuutusmaksu alle 26 281,69 euron työtulosta on 12,7980 prosenttia. Vakuutusmaksu nousee liukuvasti 26 281,69 ja 41 299,87 euron väliseltä osalta. 41 299,87 euron työtulon ylittävältä osalta maksu on 23,70 prosenttia. 53 vuotta täyttäneiltä peritään korkeampaa vakuutusmaksua suuremmasta eläkekarttumasta johtuen. Heillä vastaavat prosenttiluvut ovat 13,6080 ja 25,20."

      Mitä tulee siihen, antaisivatko oikeat yrittäjät tukijusseille erikoisvapautuksen MyEL:sta, niin varmasti antaisivat. Yhteiskunta - me veronmaksajat - maksaa nyt MyEL-työeläkekorvauksia liki miljardin euron edestä vuosittain. Tämä rasite alenee huomattavasti tilanteessa, jossa MyEL lopetetaan ja MELA lakkautetaan ja maanviljelijät siirretään ilman työeläkemaksuvelvoitetta kansaneläkkeen piiriin samaan joukkoon muiden kyvyttömien kanssa, jotka eivät kykene työeläkettään kustantamaan. Tämä on myös oikeiden yrittäjien, jotka maksavat työeläkettään saman suuruisena kuin palkansaajat yhdessä työnantajansa kanssa, kannalta oikeudenmukaisuuskysymys, eikä siis ole epäilystäkään siitä, että he tämän NORMIN PURKAMISEN suhteen asettuisivat vastahankaan.

      • VoiPyhäKompetenssi

        Kun ei sinulle ole vielä edes valjennut, että työtulo ja todellinen maataloustulo ovat kaksi eri asiaa, ei tästäkään asiasta kannata noin kompetenssivajeisen kanssa enempää keskustella.
        Totean vain, että ottaisin erittäin tervetulleena myelin purun ja sijoittaisin vapautuvat rahat parempaan eläke- ja tapaturmaturvaan, kuten niin mielellään tekisi ihan jokainen myeliin pakotettu. Piste!


    • Tavallisen veronmaksajan kannalta on aivan sama asia, puhutaanko tukijussin työtulosta vai todellisesta maataloustulosta perusteena hänen ns. työeläkkelleen. Tosiasia nimittäin on, että lopullisesta tukijussin eläkekorvauksesta 80 % maksetaan meidän yhteisistä verovaroista. Tukijussi on loinen
      eläkkeelläkin. Kansakunnan elätti. Kiviriippa.

      • kutendiabetes

        Tähän vielä ne taudit kaupanpäällitteeks joita sukurutsasta on tullut ja jotka maksaa ihan helvetisti.


      • TO.TUUS
        kutendiabetes kirjoitti:

        Tähän vielä ne taudit kaupanpäällitteeks joita sukurutsasta on tullut ja jotka maksaa ihan helvetisti.

        MUTTA KANSALAISALOITETTA EI EDUSKUNTAAN OI TEHDÄ KUN NÄIDEN KAHDEN SURKEA ELÄMÄ 100 % YHTTEISKUNNAN TUELLA LOPPUISI
        RUOKAA ON PAKKO SYÖDÄ KUN EI HALUA ÄÄNESTÄÄ JALOILLAAN
        AINOA JÄRKEVÄ TEMPPU ON HAUKKUA NIITÄ JOILLE YLIVOIMAISEN ENEMMISTÖN PÄÄTÖKSELLÄ TUKIA MAKSETAAN
        NÄIN NÄMÄ 2 SUKKAHOUSU SANKARIA TRANSUA TODISTAA A MAAJUSSIN JA PIENVILJELIJÄN OSAAIKAISEN MAATALOUDEN TUOTTEEN YLIVOIMAISEN TÄRKEYDEN
        NÄMÄ SUKUNSA 2 APINAA RUSKEANREIJÄNRITARIA HOMO ELÄKELÄISTÄ VATIPÄÄTÄ KEHTAA RÄÄPIÄ YRIYTTÄJIEN PALSTALLA PÄÄTÄ JOTKA OVAT YHTEISKUNNAN OIKEITA LOISIA JOTKA ITSE EIVÄT ETES AJA OMIENSA VALMISTAMILLA AUTOILLA
        NÄMÄ ÄITIENSÄ PANIJAT ELÄKEELLÄ LÖISIVAT PALKANNUSSIJAT VAIN MOURUAVAT LISÄÄ RAHAA
        TOIVOTTAVASTI TÄLLÄISILLE PASKAPÄILLE MAKSETTAVAT TUET SIPILÄ LEIKKAA POIS
        HYVÄ ESIMERKKI NIISTÄ JOTKA EIVÄT IKINÄ OLE SAANEET OPPIA SIVISTYKSEEN KOTONAAN


      • nolotyyppijopa

        Nam nam mitäs jopa sain tänään söisi maajussi kun ruokkii laitosasukin
        pösilö joka loisii minun maksamilla verorahoilla
        käy oopperassa jonka valtio maksaa
        käy wc punkkilassa joka heittää yhdyskuntajätteet mereen
        herjaa niitä jotka elättää sinut kuin linnunpoikasen
        harrastaa seksiä vanhempiensa kanssa
        ottaa suihin isältään
        pilkkaa suomen ylintä johtoo
        elää epä siveellistä elämää
        omistaa vain 1 aivosolun
        ei osaa tehdä aloitteita
        ei ole aloitteellinen missään asiassa
        pään sisällä vain paineellistettua pierua
        homo
        vati pään ympärillä vatipää
        ei osaa lukea
        ei ymmärrä lukemaansa
        lista on loputon...


      • SivistynytKeskustelu

        Kyllä oikeilla termeillä on aina asiasta kuin asiasta keskusteltaessa merkitys ihan jokaiselle. On ihan turha keskustella koko asiasta ellei edes perustermit ole kaikilla keskustelun osallistujilla hallinnassa, vaan keskustelu perustuu jo lähtökohtaisesti väärinkäsityksiin.


    • MissäKompetenssi

      "Tavallisen veronmaksajan kannalta on aivan sama asia, puhutaanko tukijussin työtulosta vai todellisesta maataloustulosta perusteena hänen ns. työeläkkelleen."

      No kun keskustelun aihe ei ollut työeläkkeen suuruus vaan työeläkemaksun suuruus verrattuna todelliseen maataloustuloon tai vastaavasti laskennalliseen työtuloon. Sinullahan on asiat todella pahasti sekaisin päässäsi, kun et millään pysy keskusteltavassa aiheessa.

    • palkanlaskija

      "Tukijussien työeläkemaksu on enimmäkseen 13 prosentin hujakoilla eikä yllä koskaan lähellekään samaa suuruutta kuin oikeiden yrittäjien tai palkansaajien työeläkemaksu." -jopa_vain

      "Työntekijän osuus TyEL-maksusta vuonna 2015

      Vuonna 2015 työntekijän maksu on 5,70 prosenttia alle 53-vuotiailla (5,55 prosenttia vuonna 2014) ja 7,20 prosenttia 53 vuotta täyttäneillä (7,05 prosenttia vuonna 2014).

      Tilapäisen työnantajan TyEL-maksuprosentti 24,7 prosenttia

      Vuonna 2015 tilapäisten työnantajien maksu on 24,7 prosenttia palkasta (24,2 % vuonna 2014).

      Sopimustyönantajan alentamaton maksu 24,7 prosenttia

      Sopimustyönantajien alentamaton maksu (TyEL perusmaksu) on 24,7 prosenttia palkasta (24,2 % vuonna 2014). Tästä maksusta vähennetään asiakashyvitykset ja suurtyönantajien osalta (vuoden 2013 palkkasumma vähintään
      1 990 500 euroa) lisäksi muut mahdolliset alennukset."

      Eli palkansaaja maksaa vain ja ainoastaan 5,70 % tai 7,20 % eläkevakuutusmaksua palkastaan. Loppuosan maksaa hänen työnantajansa eli kun esim. maanviljelijä palkkaa työntekijän, hän vähentää työntekijänsä palkasta työntekijän osuuden ja tilittää eläkevakuutusyhtiölle eläkemaksun kokonaisuudessaan. Palkansaaja maksaa siis itse eläketurvaansa vähiten verrattuna yrittäjiin tai maatalousyrittäjiin.

      • JUOPPOVAIN

        ANSIO SIDONNAINEHEN 95% VALTRION VEROISTRAHAN TYÖTRÖMYYS KORVAHUS 100% VALTRION VAROISTRA,, JOPPEN MAKU RAIKAA,, ANTRAKAA LISREE EIR KERKREE MERSUI EIKR VIINAHAN KULUTRAHAN,,:)))))))))


      • douglasahlberexocrypsuth
        JUOPPOVAIN kirjoitti:

        ANSIO SIDONNAINEHEN 95% VALTRION VEROISTRAHAN TYÖTRÖMYYS KORVAHUS 100% VALTRION VAROISTRA,, JOPPEN MAKU RAIKAA,, ANTRAKAA LISREE EIR KERKREE MERSUI EIKR VIINAHAN KULUTRAHAN,,:)))))))))

        Kovimmat juopot litraa kohden löytyy Töysästä.


      • näinsevaanonn

        Kyllä ne Hesasta löytyy, Viron viinaa ei vain tilastoida.


    • Ota-jopa-kantaa

      "Mela lukuina.
      asiakkaat maksavat vakuutusmaksuina 208 miljoonaa euroa."
      https://www.mela.fi/fi/tietoa-melasta/mela-lukuina

      Kyllä tuo 208 miljoonaa euroa on aivan luotettava luku minkä viljelijät maksavat
      työeläkemaksuja, vai onko sinulla jopa
      Muuta tietoa.
      Viljelijöiden työtulot ovat olleet siinä
      800 miljoonaa euroa. Oliko sinulla jopa
      tuosta muuta tietoa.
      Laita linkkejä jos olen väärässä.

      Mutta jos esttämäni luvut pitävät paikkansa, vapautuminen tuosta 800
      Miljoonan pakollisesta eläkevakuutusmaksusta tietäisi viljelijän tuloihin yli 20% tulonlisäystä.
      Mutta laita jopa ihmeessä oikeampas tietoa jos sinulla sellaista on.

    • Ota-jopa-kantaa

      Tarkoitin siis 200 miljoonan euron vakuutusmaksusta.

      • JOPPEPIRÄÄTURVANKI

        NOOR, JOPPEHE NIIR TYHYMÄ EIR TAJURAHAAN ERES YHREHEN LASKRUAHAN,,:))))))))))


    • No totta ihmeessä.
      https://www.mela.fi/sites/default/files/tiedostot/tietoa_melasta/melan_vuosi_lukuina_2014.pdf

      Jos ”Ota-jopa-kantaa” -nimimerkin ymmärrys ja kompetenssi yleensäkin olisi tasoltaan edes välttävää, hän ei nolaisi itseään tietämättömyydelleen, kuten tuossa edellä tekee väittäessään tukijussin maksaneen työeläkemaksua 208 M€.. Jo vähäiselläkin järjen häivällä ja suht’ koht alhaisella sivistystasolla varustettu ihminen olisi MELA:n vuosikertomusta selaillessaan havainnut, että vuonna 2014 työeläkemaksuja kertyi vain 191 M€, mikä summa sisälsi myös apurahan saajien eläkemaksut.

      Ei ole mikään ihme, että maatalous Suomessa on tehokkuudeltaan alkeellista. Ei tällaisten
      ’järjen jättiläisten’ kuten nimimerkki ”Ota-jopa-kantaa” huteralla tekemisillä voi kerta kaikkiaan muuta kuin sutta ja sekundaa syntyä. Debiili mikä debiili.

      • fallidowbrysiltpänik

        Eihän se pystynyt edes sodan aikana huoltamaan. Sapuskaa oli kuten Unkarissa ja sen törsäke myi mustassa pörssissä käypään hintaan. Kaikki on suomalaiselle ahneelle saamattomalle talonpojalle annettu aina valmiiksi vesijohdoista puhelinlankoihin.


    • Ota-kantaa-jopa

      No jos puhutaan sitten 191 miljoonasta eurosta niin onko sinusta siinä niin suuri wei että esttämäni sia ei enää pidö paikkansa.

      No otetaan sitten uudeksi 191 miljoona euro noin 200 miljoonan maataloustuloista on yli 20% varsinkin kun isa-aikaviljelijät on vapautettu eläkemaksuista.

      Viljelijät siis säästäisivät 191 miljoonaa euroa. Menikö nyt oikein?

      • stubbitesuthertwivicrock

        Ei menny.


    • Ota-kantaa-jopa

      siis 800 miljoonan maataloustulosta.

      • tyhmä-jöpa

        mihinte 2 pyritte naimaan toisianne siis sinä ja jopa vai mihin
        en o noin tyhmöö tyyppiä nöhnynnä ku jopa on ja sinä vaivaudut väitteleen sen kans


    • Ota-kantaa-jopa

      "Jos ”Ota-jopa-kantaa” -nimimerkin ymmärrys ja kompetenssi yleensäkin olisi tasoltaan edes välttävää, hän ei nolaisi itseään tietämättömyydelleen, kuten tuossa edellä tekee väittäessään tukijussin maksaneen työeläkemaksua 208 M€.. Jo vähäiselläkin järjen häivällä ja suht’ koht alhaisella sivistystasolla varustettu ihminen olisi MELA:n vuosikertomusta selaillessaan havainnut, että vuonna 2014 työeläkemaksuja kertyi vain 191 M€, mikä summa sisälsi myös apurahan saajien eläkemaksut." Jopa_vain

      No kun en selaillut niin en huomannut. Oletko sinä itse ottanut kaikki huomioon
      kun täällä kirjoittelet. Esimerkiksi kirjoittelin että Myel eläkkeitä ei ole koskaan jäänyt rahastoon.
      Myel eläkkeitä ei voi jäädä rahastoon koska Myel ei ole rahastoiva eläkekassa.

      Sinun mielestäsi siis MATA-­‐työtapaturmavakuutusmaksuja eikä ryhmähenkivakuutusmaksuja pidä lopettaa koska ne olivat tuon
      et ottanut niitä tuohon 191 miljoonaan mukaan. Ne olivat 12,2 miljoonaa
      euroa.

      Vakuutusmaksuja perittiin 208,0 miljoonaa euroa
      MYEL-­‐vakuutus 191,2 miljoonaa euroa
      Ryhmähenkivakuutus 0,8 miljoonaa euroa
      MATA-­‐työtapaturmavakuutus 11,4 miljoonaa euroa
      Vapaa-­‐ajan MATA-­‐tapaturmavakuutus 4,8 miljoonaa euroa.

      Minusta tuo että onko summa 191milj€ tai 208milj€ noin 800 milj eurosta
      on hiusten halkomista. Joka tapauksessa suuri summa, yli 20% vuotuisesta
      maataloustulosta.

    • niin...n

      "Muu Eurooppa" vie tuotteitaan USA:aan tuotteitaan maabrandien voimalla, esimerkiksi ranskalainen, italialainen, brittiläinen, sveitsiläinen, ruotsalainen jne ovat USA:ssa kova sana ja arvostettuja brandeja. Suomi sensijaan on jokseenkin tuntematon ja mitäänsanomaton USA:ssa, liitetään entiseen Neuvostoliittoon, ja monet meikäläiset poliitikotkin ovat tehneet siellä myyräntyötä huonontamalla mielikuvaa suomalaisista. Eipä onnistunut edes Nokia suuruuden päivinään saamaan sinne puhelimiaan kaupaksi.

      • lectriteylimauribentörs

        Ja oikeasti tunnetaan maana joka maksaa velkansa, vaikka jos amerikkalaiset tietäisivät törsien syysteemit täällä, niin eivät lainasi penniäkään. Dean Rusk sanoi muistaakseni törsien Jumalalle Urkille, että onpa mukava kun joku ei tule Euroopasta käsiojossa. Saatana kun ois tienny tuista.


    • miten-se-nyt-noin

      "MELA:n vuosikertomusta selaillessaan havainnut, että vuonna 2014 työeläkemaksuja kertyi vain 191 M€, mikä summa sisälsi myös apurahan saajien eläkemaksut." jopa_vain

      Vakuutusmaksuja perittiin 208,0 miljoonaa euroa
      MYEL-­‐vakuutus 191,2 miljoonaa euroa
      Ryhmähenkivakuutus 0,8 miljoonaa euroa
      MATA-­‐työtapaturmavakuutus 11,4 miljoonaa euroa
      Vapaa-­‐ajan MATA-­‐tapaturmavakuutus 4,8 miljoonaa euroa.

      Jopa siis hyväksyy ryhmähenkivakuutuksen, MATA-­‐työtapaturmavakuutuksen, ja vapaa-­‐ajan MATA-­‐tapaturmavakuutuksen jatkumisen.
      Aika merkillistä kun hän aiemmin on vaatinut kaikkien viljelijöiden
      vakuutusten lopettamisen osana koko MELAn lopettamista.

      Näinhän asia pitää tulkita koska hän otti viljelijöiden maksamiin eläkemaksuihin
      vain MYEL vakuutusmaksut eikä siis muita.
      Asian tekee vielä ihmeellisemmäksi kun jopa aiemmin on laskenut kaikki
      mukaan kun hän on tuonut valtion maksamia lukuja eläkemaksuista tänne.

      • MissäKompetenssi

        Tämäkin tuo vain selkeästi esille sen, että tällä meidän jopa_vainilla ei ole tietämys sillä tasolla kuin hän kuvittelee sen olevan. Kritiikkiähän aina voi antaa, mutta vakavasti otettava kritiikki perustuu aina asiantuntemukseen.


    • seinäkylläkestää

      Tämä on siis 206:s kerta, kun jopa lyö päänsä samaan seinään!!!
      Kuten huomaamme, seinä kyllä kestää, mutta jopan pää menee yhä sekavammaksi.

      • iteryssel

        Senkun valehtelet taas ketku. Kissanpäivät eivät kestä loputtomiin.


      • KERROKERROKUVASTIN
        iteryssel kirjoitti:

        Senkun valehtelet taas ketku. Kissanpäivät eivät kestä loputtomiin.

        no nii sinä olet kateellinen pienviljelijä serkullesi ja olet päättänyt herätä samaan aikaan kuin hän kun sinun päässäsi soi ping pong ding dong
        kuvittele että täällä kehotetaan minua vastaamaan kritiikkiin asiallisesti...minäpä kysyn sinulta jotai asiallisesti
        KERRO KUINKA SONNI KASVATETAAN 2,4 EUROA PÄIVÄ KANNATTAVASTI
        se on hinta mikä vastaa 3,2 euroa ruhokilolta ja kasvatus aika on 18 kuukautta

        jos viljelijä tällä hinnalla sen lihan tuottaa niin luulisi sinun nöyrästi viljelijää kunnioittavan MUTTA KUN EI


      • HOHHOOHOHOHO
        iteryssel kirjoitti:

        Senkun valehtelet taas ketku. Kissanpäivät eivät kestä loputtomiin.

        HHAHAHAHAHAHAHHAA PERTSA...PERTSA HEI VEDÄ VITTU PÄÄHÄS.....EIHÄ SUSTA MUUHU O
        MAMUTKI ON JOTAIN MUT SINÄ PULUNNUSSIMA VITTU.....


    • stubbcryptexodimegibso

      Ilmankos huoltosuhde on EU:n heikoin tällaisen takia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      325
      3549
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      216
      2989
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      144
      2564
    4. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      20
      2082
    5. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2075
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      11
      1867
    7. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1712
    8. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      18
      1686
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      276
      1379
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      122
      1326
    Aihe